- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Odyssey OLED G9: QD-OLED csúcsmonitor a tesztpadon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Home server / házi szerver építése
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz skippper #189175 üzenetére
Értem, ezért jó audysseynél a DEQ, én is használtam, Diracból nagyon hiányzik nekem is.
Én most úgy oldottam meg, bár nem matematikailag ahogy Te, hogy azon az AVR hangerő mellett mikor a centerre 75 dB-t mérek, akkor ott az érintetlen LFE jele leygen 92-95 dB, erre rátoltam diracban +10 dB harman target curveot, így most elég jó, de kipróbálom majd az áltlad leírt módszert is.
Illetve még arra gondoltam, nem ilyen tudományos módszerként, hogy audyssey DEQ mellett adott hangerőn megmérem mit produkál az LFE (mondjuk avr -20 dB) és a Diracban addig masszírozom a célgörbét amíg ugyanazt a hangnyomást meg nem kapom. Bár van erre excel calculator is ami elvileg kiköpi a target curveöt, csak meg kell neki adni az AVR-e beálíltott hangerőt.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
skippper
senior tag
válasz skippper #189175 üzenetére
Sajnos a Diracban nem ismerek jobb megoldást ennek az elérésére, elég fapados így, de a tesztek szerint most pontosan úgy viselkedik, mint ha a Denonon bekapcsolnám a DEQ-t (ami a célom).
Annyit látok még a teszteken, hogy a -30dB-es eltolás mellett megjelentek anomáliák a mérésen, nem vagyok benne biztos, hogy a nagyobb hangerő miatt, vagy maga a Dirac nézett be valamit a masszív méretű célgörbén.
Megnézem majd úgy is, hogy nem az 1 kHz-re normalizálom a mérést, hanem a mélytartományra, hogy úgy megjelenik-e ugyanez az anomália. Ha igen, akkor valószínűleg valamilyen mértékben le kell tolnom a célgörbéket, hogy a felfelé kilógó extrém végek helyett felfelé és lefelé is hasonló mértékben lógjon ki (5-10dB shift kb, szerintem az segítene neki).
Olyat próbáltam már, hogy annyival tolom el az egész görbét, mint amennyivel halkabban szeretném hallgatni a rendszert (-30dB), de úgy teljesen egyértelmű hanghibákkal lett tele a végeredmény, mérni sem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz skippper #189173 üzenetére
15 dB-t és 30 dB-t toltál a mély tartományon diracban a target curve-el?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Rp526
aktív tag
válasz skippper #189167 üzenetére
Igen, sajnos erre megvan az esély. Viszont megfordítom, annyiszor anyáztam már munkásra szerelőre generál alatt, h alig vártam vége legyen és mindent én csinálhassak. Ugyanis, ha én rontom el legalább magamra lehetek mérges.. nem tehetetlenül nézem a pénzem folyni a szakértelem nélküli tákolásra, de teljesen igaz, amit te is írtál. Én is futottam már bele term akadályokba.
-
skippper
senior tag
válasz skippper #189143 üzenetére
Kipróbáltam így a targeteket, de lefelé shiftelve teljesen széthullott az egész, hallgathatatlan lett. Visszatettem a sima equal loudness görbéket, eltolás nélkül - holnap mérek párat, hogy milyen eredményre jut ezekkel a targetekkel a Dirac pontosan. Fülre nem rossz, de az csalóka tud lenni.
Közben találtam egy másik AVS-es threadet, ott is pontosan ezt a megoldást választotta az OP.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #189103 üzenetére
Mennyezetre kb semmi terhelés esik, surroundra két kb semmi. Vannak filmek, amik meghajtják a surroundot és akár a plafont is rendesen, pl a Mortal Kombat, azokra a demólistán nagy pont jár ezekben a kategóriákban, tudod rendezni is.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-KP-
addikt
-
skippper
senior tag
válasz skippper #189031 üzenetére
Időközben amúgy visszaírt a Dirac support is:
Hello,
I think that you refer to the Equal-loudness contour and in general, your reasoning makes complete sense.
In this case, you may want to compensate for the differences between the curves,
the differences change according to the SPL you take as a reference though… -
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #189029 üzenetére
Ennél az esetnél nem teljesítményégetés veszélye áll fenn, hanem az, hogy fix hangerőre szól. Ha emeled, diszkómosoly hatása lesz, és ez nem csak a hangzást rontja el, hanem kompresszorba is fut.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Gino20
őstag
válasz skippper #189015 üzenetére
"milyen rendszer tudna tisztességgel kezelni ennyi csatornát"
Tessék [Emotiva] vagy ha ez nem, akkor gondolom tényleg csak Storm/Trinnov marad, ahol "végtelen" mód kombinálhatod a csatornakiosztásokat.Amúgy már az elején jól látható volt, hogy abszolút nem cél a 14 csatorna megfelelő kezelése és helyette valamilyen taknyolás, gányolás kellene. Így is lett, de ha ez elég a tulajnak, akkor hajrá.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz skippper #189015 üzenetére
Nevezzük nevén a gyereket, ez egy kókler megoldás, tipikus példája annak, amikor a hülyeség szorgalommal párosul. Kérdezőnk nézi a filmeket -30-as hangerőn és végrehajtott egy szemfenék tükrözést végbélen keresztül, ahelyett, hogy feltekerte volna a hangerőt -27-re. Azután megsértődött mert nem ismertük el a géniuszát.
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #188937 üzenetére
A hangmérnök dönti el, teljesen külön keverik a többitől, de a crossover a többi mélyet is egy bizonyos frekvencia alatt (amit már nem bírna az AVR) a subnak ad át. Az LFE mennyisége továbbra is 10x-es.
-
Rp526
aktív tag
válasz skippper #188937 üzenetére
Ezt te döntöd el. Általános esetben veszel egy 120HZ xovert pl. Minden ami ez alatt van small beállítás esetén az SUB-ra megy. Többek közt ezért sem engeded nagyon magasra, ne halld az irányát. Tehát pl 5.1 esetén minden 120 HZ alatti hangot a SUB szólaltat meg.
(Az első kérdésedre az is megfontolandó lenne, hogy kapod a SUB felől a hangot és a SUR felől küldenéd ugyan azt.. ami kilátásokat is okozhat. Más kérdés, h igen.. egy polcsugárzót és AVR-t megmenteni kell a mélytől és nem ráengedni.) -
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #188935 üzenetére
Az LFE nominálisan 10-szeres teljesítményt igényel, kb. 3-szoros hangerőért. Ezt semmilyen AVR nem fogja felköhögni (pl. 1000 W/csatorna), a legteteje kategóriában sem. A testesség nem egy szakszó, így nem tudok a kérdésre válaszolni, mert nem tudom, mit értesz alatta.
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #188932 üzenetére
Nincs értelme, egy AVR crossover mellett is a határait szokta feszegetni. Persze, ott a Dirac ART vagy a Cavern UCC a problémára, de ezek abszolút csúcs rendszerekhez vannak, ahol a surroundok is kaphatnak 300 wattot, és még túl is élik.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz skippper #188776 üzenetére
Nekem nem kell megmagyaráznod, hogy hol kell adatokat nézni, mindenhol, mindenkinek ugyanezt tanácsolom. De mivel nem akart bejönni a gyártó honlapja, kénytelen voltam máshonnan szerezni információkat. Letöltöttem a kezelési leírást, kétszer végigböngésztem, nem találtam ARC-t.
Arra roppant módon kíváncsi vagyok, miért nincs a hátlapon, a csatlakozó mellett feltüntetve az ARC?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
-
Vicarious1
aktív tag
válasz skippper #187860 üzenetére
Köszi, nekem is egy zárt mélynyomó (SB4000) van, de a szoba viszont nem túl szerencsés... Ahol a front-center-sub szekció van az normál belmagasságú, ahol a fő hallgatói ülőhelyek, az felett meg hirtelen 6 m-es galéria rész. Ráadásul 4,6 m-re van ez a hallgatói rész a mélynyomótól-center-fronttól. Az Audyssey is néha eltalálta, de a mélyhangok emiatt nagyon elvesznek, nem pontosak. Az igazi az előző ARCAM AVR10 Dirac-jával volt, azzal viszonylag pontos volt. Most ezért kíváncsi leszek a Marantz-al mennyi lesz a változás az Audyssey-hez képest.
-
aktív tag
válasz skippper #187165 üzenetére
Én úgy tettem fel őket, hogy a L-R magassugárzója nagyjából fül magasságban legyen, VoidXs javaslatára oldalirányban mind a kettőt közelebb raktam a TV két oldalához mint ahogy azt amúgy a Jamo ajánlja és kis masszív konzollal (azokon egy-egy kis bútorlap amikre felcsavaroztam őket) ki is hoztam őket a TV síkjához, enyhén beforgatva őket. A center kissé hátra döntve néz felénk és annyira megemeltem, hogy a teteje egy vonalban legyen a TV aljával.
-
aktív tag
válasz skippper #187082 üzenetére
Szia,
Nekem egy 4500h hajtja a Jamo D500 LCR szettet, 18nm nappaliban. Vettem hozzájuk masszív "mini" tv konzolt, így egy körben meg van oldva a beforgatás és a TV síkjához való kiemelés is. Nem tudom olyan hangosan hallgatni, hogy hallhatóan torzítson és a sztereó színpadképe is teljesen rendben van. Én Cavernnel mertem be és úgy van feltöltve a fizetős MultEQ X programba (de már előtte is jól teljesített, csak hát az a fránya bogár... ).
Egy másik lehetőség pl JBL 8340A,
szerintem lakás léptékben simán megállja a helyét LCR szettben is, de VoidXs többet tud mondani róla. Nem ismerem az eladót, AVX-en hirdetnek is egy szettet.
Nem szép, de... Én megvenném , de még a Jamo előtti Quadral Ascent szett is itt van bedobozolva... -
-
Quetz
őstag
válasz skippper #187127 üzenetére
Ha alapos válasz akarsz, akkor olvasd el "Floyd Toole - Sound Reproduction, Loudspeakers and Rooms" című könyvét, csupán 570 oldal, viszont alaposan körbejárja a témát és pl. vitatja, hogy a visszaverődések kizárólag kártékonyak lennének.
Mindenesetre próbálok röviden válaszolni. Az audio egy viszonylag egyszerű és mégis bonyolult probléma: egy bemenő jelformát szeretnénk pontosan megjeleníteni a kimeneti oldalon, ez az egyszerű része. A bonyolult, hogy nem létezik olyan hangsugárzó ami erre képes lenne, de ha lenne is, akkor is még beleszól a kimeneti jelbe a környezet. innen vezetneém le a válaszokat:1. A süketszobában tökéletes (vízszintes) frekvencia választ adó hangfal reflekciókkal teli szobában mérve folyamatosan eső diagramot fog mutatni.
Ascend Duo V2 süketszobai mérés:És normál szoba szimuláció:
Ha a második digaram vízszintes lenne, akkor az azt jelenti, hogy a süketszobai pedig emelkedő képet mutatna, azaz magas kiemelésű a hangfal. Ezt szokás érces hangúnak, vagy fárasztónak nevezni.
Ezért jön képbe a beforgatás. Láttam már mérést hangfalakról aminek kb 10 fokos szögben volt kellemes a hangképe és olyat is ami csak szemből volt megfelelő. A legjobb hangfalak olyanok mint a fenti diagramon látszó, nem változik a tónusuk on/off axis.2. Egy hangfalnak nem kell mélyre mennie. A Schröder frekvencia alatt a szoba hatása érvényesül a hangzásra és a front hangfalak ritkán kerülnek olyan pozícióba, ami az álló hullámok szempontjából ideális lenne. Ezért javasoljuk a minimum 2.1 de inkább 2.2 rendszerek használatát.
3. A faltól való távolság SBIR - Speaker-Boundary Interference Response - miatt lényeges: Speaker Placement 101: How to Fight Boundary Interference
Ez a hatás kioltást okoz, a frekvencia pedig a hangszóró és a határoló feület távolságától függ. Ilyen határoló felületek: minden fal, beleértve a padlót és a plafont is.SBIR ellen nem véd az on-wall hangfal, csak a kioltott frekvencia lesz más.
Ha tehát optimális hallgató környezetet akarsz kiépíteni, akkor a következőkre lesz szükséged:
- Megfelelő minőségű alapanyag, mert egy szar felvétel mindenhól szarul fog szólni.
- Alacsony torzítású és zajszíntű elektronika
- Olyan hangfalak, amik az általad kívánt hangerőn alacsony torzítással képesek megszólalni. A probléma, hogy hivatalos mérések általában nem elérhetőek, a marketing anyag szerint pedig mindig minden a legjobb, pedig a hangfalkészítés pont arról szól, hogy hol kössek kompromisszumot.
- És a fentiekhez kell egy dedikált szoba megfelelő akusztikával. -
python1
veterán
válasz skippper #187127 üzenetére
Na itt jön kèpbe a diy megoldás, vagy speciális mozis hangsugárzó beszerzèse.
Èn most ott tartok, hogy sajnos nem tudok a helyisèggel mit kezdeni, teljesen nègyzet alakú ès 100Hz alatt olyan a frekvenciamenetem mint a fèsű, hatalmas kioltáson ülünk, + mèg jön hozzá így már az is, hogy feleslegessè válnak a nagy dobozok, így marad egy köztes megoldás.
Szerencsère, mandju, Zoziplexbe kèszültek olyan dobozok, amik ezt orvosolni tudják, on vall de mègis beforgatva.
Ami mèg jó a projektben, hogy nagyon èrzèkeny dobozok kèszíthetők, akár 95-99dB èrzèkenysèggel, amit bármilyen AVR kèpes kihajtani gond nèlkül.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz skippper #187095 üzenetére
Lefóliázod fehérre, és kész. Ha a hangszóróselyem rajtuk van úgysem látszik a hangsugárzókból kb. semmi. De akkor ennyi erőből nézz rá a Monitor Audio Soundframe-re. Abból is a Soundframe 1/2-es modellre. Van belőle lakk fekete meg fehér, téglalap, meg majdnem kocka forma.
[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz skippper #187097 üzenetére
Falon van, mögötte rendes 3 dimenziós tér nem alakul ki, nem fogod tudni megmondani, hogy na ott az énekes, ott meg a gitáros. Beforgatva sincs, nyilván a fal az általában ilyen
Eq-val jó zenei hangot még nem hallottam, ez biztos az én hibám, nekem az eq zenén élettelen hangzást csinál, de a D500 eq nélkül is elég nyersen szól, nem erre találták ki, szvsz a többi on wall thx cucc se lehet különb. Ha kedveled a Dali meleg, lágy hangját, akkor ezt zenén nem fogod szeretni. Volt Lektorom és Ikonom is, ismerem a hangjukat, ez teljesen más."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
exception
aktív tag
válasz skippper #187095 üzenetére
Csak vízszintesen helyezhető el. A Magnatot meg függőbe kéne, ha igazán jót akarsz magadnak, szóval kb ugyanott vagy. A Jamo 3 utas konstrukció, nagyon könnyen hajtható, én szeretem, zenére viszont steril. Eleve falon van, nincs igazi tér sztereóban.Thx, be se mennek 80 hz alá, mindenképp mélyláda kell mindenhez. Mozira szerintem kiváló, nyilván van sokkal jobb, de amennyivel olcsóbb, mint egy MK, annyival nem rosszabb szvsz.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
-KP-
addikt
válasz skippper #187087 üzenetére
Annak a szintjét megugrani azért nem olyan nagy feladat. A Magnat Cinema Ultra komolyabb konstrukció, mint a D500, nem leszólva azt. 5 helyett 6.5 inches mélyek, sokkal robosztusabb magas sugárzó, 89dB helyett 93dB érzékenység. 17 helyett 18.8 cm mély.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
válasz skippper #186935 üzenetére
Köszönöm. Akkor azért qr kódosat nézek, csak nem a 100 usd+ os kategóriából. Jelenleg normál 20 euros kábelem van, de ha lett volna értelme a g4-es óriást megajándékoztam volna drágább kábellel. Minden külföldi fórumon is ez a konklúzió. Digitális jel vagy atmegy vagy nem. Egy kábeltől a pirosnem lesz pirosabb, a zöld zöldebb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz skippper #186897 üzenetére
ki tudod huzni a center elejet a butor frontjaig, tehat hogy a hangszoro eleje egy sikban legyen a butor front feluletevel?
nalam igy van elrejtve a center a TVszekrenyben.
beljebb tolva valoszinuleg szornyu lenne.
ha portolt, akkor szamolj, hogy annak is kell extran hely hatul.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
BBéci
legenda
válasz skippper #186897 üzenetére
Amíg a tévém és a tesztre kapott példányok az általam tervezett bútor tetejét elfoglalták, a centersugárzó egy hátul nyitott polcon volt. Aztán befejeztem a tévétesztelést, a sajátomat fali konzolra akasztottam, a helyére tettem a hangdobozt és durva mértékben javult annak hangzása. Hónapokig szidtam magamat, amiért nem vettem meg sokkal korábban a konzolt.
Ha lehetséges, ne legyenek annak a bútornak ajtajai, csak akkorát vegyél/készíttess, ami a készülékeid számára szükséges.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #186868 üzenetére
Na de mi van akkor, ha a Jupiter oppozícióba kerül a Neptunusszal, és ezért tisztábbak lesznek a magasaid, ha begyűrsz egy darab papírt, vagyis egy szigetelő/mágneses erőtér szempontjából láthatatlan anyagot olyan helyre, ahol a világon semmi elektromos útban nincs?
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #186708 üzenetére
Én ezt mindig is kézzel csináltam (mondjuk hallásvizsgálathoz, nem dynamic EQ-hoz), itt tényleg az a tökölős meló van, hogy meg kell keresned mindkét hangerőn a pontot ezen a görbén, és azokat kivonni egymásból.
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #186075 üzenetére
A mérések száma és helye. A legtöbb tréning (teljesen jogosan) a 8-16 random pozíciót javasolja, nagy mozikat és stúdiókat így lőnek be, a Dolby és THX is így tanítja. Van még a line array módszer, de az nagyon nagy termekbe (inkább szabadtérre) való, illetve spéci szoftver kell hozzá, nem Dirac, egyedül a régi Audyssey Pro egy nagyon zárt verzióját ismerem rá. Én a kettő közt találtam meg a legjobb módszert, azt a Cavern doksiban olvashatod ábrákkal.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #186032 üzenetére
Az alapján szokás, hogy hol jár a legsimább összesített fázissal. Mivel a Dirac GD-korrigált, ezért kb bárhová teheted, és csak a teljesítmény kihasználásával kell számolni, amúgy minimális a változás.
-
-
Dorian
félisten
válasz skippper #186021 üzenetére
Nem jól jött le.
"Lehet jó tered attól, hogy visszhangos a szobád és fázishibás a lejátszás"
Nem, ettől nem lesz jó tered, hanem lesz egy reverbes, bizonytalan színpadképű tér. Ami persze akár tetszhet is valakinek, de attól az nem lesz jó.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Khaosz55
addikt
válasz skippper #185943 üzenetére
Ez lett a Gain érték vizsgálatnál, hát ez nem volt egyszerű, nagyon nem.
Nuance 1.1 with a 2.0 output
Round 1 with 1,000 dB range, correct: 1/1
Round 2 with 0,950 dB range, correct: 2/2
Round 3 with 0,900 dB range, correct: 3/3
Round 4 with 0,850 dB range, correct: 4/4
Round 5 with 0,800 dB range, correct: 5/5
Round 6 with 0,750 dB range, correct: 6/6
Round 7 with 0,700 dB range, correct: 7/7
Round 8 with 0,650 dB range, correct: 8/8
Round 9 with 0,600 dB range, correct: 9/9
Round 10 with 0,550 dB range, correct: 10/10
Round 11 with 0,500 dB range, correct: 11/11
Round 12 with 0,450 dB range, correct: 12/12
Round 13 with 0,400 dB range, correct: 13/13
Round 14 with 0,350 dB range, correct: 14/14
Round 15 with 0,300 dB range, correct: 14/15
System time: 2024.01.21 19:36:27.0883
Validity: yPSCnwPklFu7Pp2NhWOQNQ== -
VoidXs
nagyúr
-
Cseneles
őstag
válasz skippper #185898 üzenetére
Attol hogy te nem hallasz, hallottal kulonbseget azert ne kovezz meg senkit mert igen. Hidd el neked jobb ha nem hallasz! Viszont majd beszelgess egy hanfalgyarto illetve vegfok/avr-r gyarto magyar emberrel. Kerdezd meg hogy mi a velemenye errol a kabel dologrol. Tobb tapasztalattal rendelkezik mint egy atlag felhasznalo aki kiprobalt egy cat6 es egy mcu vagy egyeb kabelelt a 2*2,5mm2 es kacsas mellett. A vezetokrol mi a velemenyed pl.: rez, arany, ezust es ezek kevereke a hangra gyakorolt hatasairol? Illetve amig nem tapasztalsz en elhiszem es el is fogadom a nezopontodat.
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
spiky03
veterán
válasz skippper #185837 üzenetére
Elvileg már az új Firestick 4K MAX is tudja a HD hangokat. Igaz itt kell egy plusz eszküz a LAN-os kapcsolathoz...
Nálam meg épp most van folyamatban a PC-re való átállás a Cavern miatt.
Meg 3 eszközt váltottam ki 1-el, BD lejátszó, CE lejátszó és a Stick-et a PC-re.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
mimic1979
aktív tag
válasz skippper #185649 üzenetére
A Dirac Live + Bass Managment vs. Bass Control volt az összehasonlítás alapja.
Eddig csak a Dirac Live + Bass Manament volt aktív. Tegnap vettem meg a teljes DLBC licenszet.
Audyssey be sincs állítva.
Ma elvileg csend lesz itthon 2-től egy bő 1,5 órára és akkor lehet huppogni
Lehet hogy Audessey-t is lefutattom, ha már van rá lehetőségem, és marad rá idő. Pusztán kiváncsiságból.
Amit még elkövettem hogy a mennyezeti hangsugárzókat átállítottam normál módra.
Elég furcsák voltak a mért eredmények. Megnézem hogy melyikkel járok jobban. -
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #185636 üzenetére
Ha a channel gain-eket az egekbe tolod, majd a mastert visszahúzod, annak néhány AVR-en azonos hatása van, de vannak, akik helyesen kezelik (pl. Onkyo). Ha PC-ről játszol le, ott rá tudsz tenni egy kompresszort külön.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz skippper #185173 üzenetére
Így viszont tényleg nem tudom, miben több a single-sub, mint a rendes. Persze, néhány AVR-nek kell a normális crossover, mert még a többmilliós kategóriában is el szokás cseszni a szintezést, de ez nem az, amiért fizetnék, egy normális lejátszó is meg tudja csinálni helyesen. Abszolút nem ajánlom a DLBC vételét egy subra, többre viszont maximálisan, rengeteget jelent. EQ viszont minden szinten a lehető legnagyobb ugrás, nem csak 3 milliós rendszeren, de még egy laptopba épített hangszórón is (igen, azt is EQ-zom ).
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
-
jézusom
addikt
válasz skippper #184704 üzenetére
Ez nekem magas. Próbáltam beállítani valami ir+bt opciót, de most megint nem működik a tavirányító. Alexával tudtam kikapcsolni a Cubeot, de a TVt is kikapcsolta... Vissza kapcsoltam a tvt a sajat táviranyítójával, erre bekapcsol a cube is és a bemenetére is vált ez egy fos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...