Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #171495 üzenetére
Azt még nem tudom mennyire hiányzik, mert csak kiépítés után derül ki, mivel kapok többet. Viszont egyre több atmos-os tartalmat találok pl Netflixen, az AVRem tudja, NShield TV Pro-t használok, az is tudja és zavar, hogy nem használom ki.
-
BIGi75
senior tag
válasz python1 #171488 üzenetére
A kábelezés, beépítés nem probléma, viszont a rezonáció mentesítésről nem sok fogalmam van. A plafon rétegrendje: 12,5mm-es normálgkarton + buborékos, hőtükrös fólia + kb30cm ásványgyapot szigetelés.
Kellene vmit azon kívül tennem, hogy kivágom a kartont bekábelezem, beépítem a hangszórót?
Köszönöm válaszod. -
BBéci
legenda
válasz python1 #171490 üzenetére
Hány Hz-ig lineárisak azok a 44 mm-es hangszórók? Inkább a dinamikából engedek, de legyen meg legalább a 25 kHz. Még akkor is, ha az kívül esik az általam hallható tartományon. Frontsugárzóim gyári adatok szerint 80000 Hz-ig szólnak, mérve 45000 után kezd el konyulni a frekvencia-görbe. [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
python1
veterán
válasz BBéci #171489 üzenetére
Igen, a mostaniak is 2kHz- től indulnak, de az újak 1000-től specifikáció szerint, de ebben nem hiszek, és a tölcsér is magasabbról indul, a PA mélyközepek (gitárszórók) meg 5000 Hz-ig is elmennek, de 3400 Hz-nél váltom őket. Szóval nem kimondottan hifi hangsugárzók, de mozira több mint tökéletes, és azért zenét is élethűen adja vissza, ekkora dinamikát csak PA sugárzós mozikban hallottam.
-
BBéci
legenda
válasz python1 #171484 üzenetére
Nem ismerem a konkrét hangszórókat, de már a 34 mm-es is nagynak számít, a 44-es majdnem középsugárzó. Nézd meg az egészen remek hangú JBL 1400 Array kisebbik magassugárzóját, 1 colos, 8 kHz-től szól. Bár a 3 colost is magassugárzónak nevezik, de a 750-8000 közötti tartomány nem kimondottan az.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BIGi75
senior tag
válasz BIGi75 #171483 üzenetére
Konkrétabban: hogyan, mivel alakítanátok ki dolby atmost az alábbi meglevő rendszerben; yamaha rxv685 avr, front triangle celius 902, center triangle sextan, mély sony sacs9, háttér sony sscse. A mennyezetbe építve, vagy a frontok fölé tudok tenni atmos sugárzót, de nem tudom melyik verzió adhat szebb hangot, teret.
-
python1
veterán
válasz spiky03 #171481 üzenetére
Már úton a 10"-os (25cm-es) mélyközepek, és lépek egyet minőségben a magasnyomókkal (driverekkel) is egyet, a régi magasnyomókban 34mm-es titán dóm rezgett, most 44mm-es titán rezgőket fog kapni minden hangsugárzó, ha beválik. A 10" -os hangszóró döntésem mögött az állt, hogy ez a méret szinte tudja azt az érzékenységet, és még nagyjából a hangszóró paraméterei hasonlóak a frontokéhoz.
-
BIGi75
senior tag
Van valakinek tapasztalata mennyezetbe építhető hangszórókkal? Atmoshoz szeretnék +2 hangszórót (pl. Yamaha ns-ic600) az 5.1 mellé, de itt/ott azt olvastam, hogy gagyi hangjuk van a dobozos hangfalakhoz képest...
-
BBéci
legenda
Lehet, de nem biztos, hogy igazad van. Splitter használata esetén az erősítő és a tv közötti HDMI kapcsolat feleslegessé válik.
-
Zigi
senior tag
válasz BBéci #171479 üzenetére
"a H/K AVR-nek a HDMI csatlakozói HDMI 1.4a-sok amik igaz tudnak 4K-t de csak 30 Hz-en.
Magyarán ha a Shield-et összedugom ezzel az erősítővel, illetve az új tv-t az erősítővel ahogy eddig volt szerintem nem fogja rendesen átvinni a 4k/Hdr jelet."
HDR ? 30+Fps filmek? Egy splitter-el ugyan itt fog tartani. Ja nem mínusz 20k.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz bubuka55 #171471 üzenetére
Sajnos nem tudok konkrétumokat ajánlani, mert nincs saját tapasztalatom az olyan szerkentyűkkel. Maximálisan elégedett vagyok a Full HD felbontással, az annál magasabbakat színtiszta mókusvakításnak tartom. Azért dobták piacra a gyártók, hogy az emberek rohanjanak lecserélni szinte a teljes rendszerüket.
Az olvasmányaim alapján azt mondom, hogy igen, úgy működik, ahogy leírtad.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Falcon75
tag
Üdv. : tudja valaki miért nem megy a Kodi val a HD hang? True Hd ill. DTS HD . Csak DD 5.1 megy, hiába állítom True HD ra. Minden eszköz tudja. A VLC vel működik.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Igen, a gyártó azonos és PA családból lenne, azért is gondoltam a szerényebb átmérőn, egyrészt ha kiépíteném a 7.1-et ami valószínű, akkor esztétikusabb is lenne, másodsorban még a 20-25cm-es átmérő is igen komoly hangnyomásra képes.
A 30cm-es frontoldalba szerelt mélyközép is iszonyat energiával tölti meg a szobát, valószínű, hogy a frontoldalba is elég lett volna a 10"-os mélyközép.
spiky03
Én is erre a megoldásra hajlottam, de így olyan mintha ágyúval vadásznék verébre. -
bubuka55
csendes tag
válasz BBéci #171456 üzenetére
Köszönöm szépen neked és mindenki másnak a válaszokat.
Azt írod ez így működik. A HDR a HDMI tipusától függ nem? Ha jól tudom HDMI 2.0b csati viszi át a HDR-t. Tehát ha olyan splittert szezek aminek a csatijai HDMI 2.0b akkor át kell hogy vigye szerintem.
A másik hogy abban tudnál segíteni hogy ez hogy működik? Csak bedugom a lejátszót a splitterbe a splittert a tv-be, a splitterből meg megy egy harmadik kábel az AVR-be.
Mást nem kell csinálni? Beálítani valamit, vagy innen automatikusan működik hogy az erősitő leveszi a hangot a kép meg megy a tv-be? Sose volt ilyenem. -
python1
veterán
Nos, eljutottam oda, hogy a hátsó hangsugárzókat újraépítem, mivel LCR kialakítású a frontoldal, melyek 30cm-es mélyközepeket kaptak, viszont a hátsóknak elég lenne 25cm-is. A probléma az lenne, hogy a kisebb átmérőjű hangszóró kisebb érzékenységű (95dB) és valószínű, hogy lenne eltérés a karakterek között is, gyártó azonos, magassugárzó is megegyezne mind az 5 sugárzóba. Ti mit építenétek meg, legyen mind az 5 sugárzó teljesen azonos?
-
-
Dudee
senior tag
Én meg rábukkantam -szerintem- egy elég jó oktató sorozatra házimozi kialakítás, bemérés, beállítás témakörben. Nagyon sok témáról beszél a srác, és látható hozzáértéssel, és főként gyakorlatias módon. Angol kell hozzá.
Elnézést, ha ez itt mind tök alap, de hátha valakinek nem. Én eddig 10 részt néztem meg, de volt jó pár nagyon hasznos és meglepő megállapítás.van itt szó hangfal elhelyezésről, atmos pozicionálásról, sub bemérésről (rew), eq-zásról, akusztikai kezelésről, szóval csomó jó dologról
szerintem mások ilyen anyagért pénzt kérnek[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha van itt aki aktívan gyűjt filmeket, bátran jöjjön errefelé.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
VoidXs
nagyúr
-
Borisz76
veterán
-
Dudee
senior tag
Azt esetleg tudjátok, hogy milyen kütyün működik a Netflix Atmos-szal?
Én most azon eléggé meglepődtem, hogy sem Ps4, sem Fire TV 4k-val nem megy, hiába tudják ezek a hw-ek amúgy az atmost.köszi
-
Zigi
senior tag
válasz bubuka55 #171455 üzenetére
Szia. Neked nem Hdmi splitter kell, hanem egy audió leválasztó. [link] A baj az hogy nem nagyon kapni és drága. Splitterel semmit nem érsz, mert a HDR tartalmak illetve a 30fps feletti filmeknek nem lesz hangja Másik erősítő, vagy felhajtasz egy hasonló leválasztót amin van hdmi audio only, vagy lemondasz a hd hangokról.
-
BBéci
legenda
válasz bubuka55 #171455 üzenetére
Ilyen esetek orvoslására splittert szoktunk javasolni, tehát az elképzelésed jó.
Viszont a filmek döntő többsége 23,976 fps-es, a maradék részük sem több 30-nál, tehát emiatt nem kellene semmin változtatni. Más kérdés a HDR, azt valószínűleg nem engedi át az erősítőd.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bubuka55
csendes tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. A gondom az hogy átállok 4K rendszerre. Ehhez vásároltam egy Sony XH90-es tv-t, illetve egy Nvidia Shield Pro(2019) médialejátszót illetve 2 db Inakustik Premium High Speed HDMI 2.0 kábelt ami tudja a 18 GBps-t.
Eddig Full HD rendszerem volt egy Sony W809C tv, lejátszónak egy Dune BD Priem 3.0 illetve hangnak egy Harman Kardon AVR ami 151 s tipusú és 2015-ös. Belépőszintü.
Gyönyörűen kiadta a hd-hangokat ment minden flottul.
A bekötés úgy volt hogy a Dune volt az erősítőbe kötve, az erősitő pedig a tv-be az a Full Hd-jel átment az erősítőn a tv-be.
A problémám az hogy a 4K-ra átállva HDMI 2.0 kábel kell a 4K/60 Hz-nek. Viszont
a H/K AVR-nek a HDMI csatlakozói HDMI 1.4a-sok amik igaz tudnak 4K-t de csak 30 Hz-en.
Magyarán ha a Shield-et összedugom ezzel az erősítővel, illetve az új tv-t az erősítővel ahogy eddig volt szerintem nem fogja rendesen átvinni a 4k/Hdr jelet.
Hisz hiába tudja a Shield küldeni a jelet és hiába kötöm össze az erősitővel HDMI 2.0 kábellel , illetve szintén HDMI 2.0 kábellel az erősítőt a tv-vel az erősítőn lévő 1.4a HDMI csati miatt le lesz butitva a kép. Mind a bemeneti mind a kimeneti HDMi csati az erősitőn 1.4a.Hogy lehetne ezt áthidalni? Egy ilyen splitter nem oldaná meg a problémámat:
https://www.emag.hu/hope-r-splitter-hdmi-2-0-4k-at-60hz-hdr-3d-hdcp-1-4-1-bemenet-2-kimenettel-fekete-s2i1ohd4k60hp/pd/DDR28BMBM/
A Shieldet HDMI 2.0 kábellel összekötném a splitterrel , majd a másik HDMI 2.0 kábellel összekötném a tv-vel. Igy meglenne a tiszta eredeti 4K HDR/60 Hz kép átvitele a médialejátszóból a tv-be.A splittert a régi HDMI1.4-es kábelle(hisz a HD hangnak elég ennyi) pedig összekötném az erősitővel.
Igy a hang és a kép menne a lejátszóból a splitterbe a kép tovább a tv-be a hang pedig az 1.4-es kábelene keresztül az erősitőbe.
Müködne ez így? Ha igen mit kéne beállítani hozzá?
Ha ez nem ok akkor mit lehetne tenni hogy müködjön azaz tiszta 4K/HDR képet kapjak és szóljon is a hd hang a házimoziból.
Vagy csak az az egyetlen megoldás van hogy új erősitőt kell vennem amiben HDMI 2.0-s csatik vannak.Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
python1
veterán
válasz BBéci #171453 üzenetére
Nálam sajnos fekete mindkettő, csak felirat jelzi, hogy melyik a pozitív. De általában nem szokott összejönni elsőre.
Hallottam már olyan esetet, hogy az embernél már fél éve így voltak bekötve a hangsugárzók, azt referencia hang volt nála.
Ja, most nézem, van egy fehér csík is az egyik ágán.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz python1 #171452 üzenetére
A kábel pirossal jelölt ágát a piros aljzatba kell csatlakoztatni, a feketét a feketébe. bár nálam az egyik kék, a másik fekete. Nehezen tudom megérteni, hogy ezt miként lehet eltéveszteni.
-
python1
veterán
Mérési témához.
Ma átkábeleztem a hangsugárzókat, és kapott némi átalakítást a hangváltó, tulajdonképpen a fázisok nem mászhattak volna el az átalakítás folyamán, de mérés mutatta, hogy a magassugárzóm pontosan ellenfázisban dolgozott a mélyközéppel, (2kHz és 10kHz között) megfordítottam a polaritását a magassugárzónak, így helyreállt, de még mindig furcsán szólt. Na itt jött a csavar, hogy a megfordított polaritású magassugárzós doboz pontosan ellenfázisban dolgozott a másik oldali dobozzal, a szokásos probléma előjött, a végfoknál volt fordítva a polaritás. Átnéztem ismét a végfokoknál ,5-ből 3-nál fordítva voltak bekötve a hangsugárzók . Na erre is jó még a mérés.
Ja, a modifikáció sikeres lett.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ha Bp vagy környékén laksz, akkor bizony 2x.
Dudee:
"amúgy azt gondolom az utóbbi, ha valaki szeretne kicsit elmélyülni benne, megérteni az összefüggéseket, és csak úgy 'elszórakozni' vele.
Az előbbi pedig akkor, ha az embernek megoldás kell, nem a rögös úton akar haladni"Igen, pontosan ìgy.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dudee
senior tag
válasz Quetz #171448 üzenetére
igen, de most akkor mit is mondasz ezzel?
Nem éri meg megvenni a mikit, mert ott van a szaki, aki fele pénzből megoldja, és még javaslatokat is tesz
vagy
úgyis kell a miki, mert hiába a szaki, őt nem fogod minden alkalommal kihívni, amikor varia vanamúgy azt gondolom az utóbbi, ha valaki szeretne kicsit elmélyülni benne, megérteni az összefüggéseket, és csak úgy 'elszórakozni' vele.
Az előbbi pedig akkor, ha az embernek megoldás kell, nem a rögös úton akar haladni.Mondjuk két okból is mindenképp megfontolom a javasolt szakember felkeresését.
Egyrészt sok helyen szembejött már a neve, ahogy látom előadásokat tart a témában, rengeteget mért már, sok a tapasztalat. Az akusztika egy komoly és bonyolult mérnöki terület, rengeteg tudást igényel.
Másrészt szívesen elbeszélgetnék vele mérnökként a kábelekről alkotott állításairól, minthogy pl az arany tisztítja a hangzást, izmosítja a basszusokat, és hogy a pamut kábel burkolat jót tesz a hangzásnak.
Elnézést, de nekem ez a kettő annyira nem ér össze, hogy komolyan érdekelne a mondás. Mert az egyiknél szigorúan műszerekre, mérésre hagyatkozunk, másiknál pedig mindig az jön elő, hogy bizony nem lehet mindent megmérni még 50 milliós műszerrel sem, a szubjektív fülünk a döntő mérce. (na ezért most tuti kapok a fejemre bár remélem mégsem, hiszen tényleg szívesen megkérem egy session-re)[ Szerkesztve ]
-
Dudee
senior tag
csak úgy eszembe jutott: abból gondolom, hogy ez az akkusztikai rendbetétel egy végtelenbe vezető út, hogy UMIK-1 mérőmikrofont senki sem ad el használtan.
Akinek ilyenje van, az tuti folyamatosan méreget vele, és nézegeti hogy mi a hatása annak, hogy lecserélte a hangfalat vmi másra, be van húzva a függöny vagy nincs, kicserélte a fotelt egy kényelmesebbre, vagy épp hízott egy pár kilót a macska, ami amúgy ott szokott a puha szőnyegen dögelni.de szóljatok ha valaki mégis megválna tőle, én is szívesen méregetnék egy kicsit
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ez így rendben van, a részletezés nem a 200000 forintnál olcsóbb szubládák műfaja. Volt nálam PB-2000 és 12 NSD is, egyértelműen az utóbbi tetszett jobban, azt választottam volna.
Szerintem sem jó ötlet teljesen eltérő tulajdonságú mélyládákat használni.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy bármiféle EQ-tól részletező lesz egy alaphelyzetben arra képtelen mélynyomó. Az a hangszórón, aztán az erősítőjén, harmadsorban a ládán múlik. Természetesen az elhelyezés nagyon sokat számít.#171421mettek
Dorian nagyon sokat tett azért, hogy az akusztika rendben legyen. Többször méretett, paneleket készíttetett, függönyözött.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz Tamoo #171439 üzenetére
Igy van, pont ezt mindta fapaci is, hogy ilyenkor még lehet módosítani ha kell. Ezért most mérünk.
Amugy a plafont nem lehetett volna előre tesztelni mert rz így van most teszt állapotban. Az már tuti úgy marad, sztem az nem fog túlcsillapítani. Ha a médiafalba épített gyapot soknak bizonyul akkor azt vagy kiszedem vagy legipszkartonozom és kész. Nagy rizikó nincs. Sztem ennyi elnyelő amúgy kell de kiderul hamarosan.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Dorian
félisten
Az, hogy nem lesznek függönyök, semmit sem jelent. Én pont fordítva gondolom, eddig kellett volna mérni, mielőtt megcsinálja ezt az álmennyezetet, ami ahogy Tamoo mondta, egy kérdőjeles frekvenciára hangolt, brutál nagy felületű rezonátor. Most ahhoz kell a nagy mázli, hogy pont ott és úgy hasson ahogyan szükséges. Csak nehogy aztán lehessen lebontani.
-
-
mettek
addikt
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #171418 üzenetére
Használtam pb2000-et és sb12nsd-t is a szobámban. Nem a részletező kifejezés az, ami először eszembe jutna róluk. Az hogy egy szub mennyire részletező amúgyis döntő részt a kalibráción és a szobaakusztikán múlik, illetve az ülőpozíció kiválasztásán.
Mettek esetén egyébként egyszerűbb lenne egy 2. darab Klipsch. Bonyolítaná a dolgokat két különböző szub összehangolása.
-
Dorian
félisten
Én hétvégén visszafelé haladtam:
Proji lámpacserén + tükörbeállításon,
Vászonnál meg gondoltam ne menetes szárakon lógjon a mennyezetről, hozattam hozzá acél konzolokat, specifikáció szerint 250 kg teherbírással. Felraktuk az egyiket, rá a vászon tokját, ekkor a konzol gondolom elvesztette a potenciáját és elkezdett lekonyulni
Nagy kapkodás, tartani amíg le nem szereljük. Nézem a konzolt, a sarokmerevítés nem hegesztve volt, hanem ragasztva
Csináltatok hozzá U acélból rendes tartót, aki meg ilyent gyárt az dugja fel magának...Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
válasz Tamoo #171426 üzenetére
Én is kíváncsi leszek. Ebbe most nagyon sokat beletettem ugyhogy remélem lesz eredménye. Eddig sok pénzt égettem el technikára de nem tudták megmutatni a tudásukat a szoba miatt.
Most a vetítésre is gondoltam, ezért is lett sötétebb a plafon és méregzöld a falak. A médiafal polcai között ereszkedik le a vászon, így azoknak a belső felét sötétszürkére festettem mert az lesz az elsődleges fényvisszaverő pont a vászonra. Úgyhogy most képben is minőség javulást várok.
A hátsó falak még panelezést igényelnek, ott mondjuk lesz egy könyvespolc, azon a projektor és felette némi panel plusz szivacs basstuscsapda a plafon sarkában. A padló linóleum jellegű régóta így az eleve jobb hang szempontjából és lesz vastag plüss szőnyeg is.Illetve ez eddig egy nyitott folyosós szoba volt, most berakattam egy ajtót így zárt térré vált végre.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Dudee
senior tag
És amúgy aki EQzik, az átalában használja az erősítő korrekcióját is? (audyssey, dirac akármi)
Ki tud jönni egymással egy miniDSP és az AVR saját okossága? -
mettek
addikt
válasz Tamoo #171422 üzenetére
Az nem de most nem kevés pénzt és energiát teszek bele. 1,5 hónapja csak a nappalin dolgozom. Jövő héten jön fapaci is beméri és megmondja hogy még milyen panelt hova kellene tenni.
Így áll:
A polcok körül 50 cm mélyen kőzetgyapottal van töltve, filccel fedve és lécekkel takarva. A lécek így nem gátolják a hang bejutását és diffúzorként is működnek. A leugró álmennyezet ugyanígy van megoldva.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #171419 üzenetére
A beesès nagy rèszèt ki lehet, egy konkrèt szűk sávot nem, ami maga a kioltás. Szòval mozin ebből annyi maradt, hogy a mèly mellbevágás-rèsze kicsit kevèsbè intenzìv. De sztereò zenènèl ugye nincs eq, ès a frontoknal hasonlòan jelentkezik.
Nem mintha bármi rendesen leülős zenèt hallgatnèk mostanában, ùgyh a problèma mèg egy darabig erősen elmèleti[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz mettek #171412 üzenetére
Van kezelve, de még nem végleges az állapot. Basszuscsapdám nincs, ha a mérések elengedhetetlennek mutatják, akkor lesz.
A különbség mindenképpen fennáll, a német HiFi Test újság ugyanezt állapította meg.#171414-KP-
Mi ebben a nevetnivaló? Te még nem hallottál részletező és elkent szubbasszust? Ha igazán jó a szubláda, akkor kottázható a hangja. Ettől persze a 2000 Pro-k kissé távol vannak, de már mutatnak belőle valamit. Az SB-2000 Pro egyértelműen jobb e tekintetben, mint az a Klipsch. Természetesen szerintem, az én rendszeremben.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #171416 üzenetére
Nekem is mèly-utòzengès miatt van tervben olyan rezonátor amit akèt hátsò sarokba èpìtendő leendő könyvespolcok aljába fogok tervezni. De ez több èv mùlva lesz aktuális.
Mondjuk az 50 Hz-es beesès megoldása sokkal jobban èrdekelne, gyakorlatilag a teljes front szekciòban jelen van, ha a szubot máshová teszem azokon a helyeken mèg jobban. A függőleges mòdus az oka azt hiszem.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #171415 üzenetére
Nekem tervben van még három basszuscsapda, de eddig a lustaság győzött, nem volt időm/kedvem utána szaladozni.
Nem azt várnám tőle, hogy a kiemeléseimet megoldja, mert azt nehéz lenne célzottan, hanem azt hogy alul csökkentem az utózengést.
Kíváncsi leszek mennyit fog érni ha egyszer elkészül.De az tuti, hogy az elhelyezéssel lehet legjobban hazavágni az élményt.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Sziasztok!
Van egy Onkyo TX-NR 636 erősítőm. Egyszer csak a jobb első hangfalkivezetés megadta magát. (Másik kivezetésbe a hangfalat rádugva működik, másik hangfalat abba a kivezetésbe rádugva nem működik)
Volt már valakinek hasonló problémája? Sajna, garancia már nincs rá.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #171405 üzenetére
Amikor itt volt nálam mindkettő, folyamatosan hasonlítgattam őket és egyértelműen a zártat hallottam gyorsabbnak, megfogottabbnak, pontosabbnak.
-
-KP-
addikt
válasz Dudee #171407 üzenetére
Annyira nem borzasztóan kicsi ez, ha ésszel építkezel. Borzasztóan kicsi, ha nem gondolod át mit is csinálsz.
Én ebbe a szobába hangáteresztő vásznat és vékony/lapos vászon mögé rakható lcr sugárzókat és szintén vékony,lapos surroundokat tudok elképzelni jó eredménnyel. Pl. Jamo D600, XTZ Spirit vagy beépíthető hangsugárzókat mint pl. Focal 100 sorozat stb. Egyszer csináld meg a szobádat, de akkor jól. Szerintem pont nem az állódoboz plusz monitorsugárzós felállás adná itt a jó eredményt. A szobádban normális mélyeket pedig egyedül úgy tudsz kapni, ha multiszubos felállást használsz a megfelelő elhelyezéssel. Amit már ezerszer belinkeltünk ide, hogy mik az ajánlott felállások. A 80-100hz alatti állóhullámokat ezekkel a felállásokkal tudod a legjobban kezelni, (plusz eq.) gyakorlatilag a basszuscsapdát helyettesíted a 2. szubbal.
A 80/100-300hz tartományt pedig tudod kezelni hagyományos elnyelőkkel. A kép meg mehetne faltól falig akár, ha a vetítő tudja. Ha megfelelő vékony hangsugárzókat használsz a 7.1 is mehetne, illetve az Atmos.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #171405 üzenetére
Honnan honna, csapból is ez folyt meg sok helyen most is ez folyik.
#171403 Dudee: Az akusztika nem tudja, hogy neked zárt vagy reflex szubod van. Ha van rá lehetőség azért érdemes sarok akusztikai elemeket (is) berakni. Jó az EQ, de ha hosszú zengések vannak, akkor azok nem tűnnek el sajnos. A kettő együtt a leghatásosabb.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz mettek #171400 üzenetére
PB2000pro kicsit más kialakitás, de a minidsp 2x4 a hd verziót venném. De mini dsp használatával mindent ki tudsz hozni a subból.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
Dudee
senior tag
Visszaolvastam, és többször volt itt téma a PB1000pro vs SB1000pro.
Ha jól értem, az általános vélekedés az, hogy kifejezetten mozizásra inkább a PB1000 a jó választás egy pici szobába (~10nm).
Tegnap írtam SVS supportnak (pár óra múlva válaszoltak, szombaton), azt a kérdést tettem fel, hogy SB2000pro vagy PB1000pro, ők is a reflexes 1000est ajánlották.Megint jövök az 'olvastam olyannal' : szóval olvastam olyat, az én kis szobámba az akusztikai kezeletlenség miatt (egyszerűen nem férnek el a mély tartományt formáló csillapító elemek) jobb a zárt sub a gyorsasága miatt. Ez hülyeség?
köszi!
-
Dudee
senior tag
válasz BBéci #171399 üzenetére
De, igazad van, én is eképp gondolkoztam.
Állítgatni/próbálgatni csak úgy tudnék, ha a mennyezetre valami sínt fúrnék fel, amiben tudnám csúsztatni a hangal konzolját. Elég macera. Szerintem felrakom 80 fokra, és kész.Tegnap belehallgattam MI: Rouge Nationbe (ez volt kéznél atmosos lemez), nagyritkán szólalt meg valami felső sávon, néha kis dirr-durr, kötelező helikopter, némi szirénázás. Persze lehet más filmnél több mindent kevernek felfele.
De az is lehet, hogy több felső hangfallal több minden kerülne felülre, mert ha jól értem itt már nem dedikált sávok vannak, hanem 'térben elhelyezett objektumok' amik épp a kiépítéstől függően kerülnek oda ahova.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest