- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gubabela
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hátha van valakinek ötlete. Megjött az umik mikrofon és rendeltem mellé egy minidsp 2x4et, a sub rendbetételére. Az alábbiakat sikerült mérni cavern-el.
Megcsináltam az exportálást, beállítottam a leírtak szerint a dsp-t, de amikor ki akartam próbálni csak valami ütemes doboló hang jött ki a subból. Mi lehet a gond? Hibás a dsp? találkozott valaki már hasonlóval? -
Dorian
félisten
válasz
#62435328 #172693 üzenetére
Én pont most agyalok egy külön filmes PC beszerzésén, a zene-PC-t csak zenére hagynám, mert a Win-Linux váltás nálam annyira macerás, h mostanában inkább szoktam CD-t hallgatni.
Ennek nem kell passzívnak lenni, de csendesnek, ill. jelenleg alaplapi VGA a terv, de később valami grafkártya megy majd bele, ha lesz energia MadVR-re. -
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #172684 üzenetére
Ha nem kell atmos, akkor 710. De a 360-at sokallom picit. Persze ez van egy olyan országban, ahol majdnem mindenki burokban él. Az angol avforumson 80-100 ezerrel olcsóbban ki lehet fogni. Csak ki kellene lépni a komfortzónából, és nem arra várni, hogy az avx-en a sültgalamb a szánkba repüljön.
Esetleg vadászol egy avm50v procit 300 körül(fontos hogy V végű legyen, mert a sima nem HD-s), és egy végfokot mellé. Ez picit több lesz a végére, de akár végállomás is lehet.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #172689 üzenetére
Ezzel egyetértek!
Eddig nem tudtam kiváltani a PC-s korrekciózást illetve a PC-s processzort, erről is jut eszembe.
Ezt új bekezdés alatt írom, hogy ne csak személyes legyen.
Nálam a Cavarn bemérésnél, minimum 6 mikrofon pozíció hozta a legjobb hangminőséget, teresebb és sokkal egyenletesebb lett a kapott frekvenciatartomány, de kíváncsi leszek ennél is több mérési pozícióval mit hoz majd. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #172689 üzenetére
Semmi bajom nincs, csak még ahhoz szeretnem kell egy mini pct
Várom, hogy a melóban ismét legyen ilyen leadott gépek kiárusítása és ott jó lenne megcsipnj egy pl egy Dell 3020at.
A lényeg, hogy legyen rajta HDMI.De igen valóban az lenne a legolcsóbb, aprón 30-50 körül mennek az ilyen gépek.
Nekem meg csak Kodira, Netflix, Amazon prime kellene, full HD remux lejátszásra.
Mindegy még agyalok rajta.
Meg ugye Tamoo mondta, hogy nem ajánlja a Pcs lejátszás mert szívás van vele
-
spiky03
veterán
válasz
Tamoo #172686 üzenetére
Igen lehet ez is benne van a pakliban.
Csak azért gondoltam rá mert ha elmegy a 6009es és árra mondjuk rá dobok egy 100est akkor lehet már jobban megérné egy erősítő csere mint 80ert a mini dps nem?
Meg sajnos a 6009esben nem nagyon lehet EQzni, ezért is néztem olyan erősítőt, ahol lehet szabadabban allitgatni.
Még ugye az újabb Denonok ilyenek, amihez van app és ott lehet mindent állítani.Igaz amikor Quertzer bemertük a rendszert akkor talán valóban a szub volt a leggyengébb láncszem.
@python1
Köszi neked is az infókat.
A Marantz is elég jó teret csinál szerintem.Mondjuk szerencsére nem hajt a tatár. Meg még az erősítőm is megvan.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #172684 üzenetére
Tudom ajánlani az Anthem 510-est az 520 helyett. Használtam egy darabig, nekem tetszett a hangja, de mivel én processzornak használtam volna, így feleslegesnek találtam AVR-t annak használni. Egyébként igen, kiváltható vele a PC-s mérés, nekem tetszett az ARC rugalmassága, és nagyon szép teret tudott csinálni, az ízlésünk lehet eltérő, de az eddig hallott és használt AVR-ek kötül az Anthem tetszett a legjobban.
Tamoo megírta a frankót.
Valóban néha elég egy jól kalibrált rendszer, nem kell azonnal cserélni, nem is biztos, hogy hozna annyit neked. Egyébként az anthemhez is kellett a szubhoz külön DSP. -
spiky03
veterán
5.1-em van jelenleg, előtte 5.2 volt. Max ez lesz később is. Több csatorna nem kell mert nem tudom hova tenni őket.
Atmos sem hiszem, hogy lesz. Nem fér már hangfal kábel a csöbe.7012 ha jól emlékszem 385ert van most. Gondolom állítható.
520 az most 350.
710 most nincs eladó, sajnos amikor volt lemaradtam róla mert nem nem vitték el az én erősítőmet. Most van rá egy érdeklődő talán.
Amúgy a 710 360 ezer volt akkor.Az Anthemek mellett szól számomra az ARC, hogy akkor nem kell külön PC az EQ miatt.
-
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #172678 üzenetére
Ha csak ebből a két modellből lehet választani, akkor 7012. 9 csatornát tud végfok nélkül, 11.x processzálással. Dobsz mellé egy 3 csatis végfokot az LCR-re, és akár full 11.x-es rendszert építhetsz ki vele. 520 pedig megragadt 5.2-es processzálásnál, amit egyszerűen nem értek... A számozás amúgy is picit más az újabbaknál. A korábbi 3x0,5x0,7x0 modellek helyett 5x0,7x0,11x0 modellek vannak.
A 710 egy igen jó gép, feltéve hogy nem kell atmos, és van eladó belőle. De mindig minden árfüggő, nem írtad melyik mennyibe kerül(ne).
-
spiky03
veterán
Ti melyiket választanátok?
Marantz 7012 vagy Anthem 520?
Vagy várjak hátha lesz újra eladó Anthem 710?Amúgy hangban van különbség az Anthem 710 és az 520 között?
Vagy csak a csatlakoztatható hangfalak száma és a csatornánkénti wattok a különbség?
Mert mintha valami ilyesmit olvastam volna egy tesztben, ahol az Anthem 520rol irtak, és 720hoz meg a 1120hoz hasonlították. Feltéve ha a Google fordító jól fordította. -
ada19
senior tag
válasz
dobobazsy #172674 üzenetére
Tamoo válasza alapján jártam el és sokkal jobb lett a helyzet.
-
dobobazsy
őstag
bocsi lejárt a szerkesztési idő
van valakinek tippje, hogy miért van az nálam az NR906-al, hogy kb. -10dB hangerő felett már nem hangosodik tovább? az a bajom ezzel, hogy EQ APOval olyan halk, hogy nem is hajtja meg igazán a rendszert zenével
ha kikapcsolom az EQ-t akkor ugye jóval hangosabb lesz, de így meg nem annyira tetszik a hang. már ráadtam az IntelliVolume menüben a forrásra amit lehetett, de így se szól nagyot.. a kis Denonommal nem volt ilyen gond. van erre valami gyógyír?
meghallgattam volna a vasat nagyobb hangerőn mit muzsikál össze, amíg még itt van nálam.
Direct módban van az erősítő és csak egy hangfalpárt hajtok vele kettős erősítéssel.
-
dobobazsy
őstag
köszi mindenkinek! akkor ezt egyöntetűen leszavaztuk
egy hasonló kaliberű Denont kell levadásznom magamnak majd...
-
dobobazsy
őstag
válasz
BBéci #172669 üzenetére
igen tudom
azon tűnödtem nem lehet-e tenni valamit az erősítővel a baj megelőzésére
esetleg egy venti beépítés vagy bármi.. a neten láttam, hogy valaki egy másik típusba rakott ventit és hűtőbordákat is helyezett el a panelen.
itt van már nálam a gép, elhoztam kipróbálni. ismerkedek vele. a jobb hátulja pár óra után elég forrófélek is emiatt tőle
-
VoidXs
nagyúr
válasz
dobobazsy #172665 üzenetére
Az Audyssey mikrofonok karakterét az X curve például elég jól ellensúlyozza. Az APM-1-emhez sincs kalibrációs fájl, érzésre így állt legközelebb az UMIK flat-hez. Egyszer nem volt egymás mellett mindkét mikrofon, így nem tudtam őket összemérni, szóval ne kezeld feltétlenül igaznak ezt a kommentet, csak próbáld ki az exportot így.
-
dobobazsy
őstag
Cavern + EQ APO és egy Audyssey mikrofon
tudom ez nem a legalkalmasabb, de nem is olyan rossz ez kezdésnek szerintem
egyszerúgyislesznekemisUmikom
amúgy mennyire kell félni az Onkyok HDMI nyűgjeitől? egy TX-NR906-ról lenne szó. van itt aki vélekszik a típusról? azok is megfőttek, amik nem voltak bezsúfolva?
-
dobobazsy
őstag
válasz
Quetz #172660 üzenetére
ettől féltem
Nincs pontos definícióm, csupán olvastam arról, hogy az Onkyo avr-ek hangja nem annyira való zenehallgatásra, inkább filmezésre ajánlhatók. Én arra tudnék gondolni, hogy talán ezeknek kicsit V karakterű lehet a hangja?ezért érződhetnek filmek alatt ütősebbnek? "élettel-telibbnek"? nem tudom. lehet hogy a fülnek kell eldöntenie a kérdést
egy belépő avr-t le kéne nyomjon egy nagyvas úgyis
-
dobobazsy
őstag
egy olyan fura kérdésem lenne, hogy szerintetek egy alapvetően mozisabb hangú erősítőből ki lehet-e hozni zeneibb hangzást EQ-val? természetesen Onkyo-ról van szó
lehet, hogy volna lehetőségem lecserélni a belépő Denonom egy Onkyo nagyvasra, amit szintén a legtöbbet inkább zenére használnék, + néha film.
-
Balu64
csendes tag
-
mivamma
senior tag
Amennyiben használtam vettétek a Pioneer AVR-t, szerintem egy factory reset nem fog ártani nekik. Sőt még az is lehet, hogy használ
-
BBéci
legenda
válasz
Balu64 #172646 üzenetére
Jó lenne, ha használnád a szerkesztés lehetőségét! Ne írj 5 percen belül ugyanarról a témáról három külön hozzászólást. Semmi nem indokolja, sőt, így nehezebb követni, hogy mit szeretnél közölni!
Ha megfelelően van összekötve az erősítő és a tv, valamint az utóbbin ki van választva az AV bemenet, akkor minden további nélkül meg kell jelennie a képernyőmenünek. Nem kell hozzá Premium/Ultra High Speed kábel.
-
Balu64
csendes tag
Még valami : a tv hdmi 2.1-es . Vegyek 3 db 2.1-es nagy sebességű kábelt ? Lefelé kompatibilisnak kéne lennie.
-
Balu64
csendes tag
Esetleg lépésről lépesre v.ki letudná írni az összekötés folyamatát ? Az erősítő Pioneer 924, a tv LG OLED55BX3LB.
-
Balu64
csendes tag
Nem fogalmaztam jól. Az erősítőn nem jön át a kép csak hang. Ha a pc vagy a b.lejátszó közvetlenül a tv-re van kötve akkor van kép és hang.Ha az erősítőre akkor csak hang.Optikán tudok hangot átvinni .Viszont ha átállítom hdmire csak hang van. És az ARC is működik. Mi a szűz Máriát kell beállítani ahhoz , hogy megjelenjen a képernyőmenü ?
-
Balu64
csendes tag
válasz
BBéci #172640 üzenetére
Elvileg a csatlakoztatások jók. A képernyőmenü nélkül nagyon macerás a beállítás .A hdmi bemenetnek main-en kell állnia. De elvileg azok is jók. A tv alaplap cserén esett át. Valószínű az erősítő a ludas. Bár előző gazdája állítja, hogy nála jó volt. Igaz én is azt mondanám. Köszi a választ.
-
Balu64
csendes tag
Sziasztok ! Ugyanaz a problémám mint Gabi 8906-nak. Nem tudom összehozni a Pioneer 923-ast hogy képet is adjon. Nem találtam magyar nyelvű használatit hozzá. Hang az van kép nincs. A tv egy LG OLED55BX3LB. Az a fura , hogy közvetlenül a tv-be kötve a pc , a lejátszó működik csak az erősítőn keresztül nem. Lehet én vagyok a "béna". Ha valaki segítene előre is köszönöm.
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam használtan egy Pioneer vsx 921-es erősítőt. Nem tudom kezelni, neten néztem hozzá magyar használati útmutatót. Sajnos nem találtam hozzá. Esetleg ha valakinek van ilyen erősítő a birtokában használatival, kérem ne tartsa magában.
Ui: Nem tudom össze hozni hogy lássam az erősítő menüjét a tévén, és hogy optikai hang kábelről szóljon a tv/pc hangja.(HDMI-t használja hangnak..)
Előre is köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz
achilleuss #172635 üzenetére
A helyedben feltenném a tetejére a centersugárzót. Magam helyében is megtettem és jelentősen javult a hangzás. A tévét fali konzolra szereltem, ami mindenképpen kellett, mert elé ereszkedik le a vetítővászon.
-
achilleuss
tag
válasz
VoidXs #172634 üzenetére
kösz. a centerre nem kerül semmi, felette a polc teljes hosszában végigvágva, a tv talpa hátrébb téve annyira, hogy egy képzeletbeli függőleges vonal, a center belső szélét és a tv talp külső szélét érintené, tehát a center folytatásában kezdődne a tv talp/most teljesen felette van/.
értem, tehát a válaszod, hogy van értelme az említett polc átalakításának
-
VoidXs
nagyúr
válasz
achilleuss #172633 üzenetére
Ha a center felől eltűnik egy polc, az előnyös, mert egy erősen visszaverő felület szűnik meg, viszont ha a centerre kerül valami, az rossz, mert rezonátorrá válik.
-
achilleuss
tag
Sziasztok! Adott egy 3 rekeszes tv-szekrény, elsőn házimozierősítő, másodikon médialejátszó, 3.-on a centersugárzó, acéltüskéken, alul 3 cm hézag, felette 5 cm hézag, a polcok esztergált lábakon, körben mindenütt nyitott. A legfelső polcon a tv. A polc szélessége 80 cm, a mélysége 52 cm. a tv talp mélysége 26 cm, a center mélysége 26 cm. Úgy néz ki a helyzet, hogy a center be van szorítva a két polc közé/persze körben nyitott/, mert felette és alatta is polc van. A kérdés az lenne, hogy ha kivágnám a center feletti polcot, teljes hosszában/80 cm/, 26 cm szélességben/lábakkal alátámasztva/, hogy így a center felett azt nem takarná sehol a polc, számítana e ez valamit hangzásban, tehát rosszabb e a hangja most, mint amilyen lehetne.
-
BBéci
legenda
válasz
Daffni2 #172626 üzenetére
Tegnap este írtam választ a kérdésedre, de nincs itt, valahol elveszett.
Az volt benne, hogy a felsoroltak közül a Focalt választanám. 550/750 wattos, ami basszreflex viszonylatban rengeteg.
Az a DALI is megfontolandó, kellően hangos, pedig csak 170/220 wattos, de nem megy elég mélyre, 30 Hz-től jelentősen esik a hangnyomása. -
ada19
senior tag
válasz
Daffni2 #172624 üzenetére
Szigorúan csak erről a 4-ről, és saját vélemény.
A Kef-et elfelejteném mert garantáltan harmatgyenge lesz ekkora térbe. Klipsch R-100SW? Felejtsd el. Klipschből R-110/112/115SW amivel érdemes foglalkozni (mindhárom többünknek van/volt itt a fórumban), nem összekverendő az R-10/12SW vagy R-100/120SW modellekkel, nagyon nem egy súlycsoport. Focal esetleg működhet, hallani kellene. Én ebből a listából a T12-t vinném haza, még úgyis hogy EQ-zva (szobakorrekció), zárt létére szinte borítékolható hogy kevés lesz 30nm-es helyiségbe - de ez is van/volt több PH-snak, hátha leírják róla a véleményüket.
-
Daffni2
addikt
Sziasztok!
Tanácsot kérek sub vásárlás ürügyén.
A kiszemeltek
Kef Kube 10b 115 000 FT
Dynavoice Thunder T12 135 000 Ft
Klipsch R100SW 80 000 Ft
Jmlab Focal Chorus SW700 90 000 Ft5x6 m a szoba Pioneer VSX-LX70 AVR a jelenlegi sub Yamaha NS-SW200
70% film 30% zene -
Thom!
veterán
Üdv.
Van egy Marantz SR5014.
0-98-ig lehet álítani a hangerőt.
MultEQ XT bekapocsolása után csak 91-ig tudom tolni?
3.1 rendszer Polk Reserve R100/R300 hangfalakkal.
Front -2,5 és -3dB és Center 0.0dB van állítva....Ha a Subot kikapcsolom akkor megy 98-ig is?? Nem értem mi köze van hozzá az erősítő maximális teljesítményéhez?
-
hatala
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani esetleg egy megbízható elektronikai műszerészt, aki mélysugárzó paneljén megforrasztaná, a feltehetően elengedett LFE rca aljzatot?
Van ugyanis egy Velodyne SPL 1200 subom és néhány napja elkezdett halk, folyamatos pattogó elektromos hangot kiadni működés közben, de csak akkor amikor jelet kap az erősítőtől ( Denon AVR-X 3300 ), vagy ha megmozdítom a sub kábelt csatlakozóját, az LFE rca aljzathoz csatlakoztatás közben, bekapcsolva.
Ha csak be van kapcsolva a mélysugárzó, de az erősítő nincs, tehát nem kap jelet, akkor nem ad ki halk pattogó hangot, de ha pl, kihúzom a sub kábelt, akkor megint van egy pici recsegés, zaj.Nem az első Velodyn-em ez, így ismerem nagyjából a dobozt, valamint eddig nem volt ez a jelenség és már a 4. sub kábellel és másik tápkábellel kipróbálva is ugyanezt csinálja, ill. az erősítő másik sub kimenetére csatlakoztatva is hallom, tehát az erősítő kimenetével nincs baj.
A membránnak semmi baja, nem recseg a cséve stb..az erősítő része is tökéletesen működik, úgymond lett egy kis pattogó elektromos alapzaja, ami eddig nem volt.
Sajnos az egyik sub kábelt hogy cseréltem-próbáltam, lehet hogy erőssebben nyomtam bele az sub aljzatába, lehet hogy ettől valami elmozdulhat ilyenkor az rca aljzatban?
Kontakt spray is megvolt...Köszi ha tudnátok ajánlani egy jó szerelőt Szentendre - Budapest környékén, aki szerel ilyen készülékeket!
Totel és hasonlókat kihagynám.. -
powerup2
addikt
SVS-nél 20-25% áramelés lesz október 1-től !!!
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
jozsi252 #172537 üzenetére
Remélem, nem sürgős a dolog, mert Denon/Marantz cuccokat a chiphiány miatt nem nagyon lehet kapni hónapok óta. Ismerős tavaly november(!!!) óta vár egy rendelésére... De egyébként általánosan igaz, hogy semmilyen komolyabb (és kevésbé komoly) házimozi erősítőt nem lehet kapni jelenleg.
-
dobobazsy
őstag
válasz
VoidXs #172605 üzenetére
sikerült elmentenem és visszatöltenem a görbéket, de a többpontos mérésnél nem jön vissza a 3 mért pozíció
az "export measurement signal" gombot nyomtam. valami mást is kéne még?
a DAC-os témára: amikor a kis Tempotec DAC-omról hallgattam zenét ott megvolt a dinamika. jack-rca kábellel volt az erősítőhöz csatlakoztatva. pure direct az enyémben még nincs, "multi ch direct" módban próbálkozom, tudtommal így adja vissza a hangot mindenféle belenyúlkálás nélkül.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
dobobazsy #172604 üzenetére
Igen, bármit módosíthatsz utólag. Javaslom, hogy mentsd el a mérést, és akkor később visszatöltve bármikor bármit változtathatsz, ha nem tetszik. Többpontos mérésnél minden pontot menteni kell, hogy később visszatölthesd őket más sorrendben vagy néhányat kihagyva, nincs minden mentése opció.
A hangkártya hibái nem számítanak, mivel az lenne a korrekció célja, hogy a teljes rendszert, beleértve az operációs rendszert, hangkártyát, kábeli veszteségeket, előfokot, végfokot, hangszórót, és a szobát is korrigálja. Az Audyssey mikrofon már problémás. A kis műanyag nem tudom, mennyire flat, de az APM-1-re már azt mondom, hogy jó kalibrációs fájl nélkül is, mértem már vele mozit, amikor kölcsönbe adtam az UMIK-ot, és nagyon tetszett.
Az AVR DAC-t nem tudom, mennyire lehet kikerülni. Valahol tényleg ezt csinálja a pure direct, de sokan minimum a hangerőszabályzás miatt visszavezetik az AVR szoftverébe a hangot, mert nem tettek a jelútba digit potit.
-
dobobazsy
őstag
összegyűlt néhány kérdés bennem a bemérős EQ-zással kísérletezés közben.
Cavernben ha csinálok egy mérést pl. 3 pozícióban, utána próbálkozhatok a crossover és egyéb beállításokkal anélkül, hogy újra mérnék? csak átállítom amit akarok, és újra exportálom?
befolyásolnak a gagyi hangkártyák a korrekció pontosságán? érdemes lenne egy valamire való hangkártyára beruházni belépőszinten, Denon-Audyssey mikrofonnal? például egy Sound Blaster Z hozhatna javulást? jack csatlakozókon keresztül is mehetne a dolog? az AVR-em DAC-ja nekem dinamikátlan, legalábbis a külső DAC-om után annak tűnik, ezért gondolkodom az AVR DAC-jának a kikerülésén.
75% Zene/ 25% film
köszönöm, ha nem nevettek ki
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #172600 üzenetére
Így van, pontosan ezzel van a bajom.
Akkor lehet probléma az aktív váltással is, ha mondjuk aktív crossovert kötök a hangkártya kimeneteire LCR, pl PLII módban az sem lesz akkor tökéletes, vagy annál nem számít?
Tehát passzív váltás jobb eredményt hozhat, mivel a kimeneteken eleve már "vágott" hang megy ki, és az aktív crossover eleve flat-re van konfigurálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged