Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz skippper #172996 üzenetére
Biztos nem ér annyit. Az a Klipsch jó láda. Ha nagyon feltekeded, viszont lesz portzaj, de nálam ennyi volt a negatívum.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
skippper
senior tag
Na megjött Monopriceéktől a "vissza a feladónak" címke. Még van pár napja annak, aki szeretné átvenni esetleg a discount áron, utána viszi vissza a biciklis postás.
Egyelőre úgy gondolom, hogy a Klipsch R-112 lesz a győztes, hasonló méretben/árban nem nagyon találtam alternatíváját (aki esetleg tud, ne tartsa magában ) . Lehet jobbat szól az SVS, de másfélszer annyit nem biztos, hogy megér, ráadásul lényegesen nagyobb is.
-
Skyner
tag
-
-
nagyúr
Dreamcinema nyílt napokra megy vki?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
VoidXs
nagyúr
válasz Skyner #172986 üzenetére
Alapból mindenhol korrigál, ahol tud, viszont a valley correction nem csak a beesést hagyja békén, hanem a teljes környezetét is, hiába tudna rajta javítani. Így a potenciális hibás kiemelések eltűnnek, amennyiben probléma volt belőle, pl. nálam.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
foltang
csendes tag
válasz Skyner #172988 üzenetére
A markáns beszakadások zöme a visszaverődésekből adódik, amikor az adott frekvencián a direkt hullámot kioltja a visszaverődött hullám.
Azért nem érdemes ezt EQ-val piszkálni, mert amennyivel erősíted az eredeti (direkt) hullámot, annyival fog erősödni a visszavert is, és végeredményben semmivel nem leszel előrébb, de:
- a +6 dB-es erősítés miatt csökken a dinamikatartományod (mert ugye vissza kell venni a csatorn(ák)a max hangerejét, hogy ne torzítson be a +6 dB erősítés)
- Ha nem sikerül beletrafálni a pontos frekibe (1 Hz a pontosság) , akkor csak a torzítás nő
- Zabáltatod a sub teljesítménytartalékát, pedig hatása elenyésző.
Tehát ezeket a beszakadásokat NE EQ-val, hanem akusztikai kezeléssel orvosold inkább!
Tapasztalatom alapján sokkal érdemesebb a szobageometriából adódó sajátmódusok frekijénél csillapítás alkalmazása. A szub is hálás lesz érte, mert lesz tartaléka, és a hangzást is hatékonyabban tudod korrigálni.
68 Hz-es beszakadást, ha jól számolom, akkor egy kb. 120 cm-re lévő fal visszaverődése okozza. -
Skyner
tag
válasz Tamoo #172987 üzenetére
Neked is köszönöm szépen a válaszodat.
Tegnapelőtt jöttem rá, hogy a síkegyenes vagy a síkhoz nagyon közeli sem minden esetben jobb hangzásra, mintha lenne kb. 3-4 dB eltérés.
Elektronikus zenével teszteltem egy korábbi EQ-mat egy frissel összevetve és a korábbiban a dobot jobbnak és határozattabnak/dinamikusabbnak hallottam, pedig a görbe mást mutatott. Túlzottan kiegyenesíthettem azt a mélytartományt a módosításomban, ahol a dob szólt.Csak amiatt éreztem késztetést manuálisan is belenyúlni a Cavern eredmény txt állományába, mert itt-ott nem használta ki a beállított +6dB mozgásteret a korrekciózáshoz, pedig sokszor jobban ki tudná egyenlíteni a görbét (manuálisan többnyire sikerül). Igaz, ezzel én is ellentmondok az előző bekezdésemben leírtakkal. Úgy érzem le fogok szokni erről a belepiszkálós módszerről.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Skyner #172986 üzenetére
"Az az igazság, hogy max +5.99 dB-ig manuálisan belenyúlok (igaz, nagyon babra munka) a Cavern által létrehozott EQ-ba, mert több beszakadást is ki tudtam vele húzni (persze van amit nem)."
Még az elején én is eljátszottam egyszer, de nem érdemes. Egyrészről tényleg sok kraftot elvisz, másrészről meg nálam pl. azért eléggé odavert a torzításnak is.
Valley Correctiont: Én nem használom. Esetemben úgyhagyott olyan részeket is, amit én inkább szívesebben nézegetek "egyenesnek". Az hogy ez jó vagy nem jó... azt hagyjuk. Tudom kicsit ellentmondásos az első bekezdésben írtakkal.
[ Szerkesztve ]
-
Skyner
tag
válasz VoidXs #172985 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Lenne még kérdésem.
A Valley Correctiont ajánlod használni? Hasonlóan működik mint a subsonic filter, azaz ha nem tudja max 6 dB erősítéssel elérni a célgörbét, akkor nem csinál vele semmit?Az az igazság, hogy max +5.99 dB-ig manuálisan belenyúlok (igaz, nagyon babra munka) a Cavern által létrehozott EQ-ba, mert több beszakadást is ki tudtam vele húzni (persze van amit nem).
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Skyner #172984 üzenetére
A subsonic filter annyit csinál, hogy a legalsó EQ pont alatt egy oktávon keresztül csökkent 24 dB-t. A legalsó EQ pont az, ahol már a célgörbét nem tudja max 6 dB-s erősítéssel elérni, nálad ez lesz a gondja. Flatben simán kihúzná 20 Hz-ig, ekkor utólag Equalizer APO-ból is rá tudod tenni a Harman görbét. 20 Hz alatt egyáltalán nem mér a Cavern, tehát a subsonic legjobb esetben 20 Hz-től kezd csökkenteni 10-ig.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Skyner
tag
Sziasztok!
Legfőképpen VoidXs-től szeretném megkérdezni, hogy Cavernben a subsonic filtert ajánlja-e használni? Kipróbáltam, de fixen 20Hz-nél -22dB körüli értéket állít be, miközben subsonic nélkül 15Hz-től 43Hz-ig szinte ugyanazt a hangnyomást adja. Az más kérdés, hogy torzít-e, de hallani nem hallom. Hogyan tudnám mérni, hogy 20Hz alatt milyen különbség van a torzításban? Hogyan tudom meghatározni, hogy mennyi Hz alatt nem érdemes erősíteni az adott frekiket, mert csak torzulás lesz az eredménye?
A subsonic filter fixen 20Hz-re van állítva, vagy a Cavern vizsgálja hogy hol legyen a drasztikus ejtés?
Talán jó a feltevésem, hogy mérek kikapcsolt EQ APO-val a subra és amelyik freki határnál nem éri el az SPL a 75dB értéket (ennyivel szoktam mérni), azt nem is erősítem tovább sem egyedi görbe betöltésben, sem manuális belenyúlással.
Korábbi (subsonic nélküli -kék színű görbe) Front Left EQ mérés mellé tettem, ahol a beállított hangerő azonos volt, csak a sub gaint emeltem a subsonicos mérésnél (zöld színű görbe) 4,5dB értékkel azért, hogy közel egyforma értéket vonjon le a csatornák hangerejéből.
Mindkét esetben egyedi (Harman görbe) alapján történt az EQ a Cavern segítségével, AVR-en 80Hz crossover van beállítva.
68,4Hz-nél a beszakadás gondolom a kezeletlen kis méretű szoba (15m2) miatt van. -
skippper
senior tag
válasz Saughassy #172976 üzenetére
Szerintem ugyanarról beszélünk:
https://www.monoprice.eu/products/monolith-by-monoprice-12in-thx-ultra-certified-500-watt-powered-subwoofer43x59x60, míg az SVS 44x53x60
Nem igazán vagyok előrébb
Klipsch 112 vs PB1000 Pro hogy állnak? Van kettejük között 80k különbség, van annyival jobb az SVS? Számomra a pontos, csattanós basszus a fontos, nem a földrengés, ha ez számít valamit.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz skippper #172975 üzenetére
Sokan szeretjük az SVS termékeket, a szubládákat is. Parametrikus EQ-juk nagyon hasznos, kevés konkurense kínál olyat. Ugyanez érvényes a 30-45 napos visszavételre és a későbbi beszámításra. Valóban jelentősen megdrágultak, (tudtommal a kisker árrés nem változott) ezért korábbi vonzerejük csökkent. Mivel itthon az importőr üzletében és viszonteladóknál lehet kapni, a közvetlenül a gyártótól történő vásárlással nem versenyképesek az áraik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
Igen, próbáld. Csatlakozási sorrendben kap betűt, ha nincs máshogy beállítva. A 2.0 sebessége vezérlőtől függően szépen be tud esni, a 3-é már annyira nem.
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
válasz skippper #172969 üzenetére
Egy példa a több közül, NFO részlet:
Forras Video : BD-Remux Forras Audio : HUN.DVD Format : Matroska Format version : Version 4 / Version 2 File size : 14.0 GiB Duration : 2h 36mn Overall bit rate : 12.8 Mbps Encoded date : UTC 2013-05-13 14:37:08 Writing application : mkvmerge v6.2.0 ('Promised Land') built on Apr 28 2013 12:22:01 Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0 Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : High@L4.1 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 5 frames Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC Duration : 2h 36mn Bit rate : 10.3 Mbps Width : 1 920 pixels Height : 816 pixels Display aspect ratio : 2.35:1 Frame rate mode : Constant Frame rate : 23.976 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.273 Stream size : 11.2 GiB (80%) Title : Ali Writing library : x264 core 112 r1834 a51816a
-
skippper
senior tag
válasz Quetz #172965 üzenetére
https://www.mahasz.hu/hirek&hir=191
Morálisan védhető és jogos lehet a kijelentés, de a letöltés önmagában nem illegális, így mint olyan, teljesen jogos a kérdező kérdése. Az más kérdés, hogy visszaseedeli-e a fél világnak.
[ Szerkesztve ]
-
mp54
senior tag
Filmnézés probléma:
Torrent film, külső HDD-n - VLC lejátszó (laptop): annyira akad a lejátszás, hogy nézhetetlen. Újra telepítem a VLC-t: azzal is. Telepítek MPC-HC-t: azzal is. Átrakom a HDD-t külső lejátszóra: pár zökkenővel megy. Mi a megoldás?
Kösz! -
spiky03
veterán
Ez már esetleg válalható lehet KODI/Netflix meg ez EQ-s progira?
[link]Vagy esetleg olya max 50 ezerig van valami egyéb javaslatotok?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Tamoo #172958 üzenetére
Nem kell még egy szub, mert olyan üres a jobb oldal.
Meg úgy hozzászoktam a Canonokkal a dupla látványhoz.
Igaz ha a másik nálam is R115 lesz/lenne, akkor nem lenne egységes a látvány, mint nálad.
Meg 2 szub halkan biztos jobban dolgzik, mint egy.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
renatto
őstag
válasz skippper #172939 üzenetére
Engem maga a csomagolás mérete döbbenetet meg. Bár nekem is szűkös a hely, de inkább azon változtatom. Az R-115SW méretét nem tudtam megszokni, de ez a téglatest forma elfogadhatóbb. Nekem első benyomások alapján az SB3000 fog menni…
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
Dorian
félisten
válasz Tamoo #172952 üzenetére
Nekem meg lenne hely másodiknak, de sajna nincs időm a beállításával (helyével, összehangolással) szórakozni. Akkor veszek ha valaki megcsinálja helyettem
Bár igazából nem vagyok biztos benne, hogy van-e bármi értelme. Egyrészt pár másik szóba jöhető helyen kipróbáltam ezt, mindenhol sokkal rosszabb görbéket hozott. Másrészt a kapott hangnyomás bőven elég, egyetlen hallgatási pozíció miatt pedig tök mindegy, hogy 1m-re más a mélyátvitel. Nomeg azért is, mert ahogy öregszem, egyre nagyobb a dráma / akciófilm arány, jelenleg kb. 8/2
Most megnéztem: Az utolsó 11 filmből 1 volt akció.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
Nálam is hülyén néz ki az R-115SW ... de nem izgat.
-
Quetz
őstag
válasz Vicarious1 #172946 üzenetére
Az Aria-kat kellett volna elküldeni
-
-KP-
addikt
válasz Vicarious1 #172946 üzenetére
Milyen meglepő a reflexes doboz nagyobb,mint a zárt. Miért nem Sub1-et vettél akkor már inkább?
-
Vicarious1
aktív tag
válasz skippper #172942 üzenetére
Én pont így jártam 2 éve egy Arendal 1723 1.5 -öt vettem... Önmagában gyönyörű és hihetetlen minőségi cucc volt de berakva a szobába az Aria-k közé agyonverte a design-t. 2 hét után ment és egy SVS SB4000 lett helyette, ami pont méretileg és desingn-ban megfelelő. Hangban talán az Arendal jobbnak tűnt, de nem annyival, hogy ne érte volna meg a csere.
-
skippper
senior tag
válasz ctrlaltdel13 #172943 üzenetére
A műszaki dolgokért én felelek itthon, a szobadesignért nem, IYKWIM
-
skippper
senior tag
válasz powerup2 #172941 üzenetére
Pár órája bontottam ki és alszik felette egy 3 éves gyerkőc, így csak a méretét tudom megítélni - az nagy Mindenesetre teljesítménytől függetlenül valószínűleg mennie kell majd, annyira kilóg a nappali bútorzatból, így ha valaki beszeráron szeretne egy ilyet, még most szóljon (200 euros kedvezménnyel együtt)
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz skippper #172939 üzenetére
Mennyire jó ez a szörnyeteg ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
skippper
senior tag
Megjött a Monolith 12... sejtettem, hogy méretes darab, de így kirakva... atyaég. Csak úgy kíváncsiságból kérdem, hogy van valami olyan mélyláda, amit nyugdt szívvel ajánlotok, de azért egy fokkal kisebb ennél a szörnyetegnél és érdemi előrelépés egy Wharfedale 10.MX után?
-
ctrlaltdel13
őstag
Azért kiváncs lennék, mit tud majd az avr alacsonyabb érzékenységű hangdobozokkal + eq-zva.
Nekem annó, arra még nem volt lehetőségem, de ha a mostani configomból indulok ki, domán elvérrzve, és kevés lenne.
Persze, nekem. -
ada19
senior tag
válasz Tamoo #172928 üzenetére
Sajnos rosszul írtam, LFE-n már 0, a múltkori ajánlásod alapján hozzáadtam a végén gain-be ami itt minuszba volt. És így lett a többi -8 dB körüli.
#172926 denesdr: természetesen, viszont egy nappaliban ahol egyéb szempontokat is figyelembe kell venni, nincs olyan hatalmas mozgástér. Ezeken belül talán megtaláltam a legjobb helyet nekik sok sok mérés után.
Köszi mindenkinek!
Mégsenem
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ada19 #172923 üzenetére
"EQ APO-ban a peak gain minden csatornára -8 dB körüli, ha jelent valamit."
Ha valóban így van még LFE-n is, akkor azt jelenti, hogy nyugodtan hozzáadhatnál minden csatornához 8dB-t.
#172918 Dorian:
Crossovert utólag is hozzárakhatsz, nem muszáj minden alkalommal Cavernből exportálni.
Én úgy csinálom, hogy a crossover mindig megvan fixen, azt nem piszkálom, csak a mérés alatt kapcsolom ki...
Sőt, már a clipping protectiont se szoktam benyomni, úgyis mindig korrigálom utólag manuálisan.
Amikor apo-ba berakom az aktuális cavern EQ-t, akkor megnézem LFE-n mennyivel ugrik a peak gain nulla fölé, aztán azt az értéket levonom minden csatornán és kész is.Ha egyszer lenne már végre időm, felvenném videóra elejétől a végéig ahogy én szoktam végigzongorázni a dolgot.
#172926 denesdr: Az a baj manuálisan macerás APO-ban hozzányúlni. Megoldható, csak amikor csatornánként van vagy 150 paraméter, könnyű elbarmolni egy-két félrekattintással. Cavernben amúgy ezt a célt szolgálja a valley correction opció. Ilyenkor nem próbálja felhúzni amivel fölösleges küzdeni.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz denesdr #172926 üzenetére
"A beszakadások kiküszöbölésére különbenis jobb módszer a hangfalak tologatása vagy az akusztikus kezelés, mert az elektronikus módszer zabálni tudja az erőforrásokat..."
+1
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
denesdr
addikt
válasz ada19 #172914 üzenetére
Ha EQ-APO-ban módosítod a Cavern által kalkulált szűrést úgy, hogy kevesebb boostot rakjon a spektrumbeli beszakadások kompenzálására, akkor akár visszanyerheted az eredeti hangerődet is. A beszakadások amúgy is kevésbé zavaróak fülre mint a kiemelések.
A beszakadások kiküszöbölésére különbenis jobb módszer a hangfalak tologatása vagy az akusztikus kezelés, mert az elektronikus módszer zabálni tudja az erőforrásokat és sokszor olyasmire pazarlódik ami esetleg nem is annyira zavaró/hallható.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Ha megvan a kívánt hangerő, az nem gáz. A Cavern pont úgy lövi be az EQ-t, hogy max hangerőn ne torzulhasson a spektrum, és ezért ne legyen az, amit az SVS méréseken láttunk. Természetesen beállítható, hogy ne essen a hangerő, de nem javaslom, ha úgyse mennél az új maximum hangerő fölé, mert ez a dinamika romlásával és a max hangerős effektek torzulásával jár.
-
ada19
senior tag
válasz Quetz #172919 üzenetére
Köszi, megmérem majd (EQ APO-ban a peak gain minden csatornára -8 dB körüli, ha jelent valamit).
Egyébként az egész onnan indult ki, hogy Avglas M6 5.0 szettjével szemezek óvatosan (már beszéltem is vele), de most csak akkor tudom bevállalni ha nem kell végfokoznom X4200 mellé. Klipsch RP szettem van, tudom hogy folyton csalnak az érzékenységgel, de szinte biztos hogy még így is jóval éhesebb lesz az M6. Meg az örök kérdés, hogy a Cinema szett nem felesleges-e egy nem kezelt nappaliba...
A másik fejlesztési út az R-115SW helyett nagyon foglalkoztat Arendal 1961 1V esetleg a most hirdetett 1723 1.5, de azt először mattra políroznám.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
skippper
senior tag
Van arra objektív mérése valakinek, hogy mondjuk egy Audyssey XT32, Ratbuddysseyn keresztül beállítva és egy Cavernes EQ, ugyanarra a target curvere mennyiben tér el? Megéri az extra szüttyögést a Cavern?
-
Quetz
őstag
válasz ada19 #172916 üzenetére
Az EQ-zott hang kisebb hangerőn szólal meg, mert az EQ lesimítja a csúcsokat. Ez csak úgy lehetséges, ha a membrán kevesebbet tér ki, ami kitérés a feszültséggel arányos, tehát az AVR kisebb teljesítményt ad le Eq-zott hang esetén, változatlan MV állás mellett.
Azt javaslom mérd meg, mert a cavern nem egy frekvencián nyúl bele a hangba, te fülre állítasz utána, tehát a fene sem tudja, mi történik.
-
Dorian
félisten
Nem foglalkoztam a témával vagy fél éve, most újra kellett mérnem. Közben gép újratelepítés is történt, úgyh a Cavern sem őrizte meg a korábbi beállításokat. Rájöttem, hogy elfelejtettem crossovert beállítani. Mondjuk bevallom, hogy sok különbséget nem veszek észre így. Igaz régen néztem már a korábbi beállítással "olyan" filmet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
I'am Dony
őstag
válasz ada19 #172916 üzenetére
EQ-zott és nem EQ-zott hang kitolva AVR-re azonos potiállásnál ugyanannyi teljesítményt fog csatornánként kitolni?
Azonos poti állásnál az AVR ugyanannyit teljsetíményt vesz fel, azonban az EQ által elvett dB mennyiséggel halkabban fog szólni.
Vagyis nem fog ugyan akkora "teljesítményt kiküldeni" mivel az EQ abból már elvett.Vagy mivel az EQ-zott már eleve le van húzva pl. 10 dB-vel, ezért nem is kell annyira kraft neki.
Pont a -10 dB minusz miatt kell ennyivel feljebb tekerned, ami a Te esetedben már túl van a határon.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz I'am Dony #172915 üzenetére
Normál esetben értem, de visszaolvasva elég veréb módon tettem fel a kérdést. Talán így érthetőbb: EQ-zott és nem EQ-zott hang kitolva AVR-re azonos potiállásnál ugyanannyi teljesítményt fog csatornánként kitolni? Vagy mivel az EQ-zott már eleve le van húzva pl. 10 dB-vel, ezért nem is kell annyira kraft neki.
Az 5 dB elég érzésre van, sosem mértem SPL-t, a valóságban lehet sokkal több.
Mégsenem
-
I'am Dony
őstag
Ha jelenlegiek érzékenysége 87 dB és ettől érzékenyebbet veszel (pl. 90 dB) akkor hangosabb lesz azonos poti állásnál, ha rosszabb érzékenységűt veszel akkor igen, sajnos elfogy. Bár még szerencsés vagy a szobádat tekintve, ha csak 5 dB a bukó a Cavern-nel. Ettől sok más EQ is jóval többet elvesz.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
Segítsetek kérlek megérteni a következőt: hogyan befolyásolja az EQ (Cavern + EQ APO az esetemben) a hangfalakhoz szükséges erősítő teljesítményét?
Példa: Cavern nélkül -10 dB körül "kényelmes" moziznom. Cavernnel sokat bukok, azonos hangerőhöz sokszor -5 dB vagy akár 0-ig is fel kell csavarnom.
Ha lecserélném a jelenlegi hangfalaimat amiknek rosszabb az érzékenységük (gyártó szerinti 87 dB azt hiszem), mi történne? Nem bírná ugyanazt a hangerőt mint eddig, és ha egyszercsak elfogy a kraft, akkor végfokra vagyok "kényszerülve"?
Mégsenem
-
-KP-
addikt
válasz konigjanos #172909 üzenetére
Látom nem sikerült értelmezni mit írtam.
-
Quetz
őstag
Pedig vehetnél egy ilyet: AUDIOPHONICS HPA-Q250NC Power Amplifier 4 channel Class D NCore 4x250W 4 Ohm
Ez elvinné a front hangfalakat és a VOG-t és ennél jobb minőséget nem kapsz máshol. -
Saughassy
aktív tag
Pedig jobb tanácsot adott mint én, ebben az esetben különösen. Kérdés persze mekkora a költségvetés.
-
BBéci
legenda
Azért javasolta azt, amit, mert érdemesebb a front hangdobozokat meghajtani végfokkal, mint azt a szerintem alapból tök felesleges középső plafonsugárzót.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Reco19
csendes tag
Hello.Valaki tudna nekem olyanban segíteni hogy Genius SW 5.1-ben milyen félvezető ic-k vannak? 4 darabból 1 elfüstölt,és nemtudom leolvasni róla,hogy milyen csak annyit tudok hogy 15 lábú.A többi 3 az 11 lábú.Előrre is köszi.
Üdv:Attila
-
-KP-
addikt
válasz konigjanos #172898 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás az, ha először az alsó hangszórókat végfokolod külső végfokkal. Messze a front és center sugárzóra jut a legtöbb teljesítmény, illetve a szubokra. Aztán kérdés még, hogy át lehet-e irányítani menüből a végfokokat, ill. megadni, hogy melyik végfok melyik csatornát hajtsa. Ahogy nézem 11.2 processzálást tud az erősítőd, 9 beépített végfokkal. Szóval első körben egy 3 csatis végfok elég lenne az LCR-re.
-
Saughassy
aktív tag
válasz konigjanos #172904 üzenetére
Nem tudjuk mekkora a szobád, és milyen érzékeny a hangfal. De jellemzően elég az 50 watt, ha nagy a szoba és nagyon érzéketlen az a hangfal, akkor több. Tényleg ne lihegd túl, jó lesz oda kis túlzással bármi, ami szembe jön, hacsak nem valami high end házimozi termed van.
-
renatto
őstag
-
skippper
senior tag
válasz renatto #172896 üzenetére
Nem gondolkodtam túl sokat, rendeltem egyet én is. Túl csábító volt ez a 20% (bár egy kicsit gyanús lett, hogy US-ben 800 dodó az ára, akkor nálunk miért 1000 EUR). Mindenesetre 800 EUR még pont belefért a lélektani határomba, hogy lecseréljem a korosodó Wharfedale 10.MX-et. Kiváncsi leszek mit húz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest