Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
powerup2
addikt
válasz ada19 #170298 üzenetére
remélem visszakerül mert jó vételnek tünik eu-ba mennyi volt az ára ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
ada19
senior tag
válasz I'am Dony #170296 üzenetére
Ezt én meg is akartam rendelni anno mert jókat írnak róla, november végétől vártam rá és 2 hete jött az email hogy ismét gyártottak valamennyit, a várólistásokat érkezési sorrend alapján kiszolgálják. De hogy folyamatos-e a gyártás, passz rá kell kérdezni. Tom-ot kell keresni, nagyon segítőkész.
Aztán időközben akciós lett a 115...
Elvileg a Monolith 12" és 15" is nagyon jók.. Pár hete még szerepeltek a Monoprice EU oldalon mint out of stock, azóta teljesen levették... Sajnos.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
powerup2
addikt
válasz I'am Dony #170296 üzenetére
Ez tetszik 70cm mélység nagyon határeset de kérdés milyen a minősége az árához viszonyitva.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz I'am Dony #170289 üzenetére
30 PR az melyik ? linket tudsz róla
-
powerup2
addikt
válasz I'am Dony #170289 üzenetére
ez elérhető már az új edge változat.
-
powerup2
addikt
válasz denesdr #170291 üzenetére
ez túl méretes nálam nem férne el de tuti jó cucc amúgy 51-52cm szélesség fér el nálam max
-
powerup2
addikt
Amúgy xtz-n én is gondolkodtam ott két szub van ami szóbajöhet.
SUB 1X12 EDGE
12,17 SUB EDGEAztán ott a Klipsch R-115sw. Nehéz dönteni nagyon de ha valaki tud még jó subbot ne tartsa magába
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz I'am Dony #170280 üzenetére
Ha meg lehetett volna venni most is 210eFt körül, akkor valószínű én is ezt választottam volna. Szimpatikusabbnak tűnt mint a Klipsch és a mérete is emészthetőbb. Ez az R-115SW nagyobb mint az Ultimaxom. De hol vannak ezek az eredetileg tervezett 18"-os reflexhez. De még arról sem mondtam le teljesen.
#170276 Khaosz55: Jó lett! De még mindig a sajátom tetszik a legjobban a tölgy borítással. Nekem ha lesz még épített szubom, arra tuti speakon aljzat kerül.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
-
I'am Dony
őstag
Az eltelt idő alatt bejáródott végre az XTZ 12.17 Edge sub. Egy pár sort írnék, hátha másnak segít később. Szándékosan nem akarok elfogultan ódázni róla, pusztán a tényeket, tapasztalatokat osztom meg. Amik eddig voltak előtte: Klipsch R-10SW - ez brrrrr.... soha többet kategória, Canton Sub 80.2 amit sokkal jobban szerettem, de továbbra is hiányérzet volt. Egy nagyon rövid ideig Dali Sub E-12F - semmi különös nem volt, mást kerestem. SVS SB12-NSD a többihez képest gyorsabb, pontosabb és minden szempontból sokkal jobb volt, de az igazi ütés és erő itt is hiányzott. Ezeken kívül sok mást is meghallgattam itt-ott.
XTZ: az első élmény a döbbenet, aztán kis szenvedés a szoba kiemelései miatt. Miután ezen sikerült úrrá lenni, öröm boldogság. A mérete miatt (némi ráhatásra... ) meghirdettem ugyan, de gyorsan le is zártam, mert megérkeztem. Ahogy járódott egyre inkább érezni, hallani lehetett amire már régen vártam. Zenénél gyönyörűen belesimul a "képbe," ha kell lágyan, "simogatva" játszik, ha kell üt. Gyorsan és pontosan. Nincs brummogás, elnyújtott, folyós massza. Egy hangszeres nagyszínpadot persze más (ár)kategóriával hallgatnék inkább, de ár-érték arányban szerintem kiváló amit nyújt. A filmek alatt pedig végre azt nyújtja amit egy valóban jó szubnak kell. Fura ezt írni szub csere után, de mintha egy teljesen másik rendszer is lenne. Egyszerűen belehelyez a történetbe, sokkal élettelibb, "valóságossabb" az élmény. Nem fogy el az erő és ha olyan egy effekt, akkorát üt, hogy néha már előre mosolyogva figyelem a párom
A tapasztaltak alapján nyugodtan mondhatom, hogy aki 20-25 nm. körüli helyiségbe keres egy jó hangú, dinamikus, DSP-zve is erős dobozt, annak kiváló választás lesz.
Ami nem tetszik: elsőre a méret, amit szokni kell, de vmit valamiért. Lehet változtatni a portokban a szivcsdugók helyét ill. teljesen zárt doboztként is használható. Végig próbáltam ezeket, de semmi értelmét nem látom, mert a bal nyitva-jobb zárva adja egyértelműen a legjobb hangzást. Ugyan ezt gondolom, a 3 féle beépített EQ-ról is. Egyértelműen a REF a legjobb beállítás. Ezek jól mutatnak az adatlapon, jó marketing, de valós használati értékük szerintem nincsen. Olvastam pár "kinti" fórumon, hogy néhány esetben portzajról panaszkodtak. Ez nálam nem jelentkezett, pedig nagyon ki akartam deríteni!
Nálam a szub kérdés letudva, nem keresgélek tovább!
Elnézést, ha kicsit hosszúra sikerült, de legalább nem lett rövid[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Khaosz55 #170276 üzenetére
Nagyon jó lett gratulálok
-
powerup2
addikt
válasz Dorian #170274 üzenetére
3 ülés poziciónál akarok egységes mélyet ez a cél meg aztán legyen jó mellbeverős érzés és teljesül minden vágyam . Néztem közbe a cavern-t látom már atmosra is fel van készitve
-
Dorian
félisten
válasz powerup2 #170273 üzenetére
Lecsengès lehet kevesebb, de sztem fele semmikèppen. Meg aztán az r115 lecsengèse eleve igen kevès.
Nyilván több szub kisebb erősìtèssel ès membránkitèrèssel hozza ugyanazt a hangnyomást, de emlìtettem, h nálam az 1db 25 m2-en is fèl11 állásban van, kellene mèg csökkenteni?
2 szubnak sztem akkor van lètjogosultsága, ha nagyobb hallgatása területen akarunk egysèges mèlyet, vagy valami beszakadást akarunk kompenzálni a másikat ùgy elhelyezve, h annak ne ott legyen.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
powerup2
addikt
válasz Dorian #170272 üzenetére
Elvileg a több subnál a lecsengési idő kevesebb azt hizem feleződik de ebbe profi Voidxs kollega. Meg aztán én úgy gondolom ha elől kettő van akkor nem kell annyira csúcsra járattatni egyet hogy ugyan azt a szintet elérjem. Igy elvileg a torzitás is kevesebb lesz. De ha rossz az elméletem majd kijavítanak
-
Dorian
félisten
Biztos kell 18m2-re 3 db? Nekem pl. simán elfèrne több, de semmi szüksègèt nem èrzem. A kanapè mögötti rèszeken kìvül pedig kipròbáltam a szòba jöhető helyeket, mindenhol sokkal szarabb vot, mint az eredeti helyèn.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170270 üzenetére
Amint meglesz minden majd fog kelleni a segitséged mert meg kell szoknom a programot. Az arc genessis-t már megszoktam. De abba lehetne kicsit több beállitás.
-
VoidXs
nagyúr
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170268 üzenetére
Akkor úgy kell csinálnom meg van a két másik sub is. És akkor az erősítőből egy rca kábel megy a mini dsp-be majd abból 3 rca kábel jön ki a subbokba. És akkor a progid segitségével a cavern plusz mikrofon egyessével bemérem a subbokat és korrigálom. Vagy egyszerre kell a hármat mérni ?
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #170266 üzenetére
Nem tudom, hogy jár-e, én mindig a manuális programot töltöttem le hozzá. Ha megveszed, egy kódot kapsz, és ki kell választani, mire váltod be. Ennyi beállítani: [link]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170265 üzenetére
minidsp-nél a hd verziót érdemes venni igaz ? amúgy ahhoz jár a dirac liszensz ? amúgy a mini dsp kezelőfelülete mennyire bonyolult ?
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170263 üzenetére
Errősítő anthem mrx710 a lejátszó pedig zidoo z9x
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz powerup2 #170261 üzenetére
Számold hozzá a mikrofont is meg a próbálgatással töltendő időt. Hívhatsz szakértőnek csúfolt kereskedőket is beállítani, de jobban jársz ha megtanulod és ha esetleg arrébb raksz pár dolgot a szobában, nem kell újra kihívnod senkit.
Ha már itt haladó szinten próbálunk lenni elvileg.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Tamoo #170260 üzenetére
Akkor kell a minidsp bár az mondjuk egy plusz 90 ezer fprint
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170258 üzenetére
Csak most járvány alatt nem sokan fogadnának mondjuk én nem megyek sehova home office-zok már egy ideje. De ha valakinek lenne pest környékén és fogadna szivesen meghallgatnám. Amúgy mini dsp-ét érdemes beszerezni ? vagy elosztó kábellal oldjam meg a másik két subbot ?
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #170257 üzenetére
Bőven, igazából kis szobába elég egy is, aztán ha kevésnek érzed, vagy nagyon rossz az akusztika, akkor jöjjön csak a második. Ezt a subot rengeteg fórumtársnál ki tudod próbálni, szerintem lazán vettek 10-en idén.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170256 üzenetére
Fejembe is pont ez állt össze, de akkor két klipsch elég előre ? Amúgy még nem hallottam klipsch r-115sw subbot.
-
powerup2
addikt
egy darab van és még vennék két subbot az svs menne a kanapé mögé előlre meg menne két másik sub.
-
Dorian
félisten
válasz powerup2 #170252 üzenetére
Hát nem tudom kinek mi a hangos, de nálam 1 db Klipsch r115 bőségesen elég 25m2-es, hátrafelé nyitott helyiségbe úgy is, hogy eq-zva van, és a hátulján a hangerő 10 és 11 óra közt áll. Nem mértem és nem is mostanában fogok hallgatási hangerőt, de ha mozgalmasabb jelenet van akkor nem hallom mit beszél a zasszony 1 m-re tőlem.
Mit jelent, hogy tesztelve volt mindenhol? Mérted, vagy meghallgattad? Több szubot csak úgy random lepakolgatni semmiképpen nem javasolt mérés nélkül. (Egyet sem, de egynek a helyét azért sokszorosan könnyebb megtalálni)
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
powerup2
addikt
válasz ada19 #170251 üzenetére
18nm és hangosan szoktam szóval elég durván.
-
powerup2
addikt
válasz VoidXs #170249 üzenetére
Tudod az sb4000 nem könnyü cucc mondhatni tollogattam a szobába 30cm-ként és a szoba minden részén volt tesztelve. Elől a legjobb de van minimális hiányérzetem. Terv az két sub előre az svs meg megy a kanapé mögé és lesz 3 sub.
-
VoidXs
nagyúr
válasz powerup2 #170248 üzenetére
Csere előtt mindenképp próbáld meg, hogy átpakolod, akár azt is, hogy a saját helyén elforgatod, az is hatalmas változás tud lenni. Ha ettől megkapod, amire vársz, akkor megúsztál egy kiadást. Ha nem jön el, akkor reflex kell, igazán csak az tud ütni. A 400 Watt elég szokott lenni közepesen magas hangerőre (105 dB) 20 nm körül. Ha ennél többre van szükséged, a drivercsere is opció, van sok jó érzékeny tányér (50k körül), ami jól viselkedik Klipsch ládában.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
válasz Tamoo #170216 üzenetére
Jó az sb4000 egy nagyon jó sub de vannak határai és ahol üt ne igazán mellbevágó hatása lenne ott fogy el de ez lehet a szoba miatt is. De sokkal ütősebb mozira mint az elac2070 az meg zenére kiváló. De valami nyitott kéne mert azok kicsit morcosabbak mozira elvileg. Ultimax már elérhető és nem tudom mi legyen. Picit kevésnek találom a klipschnél a 400 wattot
-
VoidXs
nagyúr
válasz ada19 #170243 üzenetére
Igen, jól érted.
EQ target = a mikrofonod maximumához képest ez a középszint, ide húzza az EQ-t.
Gain = ennyit változtat, ez kerül Equalizer APO-ba.
Final level = ez lesz a mért érték a mikrofon maximumához képest kalibrálás után.W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Skyner
tag
válasz Tamoo #170241 üzenetére
Köszi, most már teljesen világos.
Egy újabb vitaindító: ki használja és ki nem a DEQ-t (Dynamic EQ-t)?
Ezt csak azért kérdezem, mert a Cavern tök jó, de ugye a True-HD Atmos, DTS-X formátumnál sajnos a PC-s korrekció már nem játszik, az AVR nem képes olyan minőségre mint a Cavern, emiatt sajnos a közepeket és a magasakat is túlságosan lehúzza nálam, de nem is ezzel van bajom, hanem a mélytartománnyal. Cavernben a mélytartomány patent, Atmos formátumnál a DEQ nálam dob az élményen, de mintha a robbanások nem lennének annyira erőteljesek mint nélküle (nélküle is csak úgy jobb, ha tolok rendesen a subok hangerején), viszont minden más (lövés, puffanások) jobb a DEQ-t bekapcsolva. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Skyner #170237 üzenetére
Igen, halkabb marad, csak annyit adhatsz hozzá azokhoz is amennyit az LFE "enged".
Nullát nem haladhatja meg egyik sem. Cavern végigEQ-zza a csatornákat max 6dB-es pozitív EQ-val. Feltételezzük, hogy minden csatornára kerül +6dB EQ valahová. Emiatt minden csatornát vissza kell húznia 6dB-el (preamp). Ezenfelül ott a crossover ami összegzi LFE-re az összes csatorna alsó tartományát, ez megint nulla fölé vinné az LFE csatornát, ezért emiatt is csökkentenie kell. De nem csökkentheti csak az LFE-t, mert akkor a szub halkulna a többi dobozhoz képest, így az összeset együtt kell csökkenteni.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
Overwatch volt a játék. Igen, azért használjuk a Mad-et, hogy maximális legyen a minőség a kártyától, nem pedig általánosan. Azt persze, hogy nem bírja, azon az optimalizálatlan szoftveren az RTX 3070 is szenvedni tud. Ha a kártya határáig húzod, nincs gáz. Az MPC + LAV pedig tényleg nem messze jobb, csak annyit állítottam, hogy bolti kész megoldást nem kapsz, ami jobb lenne nála, és ez igaz.
[ Szerkesztve ]
-
Skyner
tag
válasz Tamoo #170236 üzenetére
Köszi szépen, talán most értettem meg valójában.
Mondjuk ha tényleg megértettem és úgy van ahogy gondolom, akkor a Cavern crossoverét használva csak az LFE összegzett negatív értékét preampolva a többi csatorna is csak ugyanannyit nyer vissza az eredeti "erejéből", de mégis negatívban maradnak, ergo mégis halkabb marad. -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Skyner #170233 üzenetére
A cavernes fájlban minden csatornára van egy preamp ami a csatorna jelszinteket finomhangolja egységesre. Ezt ne inaktiváld!
A cavern "bennefelejthet" némi tartalékot a korrekcióban beállításoktól függően, azt itt [link] tudod megnézni. LFE-n kell, mert arra vannak az összegzések, ott lehet klippelésbe futni. Ha itt negatív számot látsz, akkor annyival megemelheted az összes csatorna jelszintjét. Ezt megteheted úgy ahogy a képen a 3-4 lépés mutatja vagy a cavernes txt-ben minden egyes csatorna preampnál hozzáadod manuálisan ugyanazt az értéket. Az eredmény ugyanaz.
Jobban nem tudom ettől elmagyarázni.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
Skyner
tag
válasz ada19 #170230 üzenetére
Nem vágom, hogy miért más az, ha utólag Preamp-pal növeled vissza a Cavern által beállított negatív gain értékeket, mintha a Cavern fájlban tiltanád le a gain vezérlőt hangfalanként.
Nyilván nem szabad referencia szint felé menni AVR-en, de nálam a leghangosabb -16dB hangerőn nem veszek észre dinamika csökkenést vagy clippelést.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz Tamoo #170228 üzenetére
Nekem is ez volt a jó, de még crossover előtt.
Gyorsan összehasonlítottam a crossover előtti és utáni peak gain értékeket:
-Előtt: -6 dB körül minden csatorna, LFE +0.2 dB
-Után: -14 dB körül minden csatorna, LFE -6.3 dB (az előbbi 5.2 amit írtam az már a 3 dB-s regain volume fájl volt, ez meg az Auto-n hagyva)Preamppal hozzáadtam 6.3-at, így most csak átlag 2 dB-vel leszek rosszabb ami papíron jó kell hogy legyen.
Mégsenem
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz ada19 #170222 üzenetére
[link] itt hozd ki nullára ami be van keretezve. Itt valószínűleg egy negatív számot fogsz látni, azt hozzáadhatod minden csatornához (3-4 lépés)
AVR-en tolhatod feljebb abból nincs gond.
Szvsz azért össze kellene állni úgy a setupnak, hogy ne kelljen nulla fölé csavarni a volume-t.Akkor adj hozzá 5.2-t preamp-al.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz VoidXs #170223 üzenetére
Köszi, akkor első körben megpróbálom HTPC bemenetre a +6 dB-t aztán kiderül.
A 0 dB limitet meghagynám mint biztonsági korlát, bár végszükség esetén automatizálni is lehetne hogy HTPC bemenet esetén ne legyen limit, csak egy HTTP POST az egész.
Köszi, -5.2 dB jelenleg.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
Zigi
senior tag
válasz VoidXs #170221 üzenetére
1050.-el 4096x1714 en 60 Fps-el....mario cart?
Azért használjuk a madvr-t, hogy a maximális képminőséget kiaknázzuk a vga-ból, ha nem ez a cél akkor elég a mphc+lav filterek... Ami valóban nem terheli a gépet, de közel sem jobb annyival egy mediaplayernél mint állítod. Nekem ez a tapasztalatom.Ada19 pont erre kérdeztem rá a minap, köszönöm hogy megnézted.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz ada19 #170222 üzenetére
Csak PC-n nem ajánlott pozitívba menni (nem fér bele a HDMI dinamikájába), AVR-en már sok helyen szabad, persze nem a végtelenségig. A kikapcsolt clipping protection nem annyira gáz, főleg, ha teszel egy kompresszor VST-t (pl. ReaComp) a sub túllövésére, azt valószínűleg amúgy is visszafogja a saját DSP-je. Így sehol nem lesz clipping.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz Tamoo #170189 üzenetére
Köszi, erre rámegyek hamarosan.
Este volt időm pár mérésre és az eddigi tapasztalataim alapján:
-Denon X4200 Direct mód kikerüli a crossovert és EQ-t, de a globális jelszint és távolság beállításokat nem
-Cavern 48 dB/Hz crossovert használva van hallható különbség, egységesebb lett a tér - jobban lehet érezni a front és a surround közti átmenetet
-Cavern crossovert használva AVR helyett extrém módon csökkenti a jelszinteket, 8-10 dB-vel rosszabb összességében (megnéztem a Cavern tutorialod, nekem is hasonló értékek jöttek ki, frontokról -18, LFE-ről -11 dB gain-nel kezd)És a 3. pont kapcsán futottam bele egy kis kihívásba... AVR-en eddig 0 dB-n limitáltam a hangerőt, és PC crossover óta ott egyszerűen kevés a kraft. Azzal még tudok játszani hogy LFE jelszintet feljebb tornázom a mérés előtt de:
-Ha AVR-en globálisan állítom a jelszintet a jelenlegi -4 dB-ről mondjuk 0-ra, akkor Audyssey-s bemenetekre egyértelműen sok lesz a mély. Megtehetem azt, hogy ezekre a bemenetekre csak LFE-t visszaveszem 4 dB-vel.
-Csak a HTPC-s bemeneten LFE jelszintet az alapértelmezett 0-ról felveszem mondjuk 6 dB-re. Emlékeim szerint pozítivba sehol nem szabad menni - ez igaz?Jó esetben ezek pont annyit segítenek hogy a 0 dB már élvezhető legyen HTPC-n is.
Vagy van a talán legegyszerűbb megoldás, egyszerűen kiiktatom a 0 dB limitet, és igény esetén +3-6 dB-n filmezek. Ez járhat hangminőség-romlással?
Szerk.: Cavern-ben a kikapcsolt Clipping protection vagy a 10 dB-s regain volume is megoldja, de sejtésem szerint egyiket sem akarom...
Bocs a wall of textért
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
VoidXs
nagyúr
Még játszottam is erről a gépről 4K vetítőn gond nélkül (igaz, 4096x1714-en) 60 FPS körül. Nyilván itt megint "hangos". Nem kötelező maxra tekerni a MadVR-t, alapból is jobb egy asztali lejátszónál, a többi mind extra. RExt 4K-tól (adatmennyiségben 8K-t jelent) indul az, ahol már gondolkodni kell, miről mondasz le a sebesség érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
Zigi
senior tag
válasz VoidXs #170219 üzenetére
Ezek szerint itt senki nem használ 4K-s megjelenítőt....mert egy 1060 3G simán kifekszik egy normális 4k upscalingtől 100%os terhelés mellett, amikor a ventilátora is hangosan megy. Ez egy laptopban üvöltő zaj kíséretében megy, tudom van egy 1060-as laptopom.... Nem pontos az infó, szerintem félrevezető.
Jó képminőség jó vga-val érhető el, magas áron, magasabb fogyasztással és hőtermeléssel.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz Dorian #170211 üzenetére
Igazából a Max-Q-s 1050 majdhogynem passzív hűtésű, ha csak film terheli. Ez nem a sugárhajtóművű gamer laptop, az olyanokat én sem ajánlom semmire. Fejlesztés miatt viszont egyértelműen az asztali ajánlott, olcsón és egyszerűen például egy NUC. Teljesen új gépet sokan nem akarnak, mert azt össze kell rakni, van elég sok nem egyértelmű dolog benne.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz powerup2 #170214 üzenetére
Ha van még 200ért Klipsch, az ár/érték arányban jobb. Ha a pénz nem szempont akkor az Ultimaxot.
Épített most valaki egy zárt 18-asat, majd kíváncsi leszek a közeltéri mérésére, hogy annak honnantól esik a frekimenete. ULF szubként igazán csak nagy reflex dobozban működnek jól.Nem SB4000-t akarsz? Vagy már az van? Nem kaptad meg tőle amit vártál?
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Ki mit venne 2db zárt 18" ultimax vagy 2db klipsch r-115sw ?
-
-KP-
addikt
válasz duran6 #170208 üzenetére
Én nem tartom a laptopot jó ötletnek. Videólejátszani gpu erő kell, a laptopban pedig pont az nincs. Kivéve ha valami jó drága modellt veszel, amiben erős gpu van. Ugyanannyi pénzért amennyibe egy laptop kerül, pedig sokkal erősebb pc-t össze lehet rakni. Bár perpillanat mindent felvásárolnak a bányászok, szóval ez most nem igazán jó időszak vásárolni. Finoman szólva.
-
VoidXs
nagyúr
válasz duran6 #170208 üzenetére
Ne tekintsd az Y520-at alapnak, ugyanis nem kapni már belőle egyik alkatrészt sem, a GTX 1050-et pedig átnevezték MX350-re. Alapvonalnak a legalább 300HQ-s processzor viszont bőven jó döntés, talán a 200-asok is, de tekintve, hogy egy szemetekkel megpakolt 300HQ tükrözéskor (nem bél) elkezdhet belassulni, erre nem vennék mérget.
Olcsón nincs két HDMI kimenet laptopon, de léteznek USB-C -> HDMI kábelek, amihez az Y520 pont jó, viszont soha nem próbáltam ilyesmit, személyes tapasztalatot nem tudok róla mondani.
#170205 -KP-: MPC-HC-hez is van app, de még app nélkül, böngészőből is megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
duran6
csendes tag
válasz VoidXs #170194 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm az abszolút precíz és részletes válaszod.
Mindenképpen laptopban gondolkozom, de a legvégső esetben, ha rákényszerülnék a PC házzal- megoldáshoz, a részletes leírásod piszok jól fog jönni, köszönöm.
Volna még pár kérdésem:
- A Legion Y520 -paramétereit/specifikációit tekinthetem alapnak, egy kiindulási pontnak amikor laptopot veszek?
- Keresgéléseim alatt, megfigyeltem, hogy a jelenleg forgalomban lévő erősítők közül csak a Denon 2700-es kezeli (kezelné ha gyárilag nem volna szériahibás...) a HDR 10+ (+ és ++) formátumot, kikerülendő ezt a problémát: van olyan laptop amin 2 HDMI kimenet van? Egyikből menne a HDR 10+ jel a TV-be, a másikból meg menne a jel az erősítőbe, így nem lenne akadály az erősítők HDR 10+ jelkezelési hiányossága...? Tudom kontárul hangzik, de más ötletem nincs... Ez a kérdés azért fontos számomra, mert lehet nem várom ki a 2800-as megjelenését (és annak megjelenéskori borsos kezdő árát...).
köszi. -
Zigi
senior tag
válasz duran6 #170193 üzenetére
Szia, én mphc+madvr-t használok elégedett is vagyok vele, DE nvidia 1060 6G+ vga kell a jobb minőségű filterek, skálázók stb. használatához és 2080Ti a húb@..meghez. Jobb képminőséget produkál valóban mint a MPlayerek, de nem olcsón. Ráadásul én sokat vesződtem vele mire megkaptam az optimális eredményt, pedig nem vagyok hülye hozzá és még most sem tökéletes, mert pl: van hogy random 24Hz en marad egy film után nem vált vissza 60Hzre.....lehet vele időt ölni rendesen. Szóval szerintem a Shield-et ne cseréld le egy processzorba integrált vga-s laptopra , totál pénzkidobás. Sokkal kényelmesebb a shield (pl: telóról vezérelhető) és kicsit marad le csak az alap pc-s lejátszástól.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz ada19 #170196 üzenetére
A KODI valóban egy nagyon jó alternatíva, és alaphelyzetben egálban van minőségre a két lejátszó. Azért szoktam MPC-t javasolni, mert ha a filmeket fájlkezelőből indítod, akkor csak simán megnyílik egy "filmes ablak", és bezárod, ha már nem nézed. Ha a kényelem számít, a KODI verhetetlen, főleg kontrollerrel, és ha még be is állítod, hogy géppel induljon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- FiFine M9 wireless mikrofon
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest