Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ha monoban megy, akkor az a lényeg, hogy a három együtt mit ad. Ha nagyon különböző szubok vannak, akkor nem tragédia szerintem ha nem egyenlően van elosztva a hangnyomás köztük. Nem jó, de nem is tragikus. Szerintem simán vállalható kompromisszum.
Viszont az adott példánál maradva, nyugodtan beállítható egységesen is, mert a három együtt szerintem akkora hangnyomást produkálna egy lakószobában, hogy az SB4000 sem futná ki magát. Szerintem.... (de a tévedés jogát fenntartom.) Ki akarja fájdalomküszöb fölött hallgatni?[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
De miért kellene a tüdejét kiköpni, kevesebb hangnyomást rak be a közösbe, ennyi. Ésszel be lehet jól állítani az arányokat, ki kell kísérletezni.
Persze én is eladnám, két 18-as reflex mellé minek tartani egy ilyen drága SVS-t. Viszont azzal hogy visszafogná azzal nem értek egyet... az más kérdés, hogy lehet nem is javítana vagy legalábbis alig észrevehetően.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Khaosz55 #171295 üzenetére
2db NSD+1 db xtz két darab zárt ulti ellen?
Már ne haragudj de két darab zárt 15 és két refis 18-as ég és föld kb. A 18-as hangszóró kapásból nagyobb érzékenységű jó néhány dB-vel. A nagyméretű doboz és a hangolás miatt meg úgy ráver vagy 10-15dB-t a zártra. (most nem néztem pontos számoknak, csak hasraütésszerűen mondtam).
Szóval fog egy SB4000-et ami tud kb. 90-95dB-t 20hz-en, és mellérak nem is egy, hanem két darab 18-as Martyt, ami tud 115-120dB-t és akkor szerinted nem fogja majd vissza őket? Mikor az egyik már a tüdejét kiköpné a másik kettő kb. malmozni fog még.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Nem biztos, nekem a két zárt 15-os ulti kevés volt front oldalon, igaz 65m^2 területről beszélünk. Hátra beraktam a 2 db SVS NSD-t és az XTZ 12.17 edge-t. Összehangoltam amennyire tudtam, így jön be nekem. Nekem a kanapé mögötti sub tetszik.
Bár a 2db 18"-os ulti reflexben gondolom nem fog bocsánatot kérni és lehet felesleges lesz a kanapé mögé pakolni. -
powerup2
addikt
Akkor lehet szobadisz lesz xd nah jó nem de ha nagyon kilog a sorból megvalok tőle de csak akkor. Az elac 2070 is nehezen adtam el mivel a szívemhez nőtt.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz mettek #171289 üzenetére
Nekem volt elac 2070 jó két évig és nem rossz sub de azért teljesítménybe elmarad jócskán az sb4000-től. Az elac nagyon jó zenére ha valaki vegyesen használja annak áldás egy olyan. De aki filmet nézz inkább annak inkább sb4000. Én most szertnék DIY subot csinálni. Tegnap már megcsináltam a terveket a méretezést már csak python kollegára kell várnom mikor ér rá és akkor remélem elkészíti a dobozt . Két ultimax 18" kerül a szobába martycube kivitelbe ez a terv. Ez a 19Hz-et elvileg tudja majd 115dB felett és a max hangnyomás 125dB lesz. Persze ez még terv de ha nagyon mozis hangot akarok ami nagyon űt akkor ez az irány a helyes. És az svs-t is megtartom ő majd megy a kanapé mögé és igy 3 subbal lesz hajtva a rendszer. Voidxs kolléga szerint ezzel igy szuper lesz a hang. Én hiszek neki mivel ez egyben a szakmája is.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
lenox
veterán
válasz powerup2 #171288 üzenetére
El kell donteni, hogy az az allitas, hogy mind gyenge, vagy csak a PB-1000. Ha mind gyenge, akkor abba artol fuggetlenul beletartoznak. PB-1000-et meg en se vettem, mert azt gondoltam, hogy gyenge, szoval azzal egyetertek.
De persze nem azert hoztam fel a 2000/3000-et, mert hasonlo aruak, hanem mert ahogy irtam, mashol azokhoz szoktak a 115sw-t hasonlitani, meg veletlenul sem PB-1000-hez. -
mettek
addikt
válasz lenox #171287 üzenetére
Ez jogos, a pb1000 a belépő szubja az svs-nek. Nem vennék belépő kategóriás szubot. Nekem volt sb4000-esem, jó volt de nagyon nem ér annyit amennyi és sztem volt olyan jó ha nem jobb az elac 2070-es ami meg azért jóval olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
powerup2
addikt
válasz lenox #171287 üzenetére
Csak egy PB 3000 árából veszel két 115sw-ét!! :)
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz VoidXs #171277 üzenetére
"Soha nem hallottam egy gyártótól se alacsonyabb minőséget."
Pedig szerintem nem lenne nehéz találni.
Az nem kérdés, hogy borzasztóan túlárazottak és kategórián belül szinte minden esetben lehet jobbat találni még olcsóbban is, de azért hogy annyira rosszak lennének, azt én egy alkalommal sem éreztem amikor SVS szubot hallgattam.
Nem akarom védeni a márkát, nem volt ilyen szubom és valószínűleg nem is lesz, de nagyon sarkosnak érzem a véleményedet róluk.
Sajnos érdemtelenül túl lettek hájpolva' és rengetegen már csak a neve miatt is ezt választják, de azért hogy a legrosszabbak közt lennének, az szerintem nem igaz.[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
válasz VoidXs #171282 üzenetére
Az obejktivitás jegyében: 115sw-ről van vlmi jó mérős teszt a zinterneten?
Mert én 1db mér(eget)ős teszten és ilyen csenevész beírogatásokon kívül nem találtam szinte semmit róla (azokon meg az látszik hogy erős, meg nagy, meg nagyot üt ...és először ), de hogy miként teszi mindezt, arra is kiváncsi lennék.[ Szerkesztve ]
hootka!
-
VoidXs
nagyúr
válasz abéla #171281 üzenetére
Bőven van élet $1000 alatt, de az nem az SVS. A többször ajánlott R-115SW talán a legjobb vétel, ha nem számít a használtpiac és a DIY, mert azok minden kategóriában győztesek. A 115 dB nem annyira elszállt dolog, de ez nagyon sokunknál nincs meg teljes tartományon, csak a pro subosok tudják felmutatni. Az teljesen más világ, de ha van helyük, az áruk se annyira elszállt.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
abéla
senior tag
*VoidXs, Khaosz55, -KP- : köszönöm a válaszokat (Void-nak külön, hogy igaz nem bírtam magammal, de nem csapta le a magas labdát )
*néztem ezt az UMIK-témát: háát majd szépen lassan, mindent a maga idejében
*Egyébként akkor most a R115SW tényleg ennyire jó (ahogy olvasom EQ-val(?)) vagy csak mindenkinek bejön ez a rézüst-fíling?
(persze lehet hogy a látókérgünk a narancsra jól begerjeszt valami asszociatív pályát a bal temporális felé és/vagy serotonint szabadít fel, ettől olyan frenetikus az érzés ha hallgatod+nézed ...nem véletlen ez a 3. 2/3 sem, naugyehogyugye )szerk:
VoidXs:
értem amit mondasz, de ez alapján akkor tényleg nincs élet 1000$ alatt?
A 115dB azért emberes, még jó hogy nekem ilyen hifis, gémelős/filmezős mindens kell, az talán beéri kevesebbel is vagy nem és majd lépkedek felfelé ...ahogy ez már lenni szokott[ Szerkesztve ]
hootka!
-
VoidXs
nagyúr
válasz abéla #171276 üzenetére
Bocsi, az elejét nem válaszoltam meg. Nézz csak rá erre:
Ez minden, csak nem 17 Hz-től induló. 85 dB-n az, de a mozi 115-öt jelent (amit a sub nem is tud), és legtöbben azért 105-ön minimum hallgatják. Ha ilyen görbéket mutatna egy pro sub, akkor azt mondanák rá, hogy 60 Hz-től indul, ugyanis ezt csak a DSP próbálja menteni, de ennyit ér. Ezt egy kalibráció még tovább fogja rontani. A közel 20 dB-s esés a csúcs és a papírra hazudott minimum között nem kevéske, hanem katasztrófa.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Khaosz55
addikt
Szerintem annyira nem kéne nézni mi van papíron, mert amikor berakod a szobába, akkor a szobaakusztika annyit bele szól, hogy totálisan más fog mutatni.
Én is úgy gondoltam minden ok aztán vettem egy UMIK-1 mikrofont, felraktam a REW-et megnéztem csomó videót a használatról és kértem tanácsot a fórumon is, amit megköszönök. Aztán amikor elkezdtem méricskélni jött a meglepetés milyen kioltások vannak a szobába. Állítgattam mértem hallgatóztam, melyik a legjobb beállítás az 5 subnak. Megfogadtam a tanácsokat, EQ és késleltetés terén és most megpróbáltam a legjobbat kihozni.
Fázisbeállításnál nem tudtam eldönteni, hogy amit csinálok jó-e, de hívtam embert beállította a fázist, és azt tapasztaltam, hogy nem tetszik a beállított hang, megmértem ésezt REW-ben is láttam a nagy beszakadásokat.
Szóval egy biztos nagy tudomány ez az akusztika, és sok tapasztalat kell hozzá illetve ha valaki tanult róla az is nagy előny.
Én csak a saját magam hobby-amatőr szintjén, saját magam szórakoztatására állítgatom a sub késleltetést+ kicsit az EQ-t. Csináltam annyi mérést, hogy kb azt hitték, hogy egy búgócsigagyárat nyitottam, mert minden egyes sub közbeiktatással borult minden. Most is vannak még beszakadások amivel nem tudok mit kezdeni mivel nem dedikált szobába vagyok.
Aztán a sok miniDSP állítással utána olvasással, kérdésekkel beállítottam olyanra ami nekünk a legjobban tetszik filmre és zenére, és ez egyáltalán nem az asztallap egyenes ferki görbe 20Hz-től 20 000Hz-ig a REW mérés alapján.
Én így szeretem más meg gondolom egy totál idiótának tartana.
-
VoidXs
nagyúr
Egyszerűen tényleg ennyire rosszak. Soha nem hallottam egy gyártótól se alacsonyabb minőséget. Talán a Klipsch R-10SW volt még számomra igazán nagy csalódás, de az is elhanyagolható hiba ahhoz képest, amit eddig SVS-ektől hallottam.
-
abéla
senior tag
válasz denesdr #171274 üzenetére
Azt hiszem pb-nek xmax:13.1mm (ez 12"-en soknak számít?), és 17hz-ig megy le papíron, ok ott kevéske már (bár azért a -5% azért is sem olyan rossz), de pl 20hz-től, gondolom sok probléma nincs;
Meg a görbe alapján, felteszem olyan sok EQ ide nem kell, nem?
Ja és hát 500dolcsis, 300-350w-os szinten járunk, így kezeljük helyén sub-ot, ne kettővel feljebb.... egyébként Viod-nak tesztelő korában nem adtak SVS-t vagy mitől van benne ez az elemi ellenszenv? ;
Mert hogy ilyen szelektíven kiválogatva nyilván mindegyik típusban -főleg ilyen belépő/közép szinten- akad kivetnivaló;
ok-ok tudom, az SVS-nél még a high-end is szarabb mint egy Genius bögre-szett .hootka!
-
VoidXs
nagyúr
válasz denesdr #171270 üzenetére
Azért megy olyan mélyre, hogy be lehessen írni a specifikációba, és aki vakon azt nézi, az megvegye. DSP-vel semekkora hangerőn könnyű 10 Hz-eket produkálni, de ez nagyon gyorsan elfogy. A házimozis subok közül a reflexesek még talán képesek referencia hangerőn beesni 30 Hz alá, de gyakran azok se. Kicsi ládának kicsi hang a hátránya, és egy szinten túl nincs az a kitérés, ami ezt a hátrányt behozza.
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #171269 üzenetére
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-pb-2000-pro-1/conclusion
Akkor ez 25 Hz folott jobb.
-
-
denesdr
addikt
válasz abéla #171266 üzenetére
A port delay miatt nő meg a group delay, ugye ott van egy fázisfordulás, ettől lesz nagyjából fázisban a port meg a hangszóró. Meg gondolom egy védelmi high-pass is bejátszik mindkettőnél.
Olyan mélyen nemhiszem, hogy van különösebb hallható káros hatása a magas gd-nek amúgy.[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
válasz denesdr #171265 üzenetére
...jó az 23-ig is -de nyitott vagyok az alkudozásra - , utána a PB elszabadul, gondolom reflexes mivolta okán, nincs meg a bezárt levegő visszaható "rugóereje" (?);
bár ahogy elnézem, összevetve kategóriatársaival -és kicsit fellette- ez sem olyan tragikus, bár nem is jó (ergo osztható 3.6-tal )[ Szerkesztve ]
hootka!
-
abéla
senior tag
válasz denesdr #171262 üzenetére
Az nincs.
Esetleg a group delay mérés adhat némi támpontot e téren? (úgy értem, összevetve egy olyan teszttel amiben van mindkettő(response/delay), talán lehetne erre is következtetni?)szerk:
Khaosz55 : láttad mostanában az új-sub árakat?
...de szívesen veszem a konkrétumokat is ám[ Szerkesztve ]
hootka!
-
abéla
senior tag
Ezek az új SVS 1000PRO-k vajh' mennyire számítanak jónak? (főleg az újragondolt PB)
Csak mert az én értelmezésemben ezek a mérések (és igaz, a szubjektív jellemzések is, bár azok tudom, min. a disznófejű ördögtől valóak ) meglehetősen jóféle cuccokról tesznek tanúbizonyságot, de kiváncsi lennék a témában járatosabbak véleményére is (mégha azok
-amint a topic végigbogarászása során látom- finoman szólva is szubjektív jelleget öltenek időnként; amelyek végül is kiadnak egy eredőt, ha a szélsőségek kioltják egymást ).Amint látom az audiocholics cikkeknek még van "itt" renoménje (egyébként látva a mérési/tesztelési metódusukat, nem csodálom), így bátrokodtam azt linkelni, bár hasonló eredményeket lehet a többi helyen is találni.
... és igen, egy pb/sb beszerzésén gondolkodom, tehát nehogy szidjátok itt nekem e termékeket
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
Zigi
senior tag
Chest slam level?
-
Cool Face
aktív tag
válasz lenox #171224 üzenetére
444-et használok, de sajnos a 420 sem oldotta meg a problémát. Az összes létező beállításon végig mentem már az ATV-n. Az erősítőn minden úgy van beállítva ahogy a manualban írják, 4k Signal Format Enhanced-en, video conversion off.
Játszani nem játszok a TV-n így gondolom a 30hz is elég filmezéshez azon meg megy a HDR. -
LógaGéza
veterán
válasz VoidXs #171212 üzenetére
Az a baj, hogy volt már javítva, ráadásul nem a legszebben, nem is az eredeti porsapka került vissza rá...
Cserélni én se cserélném, kvázi egy teljes szett van belőle, csak ezt az egy hangszórót. Nem hiszem, hogy csak a peremmel lenne baj, ha benyomom óvatosan a membránt, akkor megszorul, nem áll vissza a helyére.
Valamint jó lenne, ha valaki a hangváltót is át tudná nézni, mivel elég sűrűn megy tönkre ez az egy hangsugárzó (mondjuk lehet, hogy a nem éppen jó javítás miatt).
Szóval ha tudtok ajánlani egy jó szervizt, akikre rá lehet ezt bízni, akkor szívesen fogadom"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #171245 üzenetére
Köszi, megnézem, mit változtat, ha foglalkozom a modellel. A brightness nagyon sokáig lineáris, a fő projektoron mindenképp. Ahol az elfogy (kb. 200 nit), ott kapcsolódik be a második és majd a harmadik (összesen 600 nit). Ezek olcsó kisfelbontású, de LED-es gépek, lényegében valami local dimminghez hasonló dolgot csinálok velük. Tervben van, hogy egy FPGA nézi, van-e bármi pixel a feketén kívül, és annak függvényében kapcsolgatja a fényforrást, így a kontrasztom drasztikusan megnő. Itt már van a luma függvényében egy kis kompresszálás, hogy semmi ne égjen ki élesen. Ezen felül a továbbosztódás azért is kell, mert mindegyik gépet máshogy kell korrigálni. Egy projektorban gyárilag se négypontos trapéz, se barrel korrekció nincs, a nem egyenlő pixelméreteket pedig pláne nem kezelik, ezt mind ugyanúgy shaderből oldom meg.
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #171244 üzenetére
HDR-SDR vagy SDR-HDR konverzional ezeket:
https://en.wikipedia.org/wiki/Color_appearance_model
Nem vilagos, hogy valtoztatsz-e a brightnessen. Gondolom igen, tippelem, hogy meg tobb projektorral se 1000 nitet vetitesz, hanem 200-400-at? A kozep/sotet szineket kicsit, a peak fehereket meg nagyon szoktak ilyenkor valtoztatni, tehat kene egy nem linearis konverzio, amit nem irtal. Meg egy out-of-gamut mapping. Ilyet legtobben lut-tal csinalnak, persze szokott lenni egy csomo parameter.
A 'megy meg tovabb osztodni' nem tudom, hogy mit jelent. De egy 3d lut kimenete az tud rec709, sRGB gammas es float-os lenni clamp nelkul, nem tudom, mi lone ki a lutot. Egyforma kepet vetitesz a projektorokkal, vagy a 'megy tovabb meg osztodni' azt jelenti, hogy nem egyforman osztod szet a kepet? Mondjuk igy dinamikat nem lehet nyerni, tehat ez nem fog igazi HDR-t tudni, fenyerot azt lehet.Na mindenesetre a nem HDR10 kompatibilis DV az nemigen fog ezzel mukodni, ahhoz Dolby IP kene, HDR10-zel nyilvan lehet jatszani, ahhoz esetleg tudok tippeket adni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #171243 üzenetére
Mit kellene figyelembe venni? PQ -> lineáris -> színtér átalakítása -> sRGB, és kész is. Ez 2 függvény és 1 mátrix összesen.
Az a cél, hogy meglegyen a HDR kép, de sRGB projektorokkal, amik egymásra vetítenek, és így lesz belőle igazi HDR. Ezért szükségem van még float-ban, Rec.709-ben, sRGB gammával, de clamp nélkül a HDR képre, mert megy innen még tovább osztódni. Ez kilövi a LUT-t.
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #171242 üzenetére
ST-2084-hez egy lutot raraksz es kesz, nem lesz jobb shaderrel, sot, ha megfelelo lutot szerzel inkabb rosszabb lesz shaderrel, hacsak nem veszel mindenfele effektet figyelembe.
Szoval oke, hogy shadert, de mi a cel? Mert amugy bekuldod a tv-be, es lejatsza. Vagy ha nincs DoVi tv-d, akkor elvileg az apple tv konvertal neked HDR10-et belole. Ha SDR-t akarnal akkor meg kb. mindennek megvan az SDR verzioja. Szoval milyen problemat akarsz vele megoldani?
-
VoidXs
nagyúr
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #171235 üzenetére
Nem profile 5-ből szeretnék, az megy, viszont DV-ben (csak abban) zöld és lila. Pontosan olyan jelenség, mint amikor elmarad a chroma visszaváltás, mondjuk levágod a YUV flaget a DirectShow streamből.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
válasz VoidXs #171234 üzenetére
Szerintem nagyjabol mindent tudok a temaban, atmentunk a certification-on, de nincs 'a' keplet, hanem egy csomo minden van, es nagyon nem mindegy, hogy pontosan mire is gondolsz, illetve egy csomo resze NDA-s, amit nyilvan nem oszthatok meg.
Ha konkretan profile 5 hevc-bol szeretnel RGB kepet az sajnos NDA-s, es eleg bonyolult is. -
lenox
veterán
válasz VoidXs #171232 üzenetére
Jellemzoen nem. Valoban van egy ilyen feature, hogy 12 bit 422 jelet 8 bit RGB-ben at lehet kuldeni HDMI-n, de ettol nem DV valami, ez csak egy interface. Amugy a 12 bit lehetne YCbCr, IPT vagy akar mas is. De az apple cuccokon jellemzoen profile 5 DV van, ami video shaping-gel a 10 bites HEVC-be berakja amit lehet (tehat ha sotet van, akkor HDR10-ben alacsony kodertekek lesznek, DV Profile 5-ben meg akkor is felmegy magasra, csak mellette a metadata mondja, hogy ezt majd le kell huzni, es ugye ugyanezt megcsinalja a chromaban is, tehat jobb a kvantalas). Amugy attol DV, hogy a pixelek mellett a metadata leirja, hogy milyen brightnesst tudo tv-re hogy kell kirakni, tehat egy 500 nit-et tudo tv mas kepet szamol, mint egy 1000-et tudo.
[ Szerkesztve ]
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
-
VoidXs
nagyúr
válasz lenox #171227 üzenetére
Állítható, de ha jól tudom, csak 4:4:4 és 4:2:0 közt. Most hirtelen az jutott eszembe, amit még sokan csinálnak, hogy lejátszás alatt 4:2:0 csak, de a menüben nem. Lehet, hogy megérné még lejátszás elindítása után a TV-re kötni.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Cool Face #171223 üzenetére
Az 1000% hogy jó, és az AudioQuest két külön halmaz. Sosem dolgoztam annyira megbízhatatlan kábelekkel, és a 1080p60-nal is gyakori a gond. A 420-as tipp lenoxtól nagyon jó, de ha dedikált lejátszód van, alapból így megy át a jel. Próbáld ki azért egy olyan kábellel is, ami hitelesített. Az AQ-k nem azok, nincs ott a dobozon a Certified HDMI logó.
-
Cool Face
aktív tag
A kábel 1000%, hogy jó. Audioquest 4k-s kábel mind a kettő és nem az alap szint, de próbáltam már mással is. A gyártó ajánlása az, hogy a bemenethez minél közelebb legyen a kimenetbe dugott kábel. Jelen esetben a mediaplayert használom. A bemenetekkel kapcsolatban akkor futok még pár kört.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
-
powerup2
addikt
válasz Cool Face #171219 üzenetére
Kábel hiba is lehet azt is nézd meg az mit tud. De amúgy a denon oldalon megtalálod mit támogat az erősítő.
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Denon X4400H erősítő és 4k HDR jelátvitellel kapcsolatba.
Egy apple TV 4k-m van forrásként és a gondom, hogy a 60 / 59,94 és 50Hz-es HDR jel nem megy át az erősítőn. A 30Hz-en tökéletesen működik. Külön az ATV-t rákötve a TV-re megy a 60Hz HDR. Létezik, hogy az erősítő a nem tudja 60Hz-en a HDR-t? Erre vonatkozóan semmi infót nem találtam. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? -
python1
veterán
Nem fűznék hozzá sok mindent, mert leírtátok, és a szívemből szoltatok!
-
Ragadozó
Ármester
Kérlek ne személyeskedj, köszönöm!
VoidXs: igen átnéztem, de mint írtam, nem csak ebből áll az élet. Lehet, van fontosabb dolgom is most, pl család
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
VoidXs
nagyúr
válasz Kalandor #171208 üzenetére
Akkor szeretném visszakérni a hozzászólást a kifogásolható részek nélkül. A megfelelő pontokon amúgy is jeleztem benne, hogy gondolatmenet/vélemény, nem pedig fabrikált tényközlés.
#171209 LógaGéza: Semmiképp nem cserélném, az egyik legjobb a kategóriájában. Még ne gondolkozz alkatrészben, először csak peremezd újra, az szokott lenni legtöbbször a baj. Otthon 400 forint, bármilyen szervizben kb. 5000-ből kijön. A donorvételt azért nem ajánlom, mert legjobb esetben is 120k+vám körül van, és lehet, hogy az is a halála közelében jár.
#171210 Ragadozó: És átnézted, amit küldtem az összefoglalóból? Már egy hónapja a hivatalos forráskódokkal és szabványokkal mutattam rá vagy 20 hibára, mégis tévinformációk maradtak ott.
-
nagyúr
válasz Ragadozó #171210 üzenetére
Ha te töröltél, és nem moderátorok, akkor remélem, hogy ez az eset neked is tanulsággal szolgál. Pláne annak fényében, hogy a felesleges törlések nélkül már rég túl lenne a topik ezen az egészen. És felhívnám a figyelmét a feljelentőnek és a törlőnek is, hogy a törlések kontraproduktívak voltak, pont ellentétes hatást váltottak ki, mint a cél volt.
Peace. -
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Úgy érzem, hogy az gondoljátok azért törlök hozzászólást, mert valakivel/valakikkel kivételezek. Ez nem így van, szeretném visszautasítani ezen rágalmakat.
Szeretném a topik nem hülyeségekről szólna, hanem az eredeti céljáról, hogy egymást és más idetévedő fórumtársakat segítsük. Régóta elkanyarodtunk a szűk témától, szinte már utálok az oldalba beleolvasni, mert csak egymás szidása folyik. Vagyha valamivel nem értünk egyet, akkkor a hülyeség mindkét oldalról. Mint topikgazda, nem védek meg senkit, nem az a feladatom, hanem a topik felügyelete, segítése. Örülnék ha nem off hozzászólásokkal lenne teli a topik. Régebbről sok embert ismerek személyesen, tudják, hogy semmilyen érdekem, köztük anyagi is nem fűződik, hogy a topikot felügyeljem. A szabadidőmből szakítok erre időt, mint az ármesteri teendőkre is.Köszönöm figyelmeteket.
[ Szerkesztve ]
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Hangszóró javításban tudtok ajánlani valakit?
Egy Focal JMLab Electra CC 901 mélyközépe elég rosszul szól, szeretném rendbe rakatni.
Cserétől se zárkózom el, csak sajna nem találtam hozzá cseredarabot, ha esetleg erre van valakinek tippje, hogy hol keressek azt is szívesen fogadom.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
válasz liszi70 #171197 üzenetére
Nem tudom mióta, régóta így van.
exception: a szólásszabadság továbbra sem azt jelenti, hogy bárki köteles felületet biztosítani a szólásodnak, ez két külön dolog.
VoidXs: ha hozzájárultál, igen, akkor lehet
Smiley:
ócsárolni ⛔
kritizálni ✔️
Ez mindig így volt, csak a vitakultúra szállt alább.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz I'am Dony #171205 üzenetére
Ahogyan írod, az akár már személyeskedés is lehetett volna, de szerencsére nem így íródott le. Ezért is érthetetlen, ami történt.
Szerintem ami személyeskedés, és törlésre okot adó mondat volt, az annyi, hogy valaki leírta (nem emlékszem, ki volt), hogy meg kellene tanulnia a szakmája alapjait, vagy valami ilyesmi. Ez a személyének szólt, ami valóban kerülendő. A többi kizárólag az AV-Online nevű internetes portál kritizálása volt, ami maximálisan tolerálható egy fórumon, pláne, mivel évek óta problémás és vitatott hifi-házimozi körökben a portál színvonala és hitelessége.[ Szerkesztve ]
-
exception
aktív tag
válasz Smiley #171204 üzenetére
Egy nyilvános fórumon vagyunk, ahol a médiumok kötelesek tűrni a kritikát. HA jól végzik a munkájukat (ez teljesen szubjektív, a közönség fogja a "jó" mércéjét megadni, akkor kevesebb negatívumot kapnak, ha rosszul, akkor többet. Itt az lett a szokás, hogy ha negatív kritika éri valamelyiket, akkor azt rögtön "szankcionálják". Hol élünk? Hol van ehhez képest az oltási igazolvány mizéria, könyörgöm, kicsiben is ugyanez megy, semmi különbség, csak más érdekek vannak a háttérben, nevetséges az egész és egyben kiábrándító is.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
Smiley
addikt
válasz exception #171201 üzenetére
Az elejet meg olvastam odaig, hogy azert nem keszul meres mert draga a mikrofon meg sok ido es senki nem fizeti ki... ha csak ennyi volt ami itt nem tetszett az viszont megnagyobb gaz.
[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest