Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dota1
aktív tag
Na akkor beállok én is a sorba.
Az elmúlt három éves időszakban építkeztem, ezért ami előtte volt rendszer felszámoltam. Az elmúlt évben mióta elkészült a tetőtérben a moziszoba több minden jött-mennt a teljes AV láncot nézve. Sajna én olyan fazon vagyok, hogy előzetes tesztek, vélemények alapján többször lecsapok a jó "second hand" ajánlatokra, majd ha nem tetszik én is útjára engedem
Perpill ezt raktam össze:
Kép: benq W2000 screenline diamond 1,4 250*145 fix vászon, 10m kácsa silver hdmi
Hang: pio pds505cd,hinedia q10pro, arcam avr300, arcam p85 (frontoknak),
focal 726v, cc700v, mordaunt short 902i háttér. Most sub nélkül vagyok még, 2db jamo j110 volt, de szabadon engedtem őket Még nem tudom mi lesz helyettük.
Kábelezés: AQ, QED, Klotz, VD... hangfal/ic stb. kábelek
Emellett a hálóban szoktam még sztereózni egy régi rotel 840bx4 és egy másik pár MS 902i társaságában forrás a (most kövezzetek meg ) tv analóg kijárata KDL-55W809C[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz Ragadozó #142360 üzenetére
Olyan szempontból örülök a kezdeményezésnek, h sajnos az utóbbi időben nagyon kevés beszámoló érkezik a fejlesztésekről, tapasztalatokról, pedig szerintem az is hasznos része volt a fóruméletnek, h ki mit, miért vett, és otthon mit tapasztalt.
A jelenlegi rendszerem:
Megjelenítő:
Panasonic 55VT60, Benq w2000 + screenline vászon
Forrás: HTPC
Erősítők:
Denon 4308 (prociként, 2-3 hét múlva remélem már hazaér végre az Emo XMC)
Arcam P7
Mélyláda:
Velodyne SPL1200R
Kábelek:
Kácsa, Neotech, Van Damme, Audioqest, Isotek, Belden
Sztereó:
(Épül egy kisebb költségvetésű szett az emeleti hálóba a hivox amp4me, nuprime udsd, és a forrás, kábelek már megvannnak, "csak" doboz kell már hozzá)
Hangsugárzók:
Front: Monitor Audio GS20
Center: Monitor Audio GSLCR
Háttér: Monitor Audio RSFX(összesesegeben egy haver "csajozós" dumáját idézve: kicsi is, vékony is, görbe is, de legalább hamar elmegyek, ha feláll )
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Tamoo #142392 üzenetére
Szívemből szóltál.
Annyiból látom értelmét, hogy aki egy közismerten rémes hangú/képminőségű alkotóelemet tesz a rendszerébe és azzal elégedett, annak a véleményét másként kezeljük.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragadozó
Ármester
válasz claire78 #142374 üzenetére
Szerintem látjuk a fejlesztéseket, valamint nagyon jó tudni, kit kérjünk meg, ha valahol hallgatózni szeretnénk...
Norbitól is jó mélyládával távoztam annoÉn is sok helyen voltam, mielőtt hangsugárzót váltottam. Én nagyon hasznosnak találtam a vélemény cseréket is.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
python1
veterán
válasz Csabroncka #142391 üzenetére
Megjelenítő: infocus Screenplay 7200 (720p) DIY szürke festett MDF
Lejátszó: HTPC
Erősítő: Emotiva XPA2,Emotiva Upa5,Arcam
Processzor: Emotiva UMC-1,Denon 4308,Arcam avp 700
Hangsugárzók:DIY
Kábelek:[/B Valhalla XLR,spdif,hálózati.Nordost Purple Flare RCA összekötő. (B)Hangsugárzó kábelek(/B) hydra sound TitanMK1. (B)HDMI (/B)Oehlbach
Mindez kezeletlen helyiségben egyelőre,de változik pár hónap múlva remélem.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Dorian #142383 üzenetére
Adatlapon ott a cuccok mező. Akkor már inkább oda... Persze ettől még nincs sok értelme. Egyrészről "farokméregetés" ahogy írtad másrészről akinek pénze van egy komoly szettre még nem feltétlenül ért hozzá és irkálhat baromságokat. Sok ilyet láttunk már. Nem sok értelme van ez alapján súlyozni az emberek véleményét.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
Megjelenítő: LG OLED55B6J
Lejátszó: Panasonic DMP-UB900
Erősítők: Sony STR-DN1070
Mélyláda: 2db Proson rumble R10
Kábelek: Audioquest chocolate, neotech
Hangsugárzók: Wharfedale Obsidian 600.+ Wharfedale diamod high front[ Szerkesztve ]
-
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Vikthor #142361 üzenetére
Az a Proson kicsit kilóg a képből...
Ragadozó:
Megjelenítő
Benq 1070 ,Grandwiev 106
Lejátszók:
Popi A400,Samsung BDP-8300,Pioneer 430
Vas:
Yamaha Aventage 3010
Láda:
Goldenearl forcefield 5
Hangrendszer:
Polk RTi A7/CSi6/FXiA6/A3
A kábelezést nem tudom felsorolni,normális cucc.
[ Szerkesztve ]
-
zsola32
senior tag
sziasztok
egy Denon X4000-est használok, és az alapszintű felhasználáson túl, szeretném jobban megismerni a masinát, ebben kérnék tanácsot.
adott egy "nagy" nappali, az erősítőre két megjelenítő van rákapcsolva HDMI-n, és minden forrás az erősítőn megy be HDMI csatikon
meg lehet azt oldani szerintetek a Zona használatával, hogy a két kijelzőn két külön forrás menjen?
pl. mi tévét néznénk, a fiam meg nyomja az XBOX-ot.köszi a segítséget
-
Q
senior tag
Én meg nem értem, hogy mi a probléma a felvetéssel? Aki nem akarja leírni, ne írja le. Ennyi. Viszont én végig fogom böngészni a rendszereket és esetleg célzottan tudok majd kérdezni, ha valakinek hasonló az enyémhez.
Eladó: QSC DCA2422
-
mettek
addikt
válasz Dorian #142375 üzenetére
nem de egyszerűen nem tartom korrekt dolognak a kérdezőkkel szemben, hogy olyanok adnak szakmai tanácsot akiknek egy épkézláb rendszerük sincs. AZ rendben van ha valakinek nincs de ezzel foglalkozik mint eladó vagy újságíró de aki csak úgy tanácsot ad a semmire kb az inkorrekt. Na ennyit erről, nem akarok ebből vitát.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz Dorian #142368 üzenetére
Ahogy látom sokaknak telik rá és megadatik a lehetőség, hogy valamirevaló rendszere lehessen. Én nagyon jókat mozizok a lányommal, nejemmel, de van hogy egyedül is. Kimondottan szerencsésnek mondhatom a helyzetemet, hogy ilyenre futotta. Képzeld, ha pl kenyérre kéne a lóvé... na ott kezdődik a szívás.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Q
senior tag
Megjelenítő:
Panasonic PT-AT6000 + Stewart Grayhawk fix 108"
Lejátszók:
Oppo 103eu + Darbee Dvp5000
Hang:
Emotiva UMC200 + UPA700
Dobozok:
Klipsch RF26f szett + R10SW és/vagy Wharfedale D.10MX
Kábelek:
Emotiva és DLS IC-k, noname HDMI-k, Tasker sw kábel
Etetve többnyire:
Synology DS403-ról,
Dedikált pinceszoba, csak mozira. Zenehallgatás csak háttérnek napközben egy öreg Sony mini "hifi"-ről.#142368 Dorian
Véleményem szerint többet ér mint néha a "jó"tanács.[ Szerkesztve ]
Eladó: QSC DCA2422
-
Dorian
félisten
válasz Quetz #142367 üzenetére
Elég lenne csak a vélt farokméretet
Úgyis ennek nemigen van más célja, mint, h mindenki leirkálja milyen fsza rendszere van és elégedetten hátra dőljön. A beírások 2 nap múlva eltűnnek, később ebből senki nem von le semmilyen viszonyítási alapot.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Quetz
őstag
válasz bendeguz76 #142366 üzenetére
Én még két dolgot beleraknék:
Dedikált szoba: igen/nem
Akusztikai kezelés: igen/nemMegjelenítő: Panasonic VIERA TX-P42G30
LejátszóIY HTPC (apollo lake)
Erősítő:denon X4300
Mélyláda:Arendal Sub 2
Kábelek:QED 79 Strand
Hangsugárzók: Q Acoustics 2050i 5.0 szet
Dedikált szoba: nem
Akusztikai kezelés: igen, DIY rockwool panelek -
bendeguz76
aktív tag
Megjelenítő:
Panasonic TX-P50-g20
Lejátszók:Med8er 1000
Erősítők:denon X4000
Parasound Hca 1500
Mélyláda:köv.Project
Kábelek:Audioquest, Oehlbach xxl air blue 5
Sztereó:rotel RA-940Bx,Rotel Tuner
Hangsugárzók:
Front: Canton Reference 7
Center: Canton Carat
Háttér: Canton Vento 810 köszönet nemir ombe forumtárs ötleteinek[ Szerkesztve ]
bendeguz_HUN
-
mettek
addikt
Megjelenítő:
LG 65c6v 4k hdr oled - Wireworld island 7 hdmi
Lejatszó:
Minix neo u1 LibreElec-kel
Synology nas mint taroló
Erőlködő:
Yamaha RX3050 - Pangea ac14se mk2 hálózati
Hangfal:
Quadral Ascent 80 Le front - Real Cable kanóc
Quadral Ascent Base center
Quadral Phase 16 háttérDynavoice t12 sub - AQ Boxer
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Az ennyimét szerintem tudjátok
Megjelenítő:
csóró OLED LG 55EG910V
Lejátszók:
Popcorn A-500 & A 400
Erősítők:
Cambridge Audio CXR200
Mélyláda:
Canton SUB 85
Kábelek:
Oehlbach Air Blue 4
Oehlbach NF214 SUBHangsugárzók:
ELAC 260-as termék család
FS 267 és 4 db BS 263
Colonel66: szia, a vetítőt egyelőre nem bántom, mert én hason fekve zenélek, mozizok egy franciaágyon, és onnan azért kivetítővel mozizni, nagyon nagyon kényelmetlen lenne
ezért marad az OLED, a kép minőség nekem nagyon tetszik, és ezt így fekve is kényelmesen tudom nézni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
nagyúr
Megjelenítő:
Panasonic PT-AE3000, 3LCD, FullHD
Stewart Filmscreen Model A LX100HB, Studiotek 130 (1.3 gain) motoros, oldalfeszített, falikapcsolósLejátszók:
Oppo UDB-203
Full passzív HTPC, 30 TBErősítő:
Denon AVR-4308A
Mélyláda:
Proson Rumble 12
Kábelek:
Inakustik Premium HDMI, High quality OFC kábelek a hangfalakhoz
Hangsugárzók:
Front: PolkAudio RTiA7
Center: PolkAudio CSiA6
Háttér: PolkAudio RTiA1, Vogels fali konzol~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Ragadozó
Ármester
Kíváncsi lennék, kinek mi az aktuális cucca otthon
Nekem most:
Megjelenítő:
Panasonic TX-P50GW20
Lejátszók:
Dune Base 3.0
Pioneer BDP-LX71
Erősítők:
Pioneer VSX-LX70
Philips FA-951 (moddingolt, frontokat hajtja + sztereó rendszer alapja)
Pioneer A-509R (hátterek hajtása)
Mélyláda:
SVS SB12-NSD
Kábelek:
Kácsa, Neotech, Audioqest, Furutech, Isotek, egyedi kábelek
Sztereó:
Philips-Marantz egységek (tunerek, deck, cd pörgetők)
Hangsugárzók:
Front: Monitor Audio GX200
Center: Monitor Audio GX350
Háttér: Monitor Audio GX100 (moddingolt) + egyedi Hubaudio állvány
Valamint van egy Sound Arts készülék állványom, ezen az erősítők és BD lejátszó van.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
dota1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #142339 üzenetére
Üdv Laci a fedélzeten Azért nem semmi egy-két év alatt mennyit fejlesztettél. Mikor fogsz már áttérni a vetítésre? Úgy lenne az igazi
-
válasz Nemir Ombe #142355 üzenetére
de sajnos másik bemenetről sem megy...
látod lehet csinálok egy saját topikot.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #142352 üzenetére
Látod Elvtárs a kisebbik topikot "kinőted", de ehhez meg még "nem nőttél fel" .... szerintem csinálj magadnak egy "saját topikot" ....
A "hdmi problémádhoz": ha másik bemeneten működik, akkor dugd át oda és használd úgy ....
Hmm ....
-
allein
addikt
Sziasztok. Tudja valaki esetleg, hogy a CXUHD lejátszóra lesz mostanában CFW?
-
-
lemmy9
őstag
válasz Lacielvtárs #142349 üzenetére
Valószínű ez a kézfogási sorrendjük. Nekem is először projit kell kapcsolni, utána a lejátszót.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Apropó kérdés Urak, adott a CXR200-as avr.
az az érdekessége hogy a forrás 1-en van a popi.
ha bekapcsolom az erősítőt, akkor no signal fogad, pedig a popi be van kapcsolva mindig.
majd a popit kikapcsolom, a "gyors kikapcsolással", ekkora nem áll le a szoftvere, csak tudtommal a képet kapcsolja ki, és visszakapcsolom, akkor már van kép a popin.
ez mitől lehet?
a többi hdmi bement müködik rendben úgy ahogy kell.
hdmi kábelt és bemenet alzatot már cseréltem, de marad a jelenség.
a popinál kellhet állítanom valamit?
előre is köszönöm a tippeket, ötleteket"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #142339 üzenetére
Laci vagyok Szegedről
Nem Olivia New York-ból?
-
-
Vesh
csendes tag
Sziasztok!
Segítség reményében egy problémával fordulnék felétek . Adott egy Denon 1610 es erősítő és egy Philips 55PUS6561/12 tv. Nos a TV rendelkezik ARC HDMI csatlakozóval, az erősítő viszont csak "sima" HDMI be/ki menetekkel. Ha számítógépről küldöm át a jelet HDMI-n keresztül, tökéletesen van hang és kép is (ha nem küldöm tovább a jelet az erősítőről akkor értelme szerűen csak hang, ahogy egyébként használom is). Ez eddig tökéletes, azonban ha a TV ről szeretném a hangot levenni az ARC csatlakozón keresztül, sehogy sem tudok hangok kicsikarni a rendszerből. Kapcsolat van a két készülék között, mert az easylink nek köszönhetően a TV távirányítójával tudom vezérelni az erősítőt.
Valakinek bármi ötlet? Esetleg ne is reménykedjek abban, hogy ARC on erre az erősítőre tudok hangot küldeni?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Játékos
addikt
válasz Krissz80 #142169 üzenetére
Szia!
Belefutottam a hozzászólásodba, és nagyon érdekelne, hogy mit jelen a NAD-ok esetében a "dekódoló megadja magát" kifejezés? Mert szerintem én megint beleszaladtam egy ilyenbe.
Szóval a kérdés, hogy mi a jelenség ilyenkor, mi a jellemző hibája?
Bárki megválaszolhatja, ha tudja.
Előre is hálásan köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Üdvözlet urak.
Laci vagyok Szegedről és bekoltoznek ide ha nem baj, mert a belepobol kitessekeltek
Elvileg nem vagyok odavaló, vagyis amiről beszélgettünk, megirtam véleményem, tapasztalatom a CXR200 avr hangjárol elac 260as hangsugárzó család dobozain hallgatva.
Ez már néhány belépő topiktarsam zavarja.
Korábban Nemir Ombe es BBeci javasolta hogy foglaljak itt helyet, és ezt most megtenném[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz MCGaiwer #142332 üzenetére
Súlyos hibát a simítás utáni nagy kitérések jelentenek, de a REW tud neked olyan EQ-t előállítani, hogy szinte mindent kijavít, egyenletes lecsengésre és frekvenciaválaszra.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
MCGaiwer
addikt
Vki ért a REW-hez? Csináltam egy mérést, csak éppen értelmezni nem nagyon tudom a grafikont
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
drdr
senior tag
válasz Gabesz26 #142326 üzenetére
Olvasgatva itt a táp teszteket, egy olyan elvetemült ötletemet támadt, hogy megnézem szkópon a zajszinteket. BeQuiet sfx 300W-os táp 12V, 3.3V, 5V és vga 12V-ját mertem. Windows10 desktop képernyőn a zaj sorban ezen a feszültségekenról a zaj: ~40mV, ~10mV, ~15mv, ~30mV. Mind peak-to-peak. A8-7600, egy SSD, egy HDD... 2 házventi 12V, 3 állású nem pwm + egy cpu venti. A házventiket lehűzhat de változást nem láttam.
Az a helyzet ez a tápból kijövő fesz. Az alaplapon van még többfázisú kapcsolóüzemű táp a cpu-nak, ram-nak, chipsetnek, ami tartalmaz saját szűrést is, szóval ebből a szempontból szinte lényegtelen, hogy mekkora a ripple, persze szabványos értékeken belül. Ahogy néztem az alaplapot, számtalan induktivitás és kerámia kondi van rajta, ami helyi szűrést végez egy-egy ic előtt (és ez elég hatékony szűrés).Ha "aktívan" használódik a rendszer pl. netes zene vagy kodi zene, akkor 12V és 5V-on nagyobb amplitúdójú tüskék is megjelentek (rendszertelenül) max 60-80mV csúccsal.
Szóval ez nagyon alaplap függő is lehet, hogy mit lehet kihozni egy-egy rendszerből, nem feltétlen a táp "minőségén" múlik.
Van még egy Enermax Liberty tápon is, majd ha lesz időm megnézem az mit produkál...
[ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
Üdv
Mennyire baj ha a hátsókat fülmagasságtól nem 60cm-re rakom hanem 1m kb?
Könnyebb lenne a szekrények miatt az elhelyezés.[ Szerkesztve ]
-
Over567
aktív tag
Sziasztok!
Építek egy erősítőt, van egy kapcsoló üzemű tápegység egy előerősítő meg egy végfok a rendszerben. A probléma az hogy amikor bekapcsolom akkor van egy halk zümmögő gerjedő hang ami előerősítőből is hallatszik egy kicsit de a végfokból jobban. Az előerősítő váltó áramot használ a végfok pedig egyen áramot. Szerintetek mi lenne erre a gerjedésre a megoldás ugyanis ha egy sz.gép tápját használom a végfokhoz akkor onnan teljesen megszűnik a gerjedés és csak az előerősítőjé hallatszik egy picit tehát milyen modult kellene szereznem ami a sz.gépek tápjában megvan de a vásárolt kapcsoló üzemű tápban nincs. Illetve ezt hova kellene bekötnöm.
Remélem jó helyre írtam de ha nem létszíves igazítsatok el. Köszönöm a segítséget.
Xbox Tag: TheStevie / Origin: SirHedge / Uplay: Sir_Hedge / Steam: Sir_Hedge
-
tomic
addikt
-
Gabesz26
senior tag
-
-
Krilehor
tag
válasz Patice #142309 üzenetére
Bocsánat, ha hülye kérdés, de ha a VGA hdmi kimenetén keresztül külöm a filmet hanggal az avr-nek, ott mit számít a PC-ben lévő elektronikus zajok? Nekem nincs dedikált HTPC-m, sima PC-n keresztül, egy GTX 1070-el nézem a filmeket, és így hitelen nem értem mit számít a digitális jel küldésénél ez, mert ha analóg kábelen küldeném akkor azt értem, hogy ott miért gond.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz robi-k #142313 üzenetére
Többek között ezért váltottam SBC vonalra.
Sokkal egyszerűbb áramkörök, kevesebb féle feszültség érték, emiatt könnyebb jó tápegységet találni hozzá, nem horror áron. És most már vannak olyan - elsősorban zenei - céltermékek, melyek rámennek a tápellátás és az órajel fontosságára.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
robi-k
őstag
válasz Patice #142311 üzenetére
A táp kérdés nehéz dió
Sokszor az alaplapon lévő DC/DC konverterek olyan silány minőségűek, hogy hiába teszel egy tökéletes tápot áramforrásnak, nem lesz semmilyen eredménye - a DC/DC konverterek zaja és felharmonikusai ugyanúgy megmaradnak majd.
És lehetőleg kerülni kell a belső merevlemezt, az nagyon "kíválóan" beleszemetel a tápáramkörbe, sőt, még akkor is, ha saját tápja van, és csak USB-n van összekötve a HTPC-vel vagy asztali lejátszóval.
AZ SSD ebből a szempontból (is) sokkal jobb megoldás. -
Patice
nagyúr
válasz Vikthor #142310 üzenetére
A Seasonic tápok valóban jók, de nem biztos, hogy a legalkalmasabbak. Attól, hogy jó minőségű alkatrészekből csinálták, attól még kapcsolóüzemű marad. Az ATX táp ugye többféle feszültséget állít elő, amiken eltérő terhelést kap. Terhelés hatására jellemzően esik a névleges feszültség, ezt a jó táp tudja kompenzálni. A terhelés jellemzően nem egyenletes, pl. a HDD-k is változó mennyiségű áramot igényelnek írás/olvasáskor, vagy idle, procinál ugyanez, dinamikusan változó proci frekvencia és terheltség mellett áramból is folyton változik, hogy mennyit kér. Ezzel kell megbirkóznia a tápnak.
A HDD-ket pont az előbb említett dolog miatt szokták "száműzni" a gépekből, pl. külön NAS-ba/szerverbe, amit megfelelő hálózattal (pl. optika) lehet izolálni a lejátszást végző kliensektől.
Így a kliens gépek lehetnek kicsik, egyszerűek, nem ATX táposak, célgépek.
HDD szűrést érdemes lehet kipróbálnod, ha befér a házadba és hajlandó vagy erre költeni. Neten olvasott vélemények alapján pozitív hatással vannak az összhatásra.
-
Patice
nagyúr
válasz Vikthor #142308 üzenetére
Ha normál/szabvány ATX tápos a rendszered, akkor alacsony tápfesz ingadozású (angolul ripple noise) modellt javasolt választani, pl. EVGA G3 sorozat elég jó értékeket mutatott tesztekben ebből a szempontból, de más modellek, más gyártóktól is jók lehetnek, talán Corsair RM750x még.
+ kaphatók mindenféle szűrők HDD, meg ventik elé.
Vagy lehet menni passzív irányba is, passzív házakkal, meg HD-plex paneltáppal + külső adapterrel (pl. kompatibilis Dell laptoptöltők, ha elég ennyi terhelhetőség), vagy külön lineáris tápok.
(#142307) KnockOut87:
Intel Kaby Lake i3 vagy nagyobb és/vagy újabb procik megkapták a HDR támogatást driverben is, így ha nincs dedikált VGA a gépben, akkor Intel IGP-vel megoldható a 4K + HDR. Csak még nem nagyon láttam HDMI2.0 alaplapot ezekhez, szóval még mindig van 4K/30 Hz limitáció.
2018 év végére várhatóak a Z390 chipsetes alaplapok, és majd ezek olcsósított változatai, amin már remélhetőleg natív HDMI2.0 csati is lesz integrálva.Én inkább egy HDR képes Amlogic box mellett tettem le a voksomat, amin LibreELEC-et használok.
-
Patice
nagyúr
válasz Vikthor #142305 üzenetére
Ha főleg a hangban tapasztalsz eltérést, akkor itt az idő, hogy továbbfejleszd a HTPC-det. Értsd: a jobb hanghoz "el kell csendesíteni" a PC zaját (elektromos zajra gondolok itt első sorban), mivel ugye nem azzal a céllal lettek készítve, hogy jó hangjuk legyen, míg az Oppo igen.
-
VoidXs
nagyúr
-
nagyúr
Valaki próbálta közületek azt, hogy, pl. egy BD50 vagy remux filet HTPC illetve Oppo playeren keresztül lejátszotta volna összehasonlításképpen? Van egy két olyan film, ami hazánkban beszerezhetetlen csak kölcsönzős verzió létezik, de az Oppo lejátszási képessége kifinomultabb mint egy HTPCé? Mert gyári lemezek lejátszásában tuti jobb és odaver a HTPCnek, ezért érddeklődöm, hogy másoljam át USBre és onnan etessem.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
MCGaiwer
addikt
válasz Quetz #142299 üzenetére
köszi! Az elektronika alatt a hangváltót értettem. Csináltam már felcserélős tesztet, ugyan az a hangfal volt a szar. Most azt szeretném kideríteni, hogy a tweeter vagy a crossover lehet szar, hogy melyikből kérjek cserét.
#Ragadozó
Első tulaj vagyok, és az elejétől ilyen. Lehet, hogy ez gyári hibás.
[ Szerkesztve ]
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest