Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz bendeguz76 #142598 üzenetére
Kopasz, piknikus alkatú, beszédhibás, ezekről nem tehet. Viszont a stílusa, viselkedése, amikor az öklét rázva, teli torokból ordít, az akaratlagos és a jóérzésű emberek számára visszataszító. A hasonló mentalitású emberek számára lehet szimpatikus.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bendeguz76
aktív tag
válasz Nemir Ombe #142578 üzenetére
ez a gerwen gyerek akkor hál istennek nem csak nekem nem szimpatikus.
bendeguz_HUN
-
allein
addikt
Sziasztok. iPhone 8 Plus, készítettem egy 5 perces videót, 4K 60 FPS. Letöltöttem az iCloud-ról, felmásoltam NAS-ra, BD lejátszóm és a TV készülékem is tudnak 4K HDR-t, viszont nem tudom lejátszani. Szerintetek mi lehet a gond?
TV - LG 65" C6, lejátszó - CXUHD, kábelen van minden összekötve.
-
BBéci
legenda
válasz bandita #142594 üzenetére
Ha csak azzal a hangszórókábellel zúg, akkor nyilván az okozza és ki kell cserélni!
Amit nem értek: miért hangszórókábellel csatlakozik a szubláda? Passzív? Ha passzív, akkor nem használható hozzá monó (szub)kábel.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bandita
csendes tag
Sziasztok,
Az alabbi problemaval kuzdok:
Adott egy regota jol mukodo 5.1-es hazimozi rendszer. A melylada a napokban atkerult egy sarokba, ahova evekkel ezelott huzattam kabelt a falban. Ezt a kabelt hasznalva (egyszeru, keteres hangszorokabel) eros zugas hallatszik a melyladaban.
Jol gondolom, hogy arnyekolt (mono?) kabelt kellett volna huzni a villanyszereloknek a falban, olyat amit eddig is hasznaltam? A keteres hangszorokabel szedi ossze a zajt?
Ha igy van akkor van valami lehetosegem a zaj csillapitasara a kabel ujrahuzasan kivul?koszi
bandita -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #142592 üzenetére
Maximum a villanyóráig érdemes elmenni, a többi teljesen felesleges és gyakorlatilag kivitelezhetetlen. De amit lehet, azt érdemes megtenni a jobb hangzás érdekében.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #142589 üzenetére
Nincs a falon belül elosztva, a hangcuccokhoz külön ösvény vezet, külön kismegszakítóról.
Az áram tisztasága, zavarmentessége mérhető, van rá eszköz, kölcsönözni is lehet.[link]Egy hallgatózás alkalmával három topiktársunknak esett le az álla a hangzás javulásától, amikor ezt bedugtam az elosztóba. A testemmel takartam, nem látták, hogy mit művelek a sarokban. Nem kakiltam oda.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hcs57 #142584 üzenetére
Kábelekkel kapcsolatban szinte semmit nem bizonyítanak a frekvencia mérések.
Szintén majdnem 50 éve fotózom, annak alapján írtam az előzőeket.
Mondhatnám, hogy elhívok a házamba pár hitetlenkedőt, győződjenek meg a különbségekről, de több okból nem teszem. Elsősorban egyáltalán nem érdekel, mit hisznek, miért tegyek velük jót - vagy rosszat - semmi érdekem nem fűződik hozzá. Másrészt miért könnyítsem meg a dolgukat, keressék meg az összehasonlítás lehetőségét maguk, ha akarják.
Az a maximum, amire hajlandó vagyok ez ügyben, hogy koptatom a billentyűzetet.(#142583) ctrlaltdel13
Jó minőségű párlatokat (tömény szeszesitalokat) bűn édes löttyökkel keverni, elrontani. Semmi nem marad a bennük lévő ezernyi különleges, sajátságos ízből.[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #142586 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
-
törölt tag
Kissé off, de mi a véleményetek a mostanság sokat reklámozott HBO GO minőségéről? (T-home beltéri) Gondolkodom, hogy előfizetek. Barátom nagyon dícséri a saját gyártású sorozataikat, és én is szívesen nézném őket.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
addikt
válasz BBéci #142569 üzenetére
A hozzászólás írója sok éve fotózik, biztosan tudná prezentálni az "eltérést"... majd 50 éve fotózom, tisztában vagyok vele, hogy mit adna vissza a két felvétel.
Mint ahogy a frekvencia mérések is jó bizonyítékok voltak a kábelek cseréjére ez egy másik lehetőség lenne.. de biztos vagyok benne, nem lesz fotó. Írni bármit lehet, objektíven prezentálni kicsit nehezebb.Szerintem.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Nemir Ombe
addikt
válasz ctrlaltdel13 #142580 üzenetére
Hát igen .... de végeredmény szempontjából ez tökmindegy is ....
(#142581) BBéci :
Hát aki "úr, az úr" .... bontok én is még egy "teccós borsodit", had foggyon....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #142579 üzenetére
Tegnap Remy Martin VSOP fine champagne-t (konyakot) szürcsölgettem, ma pezsgőzés lesz.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Nemir Ombe #142578 üzenetére
Ha őszinte akarok lenni a tegnapi meccset nem MVG nyerte.
Barni vesztette el.😅🤔 -
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #142577 üzenetére
Hát érdekes meccs volt .... "Barninak" szurkoltam/tunk mi is, de várható volt a "végeredmény" .... az "öregnek" meg kimondottan szorítottunk (bár Gary is nagy kedvenc), elvégre az "utolsó fellépése" .... de azért összehozta ....
.... az elődöntős "újoncokkra" viszont kiváncs leszek ....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #142576 üzenetére
Nálam is tegnap, bánatomban, amikor Barneveld vesztett, utána örömömben, Phil Taylor játszott, végül nyert.
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
bendeguz76
aktív tag
válasz Nemir Ombe #142574 üzenetére
Elég korán kezdődött nálad ma a szilveszteri iszogatás?
bendeguz_HUN
-
Nemir Ombe
addikt
válasz BBéci #142569 üzenetére
Valami "különbség" azért mindezek ellénére is látszódna, ha nem is a "teljes valóság" ....
Más: én is fejlesztgettem a tápkábeleket.... a sztereó után jött a mozi, majd a TV és a tapasztal változások hatására itt nem is ért véget a dolog .... jött a konyhában a sütő, kapott egy Lessloss Signature kábelt és láss csodát, azóta sokkal finomabb a Wellington bélszin .... ez után a mosógép is kapot egy új kábelt, de ide egy zavarszűrős Isotek érkezett, mer' nehogymá' koszos áram kerüljön a tisztítás alatt lévő ruhák közé, azóta 40 fokon úgy mos, mint korábban 90-en .... mit is lehet még kábelezni .... a kávégépet!!!! .... ide egy "olasz" kábel került, mivel ők egy elég nagy "kávés nemzet" hírében állnak és jött is a hatás, azóta a legolcsóbb Bravos-nak is olyan az íze, mintha Kopi Luwak lenne .... szóval; nem hitetlenkedni kell, hanem "kábelezni" mindent ....
Hmm ....
-
válasz BBéci #142571 üzenetére
Ebben igazad van, és most a haladóba beszélgetünk a témáról, igy itt releváns ez a téma, amig korábban a belepobe az urak szóvá tettek.
Nálam is volt érdemi különbség, pedig én még messze nem tartok ott."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
senior tag
Sziasztok!
Egy dolog régóta foglalkoztat, de sajnos a kutatásaim során nem sikerült megtalálnom a megfelelő választ a kérdésemre,miszerint létezik-e olyan külső eszköz, ami megfelelő számítási kapacitással rendelkezik a 4K/UHD tartalmak jelfolyamának vizsgálatára, javítására. Pl Skálázás, tökéletes mozgás kompenzáció interpolálással,stb ?
Adott egy lejátszó,ami pl 24 fps-el (23.976) rögzített forrást játszik le (Átlagos nem HFR mozifilmek) ezt a jelet átvezetjük az általam leírt eszközön feldolgozás céljából, majd a megjelenítőn megjelenítjük mindenféle segédelektronika (TruMotion,MotionFlow,stb) mellőzésével HFR módban tökéletes és digitális hibáktól mentes verzióban.
Az interpoláció közben jöhetnek létre hibák, ezt értem, mivel az egy prediktív folyamat, de létezik-e olyan eszköz, aminek van elegedő számítási kapacitása és megfelelően megírt algoritmusa, hogy az előgenerált,majd létrehozott mozgókép az elérhető legjobb minőségben jelenjen meg akadozás és képszétesés, egyéb digitális hibáktól mentesen az adott megjelenítőn. (pl oled tv)
Olyanra gondolok, mint a grafikus processzorok (GPU) számítási kapacitásának felhasználása, vagy esetleg egy célhardver,mint egy ASIC vagy FPGA chip.
Elnézést, hogy hosszú lett, és, ha nem jó helyre írtam, kérlek benneteket igazítsatok útba.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #142570 üzenetére
Azért tegyük hozzá, Leon11 rendszere képes olyan különbségeket nagynak mutatni, amiket egy belépőn csak a gyakorlott szem és fül vesz észre.
-
-
BBéci
legenda
válasz hcs57 #142568 üzenetére
Nem lehet, illetve semmi értelme fotózgatni, mert a tévén látható valós képet módosítja a fényképezőgép objektívje, érzékelője, szoftvere, majd a Te számítógéped és monitorod.
Meg aztán mi a csudának kellene bármit prezentálni, bizonygatni? Aki akarja elhiszi, aki nem akarja, az kételkedik. Mivel magam is tapasztaltam hasonlót, elhiszem, hogy más szintén.
Korábban soha nem adtam áramot tévének abból az elosztóból, amiből a hangberendezések táplálkoztak. A most tesztelésen nálam lévő Panasonic OLED-del kivételt tettem és megdöbbentem a különbségen.[ Szerkesztve ]
-
leon11
tag
válasz Lacielvtárs #142560 üzenetére
Onkyo 6-os vassal voltam kapcsolatban, de sohasem birtokoltam, ezért biztos nem tőlem volt. Vagy kitudja
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dave567 #142562 üzenetére
Igazából a "marketing" a különbség .... sok esetben a "sub jelzővel" ellátott kábelekhez odaírják, hogy "kimondottan a mély frekvenciákra lett optimalizálva", meghogy a "mélytartományban fejti ki igazán a hatását", de mindez általában csak annyit jelent, hogy az egy "sávhatárolt" vagy "mélyben kiemelős" kábel, amivel nincs minden rendben .... ezért teljesen jó (vagy jobb) egy olyan kábel, ami a "teljes frekvenciatartományban" jól teljesít, hiába csak a mély hangokat kell továbbítania ....
Hmm ....
-
Dave567
addikt
válasz Nemir Ombe #142534 üzenetére
Köszi!!
Igazából, azt nem értettem, hogy miért van külön az egész, sejtettem, hogy a SUB is RCA, csak SUBként is, meg RCA ként is árulják, ez volt furcsa.
-
Dorian
félisten
válasz BBéci #142557 üzenetére
Írtam én ilyent?
(#142558) leon11:
Ezt írtad szó szerint:"Első döbbenet a tv-n jelentkezett, ami természetesen kalibrált értékekre van belőve. A kontraszt megnött a színek élénkebbek, erősebbek és teltebbek lettek"
Tehát te magad írtad le, hogy megváltozott a kalibrált színtelítettség!
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
leon11
tag
válasz Dorian #142556 üzenetére
Igen megérte!
Döbbenet, hogy látatlanul tényként kezeled, hogy a kalibrált képet szétcseszte, olyan hülye vagyok hogy a túlszaturált színektől lefosom a bokám. És persze süket is vagyok mert a színezet hangtól is képes vagyok beájulni.
Huszonévvel ezelőtt ördögtől való volt egy jobb összekötő vagy hangfalkábel. Ma már senki nem vitatja.
Csak mellékesen 28 éve raktam össze az első hifimet akkori anyagi lehetőségeim szerint, folyamatosan fejlődve. 16 éve házimozizok a jelenlegi az 5.rendszer. 20 éve fotózgatom, videózgatom, valami ragadt rám mi a színhelyes és mi a túlszaturált.Köszönöm magas kvalitású szakmai hozzászólásod, igen mély benyomásokat hagyott.
-
Dorian
félisten
válasz leon11 #142553 üzenetére
Nem azt írtam, hogy minek költenél rá, hanem azt, hogy elsőként az mérlegelendő, hogy van-e értelme ennyit kiadni.
Tehát az új kábeled szétcseszte a TV kalibrált beállításait Remélem a kontraszt növeléssel gammát is után-állított A most jobb, hogy a kalibrálthoz képest túlszaturált színeket nézel?
Amúgy nagyon sok kábel csinálja pont ugyanezt a hanggal: színezgeti össze-vissza. Kérdés, hogy ez kívánatos-e. Jobb minőséget akarunk, vagy csak változást érzékelni.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Lipton
őstag
válasz Lacielvtárs #142554 üzenetére
A kontraszt novekedese merheto...
-
válasz leon11 #142553 üzenetére
Végre még valaki aki tapasztalja azt ami mások szerint lehetetlen
Anno hasonlókat tapasztaltam én is, es azonnal leszoltak - tudják kikre gondolok - hpgy ez csak placebo.
Pedig nem az...
Az más kérdés hogy van aki észreveszi a különbséget es van aki nem.
Én magam köszönöm a beszámolót"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
leon11
tag
Visszatérve a tegnapi kábel vitára, egy friss élményt megosztanék Veletek.
Egy ideje kerestem erősítőmhöz tápkábelt, itt is ķérdezve ki mit ajánl meghallgatásra. Volt aki megsźólt, hogy 50-60 e minek költenék rá. Nem ma kezdtem, van tapasztalatom e téren és egy jobbacska Furu s35 nano kábelt váltottam volna. BBéci tanácsát is megfogadva kipróbáltam az általa ajánlott kábelt és még jó párat. Aztán maradt egy felsőbb kategóriás Furu ródium csatikkal. Bejáratás végett az elosztó elé raktam, mivel több elektron szaladgál, 6 eszközt hajtva. Első döbbenet a tv-n jelentkezett, ami természetesen kalibrált értékekre van belőve. A kontraszt megnött a színek élénkebbek, erősebbek és teltebbek lettek, az a hú b....meg különbséggel. Tátott szájjal bámultam egy ideje, mikor belépett Asszonykám aki szintén a tv-re tapadt és ezt mondata "De durva! Nagyon jó képe van a tv-nek. Mit csináltál vele?" Na ez volt egy visszaigazolás, mivel Őt a kütyüim abszolult hidegen hagyja, nem lát nem hall soha semmilyen különbséget..
Az elosztóban az új kábel közvetlenül az emlitett furu nanot váltotta, ami már korábban hozott látványos javulást, de nem ekkorát. Hangban is nagy az előrelépés, még így is, hogy az új az elosztóban van és az erősítőben a régi kábel dolgozik.
Az ateistáknak: persze erre sincs műszaki, technikai magyarázat, egyszerűen jobb, de csak Szerintem! -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Kerestem valami listát vagy táblázatot ami a Harman-Kardon Avr-xxx erősítőket tartalmazza, de nemigen találok.
Van egy Avr-130 erősítőm amiről mostmár egyre inkább hiányolom a Hdmi-t. Szóval keresek valamit ami tudásban, minőségben ezt hozza csak van rajta néhány hdmi csatlakozó.
Ja, a hdmi cec és passtrough is kellene.
Tudtok ebben segíteni? Nagyon szeretem a mostani, ha egy verzióval magasabb megadja amit hiányolok az nekem már nagyon elég, nem kell hiper-szuper cucc. -
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Szub,front,avr összehangolása felől érdeklődnék.
Az avr-en ha large-ra van állítva a front akkor zenénél(pcm) nem ad jelet a szub felé. Mozinál igen.
Ha small-ra állítom akkor mindkettőnél megy a jel.
Az avr-en 100/150/200 vágási frekit tudok állítani.Most 100-on van,de így ott le is vág.
Hogy tudnám megoldani hogy a frontok 60-80hz ig szóljanak? Speakon kábel? -
VoidXs
nagyúr
válasz ada19 #142549 üzenetére
Nincs olyan ember ezen az oldalon, akit ne szidtak volna le ezért. Régen (az 50000-es topikok idején) nagyon behajtották a "minél kevesebb hsz" dolgot, jobban esett a rendszernek.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
ada19
senior tag
válasz mettek #142548 üzenetére
Engem meg anno "spam" miatt a Samsung TV topikból, mert 5 percen belül 3-4 egymás utáni külön kommentben segítettem másoknak. A szabályzatban az volt akkor (talán most is), hogy lehetőleg külön legyen, erre figyelmeztetést kaptam.
Szóval, teljesen mindegy kb. mi van a szabályzatban.
Mégsenem
-
mettek
addikt
Melyik volt az a dilettáns aki szabályzatba ütközőnek jelezte a mai egyik üzenetemet amiben jelzem hogy aki tud, lát eladót egy xy mélyládából az szóljon?
Ebben mi a rossebb a tilos? Több száz kommentben vannak cuccok ajánlva, linkelve és akkor azt kell büntetni hogy beirom hogy ha valaki lát ilyen dobozt, szoljon? Vicces gyerek itt valaki.
Emiatt tiltottak ki nehany orara az oldalrol. Bravo.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
VoidXs
nagyúr
válasz farkangyal #142545 üzenetére
Nincs olyan, hogy játékhoz optimális beállítás. Ugyanaz, mint filmhez, már pár éve az X görbe is kell hozzájuk. Arra viszont érdemes figyelned, hogy az 5.1 elrendezése játékoknál nem biztos, hogy egyezik a filmessel (L/R a kép mellett, SL/SR 90-110 fokban), például máig kevernek úgy motorok (Unity, Unreal), hogy a szoba sarkaiba helyezett hangszórókkal ideális a hangzás.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
farkangyal
csendes tag
Sziasztok
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, bellításokkal kapcsolatosan szeretnék segítséget(Xbox one x-erősítő-tv trióval). A lényeg, hogy igyekszek megtalálni a lehető legoptimálisabb beállítást játékhoz.
Samsung KS7000 139cm
Onkyo Tx-Nr 555
Xbox one x -
benceb77
tag
Sziasztok!
Eddig nem használtam a Dynamic Volume funkciót, de most kipróbáltam a gyerekek miatt. Ami nagyon furcsa volt, a center sugárzóból torz hang jött. DV Off állásban jónak tűnik. Mi lehet az oka? Hangfal vagy erősítő gond? Dali Lektor szett + Denon x4200 -
-
Quetz
őstag
válasz Szomj4s #142539 üzenetére
Yamaha RX-A sorozatból csak az ezres kategória felett vennék. A 8XX-t egy átmatricázott RX-V, némi marketingel és ötödik lábbal megfűszerezve.
A denon 3400 Amazon.de-n 799 euro, ingyenes szállításal szerintem megéri. A kérdés csak az, miért akarod lecserélni az Onkyo-t, többen írták már, hogy az Onkyo-k ütős mozi hangot csinálnak.
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Tervezem az erősítőm cseréjét, de tanácstalan vagyok. (Illetve többet is kaptam, de nyilván fórumon is körbekérdeznék.)
Jelenleg egy Onkyo tx-nr646-osom van, egy Klipsch r28f szettel. Mit javasolnátok ehhez a szetthez? (Nappali 17-18 nm) A kinézett darabok Marantz sr5012 illetve egy Denon x3400. Ajánlottak Yamaha A870-et is, de inkább a Heos mellett tenném le a voksom. (Persze meggyőzhető vagyok.) Inkább mozi, zene csak háttérnek, néha koncert.
Érvek-ellenérvek? Köszi előre is! -
BBéci
legenda
válasz enricotoxic #142537 üzenetére
Látatlanban azt mondom, a szubláda és a vetítő szorulnak cserére. Speciel nekem az RTi hangzás nagyon nem jön be, de ez ízlés dolga, amiről nem vitatkozunk, tehát a hangdobozokat ne bántsuk.
-
enricotoxic
tag
válasz Vikthor #142513 üzenetére
Én hallottam a rendszeredet Vikthor. Óriási szerencséd van a nappalival, mert az átlaghoz képest baromi jó az akusztikája.
Nyilán mindent lehet fejleszteni, de ahhoz, hogy jelentősen jobb élmény legyen moziznod, már milliókat kéne elköltened csak hangra. Szerintem tudnál választani a kínálatból, ha most csak erre lenne pár milliód. Egy high-end előfok és végfok + egy sokkal jobb hangsugárzó család biztosan nagy ugrás lenne.
Csak a felsoroltak már nem pár millió, hanem sokkal több.
Remélem nem bántalak meg, talán a sub az ami lehetne jobb, de gondolom volt egy keret amibe bele kellett férni és nem azért nem vettél jobbat, mert nem találtad meg a kínálatból az artikuláltabb, pontosabb subot. Azt gondolom, hogy mindenki másra érzékeny jobban, máshol köt kompromisszumot.
Ha csak hifire kéne költeni, akkor biztosan jobb rendszerünk lenne, de azért szerencsére elég sok dolog van amivel foglalkozunk, amit szeretünk.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dave567 #142532 üzenetére
"mi a különbség a sima SUB és az RCA között"
Nagyjából semmi .... az egyikre ráírják, hogy "for sub" és csak 1db-ot adnak belőle, a másiknál meg 2-őt .... a jó kábel az "mindenhol" jó kábel ....
(gondolom az "RCA" -nál a sztereó IC változatára gondoltál, mert a sub kábel is "RCA" .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
-
Dave567
addikt
válasz claire78 #142501 üzenetére
Annyit számoltam kb, AQ Boxert nézegettem, mert láttam, hogy Volt itt a fórumon, de az tényleg 50000 ft.
Irish red-et is néztem, de ez olcsóbb lenne, ha már a Hdmi AQ akkor miért ne legyen a SUB kábel is az.
De most csak összeget írtam, nem feltétlenül kellett volna annyiért.
Amit Nemir is írt, tényleg jó áron adta, és az 200000-es SUB. Sajnos még nem volt rá alkalmam ki próbálni, sok volt most a kiadás, és lassan haladok a a cél felé, de már a következő hónapban meg lesz az utolsó 2 hangfal is, hála neked, utána még jöhetnek a kábelek. Aztán vége, élvezzük a rendszert.(#142500) Nemir Ombe: Köszönöm szépen. Elmentve! Viszont néztem, hogy ez RCA, mi a különbség a sima SUB és az RCA között? Vagy ez nem érdekes, ugyanazt tudja?
Későbbi fejlesztés!!! Még ez se állt össze, de majd akarok később (Nagyon Később) 2db álló frontot, és akkor meg lesz a 7.1, de ez még messze lesz, viszont feljebb lépni nem szeretnék egyelőre, teljesen így se tudom kihasználni a rendszert, a tévét is karácsonykor kapcsoltam be, de előtte 1-2 hónapig nem ment.Uraim, picit bűnösnek érzem magam ebben a vitában, de számomra ez is fontos volt, hogy össze álljon a rendszer lassan. De ezt a fölösleges veszekedést hagyjuk már annyiban, mindig lesz két tábor kábel ügyben.
-
python1
veterán
Nálam két szint létezik otthoni moziban aminek jó a hangaja a másik szint aminek nem,bekerülési összeg nélkül.
Köztes megoldás nincs számomra,na most jön az a képletbe,hogy jó rendszert talán 1-2 helyen hallottam idáig,de ott tetemes összegek voltak rálocsolva a mozira,én törekszem a jó hangra.[ Szerkesztve ]
-
adamsfamily
tag
Most így a szeretet ünnepe után olyan üdítő ilyen dolgokat olvasni.
Helyesírási hiba elkövetése nem jelent hozzá nem értést,ennek felemlegetése teljesen felesleges.
Más felállójának említése szintén nem bölcs dolog,és meglehetősen személyeskedőnek tűnik.
Mindenkinek a saját rendszerével kell megelégednie,hallgassátok élvezettel.
Ha pedig sokkal jobbat hallotok,valósítsátok meg ti is,ehhez kívánok sok sikert mindenkinek. -
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #142522 üzenetére
"a lényeg, hogy nem rossz ízzel távoznak tőlem az emberek a filmezések után"
A tiednél sokkal gyengébb képességű rendszerek produkcióját is lehet élvezni. De az valóban nem jelent szinte semmit, ha egy olyan ember mond róla véleményt, akinek nincs tapasztalata még magasabb kategóriájú rendszerekkel, akinek nincs valós összehasonlítási alapja.
Amikor 1989-ben saját Daciámból átültem haverom Lada Samarájába, rögtön el akartam cserélni. Aztán (két év múlva) Passatot vettem, mert időközben szereztem némi tapasztalatot. Tehát minden viszonyítás kérdése.(#142525) Jigsaw04
Xtremetuning véleményére is lehet adni, sőt, alapozni![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vikthor #142522 üzenetére
" végén, nem az a lényeg, hogy nem rossz ízzel távoznak tőlem az emberek a filmezések után? "
Sajnos ez nem mérvadó... A laikusoknak, még a bögreszettek is megfelelnek. Annó amikot elkezdtem ezt az egészet a legalapabb rendszeremtől is hasra estek akik hallották. Nekem pl csak az lenne referencia, amit mondjuk Béci, Nemir, vagy Laci mondana a rendszeremre.
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #142514 üzenetére
Ki lehet kapcsolni, ha befizetsz prémiumra.
Vagy kimeríti a személyeskedés fogalmát, vagy érinti a határát, netán túlmegy rajta. De a határt nem lehet kimeríteni, legfeljebb a határőrt.
Elolvastam a kifogásolt hozzászólásomat és olyan messze van a személyeskedéstől, mint a Te kábeles tapasztalatod a hozzáértőkétől.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #142519 üzenetére
Ahhoz, hogy egy komplett átfogó véleményt tudj alkotni egy házimozi vagy akármilyen rendszerről, nem feltétlen szükséges mérnöki certekkel rendelkezni, persze nem árt egy minimális hozzáértés azért. Én certek nélkül is képes vagyok megmondani, hogy jól szól valami, vagy jól néz ki a kijelzőn a kép stb. Lehet, hogy te rendelkezel tucatnyi vizsgákkal túl vagy tanfolyamokon stb. de a végén, nem az a lényeg, hogy nem rossz ízzel távoznak tőlem az emberek a filmezések után? Én nem önigazolom magam, nekem ez a véleményem erről a témáról, gondoltam szabad megosztanom úgy, hogy ne rúgnának belém
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
törölt tag
válasz xtremetuning #142519 üzenetére
Ez tényleg így van.. Meg ugye ne felejtsük el a ugyanezt fordítva. Kollégám a közelmúltban invesztált be egy bögreszettbe. Elhívott, hogy hallgassam meg.... A gyerekek az asszonnyal párhuzamban ugráltak, hüledeztek, hogy milyen jó a hangzás. (Csupán azért mert dübörgöt a mély)
Én meg azt sem tudtam, hogy palástoljam magam... Szerencsére gyorsan témát váltottunk... -
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #142513 üzenetére
"
Nem egy haverom-ismerősöm volt már nálam, mutattam nekik mire képes a rendszerem, filmeket is néztünk nem egyszer."- annyira szeretem, amikor ezeket a nyilván roppantul releváns visszajelzéseket hozzátok fel önigazolásnak....
Gondolom mindegyik hájli kvalifikált házimozi expert, így már mindjárt kerek a sztori.
(ettől függetlenül akár jó is lehet a rendszered, nem kétlem, de azért na.....)
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
válasz claire78 #142514 üzenetére
Ne érezd magad sértve. Természetesen mindenki használja úgy a rendszerét ahogy jónak látja. Sajnos az is igaz, hogy ebben a hobbiban nem feltétlenül vannak ár/érték arányban a fejlesztések. Ezért érdemes használt terméket vásárolni, és eladni azt ami már nem használtos. Így a kettő közti különbség ami effektíven a kiadás. Csak, hogy az én mostani példámat írjam: Eladtam a Polk centeremet 43-ért, és vettem egy B&W-t 85-ért. Ennyit megért, de pl ha új árában vettem volna ami 150-200k körül mozog..... hát annyival biztos nem lett jobb a hang valóban.
-
claire78
senior tag
válasz BBéci #142511 üzenetére
Úgy összességében az egész hozzászólásodhoz: Néhol már-már kimeríti a személyeskedés határát, amit kikérek magamnak!
Kár, h nem lehet némely felhasználók hozzászólásait “kikapcsolni” a fórumban..
Véglegesen elengedtem a kábel témát..és ígérem, egy szót sem teszek a jövőben hozzá.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem egy haverom-ismerősöm volt már nálam, mutattam nekik mire képes a rendszerem, filmeket is néztünk nem egyszer. Egyik sem mondta utána, hogy húúú Viktor deszar kébeleid vannak fektessél már jobbakat... Meg de gáz az erősítőd hangminősége, a vetített kép meg ocsmány, vászonról ne is beszéljünk ugye. Nem volt az ablakon kidobott pénz. Mi szeretjük és imádjuk és örülünk, hogy van ilyenre lehetőség egyáltalán. Én tudom, hogy mit hol lehetne fejleszteni vagy javítani persze, de egész egyszerűen nem tudom a nappalit pl egy fekete sátánista szobává alakítani, akkor repülnék... igen családos ember vagyok Jó lenne ez vagy az az upgrade persze nem mondom, de már olyan látványos javulást nem tudom hogy hozna e mint anno TSi-ről való váltás RTi-re vagy 1910-es Denonról 4308-ra. Én még egy jobb projektorban látom a fantáziát, meg talán egy subwooferban, de ez a kettő újonnan 2 misi lenne összesen, azt elgondolkodtató, hogy te figy Vik, nem kéne inkább egy Nikon D750 gen 2-es Tamron 24-70el és egy 14 napos hajóút a családdal? Sztem az utóbbit választanám és tojnék a 4K-ra meg a szubbasszusokra Meg kell becsülni azt amink van és jól priorizálni a pénzköltést. Kábé ennyi.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Quetz
őstag
válasz BBéci #142511 üzenetére
"Ha régi lakója lennél ennek a topinak, tudnál arról az esetről, amikor a feleség felajánlotta férjének az autója eladását, hogy meg tudjon venni egy kábelt, aminek a hatásától kívülállóként dobott egy hátast."
Erős párhuzamot érzek időnként a kábel hívők és a lapos föld hívők közt. Ez a vallás egy zseniális tockost kapott nemrég:
Elon Musk: Why is there no Flat Mars Society!?
Flat Earthers Society: Hi Elon, thanks for the question. Unlike the Earth, Mars has been observed to be round.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz claire78 #142504 üzenetére
Telefonról írtam azt a rémes szót, elismertem, hogy nagyon csúnya volt, sajnos nem tudtam kijavítani. Ha ezt felemlegeted attól neked feláll, vagy miért teszed?
Valamint kit érdekel az, hogy számodra, a belépőt alig elhagyó rendszeredben mit érzel feleslegesnek? Fogalmad sincs arról, mekkora előrelépést jelent egy jó szubkábel. Senki nem mondta, hogy az árral egyenesen arányos a hangminőség javulása. Ha ezt hitted, ki kell ábrándítsalak: egyáltalán nem arányos. Miért fáj az, ha valaki kábelekkel akarja javítani a rendszere hangzását? Elfogadom, hogy feleslegesnek tartod, mindenki úgy élvez, ahogy tud. De ne próbálj senkit lebeszélni olyasmiről, amivel nincs konkrét tapasztalatod!
És igen, szerintem, mivel kipróbáltam tucatnyi szubkábelt 3-4 mélynyomóval, haladó, csúcskategóriás rendszerben.Ha régi lakója lennél ennek a topinak, tudnál arról az esetről, amikor a feleség felajánlotta férjének az autója eladását, hogy meg tudjon venni egy kábelt, aminek a hatásától kívülállóként dobott egy hátast.
(#142508) claire78
Van nálam az egyik szekrény aljában egy olyan kábel, nem szar, de haladó topikban még az említése is szentségtörés.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz claire78 #142508 üzenetére
Tényleg nem bántásból, de az a kábel nem sokat ér.. Kicsit lehet, hogy jobban szét kellett volna nézni, én 7000-ért vettem használtan Audioquest Black lab sub kábelt. Igaz csak 2m.
" Számomra egy 20E Ft-os kábel biztosan nem okozna 4x akkora élményt, mint egy 5E-es. Ezáltal totálisan felesleges! "
Teszteltem ezeket a hagyományos MM-os tömegtermékeket, és hidd el, sajnos a normálisabb kábelekkel köszönő viszonyban nincsennek...
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #142506 üzenetére
Akkor nekem sikerült egy sz@rt vennem. De nem baj, jó ez nekem.
[link] -
VoidXs
nagyúr
válasz Szaki Bácsi #142505 üzenetére
Alaplapi hangkártyák közül nagyon kevés tud referencia szintet hozni, általában -10 dB körül van a csúcsuk. Ne várj többet egy laptoptól.
-
Szaki Bácsi
tag
válasz VoidXs #142496 üzenetére
Egy Vaio Lapos. De most rákötöttem az asztalit, optikaival, és ha digit jelet kap akkor hibátlan. Nem beállítási probléma lesz, mert full auto-n van, így már csak az RCA bemenetek áramkörére tudok gyanakodni. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyi lehet a javítás legrosszabb esetben.
[ Szerkesztve ]
Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\
-
BBéci
legenda
5-6000 forintért nem kapsz olyan 3 méteres szubkábelt, amit érdemes beilleszteni egy valamirevaló házimozi rendszerbe. Haladó topikban vagyunk, vagy mi a szösz!
Amit Nemir ajánlott, azt én is elfogadnám!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
Az azért nem egy "százezres" sub [link] (csak "óccson" adta az eladó ), de ettől független az 50-60e szerintem sem reális 2-3m sub kábelre (és nemcsak ez esetben ).... de persze a "megnyugtató tudat" sokszor minden pénzt megér .... és legalább "pörög a gazdaság" is ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest