Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- HDMI topic
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #158451 üzenetére
Mindig a gyári állvány a legjobb választás, mert azt a hangdobozokhoz tervezik, hosszas kísérletezgetés, rengeteg mérés és meghallgatás előzi meg a sorozatgyártást.
Egy állvány bitangul el tudja hangolni az adott hangdobozt, sok esetben többet árt, mint amennyit használ.
Valamikor 19-20 éve végeztünk egy tesztet, ugyanazt a hangdobozt 10 különböző állványon hallgattuk meg, a különbségeket zongorázni lehetett volna.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gago1975
őstag
válasz MCGaiwer #158445 üzenetére
Szia.
Ez mind szép és jó csak ahogy látom semmilyen rezgés csillapítás nincs a hangfal és az állvány között, gondolok itt a rezgéselnyelő soundpath-ra.
Szerinted nem kellene oda valami, hogy ne keletkezzen oda nem illő hang ami befolyásolja a minőséget?
A súly az egy dolog, de keletkezhet olyan frekvencia zörej amitől más lesz a hang.
Szerintem tegyél a hangfal és az állvány közé valamit, hangfaltüskét vagy soundpath-ot és meglátod, hogy bevált e a tanács.
Szép napotPredator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Patice
nagyúr
válasz MCGaiwer #158383 üzenetére
Szomszédban már vannak képek, tapasztalatok.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #152558 üzenetére
Optimista elvárás az a 2-3 év, még 2-3 hónapot sem adok az olyan szekrényben üzemelő erősítőnek, végfoknak.
Érdekes kapcsolatokról lehet itt olvasni. Feleségemnek egyetlen hang ellenvetése nem volt, amikor megmutattam neki az általam elképzelt, elöl-hátul nyitott, 8 rekeszes készülékállvány rajzát. Elfogadja, belátja, megérti, hogy az a jó.(#152561) Dagidög
Ez a legjobb ötlet.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #152552 üzenetére
"közel sem ideális"
A lehető legelvetemültebb ötlet, amit valaha láttam, hallottam. Egyszerűen nem hiszem el, hogy komolyan gondolod.(#152554) sixpak
Annyi bizony. Vannak sokkal drágább állványok, feleakkora kerül háromszor annyiba.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Q
senior tag
válasz MCGaiwer #152552 üzenetére
Az a legrosszabb elhelyezés, ha a zárt szekrénybe teszed az elektronikákat. Akkor is, ha lyukakat fúrsz a szekrény hátuljára. Talán aktív szellőztetéssel minimálisan javíthatsz a helyzeten. Előttem többen is leírták. Az én processzorom melegebb mint egy normál avr. Már megfőztem volna ha bezárom.
[ Szerkesztve ]
Eladó: QSC DCA2422
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #152547 üzenetére
Az sok minden, de nem konzol. Leginkább alacsony, keskeny szekrény. Nem tudok mást mondani rá, csak azt, hogy szép, de elektromossággal működő készülékek számára temető, vagyis eszement ötlet.
Így néz ki egy készülékállvány: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #152533 üzenetére
Amennyiben konzol alatt készülékállványt értesz, akkor az legyen hátul is nyitott, ez alapkövetelmény!
A készülékek fölött minimum 10 centi szabad tér legyen, mellettük 7-10 cm. Némelyik előfok/processzor jobban melegszik, mint a végerősítők többsége, azoknak is kell helyet hagyni.(#152537) kpykpy
"Valakinek valami ötlet, hogy mit csináltam rosszul?"
Van bizony!
Számtalanszor leírtuk, hogy kábelt kizárólag saját rendszerben történő kipróbálás után szabad megvenni!
Kétlem, hogy a banándugók bármennyit javítanának a hangon.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
-
-
MCGaiwer
addikt
válasz MCGaiwer #145293 üzenetére
Ime pár kép a hangszóró álványokrol. Tömör feketedió az egész. a "lábak" 4cm vastagok, csak úgy mint a talp. a hátsó lábban van egy kábelvezető árok. a talpat kivéve az egész egy darab fából készült, nincs ragasztás. Ez a dio eredeti színe, csak viasszal van lekenve. Asszony kedvéért lett egy kis funkcionalitása is.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #145293 üzenetére
Jól szellőző hely kell minden házimozis és hifis készüléknek, erről nem érdemes több szót ejteni!
Furcsa asszonyokat tudtok találni. Az enyém egy árva szó kifogással nem élt az állvány és a csillapító panelek kinézete ellen.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #145288 üzenetére
Amikor használod, akkor legyen nyitva. Viszont az eléggé hülyén néz ki. Szerintem.
Haladó szinten vagyunk, itt már az is befolyásolja a hangot, amire az erősítőt, lejátszót tesszük. Nem véletlenül gyártanak speciális hifi és házimozi állványokat.
Egy példa: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz MCGaiwer #145023 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy veszel egy NanoAVR-t, majd késöbb ha akarod, tudod upgradelni. Létezik rá külön csomag 300USD-ért.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz MCGaiwer #145015 üzenetére
Ebben az esetben nem tudok másról, mint a miniDSP nanoAVR. Az előnye, hogy vásárolhatsz hozzá Dirac Live licenszt, amit jelenleg az egyik legjobb szobakorrekciónak tartanak.
A hátránya, hogy a nanoAVR csak PCM hangot fogad, tehát Atmos-t nem fogsz tudni hallgatni vele.
-
Quetz
őstag
válasz MCGaiwer #145000 üzenetére
Az alapvető kérdés, hogy hol akarsz beavatkozni a hangba.
Lejátszó és AVR között? Ott érdemes lehet egy PC-t használni lejátszónak Equalizer APO-val. AVR/Processzor és a végfokok között pedig miniDSP például, vagy a REW által támogatot EQ eszközök.
Mélynyomó esetén még szóba jöhet a DSPeaker-Anti-Mode is. -
Csabroncka
addikt
válasz MCGaiwer #144859 üzenetére
Ennél összetettebb a helyzet ilyenkor! A sztereó erősítőt a frontok esetén végfoknak használod mozi módban és a processzor (dekóder) szerepét az AVR végzi. Erre van lehetőség és Pre-out néven jelölik az erre képes AVR-ek esetén.
Természetesen sztereó módban is lehet a processzor az AVR, de érdemesebb és jobb minőség érhető el, ha ebben az esetben a digitális vagy analóg jelet maga sztereó erősítő kapja, vagy dolgozza fel.
A fenitek természetesen akkor érvényesek ha megfelelően megválasztott AVR-ről és Sztereó erősítőről vagy sztereó végfokról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #142491 üzenetére
Évtizedekkel ezelőtt a nagy átmérőjű mélysugárzók voltak többségben, a csökkentés oka egyértelműen a hangdobozok kinézetére vonatkozó igény. Mindenki inkább karcsút szeretne, mint valami dagadtat.
Utóbbira itt egy jó példa: [link].
Igazán mélyre az effélék tudnak lemenni, lásd a szubládákat. De a Focal Utopia sorozat is jó példa arra, hogy kell a nagy membrán átmérő.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz MCGaiwer #142471 üzenetére
Én az Arendalt nézném meg: Arendal 1723 Tower
- 5/10 év garancia
- 60 day Buy & Try - A visszaküldési költség 99 euro, ennyit lehet bukni az egészen. -
Nemir Ombe
addikt
válasz MCGaiwer #142474 üzenetére
Ez esetben (és ahogy Norbi is írta részben) pl. Canton Ref. 5/7, Quadral Aurum (a Platinum azért lejjebb van), Focal Aria 936/948 (az Electra azért feljebb van árban is), Sonus 2.5/3.0, Triangle Genese, Elac 267/407 vagy akár ez is [link] .... de ez csak pár példa és mindegyik "ízlésfüggő" ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
VoidXs
nagyúr
válasz MCGaiwer #142332 üzenetére
Súlyos hibát a simítás utáni nagy kitérések jelentenek, de a REW tud neked olyan EQ-t előállítani, hogy szinte mindent kijavít, egyenletes lecsengésre és frekvenciaválaszra.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Quetz
őstag
válasz MCGaiwer #142298 üzenetére
Mérd meg REW-el a hangfalaidat. Ha a gyengébbnek hallott grafikonja beleáll a földbe, akkor elszállt a tweeter. Azzal nem kell törődnöd, ha a REW reklamál, hogy nincs kalibrálva, mert nem pontos mérést akarsz látni. Amikor nekem elfüstölt a tweeterem, akkor 7khz környékére már 60dB-t esett a hangnyomás, látványosan rossz volt a grafikon.
Az elektronikát meg a kábelek cseréjével tudod tesztelni. Ha átkötés után a hiba átmegy a másik hangfalra, akkor azzal a kimenettel lesz gondod.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz MCGaiwer #139400 üzenetére
Pl ez is megteszi,de van egy rakás ezen kívül.
-
-
BBéci
legenda
válasz MCGaiwer #139390 üzenetére
Mi a tapasztalatod? Mert úgy egyértelműen kiderül, hogy a magassugárzó, vagy más a beteg. Ha az előbbi, akkor balgaság lenne az egész hangdobozt utaztatni.
-
-
-
hétalvó
addikt
válasz MCGaiwer #138598 üzenetére
nálam 22m2 sok a 2 16-os mélyközép.
azért rb-nél egy kategóriánál feljebb néztem direkt...
és belinkel egy teljes álló frontos verziót is.
kezdésnek kipróbálnám stereon otthon a 160-asst. pl elkérném avx-ről[ Szerkesztve ]
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OTP Bank topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Robotporszívók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Interactive Brokers társalgó
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.