Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Lacielvtárs #141997 üzenetére
Aszt'most! hang van, de sztem torzítani fog, és túlságosan fel lesz hangosítva
-
Dorian
félisten
Nálam most a jánosházi tölgyfahordóban érlelt vadkörtepálinka az
etalon....vagyis az etanol
Ez valami hihetetlen minőségi és komplex! -
Norbi 72
veterán
Az év filmje: Valerian
Elképesztő képminőség,szuper hanggal.
Zseniális alkotás!
Luc Besson filmjeit mindig is kedveltem,de most nagyon odarakta magát.
-
BBéci
legenda
válasz
tothgergo90 #141986 üzenetére
Még sosem fújatttam a fülemet reflexnyílással, ezért passz. Viszont ciripelnie biztosan nem kell egy szubládának.
Mit értesz az alatt, hogy nem tudja leadni a jelet? -
tothgergo90
tag
Elore kerem elnezeseteket a hulye kerdesert, de nem igazan ertek ezekhez a dolgokhoz, ezert is szeretnem a velemenyeteket kerdezni.
Letezik az, hogy a hazimozi melyladajat csak "felig" lovom ki? Tudom.. nagyon hulye a kerdes, csak raparaztam, mert tegnap tulvezerelt egy koncert felvetelnel a basszus.. es azota lehet bebeszelem magamnak, hogy kart okozott benne. Kiprobaltam tobb zenevel, van ami alatt mely a basszus es nincs torzitas, viszont ha teljesen kozel teszem a fulem a subwoofer nyilasahoz, akkor az egyes melyeknel, mintha kicsit peciripelne.
Eddig is lehet, hogy volt ez a ciripeles, amikor esetleg nem tudta leadni a jelet, nem tudom, eddig sosem hallgatoztam kozelrol a melyladanal. Teljesen tanacstalan vagyok.
Letezik ilyen vagy csak en beszelem be magamnak? Koszi elore is! -
buci30
addikt
Erre valaki? Kb 200 körül ha lenne valami ami vállalható és érdemes lenne váltani rá?
-
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tudtok esetleg olyan boltot ahol bő választék van BD lemezekből és nem MM és nem webshop? Tudom, xpress... de jobb szeretek végigböngészni élőben a választékot és vérszemetkapva vásárolni.
-
Dorian
félisten
Na pl. itt van róla egy vélemény:
"Teljesen demoralizálók a populárisabb koncert kiadványok manapság
Már tavaly adtak ki egy számot a Hans Zimmer Live turnéból és az elég jól szólt. Más ember csinálta. Nemrégiben meglátom, hogy kijött az egész előadás... na akkor lesz itt koncert hangulat
Berakom. Szól két hangszer, tök jó. Mindjárt jön a jó rész, ahol becsatlakozik a 40 fős zenekar és na, na most....becsatlakozott és a hangerő semmivel sem változott, a zenekar meg a háttérben nyöszörög. Dinamika 0. Milyen munka ez... és még pénzt is fizettek ezért egy csávónak. Mennyibe telt volna a koncert érintetlen hangsávját is rárakniuk a lemezre. Ja hogy 5 perc lett volna...."
-
Norbi 72
veterán
válasz
Lacielvtárs #141976 üzenetére
-
Dorian
félisten
Hans Zimmer: Live in Prague
Én nem hallottam még, de sok helyen olvasni, hogy erről a koncertről kiadott korábbi részlethez képest a kiadványon teljesen kiherélték a dinamikát. Itt mégis mindenki áradozik róla... -
dota1
aktív tag
-
Mizurichi
tag
válasz
xtremetuning #141943 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Üdv -
Norbi 72
veterán
Köszi mindenkinek!
-
Norbi 72
veterán
Srácok,kérhetek pár ref. kép/hangos koncertet a The Wall-on kívűl?
Próbáltam visszakeresni,de nem találom őket...
-
VoidXs
nagyúr
válasz
alba-regia #141956 üzenetére
Amennyi a film, annyira tedd. Ez általában 24 vagy 25, nagyon ritkán néhány sorozat 30.
-
hcs57
addikt
válasz
alba-regia #141956 üzenetére
Szerintem valóban nem jó helyre írtál...
-
alba-regia
aktív tag
Sziasztok! Lehet, hogy nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést... Számítógépet HDMI-n a tv-re csatlakoztatva milyen képfrissítést érdemes kiválasztani? 50, 59, 60 Hz választható a grafikus beállításoknál.
Addig eljutottam, hogy hálózati frekvencia, PAL/NTSC, 24 kép/s mozifilm. Ezek alapján az optimális az 50 Hz szerintem. Ha ennek pl. kétszeresét tudja a TV, felskálázza. Jól gondolom? -
dota1
aktív tag
Srácok az ISOTEK bejárató lemezen kívül vannak még más alternatívák (mely a virágboltokból elérhető
)?
Elkezdtem járatni a dobozokat de úgy érzékelem , hogy a mélyközepet mintha nem igazán járatná. Használtatok már ilyen bejárató felvételt (én most először), mi a tapasztalat?ezt járatom perpill:
[link] -
Vicarious1
aktív tag
Erröl a tápelosztó szűrőről valami vélemény? Használ ilyet vki?
[link] -
-
J00hnny
aktív tag
válasz
BBéci #141948 üzenetére
Svajcban, egy kissebb videki boltban, kb ~240.000 Ft volt atszamitva. Eredetileg a 4300 as volt BF akcion, de abbol csak 10db volt, igy reklamaltam (eleg erosen), es a vegen a fonok odaadta a 6300-at, gondolom csak hogy menjek mar ki a boltbol
itt egyebkent 2+2 ev on-site garancia jar hozza
Mi a velemenyed a keszulekrol?
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok, fekete pentek alkalmabol sikerult megcsipnem egy Denon AVR-6300 at eleg jo aron (a bolti arnal 60%-al, a piaci arnal 40-45%-al olcsobban). Remelem nem lesz csalodas, mert igazabol en ezustot akartam, de csak fekete volt, de az ara miatt azonnal elcsabultam.
Van valakinek tapasztalata ezzel a tipussal?
Koszonom
-
GâLî
tag
Sziasztok,
Egy érdekes jelenséget szeretnék megosztani veletek
Adott a következő számítógép alapú házimozirendszer:
PC ASUS GTX 970 HDMI -> Marantz AV7005 processzor XLR kimenetei -> 5x JBL LSR308; 2x JBL EON 618S
kép: Samsung UE55F6500Amint a processzoron a HDMI-t választom forrásnak egy furcsa zaj jelenik meg, mintha hallanám ahogy a gép működik
Tehát ha húzom az egeret annak van egy hangja, a görgetésnek szintén, ha nyitok egy böngészőt sok tabbal az mintha a régi merevlemezek darálását és/vagy a betárcsázós modem hangját idézné És ezek mind a hangsugárzókból jönnek!
Egyelőre ott tartok a nyomozással hogy rátaláltam a sorstársamra 'GibsonRed' személyében:
[link]
Itt a PC földeletlen dugóval való csatlakoztatása lett a megoldás, de nVidia helyett AMD videókártya is felmerült mint lehetőség arra lapozva hogy csak integrált VGA-val nem jelentkezet a jelenségTörténetemet folytatom amint lesz lehetőségem kipróbálni a már leírtakat
Ti találkoztatok már ilyesmivel?
-
-dj-
csendes tag
válasz
arcitec #141939 üzenetére
Hasonlóan gondolkodtunk, megnéztem Denon x3400H és ott már 3 pipa van, írták is benne lesz első körös frissítésbe. Többi modellnél pedig igen csak jelzik a lehetőséget.
Hát remélem h fognak kelleni sugárzók még én csak simán nézegetni is szeretem nemcsak hallgatni, köszönöm az eszmecserét.
üdv
l -
arcitec
addikt
Csak a formátum értelmezése okán linkeltem, de már értelek is , talán nem elírás, hanem csak egyszerűen jelzik a formátumot, attól tartok, hogy ha tudná, akkor a 3. sávban jelölnék, bár így ha meg van adva, akkor egy 3. piktogrammal illene jelölni. Nem igazán egyértelmű, marad a telefonos érdeklődés és keresgetés , de hallgatózás nélkül nem nagyon indulnék el a csere irányába, pláne van erősítőd: [link] van rá esély, hogy tudja, egyébként meg elképesztő, hogy mindig előállnak valami újjal, eszerint majd,már hangfalak sem kellenek pár 10 év múlva ...
-
-dj-
csendes tag
Félre értettél Denon x6300 / 6400 gondolkodok , Dali Opticon 5.1 hajtana , ezt nem igazán tudom további sugárzókkal bővíteni ezért puhatolózom akkor benn van benne lesz nem lesz ezt, Yamaha Rx A tagja hajtja most de Yamahánál semmi infó h terveznek e ilyet.
-
-dj-
csendes tag
következő kérdésben kérném ki a fórum véleményét.
DTS virtual X frissítés, több forum , denon.hu , av-onlie etc megjelent információ arról pár erősítő megkapja frissítés formájában ezt a funkciót.
Mellékeltem fotót denon hivatalos weboldaláról ami nekem kicsit megtévesztő
DTS HD M/ DTS:X /DTS Virtual X két pipa de három különböző formátum elírás lenne?
Ill más gyártók próbáltam keresgélni de semmilyen információt nem találtam egyedül Yamahánál soundbarral kapcsolatos cikket./Hely hiányában elgondolkodnék ezen a megoldáson bár kicsit kételkedem/
üdv
l -
Mizurichi
tag
Hello!
Bocsánat nem találom a beárazós topikot, ha esetleg ismeri itt valaki a Bladelius Saga, Ymer elő-végfok kombót, mennyi lehet most a használt ára??? Előre isköszönöm ha valaki tud segíteni
Üdv! -
törölt tag
válasz
dota1 #141922 üzenetére
Az hogy "alatta van" még nem bizonyít semmit. Lehet hogy számodra jobb lehet a hangzásvilága. Ne írd le láttatlanba. Volt már olyan a világtörténelemben hogy az alacsonyabb árú terméknek jobb hangja volt a magasabb árúnál.
Stream1 esetleg kijavít ha tévedek de attól, hogy alacsonyabb az ára nem biztos hogy rosszabb.. -
Patice
nagyúr
válasz
4RN07D #141927 üzenetére
Ha javarészt zenét akarsz hallgatni rajta, akkor miért házimozi rendszerben gondolkozol?
Én inkább olyan sztereó erősítőt vennék, amin van szub kimenet, vagy pre-out és a többit egy normálisabb álló hangfalpárral oldanám meg.
Mélynyomót meg ráérnél később is venni.
+ ilyen keretből elsősorban a használt piacot böngészném.
-
dota1
aktív tag
-
4RN07D
újonc
Sziasztok! Megengednétek egy amatőr kérdést? Black Friday alkalmából szeretném meglepni magam egy új házimozival és érdekelne hozzáértők véleménye is a kinézett összeállításról.
Ezekre gondoltam, illetve javasolták a netdepo-sok:
Yamaha MusicCast HTR-4071 5.1 - 100 ezer
TAGA Harmony TAV 606 SE 5.0 - 130 ezer
Klipsch Reference R-8SW - 50 ezer
Inakustik Premium 1.5 és 2.5 kábelekkelTV-zésre, filmezésre, de elsősorban zenehallgatásra szeretném használni, itt viszont elég végletes az ízlésem, leginkább klasszikus zene és psy-trance.
Szerintetek rendben van ez így, ár/érték arányban megfelelő választás lenne, esetleg valami alternatív javaslat?
Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv,
Arnold -
-
stream1
csendes tag
-
dota1
aktív tag
válasz
stream1 #141920 üzenetére
Szerettem volna nálatok meghallgatni de végül egy fórumtárs felajánlotta, hogy meghallgathatom nála a rohdium 400 szettjét marantz 7005-el és svs sb12nsd sub-al. Nem volt rossz de a részletezőbb nyitottabb hangképet szeretem. Korábban volt itthon két hétíg canton gle szettem, picit nekem az a hangzásvilág köszönt vissza. Az argentumot nem hallgattam meg de mivel az a rohdium alatt van nem hinném, hogy célbaérnék vele.
A német hangsugárzók valahogy eddíg még nem tudtak elvarázsolni, de persze kinek a pap... -
drdr
senior tag
válasz
balu28 #141913 üzenetére
Be kell tenni a csövet hosszabban a falba, levakolni és amikor a felszerelés ideje eljön, csak fúrsz egy lyukat a falban pl. egy 13-as fúróval amilyen magasan kell... (persze ha csak nem akarsz dobozt a falba és fedelet és/vagy hangszóró csatlakozót). Persze gondosan jegyezd fel hol van a falban, vagy hagyj a vakolatban egy kicsi lyukat vagy gyufaszálat (azt már könnyű javítani))
-
-
BBéci
legenda
válasz
dota1 #141907 üzenetére
Nem a megfelelő embertől kérdeztél, mert nekem a 800 Series (és annak elődei) kivételével egyik B&W sem tetszik. Olyannyira nem, hogy vallatni lehetne velük.
Ellenben a Focal 826W azok közé tartozik, amiket gondolkodás nélkül elfogadnék.
quadralból Chromium, vagy Platinum kellene Neked. -
balu28
csendes tag
Sziasztok,
milyen magasra érdemes tenni 5.1-es rendszernél a hátsó hangfalakat, ha falra lesznek szerelve?
-
dota1
aktív tag
válasz
BBéci #141906 üzenetére
Béci te már hallottál azért sok mindent ezért tőled kérdezem
Ugye adott az avr300-am frontoknak P85 végfokkal amihez vennék/váltanék hangfalszettet.
Meghallgattam a quadral argentum/rohdiumot nem az én világom.... persze nem rosszak mozira
Maradnék bowers v. focal vonalon (más karakter tudom de mind2 hangzásvilága tetszik)
Most hírdetésekben front párok jönnek velem szembe.
Kérdés: Vajon a régi Bowers 704 megeszi reggelire a focal 826w-t? (membrán felületben kevesebb a bowers és 30nm a moziszoba) Akusztikus zene és dts 5,1 koncert hallgatása számomra az elsődleges, meg ugye a bowersek nem annyira "szárazak" melegebb hangúak. Szerinted?Még nem hallottam 7-es bowerst de a 6-os szériájuk nagyon tetszik
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #141905 üzenetére
Tegnap telefonról irkáltam, most laptopról és meg tudtam nézni a német Audiovision 2017/03 tesztjeit.
Az Arcam AVR390 (2400 euró) teljesítménye 7 csatornán, 6 Ohm terheléssel: 7x67 W. Sztereóban 4 ohmon 2x106 W.
Ugyanez a Yamaha RX-A2060 (1700 euró) esetében 7x115 és 2x261 W.
Ugyanez a Pioneer SC-LX701 (1700 euró) esetében 7x114 és 2x232 W.
Ugyanez az Onkyo TX-RZ1100 (2000 euró) esetében 7x153 és 2x280 W
Ezek nem kis különbségek! Ha kívánod, bemásolok más teszteredményeket is. -
Krisztian101
tag
Kinéztem a házimozi mellé két sztereo erősítőt, ahogy ajánlottátok:
Evergreen A30
NAD 306Tudom h ez már nem HM, de ha valakinek van tapasztalata h melyiket lenne érdemes, azt szívesen venném, mert hallgatózni nem biztos h lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Titan Quest II
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- LEGO klub
- OpenWRT topic
- Kuponkunyeráló
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Windows 10
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest