-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Játszottam egy kicsit a Denon X4800H-val. Azt vettem észre, hogyha a frontot full range-re teszem, akkor sem jön ki belőle olyan testes mély, mint amikor pure direct-ben van….
Ez azért van mert az audyssey minden más esetben aktív és rendesen megvágta, illetve eq-ta a frontot??? -
krx21
nagyúr
válasz
lionshamlet #189281 üzenetére
Dolby Surround - Datmos
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
dingo-htc se #188598 üzenetére
Csak az Atmostól sokat ne várj.. Hacsak nincsen jól elhelyezett mennyezeti hangsugárzód. A Sony 1040-től jobb hang, egy kategóriával feljebb van.. Ami a Denon-ál a X3… sorozat legalább.
-
krx21
nagyúr
válasz
dingo-htc se #188596 üzenetére
Sony 1040-em nekem is volt… Arról én Denon vonalon leginkább a X3800-ra lépnék.
Itt lenne érzékelhető előre lépés. A másik kettő más, nem sokkal jobb hang lenne.. -
krx21
nagyúr
Új SVS ládák… [link]
-
krx21
nagyúr
válasz
mimic1979 #187448 üzenetére
Itt most mindjárt megkapod azt a választ, hogy menj be az első villanyszerelési boltba és vedd meg a legolcsóbb kábelt…
Én azért ennél drágábban vennék.
Nekem ilyen van: [link] Persze akkor még olcsóbb volt sokkal.
Valaki azt mondja, hogy az egy abszolút belépő kábel, valaki szerint totál felesleges ilyen áron venni…
Nekem még ez is szimpatikus, a jó elhelyezhetősége miatt. [link] -
krx21
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #187016 üzenetére
És Vhiktor
Köszi, még én is kísérletezek vele..
Ha van még másnak is tapasztalata az jól jönne… -
krx21
nagyúr
Kérdésem lenne, hogy Denon X4800H audio beállításokban, melyiket érdemes bekapcsolni és ha igen miért?
Audyssey
Dynamic EQ ON/OFF
Reference Level Offset dB
Dynamic Volume ON/OFF
Audyssey LFC ON/OFFKöszönöm az érdemi segítséget.
-
krx21
nagyúr
válasz
puskasbalint #186979 üzenetére
Én tennék egy próbát: factory reset, majd ha van új firmware, beállít és mehet a próba…
-
krx21
nagyúr
válasz
gabo01 #186832 üzenetére
Én nagyon vártam már…
Pláne, hogy a magyar hivatalos szerviz, semmit nem tudott a hibáról.
“Még nem jött vissza X4800H…” mondták. Hiába idéztem több külföldi fórumot is a hibáról. Addig számukra nem létezik a hiba. Ráadásul ez nehezen is tesztelhető, mert nem mindegyik tv-nél jelentkezik… -
krx21
nagyúr
Szolgálati közlemény:
Sajnos a Denon X4800 (lehet az X3800 és vagy új Marantz sorozat is) úgy jött ki, hogy bizonyos LG és Samsung tv-vel párosítva, hibás volt az eARC funkció…
Így jártam én is. eARC Atmos jelforrás esetén megszakadt a hang folyamatosan 7-8 másodpercenként. Több külföldi fórumon is lehetett olvasni. Sokan nem tudták mitől lehet..
Az új 10.04.2024-án kijött új firmware többek között ezt is javította..
Firmware from 10.04.2024 (U33) -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
TATTOO1 #186064 üzenetére
Ezt jó olvasni, meg nem is… Én is gondolkodom Dirac vásárlásán.
Azért azt sajnálom, hogy egy ilyen drága bemérő rendszert ennyi utána olvasás után sem lehet mindenkinek jól beállítani… Ettől félek én is, hogy tapasztalt, mindenféle trükköket elsajátító segítség nélkül nem lesz olyan amilyennek lenne kell.
Az audyssey XT32 legalább egzakt, szinte nem lehet eltéveszteni…
Vagy te min tévedtél el? -
krx21
nagyúr
Megjött a Denon X3800-4800H-ra Dirac Bass Control firmware.
-
krx21
nagyúr
Kérdésem lenne: Denon Audyssey multeq xt32-nél lehet e úgy kalibrálni, hogy a crossover settings-et az elején állítom be és nem utólag? Vagy ez hülye ötlet?
Arra gondoltam, hogy ha az crossover-t előre tudja a szoftver, akkor pontosabb tud lenni az eredmény, mintha utána állítanám be.
Eleve mindent large-nek mért ugye… -
krx21
nagyúr
válasz
Vikthor #184355 üzenetére
Hát ennek több feltétele is van.
1 sub. On. kell beállítva az audio setup-ban. (Option gomb)
2 move vagy music stereo hangprofil kell (nem direct)
3 a sub beállításnál nézd meg, hogy mi van állítva, stereo jel esetére is lehet külön menü van..
”Pedig az active speakers alatt ott a 2 front és a sub.”
Mondjuk érdekes, mert akkor szólni is kellene.
Front-on van vágás? -
krx21
nagyúr
A X4800H-ban a legfejlettebb Audyssey van, vagy lehet upgrade-elni még?
-
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184162 üzenetére
A Sony mérnökei, miért nem foglalkoznak a képernyő mérettel?
Ha az adott ellenség (játék esetén: hangforrás) tőlem mondjuk 60 fokra van, az akkor is 60 fokra van, ha 23”-on vagy 120”-on nézem…
Én ennek a pontos leképezése az adott csatornára, nem ugyan az 30 fokos vagy 45 fokos front esetében. Ezért kérdezi a Sony setup.
Vagy másképp fogalmazva a pl: keleti irányból nem lesz észak-kelet ha távolabbra teszem a monitort…
Itt részletezik is, hogy dekódol a Sony játék esetén.. [link] -
krx21
nagyúr
válasz
VoidXs #184130 üzenetére
Én azon csodálkozom, hogy a mai napig nem jutottunk el odáig, hogy egy AVR konkrétan megkérdezné a hangszóró elhelyezését…
És itt nem a késleltetésre gondolok persze, hanem a bezárt szögekre, magasságokra. Miért nem? Viszont egy PlayStation 5 megkérdezi…
Nagyon nem mindegy például, hogy egy front a hallgatói pozícióval 25 vagy 45 fokot zár be… stb. -
krx21
nagyúr
válasz
BBéci #184112 üzenetére
Nem persze. A front height, a hangdoboz elhelyezésére utal.
Az Atmos pedig egy hangdekódolási szabvány, ami magaslati csatornát is tartalmazhat. Mivel objektum alapú a rendszer, akár helyesen is kezelheti, hisz a lehetőségek között ott van…
Tehát ide nem feltétlenül ugyanazt a csatornát, (hangot) keveri a rendszer, mint a fejünk feletti elhelyezés esetén…
De ha valaki mélyebben benne van az Atmos lelkivilágába, az leírhatja mennyire van így, vagy nem…
Természetesen a fejünk feletti hangszóróval jóval másabb (jobb) az élmény…
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged