Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mettek
addikt
válasz Norbi 72 #143893 üzenetére
Én is gobdoltam 2 centerre. A cinema cityben is úgy van. Én olyan megoldással tudnám elképzelni hogy center csatorna pre outra sztereó erősítő vagy végfok és annak a 2 kimenetére egy egy center. Sztem simán működne. Nyilván teljese egyforma centerről beszélek.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
Norbi 72
veterán
válasz Lacielvtárs #143891 üzenetére
Kisérletezzetek csak..
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz Yocee #143888 üzenetére
4 Ohm alatt szoktak problémák lenni (a jobbak 2-t is bírnak), két 8-as párhuzamosítása még oké. A teret egyébként nem két centerrel, hanem a frontok távolításával (néha forgatásával) lehet széthúzni. Ezzel csak azt fogod elérni, hogy "megy veled" a hangja a határáig. Ami amúgy nem baj, mert THX követelmény, de máshol baffle wall-al (valaki tud rá magyar szót?) szokás megoldani.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Yocee
aktív tag
1. Megjöttek az egyel nagyobb kategóriás beépíthető hangfalaim (Jamo IW 606), amit frontnak szánok (az IW 406-ok helyett). Nagyon sok különbség nincs, és meghallgatva sem tűnik egyelőre eget verőnek a változás, de persze még csak bejáratom őket, halkan. Talán holnap már ráengedhetem a Bohemian Rapsodyt, mostanában azzal tesztelek mindenkinél (ami vicces, mert azt hiszed, hogy a Spotifyon ez egy vacak szám, aztán egy öreg Yamaha magas kategóriás erősítő, és egy pár B&W 683 (S1) jött az utamba, és azóta tudom, hogy a teszt jó, a dal jó, minden más volt vacak eddig)
2. Megmagyaráztam az asszonynak, miért volt jó az erősítő csere az SC-LX 58-ra és megtanulta használni a Spotify Connectet. Erre most nem megszüntették a támogatást? Egymásra mutogatás az megy, Hogy a Spotify változtatott, de a Yamaha azért bejelentette, hogy ők adnak ki frissítést a régi készülékekre. Pio is megtehetné...
3. A napokban volt itt ellenállás téma. Ha kipróbálásból szét szeretném húzni a teret, és 2 centert szeretnék bekötni, akkor hogy tegyem? Sorba, és akkor 16ohm, vagy párhuzamosan, és akkor 4 ohm legyen? Vagy tegyem rá egyszerre az összes itthon található centert, sorosan, és párhuzamosan, és akkor kijön a 8 ohm ?
-
Borisz76
veterán
válasz kingoftailor #143883 üzenetére
Itt tedd fel a kérdésed : [link]
A YT-s teszteket meg el lehet felejteni mert csak sztereóban szólnak.
Indíts el egy filmet amin DD 5.1 hang van.
Vagy tölts le innen egy demót : https:\\The Digital Theater - Dolby Trailers.com
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kingoftailor
csendes tag
Nem tudom, hogy ez a teljesen megfelelő topik-e erre a kérdésre, de hátha tud valaki segíteni...
Van egy samsung 58mu6122 tévém (egy hete) és van egy genius sw 5.1 hangfal szettem már sok éve.
Régebben számítógép hangkártyára volt kötve a hangfalszett, egy másik samsung tv meg a videókártyára.
Tök jól is működött, de aztán elköltöztünk és most nincs a tv mellett a számítógép.A tévén persze csak optikai hang kimenet van, a hangfalszettnek meg csak 6 RCA bemenete van.
Vettem az ebay-en egy hang átalakítót, amit ma össze is kötöttem, de nem akarja az igazat.
A házba az előző tulaj becsövezett kábeleket a hangszórókhoz, de nem jelölte meg hogy melyik melyik, így ez is játékos. Megpróbáltam kijátszani a hangfal beállító teszt segítségével, de olyan, mintha nem bontaná szét a hangot. Pl. a jobb első kellene szóljon, akkor szólt a bal első is.
A tévén a hangkimenetet átállítottam Dolby Digital-ra.
Bármilyen ötletet, segítséget megköszönnék.
-
nubreed
veterán
válasz Karel666 #143879 üzenetére
Szerintem még tudok várni.
Megofgatdam azt a tanácsot, ami itt is le lett írva ebben a topicban sokszor, hogy ha valaki fejleszteni akar, kezdje a hangsugárzók cseréjével. Tehát így is tettem. Jó ideig a Polk Audio RTI A5/A7 volt a kiszemelt, de azok már eléggé kifutó modellek és használtan sem tudtam már lecsapni egy eladó párosra. Aztán elkezdtem egyre többet olvasni a neten a Q Acoustics 3050 hangfalról. A What Hifi magazin is imádta, nagyon jókat írtak róla és rengeteg nagyon elismerő review és hsz van vele kapcsolatban a neten. Így kíváncsi lettem és elmentem őket meghallgatni és meg is vettem egy párt belőle. És nagyon jól tettem, imádom ezeket a hangfalakat, abszolút előre lépés számomra. Előtte JBL Northridge N38 állóhangfalaim voltak, és én még azt hittem, hogy ezek jó hangfalak... A Q 3050 -esekhez képest sehol nincsenek, már bánom, hogy nem váltottam előbb, de a lényeg, hogy most már igen. Előtte mindig használtam a mélyládát is zene hallgatáskor is. A Q 3050 -eseknél nem kell, olyan gyönyörű, telt, erőteljes és torzítás mentes mélyei vannak, hogy felesleges a mélyláda zenehallgatáskor! Imádom. És egyébként gyönyőrűen, erőteljesen, kiegyensúlyozottan szólnak, tényleg öröm vele a zene hallgatás és persze a filmezés is. Mindezt csak azért írom, mert valszeg az lesz, hogy amíg nincs egy jó használt erősítő a piacon, addig folytatom a hangsugárzók cseréjével és biztos, hogy maradok Q Acoustics vonalon, egyedül a mélyládában nem.
Más, vettem az Amazonról AmazonBasics HDMI kábeleket, 4,6 m hosszúságban, tökéletesen teszik a dolgukat, semmi baj nincs velük. Aki eddig kételkedett, az ne tegye, jól megépített igényes kábelek.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Quetz #143878 üzenetére
Köszi!
A 860 vs. 781 összehasonlítást én is megtaláltam a neten, aszem az 1060 -ast még nem. A ki és bemenetek száma nem izgat annyira. Nem vagyok benne biztos, hogy egy 860 -as túlzottan megérné. Az 10xx sorozat az első igazi Aventage, ebből az összehasonlításból is ez látszik.
Szeretem a Yamaha erősítőket, több is volt már és maradnék ezen a vonalon, de már csak a felsőház érdekel, nem fogok egy 781/860 -ra beruházni.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Dave567
addikt
válasz johnywalker #143866 üzenetére
Igen, jó termékeket szokott ajánlani.
Már csak egy lejátszó kéne ami tudnám a filmeket nézni.
Sajnos már Pc-n se tudom. -
Karel666
tag
válasz nubreed #143877 üzenetére
Én is úgy olvastam, hogy az A860 nem tud többet, hallani nem hallottam.
Itt van egy kis összehasonlítás a 771-ről--[link]
A mért 5x38w 8 Ohm-on 0,7% thd--- nem túl fényes. 20 nm alatti helyen biztosan megállja a helyét mozin.
Helyedben én várnék, ha nem égetően sürgős a vétel.Mikor bekötöttem a 1073-at, s elkezdtem hallgatni kedvenc zenéim, gondoltam magamban, hogy milyen szépen beilleszti a mélynyomót.... közben pure direct-en volt, s nem is szolt, de teljesen azt éreztem.
Ilyet az onkyo 3007-nél és a pio lx55-nél sem hallottam, pedig egyik sem alap szintű! -
Quetz
őstag
válasz nubreed #143877 üzenetére
RX-A860 Compared to the RX-V781:
1. Detachable power cable.
2. RS-232c Programing interface
3. RX-A860 has 7 rear HDMI inputs. RX-V781 has 5.
4. Extra 5th foot with Anti-Resonance Technology (A.R.T. Wedge) to reduce VibrationThe RX-A1060 had the following advantages/differences over the RX-A860
1. Symmetrical power amplifier layout
2. Heat sink with anti-vibration and anti-thermal properties
3. Rigid chassis with additional bottom frames
4. H-shaped cross frame for additional chassis rigidity
5. ESS SABRE 9006A 8-channel DAC.(RX-A860 has Burr-Brown Direct Path.)
6. 7 HDCP 2.2 inputs. RX-A860 has 3 HDCP inputs.
7. 7 Analog Audio inputs.(RX-A860 has 4.)
8. 3 Optical & Coaxial inputs.(RX-A860 has 2 each.)
9. 2 12v -0.1A Max Trigger Outputs.(RX-A860 has 1.)
10. Independent pure power supply.
11. Ultra-low jitter PLL circuitry helps optimize sound imaging.(RX-A860 has Low Jitter PLL circuitry.)
12. Zone 2 Volume EQ.
13. Zone 2 Extra Bass function.
14. Zone 2 Audio Processing
15. Zone 2 HDMI out.Scenes
RX-A1060 has 12 programmable scenes.
RX-A860 has 4 programmable scenes.Output Power
RX-A1060
110W 8 ohms, 20 Hz to 20 kHz, 0.06% THD, 2 Channels Driven.
RX-A860
100W 8 ohms, 20 Hz tp 20 kHz, 0.06% THD, 2 Channels Driven. -
nubreed
veterán
Még szintén Yamahásokhoz, RX-A860/870 és RX-A1060/1070 között nagy különbség lehet hangminőségben mozit és sztereó zenét tekintve?
Ugyanakkor azt is olvasni, hogy az A860 nem más mint egy túlárazott RX-V771 (vagy valami ilyesmi). Ez azt jelenti, hogy a 771 tudja ugyanazt a hangminőséget, mint a 860?
-
allein
addikt
Sziasztok. Nem tudja valaki pontosan milyen beállítások szükségesek a Synon ahhoz, hogy a hálózati lejátszóm lássa a megosztott mappákat? Ez működött korábban, csak ugye nem rég DSM újra lett telepítve
FLAC anyagot szeretnék lejátszani.
Kicsit OFF kérés, elnézést kérek.
-
szinimini
senior tag
válasz T_Stark #143872 üzenetére
Köszi a tippet.
A Zidoo-t közben megtaláltam és pl külfödről jobb árban is lenne.
Akkor azt a NAS-t hagyom ,mert akkor ennek az árából kijön egy zidoo meg egy olcsóbb NAS is.
És akkor így le van tudva minden.
Akkor a DLNA kilőve, utána járok mi is az a kettő,amit javasoltál.mettek Úgy néz ki,hogy kelleni fog a Zidoo és ez tűnik e legjobb megoldásnak ,h minden mennyen , bele értve a hangot is.
Borisz76 Átnézem , köszi
Most a ps4-et,h tudnám akkor ideiglenesen össze hozni?
pl felmásolom rá a filmet, elindítom azt kész?Köszönöm
-
Borisz76
veterán
válasz szinimini #143871 üzenetére
Szia.
A Synology NAS - Összefoglaló-t böngészd át. A médiaszerver bejegyzésben olvashatsz a DLNA-ról is.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mettek
addikt
Nasból ha nem akarsz szenvedni akkor vagy Qnap vagy Synology. De inkább Synology...ez magyar nyelvű is. Nekem 3 éve mrgy nonstop rgy ilyen ds115 típus.
Ha a nasra és a tv-re is telepíted a Plex alkalmazást akkor a tv-re tudod streamelni a filmeket de ehhez utp kábellel kell összekötni a tv-t és a routert. A plex viszont nem kezeli a dts hd hangokat.
Ha ez is kell akkor venned kell egy androidos tv boxot. Ha usb csatlakozó nem kell akkor sztem még jobb egy apple tv. A dlna nem jo, nagyon gyenge az átviteli sebessége, samba (smb) kapcsolatot szoktak használni. De plexnél azt hiszem nem is kell ezeket beállítani mert fiók alapján megtalálja a szerveredet.Androidos boxon kodit vagy xbmc lejátszót kell használni, apple tv-n pedig Infuse progit.
[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
Ez itt kissé off, de ha komolyan gondolod, elfelejted a TV-n lejátszást, és veszel egy médialejátszót (pl Zidoo, Himedia, S905 boxok..., van mindnek topikja). A NAS jó gondolat, amit néztél meg bőven jó, nálam egy harmadába kerülő Zyxel 326-ról mennek a filmek, de ne DLNA-t használj, hanem SMB vagy NFS megosztást.
-
szinimini
senior tag
Szevasztok,
Remélem belefér ebbe a topikba és előre is bocs noob kérdésekért
Új tv fog érkezni és szeretnéma legtöbbet kihozni belőle, egy EX780-ról lenne szó.
És akadt egy egy kis problémám a 4K, UHD filmek lejátszásával sajnos.
Eddgi Pc-ről ment a lejátszás,de csak FHD filmek mentek és nem fogja bírni a gép se a vidókártya.
Rákölteni pedig nem szeretnék, mivel megszeretném szüntetni majd és laptop lenne helyette ill. egy NAS-ra gondoltam adattárolás miatt.Jelenleg, ami most képes nekem 4K,UHD filmek lejátszására az a ps4 pro-m.
Arra gondoltam,hogy ide felteszem a filmeket átmenetelieg és akkor letudom játszani.
( Későbbiekben nem lesz elég a tárhelye )
Meg van itt vmi DLNA funkció is,amivel talán össze tudom hozni a tv-t a ps-el, de még egyenlőre még ez is kínai
( Itt most még azt se tudom per pill,h hogyan tegyem rá a filmeket )
Szóval elég tanácstalan vagyok ebben a témában,hogy mit kellene tennem.Adjatok már légy szíves vmi tippeket,hogy mit kellene tennem,hogy össze állítsam úgy a rendszer,h minden szépen,akadás mentesen fusson rajta. Miből álljon? pl milyen NAS stb stb .....
pl az jó lenne,h a tv-ről belemegyek a filmek mappába aztán kiválasztom,h mi mennyen azt kész
Én a következőre gondoltam,h miből állna rendszer : laptop,NAS ps4 pro, tv. 4ből 2 pipaHa pl NAS-re rakom a filmek akkor DLNA segítségével fogom tudni lejátszani?
Vagy, hogyan működik ez az egész?
Köszi előre is a türelmet
Remélem azért értitek,hogy mit akarokui.: és persze azért közben bújom a netet is
Eddig arra jutottam,hogy ez a NAS lenne jó, külön lejátszó egyenlőre kilőném,mert még nem ki írni se tudném cd-re a filmeket. -
Karel666
tag
válasz nubreed #143868 üzenetére
Nem, a 1073 az 2013-15. Nekem sem tiszta ez a számozás, de a hangjával meg vagyok elégedve, pedig mostanában volt pár erősítőm és nem belépő szintűek!
Megjegyezném még, lehet a belépőben volt róla szó, hogy van nekem is Nakamichi banándugó szettem. Be volt kötve az erősítő és a hangfal oldalon is. Most az a szerepe, hogy a gyerek kukásautójában az a szemét.... Teljesen hazavágja a hangot szerény véleményem szerint!
-
nubreed
veterán
válasz Karel666 #143867 üzenetére
Oh köszönöm, végre valaki.
Nekem még nem világos a Yamaha számozása. Csak próbálom kilogikázni, hogy az 1020 talán 5 évvel ezelőtti modell lehet, mert ugye az 1070/1073 2017 -es kiadású. Vagy ez rossz logika?
Na mindegy, ha tudnék jó áron elcsípni egy akár 5 évvel ezelőtti Aventage modellt, annak nagyon örülnék. De most nem nagyon találok a használt piacon.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Karel666
tag
válasz nubreed #143826 üzenetére
Szia!
Nekem volt yamaha rx-v379, szép hangú, de lepkefing. Majd rx-v711, ami már úgymond 7-es sorozat, de nem az igazi, van kis mozija, de sztereóban el kell engedni. Most van egy Yamaha rx-v1073(azt olvastam, hogy a a1020-al van pariba,a listaáruk is azonos volt, de majd mások kijavítanak), szóval ez már mozin király és sztereóban is szépen szól. Ha van kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok.
Tehát a 7-es sorozat és a 1020 között nagy ugrás van![ Szerkesztve ]
-
Dave567
addikt
válasz johnywalker #143864 üzenetére
Köszönöm!!
De melyik, amit elmértem, vagy a mélynyomó kábel? -
Dave567
addikt
válasz Nemir Ombe #143822 üzenetére
Hát cserélgetni meg dugdosni úgy se fogom. -
johnywalker
őstag
válasz MasterMark #143860 üzenetére
Mission impossible...
Meg dezinformáció...Meg Sztalin Visszarionovics...[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz MasterMark #143860 üzenetére
Javítsd ki, de kultúráltan.
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Itt kéretik befejezni a topik szét offolását, felesleges vita gerjesztését.
KöszönömMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Ragadozó
Ármester
válasz johnywalker #143842 üzenetére
Szia!
Csak normálisan legyél szíves...off stb, nem megengedett.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
BBéci
legenda
válasz johnywalker #143842 üzenetére
Normális méretű, nem pöttöm hangszórós tejfölös dobozokat feltételezve, a 120 Hz nem jó kiindulási alapnak. Az már az elfogadható maximum. Még haladó szinten is a 80 Hz tekinthető elfogadottnak, annál csak lejjebb szabad menni, ha nagyon muszáj.
Az LPF for LFE más tészta, az állítható 120 Hz-re.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
johnywalker
őstag
válasz MasterMark #143841 üzenetére
Gyakorlott mozisok nem, DE addig terjed az LFE tartomány!S aztán a hallgatózás mindenkinek megfelelő frekvenciát fog kialakítani, mint ahogy jeleztem is a megelőző hsz-ben.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz johnywalker #143840 üzenetére
Az már más dolog, hogy a szub felé se vágunk soha olyan magasan...
Switch Tax
-
johnywalker
őstag
válasz MasterMark #143839 üzenetére
Igazad van, bekavartam magam a sub felé történő vágással!
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz johnywalker #143838 üzenetére
Ennek mi köze ahhoz? Mit vágsz? Hogy jön ez a bi-amp-hoz?
A Bi-Amp-nál a teljes tartomány kimegy mindkét kimeneten.
Ha más menne azt már aktív hangváltó lenne, de akkor a dobozba nem kellene (vagy nem feltétlen) a passzív hangváltó.
Switch Tax
-
johnywalker
őstag
válasz kbhuinfo #143837 üzenetére
Úgy olvastad helyesen, hogy a teljes tartomány kimegy a kábeleken minden végfokról.A vágást szerintem rakd 120Hz-re az avr menüjében.Aztán kisérletezhetsz lejjebb vagy akár feljebb. Egyébként ha racionálisan akarsz kábelezni, én csak a frontokhoz vennék vastagabb kábeleket, sokan a sorround-hoz szoktak vékonyabbat venni, mivel oda általában nagyobb hossz is kell.
De ez persze nagyban függ a kábeltől is.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz vj0c1 #143829 üzenetére
Leginkább a szervíz tudna segíteni, de azért támadt egy ötletem:
Compatible channels for this unit are as shown below.
2.4 GHz:1 - 11ch
5 GHz:36 - 48ch, 149 - 165chLehet, hogy a 2.4GHz hálózat túl van terhelve nálad? Megtudod próbálni 5GHz-es kapcsolaton?
Meg egy általános tipp, ha minden müxik, csak a Denon nem, akkor az erősítővel van problémád, ha több eszköz is leesik a wifi-ről. akkor pedig az access point-al, vagy a hálózattal magával.
-
dualcore
őstag
Üdv.
Klips R28F front alá lehet valahogyan tüskéket varázsolni? -
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
Tavaly májusban vásároltam a netdepo-nál egy Denon avr x1300w típusú házimozi erősítőt, ami eleinte kb 1,5-2 havonta játszotta el velem, hogy lecsatlakozik a wifiről, és nem is lehet manuálisan újracsatlakoztatni, hiába írom be a jelszót, csak tölt egy darabig, aztán kiírja, hogy nem sikerült a csatlakozás. Eddig a reset egy időre megoldott a problémát, most már épphogy csatlakoztatom, pár perc és ugyanaz..
Szerintetek mi lehet a gond?A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Borisz76
veterán
válasz adamsfamily #143824 üzenetére
Csak érdekességként linkeltem.
Nemrégen találtam a hhírdetések között.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
nubreed
veterán
Akinek van vele tapasztalata, a Yamaha RX-V (683, 781, ilyesmi) sorozat csúcs modelljeihez képest a Yamaha RX-A sorozat kisebb modelljei (1050 - 1070) is már előrelépést jelentenek sztereó zeneileg?
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz tomyka74 #143817 üzenetére
Oly régóta vagy itt és pont ezt a kérdést teszed fel. Megerősítést szeretnél? Azt kell eldöntened, hogy mire van szükséged az új fejlesztésekből. Azt már olvashattad itt, hogy egy nagyobb/jobb avr használtan, úgymond jobb vételt képez. Ismétlem azt kell eldöntened mire van szükséged és azt egy nagyobb használt/régebbi gép tudja-e.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Borisz76
veterán
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Dave567 #143820 üzenetére
Lényegében mindegy melyik irányba kötötted be, mert nagy jelentősége nincs, ahogy az adatlapján is fel van tüntetve [link] (bi directional).... huzamosabb használat után lehet kicsit "más hangja", ha megfordítod a kábelt, ezért jó/van a jelölés/feliratirány alkalmazása .... és mellesleg ezért is kedvelem a gyártót (a többi dolog mellet), mert viszonylag kevés a "vudu" a termékadatlapokon....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Dave567
addikt
válasz BBéci #143807 üzenetére
Köszönöm!
Úgy kötöttem be, de az Oehlbach Nf 214-en nem láttam ilyen jelölést, amit még Nemir ajánlott nekem.
De teljesen mindegy, mert a felirat van a Mélynyomó fele.Mindenkinek: Sikerült végre össze hoznom, egy számomra elég f@sza rendszert, még mozival nem tudtam ki próbálni, de eddig zenére tökéletes, mélynyomóval együtt persze, számomra így sokkal szebb hangja van, hogy van egy kis mély is benne.
Viszont az állataimnak nem nagyon tetszik mikor szól a mély is, persze olyankor dübörög az egész ház, a macskák elfutnak, a kutya meg ugat egyfolytában, sőt nem csak az enyém, még a szomszédé is.
Sajnos a front kábeleimet elméreteztem, úgy hogy hosszabbat kell vennem.Köszönöm Claire78 és Nemir Ombe-nek hogy hozzá juttattak ehhez a rendszerhez, teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, még így is, hogy mozin még nem teszteltem.
Nem sikerült értékelnem vásárlás miatt Claire78 és Nemir Ombre-t, ezért itt megteszem, 10000% -ra meg voltam elégedve velük, félre rakták nekem, SŐT MÉG EL IS HOZTA nekem Nemir.
Mindenkinek nagyon ajánlom a két Úriembert.
Több ilyet a világba!!!!!Köszönet az itteni segítségért is mindenkinek.
-
nagyúr
válasz tomyka74 #143817 üzenetére
1.3a - FullHD, Deepcolor
1.4 - 3D
2.0 - 4K, HDR, Atmos, DTSXEnnek fényében lehet nagyjából gondolkodni, HD hangokat mindegyik tudja, 5.1 - 7.1, ha neked mindenféleképpen kell a 4K, HDR és a plafonra szerelendő 4 hanszóró néálkül sem tudsz élni, akkor kell neked az újabb erősítők közül valamelyik. Csak megjegyzem, egy jól belőtt 5.1 remek surround hatást tud kelteni, akár bemérve akár nem, itt most nyilván nem a bögreszettekre gondolok. 3808-at jelenleg nem látok, de 4308-ak szaladgálnak mostanság használt piacon, az igen jó nívót üt már meg mozi-zene vonalon is. Újabb Denonok közül a 6000-7000es széria alá nem mennék.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
tomyka74
senior tag
olyan kérdésem lenne avr téren, hogy a fícsörök miatt újabb avr-t érdemes venni ( gondolok itt a HDMI 2.0 pl az 1.4 -el szemben,stb ) vagy annyi pénzért inkább használt de régebbi és magasabb kategóríás avr-t venni.
pl. nekem van egy denonX2100 és látok hirdetve mittomén denon avr4000 vagy a 3800-as szériát ami ugye régebbi. el kéne gondolkodnom a cserén vagy úgymond "visszafelé" ne lépjünk?
-
mettek
addikt
válasz tomyka74 #143813 üzenetére
A képminőségben igazad van. Amikor bekapcsolom az oledet az áll leejtős pláne ha playstationről van szó. Én ugyanugy képminőség fetisiszta vagyok ahogy te és engem sem győzött meg egy tavaly megnézett sony hw50 projektor az egyik házimozis kollégánál. Azonban most hogy otthoni korulmények kozott beuzemeltem a Benq-t, nem fogok többet tv-n filmet nézni. A méret egy dolog, nyilván e mellett a 65 col is mütyürke. De hiába nincs mélyfekete mégis annyira élvezetes és mozis az egész hogy én is meglepődtem. Sógorom is eldobta az agyát...eddig az oled tv-m akarta megvenni most elkezdett projektorokat nézegetni
Jatékra viszont tartom a tv-t mert oda nem kell mozi élmény sztem.
Aktív 3d de nincs hozzá szemüvegem igy nem tudtam kipróbálni. Azonban ezen a projin szivárványt keresve se találtunk. Hangja is rendben van smart ecoban. Feketéje is tulmutat az árán. Egy dologban marad el a drágabbaktól az pedig a sötét részletek megjelenitése. Pl fekete zakó és hasonlók. Ezen kívül szuper. Ha lehet próbálj ki egy ilyet és ha nem tetszik visszaküldöd. A medium kft manual vásznat is ad mellé.
[ Szerkesztve ]
-
tomyka74
senior tag
válasz mettek #143811 üzenetére
de a projector mellett csak a kapott kép mérete szól nem?
azért egy mostani új oled vagy plasma tv képminőségét össze sem lehet hasonlítani egy vetített projectoréval csak negyed áron van és sokkal nagyobb a kapott képátló. ( és igen közelebb áll a moziban látható lépminőséghez ezért nagyobb esetleg a "mozi" élmény ) .itt a kompromisszum benne.
de javíts ki ha rosszul gondolom!
mi voltunk pesten az extreme audionál és végig néztük a mozi szobákat mindet és volt amelyikben projektor volt nem tv és engem nagyon nem győzött meg a projektor ,hogy nekem kellene egy olyan. pedig ha milliós hangcuccokat állítanak ki akkor gondolom a projektoron nem fogják elspórolni az élményt!
fullhd projektor volt meg minden azt láttuk a képén de nekem messze nem volt olyan képminősége mint mondjuk egy másik másik szobában ahol egy bazi nagy oled tv-n néztük a filmet.de ez csak egy vélemény mindenkinek más ízlése van,nem vitatom biztos van olyan porjektor aminek befosnák a képétől de az már biztos megfizethetetlen kategória!
-
xtremetuning
addikt
válasz Joshi #143808 üzenetére
Vicces. Ez olyan nekem, mintha egy toyota gt86-ból próbálnál megnyugtatni, hogy nekem azért jó a ferkámban...
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
mettek
addikt
Lg c6v oled ellenére vettem egy használt Benq w2000+ projektort. Bár tavaly mikor megnéztem egy Sony hw50est akkor azt mondtam ez nekem nem kell viszont harmad áron ez a Benq szinte ugyanazt adja és így már bőven megéri. Eszméletlen mozi fílinget ad. A hazimozi hangja is "mozisabb" lett érzésre. Az oled tv innentől nem is lesz használva filmnézesre.
-
alphamooncam
őstag
Anno, általánosban egy Popota Atina nevű orosztanárnő járkált a padok között egy favonalzóval... Azóta jelent problémát az idegen nyelv...
A kapott link kb. semmilyen információt számomra nem tartalmaz, esetleg összefoglalnád kérlek, hogy miről is van szó?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Joshi
titán
A projisok megnyugtatására. Azt gondolom nem kell ecsetelni, hogy minden pénz kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dorian
félisten
válasz MasterMark #143805 üzenetére
Nem minden sztereó erősítőben van előerősítő.
Csak egy bemenetválasztó, egy hangerőszabályzó és a végfok.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MasterMark
titán
válasz VoidXs #143804 üzenetére
Igen, egyszer elő, aztán végerősítve. Egy sztereó erősítőt azért is hívnak integrált erősítőnek, mert ezt mindkettőt csinálja, illetve van amelyiken szét lehet választani az előfokot a végfoktól, abból lesz a pre-out, és a main-in.
Switch Tax
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #143803 üzenetére
Bármi, amiből vonalszintű jel jön ki, az lehet előfok. A sztereó erősítő is a végfok kategória alá esik. Minden hangszóróig jutó jel kétszer van erősítve, kivéve a teljesen digitális rendszereket, de az rendkívül ritka.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
VoidXs
nagyúr
válasz MasterMark #143798 üzenetére
Ez így helytelen. Mindkettőt csatlakoztathatod sztereó végfokhoz, ugyanúgy a szabványos 2V jön ki belőle. Annyi a különbség, hogy a line hivatalosan mindig maximális jelerősséget ad, a pre viszont szorzódik az AVR-en beállított hangerővel. Nyilván van, ahol a pre helyett helytelenül line-t írnak, de nincs sincs szó semmilyen valódi erősítésről (műveleti erősítők nyilván vannak), csak névben.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Lacielvtárs #143799 üzenetére
Tőlem aztán nem kell bocsánatot kérni.
For future multi-channel audio format(s), the AVR-3805 is provided with 7.1 channel (seven main channels, plus one low frequency effects channel) inputs, along with a full set of 7.1 channel pre-amp outputs, controlled by the 8 channel master volume control. This assures future upgrade possibilities for any future multi-channel sound format.
Ez a Danon manual-jából van, itt ki is írja, hogy a pre, az pre-amp output-ot jelent.
Switch Tax
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest