Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
-
Játékos
addikt
válasz BBéci #143294 üzenetére
Köszönöm a véleményt!
Találkoztál már, illetve el tudod-e képzelni azt a szituációt, amikor 10 cm-re a falra tolva a dobozt, kellemesebb hangot produkált, mint a faltól 40-50 centiméterre? (Jobban eltávolítani nem tudom, sajna.)
Ha kizártnak tartod az ilyen helyzetet, akkor sajna baj van (a fülemmel...)
Majd este megmutatom, hol is állnak ezek a dobozok, hogy láthassátok a problémát.python1 a válaszod után eszembe se fog jutni, soha többet! Igérem, jó leszek!
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
BBéci
legenda
válasz Játékos #143288 üzenetére
Az ELAC hangdobozokhoz kapható szivacsdugó, ami két részből áll, a közepe kivehető. De ezek használata sem jelenti azt, hogy 10-20 centire a faltól jól fognak szólni. A hangdobozoknak kell a szabad tér és pont. Függetlenül a reflexnyílások elhelyezkedésétől, és ez a zárt konstrukciókra ugyanúgy vonatkozik.
(#143293) KnockOut87
PC-ről vezérelt végfokokkal, nincs házimozi erősítője.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Elképesztő dilemmában vagyok...
A mostani felállás: Pioneer SC-LX56 illetve Monitor Audio Mr4, MR Center, MR1. Piszkálja a csőrömet, hogy itthon próbálkozzak Elac hangfalakkal, mert nekem személy szerint az okozott eddig a legkellemesebb csalódást.
Nemrég beszéltünk veletek egy gondolat erejéig arról, hogy minek kellene lennie a következő lépésnek esetemben, és többen is azt mondtátok, hogy a szobával érdemes foglalkozni első sorban. Tettem lépéseket ez irányban, de az úriember azt mondta, hogy talán hamarosan, mert annyira a világ végén lakunk, hogy nincs erre egyéb dolga, nekem meg igen sokba lenne, ha csak hozzám jön...
Szóval nézegettem az Elac álló dobozait, és úgy látom, hogy kb. mind hátrafelé puffog, így igen tartok tőle, hogy a falközeli elhelyezés nem tenné-e tönkre az egészet, aztán nagy csalódás lenne belőle.
Bár hozzátenném, hogy a mostani dobozok (MR4, hátul szivaccsal megdugva) fura módon sokkal jobban szólnak a falhoz közel (kb. 10 centire), mint ahogy először próbálkoztam, és engedtem neki teret...
Tudom, hogy kb. lehetetlen biztosat mondani látatlanban, de mégis kérdezném, hogy mit gondoltok, mennyire ölném meg mondjuk egy FS 147 hangját, ha 10-20 centire lenne a faltól a hátulja? Vagy esetleg mit tehetek mögé/mellé a falra, hogy a közelséget kivédhessem?
Előre is köszönöm a választ.Másik kérdésem: Pioneer SC-LX-t ismerőktl kérdezném, hogy miután a MCACC végigmegy, akkor azon az EQ-n nem lehet állítani utólag kézzel??
Köszi a segítséget előre is.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
mettek
addikt
válasz alphamooncam #143284 üzenetére
Nagyjából leírtam. A stúdió monitor hangfalakat nagyon precízen kell elhelyezni az asztalon hogy pont a hallgató fülére nézzen, szóljon. Ha nem a fejre vannak irányítva akkor már teljesen máshogy szól. Emellett ahogy írtam ezek dirwkt analitikus, sterik hangot adnak vissza hogy pontos és precíz legyen a masterelés. Nem színeznek. De ennek ellenére meghallgatnék egy ilyet. Most emlékezetből már nem tudom hogy szólt a yamaha monitor hangfalam de az tuti hogy zenehallgatásra nem használtam csak masterelésre, zeneszerkesztésre.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
BBéci
legenda
válasz Ear001 #143285 üzenetére
Tegnap éppen az Abbey Road stúdiót akartam felhozni példának, de telefonról nagyon macerás lett volna kikeresni és linkelni.
Létezik még jó néhány világhírű stúdió, amikben nem a szokásos "studio" izék szólnak, hanem normális, tisztességes hangdobozok. Például M&K Sound termékek. Itt olvasható pár film, amiket ilyenek használatával kevertek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ear001
addikt
Én ezt a stúdió dolgot, mint gyűjtő kategóriát sosem értettem. Egyik végletek ott van mondjuk a BBC monitor sorozata, mondjuk az LS3/5A ami egy cipősdoboz méretű izé, 400 Hz-es definiált alsó határfrekivel, meg itt van mondjuk egy Westlake SM-1, hogy a másik végéről is nézzünk egy klasszikus, nagymembrános-tölcséres stúdiódobozt. Ezek mellé csapjuk még oda a Bower and Wilkins éppen aktuális 800-as sorozatát, amik kirobbanthatatlanok az Abbey Road stúdiókból a Neve elektronikák mellől. Akkor most milyen is egy stúdió doboz?
-
alphamooncam
őstag
válasz mettek #143283 üzenetére
" közeltéri hangfalak amik csak egy sávba, a fülre irányítva lineárisak"
Ezt kifejtenéd bővebben?
Egyébként, ha gondolod szívesen látlak egy kis hallgatózásra...
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
mettek
addikt
válasz alphamooncam #143281 üzenetére
Engem is érdejelne amugy milyen mozit csinál egy aktív studió hamgfalszett. Én amatőr szinten zenéltem, mastereltem. Ehhez volt egy yamaha hs50 hangfalpárom, iszonyat jó hangfal ebben a szegmensben de ezek közeltéri hangfalak amik csak egy sávba, a fülre irányítva lineárisak és nagyon analitikus, steril hangjuk van pont azért hogy minden hangot be lehessen lőni a felvételen de nem igazán ad élvezeti értéket a hanganyaghoz.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz alphamooncam #143281 üzenetére
Jók a kérdéseid, de erre még mindig csak annyit tudok válaszolni, mint korábban is .... a "bűvös" studio vagy pro audio jelzők azonos vagy alacsonyabb ár mellett sokaknak többet tudnak jelenteni, mint a valós minőség .... pedig "ingyenebéd" nincs it se .... de tényleg nem szeretnék erről hosszabban értekezni, korábban is csak mint "megjegyzést" füztem egy hsz.-hoz ....
Hmm ....
-
alphamooncam
őstag
válasz Nemir Ombe #143261 üzenetére
Ami hulladék az hulladék, nyilván lehet számtalan ellenpéldát is mutatni, csak van-e értelme?
Nem lehet az is az egyik ok, hogy mások jobbnak (?) tartják a stúdió technikát - a PA-t most hagyjuk mert a hangosítás egészen más tészta - mint a hifit, és stúdió besorolású termékre áldoznak nem akarják kifizetni a dizájn felárat ?
Nem lehet ez az egyik oka, hogy elfordulnak a hifitől, és alternatív megoldást keresnek?!
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #143279 üzenetére
"Nagy hibát követsz el, ha komolyan gondolod, nincs más különbség, csak a lakkozás és hasonlók!"
Egyrészt köszönöm, hogy megosztod velem a tapasztalataid... és éppen azért fordultam ide, és kértem hogy fejtsd ki mi is az a hangzásbeli különbség, amiért mellőzött a stúdiótechnika, mik azok a különbségek amik arra predesztinálják ezt a kategóriát, hogy alkalmatlan bélyeget kapjon az otthoni mozizásra, vagy akár zenehallgatásra.
Szívesen olvasok ezzel a témával foglakozó cikkeket is, ha egyszerűbb linkelni...
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #143278 üzenetére
Nem ismerem a szóban forgó szubládát, ezért fogalmam sincs, melyek lehetnek a vetélytársai.
A stúdiós cuccokra vonatkozó megjegyzésem mellékes volt, igazából semmi jelentősége.
Ismétlem, ha elégedett vagy a mostani hangzással, csak az számít, ne foglalkozz mások véleményével.
Nagy hibát követsz el, ha komolyan gondolod, nincs más különbség, csak a lakkozás és hasonlók!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #143255 üzenetére
Spec. most éppen egy stúdió besorolású szubládától indult a gondolatmenet.
Itt ugye nincs - és nem is lehet - olyan megkülönböztetés, hogy nearfield, middle vagy main.
A mélynyomó az mélynyomó, jó vagy kevésbé jó.
Szubtartománynak nincs iránykarakterisztikája, és ebből fakadóan nem is értem a megkülönböztetést a hifi kategóriába sorolt szubládákhoz képest, mégsem látok egyetlen ajánlást sem haladó szinten, amiből akár az a következtetés is levonható , hogy nem gyártanak olyan stúdió besorolású mélynyomót, ami figyelmet érdemelne teljesítménye - nem a fényesre polírozott 20 rétegű festése - alapján.
Tapasztalatlanságom okán esetleg tudnál-e ajánlani 150e Ft-ig bezárólag olyan új szubládát, ami jobb döntés lenne a JBL LSR310-nél.
-
szmayer1
senior tag
Sziasztok.
Egy Sony STR-DE495 erősítő digitális bemenetén lévő, jelet nem lehet felvenni egy analóg csatlakozással öszekötött MD-vel??? Bevitt analóg jellel megbírkózik, Pl rádió, CD, deck, de optikán vagy koaxon bevitt jellel nem tud mit kezdeni. Ez ilyen, vagy valamit én rontok el??
Robi
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Sz.Miki
őstag
válasz Lacielvtárs #143274 üzenetére
Ebben egyetértünk
Valószínű kivárok, és nem próbálkozom, Elac lesz a vége, az idő nekem dolgozik. Addig meg hallgatózok, nézelődök.
-
válasz Sz.Miki #143272 üzenetére
Értem, hát nálam van 2070 is, es az Önbemeres es a cxr200 korrekt páros így
Tény hogy nem sok allitasi lehetőség van a cxr200on...
Mondjuk amilyen korrekt a hangja, nem is kell állítgatni rajta semmit, ha lehetne is akár[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Sz.Miki #143272 üzenetére
Ha ingyen adja, akkor fogadd el.... max. pár hónap múlva visszaadod neki mikor megúnod ....
.... a 249 az egy átlag helyre hatalmas, a 247.3-ra gondoltam (most épp' olcsó is) szerintem lehetne rá szettben (247/243/241) is "jó árat" kapni .... egy kérdést megér ....
(.... az Opticon meg valami új "fixáció" Tibinknél, nekem annyira nem jön be, neki meg v.miért marhára tetszik .... de ha tudod hallgasd meg egymás mellett és döntsd el magad .... )
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Sz.Miki
őstag
(#143268) Nemir Ombe: Tibi nagyon kitartó, minden áron meg akar győzni, hogy jó az Opticon, már ott tartunk, hogy kölcsön akarja adni, vigyem haza és teszteljem Elacból 249.3-ra gondoltál? Igen magam is így látom, Cantont nem igazán karolja fel senki idehaza, szomorú, mert jókat hallok róluk.
(#143269) ELACielvtárs:
Volt szerencsém CXR 200-zal meghallgatni több alkalommal az Elac 249.2 szettet, hát mondanom sem kell, nálam ez a plafon, amire vágyom, és ahova egyszer el szeretnék jutni. De köszönöm a lehetőséget A 2070-re is kíváncsi lennék, mert eredetileg azt terveztem venni, de közben sikerült szereznem egy 2030-at ami a 18nm-es nappalimban így is kiráz a gatyámból így letettem a 2070-ről, egyedül az eq ami miatt fáj a szívem, mivel a cxr nagyon buta, így nehéz jól eltalálni, hogy azt kapjam aminek szólni kell.
Direkt nem írok boltot, mert nem szeretnék reklámozni, de privátban megírom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #143270 üzenetére
Jaaa, akkor semmi, ha már hallotta, de ettől ha akarja
Viszont mi is ez a zarándok hely?[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #143269 üzenetére
Miki kb. félúton van közöttünk és Elac-ot hallott már (igaz 240-et, de "lényegében" nem különbözik).... persze ettől még ha van kedve hallgatózhat nálad is, legalább nem fog "rossz írányba" menni utána ....
.... amúgy meg Győrben van egy "híres hely" ahová sokan még nagyon messziről is elzarándokolnak meghallgatni ezt + azt, én meg szerencsés vagyok, mer' helybe' van ....
Hmm ....
-
válasz Nemir Ombe #143268 üzenetére
'akinek van és biztosít rá lehetőséget is'
Nálam ha gondolja sz.Miki ,akkor cxr200 + elac 260 meghallgathato...
Igaz én a világ végén vagyok, és ugy beszélt rólad hogy 'együtt', szóval hozzád tuti közelebb van mint hozzámDe ha gondolja, én állok elébe, es ajánlom is nagyon határozottan az elac+cxr200 párost
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Sz.Miki #143267 üzenetére
A 7-es Focal a gyártó belépő kategóriája ennek megfelelően is "hangolták" (árkategóriájában nem rossz, de kb. ennyiért már Aria is vehető a határon túlról, ami viszont lényegesen jobb) .... az Elac 240-et most közel Opticon árban ki lehet hozni, így egyértelműen jobb vétel, a Canton (főként a nagyobb szériák) meg elég "mosthagyerekként" vannak kezelve itthon az üzletek körében, inkább valamelyik fórumtársnál tudod meghallgatni (akinek van és biztosít rá lehetőséget is) .... de a CXR mellé én Aria/Vento/240 alatt nem vennék, inkább ezek, mégha részletekben is (még az SF Venere lehetne pariban ezekkel, viszont az még drágább lenne)....
.... az Opticon-t meg hallottátok Robival Spektor mellett is, így számomra érdekes, hogy mégis azon gondolkozol, pedig szerintem ugyanazt és ugyanott hallottuk ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Sz.Miki
őstag
válasz Nemir Ombe #143266 üzenetére
Igen, pont ez az én bajom, hogy nehéz meglépni ezt a szintet. Emlékszem pont együtt hallgattuk utoljára az opticon 6-ot Győrben az emeleten, majd az alsó szinten, és hiába helyeztük össze vissza, nem volt az igazi, még a Magnat Shadow is szerethetőbb hangot produkált. Focalt nem ismerem, de meg fogom hallgatni. Az Elacot nagyon szeretem, de ha már szettben gondolkodom, az nagyon húzós
Canton ventot esetleg hol lehet meghallgatni? -
Nemir Ombe
addikt
válasz Sz.Miki #143263 üzenetére
Szerintem egyikkel sem lennél előbbre (inkább csak "más" lenne).... ha jobbat akarsz, akkor pl. egy SF Principia, ha még jobbat akkor meg egy Elac 240-es szett (most épp akciós) simán kijöhet az Opticon szett árából (vagy kintről v.mi "féláras" akciós szett pl. Canton Vento, Focal Aria, stb....) .... a MS nem sikerült annyira rosszul, hogy olcsón lehessen jobbat venni ....
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Sz.Miki #143260 üzenetére
Egyértelműen a Focalra szavazok. De mindenképpen hallgasd meg, mert egyáltalán nem biztos, hogy jobban fog tetszeni, mint a Heco. Más jellegű, karakterű, az kétségtelen.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz VoidXs #143257 üzenetére
Szerintem a legfőbb probléma a "PA" dobozokkal, hogy sokan azt hiszik jobb minőséget képviselnek, mint a hasonlóan áratott "home hifi/házimozi" dobozok pedig az előzőkbe még esetenként egy valamilyen erősítőmodult is szoktak tenni .... érdemes szem előtt tartani, hogy ez (is) egy üzlet és nem jótékonyság ezért a minőségnek itt is, ott is ára van és a plusz elektronika árát meg kell fizetni/el kell csalni máshol.... a legfőbb különbség pedig a felhasználási módokban és az ehhez rendszeresített csatlakozókban/további készülékek együttes használhatóságában található, a jó hang itt is és ott is egyformán drága .... de legyen itt egy általános példa a "kedvenc jutuberemtől" is [link] ....
Hmm ....
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok,
Tervezem új hangfalszett vásárlását, egyelőre még csak elméleti síkon foglalkozom vele, keresem, hogy merre lenne érdemes elindulnom, jelenleg Heco Music style 500 szettem van, nagyon szeretem a karakterét, dögös mozit csinál. De érzem, hogy pár helyen szorít, ami nyilván a kategóriának tudható be.
A kiszemeltek amiket még meg tudnék fizetni, az Focal Chorus 726 5.0 Vagy Dali opticon 6 5.0
A dalit már hallottam élőben többször, és sok szempontból jobbnak találtam a jelenleginél, ugyanakkor nem éreztem azt, hogy amennyivel többe kerül, annyival jobb is lenne. Focalt nem ismerem, de jókat olvastam róla, amint lehetőségem adódik meg fogok hallgatni egy ilyen szettet.A tapasztalt urakat kérdezném, mik a meglátások, mik a tapasztalatok ezekkel a szettekkel?
Köszönöm.
-
VoidXs
nagyúr
válasz BBéci #143258 üzenetére
Van tapasztalatom, csak mind negatív. Erősítésre már specifikáció szerint alkalmatlanok, az ár/hang arányuk siralmas, szolgáltatásban pedig a csúcskategória is említésre sem méltó.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz VoidXs #143257 üzenetére
Rendben, legyen minimális az a távolság.
Viszont Te folyamatosan számítógépes kalibrálásról beszélsz, ezzel szemben mindenki másnak házimozi erősítője van, amivel Te nem rendelkezel és még nem meséltél arról, hogy lenne velük tapasztalatod.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
VoidXs
nagyúr
válasz BBéci #143255 üzenetére
Nem az optimális, hanem a minimális hallgattási távolság kevesebb, mivel kínosan ügyelnek rá, hogy egy pár tagjainak hangja minél közelebb legyen egymáshoz, akár aktív eszközök beiktatásával, ez is a monitor koncepció része. Ugyanez az előny simán EQ-val is hozható, szóval helyesen beállított környezetben nincs funkcionális különbség.
KRK monitorjaim voltak a Klipsch-ek előtt, de azt a szintet simán meg lehetett ütni kalibrálással, most a kép előtt 10 centivel is tökéletes terük van. Azért cseréltem le őket, mert hallhatóan rémes anyagból voltak. Sajnos a JBL-ek hátránya is ez, már a rendes mozis frontokat is simán megcsinálják műanyagból.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
Egyrészt ne tarts a külföldi rendeléstől, semmi okod rá, másrészt inkább a négyezres Denonokat nézegesd, ha valóban fontos a zenei hangminőség.
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #143254 üzenetére
Elsődleges különbség a stúdió monitorok optimális hallgatási távolsága, ami sokkal kisebb, mint az általános felhasználásra készült hangdobozoké. Pár éve olvastam erről egy cikket egy hangstúdió tulajdonos, hangmérnök tollából.
De igazából nincs jelentősége, ha Neked megfelel, akkor minden rendben van.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #143251 üzenetére
Funkcionális különbségek vannak.
-
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #143244 üzenetére
Nem vitatkozni akarok, csak elmondom a véleményem. Szerintem nem kéne ilyen élesen elhatárolni az otthoni és professzionális felhasználást. Inkább dizájn különbségnek (?) kellene lennie, nem pedig funkcionális különbségeknek.
Jómagam a funkciót sokkal többre becsülöm, mint bármely dizájnt. A dizájnra meg úgy gondolok mint divatra, ami jön-megy, a funkcionálisan szép, meg örökké szép, vagy széppé lesz.
Éppen a fent írt megfontolásból gondolom, hogy sokan a dizájnos, értsd jó értelemben vett "kommersz" felé elfogultak.
-
Yocee
aktív tag
Akinek Hasonló Pio erősítője van, tudna segíteni?
Az sc-lx 58 9 hangszórót képes meghajtani, de 11 kimenet van rajta. Az egyik erősítőn osztozik a Front Wide, és a Top Middle. Tehát vagy elöl szól, vagy fent, 7.2.2 konfigurációban. De van 7.2+B konfiguráció, ahol a Front Wide-ra kötött hangfalak a B (másik szoba pl) kimeneten szólnak sztereóban. De azt írja a leírása, hogy 7.2+B módban kikapcsolt B esetén 9.2 ként működik. De valahogy ez nem akar összejönni, kikapcsolt B-vel nem szólnak a plafon sugárzók, az Atmos tesztben pedig kéne nekik (MCACC jelöli, és a tesztben beméri rendesen). Vagy valahol valamit nem állítok be jól, vagy félreértem a funkciót. -
alphamooncam
őstag
válasz BBéci #143244 üzenetére
Köszönöm a válaszokat !
Anno elindultam egy úton, amiről azt gondoltam, hogy jó lesz. Tapasztalat hiányában nem könnyű eldönteni kinek higgyen az ember. Ez megfejelve nem kevés önfejűséggel ki tudja hova vezet.
Na mindegy, még várok, hagy ülepedjen - negatív kritika is értékes, ha megfelelő helyről jön - ez úgyis "csak" házimozi, zenére más rendszer lesz. Majd meglátjuk...
-
HÁZIGAZDA
hát, jobb ez az spl-1000r, mint az impact 10...
azt hiszem, bőven túlmutat rajtam
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
SeLe
tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni. Már nagyon rég volt, hogy ez a téma komolyabban érdekelt/érintett mert 12 éve vásároltam házimozi rendszert.
Hangfal: Focal JMlab Chorus 706, 705, CC70S, SW700S (5.1)
Erősítő: Denon 2106
Lejátszó: Denon 1920A lejátszót és az erősítőt már eladtam, így új (másik) AVR-re lenne szükségem.
A meglévő hangfalak lecserélését nem tervezem, így ezek mellé kellene megtalálnom a leginkább megfelelőt erősítőt !
Ebben kérném a segítségeteket. 70/30 arányban inkább zenét hallgatok, így valami olyan kellene ami erre alkalmas lehet.
Tudom, hogy a leginkább az lenne ebben az esetben a megfelelő, ha sztereóra váltanék. Egyenlőre nem szeretnék.
Nem vagyok audiofil (a hangfalaim sem azok) így valami jó hangú megfizethető készülékre lenne szükségem ami összhangba hozható a hangfalakkal. Már nagyon elveszetem a készülékrengetegben, nyers adatokban, tesztekben. Olyan erősítőt sem szeretnék ami mellett a hangdobozok lennének a szűk keresztmetszet.Köszönöm előre is a segítő válaszokat !
Üdv: SeLe
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #143240 üzenetére
Ha neked megfelel, tetszik, akkor vegyél belőle még egyet.
Határozott véleményem, hogy a stúdió célra tervezett eszközök nem valók otthoni használatra. Nem véletlenül létezik két külön kategória.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz IceRocko88 #143242 üzenetére
Az biztos, hogy itt tapasztalatban nincs hiány...
A témaösszefoglalóban is rengeteg hasznos infó van...Amennyiben mindenevő vagy, abban az esetben annyi, hogy meg kell hallgatni több hangfalat, és ami a legjobban tetszik azt kell venni..
-
IceRocko88
csendes tag
válasz #98221312 #143213 üzenetére
Szia,
Értem, meggondolandó, hogy még várjak vele picit és akkor egy magasabb árkategóriás hangfal legyen.
Persze tudom, hogy zene függő is, de én minden evő vagyok és hangulat függő, hogy mit hallgatok.
Azért mertem feltenni a kérdést, mert azért itt nálam sokkal tapasztaltabb szakértők vannak, akik azért láttak már egy s mást és szívesen hallanám a véleményüket.
Köszönöm a választ. -
alphamooncam
őstag
Üdv Urak ! Olvasgatva, hogy milyen témáról beszéltek felötlött bennem egy kérdés.
Akciózzák a JBL LSR310-est, és hogy érdemes-e megvennem a másodikat belőle.
Jelenleg egy Denon DN700-AV processzor üzemel nálam. A frontok egy ilyen 310-esen keresztül kapják a jelet, értsd kvázi 3 utasként funkcionál a két 305-ös a 310-esre kötve.
P.S.: Sokszor belefutottam olyan véleményekbe, ahol "hogyisfogalmazzam" olyan vélemények születtek, amik erősen kritizálhatóak voltak. Szóval olyan véleményét olvasnám szívesen, akik rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal a témában. Köszönöm.
-
HÁZIGAZDA
válasz kimi02 #143236 üzenetére
nyilván úgy vannak vele, hogy az alsóbb kategóriás cuccaikat elsősorban a név miatt veszik meg. de biztos vagyok benne, hogy újkori árán sosenem vettem volna semmilyen spl szériás subot sem, mert az a 4-600e ft is elég horror.
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #143237 üzenetére
Persze, hogy azok... , tisztában vagyok vele, azzal is, hogy egy középkategóriás erősítő aligha alkalmas komolyabb zenehallgatásra.
Ő egyébként úgy az egész témáról negatívan vélekedik... Egy film sem győzte meg sajnos..[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
"Egy komyzenénél már sokkal jobban megmutatkoznak a dolgok.."
Ha nekem anno a Denon 1xxx vagy 2xxx termékeit komolyzenén prezentálják akkor soha a büdös életbe nem vettem volna Denon-t. Ne haragudj de ezek a Denonok teljesen alkalmatlanok komolyzenére.
Egyetértek a barátoddal ha világnak szaladt tőle. -
törölt tag
válasz Hohocali #143231 üzenetére
Hiába mutatok neki bármit...
Egyébként igaza van Doriánnak, hogy el kell fogadni, hogy ő nem fogékony erre a dologra.Amit viszont nem tudok elfogadni, hogy ha valaki tapasztalat nélkül, referencia hiányában beszél valamiről amiről fogalma sincs, ráadásul tetőzi néha olyan sületlenségekkel, hogy égnek áll a hajam.
Más: Próbálgatom ezt az "ECO" módot.
Kikapcsolt állapotban sokkal jobban melegszik az erősítő, viszont mintha kissé erősebb lenne a hang, de lehet ez csak placebo...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kimi02 #143229 üzenetére
Attól nem szabad csodát várni, nagyon messze van az SPL-től.
Valamint az sem mindegy, és ez vonatkozik az összes szubládára, hogy mekkora és milyen akusztikájú szobában szólaltatjuk meg. 60 négyzetméteres, tetőtéri szobába két db 38 centis, reflexes mélyláda való. Persze csak akkor, ha nem feltétel a pontos, feszes, gyors és részletező hang.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
Hohocali
aktív tag
Szerintem az a jó taktika, ha először a rendszer erősségeit mutatod meg. Minden rendszernek lehet gyenge pontja, és ha pont azt kapja el a laikus, akkor utána már nehéz ügy...
Pár hete nálam is volt egyik haverom, ő is sajnálja a pénzt ilyenekre, mindent megmagyaráz, stb. Aztán amikor az Unbroken elején szembe támadott a Zero, akkor ledöbbent, és elhallgatott.. Aztán áttértünk zenére, beraktam Hans Zimmer prágai koncertjét, pár számon végigmentünk, és utána már kezes bárány lett belőle.Szerintem filmnél és zenénél a minőség ugyanolyan fontos, mint a tartalom. Én pl. demókat is szívesen nézek, pedig azoknak önmagukban semmi értelme. Nemegyszer írták mások is, hogy amióta jó rendszere lett, azóta olyanokat is szívesen hallgat/néz, amiket előtte nem. Én nem vagyok válogatós, azok a filmek, amiket itt (és máshol) fikáznak az emberek, nekem azok is tetszenek.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
kimi02
őstag
Volt nálam Velodyne CHT-12Q , vártam a csodát hát nem jött el.
Ebben a kategóriába semmivel nem tud többet mint a többi , szerintem.
Sőt.... nagyon túlárazott cucc volt annak idején , már csak a neve miatt is. -
Dorian
félisten
Arra is kíváncsi vagyok, hogy mekkora helyiség kell ahhoz, hogy a 20 alatti Herzeknél ne a szoba szóljon és dominálja és moddolja a mélyeket, hanem valóban hallható legyen mit tud ott alul a láda
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Gabesz26
senior tag
válasz Parci #143223 üzenetére
"a frekvenciatartománya sokkal jobb az ultrának (13-240 hz versus 24-120 hz)"
Mindkettőnél a +/- 3dB-s eredményt vesd össze (az R-nél csak ez van megadva), úgy már inkább elenyészően jobb (persze itt a gyári specifikációs adatok mutatta különbségre gondolok)
Érdekes egyébként amit a doboz formájáról írtok, a mélyfrekvenciás hangoknál fizika alapján nem kellene h ennyit számítson a doboz formája (persze a doboz merevségéből, nagyobb erősítőteljesitményből profitál az ultra ez nem is vitás)
-
törölt tag
válasz BBéci #143222 üzenetére
Bár túlzás lenne azt állítani, hogy csak a hang miatt néztem volna olyan filmet ami a témáját tekintve nem tetszett... Az viszont biztos, hogy mióta rendszeren nézek filmet, azóta néhány régebbi film más értelmet nyert, illetve kissé átformálta/kiszélesítette az ízlésemet is. Konkrétan most már megnézek olyan filmeket is, amiket idáig nem igazán vettem számításba...
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz BBéci #143215 üzenetére
köszi a válaszokat. ahogy nézem, a hangszóró ugyanaz, viszont tényleg sokat számíthat a forma és/vagy az erősítő, mert a frekvenciatartománya sokkal jobb az ultrának (13-240 hz versus 24-120 hz). és persze épp három ultrát is árulnak... hát, mindegy, remélem szeretni fogom a 1000r-t is. illetve remélem, hogy jó boltot csináltam, hogy annyiért vettem, mint egy új dynavoice t-12-est
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #143217 üzenetére
Kétségkívül a tartalom a lényeg. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne értelme azt a tartalmat minél jobb minőségben hallgatni, de sokfélék vagyunk, ő erre nem érzékeny, fogadd el. (Mint ahogy neki is illene elfogadni a te preferenciáid). Szentbeszéd off
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz ctrlaltdel13 #143219 üzenetére
Jogos.... Meg is fogadtam, hogy nem nagyon mutogatok neki semmi ilyesmit, mert önkèntelenül is felbosszant..
Tipikusan az a számomra bosszantó jelenséget képviseli, mint ami miatt már itt is volt nem egyszer vita.. -
törölt tag
válasz mettek #143214 üzenetére
Igen, a gond csak az, hogy semmilyen rendszere nincs, soha nem is volt, tv hangszoróját, illetve egy ótvar fülest használ... Ellenben mindig meg akarja magyarázni, hogy a tartalom a lényeg.
Hasonló mentalitású mint a közelmúltban vitát kirobbantó HCS57 nevű fórumtárs...
Tapasztalat nulla, időt, pénzt bele tenni szintén nem ildomos neki, de azért folyamatosan rácáfol minden fejlesztésre stb...[ Szerkesztve ]
-
Tonyka 2
tag
válasz Quetz #143212 üzenetére
Valószínűleg megvan az okuk arra, h mért álltak át a kocka formáról a csúcsmodellel is, követve az Ultra irányvonalát, ami elég sok elismerést besöpört a világban. De a kérdésed visszafordítanám. Nem eshet meg, h te nem fordítasz elég jelentőséget a formának? Megfordult nálam saját tulajdonban pár láda, köztük a DD18, és SVS SB13 Ultra, nem véletlen tettem le a voksom az Ultra mellett, pedig a többi is kiváló láda. Aztán, h ennek van-e köze a formához, nem tudom, valószínűleg ez is benne van. Azt nem tagadom szívesen látnék itthon DD+ is.
-
BBéci
legenda
válasz Parci #143208 üzenetére
Ahogy Tonyka írta, más az Ultra dobozának alakja, hátrafelé keskenyedik, merevebb konstrukció, kevésbé kong ha megkopogtatod. Nőtt az erősítő teljesítménye, kapott hangerő kijelzőt és 6 helyett hétsávos az EQ-ja.
Hirtelen ezek jutottak eszembe. De a lényeg az élmény, amit az Ultra üzembe állítása okozott. Többször leírtam: mintha az egész rendszert kicseréltem volna. nem véletlenül marasztaltam 2 évig és 10 hónapig. Természetesen kapott minőségben hozzáillő táp- és szubkábelt.
Az SVS SB-13Ultra sem volt rossz, de nem szerettem meg annyira, mint az SPL-t. Még a REL S5 tetszett nagyon, valamint a Sunfire XTEQ 12.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz IceRocko88 #143198 üzenetére
Az erősítődhöz új lista árban mindenképp egy 2k körüli front hangfalpár illik.... Annyit tudok mondani, hogy én Elac-okkal használom a Denon2100-at, azzal szépen muzsikál.., de ahogy Béci is írja ízlések és pofonok, nagyban függ, hogy milyen zenét hallgatsz rajta..
Csak egy példa erre: Pont tegnap hozott át haverom egy Europe cd-t, mondván szeretné meghallgatni a rendszeremen.
Nem igazán volt tetten érhető komoly minőség. Persze egyből ment az önigazolás, hogy "felesleges ennyit költeni hangtechnikára stb..."
Magyarázhattam, hogy nem feltétlenül szeretik az Elac-ok a rock zenét...
Egy komyzenénél már sokkal jobban megmutatkoznak a dolgok...
Kicsit össze is kaptunk.Tanulság: Soha többet nem mutatok olyan embernek ezzel kapcsolatban semmit akinek legalább minimális fogalma nincs a dolgokról...
-
Quetz
őstag
válasz Tonyka 2 #143210 üzenetére
Szerintem túl sok jelentőséget tulajdonítasz a formának. Az meg felettébb vitatható, hogy láda formája lenne a legfontosabb a hangminőség szempontjából. Rengeteg kiváló hangminőségű mélynyomó létezik, mezei kocka alakkal. De az biztos, hogy a marketing osztályuk mindent megtesz azért, hogy a termékük kitűnjön a tömegből.
-
dave118
senior tag
válasz IceRocko88 #143198 üzenetére
Hello.
Személy szerint a Wharfedale-t ajánlom. A másik kettőt nem volt "szerencsém" meghallgatni, de csak rosszakat hallottam róluk. A Diamond korrekt darab, már a 9 es széria is jó volt, kategóriájában kiváló hanggal, barátom végigzongorázta a Diamond szériát és sosem panaszkodott Nem mellesleg sokkal szebb is, mint felsorolt társai.... Ami ami, az az.
-
Gabesz26
senior tag
válasz Parci #143208 üzenetére
A két sub manual-ja a papíron meglevő különbségek összehasonlítására jó:
Nekem volt korábban SPL 1000R, most SPL 1200R van. Az 1200R-t hasonlítottam otthoni körülmények között az SVS SB 12 NSD-hez (ami kb. T12 kategória), annál véleményem szerint határozottan jobb szub (mélyebbre megy, pontosabb). Az SVS vs. 1000R már csak emlékek alapján menne, de én ott is a Velodyne mellett döntenék.
-
mettek
addikt
Ez a Szárnyas fejvadász eszméletlen volt. Hamgban talán nem is hallottam ennyire jo keverést. Az elac2070-es olyat szól hogy masszírozott a kanapé. Kegyetlen jó film.
-
HÁZIGAZDA
bár nem tudom, hogy mi a különbség a velodyne spl-1000r és 1000 ultra között, se azt, hogy jobb-e az 1000r a thunder t-12-nél, de végül elcsábultam a velora... remélem nem bánom meg
-
BBéci
legenda
válasz salapp #143200 üzenetére
A hangminőség miatt maradnod kellene a kiválasztott úton, vagyis a Marantznál. Még akkor is, ha van mellette sztereó erősítőd. Ne legyen szempont a méret, nem hangdobozról van szó! Biztosan meg tudnád oldani egy normál magasságú házimozi erősítő elhelyezését, csupán akarat kérdése.
H/K 160?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
- Sony XR-77A95L QD-OLED egy éves, magánszemélytől, bolti új árnál 700.000 Ft-al olcsóbban eladó
- SAMSUNG (QE75QN800AT) 190CM NEO Q-LED 8K PRÉMIUM ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest