- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geltam
csendes tag
válasz
Ed Parker #12291 üzenetére
Értem én ezt, de nem értek még a szettekhez sem, hát még külön, hogy mi passzolna mihez ezért kérdeztem mit ajánlanak itt. Egy VSX421 vagy 521 erősítő tökéletesen megfelel nekem, viszont a hangszórókba egyáltalán nem tudom mi a jó márka Jamo s426 ról olvastam, hogy az 60ezres kategóriában a legjobb, ezért gondoltam erre, de mást nem nagyon ismerek.
-
Patice
nagyúr
-
Tonyo
őstag
Na srácok!Elnézést egy kis fizetett hirdetés! Azt gondolom ennyi belefér
Aki ismeri Pityu diy dac-ját, netalántán még hallotta is, és most tervezi a dac vásárlást/váltást, akkor fgyelem!!
Nálam vendégeskedett a kis testvére, ami gyakorlatilag ugyanarra a nyákra épült, hasonló felépítéssel. Zenében és felbontásban hozza Pityu nagy dacjának 70-80 %-át, pedig még csak alap órajel és kábel van benne. Nos ez a dac most eladó a készítőjétől, én csak logisztikában segédkezem, lévén, hogy Bp-n könnyebb hozzájutni.
Én azt mondom nem sok ilyen alkalom lesz
Hangsúlyozom, nem én árulom, tehát nem az én tulajdonom
Más: És ez már az enyém. Lehet repülni a focal 806v-re. Állványostúl!
-
Tamoo
nagyúr
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
geltam #12283 üzenetére
Vegyél egy pár frontot,aztán centert,aztán a háttereket.
Nem muszáj egyszerre mind az ötöt megvenni.
Inkább vegyél jobbat,mint valami gyengén amit hamar megunnál.
Én is darabokban vettem meg a szettet.Vasii: de annak mi értelme van ha a hang (amiért az erősítő felelős) nem érdekes?
Olyan tudtommal nincs,hogy használsz egy csatornát,ahol a hdmi van kiválasztva mint bemenet és mellé még bekötsz egy audio csatornát.
Legalábbis amilyen erősítőim eddig voltak,azok mind így működtek.
Nem kell semmit átdugdosni,a tv-n eleve van vagy 4 hdmi. -
geltam
csendes tag
Senki sem tud nekem ajánlani ebben a kategóriában jó hangszóró rendszert?
Esetleg kicsit többet szánjak rá?
Az a baj nem vagyok otthona témában és nem tudom melyik hangszóró rendszer a jó.
Esetleg S426 helyett S606-ot vegyek?
Avgy még van a Mission mv8 amit néztem.
De igazából nem nagyon vagyok jártas hangszórórendszerekben, egyedül a Jamo volt amit már hallottam szólni. -
tomab04a
aktív tag
Van egy pioneer a339 erősítőm.2 csatornás,de 4 hangfalkimenet van rajta.Rá van kötve egy pár wharfi, de csak a magas miatt rá szeretnék még 1 db!!! 8ohmos kis hangfalat.Mi lesz ha az üresen maradt csatlakozási helyek közül az egyikre rádobom?
-
geltam
csendes tag
válasz
Rebell #12275 üzenetére
Használtat nem akarok venni.
De ha a Jamo nemjó, akkor egy VSX420/421 vagy 520/521-hez milyen hangfalszettet ajánlanál? És jobb ha a front tud jó mélyet, vagy inkább külön mélynyomót is vegyek hozzá?
Azért kérdem mert maximum 80k lenne hangfalra és veszek most, később meg hozzá mélyet, vagy várok és egy komolyabbat veszek ahol a frontba is jó a mély? -
pomk
őstag
Lefényképeztem a Genius 5.1-em hátulját.
-
BBéci
legenda
válasz
geltam #12274 üzenetére
A VSX-421 nem a teljesítménye miatt jobb választás, egyik sem képes egyszerre 70 wattnál többet leadni csatornánként.
Nagyjából ugyanezért nem szabad a marketingszövegben leírt "tulajdonságok" alapján hangdobozokat választani.
Jamót ebben a topikban nem szoktunk ajánlgatni, pláne nem az S szériát. A Hopkins meg inkább vicc kategória, ne is foglalkozzunk vele a továbbiakban.
A hangdobozok terhelhetőségét illik figyelembe venni, de az említett esetben nem lehet probléma.
Nem vagyok tisztában a jelenlegi belépő hangdobozkínálattal, az árakkal, majd a többiek adnak konkrét tippeket. -
geltam
csendes tag
Hello,
házimozit szeretnék venni, de nem ilyen összerakottat ami a Tescoban van.
Viszont a keret az elég szűkös 120k.
Pioneer VSX-420 erősítőt néztem ki, viszont a 421 egyszerre több csatornán nagyobb teljesítményt tud leadni, így ezek között gondolkodok.
Hangszóró rendszerből a Jamo S426-ot néztem ki, suliban is Jamo volt, azis tetszett nekem, de találtam olcsóbban Hopkins and Palmer HP-500-ast, bár nem ismerem de a tulajdonságok alapján jobb, mint a Jamo.
Még eddig nem volt házimozim, így nincsenek nagy igényeim, zenére, filmre kell, lényeg, hogy a gépi 2.1-esemnél jobban szóljon.
És még azt szeretném kérdezni, ha az erősítő csatornája nagyobb teljesítményt tud leadni, mint amit a hangfal maximálisan fel tud venni, mert ugye ez 130w csatornánként, a hátsó hangszórók meg 60w vesznek föl, akkor azt be lehet valahogy állítani, hogy lekorlátozza a teljesítményt? -
pomk
őstag
Rendben, köszi.
Húúú, az még messze lesz, se kábel, se erősítő, de azért köszi.
Egyszer sikerült haza vágnom így egy VGA kártyát, bár ott nem HDMI kábelt dugtam be. De végül gariban cserélték, mert 2 kimenet volt rajta, és csak az egyik ment tönkre, és írtam, hogynehogymácsakegyműködjönamikorkettővanrajta. -
Patice
nagyúr
-
pomk
őstag
válasz
Patice #12268 üzenetére
Tehát laptopon elindítok egy 5.1-es filmet, HDMI-vel rákötöm erősítőre a laptopot. Az erősítő szétválasztja a HDMI jelet. A hangot a hangfalakra küldi, a képet pedig az erősítő HDMI kimenetén keresztül a TV-re?
Tudom, hogy már 1x beszéltünk erről, de megkérdezem még1x, csak hogy világos legyen részemre a dolog. -
vasii
senior tag
Hello,
Adott Onkyo SR508, Plazma hdmi outon, xbox hdmi in, pc sima jack-rca val erositore kotve.
Tudok olyat csinalni, hogy az xbox képét tolja át hdmin, de kozben zenet tudjak hallgatni a pcrol? a jatek hangja nem erdekelne. -
robi0604
őstag
Úgy, hogy pl. elviszed egy "igényes" szervizbe...
A Sekonból másodjára karcosan és levert előlappal kaptam vissza.
Kicsi mind a kettő, de engem idegesít, mert vigyázok minden cuccomra.
Amikor hőbörögtem, a válasz az volt, hogy így került hozzájuk.
Nem tudtam bizonyítani az igazamat, de más problémám is volt velük, ezt páran itt már hallották. -
Patice
nagyúr
Hát ha a két H/K-t ugyan úgy 50 ezerért akarják eladni, akkor leszarnám a karcokat.
Egyértelműen 247, de alkudnék, a karcok miatt, pofátlanul.
Onkyo 505E árában én inkább 30-hoz közel egyeznék meg. Szerintem 40-50 közötti ár sok érte. 40 alatti árat ajánlanék inkább, mondjuk 35 lehet egy jó középút, aztán vagy elfogadja az eladó vagy nem. (De csak azért ennyit, mert leírás szerint szép állapotú.)
Hallgasd meg őket.
Mindkét H/K-n van HDMI, Onkyo-n is van, de nem veszi le a hangot róla, H/K-nak nem néztem utána.
-
TCr
veterán
Denon AVR 2106 45.000 Ft-ért.
-
TCr
veterán
Ha ezek közül kellene választanom én a HK 247-et venném, de az ilyesmitől agyf@szt kapok: "esztétikailag nem tökéletes vannak rajta karcok"
Hogy kerülnek rá???
Hihetetlen, hogy emberek mennyire nem képesek vigyázni a technikára.
Amikor a 1908-at vettem, elmentem meghallgatni egy ugyanilyet, az is elég szar állapotban volt, fordultam is ki a szobából. -
pomk
őstag
Találtam párat:
Harman/Kardon AVR247
Harman/Kardon AVR142
ONKYO TX-SR505E Mondjuk ehhez nincs írva ár, de ha jól gugliztam ez is 40-50 körül van. -
-
BBéci
legenda
Te nem ma kezdted a házimozizást, mégis a kezdők sztereotípiáját emlegeted.
A mélyláda nem a hangerőt növelné és nem a szobát szedné szét még jobban. Baromira nem mindegy, hogy a szubtartományt egy 25 centis, saját erősítővel és tápegységgel támogatott membrán, vagy a receiver és a kis 16 centisek próbálják megszólaltatni. Előbbinek az a dolga, arra tervezték, a többiek csak szenvednek vele. Egyrészt nem mennek 40 Hz alá, (már 60-tól meredeken esik a hangnyomásuk) másrészt fellélegzik, könnyedebbé, tisztábbá válik a teljes hangtartomány, ha a 80 Hz alattiakkal nem kell kínlódnia a hangdobozoknak. Ugyanez vonatkozik a Denonodra. A mélyek megszólaltatása elszívja az energiát, nem marad kakaó a többire. Pontatlan, kásás, erőtlen lesz a felső basszus, de még a frekvenciatartomány legteteje is. -
TCr
veterán
Sajnos nem mostanában, picit megugrottak a kiadások (2 lagzi, páromnak jogsi, kocsinak garázs...)
R10 alá nem nagyon szeretnék menni. Legalábbis eddig így gondoltam.
Hétvégén demóztam egy kicsit, Transformers 1, sivatagi jelenet (A10, AC130), feltekertem a hangerőt 0dB-re (fél hangerő), szétszedte a szobát, számomra az már túl sok volt, nem tudnék úgy végignézni egy filmet.
Nem biztos, hogy kellene nekem oda egy R10...Ráadásul a szubnál számomra előrébb lenne egy normálisabb tv, Samu 51D550 vagy Pana 50U30 plazma.
-
BBéci
legenda
Elolvastad a topik #1 hozzászólását?
Egy középkategóriás 5.1 hangdobozszett minimum 300000 forintba kerül.
A tévéd optikain képes kiadni bitstream formában 5.1 hangokat, de csak a tunerjei által fogott adásokét és amit beépített médialejátszójából származik. Minden más csak PCM sztereó.
Azt, hogy melyik erősítő veszi le a hangot HDMI-ről, azt a rövid leírások nem mindig közlik, ezért ha találsz valamit, kérdezz meg minket, majd kiderítjük. Egy biztos, amelyiken látod a Dolby TrueHD logót, az tud ilyet. -
törölt tag
"Hogy tudom egy erősítő leírásából leszűrni azt, hogy le tudja venni a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé? Ha az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet, akkor már biztos, hogy tudja ezt?"
A leirás minden esetben kitér rá. De általánosságban elfogadható hogy régebben a belépők és egyes cég (pl.H/K,Sony) középkat. termékei nme szedték le a hangot. Kimenet mindegyiken van pl. az Onkyo TX-SR307 és a Pioner VSX420-on is anelyek szntén nem veszik le a hangot.És amelyek HD képesek, az mind leszedi a hangot.
Optikei bemenet 1 mindegyiken van.
Ohmos felvetésed alaptalan és sürgösen felejtd el, vesd ki a fejedből, hazugság. Erősitőn állitható ugyan az ohm de ezinkáb pl. a védelem szempontjából fontos.Nem azért mert "olyan jelet küld ki". -
MunezXBK
nagyúr
Urak.
Lenne egy NAD erőlködő, elég jó áron. De állítólag valamelyik vezérlő IC letérdelt benne, ennek okaként egy idő után lefagy. Állítólag szerviz nem tudott hozzá alkatrészt szerezni.
Kérdésem az lenne, hogy lenne értelme megvásárolni? Ugyanis helyben lenne a cucc, plusz gondolom itt próbálkoztak vele. Nem nagyon tudok értelmes szervizt itt.
Beszerezhető hozzá emberi áron IC?
-
TCr
veterán
"Hangfal szettben is teljesen megfelel egy középkategóriás szett."
Középkategória? Erősen belépő...
Van valami pozitívum/negatívum az optikai és a HDMI kábel között?
Nincs. A HDMI visz képet is (és HD hangokat, de jelen esetben ez nem mérvadó), ennyi a lényegi különbség közöttük.
Ne foglalkozz az ohm-okkal.
-
pomk
őstag
válasz
Patice #12231 üzenetére
Először is köszi a tippet és a részletes leírást!
Ez a HDMI képes erősítő tűnik a legjobb megoldásnak részemre mind anyagi(megspórolom a hangkártyát), mind kényelmi szempontból. Egyel kevesebb kütyü és kábel.
Hogy tudom egy erősítő leírásából leszűrni azt, hogy le tudja venni a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé? Ha az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet, akkor már biztos, hogy tudja ezt?
Hangfal szettben is teljesen megfelel egy középkategóriás szett. Nem vagyok vájtfülű. Szimpla otthoni mozizás és zene/rádió hallgatásra kellene a rendszer.
Egy olyan erősítőre lenne szükségem, amin van optikai bemenet is, mert a TV-met is szeretném rákötni. Azon viszont csak optikai kimenet van.
Van valami pozitívum/negatívum az optikai és a HDMI kábel között?
Még egy kezdő kérdés:
Ha jól tudom, nagyon figyelni kell arra, hogy az erősítő 4 vagy 8 ohmos jelet küldd ki. Mert ha a hangfal nem egyezik meg vele, akkor tönkre is teheti?
Jól tudom ezt? -
Patice
nagyúr
A Geniust ha eladod (15 körül el lehet adni), akkor kb. meg is van a kereted a fenti szettre.
-
Patice
nagyúr
A legegyszerűbb megoldás számodra először is egy HDMI bemenetes, "HDMI képes" házimozi erősítő.
Nem kell külső hangkártya, mert a laptopodon van HDMI kimenet, amin a hangot és a képet is ki tudja küldeni a laptopod, csak úgy kell beállítani, hogy ez legyen a kimenet.
HDMI-s erősítőből is olyan kell akkor, ami leveszi a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé.
Ha megvan az erősítő, akkor jöhet hozzá egy hangfalrendszer, ez már ízlés, hallás kérdése, ki mit szeret és ehhez képest mennyit hajlandó költeni rá.
Másik megoldás, hogy a laptop HDMI kimenetét a TV HDMi bemenetével kötöd össze és a TV optikai kimenetét vezeted egy optikai kábellel egy régebbi házimozi erősítőbe, amin van optikai (digitális) bemenet. Ezzel a megoldással csak az a bibi, hogy nem mindegy, hogy a TV-d milyen hangformátumokat tud kiküldeni az optikai kimenetén. Dolby Digital? DTS?, LPCM?
-
pomk
őstag
válasz
Ed Parker #12228 üzenetére
Gondolom elég láma kérdés, de a DD és DTS hangformátumokat azért írtad, mert ezek a legáltalánosabb zene és film formátumok? Ez nem úgy működik, hogy a laptopom lejátssza a filmet/zenét adott hangsávval kiküldi hang kimeneten és erősítő pedig szétosztja? Az erősítőnek sem mindegy, hogy milyen jelet kap?
Ill. ha TV-n fogok nézni HD adást, akkor az is ilyen hangformátumokat küldd ki optikai kimeneten?Árat azért nem írtam, mert nem tudtam, hogy milyen árban mozognak. 30-50-ből jó lenne megúszni hangfalastól.
Ha jól értem, akkor erősítő + külön 5.1 hangfal szettben gondolkodjam? -
Ed Parker
nagyúr
Ha felmész az avx fórumra, biztosan találsz a használtak közt olyan erősítőt 30-50ezer körül, ami tudja a DD és DTS hangformátumokat. Aztán még ezekhez 5+1 hangfal és jobb lesz mind a genius rendszered.
Mivel árat nem írtál, így nehezebb konkrétabban leírni.
Nagy a használt piac, belépő szinten bármely nevesebb cég termékével jól jársz, azt utána majd látod, mit kellene fejleszteni. -
Thom!
veterán
Polkaudio CS10 center cseresznye, mint az új garis, doboz.
24.000Ft -
pomk
őstag
Üdv Mindenkinek!
Bízok benne, hogy nem fogtok leoltani, hogy ide írok, de nem találtam olyan topikot, hogy "Milyen erősírtőt vegyek?".
Szóval adott egy laptop, amiről a filmeket/zenéket szoktam lejátszani, egy LG 42LW4500 TV, és egy Genius 5.1 5050 hangfalszett. A TV friss vásárlás, eddig olyan TV-m volt, amin volt RCA kimenet. Ezen sajnos vagy nem, de nincs, csak optikai hang kimenet. Mivel a Genius 5.1-et és a TV-t csak átalakítókkal és egyéb kütyükkel tudnám összekötni (továbbá a laptopom sem rendelkezik 5.1-es hangkártyával, amit a jövőben tervezek beszerezni), ezért arra gondoltam, hogy a Genius 5.1-et lecserélem vagy egy erősítőre vagy egy házimozi szettre.
Kérdéseim a nagyközönséghez a következők lennének:
1. Elég egy erősítő, mert arra rá tudom kötni a Genius hangfalakat? Elsőket, hátsókat, középsőt tuti, de a mélynyomót is?
2. Ha igen, akkor milyen erősítőt ajánlanátok? Egyszerű mezei otthoni mozizáshoz, zene hallgatáshoz. Semmi extrára nincs szükségem és ha lehet, árban is egy alsó vagy középkategóriást szeretnék.
3. Ha nem, akkor milyen házimozit ajánlanátok, amihez tudnám csatlakoztatni a TV-t és a laptopot egyaránt? Szintén semmi extra.Köszönöm a segítséget!
Üdv,
Pomk -
BBéci
legenda
Urak! Aki tag a Majomparádén, vagy tudja, mi történt, írjon nekem egy privátot!
-
Rebell
senior tag
válasz
PiciKenny #12217 üzenetére
Wharfedale Valdus 400,200,center házimozi 5.0 szet
sztem ennyiért, még a hibák ellenére (a leírtak szerint) bőven megéri
-
törölt tag
Ha mondjuk a CES-n nézelődtél volna, akkor ott azért még bőven akadtak csövek. Az pedig magáért beszél, hogy neves szakírók tollából már olvastam olyat, hogy egy-egy félvezetős hangja megközelíttette egy jó csövesét, fordítva viszont nem. Nem egy ligában fociznak. Egyrészt iszonyatosan drágák, másrészt ugye időnként be kell állítani őket, amivel egy átlag felhasználó korántsem akar bajlódni. Ja, és időről-időre cserélni kell a csöveket. Az is érdekes, hogy néha linkelnek itt a srácok egy-egy videót Hi-End cuccokról, amelyekben nem igazán látni itt tárgyalt, vagy az av-online-on tesztelt cuccokat. Persze, nekik más a zsebük...
Ja, és pont az említett SP11 hybrid... -
Jim-X
őstag
válasz
MunezXBK #12209 üzenetére
Mivel az erősítő úgy néz ki meglesz, a dobozokra olyan 200k a keret (5.0)
Ebből szeretném kihozni a legtöbbet és hosszútávra tervezek. A mostani nappalim 18nm, de azért nagyobbat szeretnék!Nézek egy két 5.0-s szettet, de örülnék ha írnátok is valamit. Márkákat sem tudom kikivel van
Üdv
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #12204 üzenetére
Ez felér egy anyázással.
Csak korrektúráztam.
(#12206) lancerboy
Azért nem vagy meglepődve, mert a sokat tapasztalt hifisek véleménye ugyanaz, mint az enyém, tehát sokfelé találkozhattál ezekkel a jelzőkkel. A münheni HIGH END 2012-n elenyésző kisebbségben voltak csöves erősítők. Itt a teljes mértékben, tisztán lámpásokra gondolok, a kombináltakban látok (hallok) fantáziát. -
Ed Parker
nagyúr
Nálam is 1órát ajánl a gyártó,hogy akkor az igazi.
Ennek ellenére sok óra után is csak langyos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Új, bontatlan dobozos Beats Studio 3 Wireless fejhallgató 1 év garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged