-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Max a SAL erősitőt vagy annak a sztereó bemenetének egyik ágát kötötte rá a subkimenetre RCA-val, mást nem tudok elképzelni. De ha a SAL-on nem volt előfok-kimenet vagy nem alkalmazott osztót, akkor viszont hogy szólt addig az aktiv mély??
Frici70: milyen a hangváltód? Nem lehet rákötni a sárgákat is? (Erre te vagy a hangfal "készítője" tudtok válaszolni.)Akkor szólnának, mégha kisebb hangerőn is, egy használt 5xx,6xx Onkyóval vagy combosabb sztereóval nem lehetetlen meghajtani. Ahogy elnézem,látásra az az aktív mély elég halvány nem hiszem hogy elég lenne 10-12 nm.-nél nagyobbra(hiába van ráirva ennyi vagy annyi Watt), a sárgák viszont nem mennek olyan mélyre mint amenyire az aktiv menne.. -
lemmy9
őstag
-
frici90
tag
Úgy is azt gondolod ha azt mondom hogy a gyári Sony aktív sub ládáról lehúztam a mélyet és rákötöttem a sárgára és láss csodát igen jól szólt
)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
frici90 #13586 üzenetére
Többet kéne ide járnod és akkor nem csinálnál ilyen rossz üzleteket.
Az avx használt topik tele van jobbnál jobb ajánlatokkal.
Azt kellene le tisztázni először hogy mi lenne az igény,mozi vagy zene vagy mindkettő egyformán és az erre fordított keret.
Ha ezek már megvannak könnyebb ajánlani. -
-
frici90
tag
válasz
MunezXBK #13581 üzenetére
Ez így van. A képen látszik az aktív mély is. Amikor az erősítőt halkítom halkul minden ez eddig oké. De én szeretném azt a sárga mély nyomót egy külön mély erősítőre kötni mert így nem üt olyan nagyot az a sárga mint amikor volt neki külön erősítője. Gondolom kevés neki ez a házimozi erősítő. Így már értitek?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
frici90 #13580 üzenetére
Te hallod, mi elbeszélünk egymás mellett.
Normális esetben az emberek egy hangfalat egy hm erősítővel hajtanak és kiegészítésként egy mélyládát használnak a mélyhangokra, effektekre, hogy le vegyék a hm erősítőröl ezt a terhet.
Ezt írtam 10 perce, a hangfalakat hajtsd a hm erősítőddel és egy aktív subot vegyél mellé,ami szintén a hm erősítő szabályoz.
Így már érted?A hangfalra meg sztem kár volt ennyit fizetni, ebből az összegből használtan több kategóriával jobb hangfalat kaphattál volna
-
frici90
tag
Azért mert ha úgy csinálom hogy rákötöm a mélyeket a hangváltóra akkor alig van mély. ezért szeretném a mélyeket külön erősítőről.. Mert mondhatni így nincs is mély.
-
frici90
tag
A sal erősítő a számítógép jack csatlakozójából kapta a jelet. A sony erősítő is a számítógépből kapja a jelet csak optikai kábelen.
-
BBéci
legenda
válasz
frici90 #13570 üzenetére
Ha a hozzávaló SAL erősítővel nem volt megvalósítható az elképzelésed, miből gondolod, hogy bármilyen másikkal sikerülne? Jelenleg az a probléma, hogy az erősítőd csekély kimenő teljesítménye kevés a hangdobozok mélysugárzójának. Adatlapja szerint 250 wattal terhelhető, a Sonyból 50 jön ki, de ez csak elméleti érték.
A külső SAL erősítő honnan, melyik csatlakozóról kapta a hangjeleket? Fix szintű, vagy változtatható? -
frici90
tag
válasz
#09634560 #13566 üzenetére
Na szóval meg próbálom elmondani. úgy hogy megértesd.
Ugye van a két hangfal. Benne vana hangváltó plusz hangfalanként a mély közép és a magas. Eddig úgy használtam hogy volt ugye az aktiv mély amit az erősítőhöz kaptam, meg volt egy Sal sub bas végerősítő ami csak a két mélyet hajtotta. De azt eladtam mert ugye amikor a sony erősítőre adtam hangot akkor csak a magas és a közép plusz az aktiv mély láda hangosodott. De a két mély a hangfalban külön erősítőről ment. most úgy szeretném meg csinálni hogy veszek egy olyan erősítőt amit rá tudok dugni erre a sony erősítőre (amin a közép és a magas hangszórók vannak) és amikor a sony erősítőn leveszem a hangot akkor az aktiv mélyláda is halkuljon( eddig csak az halkult) plusz a két mély nyomó a 2 hangfalba. Érted?
Ha a hagváltóra be van kötve a két mély nyomó akkor alig szól hiába van ráadva a hang. Azzal a somogyis erősítővel pedig igen jól szólt. Most meg így alig van mély. Ezért akarom a két mély nyomót külön erősítővel használni!
-
törölt tag
válasz
frici90 #13560 üzenetére
Látom az erősitő aktív sub kimenetes, így megoldható (sőt csak ez a módszer a jó!) hogy rákösd az aktív ládát. És miven a subkimenet mindegyiken pre-out, így hangosítás is megoldott, mivel ennek a hangerőszabályzóval együtt megy fel a hangereje,de nem lehet külön mély, és külön magas hangszórót hangositani egy ládán belül, csak a subládát, az meg megy a hangerővel. Esetleg equalizálhatod.És nem értem: miért van róluk lekötve a mély????
-
BBéci
legenda
válasz
frici90 #13560 üzenetére
"Lenen egy olyan kérdésem hogy van két álló hangfalam."
Hol van itt kérdés???Az általad vázolt felállás teljesen értelmetlen és kivitelezhetetlen, ne akarj egy hangdobozon belül külön erősítést adni a mélysugárzónak! A három hangszóró komplett egységet képez a frekvenciaváltókkal, úgy jó (már amennyire) ahogy van.
-
frici90
tag
Hali. Lenen egy olyan kérdésem hogy van két álló hangfalam. Mindegyikbe van Magas-Közép-Mély. A magas és a közép rá van kötve egy Sony STR-LV500 erősítőre. Bővebben: Link Szeretném úgy megcsinálni hogy a mélyeknek is legyen külön erősítő, de mégis együtt tudjam állítani a hangerőt. Szóval én úgy gondoltam hogy ha pl a Sony erősítőre adok hangot akkor a mélyre is adjon. Ja azt elfelejtettem mondani hogy az erősítőhöz járt egy Sony SA-WM335 aktív mély láda amiben külön van egy erősítő. Szeretném ezt is meghagyni. Megoldható ez valahogy?
-
jaktib
tag
[Egy kis olvasnivaló]
Valaki már hallotta? -
tjojo
tag
No, szerintem 3808 + Focal páros lesz.
Találtam állítólagosan új, garanciás 3808-at 150-ért. Jó vétel, vagy találnék jobbat? -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #13543 üzenetére
Csak furcsállottam, hogy ajánlottad, annak ellenére, hogy "nem utam."
(#13542) BBéci Szinte látom lelki szemeimmel, amint az ARC képviselője évek óta hiába kopogtat az av-online ajtaján, hóna alatt a legújabb 30000 dolláros végfokkal...
-
törölt tag
Köszi
-
BBéci
legenda
válasz
#54715584 #13539 üzenetére
Szólj, ha találsz valahol 4 ohmos kábelt, vennék 20 centit és bekeretezve kitenném a nappalim falára!
(#13541) lancerboy
Azt kétlem, hacsak nem romlott el a hallása és az ízlése.(#13531) tjojo
10 hónapig használtam Arcam AVR300-at, kettőig Denon AVR-3808-at.
Zenére egyértelműen az Arcamot választanám, szolgáltatásai, csatlakozói miatt házimozira a Denont és mellé egy sztereó erősítőt. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #13512 üzenetére
"esetleg még inkább csövest"
Te is fertőzött lettél?
-
törölt tag
Sziasztok,
Ha a hangfalakra az van írva, hogy 4-8 Ohm, akkor milyen kábelt vegyek? 4 vagy 8 Ohmosat?
-
zolaas
senior tag
-
Ed Parker
nagyúr
nekem arcam avr400-am van,jó a minősége zenére is,mégis sztereó-n hallgatok zenét,mert tényleg sokkal jobb.
nyilván ehhez kell egy jó dac,ami a hm erősítőben benne van, a sztereo erősítőkbe mostanában kezdték belerakni,de a legtöbben külsőt használnak,ahogy én is.ha többet hallgatsz zenét,jobb választás egy sztereó lánc,amit Tonyo is ajánlott.
-
tjojo
tag
Éppenséggel gondolkoztam az Arcam 300-ason is, de azt már túlzásnak gondolom (és nem is olcsó, annyit már nem szánnék rá). Ráadásul a forrás is valamilyen médiakütyü lesz, talán Dune Duo, vagy valami hasonló. Azoknak meg az analóg hangja elég rossz (ezt olvasom) és még drága is lenne normális minőségű kábelekkel az analóg 5pont1. A gyenge DAC miatt meg lehet elvész az a többlet, amit az Arcam nyújt mondjuk egy 3808 ellenében.
Többet hallgatnék zenét, de audiofil nem vagyok. Amíg volt Genius, az is jó volt.
-
Ed Parker
nagyúr
itt azért azt is el kell dönteni hogy van e igény audiofil minőségre,mert sokan vannak a másik oldalon is,akiket ez nem annyira érdekel és hm erősítővel zenélnek és filmet is néznek.
de a gondolatmeneted helytálló, egy jó sztereó lánc értékesebb mint egy gyengébb hm 5.1-el
-
-
-
axwel18
senior tag
Végig néztem a Terminátor Megváltást. És arra következtetésre jutottam hogy nagyon jó ez a mélynyomó. Pontos mélyei vannak és eléggé megfogott. Amikor kell nagyot nyom de ha nem kell akkor megtud állni. Szerintem nagyon jó vétel főleg hogy most akciós 50E ft ujan szerintem annyi pénzért az egyik legjobb sub.
-
tjojo
tag
"Danone" 3808? Még mindig Focal...
-
törölt tag
válasz
Winston_76 #13504 üzenetére
Csak sztereó megy át HDMI forrásról tévén keresztül. USB-s hangkártya lehet nálad nyerő.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
ezek a kedvenceim
az onkyo vakvágány
-
tjojo
tag
válasz
Pontosan, HM-ban gondolkodok. Jelenleg elég lenne a sztereó is, de később úgyis bekövetkezne az elkerülhetetlen...
-
Tonyo
őstag
válasz
Igaz. Abban viszont nem vagyok otthon. Parker Arcammal hajtotta a focalokat.
Én is úgy terveztem, hogy majd kiegészítem 5.1-é, de sose jutottam oda.sztereó elég filmekre is -
bajnokpityu
félisten
-
tjojo
tag
Szerintetek mennyire passzol össze egy Marantz SR7002 és egy 800V-s Focal?
Onkyo-val? -
Viper26
nagyúr
válasz
Nekem van az alaplapon optika de nem sikerült összehozni, elvileg nem tudja egyszerre két helyen adni a hangot nálam.
-
Toobee
veterán
válasz
Miért kell idézni a 12 perce született hozzászólásodat? Ugyan már, az elmúlt pár napban, annyi szemét hozzászólás született, amit még nem láttam.
-
Winston_76
csendes tag
válasz
Viper26 #4283 üzenetére
Szia Viper26!
Hasonló gondom van, hozzászólásom idézem. Neked megoldódott a probléma?
Van egy LG lm620s tévém. Optikai kimeneten s/pdif össze van kötve egy Yamaha erősítővel.
Az erősítőm régi nincs HDMI csatlakozása.
TV és beépített médialejátszó hangját tökéletesen kidobja akár 5.1 dts-ben az erősítőre.
Tervezek venni egy htpc-t J&W minix 2700-hd. A pc-n sajnos nincs digitális kimenet s/pdif
A Pc-ben 5.1 hangkártya van.
Kérdésem, ha a PC-t összekötöm HDMI kábellel a TV-vel, az 5.1 dts hang átmegy az erősítőre. Nyilván ebben az esetben a Pc dekódolja hangot.
Légyszi olyanok írjanak aki ezt már kipróbálta, gyakorlati tapasztalat van.
Valószínűleg Tv típus függvénye is. -
-
Winston_76
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG lm620s tévém. Optikai kimeneten s/pdif össze van kötve egy Yamaha erősítővel.
Az erősítőm régi nincs HDMI csatlakozása.
TV és beépített médialejátszó hangját tökéletesen kidobja akár 5.1 dts-ben az erősítőre.
Tervezek venni egy htpc-t J&W minix 2700-hd. A pc-n sajnos nincs digitális kimenet s/pdif
A Pc-ben 5.1 hangkártya van.
Kérdésem, ha a PC-t összekötöm HDMI kábellel a TV-vel, az 5.1 dts hang átmegy az erősítőre. Nyilván ebben az esetben a Pc dekódolja hangot.
Légyszi olyanok írjanak aki ezt már kipróbálta, gyakorlati tapasztalat van.
Valószínűleg Tv típus függvénye is.
Válaszokat előre is köszönöm. -
axwel18
senior tag
Mindenkinek köszönöm az ajánlásomat izgalmas napak nézek elébe. Az U-571 nagyon jól szol. Megmondom öszintén én sokkal rosszabra számítottam mivel elég olcsón sikerült beszerezni de meglepően jó szub és ahogy nézem 90E ft a rendes ára
Hát akkor ez nem olyan alapkategóriás szub ahogy gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged