- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
alphamooncam #171619 üzenetére
Bocsánat, hogy beleokoskodom, moziban nem vagyok otthon, de szerintem ez valahogy úgy működhet, mint a zajcsökkentők még a kazettás időkből. Ha jól veszem ki (ha nem, majd kijavítanak) a nagy mozitermeknek van egy sajátos frekvenciacsillapítása. Ehhez hasonló stúdióban keverik az anyagot, viszonylag nagy magasemeléssel, hogy korrigálják a terem veszteségeit. Ahhoz, hogy neked otthon, a kis szobádban ne legyen magaskiemelésed, bizony csökkenteni (vágni) kell a magasak szintjét... Így lesz flat.
-
törölt tag
-
törölt tag
Még mindig nem értem, miért nem lehet a centert a TV fölé rakni, kissé lefelé döntve? Akkor a TV lehet az ideális magasságban.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #163653 üzenetére
Egyről beszélünk, bár nem nagyon tudok róla, hogy drivereket kifejezetten zárt, vagy nyitott dobozhoz gyártanának. Azt nem tudom, hogy bizonyos esetekben miért kisebb a zárt... Az is érdekes, hogy alig gyártanak már zárt dobozt, még a diyerek is inkább lyukat vájnak... Sőt, a Grande Utopia 40 centis mélye is kapott egy szellőzőt...
A szimulációnál látszik: 40 literes zárt F3 50 Hz, reflexben 30 Hz. Az, hogy milyen az utóbbi minősége, azt eldöntheti mindenki a maga preferenciái alapján... -
törölt tag
válasz
gabika1969 #27703 üzenetére
Szerintem legtöbben nem értik, miért is problémázol, hiszen a HDMI audio adott, szólnia kell az erősítőn, ha azt állítod be kimenetként a foobar-ban. Működnie kell még optikai digit kimeneten is, ez a legtöbb alaplapon adott. Jobb megoldás a koax, de ez már ritkább a PC-s világban. Teszel még egy Wasapi drivert, aztán hadd szóljon. Mindazonáltal én nem vagyok híve a sokcsatornás zenehallgatásnak, legfeljebb koncertvideónál. Zenehallgatásra elég a két csatorna is!
-
törölt tag
válasz
kimi02 #26311 üzenetére
Nos, azért ez a dolog eléggé függ a dobozok érzékenységétől, s nem hiszem, hogy sokaknak lenne itt 30 nm-nél nagyobb moziszobája, ahová a tisztességes 60 W untig elég. Még CA-ból is. Egyszer mérd meg, hogy mekkora teljesítmény használsz elviselhető hangerő mellett. Meg fogsz lepődni...
-
törölt tag
válasz
sony25 #26302 üzenetére
"Valamihez kell viszonyulnom."
Basszus, az egyik legutolsó szempont legyen a teljesítmény! Elsődleges a hangminőség, és HM lévén a szolgáltatások. Ha tényleg diszkózni akarsz, arra vannak más erősítők, akár néhány ezer W-os teljesítménnyel is. Ezzel a Wattmániával csak annyit érsz el, hogy senki sem fog komolyan venni!
-
törölt tag
Jó, elfogadom a véleményed, de azért kissé röhejes az egész. Ha én fizetnék a THX minősítésért, akkor elvárnám, hogy a hivatalos THX oldalon is fent legyen, szerintem mindenki ott kezdi az érdeklődést. Azt pedig sehol sem említettem, hogy azért jó valami, mert THX, vagy fordítva. Tudod, én inkább szkeptikus vagyok...
-
törölt tag
"Oldalra dipól hangdobozokat ajánl a THX szabvány"
Köszi, te legalább megpróbáltad, de ebben is van egy kis bibi: Ha megnézed, összesen 4! dipól doboz van a minősítéssel rendelkezők között, abból is kettő az általunk "nagyon szeretett" Jamo. Ez azért több, mint gyanús: A gyártókat ennyire nem érdekli a THX? Egyre inkább az a meglátásom, hogy ez is a parasztvakítás egyik válfaja. -
törölt tag
Jobban belegondolva igazad van, bár optimális beállítások csupán egy pontban lesznek. Viszont, kicsit utána olvastam, s egy-két dolog nem világos, okosítsatok ki, légyszi: Amikor az egész surround indult, a hátsó hangszórók igazi "hátsók" voltak, s igazából a teremvisszaverődések reprodukálását szolgálták. Mostanában, az ajánlásokat nézve, inkább oldalra, ill. egy picit hátrébb helyezik. Így inkább előttem, és mellettem szólal meg a hang, a mögöttem lévő tér pozicionálása gyengül. ???
Érdekes a THX 7.1-es ajánlott elhelyezése is: alapesetben a hátsó (back) dobozokat az ábrán is látható módon szinte egymás mellé helyezi, de a HD ajánlás már széthúzza, 60 fokra. Így viszont nem egyforma a térleképezés. Dolby-ék viszont mindkét esetben az utóbbi elhelyezést ajánlják. Akkor most hogy' is van ez? -
törölt tag
"A cél a hangmérnök által a stúdióban kevert hangtér – ami a műsorhordozó jóvoltából házi-mozink hangrendszerén megszólal – lehetőleg minél tökéletesebben reprodukálása. Ehhez megközelítően úgy kell elhelyeznie a front és surround hangsugárzókat, ahogy az a stúdióban is szokásos."
"A stúdiók lehallgató hangsugárzóinak elhelyezését szabványok (ITU R BS.775-1) rögzítik."Ha a hangstúdiók tényleg az ITU szerint vannak berendezve, akkor én a THX-et inkább meghagynám a moziknak. Az viszont tényleg szomorú, hogy ezt a THX-et lassan bármire rá lehet írni...
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #23370 üzenetére
Szép darab! (Mármint az Utopia.) Ha eladnám a házat, még talán maradna egy használt ARC-re...
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #23295 üzenetére
Nyugi, mivel logaritmikus a dolog, 5-ös állásban is elmegy kb 40-50 W-al. Egyébként egy fogyasztásmérővel meg is mérheted, az ismerősök között csak van valakinek.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #23202 üzenetére
Miért kérsz bocsánatot? Eddigi beszélgetéseink alapján szinte ugyanaz a véleményünk, csak én inkább a csövek felé hajlok, PP-ben, legalább 30 W-al. Megfelelő kivitelezés esetén egyesítheti a csövesek és a tranzisztorosok előnyeit. Adott pénzből csövekkel általában jobb hangot lehet elérni, és tény, vannak iszonyatosan jó tranzisztorosok is.
-
törölt tag
válasz
#09634560 #23144 üzenetére
Nem jól tudod, a tunereknek is ugyanolyan kimenete kellene legyen, mint pl a magnetofonoknak. A hangszedők tényleg sokkal alacsonyabb jelet szolgáltatnak, (kivéve a régi "kristály" hangszedőket.), most nem mennék bele az MM, ill. MC témába. A lényeg, hogy pontos legyen az infó!
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #23083 üzenetére
"Ilyenkor merre járnak a félvezetős lelketlenségét szajkózók?"
Ugye, most nem rám gondolsz? -
törölt tag
válasz
#09634560 #22801 üzenetére
Köszi, de a kérdésem költői volt, nagyon is tudom, mi a loudness, bár az én olvasatomban nem tartozik hozzá dinamikakompresszió.
#22875) malagutif122 Attól, hogy egy hangszóró 30 cm-es, még nem biztos, hogy a mélyei is rendben lennének. Ha elfogadsz egy tanácsot: Kapcsold ki azt a loudness-t, a hangszínszabályzókat is állítsd nullára! Először biztosan fura lesz, de hamar megszokod a természetesebb hangzást. Nézd csak meg mondjuk az e-bay-en a drága erősítőket: Sem loudness, sem hangszínszabályzó, sőt, egy ideje még balansz-szabályzó sincs rajtuk! Nem is kell.
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #22790 üzenetére
Ne az apróhirdetéseknek higgy, ott még a Sokol rádió is HájEnd, meg audiofil, csak rá lehessen sózni valakire! Marantzból is találkoztam olyan HM erősítővel, amiért egy vasat sem adtam volna!
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #22788 üzenetére
Több. mint 30 éve próbálom követni a Hi-Fi világ történéseit, de igazán jó Technics (sőt, japán) lemezjátszóról még nem hallottam. A japánok tudnak jó hangszedőt készíteni, meg gyártottak rengeteg kiváló magnetofont, a többi eléggé kommersz. Na jó, néha a nagyok megrázzák magukat, aztán készítenek méregdrágán mondjuk jóféle monoblokkokat, ezt megtette még az általam kevéssé becsült Sony is, de leginkább csak demó célzattal, aztán meg inkább gyártják a tucatárut, abban van az üzlet. (Mondjuk, a DJ cuccokat nem ismerem.) Ezért szoktam ajánlani a Yamahát, mert jó ár/érték arányúak, talán a hangszerkészítők néha belekotnyeleskednek a villamosmérnökök munkájába.
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #22780 üzenetére
Nos, azzal a mondatával, hogy "technics , sony felejtősek" nagy vonalakban egyet tudok érteni, legalábbis CD-lejátszó ügyében egyik cég sem alkotott valami nagyot. Szerintem. Én is inkább a Philips-féle lejátszókat favorizálom, egy Marantz CD5000-et hajtok már 12 éve. Nem a legjobb, de akkor erre futotta. Ami miatt felkaptam a fejem, hogy szegény srácnak, úgy látszik, fogalma sincs az akusztikáról, szerintem ő valami csimm-bumm cirkusz szerű hangzást kedvel, s valami vastagabb, zsírosabb hangú erősítőt keres. Mindazonáltal először is tisztában kéne lennie a fogalmakkal, ezután tudná rendesen megfogalmazni az igényeit.
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #22768 üzenetére
Nem, nem hallottam még róla! Tényleg nem egyformák? A loudness az micsoda? Attól jön meg a dinamika?
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #22766 üzenetére
Tudod te egyáltalán, mi a dinamika? Mondjuk a zenében... Szerintem kevered valami mással!
-
törölt tag
válasz
xEon1337 #22641 üzenetére
Egy Orion 1025B sem lenne rossz.
-
törölt tag
Egy-két leárazott Marantz. Hátha...
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #21545 üzenetére
Hallgatózásos tapasztalat nélkül a DIY sem járható út, de talán flexibilisebb. Mármint később saját magad is tuningolhatsz. Csak értékében eladni nem tudod... Viszont "részletre" is megy.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #21532 üzenetére
Ezzel egyetértek, de most akkor a készülékekhez választunk kábelt, vagy fordítva? Jó, ha bukta nélkül lehet csereberélni, akkor jó, de inkább beszereznék stabilnak tűnő készülékeket, aztán kábeleznék. Persze, a véleményemben annyi a bibi, hogy DIY-ben gondolkodom.
-
törölt tag
válasz
malagutif122 #21413 üzenetére
Miért ragaszkodsz a Sonyhoz? Szerintem Philips, Marantz jobb vétel.
-
törölt tag
válasz
Ed Parker #19912 üzenetére
"Az nem ez az árkategória."
Most mire gondolsz? Én arra céloztam, hogy kár ilyen dobozokkal kábítani a népet, mert bármely vacakot bedugva a sarokba lesz mélye bőven, csak kérdés, hogy milyen áron? Az SA által megadott tűrés pedig minden jóérzésű hifista számára gyanús... -
törölt tag
Tudnátok ajánlani valami elfogadható árú 3m-es Toslink kábelt?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17984 üzenetére
"Zen úgy tudom nem volt gyári. Eleve otthoni építésre tervezték."
Csak afelől érdeklődtem, hogy saját magad pákásztad-e, vagy valahonnan hozzád került? De gondolom, az előbbi...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17974 üzenetére
Nem egy túlbonyolított cucc, szimpi. DIY?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17957 üzenetére
Szerintem olyasmi kerül Béci kezei közé, bár az árát tekintve nem sok igazán minőségi alkatrész lehet benne, tulajdonképpen a kínai vackokat leszámítva kvázi belépő cucc lehet, még nem hallottam, ennyi pénzért még jó is lehet. Számomra már az is megnyugvást jelentene, ha a tesztje konklúziója ez lenne: Nem is olyan rossz! Kérdés, milyen dobozt köt rá, mert 24W azért még nem fogja túlságosan rezegtetni az ablakait.
-
törölt tag
válasz
orbano #17930 üzenetére
Nagyon jól tudom, csak Bécit zrikáltam egy kicsit, még nem barátkozott meg a csövesekkel.
BBéci
Remélem, most egy kicsit változik majd a véleményed, bár az a készülék kissé messze van a nagyágyúktól, de én is kíváncsi vagyok, mit lehet kihozni 300k-ból. (DIY-ben egész jót.) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
cintula187 #16577 üzenetére
Az egy dolog, de jól is szólnak! Ez utóbbi a legfontosabb, bár némi "feleségtűrő faktor" tényleg nem árt!
-
törölt tag
Ez függ attól, mennyire vannak kihajtva. Átlagosan 2-3000 órát. Lehet kevesebb, de akár több is. Ez inkább a végcsövekre értendő.
(#16572) Tonyo A HTA-t, mindamellett, hogy jó kis készülék, enyhe jóindulattal lehet mondjuk hibridnek nevezni. Pontosabban, egy erősítő, amiben elektroncső is van. Mondom még egyszer, nem lekicsinylés miatt írom. Jelen helyzetemben annak is örülnék, helyette nyögöm a 3x3-as házikó költségeit. Az igazi fan-ok még a tápban is vákuumdiódákat használnak...
-
törölt tag
Mert időnként be kell állítani, meg csöveket cserélni, vigyázni, nehogy terhelés nélkül maradjon a kimenet, mert akkor annyi a drága kimenőtrafónak, sokára melegszik be, stb. Szóval, olyan, mint egy szép nő: Foglalkozni kell vele. Persze, olyasmire gondolok, aminek a vége is csöves. Mondjuk 6-8-10 csövet cserélni nem olcsó mulatság...
-
törölt tag
Na, ideje volt egy aláírás, Dorian módra.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #16530 üzenetére
Csakhogy sokan méltatlanul lenézik, pedig nagyon is jó tud lenni! Viszont macerás egy kicsit.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #16522 üzenetére
Csak kapcsolódtam a hozzászólásodhoz, "építő szándékkal." Eddig, ha megemlítettem a csövest, hát, nem dicsértek meg, pedig komoly tábora van. Ezért is örülök minden mások által prezentált pozitívumnak csöves területen.
(#16524) bajnokpityu A "leendő" megint csúszik, épp most vertem el az árát térkőre meg a hozzávalókra.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #16520 üzenetére
Igen, a "csöves hangú" kifejezés inkább a páros torzításokat termelő SE-re értendő. Úgy vettem észre, az már nem is fűszer, inkább drog! Hozzám közelebb állnak a PP-k, tranzisztorosabb a hangjuk, jó értelembe véve. Említetted múltkor a Puttó-t. Utánanéztem, állítólag 250 Hz alatt nem sok mindent csinál, mégis sláger... Ennyit a fizikáról...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #16516 üzenetére
Pedig, ha jól emlékszem, abban csak egyetlen cső csücsül, az elején.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #16512 üzenetére
Mégis jók valamire azok a csövek? Ha csak megemlítettem, már kaptam is a fejemre...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest