- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #11282 üzenetére
Hát mire írtam, h érdekel jött a válasz, valszeg elkelt...pedig még nem is alkudtam.
Azért kíváncsi lettem volna, h a nagy dobozaimmal mit csinálna. Meg egyébként is tetszik ez az izé
-
válasz
bajnokpityu #11297 üzenetére
a 970-es állítólag jobban sikerült darab, de azt gondolnám, hogy óriási különbség nem lehet. amit én keresek a zenében az egyébként marha egyszerű: adja vissza élő hangerőn az eredetit, ne csaljon semmiben. ha az eredeti karcos, legyen a zene is az. ne kis hangerőn szóljon jól. ne csak ordítva. a harman lágyít kicsit, ez tény, néha zavar is. nincs meg az a feszesség sem, ami bbéci normájánál megvolt. na de 45e ft volt (újonnan 150e). és azért a 2x80w/120w, 80A, szimmetrikus felépítés stb. nem rossz.
viszont semmilyen szinten nem vállalok felelősséget azért, hogy neked mi és miért tetszik, úgyhogy semmi megnyugtatás részemről.
-
-
válasz
bajnokpityu #11294 üzenetére
"De hifiben azt szeretem,h néha nagyon független ártól a minőség."
na, ez nagyon így van! bár véleményem szerint a jobb hk sztereó erősítők ebben a kérdésben pont az ellenkező oldalon vannak, mint ahova látszólag te rakod őket.
-
Dorian
félisten
Illetve ha fontos neki az adott dolog annyira, hogy foglalkozzon vele. Legtöbb embernek ez a kis erősítő+ JPW doboz is akkora jóság lenne, hogy többet nem foglalkozna a témával, zenét hallgatna róla 'oszt jónapot. Mindenkinek mások a preferenciái. Engem az autók hagynak hidegen. Astrám kényelmes, elvisz ahová kell, semmi baja soha, ennyi.
-
érzésre sokkal komolyabb hangfalakat is kiszolgál. tényleg komoly zsugának tűnik. a h/k persze kommersz cucc, ezért sokan fanyalognak, de a hk 970-es is baromira egyben van, műszakilag abszolút nem játék kategória. és jól is szól, nekem egyedül a bbécinél hallott mellberúgó lábdob hiányzik belőle, de ott egy 5000 eurós erőlködő csinálta.
(ezért nem szeretek menni másokhoz hallgatózni, csak arra jövök rá, hogy mi hiányzik az otthoni cumómból...)
-
válasz
bajnokpityu #11279 üzenetére
biztos, hogy jó cucc, baromira tetszik nekem is, ne érts félre. ha nem lenne erősítőm, látatlanban is azonnal megvettem volna. most is majdnem megtettem, de aztán jutottam arra, hogy a "tényleg szükségem van-e rá", vagy "csak tetszik"-ből az utóbbi áll fenn.
zolaas: jól tetted, így nekem már nem kell. majd mesélj!
-
zolaas
senior tag
válasz
bajnokpityu #11279 üzenetére
Na én rámentem erre a cuccra. Kíváncsi vagyok.
-
bajnokpityu
félisten
-
válasz
bajnokpityu #11276 üzenetére
nincsenek illúzióim a h/k erősítőmmel kapcsolatban. de negatív irányban sem. másrészt, ehhez a fase cumóhoz sajnos egy dvd játékos van. ha a 302-es cd-vel lenne, már vinném is. ezzel szemben a harman hd 970 limited baromira rendben van. összességében nem hiszem, hogy bármit is nyernék. (no meg, ezen a ponton azért meg kell kérdeznem, hogy hallottad-e egyáltalán bármelyiket a két idézett rendszerből)
-
-
válasz
bajnokpityu #11269 üzenetére
a világhálón. értem én, hogy szeretnél bevinni az erdőbe, de szeretnék kimaradni ebből a körből. már csak azért is, mert a végső érv úgy is az lenne, hogy "meg kell hallgatni".
-
válasz
bajnokpityu #11266 üzenetére
a doboza miatt én is elgondolkodtam, ezért is néztem utána. szebb, mint a hk. de erősen kétlem, hogy jobb is, és végső soron nekem ez számít. (kizárni persze nem tudom, ahhoz valóban meg kéne hallgatni. és baromira megéri az árát, az is szinte biztos, 30e ft-ért 20 éves cuccokat szoktak árulni, közepes speckóval.)
-
bajnokpityu
félisten
Nem tudom beazonosítani. A jobb oldali olyan vacaknak néz ki, eleve nem raknám bele.
De ha sokat töketlenkednek, tudok egy olcsó forrást. A Heed hangfalakhoz eleve dobozonként 8db tüske kellett, kellett olcsó jó forrásParci: én nem a HKra szavaznék. Eleve távol áll tőlem a HK stílusa, ráadásul nagyon szép az az erősítő. CSak a doboza miatt elgondolkodnék...
-
válasz
bajnokpityu #11261 üzenetére
felesleges kérdés. akkor tudnám, ha kipróbálnám, így erősen gyanítom, azok alapján, amiket összebogarásztam róla.
-
Tamoo
nagyúr
Beazonosíthatnátok nekem, hogy melyik hangfaltüske jár a Concept6-hoz.
Bal vagy jobb?Már kezd a tököm tele lenni. Elhoztam őket, itthon kiderült hogy csak egy szett tüskét adtak oda (4db). (nem átlátszó tasakban volt, én meg már nem bontottam ott fel) Telón lebeszéltük, hogy elküldik postán. Erre most küldtek egy szett másik tüskét. Most így lett hangfalanként felemás
-
Peak
addikt
Most nézem, hogy a 25GBos BD lemezen kb. 8-9 Ft/GB a tárolási ár, merevlemezen kb. 14 Ft/GB, 50GBos BD DualLayer lemezen meg kb. 26 Ft/GB az ár.
-
Joe63
tag
Sziasztok,
erről vélemény?Vagy ebben az árban mit ajánlatok?
-
Peak
addikt
válasz
Ed Parker #11247 üzenetére
elviekben a lemezre rá van irva, illetve a lemez belső sávjára szervizsávokra gyárilag szoktak tenni azonosítást, amely az anyagösszetételt részletezi, illetve egyéb paramétereket a meghajtók számára. ezzel tudnak kalibrálni adott médiához, mekkora a max. sebesség, lézer energia, impulzus-hossz, stb.
én most vettem egy plextor b950sa br írót, de a lemez mocskos drága hozzá, pláne a kétrétegű
-
tdd587
őstag
BBéci: Látom használtál/próbálgattál már Furutech cuccokat. A Kácsából letét ellenében el lehet hozni bármit is? Nézegettem ezt a Flux-50 filtert, lehet egy próbát megérne, de csak azért nem mennék ki, hogy leforrázzanak, hogy nem is elvihető...
Másik kérdésem, a Furutech biztosítékot próbáltad már? Elég jól beárazták, és gondolom ezt tuti nem adják oda tesztelgetni.
Köszi
-
herhi
tag
hellósztok!
Samsung DVD-HR773 (160GB) dvd felvevőnél van lehetőség a HDD-re felvett műsort USB-n keresztül külső HDD-re másolni?? Nem akarom elhinni, h csak lemezre lehet kiírni....
(vagy ha ennél nem, akkor a többi márkánál lehet-e)
köszi -
Backrau
aktív tag
Hello. JBL Loft 5.1 milyen lehet az E és az ES szériához képest? Valaki tud valami infót? Köszönöm.
-
KisTücsök
addikt
Sziasztok!
Nagyon kezdő szintű házimozi kiépítésén dolgozom. Van egy Denon AVR 1604-es erősítőm, az lenne a kérdésem, hogy milyen fajta kábellel kössem össze a számítógépemmel (a hangkártyájával), hogy a legjobb hangot kapjam? Digitális vagy optikai kábellel? Vagy valami HDMI-vel? Nem nagyon vágom ezeket.
Köszönöm!
-
ginola
addikt
Új élményekkel gazdagodtam a mai nap folyamán, keresztapán áthozta ezer éves Kék színű Kontakta elosztóját, aminek oldala alumínium és bevált, nem is értem hogyan, de jobb lett a dinamika, beszédérthetőség.....
-
O_L_I
őstag
Sziasztok,
Elég jó áron tudnék hozzájutni egy Yamaha RX-V671-hez.
Egy a bibi hogy hiányzik az YPAO mikrofon. Szerintetek mennyiért (ha lehet egyáltalán) ilyet beszerezni? -
HornedReaper
senior tag
Elkezdtem mp3-ról flac-ra átállni, tényleg hatalmas a különbség 1-2 albumnál..
Egész elégedett vagyok a kicsi, viszonylag olcsó szettel, ami van
A hangfalállványok is azt hiszem, jól sikerültek2 gagyibb féle bútorlap között vascső homoktöltés nélkül, hernyócsavarral összefogatva, Hilti-csavar a tüske az aljukon, a hangfalak alatt 4 sarokban kb. 4-5 mm vastag parafa "téglák".
Azért egy minőségi sztereó erősítővel is jó lenne kipróbálni a System Fidelity hangfalakat
A Grundig V12 sztereo erőlködőm nem tudom, mennyire minőségi..A Bass Redirection-ből hamar kiábrándultam (X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty hangkártya), így viszont csak filmeknél szól a mélyláda, nálam PC-ről megy minden..
-
Ed Parker
nagyúr
A 30 ezres hulladékban meg az a rizikó,hogy hamar ki lehet belőle ábrándulni és nagyon nehéz eladni.
Na mindegy,felelem azt vesz amit akar,csak volt már ilyen itt a fórumon,hogy kérdezett a fórumtárs az adott all in one szettről,azt a végén benyögte,hogy igazából már megvette és tényleg nem egy nagy durranás.
Na az ilyeneket akarjuk itt többen elkerülni,de ha valaki ennek ellenére is szeretné,hát akkor hajrá. -
-
Jared00
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok házimozi rendszerbe, a nemrég vett Panasonic plazma tv-m mellé vennék hangrendszert, nem is tudom, hogy kezdjek neki, a felső határ 50 lenne, de van egy olyan érzésem ez elég alapra lenne elegendő, most találtam az elektro outletbe SAMSUNG HT-BD1250R ( http://www.arukereso.hu/hazimozi-rendszer-c3165/samsung/ht-bd1250r-p38354969/termek-leiras.html#properties ) rendszert 50. ezerért valakinek van valami véleménye erről a szettről, vagy esetleg aki ért hozzá a specifikációkat elnézve tud szakmai véleményt mondani erről, vagy esetleg ajánlani!
Köszönöm előre!!!
üdv -
törölt tag
válasz
adamssss #11213 üzenetére
Alap célokra, filmet nézni teljesen megfelel, de médiajátszó képességet USB-n keresztül ne várj ettől, se más Panasonictól, arra nem alkalmasak. Jó vétel.
Kompoziton csak 720/576 (PAL) vagy 840/480(NTSC) vagy ennek változatait tudja kiadni mely a CRT tévékészülékeknek teljesen megfelel, de HD-ra nem alkalmas.HD-ra ajánlom a komponens kimenetes BD játszókat. 2 ezerrel töbért van Philips BDP 2600, melyen megtalálható. -
Sziasztok!
Huh, de rég írtam a topikba...
Na lenne egy olyan problémám miszerint az idén 13. születésnapját ünneplő panasonic DVD lejátszónk kezd kicsit rakoncátlankodni. Ebből következik,hogy keressük az utódot.
Mivel a bluray, ma már kezd egész baráti árakat elérni, ezért egy ilyen lejátszóba ruháznánk, be.
Konkrétan ezt szemeltük ki: [link]Szerintetek jó vétel? Még anno Bbéci mondta a BDT300-ra, hogy szerinte az árához képest nagyon szép képe van. Ezért is szándékozunk maradni a Panánál.
Még annyi, hogy ugye ennek van egy HDMI meg egy kompozit kimenete. A kérdés az, hogy a kompoziton mekkora a felbontásban tudja kinyomni a jelet?
Ez azét lenne fontos, mivel van egy HDTV, és egy HD prjektor is, amit ki kéne szolgálnia. De mivel csak egy HDMI kimenete van ezért az megy az erősítőbe, de mivel az erősítőnek is csak egy kimenete van, így azt vagy a TV-be vagy a projektorba küldjük, így értelemszerűen a másiknak marad a kompozit.Előre is köszi a segítséget
.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #11210 üzenetére
és egy réz szorító bilincs, amire forrasztani lehet??
Nekem ez volt az első ötlete,, vagy egy sajtolt réz szem, de lehet hogy összetöredezne a nyomó szerszámtól....
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #11207 üzenetére
D=7mm L=72mm grafitrúd 171Ft!!!
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #11207 üzenetére
Találtam rézzel bevont hengeres rudakat különböző méretekben. Csak a végein kívül le kell esztergálni, de a réz leválasztása csupasz rúdra sem bonyolult. De nem lennék meglepődve ha csak rásajtolt réz kupak lenne a végén. Méretre nem pont egy góliát elem grafitrúdja???
Szerk: Honnan tudod, hogy rézkupak van rajta? Csak nem megálmodtad?
Ezen fellekesülve maghalgattuk egy DIY A osztályú FET esen, és ott is javított a hangon, pedig abban semmi digitális nincs......
-
Toobee
veterán
Nem akartok Micheller Myrtill cd-t venni? Egyik helyen se találom a biztonsági mentéseimet...
Szétdobnánk az árát.
-
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #11203 üzenetére
Azért az érdekelne, hogy mihez méreteznéd, ha a rendszer THD-át nem ismered, ahol használni fogod, sem a bele dugott terhelés Cos fi-jét, sem a nemlinearitását, de még a terhelő áram effektív értékét sem.
.... Nekem egy kicsit sok az ismeretlen bármilyen méretezéshez...... szerintem
Tobee: Pedig nem lenne nagy kunszt, az összes elemérték ismert, meg ha nagyon kíváncsi lennék, nálunk meg tudnám vizsgáltatni, hogy a grafitrúd pontosan milyen. Hidd el, te is meg tudnád építeni. Egy váltónál sokkal egyszerűbb.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #11189 üzenetére
"A 3Ds BD lemezt, 2Dben is meg lehet nézni?
Szóval visszafele kompatibilis a teknika?"
Igen olyankor a baloldali jelet veszi alapul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Robogó, kismotor
- Posta, csomagküldés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Le Mans Ultimate
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest