Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Igen, az kellene.
Eleinte csak azt a bemenetet (jelforrást) engedték át az erősítők, ami kikapcsoláskor aktív volt. Csak a legújabb, 1-2 évesek képesek ennél többre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
Visszaolvasva az esetedet, 100%, hogy clipping miatt a korábbi tulajnál leégtek a magas sugárzók (csak azoknál jelentkezik és leginkább akkor, ha egy gyenge erősítőt csatlakoztatnak a hangdobozra, és jól meghajtják). Cseréld ki a magas sugárzókat.
(#36608) pomk
[ Szerkesztve ]
-
pomk
őstag
Még egy kérdésem lenne:
adott egy Magnat Sub egy ilyen hátlappal, ill. adott egy Onkyo SR705 erősítő ilyen hátlappal. Kérlek erősítsetek meg, hogy a Sub egy "sima" Y RCA kábellel kell rákötnöm az erősítőre. De melyik Sub kimenetre kössem? A Pre Out-ra, vagy a másikra?
Vagy van a Sub-on hangfal bemenet ill. kimenet. Az erősítőből vezessem a kábeleket a Subba, és onnan tovább a hangfalakba?[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
Ha már a HECO-ról volt szó:
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
Válaszoltam.... De még egyszer: Szabin vannak még egy hétig utána:
Sarkantyú u. 8.
Hétfőtől-péntekig: 9.00-12.00 •14.00-18.00Azért a HECO gyárt komoly dobozokat is, csak nálunk nem nagyon ismertek. De pl. szub elég sok van...
[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
BBéci
legenda
Régi, ismert név, ugyanahhoz az anyacéghez, a Recoton GmbH-hoz tartoznak, mint a Magnat, MacAudio, Phase Linear.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
Ennyire szelektív a látásod, vagy csak az én kommentjeimet ignorálod?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
Az első hozzászólásban szereplő arányt vedd figyelembe: az erősítő árának körülbelül duplájáért vegyél hangdobozszettet! Ez természetesen az eredeti, újkori árakra vonatkozik, mert csak annak alapján lehet viszonyítani.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Ha igazi BD 3D-t küldenél az erősítőre, akkor nem menne át rajta. Az mkv-ban lévő SBS az lófütty, nem 3D-ként érzékeli.
(#13696) Drótszamár
Azért olyan olcsó a dekóder, amit találtál, mert csak sztereó, én 5.1 kimenetesre gondoltam.
Mennyiért szállítják Magyarországra?
Tök mindegy, mi a dobozok alapanyaga, akkor is Genius, tehát köze nincs a házimozihoz.[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
Csak abból hogy hajnali 1 után kezdesz fórumot olvasni, mint én
Más: Sztereó Guruk!
Mond valakinek az ONIX OA 20/2 erősítő valamit, esetleg valaki találkozott már a hangjával?
Gondolkodom eggyen, de messze van ahhoz, hogy csak érdeklődésként odazarándokoljak meghallgatni. (ha ígéretes, akkor megfontolom az utat.... )
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Az tudom, hogy nem a TV-n keresztül van, azt másvalaki írta. Nálam is hasonlóan épül fel a dolog, mint ahogy te leírtad.
Win7 alatt én úgy állítom be, hogy Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hang. Ott a Lejátszás fülön vannak nekem listázva a lejátszóeszközök, köztük az AMD HDMI output (mivel a videókártya HDMI-jén küldöm ki a képet/hangot az erősítő felé). A gép tehát sehol sem érzékeli az "erősítőt", csak látja, hogy van egy sima HDMI output, amit használhat audio kimenetként. Így a TV bekapcsolása nélkül is tudok hangot küldeni az erősítőre.
Sajnos ezt a Realtek HD Audio Manager-t nem ismerem, amit te használsz.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
Mit értesz az alatt, hogy "nem látja a laptopom az erősítőt"? Miért kéne látnia? Feltételezem, hogy CSAK hangot szeretnél kitenni HDMI-n keresztül erősítőre. Ez esetben a lejátszóeszközöknél kell átállítanod a HDMI Output-ot alapértelmezettre. Vagy ott nem "látja" a laptopod a HDMI output-ot mint opciót?
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
gorbep
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Nem hallottam még ES80-asokat, de az ES30-asoknál mélyebbre tud lemenni, így jó ötlet, hogy először csak a frontokra ruházol be, aztán sorjában a többi, esetleg használtan.
Viszonylag gyakran feltűnnek ES30-asok a használt piacon, center már ritkábban, Szub meg bármilyen más, neked tetsző márka/hangzás lehet.
Az ES széria későbbi elérhetőségéről nincs infóm, de nem tartom valószínűnek, hogy elkezdenék kivonni a forgalomból őket nagyon hirtelen. Ha mégis, akkor meg a használt piacon össze tudod majd idővel szedni az 5.0-át.
Hajrá! Irány hallgatózni!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Rebell
senior tag
ES80 79.990, bár azt irják nincs raktáron, de 1 hívást megér
-
Patice
nagyúr
Szerintem ez a szett is nagyon komoly hangot tudna neked nyújtani moziban, de gondolom az álló front a zene miatt kellene?
100-ért van újonnan is álló frontnak.
Esetleg a centert és két hátsót megveszed onnan, vagy akár a mélyet is és veszel állót frontnak újonnan.
-
pomk
őstag
Na találtam is egy JBL ES szetett. Egyedül az szúrja a szemem, hogy frontnak valami állót szeretnék....
-
Patice
nagyúr
Nem hallottam még, kinézetre biztató, de meg kellene hallgatnod.
A 65 W-os mély lehet gyenge lenne.
Lehet először vegyél 5.0-át aztán gyűjts egy kis pénzt egy jobb mélynyomóra. Alap szinten ajánlott pl.: a Polk Audio PSW 110-es 65 ezer körül.
Vagy akár szép lassan is építkezhetsz, először csak a frontokat veszed meg vagy a frontok + center, aztán a hátsók és a végén a mély. Csak olyan szettet válassz, ami még elérhető lesz addig, amíg össze nem szeded a teljes szettet.
-
gorbep
senior tag
A budapesti úton (Plázánál kicsit kijjebb meghallgathatsz JBL-t meg HECO-t. Régebben a Fulltech-nél is volt egy-két dolog, nem tudom foglalkoznak e még vele....
Nem kell a teljesítményt túllihegni. 100W egy jó hangfallal leviszi a fejedet. (Az első erősítőm 2*5W-os volt, és az is igen hangosan is tudott szólni.)
Rakhatsz rá akár 20w-os hangfalat is, csak ésszel kell akkor a hangerővel bánni....
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nem, nincs ilyen. Ráadásul a ráírkált teljesítmény adatok a mérési mód szerint sok félék lehetnek, plusz önmagában a "Wattszám" nem is mond semmit (pl. az érzékenység nélkül)
Amire gondolsz, az nem teljesítmény, hanem minőség miatt, hogy az erősítő árának kétszeresét javasolják 5.0 szettre költeni, bár ezzel én nem feltétlen értek egyet.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
TCr
veterán
Menj el a Streamaudio-ba és hallgass meg pár szettet.
130-ért és 150-ért vannak Dynavoice Magic 5.0 szettek, esélyes, hogy ebben az árkategóriában verhetetlenek.
Hívd fel őket, hogy időpontot egyeztessetek.
Hallgass meg minél több hangsugárzót.Menj el a Netdepo-ba is, ott is tudsz hallgatózni.
A másik kérdésedre a válasz: 5.0 -> sub.
[ Szerkesztve ]
-
-
Toobee
veterán
Ha jól láttam 1 óráig bírtad a várokozást...délelőtt, munkaidőben.
Egyébként szerintem is várj még azzal a vásárlással. Augusztusban is lesznek használt erősítők, de gondolom 1-2 hét nem oszt nem szoroz. Talán havonta 2-3 brutál jó vétel fel szokott tűnni, azokra kéne rárepülnöd.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Erről egy vaterás hirdetés jutott eszembe amit tegnap láttam. Valami Technics erősítő volt.
"Nem tudom a típusát, nem tudom hány wattos, de nincs gond az erejével ... bármilyen hangfalat recsegtetésig hajt!!!"Én nem vennék addig erősítőt amíg csak a geniust tudod rákötni. (ha csak nincs valami extra jó áron, ami kihagyhatatlan)
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Energiaital topic
- Path of Exile 2
- BestBuy topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Egy korszak vége
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
- Samsung 65 QLED Smart LED Televízió, 163 cm, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest