- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Ha igazi BD 3D-t küldenél az erősítőre, akkor nem menne át rajta. Az mkv-ban lévő SBS az lófütty, nem 3D-ként érzékeli.
(#13696) Drótszamár
Azért olyan olcsó a dekóder, amit találtál, mert csak sztereó, én 5.1 kimenetesre gondoltam.
Mennyiért szállítják Magyarországra?
Tök mindegy, mi a dobozok alapanyaga, akkor is Genius, tehát köze nincs a házimozihoz. -
pomk
őstag
válasz
KisApám #13676 üzenetére
Nekem egy Onkyo 705 erősítőm van összekötve laptoppal és LG 3D TV-vel. Mind a 2 kapcsolt aHDMI-n kersztül megy. A laptopon lejátszom a 3D filmeket, és erősítő minden gond nélkül szétosztja a jelet a TV és a hangfalak között. Teljesen jók a 3D-s fimek a TV-men. Ez ha jól tudom azért van, mert az erősítő csak továbbítja a jelet, nem dekódolja. Azt a TV végzi. Így szerintem nincs szükség az 1.4-es HDMI formátumra.
zolee3000:
Próbáld ki ezt: Splash PRO. Lehet választani hangsávot és minden lejátszik. Ezen kívül be lehet állítani a stream audio-t is. Ami az Én laptopomnál nélkülözhetetlen, mert így nem a laptop végzi a hang dekódolását, hanem az erősítő. ACER 5750G-m van, Nvidia GT540M kártyával. Sajnos másként nem tudtam megoldani, hogy a hangot megfelelő minőségben küldje ki HDMI-n keresztül. -
törölt tag
válasz
Drótszamár #13696 üzenetére
SCART-on nem ad ki hangot a TV?
-
Drótszamár
őstag
Pedig ez a minőségi fadobozos változat
Nincsenek nagy igényeim, de néha jó lenne, ha ki tudnák hozni akár egy sima sztereo hangot a tv-ből. 12.000-et tényleg nem ér meg a dolog ha 5-6 ért találok egy használtat az még belefér.
Közben asszem megtaláltam amit kerestem: http://www.amazon.com/D3-Digital-Converter-Optical-Toslink/dp/B005K2TXMO/ref=cm_cr_pr_sims_t
Rossz szavakkal kerestem tegnap este. -
zolee3000
tag
Sajnos tényleg sok dolog van, ami még legfeljebb DVD-minőségben érhető csak el, szóval azért HD-korszak ide vagy oda, azért csak kell majd az a fránya felskálázás.
A netes mkv-kat (szerintem ezekre gondoltál) én nem szeretem, de lehet, hogy itt bennem/az eszközeimben van a hiba. Eddig (ill. a házimozi rendszer beszerzéséig továbbra is) kizárólag a szgépen "moziztam", és, míg a DVD-k lejátszásával soha semmi gondom nem volt, addig az mkv-khoz nem találtam még olyan szoftvert, ami mindegyiket megbízhatóan vinné - pedig kipróbáltam az összes populáris lejátszót (KM player, VLV, Zoom, BS). Vagy a kép blokkosodik, esik szét vagy a hang csúszik, esetleg hangsávot váltani nem lehet - szóval egy rémálom. Ezért nincs is sok ilyen HD-s anyagom, inkább BD-ket próbálok majd beszerezni. Lehet, illetve csak remélni tudom, hogy egy jobb médialejátszó (Dune, Popcorn) majd boldogul ezekkel a HD-videókkal, és akkor már tényleg lesz értelme, hogy a DVD-kről áttérjek ezekre.Ricsik
Természetesen a hangminőség a fő szempont. Amiért a plusz szolgáltatásokra is rákérdezek, az azért van, mert ez lesz az első erősítőm, és médialejátszóm se volt még a TV-hez. Szóval még nincs velük tapasztalatom, ezért nem is olyan egyértelmű még számomra, hogy pontosan mi is az a feature, amire valóban szükségem van ezen eszközökben. Nem akarok felesleges dolgokat megfizetni, de azt sem, hogy utólag kiderüljön, hogy valami fontos dolgot nem tud az egyébként drága cucc. -
BBéci
legenda
válasz
electrocarlo #13690 üzenetére
A lehető legrosszabb választás az erősítőre bízni a skálázást. Illetve annál még nagyobb hiba kisfebontású vackokat nézni full HD helyett.
Én Pioneert vennék. -
electrocarlo
csendes tag
Hali!
Milyen blu ray lejátszót érdemes most venni.
Lényeg hogy van házimozi rendszerem és egy onkyo 609 esem. Szeretnék olyan lejátszót ami
tökéletesen látszik minden lemezt és tudja a divx, xvid, mkv formátumokat is.
A hangot és a felskálázást nem fontos hogy tudja mivel az erősítő azt megcsinálja nem? -
BBéci
legenda
válasz
Drótszamár #13683 üzenetére
Igen, léteznek olyan eszközök, az ár valahol 12000 Ft környékén kezdődik. Szerintem a Genius nem az a szint, amire érdemes 5 forintnál többet kiadni.
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Van egy LG LD420-as tv-m, aminek csak optikai kimenete van, illetve van egy Genius 5.1-es hangszóróm, aminek csak analóg bemente van.
Hogyan lehet olcsón, és egyszerűen összekötni a kettőt? Gondolom kell egy "dekóder" ami a digitális jelből analógot csinál. Létezik ebből valami olcsó, és egyszerű verzió?
Köszi előre is.
-
cekkk
veterán
Van már olyan hdmi elosztó ami 1.4es?
Mert akkor az is megoldás lehet, hogy bemegy a lejátszóból a jel, és lehet küldeni az erősítő és a megjelenítő felé.
-
Leo66
csendes tag
Rotel RSX 1550 milyen zenén és mozin? Jobb mint pl: a Denon 4310?
-
ginola
addikt
Cav Dp 300-at hallott már vki, vélemény?
-
-
benceb77
tag
Segítsetek egy elméleti kérdésben. Feltétlenül tudnia kell az erősítőnek a 4k-t ahhoz, hogy egy 4k-s anyagot felskálázás nélkül!! továbbítson a TV felé? Én úgy gondololtam, hogy nem mert a HDMI szabvány adott és ha az erősítő nem nyúl bele a video jelbe akkor egy 4k felskálázást nélkülöző erősítőn is át kel mennie a jelnek.
Ismerős szerint bizony tudnia kell. Mi az igazság?
(Na nem mintha 4 éven belül 4k anyagot néznék)
-
KisApám
addikt
válasz
Warter #13670 üzenetére
Most már semmivel.
Ezért akarok egy olyan erősítőt venni, amire a későbbiekben pakolhatok kicsit jobb hangfalakat.
Ezért írtam árat is, hogy kb. 175 000 Ft körül be tudok ruházni rá.
DENON 1713 pl., csak elég új, ezért az ára is túl ropogós hozzá.
Vagy ha rászánom magam még kis spórolással, egy DENON 2113 vagy 2311 is belefér, 200 000 Ft alatt vannak.
A Harman Kardon AVR 365 is 200 000 Ft alatti.
-
Dorian
félisten
-
Rebell
senior tag
válasz
KisApám #13663 üzenetére
Szeva,,
én csak annyit tanácsolnék, hogy olvasgasd a fórumot elölről , kb 1 hétig folyamatosan, és közben nézegesd az eladó használt erősítőket. Ha találsz vmi jó példányt, akkor keresd ki a fórumból, hogy mik az általános vélemények.
Milyen hangfalszettel párosítanád az erősítőt?
Ha 70% zene, akkor már kezd Stereoban -
KisApám
addikt
A HDMI-re a 3D Televízió miatt "érzékeny" vagyok.
Ezért gondoltam új, vagy nem túl régi és HDMI 1.4(a) csatlakozóval rendelkező erősítőkre.
-
KisApám
addikt
Ahogy visszaolvastam, tényleg a DENON a nyerő...
2113
2311
2312
1713Bár az 5.1 bőven elég, 5 hangfalam van...
Azaz a DENON AVR-1713 okésnak tűnik... -
KisApám
addikt
BBéci
Neked mi a véleményed ERRŐL?
-
hzsolti94
csendes tag
Hali! Elnézést, ha nem ide tartozik a kérdésem! A problémám az, hogy van egy nagy lg led tv-nk, és egy lg házimozi rendszer hozzá, de nem tudom normálisan kiélvezni. A filmeket pendriveon szoktam lejáttszani, ha a tévébe dugom, csúszik a hang. Ha a házimoziba, akkor akad az egész, vagy nem ismeri fel a pent. Számítógépen illetve laptopon ezek tökéletesen futottak, úgyhogy gondoltam hdmi-vel laptopról játtszom le. Hát ígyis akadt mint a fene. megőrülök
tudom, hogy hülye vagyok ehhez, de ha ti tudjátok mi lenne a megoldás légyszíves írjatok.
-
KisApám
addikt
válasz
axwel18 #13649 üzenetére
Szolgáltatásokban is tud annyit, mint az ONKYO?
Valahol nemrég itt olvastam, hogy vacilálni kell a DENON-al valamit... (Itt van a hozzászólás: DENON 1912).
A többi DENON-al is hasonló a helyzet?
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
175 000 ft körül milyen erősítőt ajánlanátok?
70% zene
30% filmTalán ezek (???):
ONKYO TX-SR608 (vagy SR578)
ONKYO TX-NR616 (vagy NR609)
DENON AVR-2312 (vagy AVR-1912)vagy más egyéb...
KÖSZÖNÖM a segítséget!
-
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy tablet hdmi-vel tv-re kötve, majd a tv-ből egy optikai kábel az erősítőbe. A gondom csak az, hogy a tévé lekeveri sztereóra a hangot, és a digitális kimeneten már csak azt küldi az erősítő felé. Meg lehet oldani valamilyen külső dobozka közbeiktatással a dolgot, hogy a hdmi jelet szétválassza egy hangra és egy képre?
Köszi!
-
BBéci
legenda
válasz
zolee3000 #13620 üzenetére
Szintén terjedelmes DVD gyűjteménnyel rendelkezem, de az utóbbi 2 évben talán hármat vettem elő belőlük. Túlnyomó többségük megtalálható a neten HD-ban, méghozzá ingyen.
Bármennyire jól tudnak skálázni a lejátszók, a 1080p filmekkel nem veszik fel a versenyt. A másik a hangminőség, mert ami a DVD-ken van, az már nem elégíti ki egy házimozi megszállott igényeit.
Full HD tévén (vetítővel) DVD-ket nézni számomra csak akkor elfogadható, ha az adott film tényleg sehol a világon nem létezik 1080p-ben.
A kipróbálást arra az esetre értettem, ha már komplett házimozi rendszerrel rendelkezel. -
zolee3000
tag
Köszi, de nem áll szándékomban elfelejteni az SD filmeket, tekintve hogy a terjedelmes DVD gyűjteményemet anyagilag kicsit megterhelő lenne egyik napról a másikra BD-re cserélni, arról nem is beszélve, hogy rengeteg film/sorozat van, ami még csak DVD-n került kiadásra (vagy még úgy sem). A kipróbálás meg jó ötlet, csak azt elfelejtettem írni, hogy nem boltban/szervizben/tesztközpontban dolgozom, szóval nemigen van rá módom. Akkor szerinted nem érdemes plusz pénzt kiadnom olyan erősítőért, amelyik tud 1080p-re skálázni, hiszen a lejátszó valószínűleg megfelelő minőségben elvégzi azt?
-
zolee3000
tag
válasz
Dorian #13614 üzenetére
Köszönöm. Azt egyébként honnan lehet tudni, hogy melyikben van a jobb videofeldolgozó áramkör? Gondolom a specifikációkban ezt nem igen szokták feltüntetni. Amúgy én is Dune lejátszót tervezek venni, esetleg egy Popcorn Hour C-200-at. Az erősítő még nyitott kérdés, de a Denon AVR-2113 nagyon szimpatikus. De ha a skálázást úgyis a lejátszó végezné, akkor lehet, hogy az 1912-es is elég lenne, ami kb. ugyanaz, csak épp a felskálázást nem tudja.
-
zolee3000
tag
Bocsánat, tudom, hogy csak érintőlegesen tartozik ebbe a topicba, de biztos tudtok segíteni: Az érdekelne, hogy a képminőség szempontjából érzékelhető-e valami különbség attól függően, hogy melyik eszköz – a lejátszó, az erősítő vagy maga a TV végzi el az SD videók felskálázását?
-
cudarz
tag
válasz
cudarz #13606 üzenetére
Ugyanez rendszerezve:
1x Infinity Alpha 5 HCS Center
Nenn-/Musikbelastbarkeit: 75/125 Watt
Frequenzbereich: 80Hz - 22kHz
Empfindlichkeit: 88 dB / 2,83V / 1 m
Nennimpedanz: 6 Ohm
Übernahmefrequenz: 4 kHz
Tieftonlautsprecher: 2 x 80 mm C.M.M.D.?
Hochtonlautsprecher: 10 mm Polykarbonat
Abmessungen (H x B x T): 125 x 290 x 172 mm
Gewicht: 3 kg4x Infinity Alpha 5 HCS II Satelitte
Nenn-/Musikbelastbarkeit: 50/75 Watt
Frequenzumfang: 80 Hz - 22 kHz
Empfindlichkeit: 88 dB / 2,83 / 1 m
Nennimpedanz: 8 Ohm
Übernahmefrequenz: 3,5 kHz
Tieftonlautsprecher: 100 mm C.M.M.D.?
Hochtonlautsprecher: 10 mm Polykarbonat
Abmessungen (H x B x T): 230 x 150 x 180 mm
Gewicht: 2,5 kg1x Infinity Alpha5HCS II Subwoofer
Nenn-/Musikbelastbarkeit: 110 Watt RMS
Übernahmefrequenz: 40 Hz - 130 Hz (einstellbar) 2 dB/Oktave
Tieftonlautsprecher: 210 mm
Abmessungen (H x B x T): 420 x 260 x 335 mm
Gewicht: 11 kgBocsi, csak lejárt már a szerkesztés.
-
cudarz
tag
Sziasztok!
Van egy kb 10 éves Infinity Alpha 5 HCS nevezetű 5.1-es hangfal rendszerem, aminek a következő a specifikációja (németül):
Alpha Satelliten/Center: Frequenzgang 80 bis 22.000 Hz, Übergangsfrequenz 3,5 kHz (Center 4,0 kHz), empfohlene Verstärkerleistung 10 bis 60 Watt, Wirkungsgrad (2,83/1 m) 88 dB, Impedanz 8 Ohm (Center 6 Ohm), Maße (H x B x T in mm): Satelliten 230 x 150 x 180/Center 125 x 290 x 172, Gewicht 2,5 kg, Gehäusefarben Buche/Kirsche Natur/Schwarz, graue Frontbespannung, Hochtöner: 10 mm, Mitteltöner: 1 x 110 mm.
Alpha Subwoofer: Aktiver Subwoofer, Bassreflex-Prinzip, Tieftöner 1 x 210 mm Aktiv, 1 x 210 mm Passivmembran, Ausgangsleistung 110 Watt, Frequenzumfang 45 bis 150 Hz (+/- 3 dB), Übernahmefrequenz regelbar 40 bis 130 Hz (12 dB/Oktave), Maße (H x B x T in mm) 420 x 260 x 335, Gewicht 11 kg, Gehäuseausführungen Buche/Kirsche Natur/Schwarz, graue Frontbespannung
Szintén németül egy teszt róla: http://www.areadvd.de/hardware/infinityalpha5hcs2.shtml
A kérdésem az lenne, hogy ez milyen kategóriának számít? Alsó vagy közép stb.? A rendszerrel megegyező kategóriájú házimozi erősítőt szeretnék hozzá venni, ezért merült fel a kérdés.
Köszönöm a válaszotokat!
-
törölt tag
válasz
frici90 #13602 üzenetére
Ha külön ment akkor minden hangositáskor külön kellett a Sonyt, Salt hangositanod.. és ha más decibelbeosztása volt a hangerőpotiknak akkor nem hiszem hogy minden film/zene ugyanugy szólt.
íegyedüli jó megoldás szerintem: hangváltó és combosabb -akár sztereó- erősitőre csere.
100 watt az kb 15 nm.-re elég, maxra huzva esetleg 20.. -
frici90
tag
http://elektrotanya.com/sony_sa-ve335_wms335_ss-cn335_v335_ver-1.0_sm.pdf/download.html
Na ez az aktív sub van hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged