Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Léghűtés topik
- Bluetooth hangszórók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTTeS
senior tag
válasz
axwel18 #13497 üzenetére
Hulk (a legutolsó feldolgozás)
I Robot - amikor az alagútban megtámadják, meg amikor elkezdődik a lázadás
Matrix 3 - film vége felé a robotok városában a fő robot mély öblös beszéde és Zion ostroma
Star Trek - film közepén mikor megérkeznek először a Vulcan bolygóhoz, utána meg mikor a bolygó elpusztul (itt egy nagyon durva mély effekt van hozzákeverve amint a fekete lyuk elnyeli a bolygót)
Star Wars 1 - fogatverseny
Star Wars 2 - a végén a háború mikor megjönnek a klónok, a végén a fénykardharc (ebben elég ütős mélyek vannak)
Terminator megváltás - a film eleje kb 5-10. perc, és a kamionos-repülős-motoros üldözős rész a film közepe környékén
Tron Örökség - amikor a srác kb 20. perc környékén a lézerrel átdobja magát a másik világba
Transformers 2 - mikor a megatront élesztik fel a tenger mélyén
Gyűrűk ura 2 - Helms Deep ostroma (itt is leginkább amikor kirobbantják a vár falát)
Gyűrűk ura 3 - amikor Frodóék a magas felfele vezető lépcsőhöz érnek (Minas Morgul)
A neten található fél perces THX trailerek, ezek közül is a kedvenceim: broadway 2010 és az amazing life. -
axwel18
senior tag
Megjött ma faterom Cav W310-es szubja estig nálam lessz. Tudnátok gyorsba mondani valami filmet ami rendesen megdolgoztatja ?
-
Toobee
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
kiki22 #13490 üzenetére
Azért ehhez picit olvasni kéne,hogy mi a különbség az egyes készülékek között.
Itt olvasgass,rengeteg készüléket bemutat az oldal.
Az adott készülék építési minősége,tápja,bd mechanikája,videó jel feldolgozó egysége,csatlakozók stb..
Ezek mind mind befolyásolják az árat.
Ha alap lejátszók között nézelődsz,a pioneer bdp 140 egy jó választás vagy a 440-es. -
Warter
addikt
válasz
kiki22 #13479 üzenetére
Természetesen itt is kérdeződködsz, de célszerű megnézni a céltopicot is.
-
kiki22
senior tag
hello-!Bd lejátszóból milyen típust érdemes venni ?Mik az ajánlott típusok ?
-
matyasmx
csendes tag
Elnézést!% Ezzel: Link
-
matyasmx
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem 2 db SAL SBV 2020 (80 watt, 8 ohm) hangszóróm.
Szerintetek összeférne ezzel: LinkEgy készre szerelt nyitott mélyládárol van szó.
Előre is köszönöm! -
törölt tag
Sziasztok, Erre valaki esetleg?
Egy hete "megőrült" az erősítőm. Ha bekapcsolom, akkor rögtön stand by módban üzemel. megnéztem a beállításokat, minden törlődött, illetve default értékre állt be (nincsenek mentett rádióadók, a hangfalak távolsága mindig ugyanarra az értékre áll be, stb).
Nem volt áramszünet, áramingadozás sem, mert azt látnám a mikrón vagy az ébresztőórán. A tápkábel a dobozból jön, nem "dugós".
Reggel, mikor elmegyek, még jó minden, 9 óra múlva meg teljes reset. Érdekes, hogy éjszaka nem csinálja ezt. Hülye kérdés, de lehet köze a kánikulához?
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
gorbep
senior tag
"Ha nem lenne már egy itthon... megvenném. Pár napig most H/K 360-as av erősítőt hallgattam helyette... felüdülés volt visszakötni. Vannak hibái, de ennyiért nem tudom lehet-e jobbat találni. Annak aki az újak közt nézelődik biztosan nem"
Elmondhatnád a tapasztalataidat vele, mert számlásan 49e-ért már jó vétel. Ha mindent beleszámítok kb 35-be kerül...
-
gorbep
senior tag
Ha már megvennéd, akkor inkább itt vadi újan!
Bocs, hogy belekotyogtam......
Amúgy milyen a hangja?( mert a kivitele nekem is tetszik....)
-
Rebell
senior tag
Szevasztok,
kérhetnék véleményt erről ezekről a Habia a kábelekről? Találkozozz már valaki velük? (Főleg most hangfalkábel érdekelne)
üdv.
Laca -
reggi
aktív tag
Szisztok!A Kacsas kce-flw15 kabelt hasznalja valaki,tud rola mondani valaki valamit?Olcso, erre az arkategoriara lenne penzem.Kosz elore is!
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #13463 üzenetére
Szerintem valamit félreértettél, Dorian is Zoli ajánlásai alapján javította a szobája akusztikáját és Ő is nekem ad igazat.
Jónéhány profi kivitelezésű moziszobában, bemutatóteremben, stúdióban jártam, írtam róluk cikkeket, tisztában vagyok az alkalmazott akusztikai elemek anyagával, fajtájával, elhelyezésével és hatásával.
Azt hiszem, ezt a csontot lerágtuk.
Pont. -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #13461 üzenetére
Elárulom, azt a cikket szakember írta. A tojástartó előnye az olcsósága, régebben professzionális hangstúdiókban is alkalmazták, tehát annyira nem haszontalan, hogy Te, mint laikus, tévedésnek minősítsd.
Ha a légáteresztő anyag mögött nincs semmi, nem fogja a hangot kellő mértékben elnyelni. -
Deadzone41
őstag
én nem értek hozzá, csak hivox zoli ajánlásait ismételgetem általában. én úgy tudom az olyan anyagok működnek elnyelőként, amiken át tud menni a levegő, és hőenergiává tud alakulni, így elnyelődik. diffúzorként valóban felfogható, de most már kíváncsi lennék egy szaki véleményére ezzel kapcsolatban. a linkelt cikkben azért van egy-két tévedés pls a tojástartó ajánlása, ami köztudottan nem sokat használ.
-
axwel18
senior tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget a sötétítő ügyben.
Ezt a cd-t hallotta már valaki ? Szerintem nagyon jó cd és a hangja is meglepően jó. -
kiki22
senior tag
hello-!Bd lejátszóból akkor most a legjobb vétel vmeliyk pioneer ?
-
Dorian
félisten
válasz
Deadzone41 #13456 üzenetére
Igaza van Bécinek, ha csillapító anyag van burkolva: ráfeszítve (esztétikai okokból) szövettel, annak kell "átfújhatónak" lenni. A függöny csak úgy lóg, teljesen más.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #13456 üzenetére
A függöny nem merev felület, tehát nem veri vissza a hangokat, hanem elnyeli. Valamint nem képez nagy sík felületet, mint a kanapé különböző részei, tehát diffúzorként működne.
Te akusztikával foglalkozó szakember, netán hangmérnök vagy?
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, melyben nehéz bársonyt ajánlanak az ablakok elé lógatni. -
törölt tag
Sziasztok,
Egy hete "megőrült" az erősítőm. Ha bekapcsolom, akkor rögtön stand by módban üzemel. megnéztem a beállításokat, minden törlődött, illetve default értékre állt be (nincsenek mentett rádióadók, a hangfalak távolsága mindig ugyanarra az értékre áll be, stb).
Nem volt áramszünet, áramingadozás sem, mert azt látnám a mikrón vagy az ébresztőórán. A tápkábel a dobozból jön, nem "dugós".
Reggel, mikor elmegyek, még jó minden, 9 óra múlva meg teljes reset. Érdekes, hogy éjszaka nem csinálja ezt. Hülye kérdés, de lehet köze a kánikulához?
Mi lehet a probléma?
Előre is köszi. -
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #13452 üzenetére
Az a lényeg, hogy a csillapításra szánt függönyön nem kell átmennie a levegőnek. Ha legközelebb színházban járok, majd megvizsgálom a függönyt, bár annak sem sötétítenie, sem hangokat csillapítania nem kell.
-
andorra
őstag
válasz
Deadzone41 #13452 üzenetére
Ahhoz képest, hogy nem lenne függöny. A vastag függönyök jók, de nagyon drágák. A vékony sötétítő függöny nem alkalmas vetítési sötétség eléréséhez. Ha valaki nem kényes a sztereó zenehallgatás minőségére, amit napközben bizonyára nem behúzott sötétítő függönnyel hallgat, annak házimozira bármilyen fajta függöny jó lehet.
-
Deadzone41
őstag
ez így nem egészen igaz, az anyag szerkezetétől függ az egész, el kell menni a függönyöshöz, és kipróbálni melyik jó. a színházi függöny is vastag, nehéz mégis átmegy rajt a levegő.
andorra: "Általában egy normál vékonyabb függöny is jól csillapít"
mihez képest?
sötétítő függönyről volt szó, lehet kétsoros karnist venni, egyikre teszel sima fényáteresztő függönyt, másikra két oldalra sötétítő függönyt, amit el tudsz húzni ha kell. -
andorra
őstag
válasz
Deadzone41 #13448 üzenetére
Te mindig sötétben hallgatsz zenét, vagy nálatok nincs is ablak? Általában egy normál vékonyabb függöny is jól csillapít, persze ha nem a hangfalak frontján, hanem mondjuk oldalt vannak az ablakok. Persze ha valakinek külön szobája van házimozira, akkor más a helyzet, de itt gondolom nem erről van szó.
-
BBéci
legenda
válasz
Deadzone41 #13448 üzenetére
Abban igazad van, hogy ablak elé jó csillapító hatással rendelkező függönyt kell lógatni.
Ha nehéz a függöny, illetve az anyag és hatékonyan sötétít, akkor a legritkább esetben lehet átfújni rajta, ezek ellentmondanak egymásnak. -
andorra
őstag
válasz
Deadzone41 #13446 üzenetére
A vetítéshez teljes sötétség kell, azt sokkal inkább redőnnyel lehet biztosítani.
-
andorra
őstag
válasz
axwel18 #13444 üzenetére
Az akusztika kérdése nagyon bonyolult, nem egy, hanem nagyon sok paraméter függvénye.
Induljunk ki abból, hogy nagyon meg vagy elégedve a jelenlegi akusztikával, hiszen azért félted, nehogy elrontsd. Szerencsés eset. Ha olyan felület elé kerül a függöny, amely csillapítatlan volt korábban, akkor csökkenteni fogja a visszaverődéseket, vagyis csillapítottabb lesz a szoba, ha viszont nem, akkor kisebb lesz a különbség. Nem tudom milyen anyagok közül tudsz választani, de talán minél vékonyabb és olcsóbb amit javasolnék a minél kisebb változás érdekében, persze így látatlanban, hiszen alapvetően semmit olyan adatot nem közöltél, amire bármiféle komoly választ alapozni lehetne. -
axwel18
senior tag
Megint szeretnék segítséget kérni. Most akarok sötétítő függönyt venni de valami olyat ami nem rontja a hangot vagy esetlegesen javítja a hangot milyen anyagú függönyt érdemes venni mert van elég sok fajta. Előre is köszi a segítséget.
-
tjojo
tag
Lenne egy kérdésem.
Mostanában vennék mediaplayert, és gondolkozok a HM-n is.
Namármost, ha sikerülne olyan lejátszót venni amin nincs analóg 5.1 és olyan erősítőt, ami nem dekódolja a HD hangsávokat (esetleg nincs rajta HDMI), akkor melyik összekötés adja a legjobb hangzást 5.1-ben?
Ha már vennék, törekednék rá, hogy ezt a gondot elkerüljem, de hát azok a piszkos anyagiak... -
Leo66
csendes tag
Hali!
Ezeket az eladó sztereó erősítőket találtam. Melyik lenne jobb vétel mindenféle zenére?
Creek EVO I.:95e., Primare A20: 110e., Rotel RA 1062: 125e., DenonPMA 1500AE: 110e., Denon PMA 1500MK: 89e. -
BBéci
legenda
válasz
Kamikaze240 #13428 üzenetére
A megboldogult Autóhifi magazin fénykorában sok erősítőt teszteltem itthon. 200 amperes táp, Optima akkumulátor és 1 farádos Helix kondenzátor volt eléjük kötve. A kondi elhagyható, a másik kettő viszont létszükséglet.
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Kamikaze240 #13430 üzenetére
Igen, bármelyik fekete, mert az mind test. Kell majd egy plusz 12V az erősítő bekapcsolópontjára is. A vezetékek bekötésénél óvatosan, figyelmesen járj el, mert rövid zárlat - hosszú tűz!
-
DjKoxi
senior tag
válasz
Kamikaze240 #13428 üzenetére
Autós végfokot, főleg amivel mélynyomót akarsz hajtani, nem érdemes ilyen gyenge tápra kötni.
-
Kamikaze240
tag
Hello mindenkinek lehet nem idevágó kérdés de ha mondjuk egy aútós erősítőt akarnék használni mondjuk mélynyomó hajtására és az erősítőt pc táppal szolgálnám ki árammal azt hogy lehet megcsinálni?
Mármint mely kábelt kell a24 pines atxen összekötni hogy elinduljon, valamint nem tehet kárt az erősítőben ez a megoldás?
A választ előre is köszönöm.
Üdv. -
gorbep
senior tag
Pedig olcsó, és tökéletesen működik.....
Ha nem kell 20A elég egy SFX-es táp. Ha zajos kis terhelésnél ki is kötheted a ventit. Ha melegszik, mert 100W fölött terheled, érdemes a ventillátort söntölni soros ellenállattal, vagy 5 voltra átkötni, vagy 7V-ra (12V és 5V) közé. Ennél olcsóbb korrekt megoldást nem találsz.Szerintem....
-
Patice
nagyúr
válasz
katras #13423 üzenetére
Ha van a géped alaplapján digitális optikai kimenet, akkor ezt kell összekötnöd a házimoziddal, egy optikai kábel segítségével.
Ha nincs a gépeden ilyen digitális kijárat, akkor a másik lehetséges megoldás, hogy a TV digitális kimenetét kötöd a házimozid optikai bemenetére, már ha van, már ha kiküld a TV azon az 5.1-et (gyanús, hogy csak sztereót, mert alap szintű TV).
Ha nincs a gépeden optikai digitális kimenet, akkor a harmadik megoldás tényleg egy hangkártya (csak példa, nem muszáj innen venned), amin van optikai digit kimenet.
-
-
katras
tag
Sziasztok!
Nem tudom hol kérdezzem emiatt ide fordulok. Van egy lg 806 ph 5.1 házimozirendszerem, és számítógépemre szeretném kötni, hogy az szolgáltassa a hangot, és egy samsung 32d5000 a képet, gondolom ehez szükséges hangkártya. HA igen mennyiért érdemes vennem, ha nem akkor hogyan kell megcsinálni?Válaszotok előre köszönöm
-
Joshi
titán
Van egy HK AVR 156-os erősítőm és a távirányítója szarakodik, egy ideig lehet vele navigálni aztán semmi. Ha kiveszem az elemet és úgy nyomok egy gombot majd visszateszem az elemet akkor megint működik egy darabig. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Gondolom ez gari ugye?
-
Tamoo
nagyúr
Toobee & Patice: ~10percig amíg hallgattam jónak tűnt, utána elfüstölt a táp, úgyhogy most várok pár hetet az újra. Csak egy Elac slr50 mellé lesz.
-
gorbep
senior tag
Csak abból hogy hajnali 1 után kezdesz fórumot olvasni, mint én
Más: Sztereó Guruk!
Mond valakinek az ONIX OA 20/2 erősítő valamit, esetleg valaki találkozott már a hangjával?
Gondolkodom eggyen, de messze van ahhoz, hogy csak érdeklődésként odazarándokoljak meghallgatni. (ha ígéretes, akkor megfontolom az utat....
)
-
fesii
aktív tag
Sziasztok
Házi mozit lesegetek mostanság. Az 50-60e ft-os kategba (80eft-os fizetésből erre telik)
Lenne pár kérdésem. A filmeket allshare-el osztom meg. Ha csak egy hangfalszettet veszek és bedugom a tévébe akkor 5.1-be fogom hallani? Vagy mindenképp kell egy lejátszó is amibe először bedugom a hangfalak kábeleit majd onnan a tévébe?
Találok kezdőknek való leírásokat? Mert eddig amiket találtam azok mind high end kategosok voltak számomra.
Ezzel szemezgetek [link]
A hátsó két hangfalat mindenképp fel kell fúrnom ezért gondoltam, hogy azoknak nem kell állónak lennie. -
tamas0123
csendes tag
Sziasztok!!!!
Vki tudja hogy Lg LH-T250 házimozit hogy kössem rá a gépre úgy h 5.1be szoljon???? Előre is Köszi! -
pomk
őstag
Tudom, hogy nem Te írtad, csak nem akartam 3 hozzászólást írni. Nem Neked szántam!
Újra kipróbáltam mindent. Leellenőriztem a kábeleket, mi honnan hova megy. Kihúztam, visszadugtam őket, és láss csodát...most jó.
Tegnap du. próbáltam, akkor nem került be a Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hang -> Lejátszás listába az erősítőm abban az esetben, ha a TV bekapcsolása nélkül bedugtam HDMI-t.
Mindegy most jó.
Köszönöm a tippeket! -
Az tudom, hogy nem a TV-n keresztül van, azt másvalaki írta. Nálam is hasonlóan épül fel a dolog, mint ahogy te leírtad.
Win7 alatt én úgy állítom be, hogy Vezérlőpult -> Hardver és Hang -> Hang. Ott a Lejátszás fülön vannak nekem listázva a lejátszóeszközök, köztük az AMD HDMI output (mivel a videókártya HDMI-jén küldöm ki a képet/hangot az erősítő felé). A gép tehát sehol sem érzékeli az "erősítőt", csak látja, hogy van egy sima HDMI output, amit használhat audio kimenetként. Így a TV bekapcsolása nélkül is tudok hangot küldeni az erősítőre.
Sajnos ezt a Realtek HD Audio Manager-t nem ismerem, amit te használsz. -
pomk
őstag
A hang nem a TV-n keresztül van átvezetve. Így mennek az adatok: laptop -> erősítő -> TV(minden HDMI-vel). Ha a laptopba bedugom azt a HDMI-t, amin keresztül a kép+hang az erősítő felé, addig nem látja az erősítőm, amíg a TV-t nem kapcsolom be. A Realtek HD Audio Manager-ben nem jelenik meg az erősítő, hiába van bedugva a HDMI és az erősítő HDMI bemenetre állítva. Erősítőn látom, hogy keresi a bemeneti jelet, de laptop nem küld neki semmit.
gorbep: Miből gondolod, hogy voltam utcazenén?
Egyébként igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest