Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdond
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, H/K AVR 255 tulajt keresnék nehány kép erejéig. Ha lenne itt egy vállalkozó szellemű egyén, kérem küldjön egy pü-t.
Előre is köszi! -
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #12669 üzenetére
Igen, IPA-140. Délutánra egészen jó hangja lett, 5-ig folyamatosan zenélt, szerintem a harmadik szomszéd is hallotta.
Kár, hogy tök hidegen hallottad.
Nemsokára kipróbálom az elő/végfok párost.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MaTTeS
senior tag
Zelmer Aquario.
4-ből 3-an itthon mind allergiások vagyunk, nekem ráadásul ez egész éves portatka allergia. Ez legalább nem fújja ki magából a mikro porszemcséket (mondjuk porszívózás után nem éppen egy gusztusos dolog kitakarítani ) .Peak:
2 hónapja takarítottam öcsém gépét. Megvétel óta, 3 éve nem volt szétszedve (gép ablak alatt, ami az utcafrontra néz, szóval kapott port rendesen).
Biztos láttál már neten 1-2 videót, mikor percekig csak nagy porfelhő száll fel a gépből, kábé olyan volt. Utána le kellett slagolni a teraszt -
Peak
addikt
válasz Ed Parker #12694 üzenetére
Ez mondjuk igaz!
Most szombaton kellett kitakaritanom 8 hónap használat után a PC-met, annyira sok por volt benne. Nem is gondolná az ember, hogy mennyire befolyásolják egymást a rendszerkomponensek... pl. a CPU hűtő bordái telementek porral, az kapta a legtöbb levegőt... szépen 15 fokkal magasabb volt a hőmérséklete a szobánál, 43 fokon állt, viszont terhelésen ugye emelkedett. Viszont mivel a sok por miatt nem birta a borda leadni a hőt, igy a házban hiába van 3 venti is a levegő áthúzásához, jelentősen megnőtt a dobozban a hőmérséklet, amelynek az eredménye az volt, hogy a videokártya 93-94 fokig melegedett, néha csúcsra járatva a ventillátorokat, amelyet éles sikitása miatt vettem észre.
Takaritás után max. 80 fok a videokártya, a venti 40% terhelésen, a CPU terhelve is max 44 fok, a ventije 980 rpm-en.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
-
Zanik
addikt
válasz Ed Parker #12676 üzenetére
Én a számítógépet, laptopot szoktam tisztítani állítható fordulatszámú, vizes tartályú porszívóval, ami fújni is tud. Erősítőt még nem próbáltam, de nem is szükséges, mert ha épp használaton kívül van, akkor védeni szoktam a felső szellőzőrácsait a beszállingózó por ellen!
MaTTeS: csak nem Zepter?
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Peak
addikt
jut eszembe, tegnap 7 órás "maratoni" Ocean's 11-12-13 nyomtunk, szobahőmérséklet 28,5 fok... azér' meleg volt az erősítő, de nálam sem kapcsolt be a venti... létezik, hogy valami gáz van a termisztorával? vagy netán magával a ventivel?
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
spiky03
veterán
Thx mindenkinek.
Akkor majd hétvégén neki esek.
A laptopot a sűrített levegővel fújtam ki, és szerencsére még működik. Igaz ott nem voltak kiálló alkatrészek.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
MaTTeS
senior tag
Én itthon porszívóval (vizes fajta, nem porzsákos) szoktam kifújni a műszaki cuccokat. Nem kell bele vizet rakni és nem szívásra, hanem fújásra kell állítani + rá kell rakni ilyen cső szűkítőt, amivel a sarkokban lehet porszívózni. Számítógépet 1-2 méterről szoktam takarítani, nehogy lerepüljön pár kondi, olyan ereje van.
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #12676 üzenetére
poszivónak nagyon gyenge a hatásfoka, csak közvetlen a csőnél érvényesül a szivóhatás.
sokkal hatékonyabb a kompressoros sűritettlevegős kifújatás.
csak vigyázni kell az alkatrészekre.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
spiky03
veterán
Csak egy gyors kérdés.
Sűrített levegővel ugye kitudom fújatni az erősítőt?
Gondolom elég leszedni a tetejét és úgy kifújni.
Vagy Ti hogy szoktátok takarítani az erősítőt?Thx
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #12671 üzenetére
Hát igen, súlyos darab.
A 816-osok sem rosszak, de sokkal többet kihozhatnék a hegelből egy canton vagy elac-kal.
Még szóba került a monitor audio platinum 100 szériája is. -
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #12671 üzenetére
Az már elég meleg szint, ott már minden hiba előjön, kàbel, hangfal, (jó állvány, Andorra rulez )
4-5000€ az új ára.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #12670 üzenetére
Csak sasolok. Amiket most építek nagyon jó ár/értékű cuccok,de azért tudom, hol a helyük.
Emellé egy Elac, aztán pár autónyi drót. Sajnos Norma eléggé olyan karakterűnek tűnik, ami szépen elmeséli,miért jobb egyik drót a másiknál. Vagy miért nem valami jó doboz, ami mögé van kötve. És emellett zenél is
köszi az infót, szóval sajnos nem is az alaptipus...
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz bajnokpityu #12669 üzenetére
Csak nem Normá-t akarsz venni?
Emlékeim szerint revo ipa 140 van nála.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Az 1200Mhz az melyik szabvány?
Mi ilyen szabványnak megfelelőből készítettük.BBéci: Norma revo, de hányas? Utánakóbászolok, mennyi használtan. Előlépett eddigi legjobb erősítőnek
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
-
Toobee
veterán
válasz fatallerror #12661 üzenetére
StreamAudio. Mikor subért mentem, akkor filmmel próbálgattuk.
-
fatallerror
addikt
válasz Toobee #12659 üzenetére
meg a szoba, telefosni panelokkal meg minden, de ha van pénz akkor megéri mert mozi után jobb minőségben is megtudod nézni otthon : D
a képet simán felüllehet múlni mert ugyan csak full hd-t tudsz otthon vetíteni de lényegesen kisebben így nem lesz olyan homályos. moziban ezek a 2k-s filmek a hatalmas vásznon már olyan életlenek :/az a baj h amikor meghallgattam ezeket az ismertebb hangfalakat filmmel nem tudtam csak zenével így gőzöm sincs h milyen 1 cocenpt/zensor e téren de 1 jó sub-al azért ég és föld különbség csak nincs a mozishoz képest, tuti elég élvezetes lehet ilyennel is.
én a mom parkot ismerem csak mert csak ott mennek eredetiben a filmek de ott is vannak különbségek, az 1es nagyteremben jóval jobb cucc van, mint a 4esben például szóval 1 zensortól sokat nem várok de azért biztos jó, tudtok bemutató termeket mondani budapesten ahol filmet is meglehet ezeken hallgatni?
don't tell me what i can't do!
-
ricsik
őstag
Nem ugyanaz, de kiindulási alapnak jó lesz. Ha Cat6 hoz valamennyit, akkor a Cat7 is fog ebben biztos vagyok. Ha nem hoz semmit, vagy eleget a Cat6 akkor szarok a kábelre, mert máshol jobban vérzik a lánc.
Amúgy lehet lengő kábelből is csinálni? Ugye ez sima réz sodrony, míg a fali kábel tömör réz.
-
Toobee
veterán
válasz fatallerror #12658 üzenetére
Az mindig is drága volt. És akkor még ott a megjelenítő...
-
fatallerror
addikt
á köszi :]
francba én lektort mondtam akkor mégiscsak jó volt a tippje h kell 1 mentor szint azt mondta hogyha 1 concept/lektor visszaadná azt akkor egyszerű lenne az élet : D na mind1, bebuktam..
akkor viszont hangügyileg nem sok embernek van jó moziszintű cucca : D drága a jó hangdon't tell me what i can't do!
-
Patice
nagyúr
Az RCA Csatlakozók száma, színe, felirata alapján az egyik bemenet (video in), a másik kimenet (line out).
Javaslat:
1. A DVD-t kösd rá a TV-re az elérhető legjobb minőségű csatlakozóval. Minőségi sorrend: SCART/kompozit (soktűs hosszú vagy három RCA, piros, fehér sárga); komponens (három RCA, kék, piros, zöld, de csak a képnek!); vagy HDMI (képet és hangot is átviszi a TV-re). (A DVD beállításai közt is érdemes szétnézni, hogy sztereóban adja ki a hangokat.)
2. Ezután a TV hangkimenetét (line out - egy pár piros-fehér RCA) kösd rá a mini hifi bemenetére (video in).
3. Enjoy.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
mp54
senior tag
Szisztok!
Egy amatőr kérdés: Sony mini hifin lévő csatlakozások mire használhatóak:
-videó in (piros+fehér RCA)
-line out (piros+fehér RCA)
Erősítőnek (is) szeretnénk használni: DVD lejátszó hangját direkt ráküldeni (ha lehet), ill. a TV hangját javítani.
Kösz! -
Ed Parker
nagyúr
válasz zolaas #12649 üzenetére
Akkor az hasonló az én 816V frontjaimhoz.
Cc800V-t már 3 hónapja megrendeltem,elvileg most a hóvégén kapom,az eladó szerint is macerásabb a center,mert az nem annyira keresett mint a többi páros típus.
Ebből bevárnak egy bizonyos mennyiséget és akkor megint legyártanak valamennyit a franciák.A dynaudio engem is érdekel.
-
zolaas
senior tag
válasz Ed Parker #12642 üzenetére
Biztos az kavart be, h van nálam minden szir - szar is De a Focal állandó. Cobalt 815 frontjaim vannak, illetve sztereóra is azokat használom Ezért várok 1 jóárasított Cobalt 800CC-re. A múltkoriban volt 1 65-ért, de sajnos lemaradtam róla.
De van itt nálam jelenleg: Tandberg, Dynaudio, Quadral, RCF és természetesen AIWA is.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz fatallerror #12647 üzenetére
Ha a lejátszó és az erősítő is hasonló színvonalú, valamint az akusztika és kábelezés is rendben van, a Mentorok simán képesek legalább olyan, ha nem jobb hangminőségre.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fatallerror
addikt
belebonyolódtam 1 hülye beszélgetésbe, le sem írom h mit mondtam mert csak besülök : D a lényeg h a mozis hangminőséget (mondjuk 1 mom park 1es teremét) minimum melyik otthoni rendszer tudja visszaadni? akivel volt ez a duma ő dali mentort mondott én meg kiröhögtem
szóval ti mit mondtok? mi tud legalább olyan hangot nappaliba varázsolni?don't tell me what i can't do!
-
BBéci
legenda
válasz zolee3000 #12621 üzenetére
Mekkora az a tévé, hogy nem mersz hozzá közel ülni?
Ne az SD-hez igazítsd a nézési távolságot, mert akkor lemaradsz a full HD lényegéről. 50 colosnál a 2,5 méter egy elfogadható kompromisszum.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
Azért vigyázni a CAT7el. Ez egy alap kábeleket helyettesítő megoldás, de messze nem tökéletes. NEm jó minden láncba, és bizonyos esetekben elvihet a susnyásba. NEm véletlenül ajánlom először kölcsönkérni, mielőtt 800-1000Ftot kiadtok az alapanyag méteréért.
-
ricsik
őstag
válasz Dorian #12634 üzenetére
Nagyon kedvet kaptam a tegnapi Cat téma miatt. Holnap gyártok egy próbát egyenlőre Cat6-ből, azt tudok ingyé. Ha beválik és szerintem be fog, akkor rámegyek a Cat7-re profin legyártva. Kácsába van minden ami kelhet. Kígyóbőr, zsugorcső, Y cső, minden. Valami rendeset akarok csinálni.
-
zolee3000
tag
válasz Deadzone41 #12627 üzenetére
Köszönöm a tippet! Ez jó alternatívának tűnik.
-
zolaas
senior tag
Olyasmi, lehet megy fel a falra sokpontegynek Csak ezt nem tudtam otthagyni oly olcsóért adták, te meg másnap írtál rám Tegnap kerültek egyébként haza hozzám ma hallgattam picit.
Más, fölmerült bennem, h mazohista lévén csinálnék CAT7-ből kábeleket. le van ez írva, h mit hogy? Vagy csak figyelmetlen voltam és már leírta itt vki?
-
-
Toobee
veterán
válasz spiky03 #12624 üzenetére
Nincs meg véletlen annak a szobának a linkje, amiben volt egy fa panel. Keretbe voltak fogva különböző hosszúságú lécek. Nagyon vagányul nézett ki, lehet csináltatnék egy olyat is a papámmal, de egy képet kéne neki mutatnom róla. Emlékszem, hogy Te linkelted, már vagy fél éve.
(#12631) Tamoo: Pár ilyet rakjál mellé.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
2órát filmeztem, kegyetlen meleg van, cucc is igencsak melegedett... venti viszont most sem indult be a hátuljában. Oké, hogy "hőre szabályoz", de nem tudom hogy még mindig nem érte el azt a hőmérsékletet vagy csak szimplán sz@r. H/K 360
-
spiky03
veterán
válasz Gergőke88 #12605 üzenetére
Én egyet tudok, de ez elég rendes kis szoba. A tulaja biztos nem haragszik, ha itt megosztom.
SzobaMeg van pár külföldi oldal, ahol lehet nyálat csorgatni.
1 2 3 4 5 6 7 8 9Remél tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
zolaas
senior tag
válasz bajnokpityu #12620 üzenetére
jaja, pityu megnyerte a pálinkát! Na ezt a nyáron még összehozzuk.
-
zolee3000
tag
válasz Deadzone41 #12611 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Megfontolandó a dolog... Mivel eddig (sok évig) ezen a helyen volt az ülőgarnitúra (a CRT tévé meg a szekrénysor falán), a felújítás után is ide terveztük rakni az új kanapékat, csak a nagyképernyős lapostévé kavart be, amihez már csak a szoba hosszában van meg az optimális nézési távolság (kis felbontású adások esetén - ami azért még lesz).
Első blikkre itt a bal hátsó hangszóróval lennének gondok, ami - mivel a a TV-vel szemközti kanapé nem szimmetrikusan a szoba közepén helyezkedik el, hanem a bal oldalfal felé van eltolva - a zárt erkély részre kerülne. Igaz, ez marginális probléma, ha a front hangdobozok elhelyezését így jobban meg tudnám oldani.[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
válasz Dorian #12610 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
A gond az (e tekintetben a kép pontatlan), hogy ha csak az ablakig húzom a térelválasztó falat, (ami tényleg adja magát esztétikailag), akkor a fal csak 210 cm-es lehet, így pedig a 120 cm-es médiaállvány két oldalán csak 45-45 cm marad a front hangsugárzóknak, ezt pedig (bár nincs tapasztalatom) kevésnek tartom, még ha relatíve kicsit (WxHxD = 101x175x116 mm) hangdobozokról van is szó.
A TV-vel szemközti falra ha szekrényt rakok, nem gáz, hogy a kanapé a szekrényre van rátolva - elzárja azt? Ha viszont akkora helyet hagyok a szekrény és a kanapé között, hogy a szekrény megközelíthető legyen, akkor meg a kanapé kerül annyira közel a TV-hez, hogy az SD adások nézésénél már zavaró lehet. Mindenesetre próbálok kisakkozni valami kompromisszumos megoldást. -
zolaas
senior tag
válasz bajnokpityu #12617 üzenetére
Muha no miez?
-
zolaas
senior tag
Új szerzeményeim, amik miatt Tonyo dobozait sajnos nem tudom megvenni...
Még 1 kis retro:
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Épül nekem egy HTA-30 csöves előfok kicsatolással, de az építő a dobozolást (+trafó, potméter, aljzatok, stb. beépítése) végül nem vállalja. Nekem meg se szerszámom, se tapasztalatom, se tehetségem ilyesmihez, főleg, hogy ki is nézzen úgy, hogy aztán a nappalimban nézegessem. Úgyhogy arra gondoltam, hogy az elkészült belet majd eladom valaki barkás-affinitású hifistának én meg veszek egy gyári készüléket
Aztán Bajnokpityu volt olyan rendes és felajánlotta a segítségét.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Deadzone41
őstag
válasz zolee3000 #12609 üzenetére
én megfordítanám az egészet, a kanapét raknám a tv helyére, az elválasztó falat hanyagolnám, a front hangfalakat jól el kéne húzni a sarokból, és a mögöttük lévő faltól, ezt már tologatással, vagy méréssel kell kikísérletezni, de ökölszabálynak elmegy hogy a szoba 1/5-ére kell rakni a hangfalat, és 3/5-re az ülőhelyet.
-
Dorian
félisten
válasz zolee3000 #12609 üzenetére
Az alaphelyzet adja: a mögötte lévő ablak vonaláig menjen el a pengefal (amit színes üvegtégla betétekkel jól fel lehetne dobni). Így a jobb frontot eddig lehet kitolni.
A TV-vel szemközti falra valami könyvespolcot javaslok, a kanapé mögé egy (~50cm-es) felülről nyithatós szekrényt - akár a könyvespolccal egybe építve - ahová a ritkábban használt dolgokat (télikabát, dunyha, aranytartalék ) lehet tenni. Ez eltolja a kanapét a faltól ami jót tesz a surround hangtérnek és a mélyek falnál való feldúsulását is csökkenti.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zolee3000
tag
válasz Deadzone41 #12583 üzenetére
Gyorsan összedobtam egy skiccet a paint-tel - a minőségért elnézést kérek, nem értek a rajzoló progikhoz.
Ami esetleg magyarázatra szorul:
"b" = bejárat
"a" = ablak
"sz" = szekrénysor
"k" = kanapé
"d" = dohányzóasztal
"TV" = itt az egész TV-állványt jelenti, ami 120*50*40 cm-es
A TV állvány ill. a kanapé két oldalán a dobozkák a front ill. a surround hangdobozok tervezett helyét mutatják. (A subwoofert nem rajzoltam be, nyilván az is ott lesz majd a tvállvány mellett a földön.)A TV mögötti, a szobát a zárterkélyes résztől szeparáló (kb. 130 cm magas) válaszfal még csak most kerül majd beépítésre, ennek hossza még nyitott kérdés, bár szűk a mozgástér.
A helyzet sok szempontból nem ideális, de nem is az a cél, hogy egy sokszázezres hangrendszer képességeit kihasználjam. Egy belépőszintű 5.1-es szettben gondolkodom, elsősorban a BD filmek miatt.
A kérdésem továbbra is: minimálisan mekkora távolságot kell hagyni a TV és a front hangszórók között?[ Szerkesztve ]
-
balu333
tag
Sziasztok! Sokat olvasgattam a fórumot régen, kb két éve megvettem polkaudio rti a3-at és a cs10-es centert (tudom nem ez megy az rti szériához, de csak erre volt pénzem) Két hete sikerült megvennem a frontokat Rti a7-est, még be kell járatódniuk, de már most is szépen szólnak. Olvastam már jó és rossz véleményt is erről a hangfalról, én pozitívan csalódtam bennük, már a polcsugárzók hangja is nagyon tettszett, de ebben a mély sokkal több a 17,8cm-es mélynek köszönhetően! Engem meggyőzött (árához képest hozza amit kell), további jó fórumozást!
-
Leo66
csendes tag
Helló!
100ezer körül tudtok ajánlani sztereó erősítőt, amit érdemes megvenni? Használt is lehet. Mindenféle zenére kellene.. -
Gergőke88
addikt
Nem találom azt az oldalt ahol házimozi szobák voltak fotózva, illetve mintha avx-en is lett volna ilyen, ahol mindenki megmutatja a saját rendszerét.
tudnátok linket adni?
köszi! -
axwel18
senior tag
válasz PrinceHerceg #12597 üzenetére
Hát szerintem a Logitechnek komolyabb a mély tartománya de a satelitek a logitechnél gyengék.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz PrinceHerceg #12597 üzenetére
Nem tudom... én erre nem cserélném le, bár nem tudom mennyiért vennéd. Inkább valami tisztességes házimozi. Akármennyibe is kerül ez "csak egy bögreszett".
-
Deadzone41
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest