Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen joysticket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
válasz
rAY.BAN #86846 üzenetére
Egy uj javaslat: probalj ki elobb 5.1-et.
x3800h - 470k
JBL LSR310S - 210k
4x M-Audio Forty Sixty 240k
SVS Prime Center - 215k
Osszesen: 1135kEz a fentieknel jobban fog szolni, olcsobb, es csak a centert kell az avr-nek hajtania, tehat tuti eleg. Es minden szempontbol bovitheto, pl atmosszal is.
-
válasz
rAY.BAN #86846 üzenetére
Nem biztos, hogy a legjobb, ha engem kérdezel, hogy én mit vennék. Mert én aktívproaudio fetisiszta vagyok, legalábbis a topikhoz képest mindenképp. Álló hangfalaknak inkább hátrányát látom, mint előnyét, és center helyett is aktív polc sugárzót használnék. Nem véletlen hogy pro audióban nem létezik álló hangfal vagy center sugárzó. Utóbbinak látszó létezik, de az valójában nem az, vagy legalábbis elsődlegesen nem arra való.
-
válasz
rAY.BAN #86846 üzenetére
Kérlek ne hidd el feltétlenül amit írtfeljebb Írt lezso. E azb ő véleménye.
Egyáltalán nem marketing bullshit a center, Dirac sem tud neked kihozni még csak megközelítőleg sem olyat mint ha fizikai centered lenne.Talána PC-s megoldások igen, nem ismerem őket.
A center kiemelkedően fontos a házimozi élvezhetősége szempontjából, ne sprórolj rajt. -
válasz
rAY.BAN #86843 üzenetére
Szerintem ez csak gyártói marketingbullshit, hogy a center a legfontosabb. Pont, hogy a beszéd reprodukciója kb a legegyszerűbb része a filmes hanganyagnak, míg pl ha zene szól az már igen komplex, így szvsz a frontok a legfontosabbak.
Ha pedig elég jó frontjaid vannak és nincs köztük nagy távolság, akkor a fantom center is járható út. Nincs ebben semmi mágia, hisz egy jó sztereó szett még 3D színpadot is képes eléd varázsolni, ami nagyságrendekkel bonyolultabb, mint egy fantom center.
Gyakorlatban valószínűleg az van, hogy mivel legtöbb center gyenge, ezért csak a drágábbak képesek érdemi minőségű beszédérthetőségre. Ez viszont továbbra sem a jó center fontosságát, hanem inkább a gyártók inkompetenciáját vagy szélhámosságát jelzi.
-
válasz
rAY.BAN #86838 üzenetére
Nem igazán értem, hogy a szög belövése alatt mit értesz. Arról van szó, hogy ha középen ülsz, akkor az ugye a 0°. Ha 2 méterre ültök hárman egymás mellett, akkor a középen ülő ember ugye tökéletesen fogja hallani, viszont két szélső ember középponttól 0.5 méterre ülve már plusz-mínusz 14° szögben lesz, így az 504C-vel már jelentősen gyengébb lesz a beszédérthetőség, hisz az kb 10°-ig lineáris, utána beszakad 1-2 kHz között. Ugyanez 3 méteres hallgatói távolsággal már csak 10°, így határeset, de az is már konkrétan kb -3 dB a 1-2 kHz tartományban, azaz bőven hallható.
Ezért ajánlott a 3 utas, mert annál nincs ilyen probléma, mert a közép- és magassugárzó vertikálisan egy vonalban van.
-
Gino20
őstag
válasz
rAY.BAN #86835 üzenetére
A 404 vízszintesen egy kicsit szélesebb teret képes lefedni, de ez is tipikus MTM, ellenben 100Hz vagy már felette vágni kellene [link] [link] még az 504C jóval mélyebbre megy. A kettő között 5cm mélységben a különbség. Volt "sima" 504C centerem. Árkategóriájában nem rossz, de talán vannak jobbak is. Pl a 3 utas SVS Primare vagy régebbi ultra van még akcióban, de az már 320e Ft. KEF csinál még olcsón viszonylag jó centert a koaxiális megoldásával, pl [link] , de van ennél magasabb és jobb kategória gyártón belül.
#86836lezso6: lassabb voltam, már nem törlöm a hivatkozásokat, de ugyanaz a 2 klipsch. -
válasz
rAY.BAN #86831 üzenetére
Két utas MTM (vagy MMTMM) jellegű centerek sajnos kb mind hulladékok, ha vízszintes lesugárzási szögről van szó, ami ironikus, hisz pont egy centernek pont ebben kéne jónak lenni. Az 504C oldalra plusz-mínusz 10°-ot tud, azaz összesen 20°-ban sugároz lineárisan, azon kívül hirtelen beszakad a 1-2 kHz között tartomány, s a beszédérthetőség borzalmas lesz. A 404C II relatíve sokkal jobb, annál már plusz-mínusz 15°, azaz 30° a lesugárzási szöge. De ez még mindig gyenge, egy normális hangfal ennek legalább dupláját tudja.
Szóval ezt vedd figyelembe. Ha a lesugárzási szögön belül hallgatod, akkor persze nem lesz semmi probléma.
A mérések innen vannak, egyéb információkkal, amik segíthethetnek a döntésben:
Erin's Audio Corner: Klipsch RP-504C II review
Erin's Audio Corner: Klipsch RP-404C II review -
Mauzes
addikt
válasz
rAY.BAN #86809 üzenetére
Ár tekintetében az is sokat számít, hogy épp mikor vásárolsz, van-e éppen akció. Szoktak elég komoly engedmények lenni, pl. Black Friday, kifutó termékek, utolsó darabok, random időszaki akciók, stb.
Az MA Silver 100 pl. jelenleg 400-ba kerül, fél éve pedig akciós volt 300-ért egy állvánnyal együtt (az állványt el tudtam adni 40-ért).
A Silver 250C center jelenleg 300k, fél éve akciós volt 240-ért. -
VoidXs
Topikgazda
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rAY.BAN #86813 üzenetére
4 darab rp600m2, 1 darab rp504c2 és 2 db rp500m2 hangfalam van. Atmosba nem ruháztam még be, szóval azt nem tudom. Atmososn gondolkodom még, hogy ezeket vegyem meg és próbáljam valahog ymenyóra telepíteni, vagy akkor már veszek "rendes" mennyezetbe építhető sugárzókat.
Öszességében nagyon meg vagyok velük elégedve, de én 18 m2 körüli szpobában használom őket. Nagyok és nehezek
-
válasz
rAY.BAN #86809 üzenetére
Nem ismerem a Wfd-kat az újjakat főleg ,a régiekkel( értsd 10 év +) engem ki lehett zavarni a világból a hangjukkal.
Nem tudtam hova tenni a népszerűségét a márkának.
Tényleg csak a saját véleményem én nem vennék Wfd-t,de akinek van újabb majd leírja mit gondol róla.
Volt Klipsch RP 160 rendszerem, ( a 600 az utódja) azok valami brutálisat szóltak mozira remek volt egyébként ,de kicsit fárasztó volt hosszú távon hallgatni. Akkoriban Pio vsx erősítővel hajtottam őket.
A MA silver rendszer a legdrágább de más kategória mint a többi az tényleg egy ugrás a belépő szinttől.
Nekem MA bronze szettem is van 500 as frontokkal, nagyon szeretem, mellé vettem a Silver 300 at 250 es centerrel.
A Bronze szettet azért nem adom el, mert egyszerűen többet ér hangzásilag mint amit kapnék értük.
Nagyon jó rendszer ár/ értékben most 500 ezer forintért szerintem
verhetetlen, Egyedül a C150-ért kár, mert a center kicsi,de a Dirac azért kihozta átlagosra.
A Silvernek pedig minden percét imádom és élvezem , számomra végállomás lett. Nincs olyan hangzás vagy zene amiben ne görbülne mosolyra a szám vele.
Az Arcam minden bemérés nélkül is remekel vele, de a Yamaha is és egy öreg Pio reference sztereó erősítővel hallgatok rajt zenét. Szerintem egy remekmű amit letett az MA ezzel a silver a szériával az asztalra. ( nagyjából bármelyik MA-hoz nyúlsz a silverig ár/ értékben és minőségben remek cuccok adott kategórián belül.)
SVS-t sajnos nem ismerem semmilyen formában , soha nem hallottam,de írtak róla itt neked is sok pozitívat.
Szóval én a helyedben ebből a négyből azt venném ami számodra tetszetős egy 3800 erősítővel, de a frontokból az állókat megfontolnám mindenképpen. -
eL Geri
őstag
válasz
rAY.BAN #86809 üzenetére
Én úgy voltam a mélynyomóval, hogy évekig nélküle 5.0-ztam még anyámék házában kb. 20 éve. Aztán tavaly, amikor újra felmelegítettem a házi mozizást, akkor is hónapokig nélküle voltam.
Majd aztán csak a fantáziámat kezdte el piszkálni, hogy csak ki kellene próbálni milyen is az.A lényeg, hogy ez tipikusan olyan volt nálam, mint amit az új kocsiba átülésnél szoktak mondani, hogy hm, jó volt a régi is, szerettem, ez az új még nem nőtt hozzám, de valahogy jobb… aztán már soha többet nem vagy hajlandó visszaülni a régi kocsiba
-
válasz
rAY.BAN #86801 üzenetére
No offense ne annak vedd, azért írtam hogy te is tisztában legyél azzal mit is akarsz.
kérdezz nyugodtan!
Szerintem amiket betettél elsőnek rendszerek, nem rosszak.
A Klipsch kifejezetten jó mozirendszer - 2 atmos és egy jobb sub elmenne, Daliban a center gyenge, a Kefből kivennék egy atmost és nagyobb frontokat tennék, az rendben van még a kis Kube8 sub is,de a KEF számomrakicsit átlagos,de ez nem azt jelenti hogy neked is az, Jó rendszer!
Ha pedig esetleg egy melléfogás nélküli rendszerben gondolkodsz és valóban nem akarsz subot, meggondolnám az MA silver vagy a Focal cuccokat. és ezeket tudod bővíteni az igényedi szerint vagy atmosszal vagy/ és subbal. ,de egyébként azt gondolom lehet variálni az erősítők között a szalonban.
[link] + mellé [link] vagy a 3800H esetleg komplett rendszerekben ezek is jók:
[link] [link] [link] -
Quetz
őstag
válasz
rAY.BAN #86801 üzenetére
Nem a kérdezés a probléma, hanem, hogy nem hiszed el amit írunk: neked nem lesz szükséged külső végfokra. Én a pincében mozizok, referencia hangerőn egy dedikált, hangszigetelt szobában. A Dune 2 után rámszóltak, hogy az még az emeleten is masszírozott
. Te biztos nem fogod olyan hangerőn tolni, amit nem fog elbírni az AVR.
-
makkmarce
őstag
válasz
rAY.BAN #86799 üzenetére
Sub nélkül nincs mozi.. sőt kis subbal sincs igazán
nagy subbal meg átjön a szomszéd, és vagy együtt nézitek tovább, vagy tesz róla, hogy te se nézd
Sajnos sub nélkül csak cincogás lesz, akkor meg kb bármi jó, én a helyedben vennék kb 100-200 körül egy használt szettet (mondjuk egy régebbi 5.1-es erősítőt, meg pár polc hangfalat egy kis subbal pl). Nem tudsz úgy nagy rendszert építeni, hogy a legnagyobb elemet egyszerűen kihagyod, mert zavarja a szomszédot. Akkor meg minek egy vagyont költeni egy rossz
rendszerre, teljesen mindegy, hogy melyik csodahangfalat veszed, úgy is csalódás lesz, nagy álló dobozok meg az alacsony hangerőn nagyon gyengén szólnak, kell egy minimum, de ha felhúzod, akkor meg hiányozni fog a basszus. -
válasz
rAY.BAN #86799 üzenetére
Egyszerűen nem értem a gondolkodásodat.
Egy 2800 tól indultunk most meg már 6-700 ezres erősítőket nézel a teljesítmény miatt és nem akarsz subot/ állót venni a szomszédok miatt és közben félsz az erősítő teljesítényétől? Én kb 30 nm2 helyiségben a Denon 2800 az Arcam 390 és a Yamaha 3080 meg kb fél-60% erőn már ez is sok. Az számít mikor torzítanak ezek az adott hangerőn.
Az állóknál is az érzékenység számít, a meghajthatóság és a kalibráció ,egyáltalán nem számít hogy álló vagy polc ebből a szempontból, viszont hangminőségben nem fogod ugyan azt megkapni egy Monitor Audio silver 100 polctól mint egy silver 300 állótól, vagy oberon 3 tól mint egy 5 - vagy 7 állótól mert egyszerűen azonos minőség kategória de eltérő méret és csatornaszám.
Tehát vegyél inkább egy Oberon 5- 7 állót mint egy Oberon 3 polcot az erősítő mindegyiket kihajtja,de a sub hiánya kikerülhetetlen probléma de az álló hangfalakkal azért lényegesen jobban mérsékelni tudod a subnéküliséget.
Nehezen hiszem el hogy egy panelben/ társasházban te annyira fel fogsz tekerni egy középkategóriás AVR-t hogy a teljesítménye neked problémát okozzon.
kezdj el építkezni az alapoktól, vegyél egy kisebb erősítőt , átlagos jó bemérővel.
Már igazából nagyon nehéz lekövetni mit is akarsz, egyáltalán megfogadsz e bárkitől bármit.
AVR ben már végfokolni akarsz de közben kisméretű polc hangsugárzókban gondolkodsz és subot nem akarsz venni. Ellentmondásos nekem.
Tényleg nem támadásból írom amit írok. -
Quetz
őstag
válasz
rAY.BAN #86767 üzenetére
Miért olvadna le? Otthoni csúcs hangerő 100dB, a 60-as hangerő abszolút skálán megegyezik a -20dB relatív skálával. Ekkor 80dB lesz a maximális hangnyomás ami 1W-t kér egy normális hangfaltól:
Ez azért nem az a teljesítmény szükséglet, amitől izzadna az AVR. Felviheted -10-re is, akkor is csak 11W/csatorna, feltéve hogy minden hangfal 3m-re van tőled. Ökölszabályként elmondhatoó, hogy átlagos nappaliban normális érzéeknységű hangfalakkal -10-es hangerőig elég az AVR, külön végfokozásra már csak ettől eltérő extrém körülmények közt van szükség.
-
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86777 üzenetére
Mondom még 1x. Azonos a szoftver. A régebbi hibákat javította a frissítés, ezért nincs jelentősége a gyártási évnek. Természetes, hogy ár-értéket nézel. Ezért is ajánlottam korábban azt a helyet, amit linkeltem neked, vagyis nem titkos. Ott olcsóbban kapod az 50-et, a garancia 2 év.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86767 üzenetére
Próbállak követni, de már nem lehet. Lehúztad az RZ50-t, hogy mennyire bugos - ami egyébként hülyeség - hozzá nem értők írták. Most pedig a kistesóját nézed drágábban. Mindkettőbben ua. a szoftver fut és DLBC szóba sem jöhet, így a Dirac hibátlan. Mi a kérdés? Drágábban a gyengébb jobb?
-
-
Quetz
őstag
válasz
rAY.BAN #86732 üzenetére
Nekem furcsa, hogy egy 5-10 évre szóló beruházás esetén 20k meg 40k ennyit számít. 20k az most egy kétszemélyes éttermi vacsora ára, 40k meg egy tank benzin, csak az összehasonlítás végett. Amire szükséged van ekkora időtávon az a lehetőségek és tulajdonságok, mert nincsen drágább, mint amikor rájössz, hogy valamit ismét meg kell venned.
AVR mellé külön erősítőre nem lesz szükséged, mert reference hangerő alatt 20-30dB-vel moziznál. ami kb 3-4W/csatorna. Mellékesen a 85dB átlagos hangnyomás 20dB tartalékkal évtizedek óta hibásan szerepel a házimozisok eszköztárában, mert az a nagy multiplexekre vonatkozik, nem otthoni környezetbe:Ami a feature-ket illeti, hosszú távon célszerű a legjobb szoba korrekciót beszerezned, Audyssey esetén az XT32-t:
Mindent egybevetve nem érdemes Denon x3800 alá menned, mert az az AVR képes:
- 4 egymástól független mélynyomót kezelni
- Már XT32 van rajta - Tovább tuningolható az A1 Evo segítségével
- Igény esetén bővíthető Dirac-raKis mellékes, hogy osztrák mediamarkt-ban 930 EUR áron vesztegetik, ami kb 370k huf, egy buszjegy árából meg hazahozod.
-
Joshi
titán
válasz
rAY.BAN #86754 üzenetére
"Egyébként szemezek most az Onkyo TX-RZ30-al, van benne Dirac, nem kell külön megvenni, bár 570k HUF már elég húzós."
Vegyél már valamit, mert csak az idődet pazarlod a hozzászólásaiddal (komolyan idegesítő). Valamit vegyél, aztán lesz tapasztalatod. Ha lesz tapasztalatod, már tudsz továbblépni. Ilyen egyszerű.
-
VoidXs
Topikgazda
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86690 üzenetére
Frissítettem a kalkulátort, most már nem csak a referenciát számolja ki, hanem:
- hagyományos referencia (nálam 202 watt kellene hozzá)
- loudness war utáni referencia (nálam 51 watt kell hozzá)
- moderálit otthoni hangerő (nálam 13 watt kell hozzá)
- éjszakai hangerő (nálam 3 watt kell hozzá) -
makkmarce
őstag
válasz
rAY.BAN #86710 üzenetére
én írtam az AN1000-ret.
Előny, hogy szerintem jól szól(nem tudom, hogy jobb e, mint mondjuk egy DENON 2800), a spatial 360 nagyon jól működik, térben szépen kiszámol és kihoz mindent. A bemérő mikrofonja is rendben van. Ez a legolcsóbb Sony erősítő, ami megkapta ugyanazt a spatial chip-et, amit a sony highend ES sorozat. Ez ilyen két pad közé beesett modell.
Hátránya, hogy nem lehet órákig állítgatni a görbéket, nincs az a varázsprogram, mint a dirac-hoz. Öszzekötöd, bekapcsolod, lefuttatod az automata kalibrálást, és működik.
4k120hz-et tudja, és kb az összes agybajos formátumot. Ha szerencséd van találsz a boltba ~280ért, én kb annyiért vettem.
Ha megnézed a tesztoldalakat, általában ez a házimozi erősítő is előkerül ebben a 300 ezres árszegmensben, egész jó értékeléssel.
Ahogy nézem, HDR10+ -t nem tud, ha ez fontos neked, ne ezt válaszd. -
-
Gino20
őstag
válasz
rAY.BAN #86728 üzenetére
Ha már Cinema 60, akkor szerintem inkább +20e Ft-ért X3800 [link] és ha egyszer úgy döntesz, akkor ehhez meg tudod venni a Dirac-ot. Inkább Dirac-ot vennék, mint frontokhoz végfokot, miközben a leírtak szerint a társasházban úgy sem fogod durván hajtani, ha azt mondod, hogy a rendőrt rád hívják.
-
válasz
rAY.BAN #86710 üzenetére
Nem veletlenül ajánlottam a használtpiacot.Sokkal jobb hangminőséget kapsz sokkal olcsóbban.Arcam,NAD,Anthem,Yamaha Aventage.
Megértem,hogy nem akarsz használtat,de hidd el kompromisszum nélkül nem jutsz előre.Vagy vegyél olcsó belépőt,plDenon 1800-2800 vagy Sony An 1000 esetleg,vagy használtan egy régebbi csúcs vasat. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86720 üzenetére
Ezzel rengeteget nyersz. Egyrészt azonnal 10 dB-el jobb lesz a jel/zaj viszony, illetve pont a legnehezebb erősítési melót veszed le róla. Vannak nagyon jó sztereó végfokok, az olcsó és jó bajnok egyértelműen a Topping. Én PA5-öt vennék a frontoknak, és ha szükséges, vagy a jövőben fejlesztenél hangerő/dinamika terén, PA3-at a surroundoknak. Amúgy nagyon jól beleástad magad és nagyon jó kérdéseket teszel fel.
-
-
válasz
rAY.BAN #86706 üzenetére
Anthem, nad arcam? Ezeket kihagyod a megtekintésből? Marantz , Sony is jók .
Hidd el nem kötözködésből kérdezem de ha megveszel~400k-ért bármit, ráköltöd a Dirac-ot akkor bizony árban ott vagy, jó a Dirac tényleg megéri, de ugyanugy megéri egy kisebb NAD és olcsobbik Anthem is. -
válasz
rAY.BAN #86703 üzenetére
700K-t pedig a 4800 nem ér meg szerintem.
Nehéz eset új erősítőt venni.
Vagy az olcsó Denon kategória éri meg szerintem( 1700-1800H) vagy nagyon túlárazottak. Esetleg a Dirac-ról le lehet mondani és tenni kísérletet az Audissey normál változatával ( a 3000 Denon és a Cinema 50 Marantz-tól adják alapból hozzá) de nagyon sokat tud hozzá tenni.
A Sony-nak alapból szerintem jó a bemérő rendszere YPAO is elég jó a Yamahának de Sony jobb. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86696 üzenetére
A TX-RZ50-nek semmi baja, 97-es SINAD-ot produkált, jobbat, mint a 4800. Ez azt jelenti, hogy jó eséllyel soha nem fogsz semmi zajt vagy torzítást hallani belőle.
A TX-NR nekem is meglepetést okozott, bár eszembe jutottak a 676-os tapasztalatok abból az évjáratból, és hát minden, amit sérelmeznek, igaz arra is. Már megérte az objektív méréseket megnézni, mert kiderült, hogy 4-ből 2-nek van jó hangja.
A link például pusztán csatornaszám alatt döntött a 3800 mellett, úgy tűnik. Az tényleg nagy érték, durván dob alapesetben az árakon.
-
válasz
rAY.BAN #86688 üzenetére
A 2800 egy egyszerűen használható és jó belépő AVR ,de az 1800 -hoz képest minimálisan nagyobb teljesíténye van, más előnye nem igazán.
Az Audissey is a gyengébb verzióban dolgozik alatta ugyna az mint az 1800 ban és gyengébb mint a 3800 ban.
Én akkor már nem adnék pénzt a 2800-ra, elég az 1800 is vagy a 3800 a Dirac miatt és a komolyabb teljesítmény és a bb csatornára ha esetleg szükséged lenne. ( De a Dirac-ot még meg kell venned külön a 3800 hoz, nem olcsó ) Ha nincs szükséged Dirac-ra akkor pedig használtan vannak fent azért 6000 szériás Marantz és 4000 szériás Denonok is olcsón.
Persze ha csomagban van ,akkor ok a 2800 is belépő kategóriában jó erősítő.
Denonokat én sajnos nem szeretemNekem MA 500 szettem is van és egy Silver 300 szettem is.
A Denon semelyikből nem tudta kihozni azt ,amit tudnak a dobozo,k de rossz sem volt, az tény, főleg az újabbak, pl a 2800 és 1800.
Pl az Arcam 390-550 vagy a régebbi Yamaha Aventage tökéletes hozzá, teljesen más kategória.Ha újban gondolkodsz az AVR ben kb 6- 700 ezertől kapod meg ,amit pár évesben 300 körül meglenne.( Arcam 390 vagy Pio Lx505)
Helyedben meggondolnám azért ezt, pl most is van fent egy Arcam 390 és 550 is ahhoz van már Dirac is,de persze garancia nincs hozzá és atmosban 2 felsőre alapozhatsz azokkal, ez tény, ez a te döntésed. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86690 üzenetére
Az a referencia hangerő. Ha -10-en hallgatod (szerintem innen sokan vagyunk körülötte), akkor már rögtön 14 watt kell, tehát minden jó. A legegyszerűbb ezt megtudni, hogy elindítasz valamit most a kívánt hangerőn, és a Decibel X appal megméred, milyen hangos is. Ha ez a szám kb 95, akkor az a 14 watt a mérvadó, amit most mondtam. Ha kevesebb, akkor annyi sem kell. Az erősítősdi a hangminőségről szól, és az olcsók sokszor zajosak. Ezért olyan erősen ajánlott a használt, mert nagyon durva kedvezmények vannak. Én például a saját 2 milliós erősítőmért 50000-et fizettem összesen, ennyire megéri.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86688 üzenetére
Ezek a gyári adatok nem szokták a valóságot tükrözni, nagyon sok csillag mögött szépítve vannak. Pontos összehasonlítás az AudioScienceReview-n van, de nagyon fontos ismételten kiemelni, ami az összefoglalóban van, hogy a wattok a világon semmi konklúziót nem jelentenek magukban, hangerőben sem, ugyanis a képlet másik felét a hangszóró érzékenysége adja. Itt ki tudod számolni, milyen hangos is lesz a rendszered, valószínűleg meglepően nagy számokat fogsz látni.
ASR szerint a 3800 és 4800 közt 8 dB zajszintbeli különbség van, a 4800-nál a teljesen oké 95-ös értékkel, a 3800-nál a katasztrofális 87-tel. Valószínűleg azt kockáztatod a 2800-zal, hogy közepes hangerőn már érezhetően sistereg. Valamint Dirac csak erre a kettőre van feláron, 2800-ra nincs. A Dirac messze a legjobb pénz, amit a rendszeredre lehet költeni, mert annál nagyobb pozitív változást a hangban nehezen hoz bármi. Ha PC-ről játszol le, természetesen ez ingyen van.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86683 üzenetére
Sajnos nagyon egyszerű a válasz: azért, mert így is megveszik. Amióta a Klipsch nem árulja az R-115SW-t, lényegében nincs árverseny. Azért használtan fel szoktak ezek 100 alatt is bukkanni. Az anyagköltségük lényegében semmi, bármelyik ládát meg tudod építeni házilag 100k körül. Ha a halk hangerőd tényleg nagyon halk (a csúcsa a beszédhangerő), meg tudod úszni 5.0-ból is a jó mozit.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86678 üzenetére
Onkyo 7100 a Dirac miatt. Mivel csak egy szubod lesz nézz rá az SVS PB-1000 pro-ra. Méretéhez, árához képest egész jó doboz a céljaidra és ami miatt ajánlom a Klipsch helyett az a saját 3 sávos EQ-ja, ami még Dirac mellett is sokszor nagy segítség. Ez az olcsóbb variáció. A többi drágább és nem igen használnád ki, ha ilyen nyűgös a lakóközösség. Az 1000es SB nem erőltetném.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86675 üzenetére
Ahogy Béci is írta attól, hogy két csatornára kiszenvedtek belőle 95 Wattot, minden csatornát hajtva ez jóval kevesebb. A 2800 H elég gyenge a tápja, másrész gyenge Audyssey EQ van benne, amíg Onkyoban a jobb táp mellett Dirac dolgozik, ami miatt nagyon jelentős különbség a kettő között a végeredményt tekintve.
De ezt kezeld a helyén... ha ez az első rendszered, teljesen elégedett leszel a 2800 H-val is és lehet évekig el leszel vele. Viszont ha anyagilag belefér kihagyhatod ezt a lépcsőt és indulhatsz egy jelentösen jobb hanggal.
-
BBéci
legenda
válasz
rAY.BAN #86675 üzenetére
Nem tud egyszerre az összes csatornán 95 wattot! Mielőtt megrémülnél, nem kell feltétlenül annyit tudnia.
Azt én is megerősítem, hogy kötelező a szubláda, anélkül nincs házimozi hangzás. Akkor sincs, ha a frontsugárzókban 2-2 db 20 centis mélysugárzó van.
Használt alkotóemelmekből válogatva 1 millió alatt maradhatnál, vagy a megadott pénzből még magasabb kategóriába léphetnél. Az utóbbit választanám. -
I'am Dony
őstag
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86669 üzenetére
Ugyanebben a koncepcióban az SVS Prime szettre szavaznék, de szerintem a sub jelentősen többet dob a mozin, mint egy picivel jobb szett.
Monitor Audio Silver (sajnos csak 100-ról volt, de a 300 is hasonló lesz) vs SVS Prime
I'am Dony: a Prime is 3 utas.
-
I'am Dony
őstag
válasz
rAY.BAN #86665 üzenetére
Ez már jobban hangzik. Az MA Bronze szett sztem a legjobb pakk amiket néztél ár-érték arámyban. Annyiban gondolnám át a dolgot, hogy biztosított-e a tervezett 4 atmos ajánlás szerinti elhelyezése. A szobaméret alapján ez kérdéses, mert sok tényezőnek kell egyszerre megfelelned. 1. Nézési távolság, 2. ezt figyelembe véve ne ülj 1/3-ad ponton a hatsó faltól, 3. a kinézett hátsó atmosok sugárzási szöge nem lesz megfelelő, ha nem döntöd meg (egyébként az elsőké sem). Olvasd át a Dolby ajánlását és méretezd le a szobádra értelmezve. Máskülönben a fejed felé szerelhetsz 2 db. atmost (top middle) és valamennyit buksz a téren, de a helytelen 4 db. még rosszabb. A megmaradt pénzt elkölteném egy combosabb AVR-re, mert 7 dobozzal ezek az alap vasak nem túl acélosak. Ezen felül a jobb minőségű mélytartományért úgy terveznem most a berendezést, hogy legyen lehetőség egy 2. szub elhelyezésére majd. Ez nem hangerő, hanem a sima átvitel miatt fontos.
A Silver szetten egy percet ne gondolkozz, ha belefér. Nem kapsz jobbat hasonló áron és ég és föld az eddigiekhez képest, valamint a 3 utas center a legjobb amit választhatsz. Szub kelleni fog, mert anélkül nincs mozi, de zenéhez is hatékony és hasznos ha normálisan van beállítva.
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
rAY.BAN #86667 üzenetére
Azért eddig ez a majdnem legolcsóbb és majdnem legjobb összeállítás, ennél jobb ár/értékű összeállítás kevés van. Subnál sajnos a méret és a minőség nagyjából egyenes arányosságban van (az igazi felső kategória az 1 méter, 80 kg tartományban mozog), ez a Klipsch egy olcsó kompromisszum. Ebben a kicsi, olcsó, és mégis nagyot ütő kategóriában kb csak a Monolith létezett, amíg ki nem vonultak.
-
válasz
rAY.BAN #86665 üzenetére
Az egy kicsit más akkor vedd tárgytalannak a soundbart.
Oda simán bedobhatod az állót is ha az elhelyezés engedi.
Monitor Audio Silver 300 rendszerben esetleg érdemes gondokodni, nekem az a favoritom, csalódásmentes minden szempontból,de subot ne tőlük vegyél.
Az Atmost szerintem érdemes lenne előszőr csak 2 felső, dolby ajánlásával elhelyezett párral kipróbálnod, többet érne ha azt a pénzt a frontokra és centerre vagy subra költenéd. ha úgy érzed neked sokat ad hozzá, akkor tudod bővíteni késöbb. -
válasz
rAY.BAN #86661 üzenetére
hát az nagyon kicsi, .oda szerintem felesleges lenne a 4 atmost betenned, inkább vegyél jobb frontokat és az érzékenységüket vagy az alacsony hangerőn való teljesítményükre nézz rá. Pl ebben aklipsch és a Monitor Audio elég jó vagy gondolod át Dony soundbar ajánlását JBL és Samu elég jó valós hátsó hangfalakkal rednelkező szetteket kínál, igaz az atmos az ott olyan amilyen...
Én ilyesmiben gondolkodnék ha valós rendszert akarsz. nézz rá a dolby ajánlására esetleg [link] -
válasz
rAY.BAN #82069 üzenetére
Én az MA-t kizárnám mert a Center a (C-150 nél) mind a KEF , mind a Klipsch jobb.
A KEF 350 szerintem a 4 darab annyiért Kifejezetten remek vétel.
Én a helyedben tovább szűkíteném a Klipsch és a KEF változatra , mert ez az ár azért rendben van a KEF oldaláról.Tehát a pénztárcád döntsön,semelyikkel nem járnál rosszul, esetleg ahogy proci írja még bevállahtatsz a Klipsch oldaláról egy R szériát hátra, bár nekem a KEF ilyen áron tetszik, a hangzását is szeretem,de ez szubjektív. -
válasz
rAY.BAN #82066 üzenetére
ha mozi a cél, akkor én a következő sorrendet raknám össze :
1, Klipsch RP( bármelyik)
2, Kef Q350
3, MA bronze.
Többit nem ismerem.
Ezek közül szerintem mindegyik elég 14 m2-re,de a centerre ( ha Klipsch lesz) ne R szériát válaszz hanem RP-t, mert csalódni fogsz. maximum surroundnak elmenne ,de oda is kérdéses, mennyire lógna ki az RP-k mellől. -
-
VoidXs
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- EAFC 25
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest