Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[-HERO-]
senior tag
válasz
MaxxDamage #45298 üzenetére
Hat amiutan megkente vassal majdnem hozta az asztali 9900k szintjet cinebenchben, ha neked ez gyenge akkor en kerek elnezest
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45293 üzenetére
Minden fent van, a Visual C++ legújabb változatából az x64 és x86 is, csak továbbra is a gyors mentésnél jön elő a 15 másodperces lefagyás. Ezt leszámítva a játék gyors, folyamatos egyébként. Másban eddig még minden klappol, csak ezt az egy dolgot nem értem. Na, mindegy, talán majd rájövök egyszer.
-
[-HERO-]
senior tag
Jon egy uj korszak??
Ryzen 4000 es mobil teszt. -
dj79
senior tag
Sziasztok!
Dell G5 15 (8300h+1050ti) kiépítésű gépet használok most már egy éve.
Throttlestopot bekonfiguráltam, a napi felhasználásnál a disable turbo opcióval bőven jó irodai/homeoffice használatra, a hőfok és ezáltal a zajszint is alacsonyan marad.3d alkalmazások (COD warzone
) alatt bizony megjön a hangja, ami egy csendes környezetben nem annyira kellemes.
A kérdésem erre vonatkozik: érdemes lenne valami hűtőpadot bedobni alá, és ha igen, mely típusok lennének ajánlottak a hűtés kialakítása és a gép fizikai mérete miatt?
Előre is köszi az építő jellegű hozzászólásokat/tapasztalatokat a témában
-
válasz
StoneBridge #45289 üzenetére
Igazából nem. Mi itten inkább a használtpiacról szoktunk ajánlani, mert ott azért van kockázat.
Újnál, megveszed a gépet, ami tetszik és ha nem felel meg akkor van két heted, hogy elállj a vásárlástól -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45273 üzenetére
Már nem akarlak tovább fárasztani benneteket, de rátaláltam egy szinte ugyanilyen problémának a leírására más felhasználó esetében is.
Nem pont ugyanaz a játék (én most ShoC modifikációnál tapasztaltam, de Lost Apha esetében is megtörtént). Másnál Intel + Nvidia kombináció esetében is fellépett.
Eszerint talán reménykedhetek, hogy nem a máskülönben eddig perfektül működő kis Ryzen alapú rendszer a ludas benne.
Game freezes when quicksaving or pausing
Whenever I quicksave or press ESC, the game freezes for about 15 seconds then it saves/pauses. ...
Nálam viszont a játék mappája kívül esik a Programfájlok mappáján, akkor mégsem adott megoldást rá a fenti javaslat.
-
StoneBridge
senior tag
Sziasztok,
500 ezerig keresek új, garanciás gaming notit. 17", magyar bill, kiegészítők is jöhetnek. Ha jól láttam Asus ROG-hoz jár most, az tűnik jó vételnek (i7+rtx 2060).
Nagyjából képbe kerültem az új procikkal, grafikus kártyákkal. G-Sync ha jól látom ezen a szinten még bőven felejtős.
Acer ár/érték arányban nem az igazi. Alienware pedig más kategória.
Mást tudnátok ajánlani?Köszi!
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Van egy ilyen laposom: Dell Inspiron 15 7000 7577 (i5-7300HQ, GTX 1060 Max-Q)
amibe csak single channel, 8gb ram van, és ezt szeretném bővíteni dual channel-re. Az nem lényeg jelenleg, hogy 8 vagy 16GB-ra, de dual kell, 2400mhz ddr4-es a gyári, benne lévő ram, mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás?Köszi!
-
Ubul86
őstag
szerintetek mennyit érhet még ma a 2 éves Acer Aspire VX 15-öm?
megy rajta a Doom Eternal high beállítások mellett lagolás nélkül
(8 gb ram, i5, ati 1050ti 4 gb ram + ssd)
CSak mert nem tudom hogy eladjam -e ha megjön a Hp, amit itt kérdeztem korábban, hogy megérheti -e :/ (szívemhez nőtt, de minek két gamer gép
)
-
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir #45271 üzenetére
Még ez jutott eszembe:
Esetleg még lehet SSD probléma is a gyorsmentésnél lefagyás, lehet, hogy az a ludas?
Viszont más esetben, nem játéknál, nincs fagyás.Viszont 5590-es Latitude alatt hasonló SSD-n futott egy másik játék (StalkerSoup), és ott sem volt ilyen probléma. Igaz, hogy abban Intel UHD Graphics 620 futtatta a játékot.
Még energiagazdálkodásra gyanakszom, fent van a Dell Power Manager Service. (?)
Ez az SSD alapbeállítás jó így szerintetek?:
-
Dhampir
félisten
válasz
Aljasvip #45263 üzenetére
Ez feltűnő probléma, legalább 15 másodperces fagyást okoz egy egyszerű gyors mentés, ha nem többet.
Viszont emlékeim szerint olyat nem tapasztaltam még, mint nálad, hogy 3-4 másodpercre lefagyott, úgyhogy ez fura.
Mint írtam is korábban, ilyet még sose tapasztaltam, pedig sokféle laptop konfiguráción futtattam már a játékot.
(#45270) KillHates
Ja, már értem akkor az online/offline módot.
Igen, a Defender a kedvencem lett pár esztendő óta.
Mást nem használok, legfeljebb egyszeri ellenőrzésképpen futtattam le a múltkoriban egy másik gépen Hitman Pro-t, mert valakinek a vírusirtója egyes webhelyekről származó rajongói képtartalmakra bedurcizott, de nem volt probléma.
(#45262) Raymond
-
Dhampir
félisten
válasz
KillHates #45250 üzenetére
Az online-t úgy érted, hogy le kellene kapcsolnom a hálózatról a gépet játék közben?
Ilyen probléma még egy gépnél sem volt Stalker közben, AMD laptopoknál sem.
Igen, a Defender remekül bevált már pár év óta.
(#45251) KISDUCK
Nem tapasztaltam a Defender esetében hasonlót, mármint erőforrás-pazarlást. Több gépen is azt futtatom, nem panaszkodtak a felhasználóik sem.
Mindenesetre köszönöm a tippeket.
-
válasz
hszilard666 #45264 üzenetére
Hidd el van.
-
válasz
Dhampir #45248 üzenetére
Nekem még nem volt olyan gépem az életemben aminél a Stalker gyors mentés ne akasztotta volna meg pár másodpercre. Mondjuk nem 15-re, de 3-4-re biztosan.
Én nem tulajdonítanék nagyobb jelentőséget a problémának. Rendes mentés esetén ez van amúgy?
Legyél bátrabb, ments kevesebbszer. Mi sem jobb annál, mint egy baklövés miatt 2 órányi játékot bukniHa szeretsz bóklászni és feledezni, akkor még a Prey-t ajánlom. Faterom nagy Stalker rajongó, most ez a másik épp a favoritja kb 1 éve.
-
Gergello
addikt
válasz
KillHates #45258 üzenetére
Ez eszembe se jutott még, hogy az aljára ragasszam. Van még hová fejlődnöm. (mondjuk tv-nél már ragasztottam a hátuljára, mert annyira tetszett a matrica, hogy sajnáltam kidobni
)
Én eddig mindig fémről szedtem le és a ragacsot utána cimke eltávolító sprével leoldom.
Köv. gép, ha műanyag lesz a palmrest, akkor nagyon vigyáznom kell, nehogy megmarja.
Te műanyagról mivel oldod le a ragacsot, hogy nem marja meg ?
Amúgy én ezt a sprét használom. (nem innen veszem, nem reklám, csak minta) -
válasz
hszilard666 #45257 üzenetére
Ez olyan, mint az oroszlánok topicjában megkérdezni, hogy " a 25 kilós hátszínemet elcseréljem egy kosár káposztára? "
Senki sem fogja bemekegni, hogy "cseeeeeeréld eeeeel" mert azonnal kecskének nézik a többiek! -
válasz
Gergello #45252 üzenetére
Mindenkinek szoktam ugatni, hogy szedje le és tegye a gép aljára, mert majd amikor el akarja adni ocsmányul fog kinézni: vagy felpöndörödik vagy a festék kopik meg körülötte, vagy kifényesedik, vagy ezek kombója. De a sznobok ott hagyják általában (régen én is ott hagytam, mert köcsög sznob voltam és akartam, hogy mindenki lássa, hogy i7-es gépem van. Most még nagyobb köcsög sznob vagyok, meg már szarrágó is; leveszem a matricát, majd eladás előtt visszarakom, hogy majd többért el tudjam adni a használt gépem 🤣😂🤣😂)
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Szerintetek az Asus Pro duo konfigja jó gép? 32 giga rammal, i9 cel, RTX2060 nal. Ha nekem nem jön be mennyire eladható az itthoni piacon szerintetek?
Beajánlottak egyet a zephyrusomért cserébe, és nem tudom mit csináljak
-
-
törölt tag
válasz
Én 14nap után (mikor már nem élhetek az esetleges elállással) rögtön leszedem minden gépről.
Egy régebbi asus gépemen (fém palmrest) rajtamaradt és évek múlva kezdett feljönni és zavarta a kezemet, leszedtem. Nos, a matrica alatt nem szívta ki a nap a fémet, teljesen elüt a többi, amúgy makulátlan külsejű résztől. Na ekkor döntöttem úgy, hogy azonnal kukázom őket.Volt már olyan ügyfelem, akinek a monitoron rajta volt a matrica, pedig belógott a képbe
-
Raymond
titán
válasz
Szerintem ebben hogy leszedi valaki vagy nem nincs sok racio. En mindenrol leszedek mindent de a laposokon ott vannak a matricak ahogy jottek. Mindegy hogy valami 200EUR netbook vagy a 2400EUR gamer noti, rajtuk vannak a gyari matricak ahogy az osszes tobbin ami arban a ketto kozott volt.
-
MaxxDamage
félisten
384.94 a nekem megfelelő nV driver ahogy néztem.
MSI oldalán (laptop driver) is az van. -
Gergello
addikt
Azt nem értem meg, hogy még a fél millás gépeknél is azt látom, hogy nem szedték le újkorában a palmrest-ről a matricákat. Most, több éves korban szednék le, akkor persze nyomot hagyna. Valakinek tetszenek azok a matricák, azért hagyják rajta ?
Letisztult felületet totál el lehet rontani vele. -
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #45248 üzenetére
Akkor ahogy KillHates is mondja offline és úgy nyomnd ki vagy tegyél fel egy másik programot (én most avg-t használok). A defender nyújtotta védelem nekem is elég volt csak betelt a pohár nálam azzal hogy nagyon pazarolta az erőforrásokat és szívatott a fájl/mappa védelemmel.
-
válasz
matyee #45244 üzenetére
Hát lehet, de az anyagminőség elkeserít...
Igazából egy 15r2 OLED-re vágyom ♥
A gyönyörű kijelző.
Én már csak casual-gamer vagyok, nincsenek elvárásaim.
(persze a gyönyörű grafika azért ott volt a 2080-al, és jó volt nézni...)
Majd meglátjuk. Ha Clevo akkor viszem a kis 15-ösöd. (bár jó lenne bele Damian 4K-s kijelzője Beszámolod neki a 17-esbe, átpattintjuk a kijelzőt, talán még könnyebb is lesz azzal eladni a Damian gépét) Na jó, abbahagyom, bilibe lóg a kezem. Meg ahogy alakulnak a dolgok, lehet, hogy az a pénz inkább 2 kiló lisztre fog kelleni
....
-
Dhampir
félisten
válasz
KISDUCK #45247 üzenetére
Köszi a tippet. Mindig csak az alap Defender fut és azzal Intel esetében nem volt gond, de AMD alatt sem tapasztaltam megakasztást egyéb programok esetében.
A védelmet nem szeretném kikapcsolni, ez a minimum a biztonság érdekében.
Az még rejtély, hogy a gyors mentésnél miért fagy le hosszú másodpercekre, azután pedig folytatódik a játék gördülékenyen. Az előző Radeon verzióban az Anti-Lag kikapcsolása segített, most erre semmi javulás, normál módban, a játék módot figyelmen kívül hagyva is ugyanez a helyzet. Más téren minden stabil, gyors, nem volt rendszerösszeomlás, stb. Csak a játékban tapasztalható az előzőekben említett akadás.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Dhampir #45246 üzenetére
Nem lehet hogy vírus védelem tosz keresztbe a dolgoknak? Engem a windows belső védelme is szívatott sokat, bár volt amikor az antimalware funkció pörgött túl és elvitte a kraftot és volt olyan hogy menteni nem tudtam mert a millió féle mappa védelem és egyebek tett keresztbe.
Szóval próbaképp ha windows védelmet használsz kapcsold ki és úgy tegyél egy próbát a játékkal. -
Dhampir
félisten
válasz
KillHates #45243 üzenetére
Príma gép.
Lehet, hogy visszasírom az Intel HD Graphics 4000-et, azzal legalább nem fagyott be egy Stalker mod sem, amikor gyors-mentést nyomtam (most befagy legalább 15 másodpercre a játék).
A múltkori szoftverben még kikapcsoltam a Radeon Anti-Lagot, de a legfrissebb Adrenalinban hiába teszem, a jelenség ismét előjött.
FPS-el nincs baj, csak a gyors mentéseknél tapasztaltam újra, egyelőre.
Elindítok az AMD Cleanup Utility-t, azzal mindent lepucolok, azután felteszem a Dell OEM szoftverét. Ha azzal sem lesz jó, akkor visszapakolom a legfrissebb Adrenalint.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45237 üzenetére
Én valójában azért örülök az igp-nek, mert lehet egy biztonsági dolog, ha a dvga beszarik, akkor attól még tudom használni a gépet. Praktikus is lehet.
-
MR007RM
addikt
válasz
Raymond #45238 üzenetére
Ok. Visszatettem az SSD-t...egy benchmark sem fut ssak igp-vel, viszont a Doom megy szépen.
Én ilyet még sosem tapasztaltam, és idegesít hogy nem tudom mit is jelent az a OpenCL hiány. Persze így is jobb a helyzet, jó hogy legalább ez van. Egy idő után úgy látszik megkerülhetetlen az új rendszer feltétele is, mert különben úgy meg szivat, mint most. Minél régebbi a gép annál nehezebb stabilitást találni driverek terén. Lesz@rnám a Win updatet csak rákényszerít. Pedig próbáltam megjavítani, ne tudd meg miket nyomkodtam fel, aztán már az eszközkezelő is eltűnt, mintha sose létezett volna.Indulok tiszta lappal.
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45235 üzenetére
Azért érdekes.....most a szinte még szűz op-n lefuttattam a Superposition-t és rendesen lement. A másik rendszeren nem ment csak az igp. Talán így is jó lesz akkor, ez van ezzel kell beérni.
Jó, amíg tudom használni mindenre amire megkívánom. -
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45232 üzenetére
Én nem cserélek mostanság drivert csak ha baj van......ja még úgy sem mert crack kell! És persze mindegy is nekem csak menjen minden, egész értékűen funkcionáljon.
-
MR007RM
addikt
válasz
hszilard666 #45230 üzenetére
Látom nálad is hiányzik 1 pipa. Nem tudom melyikünk járt rosszabbul, de veled is cserélnék pipát. Privátban keress meg léci, talán meg tudunk egyezni!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MR007RM #45231 üzenetére
Nálam megy az Update, 1909-re is tudni Updatelni (de köszi még nem)
Az nV Drivert (445.75) nem rég Updateltem. (lehet az a baj)
Tudsz esetleg olyan Driver verziót ami a 1080 GPU-hoz az utolsó volt? (mielőtt az újabb széria ki jött)Duck bepipálja nekem is és problem solved!
-
MR007RM
addikt
válasz
MaxxDamage #45226 üzenetére
Akkor teheted újra te is a rendszert.
Nálam a driver update-nél a telepítőből kilépvén még hibaüzenet is jön, és mivel nem megy a Win update sem valami miatt, ezért elkezdtem korábbi mentést próbálgatni. Rendszer ssd ki, rendszer hdd be, úgy 2 éves mentés. Bekapcs semmi....fekete képernyő majd 10 mp után turbó venti hang.
Addig indítgattam újra a gépet míg bejött a rendszer. Aztán frissítés 1909-re, itt ment, majd újraindítás és halál......az asztal már nem jött be. Így teljesen elölről mindent. Rég volt ilyen kalandom. Bezzeg a Doom-ot elfelejtettem megnézni megy-e. Sok mással viszont gond van.
Visszateszem a régi rendszer vinyót és megnézem legalább az megy-e a game, mert a Vulkan az rendben, aztán leszarom. Legközelebb asztali gépet veszek, kezdem unni már ezt.
(#45228)MaxxDamage:
Cserélünk funkció pipát? -
Raymond
titán
Nalam a 1070 MaxQ-val nincs DirectML es Raytracing, de mondjuk az 1809-es Windows es 411.63-as meghajtok. A 2080-al egy 1903-as Windows es 441.12-as meghajtokkal van minden.
-
KISDUCK
addikt
válasz
MaxxDamage #45226 üzenetére
-
MR007RM
addikt
válasz
hszilard666 #45219 üzenetére
Na akkor hogy értsd! 3-man használtunk törést és általa tettünk fel új vga drivert a Doom miatt. Ahhoz mit kell érteni, hogy felteszed a gpu-z progit amint egyébként jól ismersz? Ami engem érdekel az hogy jó-e a törés amit kaptunk vagy sem. Vagy csak nálam olyan amilyen.
-
válasz
hszilard666 #45212 üzenetére
Neröhögj! Macskás videókat nézni ez is jó!
-
MR007RM
addikt
válasz
hszilard666 #45212 üzenetére
Inkább segítenél, nálad minden kipipálva?
-
MR007RM
addikt
válasz
KillHates #45210 üzenetére
Akkor megyek tesztelgetni, mert pár dolgot próbálgattam, és az jött le gyorsan hogy csak az igp megy. Mintha nem lenne 1070.
A Doom nyilván menne a Vulkan miatt, de még nem tudtam megnézni.Szerintem direkt nem válaszolsz. Hisz felnyomtad Muerte segítségével a drivert, nem?
-
-
echterion
nagyúr
válasz
MaxxDamage #45204 üzenetére
Egyrészt felejtsd már el ezt az agyatlan kombót (bár mondjuk felőlem nyúzhatopd napestig vele a gépedet, legalább Attis nem fog éhen halni ilyen ínséges időkben sem), a játékok nem terhelnek ilyen módon egy gépet sem. Másrészt két kilóért nem vár csodákat az ember.
-
Fetyoka0
tag
Sziasztok,
van egy Asus s550c laptopom. Új kora óta játék közben nagyon melegszik a GPU(60 C fölött). Husszútávon ez baj lehet? Egyébként Geforce 740M van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest