- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Apple notebookok
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- E-book olvasók
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz Csandi #44691 üzenetére
Octane VI, mondjuk 15-ös méretben. Win nélkül, alap procival két év garival 600 körül kijön, proci cserélhető benne.
Esetleg XMG Neo 15, most akciós a héten, 200€ lejön az árából, de nem cserélhető benne a proci+vga páros, mint ahogy a 17-es testvégében sem, de az nem is akciós: XMG Neo.
Esetleg innen jó áron ki lehet fogni Alienware 17-es gépeket, R5-ösöket meg m17-eseket is. 1 év hivatalos garit adnak, ide is szállítanak.Ezek mind külföldi boltok ugyan, de itthonról is működik gond nélkül a gari, háztól-házig szolgáltatással. Ha az áfa miatt kell a magyar bolt, arra figyelj, hogy olyankor nincs 14 napos elállás és csak 1 év garit adnak minden műszaki cikkre.
[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz MaxxDamage #44694 üzenetére
Igazad van abszolút, csakhogy nem nekem lesz, igy csak az itthoni üzlet jöhet szóba ezesetben viszont akkor a GE65 egy Scar III és egy Zephyrus M közül jól gondolom, hogy GE65-el járok a legjobban, vagy igazából egy kutya és mindegy?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Csandi #44693 üzenetére
Ott nagyon meg kell fizetni (a semmit) kb.
Inkább vennék egy bejáratott ToP gépet, mint itthoni üzletből bármit, de nem vagyunk egyformák igaz...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csandi
őstag
válasz MaxxDamage #44692 üzenetére
Jobb lenne magyar üzletből
Na igen, csak az 1 millió az sajnos nem 600k -
válasz Csandi #44691 üzenetére
Én egy Clevo gépet tudnék ajánlani, amibe cserélhető a CPU/GPU is és 4 RAM Slot, sok M.2/Sata3 port és legjobb ár/érték aránnyal bír... bár csak 15.6" , de ToP !
MSI-ből a GT széria ami jó/ajánlott (újként az nem olcsó sajnos, de ToP)
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csandi
őstag
Sziasztok, 600k (650 max) körül mi a legértelmesebb laptop most amit lehet venni? (játékra)
Örülnék ha 240hz-es lenne, néztem Scar III-mat, de kifutóban van, zephyrus nincs 2070-el és 2060 meg szerintem kevés neki, Msi GE65 amit találtam még. Kijelző méret nem számit, bár ha 17-es lenne az jobb lenne. i7-el és 2070-el néztem ezeket a gépeket, tárhelynek meg pci-e ssd elég, nem kell vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
reggiee
csendes tag
Sziasztok! Vásároltam egy Acer Nitro AN515-53 típusú laptopot. A probléma a következő, a biosban csak uefi módot lehet választani, viszont így nem látja a pendriveot amiről telepíteni szeretnék. A secure bootot természetesen kivettem belőle. Mi lehet a megoldás?
Sürgős lenne.
Köszönöm. -
wanted5
őstag
-
blue_23
senior tag
válasz Kovipolly #44687 üzenetére
1660 TI mindenképpen jobb megoldás, valószínűleg 2-3 év múlva lévő címeket is futtatni tudja, de lehet csak alacsony részletességen lesz élvezhető.
PC témában nem vagyok otthon, de alapvetőleg elmondható, hogy a laptopba szerelt rtx 2070 gyengébb, mint ami PC-be kerül, mivel utóbbinál nem szükséges visszavenni a teljesítményét (hűtés), így szerintem 2060 is kiszolgál (ha nincs extra FPS igény).
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Kovipolly
újonc
válasz blue_23 #44684 üzenetére
Igen a 1650-et én is kicsit gyengécskének gondolom már ha hosszútávra tervezek, de a 1660 TI-ről az volta számok alapján a benyomásom hogy az még kirathat több mint 3 évig magas részleteséggel, mert azért ahogy nézem itt a teszteken ( [link] ) a mai játékokat azért az még bőven viszi, bár lehet sokkal gyorsabban nőnek a játékok követelményei mint gondolom.
Ha PC akkor az rtx 2060 is jó lehet hosszútávra? Jelentősen olcsóbb mint a 2070 és mintha nem lenne sokkal gyengébb, csak olyan 10-20 %-al hoz jobb számokat a 2070.
-
Kovipolly
újonc
válasz wanted5 #44683 üzenetére
Melyik feltételek ütik egymást? Ezek, illetve az ehhez hasonló konfigok és a több mint 2-3 év használhatóság? Ha igen akkor valóban marad a PC. Úgy gondoltam hogy ezzel a konfiggal még lel lehet lenni kicsit tovább ha nem akarok high grafikánál jobbat, de lehet tévedtem.
Köszi a választ.
-
blue_23
senior tag
válasz Kovipolly #44682 üzenetére
I7+ rtx2070 az a szint, ami talán 2-3 év múlva is élvezhetően tudja futtatni az új játékokat.
1650 VGA már most se túl izmos, több új játékot közepes részletességgel visz, mit gondolsz, mi lesz 2-3 év múlva? PC-vel több esélyed van a keretből lyen konfigra .
-
wanted5
őstag
válasz Kovipolly #44682 üzenetére
Az a baj, hogy amiket feltételeket írsz ütik egymást. Ilyen gép ilyen áron nem létezik. Ha nem létszükséglet a mozgathatóság, akkor jobban jársz ha veszel egy PC-t.
Nem írtad miért lenne jó a mobilitás, de ha nem kell nagy erő hozzá, akkor a pc mellé egy tablet, telefon, használt üzeleti lapos és meg van oldva a problémád.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Kovipolly
újonc
Sziasztok!
Most tervezek venni egy laptopot amit szeretnék játékra is használni.
A cél az hogy viszonylag időtálló legyen, ne kelljen mondjuk 2-3 év múlva lecserélni mert egyáltalán nem viszi az új játékokat..Az eredeti cél az lett volna hogy 300k körül meglegyen de ahogy nézegettem ott csak 1650-es kártyával kapom meg őket, és talán a 1660 TI jobb lenne hosszútávra.
Kinéztem pár darabot de nem tudom melyik lenne a legjobb választás.
Az első kiszemeltem egy Lenovo Y540 volt. [link]
A második pedig az MSI GL63 8D lett. [link]
Viszont ebben egy korábbi i7-es proci van. Az mennyire számít hátránynak?De ezekkel már inkább 400k közelében mozgok, és a 400k-tól többet már tényleg nem nagyon szeretnék kiadni rá ez is bőven az eredeti elképzelés felett van.
Van ezekből akár i5-ös 9300-as procival szerelt is meg 1650-es VGA val rendelkező, de nem tudom hogy az elég lehet e a mostani meg főleg a jövőbeni játékokhoz.
Nem feltétlenül akarok én ultra meg 4K-s beállításokkal játszani de mondjuk egy Full HD-n High grafikát szeretnék.
Várom ilyen téren is a vélemyényeket.Igazából a minimum követelmény az lenne hogy legyen benne legalább 256 GB SSD és 1 TB Hdd, 16 GB RAM, legyen időtálló, lehetőleg ne melegedjen nagyon (lehessen akár ölbevéve is használni), az sem baj ha nem túl hangos és lehet alvó gyerek mellett is használni.
Szívesen fogadok más típusokat is ha azzal esetleg jobb tapasztalatok vannak.
Kérdés még számomra az is hogy ha mondjuk nem hajtom épp ki őket, tehát mondjuk nagyrészt csak megy a gép 8-10 órát / nap mert fut a torrent kliens és közben mondjuk játszom 2-3 órát azzal kinyírom őket esetleg rövid távon vagy ilyen alacsonyabb terhelés mellett mehetnek sokat nyugodtan?
Nem szeretném lecserélni 2-3 év múlva azért sem mert nem bírja így az üzemet.Nem feltétlenül vetem el az asztali PC opciót sem, de jó volna néha a mobilitás.
Előre is köszi a tippeket.
-
törölt tag
válasz wanted5 #44680 üzenetére
Csinálj a rendszerről egy backup-ot, aztán kapcsold ki a driver frissítést. Ezután mehet az update. Ha valami balul ütne ki akkor vissza a backup.
Lehet valami hasonló dolog lehetett nálad, mint néhány msi esetében a dragon center telepítése után. Sok user-nek 25W-ra csökkent a tdp limit 45W helyett.
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #44679 üzenetére
Megcsináltam, amit tegnap írtam, vagyis kapott mégegy win reinstallt és net nélkül felraktam a dell driverek (persze update assistant meg hasonló marhaságok nélkül). Nem akarom elkiabálni, de egyelőre úgy néz ki hogy jó, még tesztelem. Viszont se throttlestop se más hülyeségek nem lesznek. UV se.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
nagyúr
válasz wanted5 #44676 üzenetére
Neked legyen igazad, hogy ez szoftveres nyűg, de én inkább olyasmire tippelek, mintha valami hardveres dologhoz hozzányúlna a rendszer és akkor akad be a gép.
Ilyet nem szabadna csinálnia az tuti!
Garanciális még a géped?Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #44675 üzenetére
Teljesen random. Akkuról ez sose használt + áramot ha meg volt tekerve, tudom hogy vannak ilyen gépek, de ezt észrevettem volna. Belül minden normálisnak tűnik, nem volt nyoma melegedés okozta elváltozásnak, kibelezve meg indítottam el.
Más játéknál máshogy viselkedik. Van hogy csak 1 mp-es megakadás, pattogó hang, megint másnál beáll 4-5 fps-re. Bár most egy olyat is láttam hogy háttérbe raktam a játékot és akkor elkezdte tekerni rendesen, belelépve meg megint 4 fps. 10000% hogy valami szoftveres szarság van csak nem tudok rájönni hogy mi.
A CPU-n, olyan értékeket látok amit soha eddig. Pl. a múltkori 0,8 GHz, ennyire még kézzel se tudtam lehúzni soha, vagy pont most 3,4 - 3,45 (tudom hogy 3,5 a max turbo, de 1 magon), és ezelőtt mindig vagy 3,1 volt vagy 3,3 max.
Most gondolkodom, hogy újrarakjam-e megint, és a dell oldaláról kézzel felteszem a szarjait, úgy hogy a net kábelt kihúzom. Hátha segítene valamit. Jobb ötletem már nincs.
-
-
wanted5
őstag
válasz KillHates #44671 üzenetére
És lehet ezzel valamit csinálni?
Nioh-val tesztelgetem most. Kb 15 percet bírta ebben a körben, aztán 4 fps. Már minden megvolt, takarítás, pasztázás (full ugyanazok a hőfokok mint előtte), win reinstall.El se tudod képzelni mennyire ki akarom hajítani most a hatodikról. Amit nyilván nem fogok megtenni, mert nincs pénzem másikra.
-
nagyúr
válasz wanted5 #44670 üzenetére
Igen. Több gépen is észrevettem (vagy az m51-em, vagy egy Precision 4800-om, egy ThinkPad T540p-m) hogy a MEI update-elt. Utána van 10-15 másodpercig megállat a boot-olás is.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Többen megkerestek már, azzal a jelenséggel ami Wanted idegeit is próbára teszi.
Feltételezhetően nem a ThrottleStop, az XTU vagy valamelyik gyári energiagazdálkodási szoftver a ludas, hanem az Intel új management engine frissítése ami belekarcolja magát az EC-be, tehát ezért nem segít rajta az operációs rendszer újratelepítése, mert a beállítás olyan szinten van a BIOS-ban a ami nem paraméterezhető (unlocked BIOS-okban talán van rá opció)
Hogy miért van ez? Hogy érthető legyen a dolog, az autógyártást tudom felhozni példának.
Veszünk egy autó ami papíron 150 lóerős, 8 másodperc alatt van 100-on és 5 liter fogyaszt.
Ezeket az értékeket sohasem fogjuk tudni produkálni, mert bármit csinálunk nem tudjuk 10 másodperc alá szorítani a gyorsulást és ilyenkor 16 litert is fogyaszt és két havonta hengerfejezni kell és kicserélni a hajtókarokat.
Szerencsére az elektronikában nincsenek mechanikus alkatrészek így a fenti gyári paraméterek és a valóság közelebb állnak egymáshoz, de a nyers erőt tényleg csak a szintetikus tesztekkel tudjuk kihozni a gépekből (mint amikor dyno-módba kapcsoljuk az autót) és ugyanúgy nem szerencsés ezt sokáig űzni.
Persze ugyanúgy ahogy az autóiparban a notebook piacon is léteznek "szupersportkocsik". De ezek ugyanúgy egy külön "kasztba" tartoznak. Tehát ugyanúgy ahogy létezik 350 lóerős BMW és létezik 350 Chewy, a Chewy mindig le fogja tudni adni a nyers erőt ezzel megölve a gazdáját, míg a bimmer okosan beosztja azt de az élmény megadja, ha kell bár rövid időre és csak egyenesben, hogy ne történjen baleset. A vékony gamer gépek is így operálnak az új beállításokkal; szintetikus tesztekben hozzák az elvárt eredményeket, de amikor felmerül a mindennapos használat akkor vigyáz magára a gép; ne kelljen az akkuba belenyalnia, ne csöppenjen el a tápdugó, ne púposodjon fel egy alkatrész se benne.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
KISDUCK
addikt
válasz wanted5 #44667 üzenetére
A delles update meg egyéb programok ha fennt vannak, akkor szabadulj meg tőlük. Nekem volt velük problémám.
"Ti tapasztaltatok anomáliát valamelyik delles szoftver mellett pl.: dell support assistant?
Van egy inspiron 7577-m és 1,5 hete telepítettem rá windowst háttértár csere miatt és felraktam a dell help and support, support assist plugin és dell power manager servicet a driverek mellé. A legutolsó tavaly decemberi intel igp drivert nem tudtam telepíteni "nem támogatott operációs rendszer" hiba miatt, pedig a legfrisebb win 10 telepítőt használtam, szóval az intel oldaláról töltöttem le a drivert plusz az nvidia oldaláról a másik grafikus illesztőt. Használat közben voltak képi és hangbéli röccenések, először driverekre gyanakodtam, de azokat kizártam teljes eltávolítás és újratelepítés után. Az intel igp drivert is ki tudtam zárni mivel ha hdmi-t használok akkor csak a dvga üzemel, mivel hardveresen arra van kötve. A probléma tovább is fennállt, majd a windows defenderre gyanakodtam hogy megint túlkapásokba kezdett, ezért lecseréltem más ingyenes védelemre, de a probléma tovább is fennállt. Végül töröltem minden feleslegesnek tűnő programot beleértve a dell szoftvereit és azóta nem jelentkezett a hiba. Az előző telepítés is alatt voltak röccenések, de csak játék közben ami csak fps dropban mutatkozott, de a delles szoftverek akkor is telepítve voltak most videó nézés közben is voltak gondok.
Szóval ismét felteszem a kérdést más is tapasztal teljesítmény csökkenést és hang vagy kép akadást úgy hogy telepítve van valamilyen delles szoftver?" -
wanted5
őstag
válasz KISDUCK #44666 üzenetére
Ugyan ezek az hőmérsékletek vannak nekem is, 1-2 fokkal még jobb is. Amit nem értek, hogy nem is a klasszikus értelem vett throttling, hanem 1-2 másodpercig bedroppol (néha 4-5, játék függő ahogy észrevettem) és utána megy tovább minden mintha semmi sem történt volna.
Nekem annyira szoftveres hibának tűnik, csak nem tudok rájönni, hogy mi csinálja és miért.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
zsolti75
senior tag
válasz wanted5 #44663 üzenetére
Van a családban egy 7567 I7-7700-al, én pasztáztam újra tavaly. Amilyen kis vacak hűtő van rajta, olyan meglepően jó hőfokokkal üzemelt. Egy fél órát kínoztam aidával és furmark-al, nem nagyon akart 75°fölé menni, és tartotta a max turbo órajeleket.
A gpu-nál kapcsolt be néha a power limit.
Nem kellet semmi UV neki.
Én újrapasztázással kezdeném a helyedben és teljes reset a gépnek, (akksi/bios akku/táp le egy percre) -
senior tag
válasz wanted5 #44663 üzenetére
Elvileg minden venti vezérelhető DC szabályzással, még a PWM-es is (bár nem szereti).
Ha asztali gép lenne, akkor én a VGA fan kimenetére kötném rá a ventiket, vagy egy COM porton keresztül egy külső fan vezérlőt eszkábálnék, szoftveres vezérléssel.
Laptop esetén... Nem tudom. -
wanted5
őstag
válasz wanted5 #44662 üzenetére
Közben talán megvan a válasz:
But shortly after we ran the GPU stress test, the CPU’s temperatures rose for a while and caused the processor to throttle. The CPU’s frequency dropped to around 1.6-1.7 GHz along with temperatures. Perhaps even a BIOS setting was triggered. As you can see from the graph below, the CPU’s temps were stable at around 70-74 °C which is exceptionally low for such a workload, and we are mostly certain that the cooling system can take more beating than this. It can afford much higher clock speeds resulting in higher temperatures of 10 or even 15 °C and the machine will still be fine. This way no performance will be sacrificed. In any case, the GPU’s maximum clock speed of 1708 MHz and stable 73 °C are yet another reason to believe that the cooling system is capable of supporting higher clock speeds without any problem. Probably a BIOS update can fix this but keep in mind, however, that during normal usage or gaming, the thermal throttling of the CPU won’t occur for sure.
Tehát 73-74 fok körül elkezd visszavenni, ennyiket láttam hwinfoban, de nem tartottam soknak (sőt 1x már volt rajta vas és akkor se ment 70 alá)
Most nem tudom, hogy meg merjem-e kenni vassal, mert többször van mozgatva, oldalára állítva táskában stb. De van egy olyan érzésem, hogy hiába rakom rá, mivel nem lehet a retkes ventiket szabályozni, meg csak 3 fokozatot ismernek (0 - 2300 - 4500 rpm) sok haszna nem lenne. Legutóbb is azért raktam rá normál pasztát mert semmit nem ért a vas, pár percenként maxra pörgette a ventiket aztán meg kikapcsolta teljesen.... kész mérnöki csoda ez a gép.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
wanted5
őstag
válasz echterion #44661 üzenetére
Csak a throttlestop volt, most reinstall után meg bios reset után ugyanúgy droppolt, szal megint előszedtem a throttlestopot, semmi más program nincs.
Próbáltam úgy hogy a win update rakja fel amit akar, meg úgy is hogy én felrakom amiket a dell ajánl. (Dell 7567 - i5, 1050Ti)Nyilván összetudnék nem csak ugyanolyat, hanem még jobb pc-t is rakni az árából, de nem véletlen van ez, hordozni kell.
-
echterion
nagyúr
válasz wanted5 #44660 üzenetére
Megértelek, sajnos ez egy ilyen biznisz, ha összekavarjuk az agyát a sok ilyen-olyan buheraprogival, akkor annak ez lehet az eredménye. Talán Attis tudna segíteni, megkerested már?
Amúgy milyen géped van? Szinte biztos, hogy egy ugyanolyan PC-t (persze monitor nélkül) össze tudnál rakni az árából.[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
válasz wanted5 #44598 üzenetére
Újraraktam az egész wint, így se lett jobb... már nem tudom mi mást tehetnék.
Az ilyen dolgok miatt kezdem teljes szívből gyűlölni a laptopokat és a gyártókat. Ha anyagilag megengedhetném azonnal vennék egy pc-t. Miért nem lehet egy normális biost alárakni ezeknek a szaroknak? Ahol be lehetne állítani, hogy ha 3 GHz-en akarom hogy menjen akkor annyin menjen és ne állítgassa összevissza...
-
KISDUCK
addikt
-
-
válasz Raymond #44654 üzenetére
Nem is néztem/kerestem..
Fenének kell ennyi féle változatba GPU/korlátozás...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #44652 üzenetére
Elso google link: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
echterion
nagyúr
Grillsütőnek jó lesz, ha szereted a tojást, akkor játék közben azt is tudsz sütni vele.
(#44652) MaxxDamage Csak a szokásos telekom kreténség, nem kell vele foglalkozni, ez sima 2070-nel jelent csak meg, a hivatalos honlapon nyoma sincs maxq verziónak: [link]
[ Szerkesztve ]
-
"NVIDIA GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 Max-P Videokártya"
Az miben különbözik a "Max-Q"-tól?
Gondolom nem "teljes értékű" RTX 2070 GPU◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Bossp
addikt
https://www.telekom.hu/shop/termek/ASUS+ROG+G731GW+Notebook?sku=jsku1754632915&contractType=newPostpaid&paymentType=INSTALLMENT&preselectedTariffplanBundleSkuId=sku2910055
Ennek a laposnak mennyire elég a hűtése ehez a hardverhez? 🤕"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MR007RM
addikt
válasz FLD1987 #44647 üzenetére
Lassan kezd kicsit összeállni. Nem rég engedélyeztem egy youtube csatornához automatikus kifizetést. Na most a PP önkényesen turkálva a fiókomban talált egy régi kapcsolatot és újraélesztette.....helyettem fizetett a kártyámról. Ezt hogy gondolta? (online virusírtó alkalmazás)
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
aktív tag
válasz MR007RM #44646 üzenetére
Én ezt használom internetes vásárlásokra, ahol fontos, hogy letudjanak havonta szedni pénzt, pl. Spotify, Microsoft, stb.: WebKÁRTYA
Amikor valami mást akarok venni, pl. Prémium Magyar Állampapír, stb. olyankor a normál bankkártyám használom és ideiglenesen beállítok egy összeget a bankkártyához és vásárlás után visszaállítom 0 HUF összegre az internetes vásárlási limitet.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
MR007RM
addikt
Köszi megnézem!
(Még annyit, a progi licensze már több mint fél éve lejárt. Akkor miért nem frissült automatikusan? Akkor ez PP újítás és kib@szás lesz, és ha így van, akkor most kicsivel nyugodtabb lettem.)(#44645)Dhampir: Igen utána nézek. Váltanom kell valami biztonságosabb megoldásra.
[ Szerkesztve ]
MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
echterion
nagyúr
válasz Raymond #44636 üzenetére
Win10 alatt: 10 króm ablak youtube, face, meg ilyenek (1700MB), 2 db 11-es explorer céges sharepoint-on (34 MB), outlook (150MB), excel (50MB), intéző (73MB). Mindez egy 8GB-os singlechannel gépen. Nem vészes egyáltalán. Ja, és már vagy két hete nem volt a laptop lekapcsolva, ezek minimum mindig mennek, meg még sok egyéb napközben.
[ Szerkesztve ]
-
MR007RM
addikt
Igen valami ilyesmi történhetett, de maga a szoftvert már régen leszedtem, így ha ezzel jönnének azt nem fogadom el. Szóval nem újítottam meg az meg hetekig kukorékolt hogy lejárt és újítsak, erre én leszedtem. Ez pár hónapja volt.
Pontosan ezért azt gondolom hogy valakik visszaéltek az adataimmal.MSI GT70, i7-4940MX (4x 4,0GHz), DDR3L 1600Mhz 32GB, 2TB SSD + 4TB HDD + 128GB micro sd, Nvidia geforce gtx 1070m 8GB (330W táp)/Xiaomi Fimi A3 drón
-
MR007RM
addikt
Kezd érdekesen veszélyes lenni az online vásárlás. Ma átverés áldozata lettem. Egy korábban vásárolt, de már rég nem használt szoftver visszanyalt. PayPal üzenet jött hogy vásároltam. Azt hiszem át kell gondolnom pár dolgot.
Bocsi az offért, nálam ilyen még sosem volt. Vigyázzatok magatokra!
-
Raymond
félisten
válasz MaxxDamage #44634 üzenetére
Per pillanat - Ubuntu 18.04.4, Chromium 10 tab (corporate zagyvasagok), Firefox 24 tab (ossze vissza cuccok), Slack es a RAM hasznalat 7.8GB amibol a zome a ket bongeszo.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KISDUCK #44630 üzenetére
Igen, csak a laptop (+ külső HDD, Dokkolóba (2.5"/3.5" 2x) használva, de azok fix. mentési HDD-k) Laptopba meg HDD-t nem akarok... bár elgondolkoztam az 1TB Sata3 SSD cseréjén, 2TB HDD-re korábban..... és nem valósult meg. Inkább maradnék a PM981 2TB NVMe bővítésén. (1x kell megvenni és használni kell csak) A 2TB SSD-n van a rendszer és programok, játékok is, Sata3 SSD-re a letöltések mennek és tárolok rajta, bár a 2TB SSD-re is raktam át 6-800 GB adatot.
A laptop jól megy (ahogy kell) megvétele óta ennyit ment. [kép]
HDS kép az SSD-ről, 860 EVO [kép] - PM981 [kép]
Érdekességképp az M.2 NVMe SSD hűvősebb pár fokkal mint a Sata3 SSD, de mind2 kimagaslóan alacsony hőfokot tekintve[ Szerkesztve ]
-
válasz blue_23 #44626 üzenetére
Videós megosztó oldal volt mind.
Lényegében bármit nyítok meg és bármennyit, nem eszi a memóriát úgy ahogy itt írták.
Közel 1000 oldal van a Kedvencekbe elraktározva (külön könyvtárakra bontva) így van/volt mit megnyitni próbaképp. 32GB RAM ami megeszi az max. a Prime95 blend test, de azt nem futtatom, csak korábbi tapasztalat, szemlélet[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz MaxxDamage #44617 üzenetére
Az masinát kizárólagosan használod? Mármint nincs másik pc-d? Én pár hete cseréltem le az nvme ssd-t m2 sata-ra és most így van 1tb ssd + 1tb hdd a gépben + van egy 750gb-s külső hdd-m, meg van otthon egy boltba járos gép abba picit több hely van. Így nem érzem hogy laptopba többre lenne szükségem. Az ssd-re csak játékok és programok mennek média fájlok meg kizárólag a hdd-re.
-
törölt tag
válasz echterion #44623 üzenetére
Ne sima weboldalban gondolkodj. Ha jól emlékszem talán twitch stream volt egy 2.5 napos rendezvényről. 16GB-os gépen nem futott más, mint 4-5 ablakban a stream (több kameraállás miatt) és a nap végére megetta az összes ramot. Ez durva memory leak. Nincs mit szépíteni rajta.
Shin Chen: gondolom puffer túlcsordulásra gondolsz. vagy memory leak-re...
[ Szerkesztve ]
-
Shin Chen
tag
Szerintem amiről szó van egy úgynevezett memória túlcsordulás.
Van a cégnél két gép, ugyanazzal a konfiggal (i5-8600K,16GB), ugyanaz a program, egyedül a windows más.
Az egyik új gépre a rendszergazda ráklónozta a régi HP C2D E8400-as gépről a w7ről w8ra majd 8.1re majd w10 re frissített windowst, bármilyen driver telepítése nélkül, hogy nesze h*gyerek én értem a szakmát, te csak dogozz ne rinyálj.
Lényeg a lényeg az egyik gépen minden rendben (persze a driverek ott sincsenek fenn... )
Az én gépemen meg minden eszi a memóriát. Van hogy néha üresjáratban elkezd pörögni a program"A tudomány az vagy hülyeség, vagy az elit trükkös módszere az egyszerű emberek átverésére."
-
blue_23
senior tag
válasz MaxxDamage #44625 üzenetére
Nem a lapszám a lényeg, hanem milyen típusú lapot nyitsz meg, illetve ha lapról lapra irányít át külön ablakban, akkor sokkal jobban megdobja a memóriaszükségletet. Twitch, youtube, egyéb videómegosztó oldalak, böngésző játék stb... 32 GB-vel jelenleg én is elvagyok, nem sikerült kimaxolni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz echterion #44623 üzenetére
Én is pont így tapasztalom/tapasztaltam eddig.
Most kipróbáltam, 200 lap megnyitva, mellette sok más is használva és 9GB+ RAM amit használ... szóval nem értem az aggodalmat. 32GB nálam még csak véletlen sincs kihasználva. Az valami Chrome BUG lehet náluk. Nem régi változatot használok (Chrome), de talán nem is a legújabbat.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
blue_23
senior tag
válasz MaxxDamage #44617 üzenetére
Nekem már volt, hogy króm magában 16 GB felett evett.
-
válasz Iparmágnás #44615 üzenetére
Remélem matyee-nak lesz majd egy MSI GTxx gépe majd pár év múlva eladó és meg is venném tőle majd.
Ez a mostani GT meg pár évig úgy érzem elég lesz nekem.
Veszek majd bele még egy PM981 2TB NVMe SSD-t és boldogság.
5TB összesen (2x2TB + 1TB SSD-k) csak elég lesz még pár évig.
A 32GB RAM meg nem kérdéses... untig elég.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Raymond
félisten
válasz PR0JECTNR56 #44613 üzenetére
Ez csak eng sample, jo esely van ra hogy az MSI radob majd valami arany festest a retail verziora
-
Raymond
félisten
Alulrol elerheto RAM/SSD es 99Wh akku es a hutes se nez ki rosszul, de majd kiderul a tesztekbol mennyire hatasos.
-
válasz matyee #44610 üzenetére
Azt megerősítem!
-
matyee
őstag
válasz MaxxDamage #44609 üzenetére
Nyilván ez erős kijelentés, mert van értelme, egyszerűen ár érték szempontból túlzás.
-
válasz KillHates #44608 üzenetére
Egyetértek.
Nem is értem miért van ez a "lehetőség" ha értelme sincs...(?)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #44607 üzenetére
Szerintem sincs játék ami indokoltá tenne egy 1080 SLi-t FullHD-s kijelző mellett.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Max. a 1070 ami vállalható lenne SLi-be, de még lehet az sem
1080 bőven elég önmagában.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
KISDUCK
addikt
válasz MaxxDamage #44600 üzenetére
300k+ HUF? Inkább lejjebb veszem a graikai beállításokat és hunyorítok hogy ne legyen csúnya.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #44602 üzenetére
Basszus, hülyülök már! 🤣😂
Most már emlékszem, még meg is jegyeztem, hogy minek a két MXM.🤔Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Darth_Revan
veterán
SLI ? 🤣
Több hátránya van mint haszna, ezért sem erőlteti már senki sem, csak a gazdagok akiknek egeti a zsebét a pénz, illetve benchmark huszárok epenis növelés miatt.
Játékok alatt olyan kellemes dolgokat hozna mint, mikroakadas, villódzó textúrák és sok esetben egyáltalán nem vagy csak szoftveres trükközés után nagyjából támogatott skalazas.
Ubisoft játékok pl egyáltalán nem is támogatják és a Doom sem.[ Szerkesztve ]
-
válasz KillHates #44601 üzenetére
A helyére!
SLi-s
+ hűtés is kéne hozzá és complete
Amúgy nem is tudom miért SLi-s a lap, mivel a 2x 1080 az már nem lenne CPU által "kihajtva" , vagy mégis?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
Azt megnézem, hogy te abba a gépbe hová "dobsz be" MÉG EGY 1080-ast
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -20% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest