Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz
kreten67 #11297 üzenetére
Aki használtat akar vásárolni, annak ez nem lehet probléma.
Amúgy én nem szoktam kétévente laptopot cserélni. Van rendes asztali gépem kockulni, amelyet a lehetőségekhez mérten próbálok "firssen tartani", de ha el kell utaznom egy-két hétre munka, vagy szórakozás céljából, akkor nem hátrány, ha valamilyen szinten játékbarát laptopom van.
-
kreten67
senior tag
válasz
KubanitoS #11295 üzenetére
Amikor majd elakarod adni a géped használtan ,és valaki majd ezt a szöveget vágja a fejedhez........
Én mindenesetre idáig még, csak egyszer vettem notebookot boltból 1. gazdásként ,de már megbántam.
Ellenben sokszor vettem Alienware notit használtan hibásan fillérekért,és mindegyik hibátlan bevált géppé vált az idők során,pl: ez is amit most használok(hálás hogy visszahoztam az életbe és nem hagy cserben). -
KubanitoS
veterán
válasz
Darth_Revan #11293 üzenetére
Úgy vagyok ezzel, mint a használt mobilokkal. Valaki ezeket már napi szinten összetaperolta a koszos, ganyés kezével, én meg fizessek érte 300 forintot? Kizárt dolog...
-
KubanitoS
veterán
válasz
Mikulásbá #11291 üzenetére
Ebayen 330 ezer forint a legolcsóbb, de legalább a hűtése valóban igen jónak tűnik. Ahogy nézem Win10 is van hozzá.
-
Egy új,ígéretes fecske a színpadon,kategóriájában jó lehet!A 7559 utódja : Dell Inspiron 15 7566
Érdemes megnézni,a hűtése jobbnak tűnik mint az elődjének.
-
x_o_n
veterán
Én max a fiokba raknám pot kártyának a másik 870-et
a sli mindig is kockázat,vagy megy vagy nem,vagy gyorsabb vagy nem
mondjuk nekem anno soha nem jöttek be a több kártyás rendszerek...még a segédkártyás megoldások sem..
egyedül az amd apu+gpu cucc volt működőképes -
Muerte
Topikgazda
-
echterion
nagyúr
válasz
KubanitoS #11280 üzenetére
Ez erősen driverfüggő. Ahol támogatja, ott brutális, ahol nem, ott szopóka. Ha abból indulok ki, hogy a 860m sli a 970m környékén van, akkor ez a 980m szintjét hozza. De mondom, de driver és játéktámogatottság kérdése, mert amelyik játék nem támogatja, ott sokszor még a sima 870m-nél is fog tudni gyengébben produkálni. Ki kell próbálni.
-
x_o_n
veterán
-
Medocsabi
addikt
az milyen hibára utalhat,ha bekapcsolom a laptopot,a jelszót még be tudom írni,de ha feláll a win10 akkor nincs billentyűzet??
Illetve ha ujra indítom akkor kb 10 percet bír,és leáll a win valami érdekes dologra hivatkozva.(megpróbálom telefonról bemasolni)
És ha emiatt indul újra,akkor ki se tudom kapcsolni,csak ha az akksit kiveszem.Nagyon fasza,itthon fekszem 39 fokos lázzal,és probalnam a munkámat végezni,hogy ne kelljen így bemennem... -
echterion
nagyúr
válasz
kardkovacsi #11276 üzenetére
A 13 coll nem gamer méret. A többi nekem oké. De mondjuk ezekért érdemes akár fapadossal ki is repülni, ma már nem kerül többe a repjegy, mint a postaktg.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
echterion #11274 üzenetére
Nézd meg amit másodjára linkeltem, abban megegyezhetünk, hogy az Alienware az gamer laptop
Azt például nem tudom, hogy a dell outlet az szállít-e ide Magyarországra is. Sokszor ezek az ebayes emberkék ott ülnek a gép előtt és lecsapják előled, esetleg még van valami couponjuk is. Egy időben néztem a 7510-es gépeket és az outletben sosem volt egy sem normális áron se bezzeg az ebay-en gyakran került fel újabb meg újabb (és persze olcsóbbak voltak mint az outletben).
Én csak azért linkeltem, mert sokaknak nincs meg, hogy Dell gépeket lehet így is venni. Én már a harmadik gépem nyüvöm amit így vettem. -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Olyan emberek segítségére lenne szükségem, akik G-Sync képes LP173WF4-SPF1, illetve LP173WF4-SPD1 panellal szerelt laptoppal rendelkeznek!Arról lenne szó, hogy felfedeztem egy eddig (érts több, mint 7 hónapja) nem korrigált bugot az NVidia driverekben, amik a mobil G-Sync használókat érinti.
A bug lényegében annyi, hogy ha DX12 API-val futó játékot (ez fontos, mert DX11 alatt nincs gond) szinkronizál G-Sync-el a driver, akkor laptop kijelzővel nem dolgozik megfelelően össze és ez frame skip/akadást okoz, illetve a grafikai bug is jelentkezik, ami ha 1 helyben állsz és nem mozgatod a kamerát, akkor szinte észre sem veszed, viszont ha forgatod a kamerát, akkor szabad szemmel annyit látsz, hogy a textúrák szélénél fekete árnyék van.
3 DX12-es játékot is próbáltam és az összes produkálta azt a bugot, ha a driver a laptop kijelzőt szinkronizált DX12-es játékhoz. A bug driver szintű, így egyszerű print screen módszerrel is megörökíthető.
Ha külső G-Sync monitorral fut a játék, akkor nincs baj, CSAK akkor jön elő, ha a laptop panellal dolgozik a driver.
LP173WF4-SPF1 panellal teszteltem játékokat, íme egy összehasonlítás, hogy milyen laptop kijelzőn és külső monitoron a Rise of the Tomb Raider DX12+GSync módban, ha forgatom a kamerát:
De a gears of War 4 sem sokkal jobb:
[link]Szóval, amire szükség lenne, hogy legalább egy SPF1 és egy SPD1 tulaj kapcsolja be a G-Sync-t a laptop kijelzőhöz, majd inditsa el a Rise of the Tomb Raidert (ebben látható a legjobban) DX12 módban és miközben mozgatja a kamerát az egérrel, csináljon képernyőmentést, hogy láthassam ti nálatok is jelen van-e.
Én már próbálkoztam rengeteg driverrel, más SPF1 panellal és eDP kábellel, illetve próbáltam laptop GTX 980 és 1080-al is.
Köszönöm a segítséget !
-
echterion
nagyúr
válasz
kardkovacsi #11273 üzenetére
Nem hazai BF-et kell nézni, hanem a külföldit. Pl. én a ps4 slim-emet 199 euróért vettem a német Saturn-ban, meg nézelődni kell a dell európai outlet-ében is, meg a többi nagy webáruházban. Itt is volt olyan ember, aki a ceg-től vett 965m-es gépet iszonyat jó áron, még a te általad linkeltekhez képest is. És mondom, azok nem gamer gépek, amiket linkeltél.
De itt egy gamer példa, 340ezer körül.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
echterion #11272 üzenetére
Ez nem az amit BF-en le fognak értékelni. Már így is olyan 40%-ába kerül a bolti árnak. Üsd be egy árgépbe mennyi egy Precision 7510. Amúgy szoktak lenni Alienware gépek is így refurbished.
Mondjuk itt van ez:
http://www.ebay.co.uk/itm/Alienware-13-R2-Gaming-i7-6500U-1080P-IPS-Nvidia-960M-512GB-PCIe-SSD-16GB-Win-10-/162287176883?hash=item25c911ccb3
és ennyibe kerül itthon:
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell-alienware-13-r2-aw13-1-laptop_23349-adatlapÚgy kb. a fele. Egyik 700K a másik meg 900 font ami 324K forintban.
-
echterion
nagyúr
válasz
kardkovacsi #11271 üzenetére
BF-ig már semmit se érdemes venni, majd csak utána. Pláne nem quadro-s gépeket.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
gaboka130 #11263 üzenetére
Érdemes szétnézni az angol ebayen is. Elég jó áron vannak refurbished gépek, most olcsó a font is.
Mondjuk itt van ez:
http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Precision-M7510-i5-6300HQ-Full-HD-2GB-M1000M-16GB-256GB-SSD-Dell-Warranty-/142173008633?hash=item211a2bf2f9
vagy ez:
http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-Precision-M7510-i5-6300HQ-Full-HD-2GB-W5170M-8GB-1TB-Win-7-3-Year-Warranty-/361809062439?hash=item543d802a27
Ezek business gépek de elég jó videokártya van bennük és majdnem 3 év garancia. -
Muerte
Topikgazda
válasz
gaboka130 #11267 üzenetére
Úgy már határeset
,akartam írni az előző hsz.-be hogy legalább egy 100-assal alább kéne hogy adjanak egy ilyen konfigot,hogy egyáltalán elgondolkozzak rajta,csak azért nem írtam,mert nem tudtam megvetted-e 280-ért és akkor meg neked meglehet szarul esett volna a véleményem.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
gaboka130 #11265 üzenetére
Jelen esetben igen.Rénéztem a linkre..már nem azért,nem szeretnék belevau de 280k-t az gép még tévedésből sem ér meg
ár/teljesítményben sem és ár/értékben sem,mikor használt G751-et már 320-ért is láttam elkelni 980M-mel,ami cirka ~3x-os teljesítmény egy 950M-hez képest.
-
-
gaboka130
tag
válasz
Muerte #11262 üzenetére
I7 6700HQ+GTX 950m 4gb vram+8gb ram a másik meg ugyan ez csak i5 6300HQ a processzor.
Erről a laptoprol van szó csak ami tesztek fent vannak azok az i7-es verzióról vannak fent.
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-fekete-z%C3%B6ld-notebook-v4m22ea-15-6-full-hd-ips-core-i5-8gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199533.html -
Muerte
Topikgazda
válasz
gaboka130 #11261 üzenetére
Ezt így nem lehet megválaszolni,csak ha leírod melyik kártyát akarod melyikhez hasonlítani.
Az I5 proci egy felső-közép mobil vga-t ki tud hajtani.Olyan játékokban ahol magasabb órajel kellene,oda a 6700hq is kevés mert 3,2 vs 3,5GHz,az utóbbi is elég karcsú a rossz portokhoz,egyébként nyers számolásban ráver vagy 50%-kot az I5-re ami nem kevés. -
gaboka130
tag
-
gaboka130
tag
Hali
Azt szeretném kérdezni hogy mennyit számít hogy a videokártyában gddr5 vagy gddr3 ram van? Illetve a ram ddr3l vagy ddr4? -
x_o_n
veterán
igazábol,panaszt lehet olvasni egyes tipusokrol..tul hangosmtapi pad gond stb stb...de szerintem ilyen elég sok modellnél gond,a vékonysága miatt sajnos a hangos ventillátor tipikus
-
gaboka130
tag
Hali,ahogy említettem tegnap megvettem azt a hp pavilion gaming laptopot,ami majd erkezik freedos verzióban tehát az lenne a kérdésem,hogy milyen windowsot érdemes rá tenni illetve gondolom a hp drivereket a legfrissebbeket a hp oldalarol?
-
x_o_n
veterán
válasz
bajuszatti #11241 üzenetére
Ez igy van,nekem tetszett,majdnem ezt vettem én is csak akkor ajánlották a clevot és mivel erösebb és olcsob ,jobb hütés,bövithetöbb volt inkább azt vettem természetesen.
De nekem nagyon bejött a dizájn is,csak tulárazottnak tartom,bár kiváncsi vagyok karácsonykor mennyire viszik le az árát itt,mert nem ritka a 40-60%
a gyereknek tökéletes lenne -
Dhampir
félisten
válasz
bajuszatti #11241 üzenetére
Annál biztosan jobb.
-
x_o_n
veterán
válasz
szkuvi #11238 üzenetére
Szerintem 960-az alap amivel un lehet rendesen játszani,persze játék függő a felbontás.
Bizonyos dolgok viszont szintén fontos tényezők amit az emberek hajlamosak elfelejteni figyelembe venni..
-a gép hűtése
-a gép szerkezete,vastagság stb
sokat számit..akár 15-20c különbséget,ami nem csak a teljesitményt hanem a müködöképes éveket is befolyásolja -
szkuvi
tag
Szép estét!
Kérdésem a következő lenne:
i5-6300HQ+GTX 960m 4GB "kombóval" hogyan futnak FHD-ban, valamint alacsonybb felbontáson a játékok? Leginkább CS:GO-ra lennék kíváncsi, hogy úgy összességében mekkora az átlagos FPS? Youtube-on néztem videókat, de felemás eredményeket kaptam.Ha valaki esetleg tudna pontos információval szolgálni, nagyon megköszönném.
-
-
x_o_n
veterán
válasz
gaboka130 #11231 üzenetére
Az ilyen szint tág fogalom,attól függ milyen felbontásban....
amugy nem rossz gép,itt kint dicsérték de kérdé,mennyibe is kerül?
egy teszt igaz i7es cpu de a 950 mellé elég az i5
ebben te tudsz dönteni,láttam élöben ezt és a star wars verziót,nekem szimpi volt,játékra alkalmas de visszavett beállitásokkal,ha többre vágysz akkor 960m vagy 970m,de persze jóval drágábbak.
ha az árat nézem,akkor elég jó vételnek tünik -
gaboka130
tag
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-fekete-z%C3%B6ld-notebook-v4m22ea-15-6-full-hd-ips-core-i5-8gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199533.html
Hali ez a laptop battlefield 3-ra, league of legends-re meg ilyesmi szintű játékokra elég lenne, valaki tudna véleményt mondani róla meg hogy megéri e a 200 ezret? -
Medocsabi
addikt
válasz
Muerte #11219 üzenetére
Párom kis 11" hp-ján (ilyen kifordítható nyomigálható csajosan piros fajta) simán fut a medal of honor pacific assault mediumon!
-> szóval ez egy gémer noti!
Mostanában kacérkodom ezzellevo p641rf a cegtől,egy kis 14ˇ-os gép.
Szinte már alig várom hogy a lenovo m5400 megadja magát,annyira tetszik,csak míg ez megvan addig nem 'merem' megvenni,mert párom kinyír.bár nem kell soká várjak sztem,mert hűtőpad nélkül simán 90fok fölött van a cpu,a vga 80 küröl,hűtőpaddal -10 fok mindkettő. -
x_o_n
veterán
válasz
chuck91 #11222 üzenetére
Igen ez elég népszerü szokás
A ceg engem is elárasztott mindeféle bizbasszal,meg hariboval
de a legtöbb helyen még a cd mellé is haribo,meg kupon hegyek vannak,amiket 100% le lehet vásárolniA saturn jó még,itt,mert a 2-fizet 3-at kap akciokban az olcsobb termék árát megkapja az ember egy online film,zene,játék áruházban levásárolható egyenlegként,ennek jobban örültem mint a haribonak,hiszen itt letölteni nem olcsó mulatság
-
Én minden postai rendelésem mellé csomagolok egy kis csomag gumicukrot.
Anno kb. 10 éve amikor kintről rendeltem, akkor láttam először.
A KIK-ben szoktam venni egy nagy kilós zacskóval, az ki szokott tartani egy darabig.10 emberből jó esetben ha egy megköszöni
Szóval van még hová felnőnie magyarisztánnak -
KubanitoS
veterán
Egy kis off: a mai nap során újrapasztáztam a gamer laptopom, (amely mondjuk lehet kicsit erős kifejezés, ha figyelembe vesszük, hogy 2010-ben vettem
). Szóval annyi a lényeg, hogy az utóbbi időben Diablo 3 alatt 85-93 fokig is felment a VGA, a proci 70-77 fok körül volt, gondoltam ez nem egészséges.
Rendeltem egy márkásabb pasztát, ma fel is tettem és egy icipicit meglepődtem, amikor a játék közben a hőmérséklet nem volt hajlandó 66 foknál feljebb menni a VGA esetében. A proci 60 körül üzemelt.
Olyan furcsa is volt, hogy nem pörgött maximumon a venti és a gép sem akarta leégetni a szőrt a lábamról.
Szóval azt hiszem jó befektetésnek bizonyult ez a kétezer forint.
Magát a pasztát lehet tárolni szobahőmérsékleten? Nem fog "romlani" a minősége? Felhasználhatom akár évek múlva is? Injekciós tű formájában van kupakkal ellátva.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Darth_Revan #11224 üzenetére
+1 régebben egy német boltból történt makett rendelés mellé kaptam teljesen indokolatlan módon egy kis csomag Haribo-t, kellemes meglepetés volt, imádom a Haribo-t.
-
gaboka130
tag
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-gaming-fekete-z%C3%B6ld-notebook-v4m22ea-15-6-full-hd-ips-core-i5-8gb-1tb-gtx950-4gb-dos-1199533.html
Hali ez a laptop battlefield 3-ra, league of legends-re meg ilyesmi szintű játékokra elég lenne, valaki tudna véleményt mondani róla meg hogy megéri e a 200 ezret? -
chuck91
tag
Sziasztok.
Írok egy "kis" szösszenetet a most vásárolt laposról, hátha valaki más is ilyenbe gondolkodik.
A gépet (Clevo P670SA) a CEG-től rendeltem.
A cég egész korrekt , szerdán rendeltem, csütörtökön fizettem paypal-al délelőtt , délután átadták a futárnak (DPD) és már szombat reggel itt volt a budapesti központba, kedden meg is kaptam.Alaposan be volt csomagolva illetve még ajándékokat is küldtek (nvidia kulcstartó, pár matrica és 3 csomag haribo gumicukor)
A rendelt gép főbb paraméterei : I7-4870HQ , NVIDIA 965M(2GB) illetve 8GB memóriát kértem hozzá. Ez volt cakk-pakk házhoz-szállítással együtt 265000FT(az árban benne van a 2 év háztól-házig garancia). Külön vettem egy 250GB m.2 -es sata-s ssd-t valamint 1T merevlemezt.
A gépen két 7/9.5mm merevlemez hely illetve két m.2 csatlakozó van amelyikből az egyik pcie-es ssd-t is kezeli.
Az akkumulátor teljes terheléssel majdnem másfél órát bír, de ha csak böngészés illetve filmnézés az integrált vga-val(külön van neki 128mb ram) úgy 3-4 óra.
A géppel teljesen megvagyok elégedve, elég masszív, illetve a hűtéssel sincs baj, a videokártyánál külön 2 ventilátor illetve egy a processzornak.
Eddig nagyobb játékok közül a GTA5 volt amit próbáltam,ott a videokártya másfél óra alatt 62 fokot mutatott(alig pörgött a ventilátora).
A processzor egy kicsit már talán jobban fűt bár ezt betudom a brutálisan "erős" teljesítménynek valamint az elég érdekes ventilátor kezelésnek: 65-70 fokig szinte 0 fordulaton végzi a dolgát de fölötte hirtelen beindul 100%-os fordulaton.
A processzort is GTA5-ben tudtam tesztelni ott másfél óra után a magoknál legalacsonyabb órajel 3.1ghz volt (de átlagban 3.2-.3.4ghz) mindezt 80-85 fokon.Összességében jobb mint amire számítottam, főleg játékokban a videókártya(965M) teljesítménye, a processzor pedig valami elképesztő (ezelőtt egy asztali gépem volt AMD A8-3850 illetve egy HD6950, ezzel a konfiggal csgoban alacsony beállítások mellet 120-140FPS em volt, ez a mostani lapossal 280-300).
Az végösszeg ssd-vel illetve a vinyóval ~310000FT volt.Elég régóta nézegettem de ilyen teljesítményt (I7,965M)itthon ennyiért nem találtam.
És még egyszer köszi a segítségeket a kiválasztásában. -
KubanitoS
veterán
-
kreten67
senior tag
válasz
Muerte #11212 üzenetére
Ameddig garis addig kell fölöslegesen kínozni,elméletben ott a gebasz, ha a gép mégsem adja be a kulcsot a gari időn belül ellenben rögtön utána elpatkol ..............
Normális használat,gondoskodás, igényeinknek megfelelően aztán a többi már a véletlenek sokasága ,hogy meddig bírja. Nálam még nem romlott el gép soha ,de engem szeret az isten(mások szerint)!
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256 #11210 üzenetére
Van játék is ami hasonlóan terhel mint ahogy írtad is,W3 stb.Én pl. a FC4-et használtam ilyen célból tesztre,de ezek még mindig csak hasonlóan és nem ugyanúgy terhelnek mint a szőrös fánk.Az én gépemen mehetne 2 hétig is egyfeszt akkor se lenne semmi baja,de még fel sincs telepítve és nem is lesz.
Személy szerint én már kinyírtam vele egyszer egy 680M-met egy régi gépemben,és láttam már megdöglött,memóriahibás gépet miatta nem egyet és nem kettőt,ezért senkinek nem fogom ajánlani a használatát tesztelésre ezután sem.Akinek meg az tetszik futtassa tőlem 24/7-be engem nem zavar,de hogy nem százas az illető az biztos...
Te most kb. azt írtad egyébként hülye hasonlattal élve hogy ha veszel egy Ferrarit akkor annak kötelessége bírni 24/7-be a 10k fordulatot / 340km/h-t,mert ha nem bírja akkor az egy szar(?)
-
dugo_
veterán
válasz
Pocok256 #11210 üzenetére
"ha nekem arra van kedvem hogy 3 év garis gépen 3 évig 0/24 ben furmark és prime95 öt futtatok és félévente küldöm vissza gariba akkor ez lesz"
Én megcsináltam, persze furmark nélkül. Elegem lett, hogy a 2 év garis notik mindig elhasaltak a 3. évben. Na mondom akkor innentől 24/7 használat, hasaljon el gariidőn belül. Nappal normál használat, éjszaka meg pörgött a torrent.
Hát annyira bejött, hogy 8 hónap után letérdelt, a garancia rémálom volt (TMX), a kedvem is elment az egész géptől, mire megjavították, végül 50% bukóval eladtam...
Azóta nem 24/7-ezek.
-
Pocok256
veterán
válasz
Muerte #11208 üzenetére
Miért is felejtsem el a furmarkot bőven van olyan program ami képes ugyanazt a teljesítményt kihozni pl nálam witcher 3 dishonored 2 ugyanúgy terheli a gépet mint a furmark prime95 kombó. Tetejében mikor megveszem a gépet nincs ráírva, hogy furmarkal nem használhatod ha nekem arra van kedvem hogy 3 év garis gépen 3 évig 0/24 ben furmark és prime95 öt futtatok és félévente küldöm vissza gariba akkor ez lesz, ha a gyártók képtelenek értelmes gépet tervezni és arra játszanak, hogy alapból selejtet adnak ki és ezt majd csak kevesen veszik észre, akkor szívjanak. Ha én asus gépem bizalom garis lenne az 100% hogy éjjel nappal furmark plus prime95 menne, ha kell, ha nem. Ez egy olyan dolog ha én írok egy kódot amiért mocskos sok pénzt elkérek és ráteszem, hogy prémium akkor nem fogok azzal jönni hogy hát az a kód nem arra van tervezve hogy használják meg hát igazából csak félig működik
Ne nevettess.. Ha építettnél egy házat majd tető helyett kapnál egy hungarocel lapot aztán mondanák, hogy jaj hát nem arra tervezték, hogy télen is használd nem lennél feb*szva ?
-
adatfalo
senior tag
válasz
Muerte #11208 üzenetére
Mentségemre szóljon, hogy ez volt az első alkalom, hogy Furmarkot futtattam ezen a gépen, és volt bennem egy egészséges/egészségtelen 90fokos lélektani határ, ami után lekapcsoltam volna, de ezt az alatt az 5 perc alatt nem érte el. Egyébként 3DMark-ban és Valley-ban 73 fokos a GPU terhelve.
Továbbra se tudok jobbat, mint tesztelem, a lehető legkülönbözőbb programokkal (ez nekem munka gép, főleg modellezésre, grafikára használom), de néha becsúszik 1-1 Overwatch, BF1 is. Ha ezután is tapasztalom a vga problémákat, akkor cserélem, nincs mese, de feleslegesen nem akarok csomó pénzt kidobni. Illetve már a gép eladásán is gondolkoztam, és sz*rt nem akarok rásózni senkire. -
Muerte
Topikgazda
válasz
adatfalo #11206 üzenetére
Könyörgöm azt a qrva FurMark-ot felejtsd már el Te is és a többiek is!!!
Miért akarod szándékosan kinyírni vele a vga-t
Hőfokot tesztelni játékokkal és 3DMark-kal kell,nem F.M.-kal kínozni,és emeld meg a gép alját mert sokat segít mint láthattad.Egyébként az a kockásodás szerintem már vga hiba (de ne legyen az) pont a sok F.M-ozástól szokott ilyen memóriahibát produkálni mobil vga...mit gondolsz ha a mag 87°C volt akkor a memóriák,FET-ek mennyik voltak? Elárulom jóval 100°C felett,olyan 120-130°C-kon izzottak
-
gaboka130
tag
Mit gondoltok az msi GE62 2QC laptoprol?
Spec:
i7 5700HQ
Geforce gtx 960m 2gbddr5
8gb ram
1tb 7200rpm hdd
Fhd matt kijelző -
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #11205 üzenetére
Bocsi srácok a tirpláért
, de a legújabb driver helyett felraktam a 368.81-et és ezzel a 3DMark is szépen lefutott, nem volt olyan kockás, mint az előzőleg linkelt videóban. Úgy tűnik, hogy igaz kissé forrófejű, de (lekopogom) jól működik a gép. Puding próbája az evés, a következő napokban még figyelmes leszek,de talán jó lesz.
-
adatfalo
senior tag
válasz
adatfalo #11204 üzenetére
Linket sikerült felcserélnem: Ez lenne az
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Újra itt!
Nos, megvolt a pasztázás, illetve újratelepítettem a Muerte féle (win10,uefi,gpt stb. beállításokkal).
Leállás nem volt ezidáig!Futtattam pár dolgot: Furmark, 3DMark(demo), Prime95, Unigine Valley
A maximális hőmérsékletek itt láthatóak:
Megyjegyzés: CPU legmagasabb hőmérséklet természetesen a Prime95-el lett elérve, több mint 10 percig futott 5 perc után ugrott meg 73-ról 80fölé, ilyen cpu kihasználtságot nem gyakran ér el az ember valós esetben
A GPU maximális hőmérsékletét pedig a Furmark érte el, ami csak egy pillanatra ugrott 87-re, de egyből visszaesett 85-re és ott stagnált. Amikor felemeltem a gépet(imitálva a notebook hűtőt), akkor elkezdett visszaesni a hőfok és 83-82 között állt be. (ezt is normálisnak tartom az ilyen nagy TDP-s gpu mellett).Ami viszont nem kóser, hogy a 3DMark alatt hibás volt a kép: Link
A legújabb nvidia drivert telepítettem, megnézem régebbivel is, ha nem az a baj akkor itt bukott ki a kártya hiba?!Vélemények?
-
Muerte
Topikgazda
"nagyi" tesztje: Alienware 15 R3 vs. Asus ROG Strix GL502VS
-
x_o_n
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #11199 üzenetére
NIncs mivel ezek megtervezése a lehető leggondosabb üzleti stratégia sajnos,ahol jobban figyelembe veszik az elöző generácciós gépeket.bár szerintem az igp-k fejlődése miatt,1010/1020 nem lesz csak 1030,1040 és erre tettek utalást már több cikkben
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest