Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali fotós kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibce1
csendes tag
Helló Srácok!
Lenne egy kérdésem! Melyik a jobb kártya a GTX 960 vagy GTX 1050? Néztem és olvastam teszteket, és ahogy láttam a 960 kicsit erősebb. Ez igaz?
Köszi a válaszokat előre is! -
Muerte
Topikgazda
Jan.24.-én adták ki,de én csak kb.2 hete tettem fel,ami előtte volt pár azok közül voltak állítólag hibásak,de nekem egy régebbi stabil volt fent.Nem szoktam váltani már csak 2-3 havonta,mert semmi értelme számomra,ha néha játszok régebbi játékkal annak aztán ugyan mindegy melyik van fent.
Bár most kicsit izgat a Sniper Elite 4,de még kivárom a véleményeket előbb -
Angel2014
addikt
válasz
kreten67 #12343 üzenetére
Na már biztos hogy az Nvidia 378.49 driver vágta haza a gépem... "régi lenovós driverrel is jó volt de ahogy felkerült a 49 es driver fagyott 2 percenként kék halál wach dog hibával ...és a 3d vision usb drivere okozta a USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE hibát is 3d makot el sem indította ...... ami fent volt a mai napig hivatalosan az oldalon"...
közben rájöttek a hibára és kiadtak egy 378.57 es javított kiadást...És most egy perce kirakta az Nvidia a 378.66 -os verziót amivel hibátlan a gép...most az új driverrel próbáld meg az Y70-70 -et tesztelni.
KillHates : Köszönjük a szakszerű leírást
de korábban felraktam a furmarkot és még mondtad is ez nem is olyan rossz eredmény rajta azért futtattam le azt hittem nem csinál gebaszt...de ha tesztelem is a teljes képernyős módban fhd 1080 -ra kattintva ami végig fut 1 perc alatt kb...szóval nem állandóan stresszeltem a vga-t.
Muerte75 : Gondolom mostanában megfordul a helyzet ....egy óra ivászat és 3 nap alvás kell hozzá.
-
...értelmes, felnőtt emberek közé kerültem ezen topic keretén belül.... -és akkor jövök ééén!
Mi az hogy vének??Csak pár apróságnál sorrend változás történt.Anno reggelente mindenem laza volt,egy merev testrésszel,ma meg .....
-
anytime
őstag
válasz
Pocok256 #12376 üzenetére
Erre is jár a pont
.
Uraim, meg kell mondjam, az elmúlt két-három hétben követem aktívan a topic-ot, de nagyon jó érzéssel tölt el, mikor itt vagyok,
, értelmes, felnőtt emberek közé kerültem ezen topic keretén belül. Természetesen ez az emberi oldala, de azt már látom, hogy a szakmai felkészültség is rendben van.
Már csak ezékért a dolgokért is laposra kell váltani, itt nem csak a kihajjccccssaaaaeeee, lefagyeeee, enyém gémeeeeerrrrrr vazzzze szöveg megy oldalakon keresztül ...
-
-
Pocok256
veterán
válasz
KillHates #12374 üzenetére
Na de viccet félretéve gyors reakció mert többre sajnos nincs időm peregnek az órák
A furmark jó dolog és ezzel való tesztelés is jó dolog. Természetesen nem 0/24 kell bírnia , de egy erős kiindulási pontot ad, hogy majd a notid 32 fokos hőségben notipad nélkül egy 12 órás withcer 3 vagy bf X+1 szérián 128 as pályán mit fog tudni. Egy nagyon jó viszonyítási pont, hogy extrém körülmények között sem fog bedőlni a rendszer és használhatjuk nyugodtan.
A te megközelítésed is jó dolog mert tényleg ezzel a notebook használati idejét csökkentjük. Viszont itt álljunk meg és szedjük ketté a dolgot én mint user elvárom hogy x teljesítményt adja le MINDIG és addig amíg szükségem van rá, cserébe azt kapom hogy gari időn túl lehet bemondja az unalmast vagy épp gari időn belül ami meg engem egyáltalán nem érdekel mert, garis. Ezzel kell tisztában lennie az embernek hogy extrém használat mellett extrém módon csökken(het) az elvárt üzemidő is.
De a kettő teljesen más dolog, hogy valaminek a várható élettartama csökken vagy pedig képtelen leadni a teljesítményét minden körülmény között. (throttlingol)
Ez egy élhető és jó kompromisszum engem egyáltalán nem érdekel, hogy mi lesz a gépemmel 3-4 évesen mire a garancia lejár mert addigra kukában fogja végezni úgyis hisz semmire nem lesz használható teljesítményileg. Viszont addig amíg én használom 3-4 évig az már nagyon is érdekel, hogy mennyire fog lagolni egy 18 órás BF ultramaraton lan partin ahol 12 ember van 12 négyzetméterre zárva és 35 fokba fő a tojásunk. Mert ha ott behasal az fps és amiatt behalok akkor a gép várható élettartama sokkal kisebb lesz mert repül ki az ablakon.
Szóval van értelme a furmarknak csak más szemszögből kell nézni a dolgokat
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates #12369 üzenetére
Nyilván BGA a forrasztás tipusa MXM kártyán is,de azért azt nem akarod remélem elhitetni velem hogy egy FULL forrasztott lap 100W TDP+-os tartományú proci+vga,tovább él mint egy normális MXM vga és MQ proci, azért mert nagyobb felületen terül szét a hő...
Úgy ahogy írtad is,ez csak sz.rrágás és a profit maximalizálása,a felhasználók szembeköpésével,egyáltalán nem nézik az emberek érdekeit,csakis a pénz a lényeg... -
válasz
D@niel #12367 üzenetére
Az elsődleges szempont a videókártya GPU-ja legyen. Ha megteheted válassz olyat ami GTX-el van szerelve: 960GTX vagy egy "beszorult" GTX860-as gépet. A legtöbb mai CPU -amit az ilyen gépekbe szereltek- ki tudja szolgálni a fenti GPU-kat, tehát a miatt ne izgulj, ramot, SSD-t meg Te is tudsz bővíteni majd utólag, ha megfussa!
Viszont a GPU az ma már FIX! Mint ahogy amikor autót veszel; klíma, villanyablak, riasztó, spioler, xenon lehet tuning tárgya, de olyan motorral fogod eladni mint amilyennel vetted. -
válasz
Muerte #12366 üzenetére
Zoli megértelek, de az MXM kártyán is BGA-s a GPU! (szerencsére
)
A BGA-s CPU tényleg szánalmas, de technológiai szempontból szerencsésebb.
És itt a technológiai szempont sok spórolást is jelent.
De ezért lehet most 80 ezerért a tuskóban meg az ócskányban már notebookot venni, mert azért hagynak a mi zsebünkben is a gyártók pénzt ilyen módon...Aztán az már más kérdés, hogy a high-end cucckba is eljutott a sz@rrágás e módja
ebben az almás cég volt az úttörő
-
D@niel
addikt
üdv,
megérett a csere a 8 éves toshiba laptopomra, úgyhogy most nézelődök.
egy erősebb gamer laptop van tervben, kb. 180e-s határral.
ezekkel játszanék: dirt rally, UT 2007 és 4, COD mw1, black ops2, és az ez utáni részek, diablo3, GTA5.
nem vagyok nagy játékos, de tudom mi az az fps.első körben az acer F5-573-as sorozatra gondoltam. viszonylag erős, és jól is néz ki.
a játékok amúgy másodlagosak, de ha ott vagyok, akkor a fentebb leírtakat szeretném, ha jól vinné. xbox volt, de gépen az igazi.
nem vagyok elzárkózva más márkától sem, de olvastam erről a típusról tesztet; azt írják, hogy masszív szerkezet. ez pedig fontos; a toshiba magasra tette a mércét, nem nyomódik be a billentyű panel ha erősebben nyomok le valamit, nem recseg, szóval ilyen téren nem akarok engedni.a megjelölt típusból viszont elég sok kiszerelést látok, és nem nagyon tudom, hogy melyik lenne a meg felelő választás.
pl. 2 kiszerelés ugyan úgy 180e körül van, de az egyik 7. gen corei5 geforce 940mx 4gb, a másik 184e-ért 4. generációs i5 viszont gt 920m 2gb + hdd mellett van ssd is.
van 154-ért 6. generációs i3, szintén 4gigás 940mx-el.
van 950mx 4gb, ami persze drágább, mint a 940mx 4gb, nem tudom mekkora lehet a különbség.
ez a dedikált memória dolog sem teljesen világos, feljebb húzni nem fogom a teljesítményt, annyira azért nem vagyok benne.
szóval a proci legyen az erősebb + gyengébb kártya, vagy fordítva?
a háttértár nem szempont, nem halmozom fel az adataim. ssd érezteti hatását játék közben? ha a boot idő nem 15mp hanem másfél perc, nekem nem gond.
ezen az oldalon nézelődök, mivel hivatalos forrásból kell vásárolnom, használt, számla nélküli nem jöhet szóba.köszönöm előre is.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
KillHates #12362 üzenetére
Hát ebben nem nagyon értünk egyet,mert én szívből rühellek mindent ami BGA-s, lapra forrasztott szutyok,és az jól hangzik amiket leírtál róla,de én inkább csak egyetlen egy valamit látok az egész dolog mögött,az pedig a pénz.A kapitalista profitorientált gyártónak csak egy célja van: hogy a user ne upgradelhesse a cuccokat,gariidő lejárta után ne sokkal haljon meg a full forrasztott lapocska a gépben és mihamarabb vásároljon új gépet.Jelenleg 2 kivétel van ez alól:MSI,Clevo,ott még nézik valamibe az embert,a többi gyártó részemről bekaphatja...
-
válasz
Muerte #12360 üzenetére
Ez így igaz, de a legtöbb autóban is van tiltás. A zsigulinak ha lepadlózod kikönyököl a hajtókarja és egy Toyotát is ki lehet nyírni ily' módon: Katt ide!!
De nem tesz jót semmilyen autónak sem amiben rendesen működik a motor vezérlése ha ugattatják, és ugyanez a szitu az elektronikai cuccokkal is , hidd el Zoli
-
válasz
redbulz #12359 üzenetére
A úgy általában processzorok jobban bírják a gyötrést mint a GPU-k -főleg az Intelek- mert a gyártók "hagytak bennük tartalékokat" (ezt használják ki desktop fronton a tuningosok) és a hozzájuk tartozó áramköri elemek is toleránsabbak a csúcsra járatással. Sokan az MXM felépítésű videó rendszereket favorizálják -igen, mert cserélhető- de ott a leglátványosabb a spórolás VRM szinten. Nem elég, hogy az MXM kártya mérete is megadja, hogy mennyi alkatrész helyezhető el a kártyán, de még maga a szabvány is köti a gyártókat, hogy MIT rakhassanak a kártyára MERT a hűtés minden kártyára univerzális és annak stimmelnie kell, hogy csereszabatos és bővíthető is lehessen a jövőben a gép.
Biztos sokan álltal anno értetlenkedve az ASUS előtt, mikor "lehozta" az MXM (igaz egyedi!) kártyáról a GPU-t az alaplapra (azóta már az AW, az ACER, és az MSI is néhány modelljével csatlakozott) ezt azért tette, mert van sok előnye a az alaplapi rendszernek; (most jön egy kis Nógrádigyuribácsizás)
1, nagyobb helyen lehet variálni a GPU-t ellátó komponensekkel, tehát nincs zsúfoltság ergo; nincsen koncentrált hőképződés
2, több komponenst el lehet helyezni a nagyobb helyre, tehát ki lehet alakítani stabilabb, redundás rendszereket is
3, nagyobb hely - nagyobb hűtés - több hőcső = jobb hatásfok a hűtésben, kevesebb zaj, kevesebb kosz, homogénebb hőelosztás
4, a legfontosabb!! a nyomtatott áramköri lap (azaz a PCB) baromi jó hővezető, mert rézből van a rajzolat rajta; tehát a hővezetést maga a nyák adja a "sünik" meg maga az alkatrészek! A legtöbb SOC-al készült notebookban nincs is hűtőborda a venti dikertben fújja a nyákot és a BGA chip-et és annyi elég ahhoz a 8-10W-hoz amit termel a kicsi prociSzámomra viszont ami a legszimpatikusabb; nem gondolkodik a házi barkácsolásban a júzer! Ahogy pár hozzászólással hamarabb volt, mikor a GTX1070-est belefaragta valaki a R2-es M17-be: ezért nem csinál most már MXM-es gépet a DELL, mert megelégelte azt, hogy mindig mindenki beletúr a gépekbe. És szakembör legyen atalpán aki megmondja a szervizben, hogy azért ment tönkre az alaplapod mert "túlhúzta" a stabilizátorokat a zárlatos MXM kártya amit otthon belegányolt valaki. Ezért is irreleváns az MSI bővíthetősége; ők egy kilométer garimatricával leragasztják a gépet: ergo amíg garos nem bővítheted (2 év) még a ramot-hddt sem!!
Amikor meg lejár a gari, akkor meg már olyan foshulladék állapotban lesz, hogy már nem is akarod bővíteni.
Köszönöm, hogy megfogattad a tanácsom, így valószínűleg addig nem lesz gond a gépeddel amíg teli nem szívja magát majd szöszmösszel és a paszta ki nem keményedik rajta mint a fagyott kutya lába!
-
Muerte
Topikgazda
A legtöbb vbios és driver már tartalmaz szoftveres védelmet mobil vga-ra FurMark-kal való kinyírás ellen.Ha kezd vészesen elmelegedni a cucc akkor először a memória órajeleket veszi vissza,aztán a mag órajelét is. Ez jól megfigyelhető ha közben futtat a user egy HWiNFO sensor fület.Kivéve unlocked vbios-nál,mert ott túrja neki maxon a végtelenségig,legalábbis utoljára ~3 éve mikor én néztem 680M-mel akkor még úgy volt.
Far Cry4-nél jobban nem terhel egy játék sem jobban manapság GPU-t,érdemes azzal tesztelni,de olyan gépben ahol közös hűtőcső van,az sem eléggé releváns,mert a procihasználat nem vészes.
Ami procit is és vga-t egyaránt terhel,az pl.: Division,BF3/4 multi,Crysis3,ezekkel érdemes tesztelni,ha ezeket bírja,akkor egyébként a FurMark-ot is. -
redbulz
tag
válasz
KillHates #12357 üzenetére
Ezt szépen kifejtetted, már mióta személyesen mondtad se használom ezeket, engem meggyőztél
Ezzel együtt az összes ilyen "kínzó" progi hülyeség a "mezei" benchmarkok mellett júzer kézben? Láttam már például Aida féle stabilitástesztnek hívott dolgot, de el vagyok bizonytalanodva, viszont ha az is hasonlóan kártékony akkor nem is foglalkoztat. -
válasz
Pocok256 #12356 üzenetére
Alapvetően a Furmark egy f@szság; olyan dolog mintha úgy próbálnák ki egy autót, hogy ráteszünk egy téglát a gázpedálra, kiszállunk és hallgatjuk egy negyed órát ahogy 7-8 ezres fordulaton ugatva letilt az elektronika. Elvileg bírnia kell minden autónak ami rendben van és gyakorlatilag is bírják amik nem selejtek, de hosszú távon nem kifizetődő, rettentően degradálja a motort az ilyen jellegű megterhelés.
Az elektronikában sem csak a "jól beforrasztott" GPU-CPU-ból, vagy f@sza-likvidmetál-arctickúlingos jólmegpasztázott-gappadcseretuningos hűtésből, az üvőltő ventilátorokból áll egy notebook, hanem kismillió egyéb komponensből; FET-ekből, kondikból, tekercsekből tevődik össze a VRM ami "eteti" a fenti nagy chipeket ÉS! ezeknek van élettartama, működési paramétereik is amik a terheléstől függően csökkennek idővel és terheléssel!
Oké, ilyenkor szokott jönni az, hogy "de a nótbúkcsekk és a tomszhárváre, stb... is ezzel szokott tesztelni!" persze igen; egy csomó szakújságíró és egyéb autótesztelő cég is alkalmazza fenti "téglás" tesztet is az autókra mert az mutatja meg a leendő autótulajoknak azt, hogy mit bír a gyakorlat által igazolt elméletben a kocsija. De aki ezt otthon utánuk csinálja az -hát hogy is mondjam finoman- azt nem sok ésszel áldotta meg a jóisten...
Ha tudnád, hogy már mennyi G751-ben javítottam a GPU tápáramkörét! Sajnos elég sokat sikertelenül, mert mire hozzám került már elég sokban a kóklerek jól megsütögették a GPU-t, mert azt hitték BGA hibás...Szóval nem azért mondom, mert utálom a FurMark-ot, de nem "júzer kezébe való szerszám" az.
Főleg asztali VGA-k kínzására szoktam használni FurMark-ot, de akkor is így "bekanócolom" a kártyát, hogy lássam, ha valami elszabadul!
Notiknál inkább valamelyik Unigine a szerencsésebb, ha már kínozni kell őket. Amelyik gép bírja, azzal a mindennapi gémek alatt sem lesz gont amelyiknek meg eleve fos a hűtése, az ott is throttling-olni fog! -
Angel2014
addikt
válasz
kreten67 #12343 üzenetére
Volt mellette az eszközkezelőben 2 db ilyen is...
USB\DEVICE_DESCRIPTOR_FAILURE
Itt engedélyeztem a biosban a bios flash-t és ismét felraktam a biost akkor megjavult az usb...újratettem a rendszert és a régi gyári nv driverrel mintha most jó lenne...szerintem vagy az nv vagy a win tett fel valamit ami nagyon nem ide való a lenovóra. Próbáld meg régi driverrel.
-
imike79
tag
Sziasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy laptopos gtx1070-be bele lehet-e piszkálni undervolt,vagy maximum hőmérséklet terén?MSI AB nem engedi.Egy Defiance III laposról lenne szó.Köszi szépen!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Féloff, de szerintem érdemes ránézni, ha valakinek ROG-ja van. (én pont kiestem belőle
Asus Facebook oldaláról: [link]
-
Angel2014
addikt
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Angel2014 #12344 üzenetére
Nem kell FurMark,csak kinyírod vele a gépet... 3DMark Fire Strike,vagy 3DMark11,ingyenes mindkettő.Teszt alatt rakj le tálcára egy GPUz-t,sensor ablakban futtatva,és előtte pipáld ki benne hogy mutassa az elért maximum hőfokokat.Ha a GPUz is bugzik (IGP/Optimus miatt előfordul) akkor egy HWiNFO64 sensor only beállítással rakj le tálcára teszt előtt.
-
Angel2014
addikt
válasz
Muerte #12339 üzenetére
Ugyan az a lenovo...megint jönnek a fagyások és mindig más hibaüzenetek most mikor írtam neked közben is elő jött...most ez...
Memtesztet csináltam memteszt 86 -al igaz mind a 2 slottban bent hagytam a memóriát hibátlan volt 8 óra alatt ...hd sentinel is megnéztem...az is 100/100-as crucial memoriát később tettem bele...előtte a samsung volt benne..
Csináltam pár képet is róla.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Angel2014 #12335 üzenetére
Ez már megint jó nagy katyvasz... Jól sejtem,hogy ez már az AWM17xR3,nem a Lenovo? Win7-re tettél win10-et,vagy mi volt az előzmény? A hibát amit én a naplóból látok,arra itt egy lehetséges megoldás: DistributedCOM
Az IGP driver eldobálása,lehet hardver hiba is,meg driver hiba is,ezt én innen nehezen tudnám neked megállapítani hogy most melyik...Ha egyszer leírnád már a részleteket normálisan hogy mit csináltál?egyáltalán milyen gép ez?,milyen hardverekkel?,akkor lehet beljebb lennénk... -
anytime
őstag
válasz
KillHates #12336 üzenetére
Szia,
ha jól értem, ez most az én ügyemre vonatkozik? Bocsánat a nagyon bugyuta kérdésért
, de notiban teljesen járatlan vagyok.
Az asztali gépekkel elboldogulok, szét- és összerakom őket, nem gond, sokat tanultam itt a fórumon az elmúlt 5 évben, de ez a terület teljesen új nekem.
Köszi,
AUI: tehát akkor lehetne csatlakoztatni hozzá? Ha jól nézem, amit Muerte75 is bevágott, az az alaplap.
Nagy igényem nem lenne ezzel a géppel szemben, már ami a játékot illeti, de ha elfutna rajta szolidan a WarThunder és a Football Manager, az nagyon jó lenne. Most az integrált ezekkel sem birkózik meg, igaz, nem is ezért vettem annno.
-
Angel2014
addikt
válasz
Muerte #12247 üzenetére
Szia! Ebben még tudnál segíteni nekem...egyre több hiba van a naplófilében
Naplófőleg a Display résznél ...A(z) igfx képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. ezt egyre többször..írja ilyenkor le is fagy a gép pár másodpercre fekete képernyő
Kernel boot résznél...A rendszertöltés-vezérlő 0 ezredmásodpercet várt a felhasználói beavatkozásra.
A(z) 0 csoportban lévő 3 processzor sebességét a belső vezérlőprogram korlátozza. A processzor a legutóbbi jelentés óta 22 másodpercig volt ebben a csökkentett teljesítményű állapotban.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Pár napja láttam valahol dvd helyére tehető plusz hűtést (gondolom csak venti), ennek van bármi értelme, vagy csak parasztvakítás gamer notik esetében? (Nem tervezem ilyet, inkább csak érdekességként kérdezem)
-
sittes79
addikt
válasz
Muerte #12328 üzenetére
Olyan 3 hete cseteltem a dell-től egy customer service-es emberrel, azt hiszem valaki ezen a fórumon írta, hogy bepróbálkozott, hogy adjanak neki kedvezményt na én is így tettem csak próba képpen és erre a konfigra kaptam 2480 EUR-ot, de sokalltam érte és nem vettem meg illetve hezitáltam még, hogy most asztali gépet vegyek vagy lapost. Meg olvastam a hűtésről is szóval hagytam a fenébe.
Alienware 17 R4
Intel(R) Core(TM) i7-6820HK (Quad-Core, 8MB Cache, Dynamically Overclocked up to 4.1GHz)
17.3 inch QHD (2560 x 1440) 120Hz TN+WVA Anti-Glare 400-nits Display with Tobii IR Eyetracking
16GB DDR4-2400MHz; up to 32GB (additional memory sold separately)
256GB PCIe SSD (Boot) + 1TB 7200RPM SATA 6Gb/s (Storage)
Alienware 330W AC Adapter
Lithium Ion (99 Wh) Battery
Power Cord - UK
Intel Core i7 Processor Label
Environmental lot 3 label
Regulatory Label
NVIDIA(R) GeForce(R) GTX 1080 with 8GB GDDR5X
Killer 1435 802.11ac 2x2 WiFi and Bluetooth 4.1
Alienware 6 programmable Macro module keys
MOD,KYBD,104,UK,M16NXF-BW
McAfee 30day Trial
Software
Windows 10 Home-HE 64bit English, Dutch, French, German, Italian
Microsoft Office 30 Day Trial - Excludes Office License -
anytime
őstag
Sziasztok,
munkára egy DELL Latitude E5430-as notit használok, amiben egy Core i5-t teszi a dolgát. Irodai alkalmazásokat futtatva, két monitort használva hozzá, tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
A kérdésem az lenne, hogy ebbe a notiba lehet utólag dVGA-t szerelni vagy ez ebben a kategóriában / szegmensben teljesen felejtős? Gyanítom, felejtős .....
Köszi,
A -
Muerte
Topikgazda
válasz
sittes79 #12327 üzenetére
Nincs mit
Az Octane III komolyabb,cserélhető komponensekkel,asztali procival.
Az AW,néhány szempontból még mindig minőséget képvisel,néhány szempontból pedig már a béka feneke alatt van.Már azok között is nagyon meg kell választani az adott tipust,és még azon belül is hogy melyiket,milyen felszereltséggel érdemes megvenni.Abból is nézhetünk egy 1070-es 17-est ha gondolod,de nem vagyok képben most az áraikkal hirtelen.Hát ahogy elnézem a ~6-700k-ba csak a 15"-os férne bele: [link]
-
sittes79
addikt
válasz
Muerte #12325 üzenetére
Köszi.
Igen valóban vékonyabb maga a ház. Szóval megéri a felárat az octane III? Nézegetem az értékeléseket és igen jókat írnak az octane 3-ról, meg közelebb is vannak hozzám, mint a németek, akkor lehet az lesz, úgy is jó pár évre venném a lapost. Amúgy a dell Alienw. gépek mennyire ajánlottak, olvasgattam, hogy ha az ember neki áll egy kis hűtés módnak akkor még jók is lehetnek
De azért elég durca zsír új 500e+ gépnek neki esni otthon ilyen szinte, legalábbis amatőrnek.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
sittes79 #12314 üzenetére
Az is megfelelő lehet,bár vékonyabbnak látom kicsit.Keress róla majd pár tesztet,hogy hűtésben hogy muzsikál.
Azért olcsóbb mert a proci forrasztott (sanszos hogy a vga is) ezért a gariidőt úgy válaszd meg ameddig meg akarod majd tartani,mert ha netán gond lenne későbbiekben,akkor ott komplett lapot fognak cserélni,procival együtt.SSD-ből érdemesebb egy jó,megbízható Samsungot kérni,RAM-ból hétköznapi használatra nincs értelme a magasabb órajelűnek.Ha nem gond,akkor kérd az IC Diamondos pasztázást,az is megéri noname pasztához képest a felárat.Én személy szerint a "sima" SSD-t még most jobban preferálom mint a melegedős M.2. SSD-ket,de tény hogy sokkal gyorsabbak,meg az is tény hogy ebből egyszeri halandó ember az ég világon semmit nem vesz majd észre
-
Muerte
Topikgazda
Több okból sem csináltam eddig összefoglalót.Legfőképpen azért nem,mert az emberek az utóbbi időben abszolút leszoktak az autodidakta tevékenységről és ez: NEM JÓ! (tisztelet a kivételnek).Volt itt már nem egyszer olyan kérdés amit gugli barát megmondott volna cirka 3 sec alatt a kérdezőnek,de ő inkább vette a fáradtságot és beírta ide,hátradőlve kényelmesen várva a válaszra...
A topik kezd átmenni sajnos a "milyen notebookot vegyek" stílusba.Én ahol tudok segítek,meg még itt pár tapasztaltabb srác is besegít,de én arra szeretnék ösztönözni mindenkit,hogy amit csak lehet saját erőből végezzen el,főleg a "kutatómunka" részét,a topik pedig nagyjából maradjon meg a szakmai kérdések megvitatásánál.Ez alatt főleg azt értem,hogy ha valakinek tetszik egy gép,akkor vegye a fáradtságot és olvasson róla legalább teszteket,aztán ha már 90%-kban világos minden,akkor beszélgethetünk,vagy segítünk a maradék 10% kivesézésében.Konkrét listákat már csak azért sem lehet csinálni,mert ami mondjuk nekem tetszik az lehet hogy másnak nem.Ami nekem nem jó,vagy éppen jó (minden téren:hűtés,zajszint,anyagminőség stb.stb.)az másnak lehet hogy nem,szóval értelmetlennek tartom,főleg egy ROG sorozatnál,ahol egy sorozaton belül is lehetnek óriási eltérések minden téren.Majdnem minden gép egyedi,ha valaki vásárlás előtt áll,mindegyiknek rendesen,több soron utána kell olvasni,és ami marad kérdés azt meg tudjuk itt vitatni. -
Gabiru85
csendes tag
Sziasztok!
Alienware cuccokat honnan érdemes rendelni europán belülről?
Szeretnék asztali PC venni csak nem tudom melyek azok a boltok ahol érdemes szétnézni.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
tibce1
csendes tag
Hali! Esetleg a HP Omennel van valakinek tapasztalata esetleg véleménye?
-
anytime
őstag
Sziasztok,
segítsetek nekem eligazodni, hogy az ASUS Gaming sorozatában fellelhető, 17,3"-as notik megjelölései miként változnak, mit takarnak? Persze, ha és amennyiben jelentenek valamit és nem fantázianevekről van szó.
Köszi,
A -
sittes79
addikt
válasz
Muerte #12303 üzenetére
Nem rossz az octane 3, de mire összekonfigurálom lesz vagy 2400 EUR
Viszont ceg honlapján most van egy ilyen CLEVO P670RS-G (i7-6700HQ, gtx 1070,16GB 2400 Mhz hyperx, 257 crucial ssd m.2) 1670 EUR, ami elég baráti, érdemesebb jobb ssd-ét illetve magasabb órajelű ramot kérni bele?
-
echterion
nagyúr
Jött még egy levél: az AW-s emberke azt irja, hogy Hollandiából küldi a cuccot, gyártói garival. Ami érdekesebb: adjam meg a nevet, cimet, ahová küldheti majd és Amazonon keresztül valahogy regisztrál (?) a vásárlás lebonyolításához...
(#12299) x_o_n: Hm, ezt nem tudtam. Ez tuti? Mert így azért nem lenne túl nagy kockázat benne.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
sittes79 #12302 üzenetére
Nekem ez igen szimpatikus:[link] hirtelen nem tudom melyik a Clevo megfelelője,ki kell keresni.
A Predator-ról el kell olvasni majd pár tesztet,de ha jól rémlik ott a proci throttlingol.Acer mindig a hűtésnél szokott elvérezni sajna (na meg az árán),amúgy nem lenne rossz a prémium kategóriája.Szerk.:Itt is volt a PH.-n teszt
[link] Sajnos jól emlékeztem,a hűtése egy nagy kula...
-
sittes79
addikt
Valóban azt el is felejtettem. köszi
(#12298) Muerte75
Akkor legyen 17-es csak nagyobb a képe, film nézéskor fontos lehetHja láttam az amazonos mutatványost, azt kihagynám.
Acer mennyire ajánlott ez egy új modell, amit találtam. [link]
Illetve vannak ezek a 3xS gépek ezek is clevo féle gépek lehetnek? [link]
(#12300) x_o_n
Igen azt hiszem anno még Te ajánlottad, hogy érdemes megvenni
Utólag is köszi. annyi a gond, hogy most Írországban vagyok, de ha neked ok a posta/dhl akkor megbeszélhetjük
-
Muerte
Topikgazda
"asztali" 980 gány AW17-be
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Jövedelem
- OpenWRT topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Windows 11
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Titan Quest II
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest