Öveket becsatolni: megvan vízhűtéses ASUS ROG GX800 notebook hazai ára!

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk, hogy a december második felében érkező masina a maximalisták játékszere lesz.

Az ASUS hivatalosan is bejelentette a ROG GX800 notebookot, ami azt jelenti, hogy közreadták a végleges specifikációt, illetve megkezdik a szállítást és elárulták az árakat is. Nos, a jó hír, hogy a Republic of Gamers csapat legújabb büszkeségéből, a vízhűtéses gamer notebook legújabb generációjából hazánkba is jut, vagy legalábbis lesz lehetőség a megvásárlására.


[+]

A GX800-ról már hosszú ideje, a Computex óta csepegteti az infókat a vállalat. Sőt akkor és ott Tajvanon egy prototípust is lencsevégre lehetett kapni, illetve egy videót is készítettünk róla. A folyamatos híradásból fakadóan a paramétereket nézve meglepetésekkel nem tudunk szolgálni, ám pletyka szinten sok információ keringett, így nem árthat áttekinteni a végleges specifikációt a tisztánlátás végett!


[+]

A 18,4 hüvelykes, 3840x2160 képpontos, matt felületű, Adobe RGB színtér lefedésére képes, G-Sync kompatibilis kijelző alapvetően meghatározza a masina méretét, ami vízhűtés nélkül 458 x 338 x 454 milliméter lesz és 5,7 kilogrammot nyom a mérlegen. Amennyiben a hátoldalra rápattintjuk a "Hydro Overclocking System" névre hallgató, 359 x 418 x 133 milliméter kiterjedésű vízhűtéses kiegészítőt, akkor plusz 4,7 kilogrammal kell számolni. Azt a vállalat nem említette, hogy a két darab 330 wattos tápegység mennyit nyom, de ezeket is érdemes belekalkulálni a súlyba, noha a mellékelt bőröndben ezek is kényelmesen elférnek majd.


[+]

Mélyebbre nyúlva vízhűtéssel 4,2 GHz-ig tuningolható Intel Core i7-6820HK processzort, 2x16 GB kapacitású 2800 MHz-es DDR4 rendszermemóriát (két slot üres, így ez 64 GB-ra bővíthető), továbbá dupla, azaz SLI-be szervezett NVIDIA GeForce GTX 1080 GPU-kat találunk. Az adattárolásról nem kevesebb, mint három darab, egyenként 512 GB-os, PCIe-n illesztett SSD felel RAID-be szervezve. A gép része a MechTAG mechanikus billentyűzet is, melynek gombjai 2,5 milliméteres úton járnak, egyszerre pedig 30 gombja is lenyomható. Természetesen a klaviatúra megkapta a ROG Aura RGB LED világítási rendszert, amivel a gombok színei és a megvilágítási effektek testreszabhatók.

A tápellátásról egy nyolccellás, 76 wattórás akkumulátor gondoskodik, illetve nem feledkeztek meg az olyan kiegészítőkről, mint a Gigabit Ethernet, az AC-s Wi-Fi és a Bluetooth 4.1 vezérlő. Kapott továbbá webkamerát, kártyaolvasót, három USB 3.0-s és két USB 3.1-es Type-C csatlakozót, illetve HDMI és DisplayPort aljzatot, valamint S/PDIF digitális hangkimenetet is a megszokott analóg jackek mellé.


[+]

Az ára pedig teljes pompájában, minden földi jóval megpakolva (táska, gurulós bőrönd, egér) 1 699 000 forint, két év garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés