- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz kreten67 #13298 üzenetére
Nyilván, tudom, viszont a 7700HQ is erősebb a 6700HQ-nál, igaz, nem sokkal, arányaiban a 1060 sokkal erősebb az 1050Ti-nél mint amennyivel a 7700HQ a 6700HQ-nál...
Azért írtam hogy kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy ki melyiket venné.
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
tag
válasz Patrick76496 #13270 üzenetére
Szép estét!
Szerintetek, 6700HQ+1060, vagy 7700HQ+1050Ti? Minden más pecs azonos, ár is ugyan az, ennyi a különbség.
Előre is köszi a véleményeket!
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
echterion
nagyúr
Ez a G752-es gép 1060-nal elég jó vételnek tűnik 1300 ojróért. Ha valaki elvinné a gépem, le is csapnék rá.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #13288 üzenetére
No, ezekben annyira nem találtam megoldást, de kipróbáltam valami mást is: miután lepucoltam minden AW progit, nyomtam egy extract-ot a 8.1-es CC-n, ez két file-t csomagolt ki magából. Majd abba a mappába, ahová ezt a kettőt kirakattam vele, belemásoltam a telepítőfile-t, és onnan indítottam el a telepítést. No, így csont nélkül felment a cucc.
-
Muerte
Topikgazda
válasz echterion #13286 üzenetére
To install net 3.5:
Go to the control panel> click programs > turn windows features on and off > check .net framework 3.5
vagy még ez is kellhet: [link]
It Works
Thank You All , after install all c++ i remove alienware cc and osd, reboot , clean registry , reboot , install acc , reboot without error , install alienware osd , reboot and all works good
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz conqver #13281 üzenetére
Kíváncsiságból én is futtattam egyet.
Muerte75:
Mellesleg az a nyomorult Command Center továbbra sem akar normálisan működni. Most felment, de így néz ki az FX része. A másik kettő működik rendesen. Mellesleg 8.1-en nem ilyen volt a kezelőfelület, erre emlékszem. Ötlet a user error-on kívül?
-
Balázzs
senior tag
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Muerte #13274 üzenetére
Ez valóban elég kellemetlen. Nekem még anno a Lenovo G510-el volt néhány Windows 10 alapú meglepetésem, amikor az update-ekért felelős rendszer önállósította magát és az előzetes beállítás ellenére minden probléma nélkül lehúzta az új AMD VGA driver-t, amivel az újraindítást követően instant rendszerösszeomlást prezentált a gép.
Mióta Dell 7559-el viszont eddig minden tökéletes, nagyon megvagyok vele elégedve, talán azért is, mert itt van olyan alkalmazott, aki a driverek tényleges megírásáért felel és a Windows 10 is remekül meg rajta.
Meg Nvidia VGA óta teljes a lelki békém és visszagravitáltam az univerzum spirituális centrumába.
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #13277 üzenetére
Jah, azt olvastam én is, hogy valami régebbi cucc kell. Aztán az alienware arena-n találtam olyan bejegyzést, hogy tegyek fel egy korábbi verziót. Most feltettem, majd frissítettem, de így se megy, a keretrendszerre nyafog. Keresek egy 3.5-ös telepítőt hozzá. Csak ezt szerettem volna elkerülni.
Mod: na, letöltöttem a progit hozzá, de nem igazán csinál semmit, nem megy fel a 3.5-ös szutyok. Winfos....
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
válasz Muerte #13274 üzenetére
Nekem szerencsére ilyenem nem volt, minden frissítés szépen felballagott, ahogy kellett. Most gondoltam, így fél év után újrakonfigurálom a színeket a gépemen, felrakom a Command Center-t. No, ezt nem engedi csak úgy felrakni, a telepítő hibára fut. Most letöltöttem egy régebbi (A02-es) verziót, ez felment, de nem nagyon jelenik meg benne semmi, úgyhogy a felugró ablakban engedélyeztem az update-et, meglátom, így jó lesz-e.
-
Muerte
Topikgazda
válasz bandras54 #13272 üzenetére
Már napok óta szutyakolt a háttérben a win,használva a sávszélemet (nemtom milyen jogon???),onnan tudom mert csak mikor frissítéseket tölt le magának,vagy a defender b.ssza az anyját akkor kapcsol be a prociventim és nő az egekbe a pingem,ha mondjuk online BF3-mazok,ez miatt már jó párszor ki is vágtak szerverről.Aztán tegnap dolgoztam a gépen és egyik pillanatról a másikra fekete képernyő és valami szöveg hogy készen állnak az új rendszerre a frissítésekkel.Ki sem tudtam belőle lépni,hogy legalább a munkám elmentsem!!! Fél óráig sz.rakodott mire kész lett,aztán mikor újraindítom nézem furcsák az ikonok,hát a rohadék letörölte az NV drivert és a hangkártya driverem is Aztán az egész rendszert megint újra kellett konfigurálnom,hogy ne akarjon már folyton mindig mindent tudni rólam!!!
Nálatok nem töltötte le az új rendszert
-
Muerte
Topikgazda
Olyan tockost le tudnák vágni annak a baromnak aki ezt az egész win10 rendszert kitalálta hogy biztos leharapná az asztal sarkát a majomja
-
Muerte
Topikgazda
válasz Patrick76496 #13268 üzenetére
D3DOverrider A kijelző frekvenciájához igazítja az FPS-t,anno Dead Space-hez használtam,mert a játék vsync-kje alapból 30 FPS-re korlátozott,kikapcsolva meg volt 5-600 FPS feleslegesen és csak törte a képet.
-
Patrick76496
őstag
Üdv!
Tudna nekem mondani valaki egy olyan FPS locker alkalmazást, ami UWP-s játékoknál (Forza Horizon 3 konkrétan) is működik? Nvidia Inspector, Rivatuner és Dxtory kivételével gondoltam.
Picit lehet rossz helyre írtam, de nem találtam más helyet a fórumon. A Forzás topikban nem kaptam választ. Tudom, nem mentség, de legalább gamer notebook-om van. Elnézést kérek.
Előre is köszönöm a segítséget!
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
nagyúr
-
Dhampir
félisten
válasz Darth_Revan #13261 üzenetére
Négyet kipróbálhattál? Ez nagyszerű. Nagyon rugalmasak voltak azok a kereskedők.
Én egy valószínűsíthetően VGA-hibás AMD-s Lenovo Y700 notebookot vittem vissza pár hónapja, és másikat már nem mertem választani, mire a "lepapírozás" többletmunkája miatt feldühödött Laptopszalonos boltvezető végleg eltanácsolt az üzletéből. Nem számított, hogy korábban már vásároltam tőle hasonló gépet.
[ Szerkesztve ]
-
haten
tag
Én a kistestvérét, MSI GS63VR-t akarok Karácsonyra, addig még gyűlik a pénz rá. 350k+vám+ÁFA, elég jó ár érte, míg itthon 700k alatt nincs. Nekem a 6RF is jó, nem kell a 7RF. Decemberben én is ezt találtam a legjobb gépnek ár/érték arányban, ami még kinéz valahogy, azóta gyűjtök rá.
-
Darth_Revan
veterán
Mondjuk az picit gáz hogy mindkét csúcskategóriás gamer laptop kijelzőnel bele lehet kötni valamibe.
Chi Mei -nel porszem(?) kerül a gyártósoron az üveg alá (de arra odafigyelnek hogy csak 1 ), AUO-nal pedig vízszintesen csikozodik a kép (tipikus AUO technológiai hiba)
A Chi Mei a jobb a kettő közül még így is, na de az ember kiadja a rengeteg lóvét és nem tudnak hibamentes alkatrészt gyártani ? Kínaiak sosem okoznak csalódást... -
Darth_Revan
veterán
Szóval ha valaki ilyet vesz akkor jól nézze meg honnan veszi, nehogy olyan bolt legyen ami jó magyar szokás szerint az apró (de idegesítő) hibánal elhajtja a vevőt.
-
Darth_Revan
veterán
Néhány szó az MSI GT73VR 7RF laptoprol:
Teljesítményben és minőségben veretlen!
Más modellekhez képest jobban teljesít szintetikus tesztekben és a kijelző gyönyörű, nem is említve hogy kb ebben a laptopba van a legjobb hutes a kategóriájában !
120 hz-es, G-Sync támogatással és a színek olyan jók, hogy meg nem mondja első ránézésre az ember, hogy TN panel.És a fekete leves:
MSI-nel a minőség ellenőrzés kb nem létezik! Irdatlan sok a hibás modell.
Én 4et próbáltam ki (nem vicc, jó volt amikor 4 millanyi laptop volt a szobámban ) és mindnel voltak ezek a hibák:
1) cpu hűtő cincogo hangot ad ki. Feladatát ellátja de ez egy ismert hiba amiről MsI is tud és van is csere ventilátor hozzá
2) kijelző hibás. 4 laptopbol 2 pixel hibás volt 2 esetében pedig olyan mintha egyetlen porszem került volna az üveg alá gyártáshoz. Utóbbi 2 esetében játék alatt nem látszódott csak fekete háttérnek és bizonyos szemszögből csak.
Eddig a 4. A legjobb mert fekete háttérnek zöld pont ugyan van, de csak 5cm közelről látható, játék alatt észre sem venni.
Így a 4. Maradt nálam.Ugyan legtöbb ember észre sem venné (előttem 2en tesztelték és senki nem látta) de a "hibáért" kaptam 200k pénzt vissza.
Szerintem ennyi hiba így már beleférSzóval ez az MSI.
Legjobb gamer laptopot rakták össze, azonban minőség ellenőrzés terén vannak bajok, így nem garantált hogy 1.re jó gépet fog ki valaki (vagy legalább a johoz közelit).
-
Medocsabi
addikt
tesómnak böngészgetem a laptopokat,amibe legalább 2 hddt lehet tenni,erre:
http://hardverapro.hu/apro/2_honapos_hp_pavilion_17-g154nh
AMD 10 extreme proci? what? -
addikt
Én pasztának momentán AG Silver-t használok, amiről megtudtam hogy elektromosan vezet. Megmondaná vki ez miért veszélyes? Lehet olyat nyomtam fől amit nem is erre a célra terveztek? Teljesen jól hűt.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
őstag
-
Muerte
Topikgazda
válasz Bluesummers #13253 üzenetére
Nem kell szétkenni,(ez főleg keményebb pasztákra érvényes tanács) az MX-ek olyan puhák hogy szinte lényegtelen szét van-e kenve vagy nincs,de mindenképpen jobb megoldás ha nincs,mert így 100% biztosan nem keletkezik légbuborék ami szigetel hővezetés helyett.
-
őstag
A GTX 10-es széria most tényleg ennyire komolyra sikeredett? Több mint 4-szer erősebb?
GTX 860M vs GTX 960M vs GTX 1060[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Muerte #13252 üzenetére
Csak MX-2-es. Köszi! Legközelebb nem tolom neki rendesen. Szerintem is sok lett, ezért kérdeztem meg inkább.
Apropó, szét szoktad kenni a cuccost? Valami legó méretű mini műanyag lapáttal?Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Bluesummers #13249 üzenetére
Kb.csak a fele kellett volna mind a két helyen,a proci úszni fog ,a vga még hagyján ott nem annyira sok lesz a felesleg.Ahogy így messziről nézem ez MX2 vagy 4 talán? Az tisztán látható hogy nem vezető,meg nem szilikon bázisú cucc,szóval nem lesz gond a túlzott mennyiségből.
-
őstag
-
wanted5
őstag
válasz Bluesummers #13249 üzenetére
Azt meg nem mondom most, hogy így szabadon mennyi idő alatt kezd el száradni, de azért túl sokáig ne hagyd így.
Talán a CPU-n egy kicsit sok, de inkább több legyen, mint kevesebb. Kinyomja maga melle a felesleget, macerásabb lesz legközelebb takarítani, de egyéb hátrányod nem lesz. (a legtöbb paszta nem vezet, de azért nézd meg a dobozát)
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
őstag
-
Medocsabi
addikt
válasz echterion #13245 üzenetére
Igazából szükségem nincs rá,csak gondoltam olyan 10 körül beruházok rá,mit ad hozzá a gép teljesítményéhez.de akkor inkább egy m.2 ssd-t szerzek szerintem.
Amúgy meg az egész a Ti hibátok,mindig upgraderől meg faja gépekről beszélgettek,emiatt megjön a kedvem a jobb és jobb vasakra.Pedig rohadtul nincs szükségem rá csak na
( eddig a sorrend: 7570.gt740m,gtx950m,gtx960m) -
echterion
nagyúr
válasz Medocsabi #13244 üzenetére
Két hónapja kb. én is nézegettem, de aztán letettem róla, mert most nem akartam ennyit kiadni értük. Érdekesen alakult a GTA V, mert 8.1 alatt mindig elfogyott a ram alatta és hibára futott. Mióta win10 van fent, ez megszűnt, pedig ugyanúgy "nyócgiga" van csak benne.
-
Medocsabi
addikt
Nézegetem a memória árakat (ddr3) hogy a 8 giga kapjon egy ikertesót. Mikor szálltak el ennyire az árak? Újonnan brutál mennyibe kerülnek. Csak használt lesz a vége.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Kaptam ajánlatot ezekre (Refurbished):
Alienware 15 R3 15’’ 3840 x 2160 i7-6700HQ 16GB DDR4 1TB HDD GTX 1060/ 6GB NO BAT 98 % Webcam, Bluetooth, Backlit Keyboard, QWERTY, DELL Boxed A+
Alienware 17 R3 17’’ 1920 x 1080 i7-6820HK 16GB DDR4 1TB HDD GTX 980M/ 8GB NO - Webcam, Bluetooth, Backlit Keyboard, QWERTY, DELL Boxed A+
Alienware 17 R3 17’’ 1920 x 1080 i7-6820HK 16GB DDR4 1TB HDD GTX 980M/ 8GB NO BAT 93 % Webcam, Bluetooth, Backlit Keyboard, QWERTY, DELL Boxed A+
Mennyi lehet ezeket eladni 1 év garival és 27%-os számlával?
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Indtíványozom a Wizengamot bölcs tagjainak,hogy ne gamer/gaming notebook topic legyen , hanem nevezzük el csak úgy simán: Kockák,hordozható pc-vel topcinak! -> ez azt hiszem totálisan jellemez,legalábbis engem
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Muerte #13223 üzenetére
Nekem 4 eves a lenovo y510p-m es van benne ora rendesen, iden jutottam el vele oda hogy az ujabb szamomra erdekes jatekoknal erosen kompromisszumot kell kossek vagy nem jatszok veluk
Es 750m sli van benne.
Persze tisztessegesen pasztaztattam es tisztitottam.
Meg is halalta.
Szerintem ezek a gepek olyanok mint az autok, ha tisztesseggel hasznalod vigyazol ra es folyamatosan karban tartod nem sufni tuning muhelyben akkor meg is halaljak rendesen.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Dhampir
félisten
válasz Bluesummers #13234 üzenetére
Szerintem jókat írtál és kulturáltan. Egyébként minden higgadt hozzászólást érdemes volt elolvasni, és elgondolkodni rajta.
-
őstag
válasz kreten67 #13216 üzenetére
Pontosan! +10000 pont. Ugyanide akartam kilyukadni, csak most olvastam.
Szerk: leálltam, bocsi. Én X240-es ThinkPadon SC2-őztem fél évig low grafikán, diamond és grandmaster szinteseket vertem le. De nem vagyok gamer, a laptop meg pláne nem (üzleti)[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
Muerte
Topikgazda
Lassan-lassan azért most már engedjük el a témát,ha lehetséges (ha nem,akkor is! )
Ezentúl "gamer laptop"= aktuális csúcsgép,throttlingmentes verziója.
"Gaming laptop"= minden más amivel throttlingmentesen lehet játszani évjárattól függetlenül.
Próbáljuk ki így ezt a két definíciót külön választani (még ha nem is éppen a leghelyesebb),és akkor el lesznek kerülve az értelmetlen viták
Amennyiben tovább erőltetitek feleslegesen,akkor használnom kell a radír gombot,inkább kanyarodjunk vissza a topik eredeti témájához -
őstag
válasz Pocok256 #13200 üzenetére
"Engem nem zavar tőlem bárhogy nevezheted, de egy szakmai forumba a szakmai szakzsargont jó lenne tényekre helyezni és úgy használni "
Egy ideig még bírtalak... Kb. 200 notebookom volt, köztük nagyon sok "gamerrel". Neked hol itt a szakmaiság? Muerte és Tikakukac a szakmai, nem a Te 6-7 notiból álló gépparkod. De legalább van egy jó Alienware géped, szóval becsüld meg, s menj " gamingelni". Ja ... Bocs, hisz az nem is "gamer".Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Pocok256 #13196 üzenetére
Bocs, de ha itt állnál most előttem, Gálvölgyi mondásával jól megpaskolnálak
Egy kb. 40 éves Shelby Ford Mustang még mai szemmel is sportkocsi, nem alakul át idővel "bevásárló kocsivá".
JesszusomHa válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Pocok256 #13169 üzenetére
Még valami, de ez mindenkinek is szól.
GAMER = játékos. A sz.gép önmagával nem játszik, nem géjmingel. Te nem leszel gamer GTX 1280-nal sem. Vagy versenyzel esetleg?
Alapból hülyeségnek tartom ezeket a GAMER notebook kategóriákat, de tény, így jobban el lehet adni. Pont.
Azért a gamernek szánt notebook legyen kompromisszum-mentes FPS-e, s lehet LOW grafikán is tolni, SC2-őt jó pár híres versenyző min. graf mellett használja. Na most ő akkor nem gamer, mert nem maxol játszik? De, csak low beállításokkal.
Gamer notebook ---> Gamereknek. Na mst tegyük fel magunknak a kérdést: gamer vagyok?
Ha akár igen a válasz, de a konfigod nem "gamer", akkor se mondd arra, hogy " gamer", hiába tolod versenyszerűen.
Multikédiás kategóriát AW-re meg ..... LOL. Minden AW gamereknek készült. AW magát akarja mutogatni a versenyeket, ahogy a gamer székeket, egereket, billentyűzeteket, monitorokat.
Lehet neked 10M Ftért "gamer" felszerelésed, akkor SEM leszel gamer, igaz a cuccok azoknak számítanak. Akkor is, ha 5-10 éves. Mert akkor az volt. Ha apud hős volt 30éves korában, a Te szemedben még 70éves korában is az lesz.Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
válasz Pocok256 #13160 üzenetére
A "gamer" szó nem más, mint marketing. Ha nekem eladnak egy multimédiás GTX 970M-es gépet féláron, mert nem "gémer", akkor hülye. A világon max 5000 igazi gamer van. Az a gamer, aki üzletszerűen tolja már, versenyekre jár. Az, hogy Te napi 1-7 órát játszasz ... akkor is csak játszol. De most a gaming nem egyenlő a játszással, mert akkor én a Doom 2-vel is gamernek számítok.
-
parkasz
senior tag
válasz Muerte #13226 üzenetére
Ebben is egyetértünk. Én is azt vallom, hogy nincs olyan éles határ,mint mondjuk a gaming és a bussiness között. Mindenkinek mást jelent a játék. Nekem fóleg rpg-ket és stratégiákt, amik azért nem bírnak irgalmatlan gépignnyel hál istennek. Ezért nekem elég a jelenlegi asus g46vw is.
Sőt, igazándiból egy jó xp alapú notebook-ot is vennék pont a régi játékok miatt.Tudom, hogy macerásaz összefoglaló, ezért javasoltam inkább egyfelsorolást, azt talán közösen is össze tudák dobni a topiklakók.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz parkasz #13224 üzenetére
Elsősorban azért nem írtam összefoglalót,mert a téma igen összetett.Nem szeretnék húzni egy éles határvonalat az között hogy mi a "gaming" és mi nem,mert ahány ember annyi igény.Kinek nagyobb,kinek kisebb az igénye/tűrőképessége.Ide befér mindenki aki játszik laptopon,mindegy milyenen
Nálam mindig is egy fő dolog volt a meghatározó,a hűtés,de ez lehet másnak meg nem annyira fontos szóval...
Másodsorban azért nem írtam még,mert lusta vagyok
Ha valakinek van kedve,írhat nyugodtan és betesszük -
parkasz
senior tag
válasz Muerte #13223 üzenetére
Bizony úgy van ahogy mondod. Az m18x, na az szintén egy komoly versenyző. Eleve az, hogy fejleszthető és nem csak úgy dedikált gpu-s, hogy csak tök ugyanolyan kártyát fogad. Ettől is lehet gémer valami. hogy van egy tuti alap, amiúgy jó ahogy van és tud fogadni újabb kiadású vga-t is.
Amúgy félreértés ne essék engem nem zavar a gamer kifejezés,csak kíváncsi vagyok, honnan ered Ráadásul ha így terjedt el, hát így
Esetleg lehet a topik elején egy felsorolás az aktuális csúcsot képviselő notebookokról és egy másik a múlt nagy csillagairól is. És itt az ajánlottakra gondolok, nem mindenféle csicsamicsa izékről. -
Muerte
Topikgazda
válasz parkasz #13222 üzenetére
Igazad van,ez a téma sokkal összetettebb attól mint hogy csak az 1080 a gémer,az összes többi meg szutyok faék
Most nem azé' mert nekem az van,de egy M18x vagy AW18 pl. a mai napig prociban le tudja alázni az összes akár 7.genes mobil procikat is,azért mert biztonsággal járatható 4,3-4,5GHz-en a kiváló hűtés miatt.
Most akkor én is kisarkosíthatnám a témát (nyilván nem fogom ) hogy márpedig a 4,2GHz alatt járatott procik nem gémerek,mert 5-10FPS-t benne hagynak különböző szituációkban egy 1080-ba.
A másik hogy lehetne belőle pikk-pakk csinálni 970M/980M sli-t ami 1070/1080 szint és ez egy 5.éves gép.
Vagy akár a 7 éves M15x-be is bele lehet tenni a 980M-et is.Én azt mondom le a kalappal azok a gépek előtt amik ilyen sok időt kibírnak.7 év az informatikában fényévnek számít a fejlődés intervallumában mérve.
Kíváncsi leszek 5 év múlva hány db forrasztott gép tulaja fogja büszkén itt emlegetni,hogy minden nap játszott a gépével és még üzemel
Én értem Pocok álláspontját is,miszerint "gamer notebook" legyen a mindenkori aktuális csúcs (de throttlingmentesen!!! ) (Az most mindegy hogy az igazából a user lenne angolul,itt érteni fogja mindenki)
Mi pedig akik szerényebben toljuk,szerényebb hardverrel,ezek a gépek legyenek a "gaming" nevezetűek ezután és akkor nem lesz kavarodás
A topik nevét majd intézkedem és átírjuk "gaming notebook" topikra.[ Szerkesztve ]
-
parkasz
senior tag
Én csak azt nem értem, ki a manó kezdte el a gamer notebookozást. Mert angolul tudommal olyan kategória van, hogy gaming notebook. A gamer pedig az aki előtte gubbaszt és játszik. De persze lehet, hogy tévedek.
Amúgy teljesen meddő vita ez, mert ennyi erővel azon is mehetne az adok kapok, hogy mi a játék definíciója. Csak az ami hajlandó elindulni 1080 slin? Na ne.
Szvsz minden pár évben jelennek meg játékra kihegyezett notebookok, amik azok is maradnak, csak bizonyos feltételek mellett. Pl. adott évi játékokig, felbontásig stb.
Egy m1730 attól hogy régi, még minden porcikájában játékra volt kihegyezve. Akkor az volt a top, ezt pedig nem lehet elvitatni, csak mert eltelt x év.[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
2017 van és még mindig nem tudja senki definiálni a gamer, gamergép kifejezést.
-
wanted5
őstag
Nem vagyok se MOD, se topicgazda, de kérném őket, hogy tegyenek most már rendet.
A többiektől pedig, hogy ne folytassák tovább, engedjétek el. Elfogadjuk mindenki véleményét, van aki így gondolja, van aki úgy. De szerintem túl lett tárgyalva a téma, és ettől már csak egyre jobban el fog szabadulni a helyzet. Engedjük el.
Köszönöm
-
Pocok256
veterán
válasz kreten67 #13216 üzenetére
Persze hoyg sport auto minden bizonnyal nyernél is vele egy forma 1 es pályán egy uj ferrarin ellenébe.... uristen már
Linkelt gépek is gamer gépek és minden bizonnyal egy Dishonored 2 vel áhítozó átlagos gamert kitudna szolgálni ja nem ...
Sőt az Epson HX-20 is gamer gép szeretném ha feltennéd és meghirdetnéd.
De hoyg testközelibbet hozzak akkro ez is mai kritériumoknak megfelelő VÉRBELI GAMER GÉP Alienware Area 51m. Szóval ha a topikba betéved valaki és gamer gépet keres akkor mindenképpen ajánljuk neki ezt:
Alienware Area 51m.Mert hogy a szavaiddal éljek SENKI el nem veheti és el nem vitathatja, hogy ez a laptop egy vérbeli gamer gép.
Nem is értem Darth_Revan miért nem ezt vette mert hát gamer gép gamer gép senki el nem vitathatja róla hogy amit egyszer valamikor gamer gépnek gyártottak az örökké amíg világ a világ gamer gép marad és mindig tökéletes lesz játékra !
utóirat és én itt tényleg befejezem... De elvitathatja a mostani gépem kb 1 év mulva már nem lesz gamer gép hanem egy átlagos teljsítményü gép lesz 2 év mulva már az se és 3 év mulva egy túlméretezett gép lesz 4-5 év múlva meg egy ócskavas mert a telefonod konkrétan gyorsabb lesz...
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kreten67
senior tag
Van nekem egy rakás gamer gépem itthon sajátba,csak az évjáratuk különböző,de mind gamer.
Toshiba X200 cpu T9500 gpu nv8600gt sli (2007 top gamer)
Toshiba X300 q9100 nv 9800m sli (2009 top gamer)
AW M15x r2 i7 840m nv gtx670mx -- ez nem az eredeti vga (2010 gamer)
AW M17x r4 3D 120hz i7 3820mq nv gtx 680m (2012 gamer)
AW m18x r2 i7 3920xm vga most nincs benne (2012 gamer)Tudja a tököm,de szerintem ez mind gamer,csak az évjáratuk különbözik,de azt hogy gamer gépek senki se veheti el tőlük!
Az Opel GT 1968 [link] vagy a Renault Alpine 110 (1969) [link] még ma is sportautó attól,hogy ma már létezik Ferrari 488GTB (2017) [link] -
-
Pocok256
veterán
válasz Medocsabi #13211 üzenetére
Nem látom problémának hogy tényszerűsíteni próblálok valamit. Vagy annak kéne éreznem ?
Tényleg csak azért mert senkit nem akartam megbántani nem is éreztem hoyg személyeskednék egyszerűen laptopokrol és kategóriákról van szó így kicsit furcsállom mintha megbántódottság lenne a soraid között.[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
-
bandras54
aktív tag
Mosolyogva olvasom az utolsó 30-40 hsz.-t. régen volt már ez a gamer téma. Mindig előjön
-
nagyúr
válasz CptAdamica #13204 üzenetére
Nem,nem,a RGB világítós,meg az NDK-s,aminek levehető az ajtaja.
-
-
echterion
nagyúr
válasz Pocok256 #13200 üzenetére
Na jó, akkor még egy utolsó nekifutás, csak a fun kedvéért: A Quantum Leap for Every Gamer: NVIDIA Unveils the GeForce GTX 1060
(#13201) wanted5: Én rohadtul ráérek mostanában, bevallom, egy kicsit élvezem is ezt a vitát, feldobja a mai napomat.
[ Szerkesztve ]
-
wanted5
őstag
Van alsó (belépő) - közép - és felső (premium) kategóriás telefonból, autóból, TV-ből meg a tököm tudja még mi mindenből, akkor laptopból, urambocsá' gamer laptopból miért ne lehetne?
Egyébként meg hivatalosan az a gamer, amire a gyártója ráírja, hogy az (na meg ugye van benne RGB)
Akadjatok már le a témáról könyörgöm, mert nem kicsit kezd nevetséges lenni.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- További aktív témák...
- Asus tuf laptop eladó 17 colos 144Hz Rtx 3050 4GB 512GB Nvme SSD. Beszámítás!
- Asus rog laptop eladó 17 colos! Full HD 120 Hz kijelző , Beszámítás
- Asus rog strix laptop eladó Core i5 -9300H 256 GB SSD + 750 GB HDD. Beszámítás
- Acer Spin 5 - SP513-51 FULL HD touchscreen 2in1
- HP ProBook 650 G3, Intel Core i5 7200U, 8 GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest