- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
steelsec
aktív tag
válasz Mikulásbá #13098 üzenetére
Ez inkabb desktop replacement mint laptop. Nekem sincs fix asztalom otthon, van hogy a konyhaasztalnal jatszom van hogy parom smink asztalanal, vagy az erkelyen, viszont mindennap hozom az irodaba gepem, ebedszunetbne lazito jatek.
Bar azert ezt mar lehet nem mernem behozni a metron. -
addikt
válasz KubanitoS #13095 üzenetére
Ennyi pénzért biztos nem merném megérinteni sem, vagy ha mégis másnap vihetném javításra.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
KubanitoS
veterán
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Pocok256 #13091 üzenetére
Egyébként azt sosem értem meg hogy miért nem adnak a gyártók egy kicsit szabadabb kezet a ventiprofilok beállítására...
Lenne egy gyári profil (a hülyebiztos ) ami alá senki nem tudna menni,az addig oké is,de agresszívebb profilt meg lehessen állítani kézzel mondjuk.Ez sokat segítene,mert pl.télen kisebb zajszint mellett játszhatna az ember,nyáron elkerülhetné a throttlingot kis gépeknél,ha eleve max fordulat mellett kezdene játszani.stb.stb.[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Pocok256 #13089 üzenetére
Nálad azért megy mert Martin aki a HWiNFO-t anno megcsinálta,az nem kevés energiát belefektetve megcsinálta néhány AW-hez a fan controlt,de ez egy nagyon összetett és bonyolult téma volt.M18x-hez nem is lehetett megcsinálni mert nem tudták a biost rendesen felülírni,ha custom auto-t akarok akkor van egy 2200RPM és a max fordulat,ezeket hozzá lehet rendelni hőfokhoz,de ez minden:alap,vagy max.
Egyetlen egy Lenovo laptopon nem működne semmilyen formában a HWiNFO-val való ventivezérlés,mivel nem csinálta meg egyetlen egyre sem a fejlesztője.Hogy valamilyen más fan control progi képes-e felülírni Lenovo bios-t az is kétséges számomra,de lehet hogy van,én nem tudok ilyenről minden esetre az biztos.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #13086 üzenetére
ŐŐ szerintem kivitelezhető. Spyduck 1 gépen tesztelte és ha mákja van azon a gépen megy a hwinfo64 fan controlja perfektül akkor simán meglehet csinálni, csak arra kell ott figyelni, le ne olvadjon a gép
Én a mostani gépemet is fan controllal használom, ha Overwatchozok beállítom többségére 3500 as rpm re mert az kb még hangtalan és a hőmérséklete így sem haladja meg sosem a 82 fokot.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Muerte
Topikgazda
válasz Pocok256 #13084 üzenetére
A lényeg lejön belőle mindenkinek miszerint a gyári paszta nem ér semmit sajnos,kivéve Clevo/MSI prémium gépei.Amit te javasolsz fan control móka,az nem kivitelezhető te is tudod.
Az ahogy én teszteltem anno,az ad a legpontosabb eredményt,de az is csak úgy ha tökéletesen egyforma gépen van tesztelve az összes paszta,vagy konkrétan 1 gépen.Az 1024M proci teszt eltart kb.3-4 percig fullon hajtva a procit,mire lefut lehet látni közben az összes adatot.max hőfokig bezárólag.Előtte nálam fel volt húzva a venti manuálisan 80%-kra,de csak azért mert különben elengedte volna bios 75-ig tök kussban mire bekapcsol.Egy kisebb gépnél nem kell olyantól tartani hogy nem fog bekapcsolni a venti 3-4 perc full terhelésre,tehát aránylag pontos eredményt lehetne vele kapni.[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz spyduck #13083 üzenetére
Ez elég veszélyes talaj. Van néhány fajta gép aminél a Hwinfo64 tökéletesen tudja mérni sőt tudja szabályozni is. De egyes gépeknél teljesen false eredményt ad. Teljesen típustól és biostol függ a dolog. Van még a piacon egy két fan control nevű applikáció ha nem jönne be a hwinfo64 akkor azokat is érdemes megnézni. De van az a eset, hogyha fejed tetejére állsz akkor sem tudod szabályozni ebben az esetben esetlegesen lenovonál is lehet , hogy van a biosban fan performance mod ami maxra állítjha a hűtési teljesítményt így legalább egy összehasonlítható alapot kapunk
Ettől függetlenül amit most csináltál teszt királyság mert mutatja, hogy egy gépnél hétköznapi használatnál mennyit számít egy jó paszta, de a paszták közti tényleges különbségre nem mutat rá
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Medocsabi #13078 üzenetére
Nálunk ugyebár a gyárin felüli a +1év / +2év gari feltétele az évenkénti pasztázás. Ha ez meg van csinálva, akkor sokkal kisebb a meghibásodás esélye. Az összes gyártóval megbeszéltük ezt anno, engedélyezték nekünk, sőt kifejezetten örültek is. A gyártó nem egnedélyezi a felhasználónak a hővezető paszta cseréjét, viszont ha a csavarok fejére és a burkolat repedésekre figyelsz, akkor nem látszódik, hogy hozzányúltál
-
Pocok256
veterán
válasz spyduck #13075 üzenetére
Köszi
Annyi kiegészítés még amit elején elfelejtettem írni, hogy máskor fix venti fordulattal kell tesztelni ezeket. Teszem azt fixen max fordulatszám 80% val. Így sokkal pontosabb értéket kapunk. Mert lehet az lm úgy érte el a 80 fokot, hogy 2k RPM en volt a hütő míg a a másik paszta 82 foknál 3k.rpm el tekert így pedig false picit összehasonlítani.
Tudom ezt írhattam volna előbb is.
Ettől függetlenül a teszt hiánypótló.
-
Dhampir
félisten
A Green Gel Nose Paste Essential teszt kimaradt, de nem gond, mert fejlógatás közben az lényegében alap.
-
Medocsabi
addikt
válasz spyduck #13066 üzenetére
Jó lett,a reggeli kávé mellé üdítő olvasmány volt!
Szerintetek gariidő alatt hébehóba érdemess a dellhez elvinni a laptopot?vagy ha pl itt bízok meg valakit,akkor meg lehet úgy csinálni h ne vesszen el a gari?
Sajnos elég sok port szív be a gép a galéria miatt,ahol leginkább dolgozom/játszom,ráadásul egy véreb is van a lakásban(Csokoládénak hívják,tacsi,és persze mindig ott van ahol én ),közeledik a nyár,szőrhullás stb -
Muerte
Topikgazda
válasz spyduck #13076 üzenetére
Köszönjük a munkádat és a tesztet,néhol van benne egy-két kanyar,de összességében jó lett. Az hogy a gyártók mit ígérnek megszáradás nélkül az mese habbal,80°C-kos 100W-os TDP környezetben nem lehet évekről beszélni.A szervizesed mondta jól,fél év ha valaki törődik a cuccaival,ha nem törődik akkor egy év,amikor már nagyon-nagyon illő cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Zolinho1 #13071 üzenetére
17 es inkább asztalos történet az egy teljes desktop replacement. Ölben egy 4-5 kilos szörnnyel nem fogsz játszani ha ilyen vágyaid vannak akkor arra kb az én gépem jó, de ott meg kis kijelző miatt nem igazán lehet jót játszani csak külső monitorral.
-
Zolinho1
csendes tag
válasz Balázzs #13063 üzenetére
Hello!
Igazából tudok vakon gépelni, de azért mégiscsak jobb lenne egy gyári magyar billentyűzetes új gépet venni.
Nem volt még g-sync-es élményem, olvastam róla hogy hogy működik, azért nem hátrány szerintem ha benne van az új gépben. A Muerte75 által ajánlott MSI GT72 gép szerintem kielégítené az igényeimet maximálisan, az ára mondjuk fölötte van a tervezettnél egy százassal, meg igazából még nem tudom hogy méretben hogyan birkózok meg egy nagyobb géppel, mivel én tényleg nem asztali környezetben szoktam notit használni, hanem mindenhol ahol épp kényelmes leülni játszani, fotelban ágyban például és nem tudom hogy a méret és a tömegbeli változás mennyire lesz kényelmes. -
Pocok256
veterán
Kérdés az hogy egy ilyen elég e cpu és gpu kombóra és Killhates -t mennyiért lehet rávenni hogy rátegye ?
-
spyduck
nagyúr
-
Balázzs
senior tag
válasz Zolinho1 #13047 üzenetére
Szia!
Angol billentyűzetet át lehet matricázni magyarra, vagy ha vakon gépelsz, megy minden fejből, igaz a hosszú í problémás lehet.
Kinti vásárlásnál a garira külön rá kell kérdezni, MSI például világ garit ad (xoticpc), Dell AW-nél akkor kapsz ilyet, ha veszel kiegészítő garit + hozzá ugyanannyi időre baleseti garit.
kérdés: mostani FHD AW gépek nem tudják a g-sync-et, ez mennyire gáz?
MSI és ASUS van még a jelöltek között - meg ha befut addig a Lenovo y720, de az csak 1060-as vga-val.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Zolinho1 #13056 üzenetére
Sokat,olyannyira hogy mikor 18"-ra váltottam 17-ről első pár nap úgy volt hogy eladom,mert nem "láttam át" a kijelzőt rendesen játék közben.Aztán 1 hónap múlva már oda nem adtam volna egy 17-esért sem.
15,6"-ról váltás 17"-ra pont ilyen érzéseket fog belőled is kiváltani,egész más lesz a játékélmény mint előtte.[ Szerkesztve ]
-
-
Muerte
Topikgazda
válasz Darth_Revan #13053 üzenetére
Írnál majd pár pro/kontra észrevételt az előző Clevo gépedhez képest milyen a GT73?
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #13050 üzenetére
Pontosan GT72 120hz es G-sync panellel egyszerűen álom gép Viszont nem kis darab, még 17 es gamer notik között se. (természetesen van nála nagyobb)
(#13051) Darth_Revan Jó de azt azért tegyük hozzá hogy te laptop vásárlás terén eszméletlen módon szerencsétlen vagy (no offense)
[ Szerkesztve ]
-
Darth_Revan
veterán
válasz Muerte #13050 üzenetére
Azzal a panellal óvatosan!
Fényévekkel a legjobb panel jelenleg notebook-hoz, de minőség ellenőrzés terén vannak problémák!
Pl én 3 panelből 3-nál láttam olyat, hogy pixel hibás volt. Ami most van nálam az fogjuk rá, hogy oké. Az sem tökéletes, mert gyártás során 1 porszem került az üveg alá, így bizonyos szögből fekete háttérnél zölden világít, de játék alatt ez nem látható, csak teljes fekete színnél és ott is csak bizonyos szögből.
Ez amúgy Chi Mei panel.
Mondjuk az alternativa sem a legjobb.
Egyetlen alternativa az AUO 3k felbontású panelja, de ott porszem/pixel hiba helyett a szokásos AUO technológiai hiba van, azaz vízszintes irányban csíkozódik.
Azaz akármelyik panellal szerelt prémium árú laptopot veszel, az esélyed, hogy tökéletest kapján nagyon kevés. Inkább arra kell törekedni, hogy a tökéleteshez legközelebb állót találj.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
-
Zolinho1
csendes tag
válasz Muerte #13041 üzenetére
Köszi a válaszokat, igazából már sok tesztet végignézegettem, az Acer Predator lenne árban a legjobb, de a hűtéséről nem valami jókat írnak, az MSI hűtése viszont nem tűnik rossznak emiatt kezdtem el az irányba keresgélni. A keret olyan 700k körül van, külföldről rendelésben sem gondolkoztam, meg nyilván akkor nem lesz magyar billentyűzetes a gép és a garancia sem olyan egyszerű.
-
Pocok256
veterán
válasz Medocsabi #13043 üzenetére
Minden gépnél más ugye. Muerte75 leírta hogy lehet megnézni az a módszer tökéletes. Ahogy néztem én gépemnél 50-55 fokig ki van kapcsolva a hütés és csak passzív van.
De ugye ez se olyan dolog, hogy eléri az 55 öt és azonnal kapcsol itt azért van egy delay. Pont a peak hőmérsékletek miatt.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
addikt
válasz Medocsabi #13043 üzenetére
Azért röhej hogy a 10 éves gamer (van benne piros szín ) Clevo m57ru laposom bios-ában jó formán mindent, még a venti fordulatszámot is lehet állítani méghozzá fokozatonként, a mostani csodákban meg kihagyják mind ezt. Pár napja pont belőttem alacsony hőfokra, hogy a zúgás legyen egyenletes, akkor megszokható a zaj ha nem hívja föl magára a figyelmet. Neked meg biztos van rá valami program.
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
Muerte
Topikgazda
válasz Mikulásbá #13040 üzenetére
Igen,az jó,vagy akár ezek közül is lehet értelmes darabot választani:[link] Ha MSI-ben gondolkodsz,akkor GT72 dominator pro alatt ne vegyél inkább,az a biztos.
Ha szűk a keret és ezek nem férnek bele,akkor az olcsóbbakról minden tesztet el kell olvasni mielőtt "fejest ugrasz" valamelyikbe.[ Szerkesztve ]
-
Zolinho1
csendes tag
Sziasztok!
Gamer noti vásárlása előtt állok, GTX 1070 legyen benne az a lényeg. Melyiket ajánlanátok az Acer Predator g9-793, msi GE72MVR, MSI GT62VR, vagy Asus Rog Strix GL 502?
-
Medocsabi
addikt
Az normális jelenség,hogy ha pl csak filmet nézek,egyik venti sem megy,a cpu meg 50 fok körül van? Van erre valami megoldás,hogy mindig menjen a venti?Biosban nem találtam semmi olyat ami a hűtéssel összefügg,pedig még a dell honlapján is megnéztem h kb mit kellene keressek. speedfant is próbáltam,de annál azért kényelmesebb megoldást keresek.
Vagy hagyjam így?Szerk: bocs hogy ennyi kérdésem van
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Jézus, hűtéscsere...ezt max. akkor fizettem volna ki, ha megoldja a problémát (mert elment mondjuk a gáz a csövekből), de ha nem oldja meg, akkor tuti kértem volna vissza a régi szettet. A marginális javulás valószínűleg csak egy jobban sikerült pasztázásnak volt köszönhető.
-
erew
csendes tag
válasz Muerte #13032 üzenetére
Köszi a választ és a PM-et is!
Melegedett amúgy már korábban is, pont azért vittem szervizbe (már többször volt náluk a gépem és úgy véltem jó munkát végeznek). Ám az egyik szervizelés után nem változtak a mutatók és miután visszavittem ajánlották a hűtéscserét, ami bár javított a helyzeten, de nem oldotta meg. Írtam a pesti kapcsolatnak, remélem tud segíteni. Köszi még egyszer! -
Muerte
Topikgazda
Szia!
Ha régebben nem melegedett 100°C-ra,akkor a szervíz neked nem csinált semmit érdemben amiért fizetned kellett volna,sőt... Normális ember kezébe kell adni a gépet és más lesz a helyzet,(elküldöm privátba neked akik szóba jöhetnek,itt nem írhatom le mert hirdetésnek minősül.)
-
Medocsabi
addikt
válasz Dhampir #13028 üzenetére
Monitor Name:LG Philips [Unknown Model: LGD04B9]
Mindenkinek köszönöm a segítséget! végül maradtam az eredeti színprofilnál,még az volt a legtisztább,kicsit levettem a pirosból és zöldből,most már rendben lesz!
Ráadásul most jöttem csak rá,hogy a steamen nekem van egy elkezdetlen (vagyis igazából kb 10 percet játszott) Shadof of Mordorom! Neki is állok orkokat írtani. -
erew
csendes tag
Üdv!
Három éve nyúzok egy Acer Aspire V3-772G-t. A gép jól működik, ám egy jó ideje elkezdett brutálisan melegedni. Elvittem tisztításra, majd miután az nem segített, a szerviz ajánlására kicseréltettem a komplett hűtőrendszerét. Sajnos ez sem oldotta meg a problémát, bár valamit javított a helyzeten. A lényeg, hogy mivel játékra is használom a gépet, folyamatosan felmegy a proci hőmérséklete 100 fokig. Innen ugye leszabályoz és nem megy feljebb (játék teljesítményben ez nem szokott meglátszani), de kezdek aggódni, hogy vajon meddig bírja a folyamatos hőt? Hétköznaponta 1-2 órát játszok csak vele, hétvégén többet, de a nyár közeledtével felmerült bennem, hogy mi lesz szegény géppel hosszú távon? Tisztítás, hűtőcsere, laptop hűtő nem segített... Vajon ad valami figyelmeztetést vagy egyszer csak elfüstöl? Tudtok adni valami tippet?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Muerte #13025 üzenetére
Ez melyik panelhez való?
Nem egyformák a kijelző gyártói, többfélével szerelik a 7559-et is.Ha BOE NV15N41 kijelző található benne, akkor például itt van egy fájl.
(#13026) Medocsabi
Érdemes lecsekkolni előbb, hogy pontosan milyen panel van a gépedben, például hwinfo programmal.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Muerte #13023 üzenetére
Nem véletlenül volt ott a szmájli.
Megengedem, hogy töröld, én önmagam nyomorán tudok jókat nevetni, de sajnos nem mindenki érti jól, amit írok, főleg a mai világban. Nem kell mindent teljesen komolyan venni, és bizonyos esetekben van, amit nem is szabad.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Medocsabi #13024 üzenetére
Itt van a kalibrált ICC profil a gépedhez: Inspiron 7559
-
Medocsabi
addikt
válasz Muerte #13023 üzenetére
Igazad lett,leszedtem a dell honlapjáról a "Dell Quickset Application"-t,ami kiegészítette a mobilközpontot a bill világítással,fn gombok beállításával és tuchpad beálítással
a kijelző sötétsége megoldva,az intel grafikus beállításoknál a fényerő 0 helyett -16on volt. A kicsit sárgás beütést nem tudom eldönteni,hogy most tényleg sárgás vagy csak bebeszélem magamnak -
Muerte
Topikgazda
válasz Dhampir #13020 üzenetére
Ebbe a topikba bárki bejöhet segítségért (eddig is bejöhetett),vagy tanácsért,az is aki "számológépen" tolja a tetrist.Senki nem fogja lenézni vagy minősíteni sem őt,sem a gépét.
A "gamer" szó egy abszolút ronda,magyartalan kifejezés,de nem nagyon van magyar alternatívája
És hogy mi számít annak,ahoz valahol meg kell húzni egy bizonyos vonalat.Számomra leginkább az jelenti a határt,amelyik gép képes órákig throttlingmentesen üzemelni játék közben,(hardvertől függetlenül),tehát legyen értelmes hűtés benne.Aztán másoknak meg mások az elvárásai,ez természetes. -
Dhampir
félisten
válasz Medocsabi #13019 üzenetére
ez talán már tényleg "gamer"-nek titulálható a 960m mel
Ennél lényegesebb gyengébb gépekkel is játszottam már, de hát azok egyike sem volt "gamer", hiába vitte simán azokat a játékokat, amikkel velük játszottam.
Persze tudom, hogy az "igazi gémer" legalább öt kilós, helikopter rotorlapátjaihoz hasonló és félelmetes erejű turbó hűtéssel rendelkezik, amelyeket extravagáns kinézetével és magas decibelű, rock kocsmához szokott fülnek édes hangzásával is kiemelten jelez. Ehhez hozzávéve még legalább egy kiló a tégla nagyságú tápja, hogy kellemesebb legyen LAN-partira hordozni.
Összegezvén, csak az a gépezet lehet "gamer", amit a gyártó, valamint a szakértő felhasználók és szerelők annak hívnak, és a legmodernebb játékokat is közel ultra beállításokkal és maximális FPS pontszámokkal képes futtatni.
-
Medocsabi
addikt
válasz Muerte #13016 üzenetére
Most vagy én vagyok ennyire béna (ami simán előfordulhat) vagy nem tudom,de tény hogy a bill világításra se a dell honlapján se a biosban nem találtam megoldást. Már aon idegesítem magam hogy tuti valami egyszerű dolog lesz,csak épp nem veszem észre.
Meg a képernyőkalibrációval is birkózom,letöltöttem a quickgammát,de jó lenne tudni mik a helyes értékek,mert így kb tűt keresek a szénakazalban.
Egyébként maga a gép nagyon tetszik,ez talán már tényleg "gamer"-nek titulálható a 960m mel -
Virgilius_15
csendes tag
Sziasztok ez a gép mennyire versenyképes? Mik a hibái? Mi szokott benne elromlani? Mi az általános nézet róla? Van valakinek ilyen közöttetek?
ASUS ROG G750JH-T4032H
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
Topikgazda
válasz Medocsabi #13015 üzenetére
Valami szoftvernek lenni kell ami szabályozza a bill.világítást.AW-nél Command Center/Alien FX.Nálad lehet hogy nincs feltelepítve valami. (?) Nézz rá a Dell honlapon a drivereknél,meg nézz rá BIOS-ban is,nem-e valami elvetemült tervező mérnök oda tette a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz PR0JECTNR56 #13014 üzenetére
Néztem én is a videót,de nekem nincs billentyűzet világítás ikon a mobilközpontban...Amit kicsit furcsállok is.
(#13011) Bluesummers:LOOOOOOOOOOL
Egyébként a lenovo ideapad 700asomat váltja ez a dell szerkentyű.Kivételesen jó hűtése van,szerintem nyáron sem megy 80 fok fölé a cpu/gpu,most alig 70 BF alatt.A kijelzőt tartó zsanérok sokkal jobban tartanak,mint a lenovoban,ráadásul 2 és fél év gari volt rá,ami megnyugtató[ Szerkesztve ]
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz Medocsabi #13010 üzenetére
Pontosan az a megoldás, amit Muerte75 linkelt (az én 7559-emen is pont ilyen), jobb klikk a Start gombon és válaszd a Mobilközpontot. A felugró beállítások ablakban kattints a billentyűzet ikonra, ezt követően meg tudod adni mennyi idő kapcsoljon ki a világítás (a 'mindig megy' beállítás lesz a te barátod ebben az esetben).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Medocsabi
addikt
Épp egy Dell 7559-et hajtok. Használ valaki még ilyen gépet? Az lenne a kérdésem, hogy a billentyűzet-világítás elvileg be van kapcsolva,de kb 1 perc inaktivitás után kikacsol,ezt hogy lehet kiküszöbölni? Egyszerűen csak zavar,hogy nem világít
-
Pocok256
veterán
válasz Muerte #13008 üzenetére
Igen cpu kapott 0,1 et gpu t ugye nem lehet állítani de szerintem teljesen jó a 70 fokos működési hőmérséklet egy 13 as notinál. Én nem is ezt akarnám lentebb vinni mert láthatóan a gép arra törekszik, hogy ennyi legyen ez alatt nem is kapcsol be a venti.. kb. 70 a cél amit tartani akar és azt tudja is. kb 3800 ig teljesen tűrhető a hangja neki 4500 körül már hangos. Na most huzamosabb játék közben 3500 - 5200 között szokott pörögni terheléstől függően. Nálam az lenne a fontos, hogy ezt kisebb fordulatszámmal tudja megvalósítani
HA fogom és manuálisan 3500 ra állítom akkor kb 80 - 85 fok körülre áll be a hőmérséklet. (throttling nélkül természetesen)
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Bluesummers #13005 üzenetére
Alienware 13 R3 i7-6700HQ Nvidia 1060 6GB Samsung Evo 2*256 SSD RAID, 16GB Ram, Killer 1535 Wifi Full HD IPS.
Egyelőre szervizes újrapasztázása van csak rajta, de nagyon gondolkodok az LM en csak Killhates megölne, de esetleg ha vele csináltatnám lehet nem tenne ilyet Bár ilyen mobile gépnél aaz LM még veszélyesebb mivel mozog az egész folyamatosan kapja az erőhatásokat így ha tényleg icipicit több van rárakva mint kéne akkor az vándorútra tud indulni az erőhatásoknak hála.
-
Muerte
Topikgazda
válasz Bluesummers #13004 üzenetére
Hát ez egy rendes cikkhez képest nagyon össze lett csapva,nyelvtanilag is elég zagyva és van jó pár helyesírási hiba is benne így utólag elolvasva ,csak meló közben írtam mikor volt időm,de azért a lényeg nagyjából érthető belőle talán.Örülök ha tetszett
-
őstag
válasz Pocok256 #12989 üzenetére
Alienware R3 paraméterei? Én R1 és R2-őt teszteltem, utóbbinál még nem végeztem hőfok-tesztet, bár az általam kedvelt SuperPI ahogy Te is mondtad, haszontalan. FurMarkkal sem akarom kínozni, bár legutóbb nekem 70°-ot sem érte el egyik sem (CPU/GPU) (GTX 960M és U-s proci mellett nem is csoda).
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
-
addikt
válasz kreten67 #13002 üzenetére
Köszönöm a választ és a linket.
Jelen pillanat azon gondolkozom hogyan tovább. A Clevo-m elhúzta a mézesmadzagot előttem és csak ezért erőlködnék még ezzel egy kicsit. Természetesen új kártyát fogok venni amint lesz rá lehetőségem.
Hát igen szétnézve ezt a vga-t már nem ennek a laptopnak szánták a tervezők, hanem a GT72, GT80.....
[ Szerkesztve ]
-
kreten67
senior tag
A vga javítás (esetedben gányolás) nem befolyásolja a működési hőfokát ("42-44 fok") tehát a működés közbeni hőfokoknak semmi köze a javítás minőségéhez.
Tartós és megbízható javulást csak egy arra fejlesztett gépel lehet elérni.
Korábban már írtam, hogy 170-200 fokon nem olvad az ón a chip alatt,tehát nem csináltál semmit a kártyával csak torzult a nyák a melegítéstől és most fizikailag érintkezik a chip repedt lába a nyákkal. Kb mintha a vezetéket nem forrasztanád a megfelelő helyre csak a kezeddel odanyomva amíg tartod érintkezik.
A bga reflow folyamata bonyolultabb attól,hogy egy sütögetés megoldja tartósan.
A chip tűrőképessége is korlátozott, a felmelegítés sebessége (pl másodpercenkénti 4-6 fok) és a lehűtési sebessége is számít különben a forrasztás rideg lesz és máris oda a tartósság.
A minőségi forrasztó segédanyagokról (flux) már nem is beszélve.
Egy normális bga állomás alulról és felülről (SZABÁLYOZVA) is együtt melegíti a forrasztandó chipet és a nyákot (diverzitás mértéke is számít),ezért szar az a javítás amit csak felülről hő-légfúvóznak!
Egyébként van erre témára BGA topik [link] !Jut eszembe én most pont egy MSI gt70-est javítok.
A vga táprésze elszállt és az alaplapot is vitte magával (ezt figyelmeztetésként írom,mert megtörténhet hogy a sütögetés után a 880m vissza tétele után az alaplapodat is kinyírod)![ Szerkesztve ]
-
addikt
Egy kis retro.
A nem rég megsütőzött videokártyámnak ma kicsit nyakára léptem. Szóval adva van egy Clevo osiris m57ru lapos egy X7900(2.8 Ghz) Cpu és egy nvidia geforce 8800m gtx vga társaságával. Többször megizzasztottam már vajon mit bír pl Unigine Heaven Benchmark (dx9 low) és most 3DMark06 esetén alap beállításnál. Ez utóbbi esetében mindössze 7117 pontot sikerült kinyögnie 9-10e közötti pont helyett, de legalább nem fagyott még eddig. Teljesen stabilnak néz ki. A hőfokok alap CPU 39-40 C a GPU 42-44 C fok már pár napja változatlanul. A 3DMark alatt a CPU max 73 a GPU pedig 65 fokig emelkedett, amin nagyon meglepődtem miért csak ennyi. Az kizárt az én hozzáértésemmel hogy ilyen jól raktam volna össze + a sütő tudása. Igaz volt egy második sütés is tévedésből 200C-n 5-6 percig először betéve és csak aztán rákapcsolva felülről fokozatosan rámelegítve hozzá közel a fűtőszálakhoz...... Azért tévesen mert állítottam az alaplap bios-ában és akkor úgy viselkedett mint aki haldoklik. Vagyis felesleges volt a második sütés, de talán ártani sem ártott. (A tápról nem tudom elég-e, csak azt hogy ehhez a laptophoz árulták az eBay-on).
Azon gondolkozom ezen felbuzdulva vajon a hibásan visszaszerzett gtx 880m vga-t is meg merjem-e így piszkálni. Mert ez azért kicsit értékesebb kari lenne, és nem akarnám kinyírni a kártya épp részeit. Azt kérdezném a szakértő uraktól és ha van hölgyektől, hogy a vga chip körüli terület melegítésileg még meddig biztonságos, hőfokilag meddig mehetnék el biztonságosan egy ilyen kártyánál? Mondjuk egy fóliára rátéve csomagolás nélkül mint az előző sikeres sütés esetén.
Sajnos nincs aki segítsen. A szervízben nem tudtak információval szolgálni az msi vga hibás vagy épp részeivel kapcsolatban, amiről korábban már írtam. A munkalap üresen tátongott én meg elhoztam a cuccost, mert hiányzott már az MSI laposom és láttam nem értenek hozzá. Úgy gondoltam megpróbálnám a lehetetlent hátha. Ha a meglévő teljesítményének egy részét hozná csak vissza az is jó lenne nekem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Asus tuf laptop eladó 17 colos 144Hz Rtx 3050 4GB 512GB Nvme SSD. Beszámítás!
- Asus rog laptop eladó 17 colos! Full HD 120 Hz kijelző , Beszámítás
- Asus rog strix laptop eladó Core i5 -9300H 256 GB SSD + 750 GB HDD. Beszámítás
- Acer Spin 5 - SP513-51 FULL HD touchscreen 2in1
- HP ProBook 650 G3, Intel Core i5 7200U, 8 GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest