- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz ATtIs_80 #2498 üzenetére
Én nem ismerem ezeket az új tipusokat, csakis a WEB-es tesztek alapján tudok valamit feltételezni ezekről az eszközökről.
Ráadásul én Boot-Fan vagyok, főleg azért van SSD-m, hogy a BOOT gyors legyen.
(ez épp olyan értelmetlen hobby mint a vízhűtés, meg a tuningcsúcs hajkurászás.)
Ezért legjobban az ATTO eredmények érdekelnek, annak is a kis file méret része, meg az is hogy az OP rendszer ne akadjon, de ez már állítólag a multé a régi Jmicronossokkal együtt.Szóval megnézve a linket meg más teszteket ez a Curcial M225 kb azt nyújtja, amit a Vertex Turbo. (belül is kb. ugyanaz van, legalábbis a vezérlő chip ua.)
A jelenlegi RAID0-ás samsungjaim, csak a 0,5K-s R/W-ben jobbak jobbak, de ez becsapos, mert az ATTO-ban általában gyengén szereplő Samsung alapu SSD, több teszt szerint is jobban teljesítenek a VANTAGE tesztben, ami kicsit realisztikusabb eredmény, mint a szintetikus mérések.A probléma nem múlt el, hiszen a Curcial weblapját megnézve: [link] máris látható hogy a 64GB-os verzió már csak 200/150 adatokkal rendelkezik, vagyis lasabb a nagyobb társainal.
Minden tesztben a 128 GB-osokat futtatják, mert azok gyorsabbak.Továbbra is fennmarad a vásárlási probléma, hogy Vertex Turbo / Crucial M225 (64GB) vagy Samsung (128 GB).
A nagyobb mérettel nem csak tárkapacítást, hanem sebesség növekedést is vásárolunk.
A Random Acces Time-ben szerencsére nincs ilyen ugrás 64GB felett. -
RiddleR
aktív tag
-
Khaosz55
addikt
Hali,
tök hülye vagyok a témához. Beleolvasgattam, néztem tesztet is de felét nem értem. Nem vagyok valami nagy guru.Na szóval. Arra gondoltam, hogy a op rendszerhez veszek SSD-t és azon fog futni. Marha gyorsan betölt minden midenki boldog stb.
Azt akarom kérdezni, hogy mik a hátrányok mire számithatok gyorsaságban stb.
Mi a favorizált márka amit mindenki szeret.
Érdemes egyáltalán az Op rendszert SSD-re tenni ?
-
canniball
nagyúr
-
Sawa_1
csendes tag
válasz canniball #2508 üzenetére
Ahogy nekem lejött eddig:
Ha jól értem, akkor a trim csupán informálja az ssd kontrollert arról, hogy mely cellák nem használtak, de a törlést magát nem végzi el. Ellentétben a wiper.exe, amit az indilixes ssd-k használnak (ocz, supertalent, crucial stb.), le is törli ezeket a nem használt adatokat (miközben ír is, ami csökkenti az élettartamot ugye, de ki tudja ez mennyire jelentős).
Amúgy: http://en.wikipedia.org/wiki/TRIM_%28SSD_command%29
Ez a wiper tool csak xp alatt működik, és csak ezekkel az ssd-kkel, az intellel nem. A "rendes" trim pedig csak win 7 alatt működik, és egyelőre csak az intelekkel, viszont egyrészt ez még nincs bugmentesen implementálva, másrészt az ocz és társai is valszeg ki fognak jönni idén egy működő firmware-rel még az idén (már kijött egyszer egy béta, de visszavonták), szal win 7 alatt ezekkel se lesz probléma, csak idő kérdése.
Ezen kívül van még a samsung-féle garbage collection, de ezt nem szeretjük, mert egyrészt a user nem tud beleszólni, mikor fusson és mikor ne, másrészt (emiatt is) ki tudja mennyire csökkenti az ssd élettartamát. Plusz még egyelőre nem is tiszta, melyik szériában van ilyen, és melyikben nem.
Összefoglalva: A helyzet még nincs letisztulva, ha biztosra akar menni valaki, várjon pár hónapot. Akkor se jár rosszul, ha vesz egy intelt, vagy egy ocz-supertalent-patriot-stb-t, max várnia kell kicsit a trimhez. A samsungokat kerülném egyelőre.
Az erkélyhűtésé a jövő!
-
Sawa_1
csendes tag
Nekem is lenne viszont kérdésem:
1. Mennyire kompatibilis egymással pl. egy ocz és egy supertalent firmware? Gondolom egyik nem jó a másikra, de mivel ugyanaz a két hardver majdnem, várható, hogy ha pl. az ocz kijön egy újjal, akkor 1 hét múlva a többi cég is?
2. Mi a helyzet a Kingston ssd-kkel, amik ugyanazok, mint az Intel G2-k?
Az erkélyhűtésé a jövő!
-
fsb1000
nagyúr
válasz canniball #2508 üzenetére
hát.. szerintem olyanoktól kaphatnál pontos választ, akik valóban tisztában vannak azzal, hogy az OP rendszer mikor és miért használja a TRIM-et és az infóik biztos forásból származnak.
Én csak a weben szerzett infókat tudtam értelmezni, melynek eredménye az lett, hogy a korábbi téves elképzelésem megváltozott, vagyis a TRIM nem egy csoda inicializáló parancs, ami egy lépésben rendberakja vagy full törli az adott SSD-t, hanem egy programnak vagy az OP-rendszernek irási/olvasási egységenként kell kiadnia.
Ennek a szervezéséről, gyakoriságáról, metodikájáról nincsenek pontos infóim.
Az OCZ Wiper programja is elöbb tele írja/törli az SSD-t, és közben használja a TRIM parancsot.Sawa_1:
A kingston SSD-ket már régebben felvettem a listámra, de szerintem csak a 80 és 160GB-os verzió egyenértékű az intel X25-M-el. (én ezt venném: SNM125-S2/80GB)
SŐT! Néhány tesztben jobban szerepel a kis file-ok irásánál mint az Intel, persze ez lehet a változó tesztkörnyezet miatt is. [link]
Belföldön nem találtam eddig jó áron, az eBay-en nézegetve pedig kb azonos az ár az intellel. Szállítással együtt ~60K, ráadásul UK vagy Német partner kell keresni, nehogy megvámolják (+ÁFA)A Kingston M szériás tesztek még április / májusban készültek, ha eddig nem értek ide a kisker boltokba, akkor hol lehetne venni "raktárról"?
A PH aprón sincs Kingston M széria (80/160GB), pedig azonnal lenne rá 50-60K-m, csakhogy összemérjem a 2x32GB Samsung RAID0-val.
Viszont Samsung 128GB van.... -
dabadab
titán
válasz canniball #2515 üzenetére
"Pedig már igazán készíthetnének egy ilyet!"
Az alapveto problema, ami miatt az egesz vacakolasra szukseg van, az az, hogy a vezerlo nem tudja ertelmezni a filerendszert, ami rajta van, igy mindenkeppen az OS-nek kell megmondania, hogy melyik blokkokat hasznal tenylegesen es melyikek szabadultak fel.
DRM is theft
-
TigerCat
nagyúr
Helló,
Egy OCZ Vertex Turbo 120GB-os SSD-t használok Vistával.
Mire kell odafigyelnem, mert olvastam, h pl. a lemeztöredezettséget ki kell kapcsolni.
Adnátok néhány tippet?♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
canniball
nagyúr
válasz dabadab #2516 üzenetére
"...a vezerlo nem tudja ertelmezni a filerendszert..."
Ha csak egy típus lenne azt mondom ez van, na de egyik sem...?(#2518) RiddleR!
Gondolom minél márkásabb annál több adatot tud közölni...mondjuk nem lettem okosabb tőle.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
dabadab
titán
válasz canniball #2521 üzenetére
"Ha csak egy típus lenne azt mondom ez van, na de egyik sem...?"
Egyik sem, mert filerendszerbol sok van (Win: FAT(32), NTFS, Mac: HFS, Linux: ext2/ext3/ext4, reiserfs es ezek csak a legelterjedtebbek, a sort kb a vegtelensegig lehetne folytatni), alkalomadtan eleg bonyolultak tudnak lenni, ill. ujakat is kitalalhatnak, szoval itt olyan feladatrol van szo, ami tenyleg nem a kontrollernek valo.
DRM is theft
-
TigerCat
nagyúr
Utánaolvastam kicsit és ezeket állítottam be:
- Letiltottam az indexelést
- Megszüntettem a lapozófájlt (4GB RAM van a gépben)
- Kikapcsoltam a lemez töredezettségmentesítését
A Windows Aero értékelést is lefuttattam és ezt az eredményt adta:
Link
Ez jónak számít?[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
Ezt a mérést Vista alatt csináltam, Windows 7 esetében valószínű többet adna.
Lényeg a lényeg, hogy gyors, a rendszer nagyon hamar feláll, azonnal tudok használni minden programot és a leállás is töredéke mint régen volt.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
szki
őstag
Nálam az élményindex 6,8-at adott a 64GB-os Crucial ssd-re.
Ez a leggyengébb pontszám Win7x64 alatt...[link]Mod: hihetlen gyorsan indul és áll le a Win7. Ha a másik géppel egyszerre kapcsolom be vagy ki, akkor köröket ver rá időben az ssd-s, pedig az se gyenge gép.
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
Találtam egy írást a Win7 + SSD-ről az msdn blogon. Support and Q&A for Solid-State Drives
-
fsb1000
nagyúr
-
Robyka
aktív tag
Sziasztok.
Visszaolvastam és volt olyan akinek szektorhibás volt az SSD-je, akkor ez is ugyanúgy hibás tud lenni mint a tányéros vinyók?
Vagy ennek nagyon kicsi az esélye? -
fsb1000
nagyúr
válasz fsb1000 #2532 üzenetére
Adhatnátok ötletet, hogy Intel X25-M G2 80GB-ot honnan szerezzek be: [link]
(Kingston 80GB is érdekel kicsit olcsóbban)Illetve akinek van tapasztalata az új intel SSD-vel megírhatná.
Egy ATTO-s eredmény is segítene, bár a neten elég sokat találtam, de jobban hinnék a közvetlen tapasztalatnak. -
P00By
nagyúr
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
Arra van valakinek valamilyen tippje, hogy 1.8" PATA ZIF csatlakozós SSD-t honnan tudok viszonylag olcsón beszerezni? (Ebay-től kicsit fázom, szóval hazai forrás jobb volna.)
Egy Toshiba Portege R100-ba kellene. Eredetileg microATA csatlakozós vinyó van benne (ami tetűlassú, az MLC-s SSD is lényegesen gyorsabb nála), egy ZIF-microATA átalakítóval viszont elég egyszerűen bele tudnám rakni és akkor a probléma meg lenne oldva. (Sajnos microATA csatlakozós SSD-t már nem nagyon lehet kapni, Magyarországon kívül a Photofast kokainárban mért termékei elérhetőek. )
Tehát nem számít, hogy MLC-s vagy SLC-s, csak az 1.8" PATA ZIF-csatlakozó, és ha lehet, 64 GB-os tárolókapacitás - hogy valamivel több helyem legyen, mint a gyári 40 GB-os HDD-n. Láttam a Hardveraprón 60 ezer forint fölött ilyet, de az egy kicsit túl van számomra a lélektani határon.
A segítségeteket előre is köszönöm!
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Bár elnézegetve az itt linkelt SSD-t, lehet, hogy ezt be fogom vállalni, de azért ne tartsátok vissza magatokat!
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
engusz
veterán
Elég jó áron (~33 ezer Ft) lehet hozzájutni a Kingstone V szériás SSD meghajtóihoz. Ki is néztem egy 64 GB-ost a hamarosan érkező Windows 7 alá. Néhány külföldi tesztet olvasva nem panaszkodtak, sőt, jó vételnek számít. Ti mit gondoltok?
Jelenleg egy Green Power meghajtóról fut a rendszer, de annyira lassú, hogy néha megőszülök. Mindenképp SSD-t szeretnék a hűvössége és a halksága miatt. A gyorsaságban nem kételkedem, a jelenlegi összeállításnál biztosan gyorsabb lesz.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Ottoka
őstag
Intel x25-m ssd, 160gb, g2-es szeria 2db raid0-ban:
Mezőhegyes
Aktív témák
Hirdetés
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Honda topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest