Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Philips LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Ahhol dolgozom, egy AI hallucinálás gyorsan emberéleteket követel...
-
Dinomano
őstag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Én NAGYON NAGYON minimálisan használtam eddig. Kollégák illusztrációkészítésre, táblázatokhoz, listákhoz használták már. Van olyan ismerős (nem is egy), akinél orákulum szerepkört tölt be. (Pl. párkapcsolati tanácsok!)
-
kilua
őstag
Tehát USA: félek hogy valaki rosszra használja az online modellt. Megteszek mindent hogy megelőzzem.
Kína: elérhető ingyen nyílt forráskóddal. Mi baj lehet 🙃
-
copass
veterán
válasz
Decus Trivet
üzenetére
igen. szerintem a Tom Cruise vs Brad Pitt fake Ai videó volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban...
a lejáratós/karaktergyilkos videókról nem is beszélve...
ideje volt... -
-
DigitXT
félisten
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Ez csodálatos. De mi köze a videógeneráláshoz?
Mondjuk a főnökeid elé nem biztos, hogy kitenném, hogy AI-val írattad a hivatalos szöveget, saját kútfő helyett, de hát...
(Aztán meglehet, hogy annyira progresszív vállalat, hogy ez egyenesen kötelező. Sőt, ha minél hülyébb a dolgozó, annál jobb, annál kevesebbet kell neki fizetni: végül kirúgható.) -
NYPD
senior tag
Helyes. Vihetik a többi hasonlót is a picsába, minenhonnan ömlik ez a moslék az ember pofájába, nem beszélve arról, hogy kurva veszélyes is tud lenni bizonyos szituációkban.
#2 Decus Trivet
"Ha most én generálnék egy videót, amin Jennifer Aniston kiveri egy fél éves shetlandi póninak, miközben a háttérben Alföldi Róbert donaldkacsa jelmezben citerázik és közben Hulk táncol rá" - Ezen visítottam, köszi.
-
Na akkor jöhet az olcsóbb RAM.
-
hogy a valódi prioritásokra koncentrálhassanak – különösen egy lehetséges részvénypiaci bevezetés előtt.
Na bakker! Amint bevezetik, ki is fullad a fejlesztés! -
anulu
félisten
válasz
Decus Trivet
üzenetére
enterprise engineer vagyok (Windows vonalon), architect feladatokkal. az elején nézegettem, de annyi baromságot kaptam válasznak, még az egyszerűbb dolgokra is, hogy elegem lett.
amire használtam huzamosabban az a Teams meetingekből meeting minutes gyártás, de valamit ott is elb@sztak, és 3-4 hete képtelen értelmezni, és így hülyeséget generál a végén. visszaálltam arra, hogy a note-okat írom notepadbe, és a végén összerakom a doksit. picit lassabb, de legalább az lesz benne, aminek kell és nem hallucináció hegyek.scripteléshez talán jó lehetne, ha jó lenne. Claude is max akkor jó, ha nulláról kell összerakni valamit, de ha módosítani kell, akkor képes hatalmas baromságokra. AI generált scriptet max dev/test environmentben használnék, prodban csak akkor, ha sorról sorra átnéztem, megértettem és fixen tudom, hogy mit csinál. így viszont sokkal lassabb a script development, mintha magamtól megírom.
felőlem használja, aki akarja, de kollegáktól sem fogadom el kifogasnák, hogy "de hát az AI benézte".
-
anulu
félisten
mehet az összes slop generator a lecsóba. nem fognak hiányozni.
-
TCr
veterán
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Hogy jön ez a témaindító hírhez?
-
DS39
nagyúr
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Oszt kenyeret süt-e az AI?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
TCr
veterán
Végre.
-
hokuszpk
nagyúr
azért egy többmillió soros logtól a word megfekszik, legalábbis annó 1817 körül a szlakivu.txt -t ( számlakivonatok ) ami kb. 200000 sor volt ; megpróbáltuk a multiedit helyett inkább a word2000 -ben szerkeszteni, amikor a Mannesmann begyűrte a papírt, de rövid életű ötlet volt, inkább visszatekertem saccperkb. a novell szerver printconjában, a megszakítás és a pontos maradék újra ráindítása helyett.
-
Ejj, a sok cicás AI videó hogy fog hiányozni...
Logikus volt. Majd lesznek programok, amikben lesz helye, kemény pénzért. Ha már ennyi erőforrást elkefélünk az AI-ra, legalább ne a cicásvideók vigyék a prímet, ott a gyógyszeripar, műanyagipar, stb... ezer hasznosabb helye van azoknak a tokeneknek (vagy mittomén miben mérték a videóknál). -
kilua
őstag
Van még qwen.ai oldalon kb ingyen, kling 3, seedance 2, hunyuan videó, wan video (az ráadásul offline nyílt forráskódú tehát már vissza hívni sem lehet)
Ja igen erre képes a kínai seedance 2 [link]
Amit nem értek hogy sokak szerint Kína nem fogja bírni számítási kapacitással, erre kínai oldalakon még olcsóbb is a videó generálás vagy a qwen ingyenes.
-
adamklark
senior tag
Helyes. Kár hogy visszafordíthatlan károkat okozott az AI őrület, szóval mindegy.
-
Decus Trivet
kezdő
válasz
ergoGnomik
üzenetére
De pont az, hogy sokat lehet tanulni belőle. Régen sokkal többet kellett javítani az irományaimon. Amúgy meg nem fizetik meg + minden gyorsan kell és jól.
-
btprg
senior tag
Csak így tovább, pusztuljon az összes!
-
ergoGnomik
aktív tag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
csak nekem ez még nem megy tökéletesen.
És mindent meg is teszel, hogy ez ne változzon.
csak lokál AI-nak merném odaadni a képeimet.
Formálisan semmit nem lenne szabad odaadni nem helyi nagy nyelvi modellnek. A statisztikus középszerűség generátor etetése személyiségi jogokat és szellemi tulajdonjogokat vagy üzleti titkokat sért. Idióták esetében akár nemzetbiztonságit is. -
i2k
őstag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Á, így már tiszta a kép!
Nyilván, ezt is tanulni kell, és ha az embernek semmiféle affinitása, ideje, egyszerűen kedve nincs rá, vagy szimplán túl sok munka lenne egy teljes dokumentáció ilyen módon átnézése, javítása, akkor az M.I. (nek csúfolt scripthalmaz) csakis jól jöhet, és ha a végeredmény megfelelő, kit érdekel a végén -- megrendelő, főnök, tömeg ---, hogy mi végezte el ezt.
-
clon
senior tag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
No ez az a felhasználás amire tömegével használják én meg "tökfej" a AI közhasznúvátételekor azt hittem a kreatívabb családtagok rácuppannak a családi fotóalbum régi képeinek gyors javítására majd a képekből rövid videó generálására. Így szó szerint "életre" kelt volna a család DE az emberek inkább mások lejáratására, megalázására generálnak tartalmat AI segítséggel.
-
i2k
őstag
válasz
Decus Trivet
üzenetére
Sosem használtam még.
Azt tudtad, hogy egy hétköznapi Word-ben is vannak előre formázott "templatek" (sablonok), amikkel 1s alatt megkapsz bármit a nyers begépelt szövegedből?
Csak kopott emlékekből, buksiból, de mintha már az Office 97-ben is lett volna ilyen...
S arról ne is beszéljünk, hogy netről még több ilyesmit le tud tölteni neked (profi curriculum vitae /önéletrajz/-től kezdve mindenen át... sőt, te is készíthetsz...)Az Office365-öt nem ismerem, nem használok semmi online megoldást, de íme, egy régi, de tökéletesen működő Officból egy kép (Word 2007):
Nyilván, manapság "egyszerűbb" azonnal az AI-hoz fordulni. Nem vonom kétségbe.
-
Carlos Padre
veterán
Gyakorlatilag csak megcelzott celkozosseg valtozott, ingyenes szolgaltatas amatoroknak helyett mostantol kemenyen fizetos, de nem nyilvanos szolgaltatas profiknak, ha erted mire gondolok.
-
i2k
őstag
A tech realisták 2030--ra jelzik* a helyzet javulásának megindulását... csak hát ugyanakkor/addigra ÚJRA kezdődik a következő generációs AI szerverekkel az egész... Vera Rubin például úgy nyeli majd/már a hardver-alapokat, mint kacsa a nokedlit.
(1+ petabájt kapacitás/rack...) -
xsjado93
senior tag
Remélhetőleg sora bedől az összes
-
DigitXT
félisten
Akkor most már lassan normalizálódni kezdenek a hardver árak is?

Vagy egy fecske nem csinál nyarat? Persze egy bolond százat csinál. -
aprokaroka87
nagyúr
Az is kérdés hogy alap szinten mennyire kell a videó készítés / szerkesztéshez érteni?
-
Decus Trivet
kezdő
A Sora a legfélelmetesebb jelzőt is megkapta a deepfake-ek és a valósághű, de etikailag aggályos tartalmak kreálása miatt, ami további biztonsági és moderálási költségeket generált. Ráadásul a Disney-vel kötött, közel egymilliárd dolláros együttműködés is egyik napról a másikra füstbe ment – a médiaóriás csapata alig fél órával egy OpenAI meeting után értesült a döntésről.
Ebben minden benne van, hogy miért problémás ez a szolgáltatás.
Ha most én generálnék egy videót, amin Jennifer Aniston kiveri egy fél éves shetlandi póninak, miközben a háttérben Alföldi Róbert donaldkacsa jelmezben citerázik és közben Hulk táncol rá, az vajon hány jogszabályt szegne meg ?
Szerintem hatalmas igény van mindenféle szexvideó meg ismert karakterekkel való videók készítésére, de ez borzasztó aggályos terület, ahol csak veszíteni lehet.
Trükkös promptolás ellen még mindig nincs 100%-os védettség.. -
moleculez
veterán
Gondoltam, hogy ez nem lesz fenntartható sokáig, bár nem is használtam. Kipróbáltam, de Grok jobbnak bizonyult amire nekem kellett.
Akinek nagyon hiányzik, még ott van Google Veo vagy Grok plusz specializált platformok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A felhőbe ment terv: adj ötmilliárdot, kapsz százmilliárdot!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- JavaScript topic
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Windows 11
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Audio technica ath adx5000 hifi fejhallgató extra kábelekkel
- SZINTE ÚJ Corsair Virtuoso RGB Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mondjuk a főnökeid elé nem biztos, hogy kitenném, hogy AI-val írattad a hivatalos szöveget, saját kútfő helyett, de hát...
(Aztán meglehet, hogy annyira progresszív vállalat, hogy ez egyenesen kötelező. Sőt, ha minél hülyébb a dolgozó, annál jobb, annál kevesebbet kell neki fizetni: végül kirúgható.)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)