- Fujifilm X
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
- Változik a CPU-k csomagolása az EU-ban
- Projektor topic
- Friss fejlemények helyezik új megvilágításba a leégő tápkábelek ügyét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egy ASRock alaplapban is leégett egy AMD Ryzen
- MSI notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #808 üzenetére
gyári hűtővel valahogy nekem is úgy alakultak a hőfokok, ha teszel rá folyékony fém pasztát az tud még hozni pár fokot de így is tök jó
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #806 üzenetére
elég hüvi van a szobában, olyan 19-20 fok, de így stalker 2-ben 42 volt a max
full ventivel. neked milyen kártya lett?
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #804 üzenetére
én ma szerkesztettem meg kicsit a kártyát
gyári manli kártya helyére egy arctic hűtő került, a gyári hátlap, plusz arra rá az arctic hátlap
V6
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Eddig nagyon szepen mukodik a kartya. Teljesen meg vagyok vele elegedve. Jo valasztas volt 🙂
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #802 üzenetére
ott nincs ilyesfajta forrasztás, szóval ott nem gáz, de cpu-nál nem nagyon láttam még félpasszív megoldást, bár biztos létezik
szerk.: de amit írtam felmelegedés visszahűlés miatti forrasztóanyag sérüléshez több évnyi ilyen használat után jöhet elő[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #800 üzenetére
a ventinek nem lesz baja tőle. talán jobb is a passzív üzem mert így nem hirtelen hűl vissza a kártya ha már nem játszol, talán kevésbé káros ez a gpu alatt lévő forrasztott golyóknak (sok felmelegedés lehűlés következtében eltörhetnek ezek).
V6
-
Jack Oneill
veterán
Erdemes a felpassziv modot hasznalni? Ugy ertem, allitsam be ugy, hogy mindig menjen a venti, vagy tovabb menjen picit, vagy jo ez igy, ahogy van? Hosszu tavon egeszseges az allando indulas, leallas a ventinek?
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #798 üzenetére
Meg is van, ez volt a gond. Azonosra tetthem az indulasi, leállási %-ot es mar egyszerre megy es indul.
-
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #795 üzenetére
sztem félpasszív a kártya, 55 fok alatt nem megy a venti sem. ha terhelésen megy mindkettő akkor nincs gáz. mondjuk az fura hogy nem egyszerre áll le de nem gáz
V6
-
Jack Oneill
veterán
Ez ugye normalis jelenseg? Szepen megy a ket venti, majd jatekbol kilepve nyilvan leall, de nem egyszerre, hanem az egyik venti egy picit meg megy kulon kis fordulaton, de aztan az is leall persze. Gondolom, ez normalis. Csak nagyobb homersekleten megy egyutt a ketto.
-
PeL
addikt
válasz
Jack Oneill #789 üzenetére
Annak a gépnek bőven elég egy 600W-os táp. ~360-370W-nál nem fog többet felvenni.
-
M0ng00se
őstag
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Jack Oneill #790 üzenetére
Hofokok rendben, de en ranyomtam a sajat beallitasaimat a Fan Control progival.
[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz
Jack Oneill #787 üzenetére
Milyen CPU-val hajtod?
-
M0ng00se
őstag
válasz
Jack Oneill #783 üzenetére
hi,
nekem épp most baszakszik az 550w-os tápom a kártyával. seasonic focus plus platinum 550w, és random játék közben kikapcsol. Pár napja visszatettem a régi, már 10 éves XFX 550w tápegységemet és eddig jónak tűnik...
milyen táp lenne?V6
-
PeL
addikt
válasz
Jack Oneill #783 üzenetére
Elégnek kell lennie.
-
Jack Oneill
veterán
Udv mindenkinek!
Belepek a klubba egy asus rtx 3060 12 gb tarsasagaban. Azt kerdeznem, hogy egy minosegi 600w tap eleg lesz neki.
Nem hajtom tul, gyari ertekekkel menne, fullhd felbontasban. -
M0ng00se
őstag
Hardveraprón láttam olcsóért Arctic Accelero Xtreme IV hűtést, gondoltam teszek vele egy próbát. A kártyán lévő felfogatás 53,2mm, a videokártyámon (Manli RTX3060) pedig 54 mm-res lyukak vannak, volt egy kis rizikója de bejött, össze tudtam rakni a hűtést. Elég brutál így, súlya is van, sajna az IO shield-et nem tudtam visszarakni, mert annak a csavarjai a gyári backplate-be mennek bele, szóval most csak úgy "lógna" a kártya, de szerencsére megmenti a napot az előlapi USB3.0 kivezetés, mert pont megtámasztja a középső ventit
még ez az új backplate is necces volt, mert a procihűtőm eléggé lelóg, de pont nem ér hozzá. Szóval most jól ki van fullozva a kis micro atx alaplapom. A hűtés 49-50 fokon maximalizálódik (max ventivel használom játék alatt), pubg-ben ha 150-re limitálom a képkockákat, akkor van hogy 41-42 fokig megy csak.
V6
-
M0ng00se
őstag
kicsit döglött a topik, bár a kártya rajtjából kiindulva nem meglepő xD
kijött az új 3dm teszt, lefuttattam
manli rtx 3060 +200mhz core clock, +1000mhz memclock, fix 70% fan
V6
-
Találtgyerek
veterán
Alulfeszeléshez [segítség.]
Sokat tud javítani helyzeten.
925mV-1920Mhz környékén kezd az alulfeszelést! Teszteljétek ki, hogy hol stabil!06-3o/9759I39
-
draco31
veterán
válasz
Találtgyerek #777 üzenetére
Igen, a kisebb teljesítmény miatt javult a hőfok.
Alulfeszelést nem, annak még utána kell olvasnom, hogyan kell, sosem csináltam VGA-val ilyesmit.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Találtgyerek
veterán
Valószínűleg azért, mert s V-syncel lekorlátoztátok az fps számot. Így a kártya nem megy teljes kihasználtságon.
Ez nem végleges megoldás, mert ha lesz egy komolyabb játék, ami az fps korlát mellett is meghajtja, akkor ugyanúgy melegszik majd. Alulfeszelést próbáltátok?06-3o/9759I39
-
draco31
veterán
válasz
Grave_444 #775 üzenetére
Garis még, így gondolom pasztázással menne a gari.
Annyira végül rájöttünk, hogy ha a Vsync be lett kapcsolva, rögtön lett 20 fok nyereség.
Így most már ugyan úgy 70 fok környéke 20 perc játék után, mint pl fortiba epic grafikán.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
A konfig a következő:
i5-12400F alap hűtő
Inno 3D RTX3060 TwinX2 OC
ASUS B660M-E
Aerocool Aero Eclipse házikó
Talán ezek a fontosabbak.
Februárban raktam össze ismerősnek a konfigot. Most szólt, hogy Word of Tanks közben 94 fok a VGA. És már visszább is vette a teljesítményt.
Ki is száradt volna a pasztázása? 30 fok az előfordul a helyiségben.
A házba nem kerültek plusz ventik, a gyári elosztás van, elől 3, hátul 1db. Segítene plusz venti a ház tetőre, jobban kihúzna a levegőt belőle?
Szoba levegője az télen hasonló lesz amennyire tudom.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
amol
addikt
Sziasztok! Szerintetek ROG Strix (samsung) vagy Gaming Z Trio (hynix) jobb?
köszi[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
hi all,
haver venne valami halk karit, tudtok ajánlani olyan 3060/3050-et ami félpasszív?V6
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #763 üzenetére
Csinált most egy olyat, hogy youtube közben full fekete képernyő de a hang ment tovább. Újraindítom és semmi kép egyik kimeneten se. Volt teljes áramtalanítás és semmi.
Régi VGA-t visszarakva jó a gép. Gondolom ez gari akkor.
Undervolt miatt nem kellett volna meghalni főleg, hogy csak youtube ment.
A kártyán semmi nem látszik meg szaga sincs. Kb 3 percet ha ment mielőtt meghalt, mert előtte fél napot kikapcsolva volt.[ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Kedd óta csatlakoztam egy Inno3D GeForce RTX 3060 Twin X2 12G-vel. Alzán behúztam akcióban 103 ezerért.
FullHD monitoron tökéletesen megfelel a teljesítménye.
Undervolttal érdemes foglalkozni, ég és föld hangban és hőmérsékletben. Plusz kb 40W-al kevesebbet eszik.
Egyelőre ami full stabil az a 880mV és 1900 MHz GPU. Próbálkoztam 1800 Mhz környékén 835 mV-al de elkezd hibázni vagy indulásnál összeomlik a játék. Ígyis teljesen elégedett vagyok.[ Szerkesztve ]
-
PeL
addikt
válasz
boborján2 #760 üzenetére
Teljes értékű G-SYNC / Freesync így nem lesz értelemszerűen, továbbá az Odyssey G3 monitort nem látom az nvidia által G-SYNC kompatibilisnak hitelesített monitorok listáján,
bár nem hiszem hogy ettől függetlenül ne működne részben. Az a lényeg hogy a monitoron legyen aktiválva a Freesync, az nvidia driverében pedig majd engedélyezni kell a G-SYNC kompatibilitást ha van erre mód, az alábbi helyeken:
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Sziasztok!
Freesync /Gsync tekintetében ez alábbi két termék barátja lesz egymásnak?
(Nem értek ehhez a részéhez a dolgoknak és nem tudom van e valamilyen kompatibilitás egymás között)
Illetve a monitor már adott mert az egy AMD -hez lett még megvéve , csak időközben meghibásodás miatt cserés lesz. A kiszemelt pedig a linkelt 3060.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Grave_444
nagyúr
Legegyszerűbben GPU-Z, amúgy MSI afterburner.
Ha nem ismered ezeket, elég nehéz lesz..
Beállítani mit szeretnél? Ha nem tudod eddig hogy ment a hűtése, már mindegy, nem fogod tudni összehasonlítani. Pl lehet eddig 2000rpm-en tudta tartani a 70 fokot, most meg 1500rpm-en ugyanezt. Akkor igazából javult a helyzet..[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
Szerintem nem felesleges a 3 venti előre, kell egy hátra és felülre is 1-2, hogy a proci elől ne szívjon ki. Nem olyan kicsi ház, így nehezebb átszellőztetni.
A kártya ventilátora sem jár alacsonyabb fordulaton?
Szerintem egy pasztázás vagy UV segítene, de ha nem hangos nyugodtan maradhat. -
PeL
addikt
Max azzal tudnál rajta segíteni, ha növelnéd a házban a légáramlást pl. ahogy PuMbA is írta plusz ventivel. Nálam egy CM300-as ház van, elöl a ház aljában van egy venti ami mögött van a HDD és a SATA SSD-m, ez befelé húzza a levegőt a házba, ami hátul és oldalt van a videokártya mellett azok meg kifelé tolják a házból a meleget. Ezáltal nálam a VGA alapból hűvösebb, ezért sem nagyon látom soha 60 fok felett szinte. Esetleg ott van még az undervolting lehetősége, azzal is lehet akár két számjegyű hőfokot is nyerni meg egyben csökkenteni a fogyasztását is a kártyának, de ez számomra teljesen idegen, sosem OC/UV-zok semmit sem
Ha bele akarsz vágni biztosan lesz hozzáértő aki segít benne, itt is volt ez nem rég téma.
-
csabiy
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte RTX 3060 TI VGA-m hőmérsékletével kapcsolatosan lenne kérdésem. Korábban játékok alatt ~70-72 fokra ment fel egy igen régi Cooler Master házban. Napokban történt házcsere CM TD500 Mesh v2-re, elöl 3 gyári venti + 1 hátul Arctic P12 Max (kifújó), viszont a hőmérséklet ugyan úgy 70-72 fok körüli. A ventiket az alaplap Armoury Crate programjával automatára állítottam, mind a 4 venti a GPU hőmérsékletét veszi alapul. Valamit rosszul csinálok?
-
PeL
addikt
Passz. Nekem az 5500-asomon egy LC-Power LC-CC-120 van amitől valszeg vannak jobbak is a 10.000 alatti szegmensben, ezzel is 50-60 fok maximum a proci nálam.
-
-
Kozmalg
csendes tag
Köszönöm szépen a tanácsokat! Aztán kövi hónapba lehet behúzok egy új procit is. Am 5600-as szériának mennyire hatékony a gyári hűtője?
-
PeL
addikt
Játékfüggő ugyan, de legtöbb esetben valóban visszafogja a kártyát a CPU-d, ennek mértéke változó csak leginkább. Viszont jó hír hogy akár az 5xxx-es procikat is bele tudod rakni a lapba. Egy 5600-as CPU-t már 50.000 alatt be lehet szerezni. Ha sokallod, akkor akár ami nekem van, egy 5500-assal is érezhetően előre lépnél, ami ilyen 35.000 körüli tétel manapság. De inkább az 5600-ast javaslom én is, mert abban már 32MB cache van és már tényleg nem mondható drágának.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Akkor frissítsd fel a Win 10-edet a legújabbra
A régebbi Windows 10-ek ma már nem támogatottak.
Nekem az előző videókártyám RTX3060 volt egy 5600X-szel és Cyberpunk 2077 alatt simán ki volt használva a procim maximális szinten, azaz 90% körül. Az 1600X biztosan nem elég a mai játékokra, hiszen ha megnézed akkor ez a minimum CPU igény a mostanában megjelenő játékoknál és kiegészítőknél, pl. Cyberpnuk 2077: Phatom Liberty
RENDSZERKÖVETELMÉNYEK
MINIMUM:
64 bites processzor és operációs rendszer szükséges
Op. rendszer: 64-bit Windows 10
Processzor: Core i7-6700 or Ryzen 5 1600
Memória: 12 GB RAM
Grafika: GeForce GTX 1060 6GB or Radeon RX 580 8GB or Arc A380[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Kártya hőfokok? Lapozófájlt tedd Windows által automatikusan kezeltre. Windowsod milyen verzió? Az is a legfrissebb?
Egyébként a processzorod túl gyenge az 3060 kihajtásához, főleg a mai játékok, pl. Cyberpunk 2077 alatt, tehát sok esetben azért nem megy maximumon az órajel, mert nincs mit számolnia. Ryzen 5 3600 a minimum, ami illik a 3060-hoz, de inkább egy Ryzen 5 5600.
[ Szerkesztve ]
-
Kozmalg
csendes tag
Vga driver a legfrisebb van. A ramokat megnézem ha hazaértem mert azt pont tegnap vettem újat. Köszi a tippet! Esetleg a másik "problémára" van tipped hogy grafikus memória sebessége mért csak 7000 MHz körül mozog? Más játékoknál se ment feljebb pl: Cyberpunk 2077
Hivatalosan 15000Mhz-re képes, de lehet hogy ez normális dolog és csak én nem értek hozzá. -
PeL
addikt
Ahogy írtad, a 7 Days to Die nem éppen a legjobban optimalizált játék, tekintve hogy még bőven alpha állapotban van. Én speciel ezzel a jelenséggel nem találkoztam, de nálam is csinált néha érdekes dolgokat az a játék. Szerintem ha más játékkal nincsen probléma, nem igazán van okod az aggodalomra. VGA driver nem túl régi gondolom? Látom 32GB memória van, a lapozófájl nincs letiltva? Ennél a játéknál hiába van sok RAM, akkor is használja valamennyire a lapozófájlt...
[ Szerkesztve ]
-
Kozmalg
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi kártyával kapcsolatban mert ilyen mélységkben nem értek hozzá. Beszereltem az újonnan vásárolt RTX 3060-as kártyát.
Tegnapi nap folyamán nem a legjobban optimalizált játékkal játszottam (7 day to die) ultra beállításokkal. Kb 1 óra játék után egy pillanat alatt leesett az FPS és Doom 1-es grafikai szintre esett vissza, a beállításokat megtartotta de mintha lowon futna. A Kártya órajelek szintén vissza estek. Grafikus chip sebessége: 400-ra a Grafikus memória sebessége: is hasonló értékre. Mintha nem is futna a játék. Bár normál esetben is grafikus memória sebessége 7000 felé nem megy holott tudnia kéne a 15000-ret. Ezzkel kapcsolatban ha valaki feltudna világosítni mi lehetett a gond azt megköszönném! Azt még hozzá teszem hogy a gép resi megoldotta a dolgot.
Gépem:
- Asus PRIME x370-PRO alaplap
- AMD Ryzen 5 1600x proci
- GIGABYTE GeForce RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR kártya
- G.Skill RipJaws V 2x16GB 3200MHz DDR4 memória
- Thermaltake 550W London gold táp -
PeL
addikt
válasz
Harbinger85 #736 üzenetére
Más típusokról nem nagyon tudok nyilatkozni, de ez a 3 ventis TUF kártya tényleg csendes. 61-62 fok volt a max amit láttam. Ismerősnek van még 3 ventis Gigabyte 3060 Ti kártyája, meg egy másiknak sima 3 ventis Gigabyte 3060, ők sem panaszkodtak a hangjára. Az hogy álló vagy fekvő ház kb mindegy, fekvő házban még jobb is lehet mert nem kell kitámasztani sem. A fő kérdés ezeknél a nagy kártyáknál az szokott lenni, hogy befér a házba vagy sem. Mondjuk a mai modern számítógép házaknál szerintem már nem szokott ez akkora probléma lenni, főleg a régebbi házaknál inkább. Mindenesetre lehet nem árt lemérni előtte
Öcsém gépében pl. millimétereken múlt konkrétan, de befért (neki is ugyanilyen kártyája van mint nekem).
[ Szerkesztve ]
-
Harbinger85
aktív tag
A 3 ventis TUF model? Azt a típust is néztem, jókat olvastam róla. Tényleg csendes? A 60 fok nem rossz, nekem a DirectCU II 1650 SUPER-em max hőfoka 60 fok. Fekvő alaplapos házba javasolt egy ilyen kártya? Valamint megéri a felárat az olcsóbb Phoniex 1-2 ventis modellektől? (Sok helyen olvastam zajosak a ventijeik, amiket én nem nagyon bírok)
-
PeL
addikt
Hőfokok mindenképp jobbak lesznek a három ventissel, emiatt pedig halkabb is lesz üzem közben a kártya. Nálam egy ASUS TUF Gaming 3060 van, eddig nem nagyon láttam 60 fok felett még így a nyári melegben sem. Kitámasztást mindenképp javasolnék, vagy kösd fel valamivel minimum, hogy ne lógjon, mert elrepedhet a PCIe csati mellett a nyák. Azt meg nem fogják gariban cserélni valószínűleg.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Szia!
Itt annyira nem írnak rosszat a kétventis verzióról. Közel azonos hangerőre az EVGA hasonló gyártmányával, amit azonban a Techpowerup nem tartott halknak. De sajnos a puding próbája az evés. Valamint mindenkinek más és más az, ami a hangot és a hűsséget illeti.
Ettől függetlenül én is inkább a kisebb VGA-kat kedvelem. Nekem az előbb említett EVGA nagyobb (Ti) testvére van, amit UV-val és egyéni ventilátorprofillal zaboláztam meg.
Vigi
[ Szerkesztve ]
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Kozmalg
csendes tag
Sziasztok!
Véleményt és tanácsot szeretnék kérni. Gtx 1060-as videókártyám szeretném lecserléni egy RTX 3060-ra. GIGABYTE márkát néztem, van két hűtő ventillátoros és 3 ventillátoros verzió.
Kérdés az lenne, mennyire számít a 3. ventillátor hűtés szempontjából? Én a 2 ventisnek jobban örülnék mivel kisebb és nem kell adtól sem félnem hogy esetleg alátámasztás nélkül sérülne a PCI csatlakozás a súlya miatt. Viszont ha nem tudja normálisan lehűteni a kártyát nagyobb igénybevételnél inkább választanám a 3 ventiset. -
M0ng00se
őstag
válasz
Harbinger85 #727 üzenetére
hi,
ha ennél a kártyánál maradsz akkor mindenképp érdemes lesz a proci csere
én személy szerint nem vennék hardvert hitelre, de ez a te döntésed
én már egy ideje 144hz-re váltottam , igaz kicsit lejjebb kell venni a grafikát néhol, de minden játékban hozható az ezzel megegyező fps szám
az általad említett játékokat nem ismerem, de biztos vagyok benne hogy 60 fps az bőven meglesz
pci-e 3 minimálisan limitáló, nekem is az van de bőven kifutja magát a kártyaV6
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Korábban már írtam, de most konkrét kérdéseim és személyes preferenciát is írnék ,hogy ezek tekintetében megéri-e, reális egy 3060-as számomra.
Jelenlegi gépem egy 10100F, 16 GB RAM, GTX 1650 SUPER és egy Seasonic S12 II 620W táp. Procit tudnám upgradelni egy 10400-re (B460-as lap) ha szükséges - úgyis olyan procit szeretnék amiben van GPU. Két Asus kártya után is Asust szeretnék, megbízható, csendes és jó feature-jei vannak. Az alábbi kártyát szemeltem ki ár és memória méret alapján: [link]
Jelenleg csak részletre tudnám megvenni, aminka a másik hátránya hogy jobb esetben is ráfizetek úgy 30-40e Ft-ot, bár a mostani kártyám eladnám.
Felhasználás 1080 és 60 fps lenne többnyire olyan címek, mint Marvel Guardians of the Galaxy, Avengers, Spider-man; Halo: Infinite, AC Mirage, Dead Space, Gotham Knights, SW Jedi Survivor, Space Marine II, RoboCop: Rogue City és reménykedek elég lenne a Star Wars Outlaws-hoz.
Valamint B460-as alaplapom van, amin ugye csak PCIE 3.0 van. -
Vigneau
félisten
válasz
janosibaja #725 üzenetére
A készlet sűrűn és folyamatosan változik náluk. Szerintem kérdezz rá a másik kettőnél is, ott várható-e újabb 12GB-s példány. Igazán nincs mit.
-
-
Vigneau
félisten
válasz
janosibaja #723 üzenetére
Szia!
Muszáj beszámíttatni? Mert az eladók esetében azért a haszon miatt elkerülhetetlen a Számodra rosszabb beszámítási árképzés. Sokszor jobb, ha Magad adod el, csak annak azonban nincs meg a maga kényelme, miszerint az egyik kártyát ki, a másikat be.
Bár ha mindenképp szükséges, íme a teljesség igénye nélkül pár eladó: egy, kettő, három.
Vigi
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, tanácsot kérnék, hogy hol vehetnék nvidia rtx 3060-as 12 gb-os kártyát úgy, hogy beszámítják a jelenlegi rtx 1070-es 8gb-os - amúgy kifogástalanul működő - kártyámat az árba? (Ideális esetben ott rakatnék 64 gb memóriát is a gépembe.) Ha ez így szabályellenes kérdés, akkor legalább egy általános tipp jó lenne, hogy merre nézelődjek. Köszönet!
-
Vigneau
félisten
válasz
xAttilax #720 üzenetére
Tény, a legutolsó, gyárilag valóban halk kártyám egy Gigabyte GTX 1050 Ti volt. Az XFX RX 6600-at egyelőre csak feszültség és órajel visszavétellel tudtam megzabolázni, de ha nagyon lesz kedvem hozzá, akkor kap egy ventilátor finomhangolást is. Persze én is jobban örültem volna valami halkabb megoldásnak, csak tavaly még kisebb volt a mozgásterem.
Nem semmi, milyen memóriád van. Ezek szerint így emlékeztél rá, hogy gyárilag OEM EVGA RTX 3060 Ti-m van? Vagy súgott az adatlapom.
Nagyon kedves Tőled, hogy felajánlottad, szívesen fogadnám, amennyiben nem lesz vészes az ára.
-
xAttilax
őstag
Ha már valamivel erősen babrálni kell (itt az UV), hogy kapjak egy normális kártyát, az nekem erősen nem az ajánlott kategória.
De nyilván nem vagyunk egyformák és van akinek ez belefér, van akit a zaj sem zavar ...stb.Ha valaki ITX-et épít az teljesen más, de ott az emberek is sokkal jobban képben vannak.
más: nekem megmaradt a doboza a kártyának, ha netán kéne akkor szólj, szép állapotú.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
Vigneau
félisten
válasz
xAttilax #718 üzenetére
Igen, alapból valóban nem az igazi, elég hangos tud lenni. Viszont a gyári értéken elért Time Spy eredményt sikerült belőnöm egy igen kellemes UV mellett, ami igen jótékonyan hatott a zajra, a hőmérsékletre és a fogyasztásra is.
Nem semmi, mennyire túlfeszelték a kártyákat manapság. A sima 3060-as azonban nem 4, hanem csak 2 hőcsöves hűtést kapott, ami így egy picit hurkább a Ti-hez képest.
Ami előnye van az UV mellett, az a mérete. Kisebb ITX házakba sokszor 21cm a max VGA méret. Oda így bőven jó lehet, ha kordában tudja tartani a gazdi a hőmérsékletet.
-
xAttilax
őstag
Nekem is volt és lehet, hogy ki lehet belőle szenvedni valamit, de hogy senkinek nem ajánlanám az biztos, sőt inkább akit lehet beszélnék le róla. De ez a TI változat volt, lehet, hogy sima 3060 al még valamennyire működik az a hűtő.
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
ughhh
senior tag
Itt egy könnyen érthető msi afterburner oktató anyag [https://www.youtube.com/watch?v=gH8y67-7NBE]
-
-
korpas15
tag
Sziasztok.
Az EVGA XC ajánlott a 3060-ból? -
JohnK
aktív tag
válasz
Harbinger85 #711 üzenetére
Én 1660 SUPER-ről váltottam és használtan sikerült egy Asus ROG STRIX GAMING OC GeForce RTX 3060 12GB-ot venni. A 40%-os teljesítménynövekedést határozottan érezni mindenhol.
-
M0ng00se
őstag
válasz
Harbinger85 #711 üzenetére
hi,
ég és föld a különbség a kettő kártya között
ha maradsz 1080p-n akkor minden játék futni fog high grafikán 100 feletti fps-sel
kártyából szerintem kár túlgondolni, ha a hang nem számít annyira, akkor vedd meg azt ami árban belefér
nekem manli kártyám van, közel sem tartozik a nagy gyártókhoz, de már lassan 2 éve nyúzom oc-val és játék közbeni fix 70%-os ventivel, kutya bajaV6
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Rengeteg anyagon átrágtam már magam ezzel a videókártyával kapcsolatban, de lenne pár kérdésem. Jelenleg egy 1650 SUPER van, gondolom nem nagy kérdés érdemes-e 3060-ra váltani. Valamint a gépem egy 10100F, 16 GB RAM és egy Seasonic 620W táppal. A procit tudom bővíteni 10400-ra. Bár sok játéknál érzem a proci elég alul használt PCU használat 10-30% körül, míg néha a VGA 99% pörög.
Fontos tény hogy 1080p lenne a VGA és jelenleg 60 fps a max, ha nem lesz monitorcsere. Egyébként ezt a típust néztem ki: [link] mostani és előző VGA-m is Asus volt, 0 Db venti számomra prioritás, játék alatt mindegy, mert fülessel nem hallom. -
Üdv!
A 3060-as chip körül a hűtőborda csavarjainak furattávolsága mekkora?
53.2mm? 58.4mm?Van jópár szétszerelős review, PCB elemzéssel, mindennel, de ezt az infót sehol nem találom...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ: Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
JoolsNOS
veterán
Nekem 9400F van mellette. Ahogy néztem erősebb procival azért még bőven lenne benne egy kis potenciál. 3ventis Tuf kártyám van kitámasztás nélkül több mint egy éve.
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
Gubo1216
újonc
Sziasztok!
A jelenlegi gépemben i5-7400 CPU @ 3.00GHz proci van, 16 giga RAM, a videókártya gtx 1060, de csak 3 gigás. Az elmúlt években nagyon elégedett voltam vele, de a kártya 3 gigája sajnos már nagyon kevés (elsősorban játékhoz kell, pl. az AC Origins és Odyssey még némi kompromisszummal szépen megy, a Valhalla már nem élvezhető...)
Laikusként nálam okosabbakat kérdezem, hogy lenne értelme váltanom egy gtx 3060-as kártyára, passzolna a procihoz? Jelenleg kártyacserén túl mást nem szeretnék....
Esetleg más videókártya jobban megérné nekem ebben a szituban?
Előre is köszi a segítséget!
-
PeL
addikt
Nekem Ryzen 5 5500 van mellette, ami nagyjából egy 3600-assal van párban. 3 ventis ASUS TUF Gaming kártyám van, kitámasztó is van alatta.
Ezt a videót megnézve egyáltalán nem is bánom, hogy betettem alá
-
JohnK
aktív tag
Sziasztok!
A tulajokat meg lehet kérdezni, hogy milyen CPU-van mellette?
Akinek 3 ventilátoros van, az rakott alá kitámasztót?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest