- Idén lesz tíz éves az AMD Socket AM4 foglalat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Autós kamerák
- Apple MacBook
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- E-book olvasók
- Márciusi pillanatkép a hardverpiacról
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ATtIs_80
üzenetére
Bár korábban számomra sem volt teljesen világos ez a "TRIM" funkció, de rászántam egy éjszakát az utánaolvasásnak.
Kb azt takarja amit régóta hiányoltam(tunk) a lassuló müködés miatt, azaz "inicializálja" az SSD-t (illetve nem foglalt/törölt tárrészeit), ezzel gyorsítva a működését-Az SSD lassulása természetes folyamat (nem hiba), használattól és tipustól is függhet akár 10-40%-is lehet.
Az újabb RBB chippes Samsung alapú SSD-knél automata TRIM funkció került beépítésre.
(fogalmam sincs, hogy a logikai allokációs táblát miként fordítja le fizikaira, hiszen egy file törlésekor az fizikailag nem törlődik, vagyis csak a logikai bejegyzések változnak meg)
Az Indilinxes (és IBM) vezérlőknél manuális TRIM lehetősége adott, azaz szoftverből inditható.A TRIM funkciót csak a WIN7 oprendszer (tán valamamelyik Linux ver is) használja, elvileg minden törléskor. És az OCZ viper parancssori program, amely létrehoz egy nagy file-t, majd törli és annak a helyét inicializálja.
Más programot nem találtam, ami ezt megtenné.A TRIM szemléltetése: [link]
A probléma lényege: Az SSD felépítéséből következően a törölhető egység mérete nagyobb, mint az OP rendszer foglalási egység mérete, azaz 1 fizikai (SSD) tárolóegységen több logika tárolóegység helyezkedik el, és törlésük csak egyszerre lenne lehetséges.
Aktív témák
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- AKCIÓ! Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraGear 38GN950P-B Monitor! 38" 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest