Hirdetés
Aktív témák
-
Ist
tag
válasz
Matyó83
üzenetére
En a EASEUS Todo Backup Free 2.5 hasznaltam es jelenleg is hasznalom (SSD mentesre), amikor a vinyo windows boot particojat (ami nagyobb mint az SSD merete) clone-zom at az SSD-re.
Egyszeru kezelni Tools alatt Disk Tools menuben megtalalhato a clone disk, vagy clone partition. Clonozas elott lehet allitani a particio meretet is.
-
Ist
tag
Hmm, tenyleg erdekes, hogy a tesztek alatt a sebessegre viszonylag megfelelo ertekeket ad, de pl. boot kapcsan siralmas.
Csak az SSD van a gepben, vinyo nincs mellette ?
Ha van, akkor esetleg egy teszt erejeig huzz le minden vinyot es ugy nezz meg egy windows / linux bootot.Esetleg meg lehet meg probalni masik SATA kabelt, illetve masik alaplapi SATA portot, hatha...
-
Ist
tag
Tudnal egy AS SSD Benchmarkot futtatni es az eredmenyet megosztani ?
-
Ist
tag
Nekem az OCZ Vertex 3 bevallt.
De fugg, hogy mennyit szansz ra penzben, es hogy mire kell.
-
Ist
tag
Tavaly decemberben a cegnel 4 db. Kingston SSDNow V100-at vettunk laptopokba.
Ebbol egy majus kozepen megdoglott, tegnapelott pedig mar a masodik is.

Persze gari van ra, csak a macera meg az esetleges adatvesztessel kell szamolni a Kingston SSDNow V100 bizalma, meg az SSD-be vetett bizalom mellett.
Kivancsi leszek, hogy a masik ketto SSD meg meddig birja ezek fenyeben, mert az arany eddig nem tul jo, kozel fel ev alatt 4-bol 2 doglott.
-
Ist
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az irasbol az nem derult ki, hogy a 8 SSD-t egy gepben hasznalta volna, szerintem nem, marcsak azert sem mert, ugy osszeadva, hogy mennyit mentek, tobb mint 2 ev jonne ki es ketlem, hogy 1 gepbe sok SSD-t tettek volna (8-at), persze, lehet, hogy teszt kornyezet volt es ejjel nappal torrenteztek rajta...

A 3 db. Cruical eseten leirta, hogy nem csak maganak vette 2009 oktobereben.
Azert a Te 2TB-os vinyoid sorsa is erdekes, ha mar mindketton van bad sector, sajnalom.

-
Ist
tag
No, talaltam Transcend CompactFlash Card 400x 32GB Crystal Disk Mark merest a neten:
Ahogy neztem a 6 eves PATA vinyo helyett elvileg feludules varhato a tesztek alapjan, mivel a laptop vinyos most ezt produkalja:
Meg utananezek Compact Flash - IDE Adaptereknek, mert ahogy eddig nezegettem a CF olvasok eseten is eleg sok elteres van CF sebessegben.

-
Ist
tag
Benne van a szovegben: "He purchased eight SSDs over the last two years … and all of them failed."
Vagyis 2 ev alatt 8/8 bedoglott. Valamint a cikk irojanak is a 2009 oktoberben vasarolt a 3 db. Crucial 128 GB SSD-bol 2 most 2011 aprilisaban.
Amugy igazad van, azt nem lehet tudni, hogy ezen SSD-kbol osszesen mennyit gyartottak a kerdeses ideig. Csak erdekes, hogy egy ember vesz tobb gyartmanyu SSD-t es 2 ev alatt mindegyik bedoglik.

-
Ist
tag
CF kartya iops meresere en is kivancsi vagyok, par regebbi CF kartyarol talaltam is, de az ujabbakrol nem nagyon. Most a Transcend CompactFlash Card 400x 32GB-t neztem ki.
Meg utananezek van e teszt ezen CF rol.
A Transcend SSD-t elvetettem, a CF + atalakitoval jobban jarok IDE-s laptopba, ahogy neztem eddig.
-
Ist
tag
Marakinek. Van aki szerint az SSD techologia meg megbizhatatlan...
Super Talent 32 GB SSD, failed after 137 days
OCZ Vertex 1 250 GB SSD, failed after 512 days
G.Skill 64 GB SSD, failed after 251 days
G.Skill 64 GB SSD, failed after 276 days
Crucial 64 GB SSD, failed after 350 days
OCZ Agility 60 GB SSD, failed after 72 days
Intel X25-M 80 GB SSD, failed after 15 days
Intel X25-M 80 GB SSD, failed after 206 daysAmugy kollegam Kingston SSDNow V100-a most halalozott el (december vegen kapta, marcius vegen fel is tette a gyarto altal kiadott firmware frissitest is), intezi a garis cserejet.

-
Ist
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
Igen, sajnos igy lattam en is (koszi, hogy kerestel
), raadasul PATA-s SSD-kben sem sok itthon a valasztek. Transcend-et lehet kapni (viszonylag meg elerheto aron is), de mast nem nagyon.- merevlemez-kapacitás: 32 GB
- merevlemez mérete: 2,5"
- hozzáférési idő: 0,20 ms
- NAND típus: MLC
- olvasási sebesség: 26 MB/s
- írási sebesség: 8 MB/sMeg nezek hozza teszteket, meg Compact Flash teszteket is keresek
-
Ist
tag
válasz
franc0
üzenetére
Igen, meg hasznalok, netezni, emailezni meg tokeletes, gondoltam egy SSD-vel dobok a sebessegen
A TRIM helyett hasznalhatok SSD karbantarto progikat. 
Esetleg azon is gondolkoztam, hogy mi lenne, ha vennek hozza egy Notebook IDE HDD - CF adaptert es bele pl. egy 32 GByte-s Compact Flash-t.
Annak meg nem neztem utana, hogy melyikkel jarok jobban, illetve erdemes e a PATA-s SSD helyett Compact Flash iranyba elmozdulni, igy gondoltam megkerrdezem, hatva mar valaki utanajart, vagy van tapasztalata e teren.

-
Ist
tag
Egy 6 eves notebook-ba keresek PATA-s 30 - 40 GByte kozotti SSD-t.
Milyen tipust erdemes venni es milyen tipust erdemes kerulni ?
Gondolom a PATA-s csatolofelulet miatt elegge leszukulnek a lehetosegek.
-
Ist
tag
Na fel is tettem az uj Vertex firmware-t (2.06).
Mivel az eles rendszeren keresztul nem lehet frissiteni, valamint nem bootCD-s a firmware (mint pl. a Kingston uj firmware), hanem egy online letoltos.
Emiatt keszitettem gyorsan egy LiveCD-t (ubuntu 11.04), majd bebootoltam rajta. Linux ala is van firmware update tool OCZ-hez, itt talalhato., utana egy shell-bol elinditottam az fwupd 1.15-ot, ami automatikusan el is vegezte a firmware frissitest. Majd boot vissza SSD-s Windows7-re.

-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Majus 13-an jott ki a Vertex3-hoz uj firmware, jovo het elejen fel is teszem en is.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Neztem a Vertex3 real life teszteket, nem rossz.

-
Ist
tag
válasz
bognar110
üzenetére
Bizonyos SSD-khez alapbol adnak beepito keretet is (csomag resze). Ez egyben kideritheto az termek kodszamabol is. Ezzel siman be lehet epiteni a winyo melle, illetve lehet venni kulon is beepito keretet, ha szukseges a PC-hez, de ez mar haztol is fugg, hogy hol mennyi helyed van benne.
-
Ist
tag
válasz
bognar110
üzenetére
Reszben attol is fugg, hogy hogy lehet betenni, hogy miben akarod hasznalni az SSD-t (laptopban, vagy desktop PC-ben) ? Ami a winchesteren lesz, azt tovabbra is el tudod erni, olyan sebesseggel, ahogy most is. Az SSD-n levo fileket pedig joval gyorsabbal.
Azert legalabb ezt olvasd el.
-
Ist
tag
Ne vedd, lasd ezen irasom.
-
Ist
tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Talan legtisztabb ilyenkor a windows reinstall (es meg idoben is lehet, hogy jobban jarsz, mint elkezdezni hibat keresni).

-
Ist
tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Itt is van. Windows boot elott F8, majd a menuben valaszd a logging modot es akkor latod, hogy epp melyik drivert tolti be.
-
Ist
tag
Laptopokhoz lehet venni HDD adaptert, ami annyit tesz, hogy a CD / DVD helyere teszed a vinyot! Mivel az ember viszonylag mar ritkabban hasznalja a CD / DVD-t a laptopban, igy az SSD megy a HDD helyere es a HDD pedig egy kerettel pl, egy ilyennel a CD / DVD helyere.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Szerint valamelyik futo programot nem tudja leallitani a windows.
Nezd meg feladatkezelovel, hogy milyen programok, illetve milyen process-ek futnak.
Leallitas elott kezzel Te allits le par process-t es utana nyomd a leallitast. Valoszinuleg igy par proba utan meg kellene talalnod az okat, ha nem csal a feltetelezesem.Nem hiszem, hogy az SSD-re valo iras akadalyozza.

-
Ist
tag
válasz
Laraxior
üzenetére
SSDlife programoknak nem feltetele, hogy az SSD-n legyen a WIN.
Pontosan milyen programokkal nezted meg az SSD-t ? Mert pl. az IndilinxSSDStatus program csak az ilyen vezerlok adatait kepes kiolvasni.
CrystalDiskInfo mar altalanosabb, ezzel meg kell, hogy kapd az SSD statuszat.
-
Ist
tag
Jok az arak!

Latom mostmar lassan Te is bevasarolsz.

-
Ist
tag
válasz
freddirty
üzenetére
1.33-as van hozza, ha neked ennel reggebbi van erdemes frissiteni az utmutato szerint.
-
Ist
tag
Korabban irtam itt neked teszt linket, azt nezted ?
Itt le volt tesztelve a vertex3 SATA II es SATA III modban is es ami igazan szamit a 4K ertekeben nincs sok elteres.
-
Ist
tag
Szinte semmi, de itt utana tudsz nezni. Downloads alatt a PDF-eket nezd at, abban vannak specifikacios infok.
Egyeb OCZ vertex2 es agility tipusokrol infok pedig itt.
-
Ist
tag
OCZ honlapjan a "Specification" ful alatt van kint sebesseg adat, viszonyitasi alapnak hasznalhato!
-
Ist
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Bugos a HDS. Itt beszeltunk rola.
-
Ist
tag
A HDS nem minden SSD-t kezel jol (foleg nem az ujabbakat), en nemreg irtam a fejlesztonek es kuldtem el bug reportot, mert az en SSD-met fel sem nagyon ismerte, igy az ertekeit sem olvasta ki. A fejleszto igerte, hogy hamarosan javitani fogja.
Ha a Christal 100%-at ir, akkor en mar kicsit megnyugodnek a helyedben. Esetleg meg egy ket ilyen teszt progival megnezheted es ha kibukik, hogy csak a HDS nem ad vissza megfelelo erteket, akkor Te is jelezheted a fejlesztoje fele, mert sw bug lesz es nem az SSD-d a hibas.
-
Ist
tag
-
Ist
tag
Most ennyiert van.
En mult heten vettem, nekem tetszik, igaz csak SATA II-n tudom meg hasznalni egy jo ideig.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
No, sajnos rossz hirem van a szamodra. Megsem tudom SATA III alatt tesztelni jelenleg a Vertex 3-at.
A masik gep, amit tavaly szeptemberben / oktoberben kaptam is csak SATA II-es.
Abban remenykedtem, hogy mivel az viszonylag nem oly regen jott, mar lesz benne SATA III, de csak most neztem alaposabban utana es Intel® Q45 Express Chipset-es.
-
Ist
tag
A 3% csokkenes erdekes, CrystalDiskInfo-val is nezted? Az mit mond a statuszra ?
-
Ist
tag
SSD-n levo particiok (100 M + Windows7 paricio) heti mentesere keresek valami programot.
Ti mit hasznaltok ilyen celra ? -
Ist
tag
válasz
Mukorka
üzenetére
Windows betoltodesnel inkabb olvas mint ir.
Meg egy par egyszeru tippem lenne:
- cserelj SATA kabelt
- esetleg masik alaplapi SATA csatlakozora is probald meg az SSD-t csatlakoztatni
- legfrisebb alaplapi chipset driver fennt van ?
- az eszkozkezelo alatt nincs sehol hiba, driver hiany (sarga kerdojel)
- masik gepben nem tudod az ssd-t tesztelni ? -
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
Az OCZ Vertex3-at sajnos most meg csak SATAII alaplapban tudtam tesztelni, varhatoan jovo heten megy a SATA III teszt is.

Ime az elso SATA II-es eredmenyek:

Ezen eredmenyek elso korben SATA II-nel tetszenek
, igazabol csak a 4K QD32 Read erteket keveseltem csak, a tobbi erteknel latszik a SATA II limitacio valamennyire.Jovo het vege fele ha meglesz a SATA III eredmeny, akkor azt is kuldom.
-
Ist
tag
Nem tudod beletenni az SSD-det a firmwire frissitesre egy olyan masik gepbe, laptopba, ahol van CD/DVD olvaso ?
Valoszinuleg nem lett jol elkeszitve az USB-rol bootolt cuccod es ezert nem indul el.
Esetleg nezd meg meg ez alapjan majd a letoltott firmwire iso-t ideiglenesen csatold fel (mount) valami virtual CD-vel, masold ki belole a szukseges fileket es tedd at a frissen keszitett uj boot USB-re.
-
Ist
tag
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Ezen hozzaszolasom nem a te kerdesedre irtam.
-
Ist
tag
válasz
Lézerparaszt
üzenetére
Ha van kicsivel tobb penzed, akkor brutto 42 - 44 ezer korul inkabb 80GB-os Intel X25-M-et ajanlok neked, szerintem jobb vetel a 64 GB-os Kingston-nal.
-
Ist
tag
válasz
ZolikaE46
üzenetére
En 120 GB-os OCZ Vertex 3-at tervezek venni a desktop gepembe.
Nezd meg a link alatt a Specifikacioit, szerintem nem rossz.

-
Ist
tag
Gondolom ezen hozzaszolasra gondoltal Intel X25 kodjelzesek kapcsan.
-
Ist
tag
válasz
fsb1000
üzenetére
Tesztrol van info a gyarto honlapjan is.
-
Ist
tag
válasz
Pirate82
üzenetére
Na csak ossze jott!

Pl. a CrystalDiskMark egy jo tesztprogi.
-
Ist
tag
Mi a helyzet akkor, ha egy régebb óta használt rendszert szeretnék átmozgatni az SSD-re?
Ha egy már meglévő, használt rendszert szeretnénk átpakolni, akkor oda kell figyelni a partícióeltolás mértékére, ezt a kérdést ugyanis a különböző "backup" szoftverek másként kezelik. Ha a rendszer lementésére használt program felkínálja az MBR visszaállítását, akkor azt ne válasszuk ki, csak abban az esetben, ha az eltolás mértéke már az operációs rendszer eredeti helyén is jól volt beállítva (a reklámozás szándéka nélkül annyit sikerült kiderítenünk, hogy az Acronis True Image és a Drive Snapshot jó erre a célra).
Amugy erdemes elolvasni a teljes cikket!

-
Ist
tag
válasz
Shummo
üzenetére
A sebesseg fugg az SSD felepitesetol, igy ergo a GB nagysagatol is.
Az OCZ pl. korrektebben kiirja a Specifications ful alatt az egyes kapacitasokhoz tartozo elvi erteket.
A Kingston meg elnagyolva leirja: "2 Speed may vary due to host hardware, software and usage."
Meg inlabb berak PCMARK® Vantage HDD Suite Score 3 ertekeket:

64 GB – 35,046
96 GB – 34,971
128 GB – 35,073
256 GB – 34,795
512 GB – 34,697Ki hogy meri...

Nezd meg Te is a PCMARK® Vantage HDD Suite Score 3 ertekeidet.
-
Ist
tag
válasz
unrealnoise
üzenetére
Nem azt irtam, hogy minden benne van, amit Te kerdeztel
csak egy reszere ad megoldast.Az hogy milyen program mennyit ir a disk-re W7 alatt a Resource Monitor-ban a DISK fulon tudod megnezni. Ba elinditod es egy napig futni hagyot, akkor meg is van a kerdesedre a valasz.
-
Ist
tag
válasz
unrealnoise
üzenetére
Elettartamot es egyeb infokat pl. a CrystalDiskInfo progival, en ezt hasznalom.
-
Ist
tag
válasz
Pirate82
üzenetére
Az is lehet, hogy gep megy rendben, csak a boot utani felbontast nem kezeli valamiert.
Az AMD HD driver elott tedd fel a monitorod legfisebb driveret, hatna ez meg segit es csak utana a VGA drivert. A VGA driver elott nezd meg az eszkozkezelo alatt, hogy nincs e sarga jel valahol (kiveve a VGA-nal), ha van, akkor nezz utana, hogy mi az es potold a megfelelo drivert hozza.
Amugy erdekes, hogy HDD-n rendben ment a rendszered es SSD csere utan nem.
Esetleg meg klonozd at a rendszered a HDD-rol az SSD-re, igy nem kell ujratelepiteni az egeszet es lehet, hogy igy a hiba se jon elo

-
Ist
tag
Az alignalast Te ellenorizted, ez Nalad rendben van ?
-
Ist
tag
válasz
Simi121
üzenetére
Igazabol erzesre a 4K ertekek a mervadoak (boot ido, programok betoltodese), en tobbet vartam volna a SATA I -> SATA II attereskor, de a nativ teszteken kivul erzesre nem lett gyorsabb ezen a teren. Most lehet, hogy a boot 1, 2 masodpercet javult, de ez mar ugye nem feltuno...

Meg a nagyobb filek (pl. filmek) masolasa kapcsan erdekelne a Seq ertek, ez az ami lenyegesen megnovekedett a SATA II eseteben, de valamiert a Seq writre ertekem meg nem az igazi, mint ahogy irtam is fentebb es az okara meg nem jottem ra.

-
Ist
tag
válasz
Shummo
üzenetére
Netto 33-korul mar Intel SSD 80GB tipusokat is lehet kapni, amit esetleg meg a figyelmedbe ajanlok, meretben pont a ketto kozott van, amit irtal
. -
Ist
tag
válasz
Geryson
üzenetére
Hasonlo eset nalam is volt 1x.
Ott szamos dolgot kiprobaltam, SSD kihuz bedug, masik gepben tesztel, de nekem felismerte, csak nem bootolt rola a windows7.
Majd ujratelepitettem a teljes rendszert az SSD-re, azota ismet rendben mukodik, mostanaban amint kijott a Kingston uj firmware egybol fel is tettem.
Masik gepben sem latszik az SSD-d ?
-
Ist
tag
Idokozben megleptem a korabban emlitett T61-es BIOS hack-et
SATA I modban ugye az alabbi erteket kaptam:

A SATA II engedelyezes utan latszik, hogy a korlat szepen megszunt, minden ertek normalizalodott, kiveve a Sequential write throughput ertek, ami a papirforma alapjan 230 MB/s ertek korul kellene lennie, ehhez kepest meg vissza is esett a SATAI-ben mert ertek fele ala is:
Jelenleg ertetlenul allok a Sequential write throughput 54 MB/s-os jelenseg elott, esetleg valakinek otlete, tippje, hogy mi okozhatja ?
-
Ist
tag
Ugy nez ki lehet BIOS hack-el engedelyezni a SATA II modot a T61-es laptopban!
Este kiprobalom es beszamolok az eredmenyrol...
-
Ist
tag
Ma bekerult a Lenovo T61-es laptopomba egy KINGSTON 256GB V100-as. Viszont az alabbi elkeserito teszt eredmenyt kapom:

Mi okozza ezen lassulast ?
A gyarto adatai szerint 250 MB/s read 230 MB/s write kellene lennie.
Valakinek tippje ?
Elore is koszonom!
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), raadasul PATA-s SSD-kben sem sok itthon a valasztek.

, Google-el Te is utana tudsz nezni...