Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
cszn
őstag
válasz
<MZ/X>
üzenetére
Nem ez kizárt. Ez nem is lehetne veszteséges tömörítés.

Én most nem fogok sandforce-os SSD-t ajánlani, mert kevésbé megbízhatóak. Egyébként nem szükséges SATA3-as, a korábbiakhoz képest nagy előrelépés nincsen. 120-asból Intel 320-as széria egész jó áron van, a legmegbízhatóbb. Esetleg Kingston SV100S2D/128 ez is elég gyors és megbízható. Még érdemes lenne elgondolkodni a best buy-on is.
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok,
Nagyon laikus kérdés, de már régóta foglalkoztat. Ugyebár mostanában a Sandforce vezérlők nagyon népszerűek, de lehet olvasni arról is, hogy csak tömöríthető fájlokkal, mert a vezérlő tömöríti a dolgokat. Ezzel kapcsolatban irtózom egy kicsit. Ez a tömörítés hozhat valahol minőségromlást (pl. ha egy HDD-ről filmet vagy hangot játszok le, az SSD-n lévő rendszeren keresztül)? Vagy ez elvileg is ki van zárva?
Másik kérdésem, hogyha én az OS-n kívül játékaimat, programjaimat is az SSD-re szeretném pakolni, tehát legalább egy 120GB-os modellre szükségem van, akkor abból melyik az a modell ami már kihasználja a SATA 3 sebességét, és ez érezhető is a mindennapi használat során? Vagy simán jó egy régebbi szériás vezérlős ssd-t vennem, ha nem méregetem mindennap programokkal,a sebességét? Ti ebben a méretben melyik modellt ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
-
WiZARD
veterán
Crucial C300 64Gb - Intel X25-M 80Gb összevetésben van valakinek tapasztalata?
(intel 1 éve van desktop gépembe, ma veszem meg a crucialt, eredetileg notiba szántam, de gondolkozok hogy érdemesebb lenne nagyobb tárhely miatt notebookba rakni az intelt.)
-
andree04
aktív tag
válasz
Petya2900XT
üzenetére
a nagy SSD teszt
Ez alapján tudtam eldönteni melyik legyen. -
atti_2010
nagyúr
válasz
Petya2900XT
üzenetére
[link]Azt gondolom hogy ez a legjobb választás abban az ársávban, a mérete is jó és a gyártó is megbízható.
-
Üdv emberek!
SSD vásárlása előtt állok. Szeretnék venni max. 30-35K-ig bezárólag egyet,de meg vagyok lőve.Láttam már 96GB-os Kingston vinyót,de arra azt mondták lassú ebben az árban,láttam 64gb-os Onyxot is és 50gb-os Vertex 2-t is.Jó lenne természetesen ha minél nagyobb lenne a tárhely,de nem akarom,h a gyorsaság rovására menjen,mivel én is rendszernek és a hozzátartozó programok tárolására használnám.Melyik SSD ajánlanátok ha az arany középutat szeretném?
Előre is köszönöm válaszotok
-
andree04
aktív tag
válasz
atti_2010
üzenetére
Minimum 4GB ram lesz benne,és mivel sok programom nem lesz igy elégséges a 40GB SSD
Amúgy azért gondolkoztam
Corsair SSD
18K,
Olvasási sebesség:270 MB/s
Írási sebesség:195 MB/s
Intel SSD
22K
Olvasási sebesség:170 MB/s
Írási sebesség:35 MB/s
Vagy itt valamit elirtak az irási,olvasási sebességnél?
Ezek szerint a Corsair jobb,árban is.
Vélemény? -
cszn
őstag
válasz
the dealer
üzenetére
Nem befolyásolja a particionálás.
(#17349) M_o_g_y_i Tarts ki mert még senkinek nem volt ilyenje!

(#17366) LK Látod nem kell aggódni. Bár azért azt megnézném ha addig bírná.

(#17375) joamilestoné Voltak páran. Az OCZ SSD-k a leghalandóbbak.
A többiek amit ajánlanak SV100S2/64 és SVP100S2/96 Kingstonok mindegyik jó választás, megbízhatóságban, sebességben és árban is.(#17382) andree04 Most akkor XP vagy Win7? Win7-nek a 32-es elég lehet, de inkább a 40 az amit ajánlani szoktunk. XP-nek akár 16 is elég lehet, de nem hiszem, hogy lehet jó 16-os SSD-t kapni.
Ez a linkelt Nova nem rossz, de sztem neked Intel X25-V-re van szükséged.
Az elektormizériával meg nem kell törődnöd szerintem. -
andree04
aktív tag
Sziasztok.
SSD Hátrányok:
[link]
Nagyobb sebezhetőség bizonyos nem-fizikai hatásokkal szemben - hirtelen áramszünet, erős mágneses/elektrosztatikus mező esetében az SSD sebezhetőbb a HDD-hez képest, ahol a lemezeket hasonló hatások ellen Faraday-kalitka nyújt védelmet.
Ez a kalitka amiben a merevlemez van,igaz,magyarán a ház?
Szóval ha kibelezek egy merevlemezt /mágnes,motor,lemez/ és belehelyezek egy SSD-t,lezárom a tetejét akkor ugyan ugy védeni fogja a mágneses/elektrosztatikus mezőtől is?
Furcsán hangzik a kérdésem,de elméletileg müködhetne.
Köszönöm -
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Véleményeteket kérem erről,win7 lenne rajta.
És azt hogy értitek hogy más is elférne rajta,Office pl,vagy a webböngésző.
Jelenleg XP van és ez mindennel együtt,C Cleaner,Open office ,Windows Live és még más egyébbel együtt 8GB helyett foglal le,akkor nekem megfelelő lenne egy 16GB SSD is? -
CrAck69
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha az ár a fontos akkor szerintem ez is jó :
Kingston SSDNow V+ 100 64GB (SV100S2N/64G)
23.600 Ft
És szintén 64GB-os -
ZEN1TH
őstag
Üdv. KINGSTON 96GB V+100 mennyire ajánlható notebook-ba? Most nagyon jó áron van ahogy nézegettem. Betenném a 320Gb-os vinyó helyére. A notebook egy Asus K42JV lenne, gondolom belemegy a Kingston.
-
bpx
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
passz
a helyedben kipróbálnám valami újabb OS telepítőjével is (pl. Windows 7 vagy valamilyen Linux), vagy valamilyen diagnosztikai cuccal, de ezeket nem ismerem, soha nem volt rájuk szükségem(#17368) Sandrew: SSD-nél nem a szekvenciális olvasás/írás mértéke adja a sebességtöbblet érzését, hanem az elérési idő meg a kis mennyiségű adat olvasása
-
LK
addikt
Sziasztok! Megnéztem ,hogy mennyit ír a rendszervinyóm egy nap alatt (5.7 Gb) Ez alapján egy 64 Gb-os ssd (újjabb generáció) ami csak 3000 ciklust bír ki, 86-92 év alatt írja írhatatlanná. Ha ezt elosszuk tízzel is jóval több idő jön ki,mint amikor kidobnánk a szemétbe.
-
öhöm
csendes tag
Sziasztok!
Véleményeket, tapasztalatokat keresek mini PCI-e-n csatlakozó SSD-kről. Ok: Anyám kap egy MSI Wind Topot (AE2240), amiben nem lehet hozzáférni a merevlemezhez (gari elvesztése nélkül), a mini PCI-e csatolóhoz viszont igen, így ha találok megfelelő SSD-t, akkor esetleg oda szerelek be. Eddig Super Talent és RunCore márkájúakat találtam, de még azt is ki kell derítenem, hogy a gép egyáltalán támogatja-e a PCI-e-ről való butulást. Ha valaki tud segíteni, akár csak linkkel is, annak megköszönném.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Gerisz
üzenetére
"Megér 9K val többet mint a Kingston V+?" - a válasz egyszerű, de kérdéssé átalakítva: ha veszel két, érzésre egyformán működő dolgot, akkor az olcsóbbat, vagy a drágábbat választanád? Mindkettő megbízhatóan működik sokunknál hosszú ideje és a használat során nem mondod meg melyik van éppen a gépben....
-
boogie84
veterán
válasz
Gerisz
üzenetére
Semmi köze a gép többi alkatrészének az SSD-hez, talán a lap h hogy kezeli az SSD-t. DV sztem az Intelre utalt, h az megbízhatóbb. Nekem is az van, meg vagyok vele elégedve.

Sztem az Intel 320 Series 80GB SSDSA2CW080G3K5 jó választás! Épp a 40K-s kategória amit említettél!
-
Na, ezt akartam mondani még.
A notiban olyan BIOS van, h csak SATA/RAID driverrel lehet rá XP-t tenni.
IDE módban fel sem megy még az XP sem, a BIOS-ban nem is lehet IDE módot választani a merevlemezeknek.
Annak idején én csináltam hozzá nLite-al "satás" XP telepítőlemezt, úgyhogy ezt is kipipálhatjuk, nem ez a gond.
Egyébként én is ilyesmi hibára gyanakodtam, ezért kérdezem, h 32bites Win 7 valószínűleg felismerné-e az SSD-t, vagy nem a telepítő a rossz, hanem valami más (pl chipset) "elégtelenség" van a háttérben.
De ha azt mondod, azokban az eeePC-k ben is ilyen chipset van, és ott felismeri az SSD-t akkor most csak nézek ki a femjeből, és nem értem, nekem miért nem akarta felismerni?

-
bpx
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
az Asus EEE PC-ben is olyan (vagy valami hasonló
) chipset van, és abban megy az SSD
simán lehet, hogy pl. csak a SATA driver hiányzik az XP telepítőből -
Üdv!
Elképzelhető, h Intel 915 Express chipset nem ismer fel egy SSD-t?
Ez egy régebbi Fu-Si notebook, egymagos Dothan Pentium M procival (533FSB).
Ez a chipset nem támogat még SSD-t?
XP-t próbáltam felrakni rá, de nem sikerült, nem talált merevlemezt.
BIOS-ban szinte semmit nem lehet állítgatni, úgyhogy nem az a probléma, h nem jól állítottam be, vagy ilyesmi, és új BIOS-t sem lehet letölteni hozzá 2005 óta.
Win 7-t nem tudtam kipróbálni, mert csak 64bites Sevenem van, a procinak meg még nincs 64bites kiterjesztése.

Most az XP telepítő vacakol csak, és 32bites Win 7-el működne a telepítés, vagy eleve a gép nem támogat SSD-t?

Win 7 még nem volt a gépen, nem is célom annak felrakása, az XP amúgy is jogtiszta lenne rajt (a gép alján van a serial a matricán), csak elsőre arra gondoltam, valami olyan gond van a háttérben, ami Win 7 alatt megoldódna.
-
DV
senior tag
válasz
szőröscica
üzenetére
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Rendszermeghajtónak szeretnék egy SSD-t venni. Win 7 kerülne rá, illetve irodai programok (Office, Firefox, stb)... 60 gigás OCZ Vertex 2, vagy 80 gigás Intel lenne a kiszemelt. A kérdésem, hogy melyik a megbízhatóbb? Igazából a 60 gigáson is simán el kellene férjenek a gyakran használt dolgaim.
-
Gerisz
addikt
Nekem is eljött az SSD ideje mivel az AMD-re várni kell, így valamit vennem kell. Ez lesz az.
40 ezret szánok rá max és kellene egy 80-as ha helyet is kell hagyni.
Amit Ace mutatott Kingston tényleg nagyon jó árban van. Lenne okom mást választani valamiért? Az Intel 320-as 80GB-os tárolóját mondjuk? Mert ezt néztem előtte.
-
törölt tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nekem volt ilyenem. Meg ne vedd. Lassú dög. Főleg az írásban nem jeleskedik. Rossz vezérlője van és azt hiszem TRIM sincs bebbe. Szoftveresen lehet valamit javítani rajta, de nem az igazi. Mai szemmel már nem venném meg.
-
Sandrew
őstag
Sziasztok!
Win7-nek keresnék SSD-t. Most egy 70GB-os partición van és kb 30GB-ot foglal.
Ezt néztem ki. Mennyire ajánlott megvenni? Mire kell figyelni?
Köszönöm előre is
-
scope2007
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
F4-et ajánlok én is az ssd mellé... nálam halk a hdd-t se hallani
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Ennyivel több és ráadásul itt olcsóbb is! Megoldás a problémádra...
Halk, bár észreveszem a csöndes szobában ha kikapcsolom, Én leszoktam kapcsolni a tápfeszt egy kapcsolóval, ha nem használom. Igaz ezt a win 7 is megteszi helyettem, legalább is a HDD nem pörög egy előre beállítható idő után, ha nincs használva.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Nem bánod meg!

Samu F4, a keret meg nem különösebben kötelező, mivel egy teljesen elektronikus eszközről van szó amit bármely helyzetben lehet használni és a hűtés sem szempont...
70°C a max amíg lehet használni és csak arra érdemes figyelni, hogy ne a csatlakozó madzagokon lógjon, bár ekkor sem hibásodik meg, csak elszállhat a rendszered egy kontakthiba miatt. -
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Átlagos használatra tökéletes, mindent tud amit egy SSD-nek tudnia kell, megbízható nem kényes jószág.
Nekem 2 Kingston SSD van a gépemben, az egyik ez. -
DV
senior tag
válasz
Stukker1987
üzenetére
Nem vennem meg semmi penzert, nem mai darab mar. Se trim se teljesitmeny, link (JMicron JMB322 SATA controller w/ 16Kb cache).
Inkabb vegyel uj Kingston-t, mint egy kozel 3 eves SSD-t.Az 1.hsz aljan levo 2 SSD-s cikket olvasd at vasarlas elott feltetlenul!
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Lehetőségem van rá h aránylag jó áron szerezzek egy ilyet: G.Skill FM-25S2S-64GB
Van erről valakinek tapaszatlata?
Firmware frissítés létezik ehhez a modellhez?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Pillanatnyilag best buy kategória, iponból tegnap rendeltem 1et, 2e-rel olcsobban.
-
Simi121
aktív tag
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Ezt néztem ki magamnak [link] Mit érdemes erről a cuccról tudni?Van valami gyengesége?
Ha valaki tud olcsóbbat, akkor ne tartsa magába.Esetleg jó áron 64 gigás is érdekelhet.Nem kell fénysebesség gyorsaságú, megbízható legyen. -
the dealer
tag
Hali!
A statikus wear leveling független a partícióktól?
Tehát arra gondolok, hogy van három partíció az SSD-men és abból kettő üres, harmadikon pedig az OS van. Az érdekelne, hogy ez az adatmozgatás használja a két üres partíciót is és akkor más cellákat jelöl ki az ssd magának, hogy az egyes partíciók részei legyenek egy-egy statikus adat átmozgatás után?Előre is köszi a választ!
-
DV
senior tag
válasz
Simi121
üzenetére
Ez meglep!
Linux alatt nekem is sata2 eredmenyt hoz a teszt.
Sajnos az en Dell gepemhez meg nem talaltam dvd/hdd atalakitot, de most mindjart melyebben utananezek. Nalam a dvd meghajto sata1-en uzemel, de ez lehet, hogy csak a vezerlo sebessege. A dvd portom remelem tudja a sata2-t.Koszi az infot!
-
Simi121
aktív tag
Lenne egy érdekes dolog amit szeretnék megosztani itt akik laptop esetén "szenvednek" sata1-el, főleg DV-nek szánom, anno vele társalogtunk erről. Kb 2 hónapja vettem egy 1.8"-os 120gb-os Samsung ssd-t és szomorúan tapasztaltam, hogy a laptomom csak sata1-et támogat annak ellenére, hogy GS45-ös chip van rajta amelyik bizony támogatja sata2-öt is. Volt pár levélváltásom Acer-el de sajnos eredménytelenül, szerintük ez a chip támogatja sata2 módot. Arra a kérdésemre, hogy ez az Acer hivatalos álláspontja vagy csak szerintük van így nem kaptam választ
. Átrágtam egy rakás külföldi fórumot ahol az én gépem típusával foglalkoztak de megoldás nem született a sata2 módra. Kiváncsiságból felraktam rá egy Linux-ot is de túl profi nem vagyok benne ezért csak olvasás tesztet tudtam futtatni amely meglepetésemre sata2-es eredményt hozott a windows sata1-es eredményével ellentétben. Nagyából beletörődtem dologba, ez van. Közbe arra gondoltam, hogy veszek egy olyan házat amelyikkel 2.5-es hdd-t bele lehet tenni dvd író helyére. Kicsit sokat kellett rá várnom de a héten megjött. Mindjárt bele is dobtam egy ssd-t és már kitalálható lehet milyen eredményt kaptam
hdd kontra dvd . Bizony ott virít a sata2 mód dvd-nél. Sok mindent nem tudok hozzáfűzni a dologhoz de az tény, hogy a gyártók szívatnak mindeket rendesen 
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
scope2007
üzenetére
Olvasható marad az adat ha meghal a cellla raadasul nem Korda-féle "All-in Klárikám"-nak kell elképzelni az esetet. Kivéve ha a vezérlés száll el. De akkor meg winyó is lutri. 2 példányban DVD-re.... vagy SSD inkább már.
Uton van nekem is a 96GB-os Kingston, meglatjuk mennyire jövünk ki egymással.

-
Ist
tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Talan legtisztabb ilyenkor a windows reinstall (es meg idoben is lehet, hogy jobban jarsz, mint elkezdezni hibat keresni).

-
canniball
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
Az tényleg sok, annyi idő már mindennek be kéne tölteni...
-
scope2007
addikt
ja azt elfelejtettem írni még, hogy egyik ismerősnek 60gbos vertex2je ezzel a progival 99% volt.. pont utána csináltunk fw updatet, és secure eraset... a friss rendszeren nézve már 100% volt.. szerintem a secure erase felfrissítette az egészet... és újból be is gyorsul testelő progikkal nézve
+
persze.. nem is... mikor megpusztul akkor pusztul meg.. egy a lényeg én nem tárolok az ssdt pótolhatatlan adatot... garancia meg van.. tehát mi baj lehet?
-
szki
őstag
válasz
scope2007
üzenetére
Nekem már volt 0% is, de most újra 100%. Bővebben a sztori: [link]
#17323 scope2007: tesztet nem csináltam 0 és 100%-nál se, de mindennap használom a gépet ezzel az SSD-vel 2009.08 hó óta, és semmi se változott felhasználói élményben. Fantasztikusan gyorsan reagál a gépem, és pattog minden, ahogy kell. Erre én érzékeny vagyok. Szóval nem kell megijedni holmi tesztprogram kijelzéstől.
-
Ist
tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
Itt is van. Windows boot elott F8, majd a menuben valaszd a logging modot es akkor latod, hogy epp melyik drivert tolti be.
-
scope2007
addikt
válasz
kenesei1982
üzenetére
így van... el lehet tünteni, de attól még nem lesz gyorsabb a boot...
próbáld ki, leírom hogyan kell:startmenü - futtatás - msconfig - rendszerindítás fül - nincs folyamatjelző
így:

-
kenesei1982
aktív tag
hát ott nem igen kapcsolgattam a gépet, mert sleepben volt inkább. uh nem igazán tudom összehasonlítani már sajnos. De nagyon sokáig álldogál ott és nem tom mit csinál.
XP alatt nem volt olyan h ha kikapcsoltad a win logót akkor láttad a parancssorban rohangáló töltődő cuccokat? v keverem vmi mással?
-
DV
senior tag
válasz
kenesei1982
üzenetére
A regi rendszerrel is ezt csinalta?
-
canniball
nagyúr
válasz
kenesei1982
üzenetére
El lehet tüntetni de akkor sem fogsz semmit látni, csak a nagy feketeséget.
-
kenesei1982
aktív tag
Mit csinál a gép amikor a win logo van a képernyőn. olyan sokat vár ott h szinte semmit sem érezni az SSD-ből eredő gyorsulásból, csak amikor már megjelenik az asztal, akkor látszik h minden gyorsan betöltődik. El lehet tüntetni a win boot képet h lássuk mi folyik a háttérben?
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek, vezérlése megfelelő?
Adata -
Satis
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kisebb SSD-t venni a gépembe és a véleményeteket szeretném kérni avval kapcsolatban, hogy milyet érdemes beszereznem.
80GBs-re gondoltam, fontos lenne, hogy megbízható legyen és minél gyorsabb írási/olvasási sebességgel rendelkezzen. Nem tudom, hogy a szekvenciális sebesség mit jelent pontosan, ezért esetleg erről is egy pár szót ha tudnátok mondani.
Jelentős betöltési gyorsulást és simább játékot várok tőle. Ja igen, 30-max40e forintom van erre a célra.
Előre is köszi! -
D@ni88
addikt
Még olyan kérdésem lenne, hogy milyen mappákat érdemes áttenni hdd-re az élettartam hosszabbítása céljából.
temp, users mappák? -
Gorneck
legenda
válasz
kenesei1982
üzenetére
Ha történik, akkor már sztem mind1...amúgy a backup akkora amennyi adat van rajta...vagyis ha a rendszered 20gb-ot foglal, akkor annyi lesz a backup...
Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Sebességben jó (nem kiemelkedő, de jó), megbízható. Árban közelében nincs semmi ekkora vagy hasonló tárhellyel.