- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Aktív témák
-
Shummo
senior tag
Én is így gondoltam. Aztán néztem sentinelt. Az éppen aktuális(mondjuk napi) írás nem változott, de az amelyik a telepítéstől mér, az jócskán kb 5-6 Gb-al. Gondolom ez azért van, mert a sentinel nem fut alvóba, de amelyik mére az összeset az a kezdetihez képest kikövetkezteti, hogy mennyit írt azóta, így tudja azt is, hogy az alvó mód alatt mennyit irt. (többször is megnéztem, és ezért kérdeztem). De akkor megnyugodtam.
Köszi -
norot
csendes tag
Amit linkeltem, oda le van írva minden. Csak a parancsikont kell módosítani, pl. így:
blabla\chrome.exe --disk-cache-dir="R:\chromecache" --disk-cache-size=400000000
Ezt tesztnek csináltam, az R egy ramdrive volt, de értelemszerű a dolog.
Az egész user könyvtár átrakása (a cache-el együtt):
blabla\chrome.exe --user-data-dir="R:\chrome -
AtHoS
nagyúr
Ehhez valami kézzel fogható oldal, ahol részletesen leírják a menetét? Vagy egyszerűen csak át kell linkelni másik partícióra?
A TRIM-hez szükséges 20%-os helyet úgy is el lehet érni, hogy ennyivel kisebb partíció kerül az SSD-re? pl. 64GB-os SSD-re kerül egy 40GB-os és egy 7,5GB-os partíció, így kb. 12GB maradna partícionálatlanul
-
norot
csendes tag
válasz
boogie84 #16194 üzenetére
Egyrészt nem tudod máshova telepíteni a Chrome-ot, másrészt viszont egyszerűen be tudod állítani, hogy hova pakolja a cachet. Egyébként hasonlóan az egész user könyvtárat is át tudod rakni.
-
Shummo
senior tag
Még lenne olyan kérdésem, hogy a laptopnak van olyan funkciója, hogy alvó mód.
Tudom hogy a hibernálás lementi a HDDre az adatokat, ezért célszerű letiltani SSD esetén.
De mi a helyzet az alvó móddal? Végez az írást? Vagy nyugodtan használható? -
boogie84
veterán
Arra jöttem rá h a Chrome böngésző vési tele az SSD-t. Mióta kilőttem azóta nem jelzett írást a Disc Infó... Ergo a böngésző CHROME csökkenti az SSD élettartamát, a folyamatos írással. Ez most már 100% h így van. Megpróbálom Vinchesterre telepíteni a Chrome-ot.
Köszi a helpet!!
-
boogie84
veterán
Már 77,81GB-nál járok... Sztem ez nagyon sok, ahhoz képest h szinte semmit sem csinálok a géppel..
C: -re rendezve... [link]
-
boogie84
veterán
-
DV
senior tag
válasz
Shummo #16182 üzenetére
Monitorozni valos idoben a legegyszerubben a "task manager"-ben lehet (Ctrl+Shift+Esc).
Performance (Teljesitmeny) - Resource monitor - Disk. Itt lathatod melyik program mennyit ir/olvas pillanatnyilag, kep (a nyillal jelzett "Write"-ra kattints, hogy az a program legyen legfelul, ami a legtobbet ir). -
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16183 üzenetére
Szerintem ő megbízható, s ha külföldről rendelsz, akkor sem lesz jobb garid. 28 900-ért szerintem megéri!
-
Shummo
senior tag
Mivel kíváncsi voltam, hogy a HHDre mennyi adatot írok naponta ezért a HDD sentinelt elkezdtem nézni. Sajnos azt latom, hogy napi szinten 50-80 Gb-ot is írt (ha nem többet). És még csak nem is töltöttem le.
Kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ha majd az SSDn kikapcsolom azokat amiket a cikkek is írnak, akkor ez jelentősen fog változni, vagy csak kis mértékben? -
DV
senior tag
válasz
joker55 #16178 üzenetére
Win7 system requirements, link.
Nalam a rendszer (win7 64bit) jelenleg 38.7GB-ot foglal + 20%, szoval nekem a 40GB keves.
Ebbol az Office (1GB), WinXP mod (1.3GB), Ubuntu (0.7GB), swap file (4GB), hibernacios fajl - mivel laptopom van (3GB) helyet foglal, jatek nincs fent.
Innen mar konnyen donthetsz, hogy neked mennyi hely kell, a hibernacios fajl kikapcsolhato, hogyha nem hasznalod es a swap fajl meretet is csokkentheted.ro_bert17
Mennyi iras tortent az SSD-re (host writes) es mennyi hibas szektor van rajta (reallocated sector count), kep?
-
joker55
tag
válasz
Antarctica #16116 üzenetére
Köszi, elolvastam a tesztet, tényleg érdemesebb az S599-et megvenni, viszont nekem az már kicsit drága. Az a baj, hogy új gépet akarok összeállítani, és már így is túlléptem a keretet
Igazából az Intelt szeretném megvenni, csak nem tudom elég-e a 40 giga.
A Buffaloról mint márkáról mi a véleményetek?
(BUFFALO 64GB SATA2 SSD 2,5" SHD-NSUM64G-EU)DV: a 40 GB miért lenne kevés? Nem volt még win7-em, de 1-2 programmal együtt ennyit foglalna??
(persze a -20%ot leszámítva)
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Egy használt Intel X-25M G2 35k környékéről, vagy meg érni várni G3-ra? -
AtHoS
nagyúr
válasz
paramparya #16170 üzenetére
Olvastam, hogy a Crucial most a menő, de ugye nemigen lehet egyszerűen beszerezni itthonról.
Külföldről meg garos, bármikor elromolhat dolgot még nem vásároltam és bevallom kicsit ódzkodom is tőle. Valahogy a hazai beszerzés közelebb áll hozzám.
-
AirBooms
addikt
válasz
Rendeltem én is, igaz csak CD-ket, DVD-ket. Viszont két-három hétnél előbb még nem volt itt a cucc. Amúgy teljesen korrekt.
-
gg72
veterán
válasz
paramparya #16173 üzenetére
Én sem számítottam rá, hogy UPS-szel küldik, nem is kértem, aztán mégis így jött.
-
gg72
veterán
válasz
paramparya #16171 üzenetére
Nyugodtan rendelhetsz az amazonról, a garis ügyintézésük is példamutató, ha gyorspostával jön a csomag (én fél éve egy asztali BD-játszót rendeltem tőlük Angliából), az UPS-szel már másnap itt van.
Viszont ha sima postai úton jön, akkor bizony beletelik 7-10 napba, amíg ideér a csomag, sőt nekem már volt olyan is, ami soha nem érkezett meg, viszont azt is pótolták.
-
paramparya
őstag
válasz
Már a checkout-nál tartok, szállítással valahogy 96.39 font lett, de a citibank drága devizaeladási árán is 29000 lenne, és kedden postázzák, de még onnan 7-10 nap, mire megérkezik.
Bulizok rá egyet, és meglátom -
paramparya
őstag
Nekem az előző 20 hsz-ben a Crucial C300-at ajánlották.
Magyarországon csak egy srácnál láttam, aki itt árulja, de nála egy-két hétig még nem lesz.
Most találtam meg az angiai amazonon:
[link]Szállítássa 92 font, az kb 28000, ez még olcsóbb, mintha innen a ph-ról rendelném, mert az 28.900+1500 futár, és még hamarabb is itt van.
Amazonról rendelt már innen valaki?
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy SSD beszerzésén szigorúan rendszer winyónak Win7 x64 Home Premium alá.
Jelenleg egy 40GB-os partíción csücsül, ahol kb. 3GB üres hely van, emiatt 64GB-os mérettől gondolkodom SSD-ben.
Nem kívánok százezreket erre költeni, így jelenleg 20...30k magasságában gondolkodom az SSD-vel kapcsolatban.
ipon-on nézelődtem, ahol láttam is két versenyzőt, melyek közül az egyiket az első hsz-ban lévő egyik tesztben ajánlgattak is: KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB
A másik végül is csak azért került képbe, mert meglepődve olvastam, hogy van rajta USB2 csatlakozó: A-DATA S596 64GB SATA2 SSD AS596TB-64GM-C
Az utóbbit inkább pen drive helyettesítésére gondolnám, bár ki tudja egyébként milyen lenne rendszer számára.
A fentebbi Kingston (lehet nem a legűberebb SSD a piacon, de nem is kívánok e-péniszt növeszteni vele) megbízható választás lenne a win7 alá?
Az ssd pendrive dologról szintén véleményeket várnék illetőleg ha már valaki használ így, akkor a buktatókat is szívesen veszem.
Előre is köszönöm mindenki építő jellegű hozzászólását
-
Frenky89
addikt
Kingston SVP100S2/96G 41k ért jó vétel, vagy keresgéljek még másfelé?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
paramparya #16163 üzenetére
Queue Depth. Hogy egyszerre hány műveletet csináltasson az SSD-vel.
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16161 üzenetére
Ilyet hol látsz?
-
AirBooms
addikt
válasz
paramparya #16159 üzenetére
Tőle. Én úgy tudtam, hogy van neki éppen 64 GB-s. 28,9K volt, igaz, mivel közel lakom, elmentem érte.
-
jeni
félisten
válasz
paramparya #16151 üzenetére
eleve a gari gond ha bedöglik és ráadásként soká van vége a licitálásnak
-
Ombi5
őstag
Udv.
RST driverbol Win 7 64 bit ala, ez a legujabb?
Intel® RST Driver Files (for version 10.1) - F6 Install (64-bit)
Intel® Rapid Storage Technology 10.1.0.1008 files for 64-bit OS - used to preinstall RAID driver (F6 during Windows* setup)
12/15/2010
10.1.0.1008 -
AirBooms
addikt
válasz
Ne már! Május elsején jár le a licitje!
Itt a PH apróban is találsz ilyet, olcsóbban kijössz. Akitől én vettem, ő is hirdet most is, s teljesen megbízható. Gyártói gari van rá.boogie84: Szerintem az Intelnek még nem jöttek ki az új generációs SSD-i. De keress rá.
-
boogie84
veterán
válasz
Garis problémát egyet olvastam itt (igaz h nemrég kezdtem foglalkozni vele). Az Kingston volt ,ha jól emléxem.
(#16150) AirBooms: Intelnek is van SATA3as SSD-je? Mo.-on kapható? (na nem mintha elégedetlen lennék az X25-el
)
-
paramparya
őstag
-
AirBooms
addikt
-
boogie84
veterán
válasz
paramparya #16148 üzenetére
Igénynek megfelelően a kapacitás természetesen más lehet...
Javaslom a SSD beüzemelése a gyakorlatban! kötelező olvasmányt. -
boogie84
veterán
válasz
paramparya #16144 üzenetére
Nincs összehasonlítási alapom, de én nem csalódtam ezekben az adatokban. Ahhoz képest h az adatlapján vagy itt azt írják h 70MB... ahhoz képest többet tud.
Nálam ég és föld a különbség. Rendszer vinyókét pedig nem a szekvenciális írást kell nézni. Tulajdonképp azt szinte nem is használod. Csak javasolni tudom.
#16145) radi8tor1: Úgy láttam h azt tesztelték 6G-n is. Csak azért gyorsabb szekvenciális írás olvasásnál.
-
paramparya
őstag
Sajnos ilyet most nem tudok sehol venni
Bár a teszt alapján tényleg jó (furcsa a lassú írás, de nem arra lenne használva rendszervinyóként, a böngésző gyorsítótárnál pedig biztos nem lesz zavaró)
Köszi a tippet, még próbálkozok beszerezni.
Ha mégsem tudnék, akkor a másik háromból melyik a nyerő?(persze azt is megcsinálhatom, hogy felteszem ideiglenesen egy másik vinyóra, és majd átmozgatom az ssd-re a win-t, ha megszereztem)
-
jeni
félisten
válasz
paramparya #16136 üzenetére
-
Shummo
senior tag
Király. Köszönöm. Már csak meg kell várni hogy legyen valahol és megveszem a c300at
Annyit még azért megkérdezek, hogy ti hogy oldanátok meg, hogy azok a dolgok, amik rendszeresen ÍRJÁK a vinyót, ne az SSDre kerüljön. > Gondolom külső HDD. CSak ezzel az a baj, hogy mivel USB-n van csatlakozva a notihoz, lassul az adatátvitel.
Más megoldás? -
Shummo
senior tag
Az eszközkezelőm nekem is olyan mint a tied.
BIOS-ba csak ennyi van: Anvanced> IDE configuration mode>
A>Compatible mod ( "to select sata channel at ide mode for OS not supporting native sata controllers like XP/2000 orit will run into BSOD when installing")
B>Enhanced > most is ezen van -
DV
senior tag
-
paramparya
őstag
Sziasztok!
Gépet fejlesztek (H67 lap + i5-2500 proci a lényeg), és szeretnék ssd-t rendszervinyónak.
Ezeket néztem a megfizetni hajlandó kategóriából:
BUFFALO 64GB SATA2 SSD 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB
Kingston SV100S2/64GOlvasgattam róluk, nekem a buffalo is szimpatikus, de hátha ár/érték arányban jobb valamelyik kingston. Ha jól láttam az A-Data 596-okat inkább érdemes hanyagolni ezekkel szemben
-
DV
senior tag
Megneztem a szallitasi koltsegeket, (OcUK) link, (hogyha ma rendelnem meg, akkor varhatoan szerdan megerkezne, vagyis hetfoi postazassal szerdan erkezne DHL-el, DPD-vel meg kedden):
DHL Worldwide Express (EU) £16.15
DPD Classic Europe £22.30Shummo
Tudnal-e kuldeni egy AS SSD kepet a gepedrol (tesztet nem kell futtatni), link?
-
Shummo
senior tag
[Ehhez esetleg valaki tud valamit?]
Csak mert nem rendelném meg most még, ha amúgy se tudnám használni Trimmel együtt. -
jeni
félisten
-
boogie84
veterán
-
norot
csendes tag
Szerintetek melyik a jobb: A-Data S599 vagy Kingston V+ SVP100S2?
C300 lenne a legjobb, ha lehetne boltban kapni. (Rambazar-on sincs, nem is lesz egyelőre.) -
Shummo
senior tag
van egy kis gondom!
Megnéztem, hogy be tudom e állítani az AHCI módot. de a laptop bios-ába nincs ilyen lehetőség. (Bios frissítést nem találtam hozzá, meg amugy se tudom hogy kell szóval nem erőltettem> ASUS F8SV)
Van rá valami lehetőség hogy ezt a problémát áthidaljam? A TRIMet mindenféleképpen szeretném használni majd. Azonban ha nem is működne a notival, akkor nem vennék addig amíg nem újítok. -
boogie84
veterán
Mit gondoltok az ATX-es lapok működése, miszerint h ha áramtalanítás után kapcsolom be a gépet akkor picit elindul (picit felpörögnek a vinyók is) , majd megáll és újra bekapcsol ez mennyire veszélyes a vinyókra és főleg az SSD-re??
Úgy vélem ez nem tesz jót nekik. -
Shummo
senior tag
Egyértelmű. Bocsi, de arra akartam rákérdezni, hogy ha hamarosan veszek erős desktopot, akkor is a nagyobb tárkapacitású ...ssdket ajánlod a C300 helyett? (most 3 hónapig akkor nem lenne kihasználva az okés, de utána már a nagy gépbe süvíteni.) Ekkor is feleslegesnek tartod a c300at?
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Jelenleg melyik a legjobb ár/érték/sebesség arányú 64GB-os SSD a piacon?
Előre is köszönöm!
-
DV
senior tag
válasz
Shummo #16108 üzenetére
Notiba teljesen felesleges egy C300-as SSD, a laptop chipsete nem tudja kihajtani.
Inkabb vegyel egy picit lassabbat nagyobb kapacitassal.
SSD reviews, link.
Samsung 470, Kingston, Corsair Nova (hogyha meg kaphato), Intel 80GB ezek jok lehetnek neked, link.joker55
40GB keves lesz, az SSD valasztas jo.
A forumkeresovel talalhatsz A-Data teszt eredmenyeket. -
joker55
tag
Sziasztok!
Egy új PC konfigot állítok össze(i5-2400, 8GB RAM, P67-es alaplap...) és erősen elgondolkodtam azon hogy kicsit többet áldozok rá, és rendszerlemeznek veszek egy kisebb SSD-t. Most XPm van, de Win7-est szeretnék feltenni, 64biteset. Ezen kívül alap programok(böngésző, vírusírtó, tcmd,winamp... )meg talán Photoshop és Visual Studio lenne fent rajta.
Kb 25ezret szánok rá,többet sajnos nem tudok, és ezeket néztem ki:
-INTEL X25-V 40GB SATA2 MLC SSD SSDSA2MP040G2R5
-A-DATA S596 64GB SATA2 SSD AS596TB-64GM-CTudom, hogy az Intel megbízhatóbb és jobb, de az A-data sem rossz, ugye? Nem tudom elég lesz-e a 40 GB vagy 64 kell, de szerintem igen.
Nektek mi a véleményetek erről a két termékről, ill. a helyigényről??Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Shummo
senior tag
tegnap. De hidd el nem azért kérdezem meg, mert szórakozni akarok veletek. Amit írtam kingston arról van teszt, azt is olvastam. De sajna én egyáltalán nem tudom hogy nekem mi a jó. Elvileg mivel nem akarok nagy filmeket vágni, meg ilyenek, hanem rendszernek lesz ezért nekem a random 4k a lényeg. De az, hogy oda van irva 2 eltérő szám, azt én nem tudom hogy hatásfok alapján soknak számít e vagy nem.
pl. a teszt alapján úgy vettem észre, hogy a c300 még csak köszönő viszonyba nincs a kingstonnal. (de akkor annak az elődjét a nagy ssd tesztbe miért ajánlották volna az intel mellett???)
Lehet hogy le volt irva a válasz, de személy szerint lehet átsiklottam felette, azért ha kérhetem, és nem terhes annak aki átlátja a rendszerét az ssdnek>legyen szíves válaszolni.
Köszönöm -
Shummo
senior tag
És ezekről mi a vélemény?
KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2, 5" SSDNow V+ SVP100S2/96G nettón 30.5K
(egyébként ajánlatok alapján egyenlőre a C300 64Gb a legesélyesebb (nettó 25)
> milyen különbség van a 2 SSD között? > keveset írva és tárolva rajta főleg rendszer+ alapprogik + 1/2 game) -
boogie84
veterán
Intel X25-M 120GB
1. teszt. Elvégezve ezeket a műveleteket.
2. teszt:
500GB F2 Samu HDD:
Ha megbízható lesz akkor csak ajánlani tudom!!
(#16104) cszn: Intel!!
-
M@trixfan
addikt
Sziasztok! Melyik a legjobb ár/éték arányú 128 GB-os SSD? Nekem csak úgy lenne értelme ha az összes nagyobb programot rá tudnám tenni. Esetleg 2x64 GB raid is szóba jöhet. Köszönöm.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Google Pixel topik
- Érkezik az első Silent Hill remake is!
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged