Hirdetés
Aktív témák
-
lajos001
aktív tag
válasz
Zso Ro
üzenetére
Annyira azért nem aggódom, csupán utálom újrahúzni az oprendszert és a többi programot. Persze ghostolni is lehet......vagyis remélem ez SSD-vel is működik. Azért választottam az Ipont, mert a garfutár szolgáltatást belekalkuláltam ebbe a vételbe.
Már vettem igénybe annak idején táp miatt 2x is, és nagyon rendesen intézték. 
Igen, én is szívesen vennék egy SSD figyelő szoftvert.
Amúgy a te Buffid 100%-os? -
fagy53
nagyúr
válasz
Zso Ro
üzenetére
Az SSD élettartam mutató program a kristálygömbös jóslás kategóriájába tartozik és a az eredményessége is hasonló. Nincsen semmilyen konkrétum, találgatások léteznek élettartam vonatkozásában, mindenképpen több tíz év a realitás, gyilkos üzemmódban is többszöröse a gyártói garanciának. A Buffalo alacsony ára sem egy erősen korlátozott élettartamnak szól, hanem a 4k írás HDD-t közelítő sebességnek / szerencsére felülről közelíti
/.
Használat során / rendszer SSD / ez nem nagy probléma... -
Zso Ro
senior tag
válasz
lajos001
üzenetére
HDD sentinel merevlemezekhez irodott,nem SSD-hez.Nem kellene egybol rojtosra f*sni a gatyat tole.Nekem is Buffalo van,es majd elhiszem hogy tonkrement,ha mar nem indul el.
3ev garancia van ra,abba belefer a 3honap.Legfeljebb cserelgeted
Ha valaki tud ajanlani SSD elettartamot mutato programot SSD-hez,azt szivesen vennem es sztem a kollega is. -
gallus
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Meg tudnátok mondani, hogy USB-s SSD-re ha telepítek mennyire lesz gyors
-avagy lassú- a rendszerem?
Tudom, hogy leginkább az átalakító sebességén múlik, arról viszont semmilyen
infóm nincs.
Elsősorban tapasztalatok érdekelnek.
Biztosan van aki használt már oprendszert USB-s hordozón.
Köszi. -
cszn
őstag
Buffalo SSD-kről nem nagyon van megbízhatósági infó így azt jó szívvel nem tudnám ajánlani.
Egyébként itt már olyan nagy árkülönbségek vannak, hogy érdemes jól meggondolni a dolgot. A tuti példányok ezeknél jóval többe kerülnek, de mindent összevetve az olcsóbbik Kingston sztem jó megoldás kell, hogy legyen.
Egyébként az SVP gyorsabb mint a sima SV. Az árak mintha fordítva lennének.(#17994) lajos001 Igen és ezzel te leszel az első akinek itt a fórumon elhasználódás miatt tönkremegy az SSD-je.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#17995) balpis Szerintem mindegy is, hogy hogyan csinálja (FW függő és erről nem sokat tudunk), mert az oprendszereknek is jó ha van minimum annyi helyük gazdálkodni. Meg gondolom te se számítod ki MB-okra pontosan hogy mennyi hely kell neki. Elég kötött rendszer lenne.
-
-
lajos001
aktív tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Én Buffalo 64GB-t vettem és nálam is ezt írja ki, sőt 10 óra használat után már 3 hibát produkált és 97%-os. Naponta 1% és 3 hónap után behal?

-
dni
őstag
Sziasztok!
Korábbi érdeklődésemkor végül is nem kaptam választ, arra a kérdésemre választ, hogy melyik SSD-t lenne érdemes választani egy i5-el szerelt X201-es ThinkPadba. Fontos a megbízhatóság is az ár-érték arány mellett.
BUFFALO 2.5" SSD SATA 256GB Solid State Disk 3év BUF SHD-NSUH256G-EU
61,990 HUF + áfa
KINGSTON 2.5" SSD SATA 256GB Solid State Disk, V-Series, V100 Notebook Kit 1 + 2 év
82,960 HUF + áfa KNG SVP100S2B/256GR
KINGSTON 2.5" SSD SATA 256GB Solid State Disk, V-Series, V+100 Upgrade Bundle Kit 1 + 2 év KNG SV100S2N/256G
102,900 HUF + áfaMielőbbi válaszaitokat ismét köszönöm.
-
cszn
őstag
válasz
balpis
üzenetére
Még nem írt senki róla hogy kipróbálta volna. Itt meg itt vannak Anand úr elemző cikkei hátha segítenek.
20 giga a minimum, afelett bármilyen SSD-vel működik a dolog. A hellyel neked nem kell törődnöd, teljesen ő osztja be. Viszont nem hinném, hogy több oprendszerrel is működne felváltva. Neked inkább egy nagyobb SSD kellene particionálva sztem. -
balpis
őstag
Sziasztok!
próbálta már valaki a Z68 SSD caching megoldását?
Több oprendszer mellett érdekelne, hogy mennyire működőképes. Lehet egyáltalán?
(Van XP, Win7 és ubuntu is a HDD-n). És ha igen, úgy mekkora - és milyen típus - lenne ideális?
Ha jól vettem ki Oliverda cikkéből, akkor alapból akár 20-30Gb is elég lene. De félek, ha váltogatok az oprendszerek között, akkor ez a méret hamar megtelne, s gyakorlatilag mire újból bootolnám valamelyiket, addigra már törlődtek is az adaok. -
Zso Ro
senior tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
A bootolassal nem lesz baj,de ezert a sebesseg novekedesert felesleges venni meg egy plussz kartyat.A vertex 2 hozza olvasasban a 305-310et SATA2-on,mindennapos hasznalatnal nem venned eszre a plussz biteket.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Valóban csak a nagy file oknál lesz szembetűnő, de ha ssd -t használsz, gondolom nem ezen tárolod a cd/dvd imageket
Érdemes beruházni ?
A boot is menni fog a + kareszról ? -
SalvadorLynx
aktív tag
Vettem egy ozc vertex 3-at. A gépben csak sata 2 van. Ha beszereznék egy sata 3 bővítőkártyát gyorsulna a vinyó? Vhol azt olvastam csak a nagymérető fájloknál számít a dolog.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Teljesen korrekt, ez a típus pontosan ilyen eredményeket hoz nálam és másnál is. Más kérdés, hogy ezek a 4k értékek az SSD paletta alján helyezkednek el, de ez a gyakorlatban nem feltűnő.
-
Gorneck
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Még mindig semmit. Ellenőrizni kell, hogy a defragot kikapcsolta e az OS a meghajtón és ennyi.
-
Szabesz
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Több mint 10-szer gyorsabb, mint egy normál winchester. Az nem baromi gyenge.
-
cszn
őstag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Attól függ mennyire akarod kímélni. Ezeket érdemes lehet, de csak az első két pont plusz a töredezettségmentesítés kikapcsolása a kötelező.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
4K, és az alatta lévő érték szerintem baromi gyenge.
És továbbra is az a kérdésem, hogy mit kell beállítgatni egy új ssd-nél, ha eddig még nem volt ilyenem, csak hdd a gépben. -
cszn
őstag
Érdekes, hogy az Intelről egyből azt feltételezed, hogy ők aztán nem, de az OCZ na az tuti, hogy beleszámolta azt is. Honnan vagy ilyen jól értesült?

Szvsz mivel külső információ, nem azt adnak meg a gyártók amit akarnak, hanem meg van előre határozva. Az, hogy tudnak e vele manipulálni azt nem tudhatjuk...
Megjegyzésként pedig annyit, hogy amilyen bénázás volt az OCZ-nél többször is FW-el meg is érdemlik, hogy beleszámolják. -
Gorneck
legenda
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jónak tűnik.
Programhiba?!
Használd. -
Ace Ventura
addikt
#17972-re mit mondtok?
Nem lassú egy kicsit?Következő rendszerindításnál már 100% volt mindkét érték, de a 3-iknál már megint 98% Ezt mi okozza?
Valamint mit érdemes beállítani egy SSD-nél, hogy sokáig gyors maradjon, és megbízható? -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Ezt vettem meg [link]
és ezt produkálja
-
LK
addikt
Ennyi marhaságot gyerekek. A semmin vitázni... Gratulálok. Az első öt gyártó rohadt sok ssd-t ad el,ez nyílvánvaló. ( arról sincs szó,hogy az intel 5 darabot adna el havonta) Egyébként a forrás arra is kitér,hogy melyik fajta rontja vagy javítja az adott márka statisztikáját.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
Hát, ha az elsőből csak mondjuk tíz darabot adnának el, a másodikból pedig egymilliót, akkor biztos, hogy a másodikból, hiszen sokkal több jó gyártmányuk van, mint az elsőnek...

De szerintem hagyjuk, nincs értelme játszani a számokkal. A lényeget értjük, de szakújságíróként nagyon bosszant, ha valamit nem fogalmaznak meg pontosan, s erre szépen, évek, évtizedek alatt olyan hamis berögzülések épülnek, mint autóknál a "német minőség", a "japán megbízhatóság", a "francia kényelem", stb. -
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
Ha az egyik 0.3% a másik 3.7% és semmilyen darabszámot nem tudsz, melyiket vennéd meg, ha a megbízhatóságra törekszel?
Nyilván nem az összdarabszám szerepel a cikkben, mert úgy semmi értelme nincs a dolognak, ha már darabszámról esik szó, csak az adott gyártó értékesített és visszavett SSD-i szerepelhetnek. Mivel az említett gyártók sokat, milliószámra értékesítenek SSD-ket, elég pontos arányok jönnek ki, ha a nyilvántartás korrekt... -
McLaca
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
A %-os meghibásodási ráta épp az, amit te írtál...
AirBooms: túlbonyolítod és emiatt még mindig nem érted... Egy adott gyártó összes, vagy a gyártó egy adott termékének meghibásodási rátája csak a gyártó összes, vagy az adott termék eladott darabszámai alapján értelmezhető. A piacon lévő összes gyártó által eladott termékből egy adott gyártó egy adott típusának meghibásodási darabszáma alapján számolt %-os arány nem az adott gyártó meghibásodási rátája. Tehát már a nevében is benne van, hogy mit jelent. Az, hogy ennek értelmezése van, akinek problémát jelent, sem a cikkírónak, sem az intelnek nem hibája
Üdv!
-
AirBooms
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
Igen, érdemes arányszámot megadni. Én csak azt nem értem, mit jelent az összesen eladott mennyiség.
Mert ha X gyártó egymilliójából 500 ezret visszavisznek, akkor ugye félmillió volt rossz, ha Y-nak 100-ból 50-et, akkor csak ötven darab. Holott mindkettőnél 50 százalék a selejt. Ám ha az összes eladott mennyiségből számolnák az arányokat, tehát X+Y eladott darabszáma után, akkor ugye Y jönne ki jól a meccsből. De ez így nem igaz. Ők ugyan csak 50 rossz darabbal gyengítették a piacot, ám arányaiban mégsem. Szerintem korrekt lenne tisztázni az eladott darabszámokat is.Hooper: irigykedem!
-
fagy53
nagyúr
válasz
wwenigma
üzenetére
Ráta, azaz arányról van szó, tehát érdektelen, hogy hány darab hibásodott meg, nem a konkrét darabszám érdekes az eladásnál sem. Ha 1% ez a ráta, akkor 100 eladott darabból 1-et hoznak vissza, 2 millióból 20 ezret. A vásárló szemszögéből csak a ráta értéke a lényeges és teljesen mindegy mennyit adtak el belőle.
Más kérdés, hogy a ráta meghatározása akkor korrekt és pontos, ha minél nagyobb darabszámból számolják ki...
-
McLaca
őstag
Felmerült bennem egy apróság. Itt azt olvasni (második - memóriachipet ábrázoló - kép alatti bekezdés), hogy a 320-as meghajtóban az intel 4-ről 8kB-ra növelte a lapméretet. Na most akkor nem lenne jobb, ha 8kB-os clusterméretre lenne formázva? Egyáltalán, honnan deríthető ki win 7 alatt a clusterméret?
Üdv!
-
Hooper
őstag

Crucial M4

Sata3on szerintetek korrekt eredmények?
Most üzemeltem be..eddig bejövős a kicsike

Végül is rá esett a választás.. kicsit törölgettem rendezgettem az előző rendszer partíciómon, és úgy saccoltam elég lesz most is az 50Gb (20%ot szabadon hagyva).
Munka miatt nyugodtabb a lelkem hogy a "gyorsabbat" vettem.Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, tippeket az elmúlt pár napban

-
Magnum_
nagyúr
srácok. vettem egy 64gb-s A-DATA SSD-t, 3 hónap után beszart.
holnap viszem gariztatni. ha netántán ráfizetnem (2-4-5k) kellene másikra, mi az, ami megbízhatónak mondható?
köszi! -
VINIKOR
senior tag
Olvastam az SSD-kel kapcsolatban a TRIM beállítást és, hogy az AMD AHCI-drivere nem támogatja még. Nekem AMD procis laptopom van. Az AHCI vezérlőnek ez a száma: [link].
Ez már ismeri a TRIM-et?
-
hermanyi
addikt
Urak lenne egy kérdésem mégpedig a következő :
"Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó."és ha az én értékem nem egész szám hanem :2008.125
olvastam érdemes újra rakni a rendszert addig ok , de mi problémám lehet ebből ,hogyha igy marad ?
válaszotokat előre is köszönöm szépen -
janihunk
senior tag
Sziasztok. Régóta foglakoztat az a kérdés ha vennék egy SSD-t olyan 40GB körül és napi 24 órában win7 menne rajta csak, az év minden napján. Akkor kb milyen élettartama lenne? Játékra meg letöltögetésre sima vinyót használnék. Asztali PC be lenne SATAII-es SSD-re gondoltam.
-
DV
senior tag
válasz
andree04
üzenetére
SSD-t SSD-vel lehet RAID-be tenni, semmi akadalya, egyedul a trim nem fog mukodni, de helyette ott van a Garbage Collection ami kozel ugyanolyan hatekonyan karbantartja az SSD-t.
SSD-t HDD gyorsitasra lehet hasznalni az Intel legujabb chipsetes alaplapjaval, link, Intel Smart Response neven fut.szerk: hmm, nem frissitett a bongeszom, cszn megeloztel!
-
cszn
őstag
válasz
andree04
üzenetére
SSD-t lehet SSD-vel persze. Az SSD HDD párosítása az SSD cacheként használásával lehet. Csekkold az intel smart response technológiát!
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Lehet az SSD-t SSD-vel RAID-be tenni?
És pl:egy SSD-t HDD-vel hogy felgyorsítja a merevlemezt? -
cszn
őstag
válasz
fagy53
üzenetére
A lényeg, hogy már hivatalosan PH cikkben is megjelent és lehet linkelni 1000-el.

Ja és újfent meg kell jegyeznem, hogy sose kedveltem az intel üzletpolitikáját, de amit az SSD piacon idáig csináltak/csinálnak azelőtt le a kalappal.

ui: Bizonyára ha az asztali szegmens 80%-át megszerzik már nem lesznek ilyen felhasználóbarátak. -
fagy53
nagyúr
Viszont kitűnik a cikkből az is, hogy miért írjuk egy páran, hogy az OCZ megbízhatatlanabb, mint a Kingston! Csak háromszor többet vittek vissza gariba belőlük és mivel a Kingston az olcsóbbak közé tartozott és tartozik most is, az eladott darabszám szűkösségébe sem lehet belekötni...
-
Hooper
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ment PÜ,
Azonban a kérdésem továbbra is: egy ilyen konfiggal sem lenne hétköznapi felhasználásban gyorsabb egy crucial m4 sata3on mint egy kingston v+100?
Már teljesen elvesztem ebben az SSD mizériában

Valaki azt mondja minél gyorsabb annál jobb, máshol meg azt olvasom h nincs difi, szinte tökmindegy melyik SSDt vesszük. -
jokerke86
tag
Mi a különbség az MLC és az MLC OEM között az intel 320-as SSD családnál?
-
LK
addikt
[link] Remélem most már nem b@sztat senki minket,hogy miért az Intelt ajánljuk.
-
Hooper
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Intel i5 2500K, Asus P8P67 DELUXE, CORSAIR 2x4Gb Vengeance 1866MHz
Ebbe a konfigba szeretnék SSDt tenni. Leginkább a Photoshop és a Lightroom ( valamint kép kategorizáló progi ) felgyorsítása végett.
Napi szinten használom ezeket (munka). Játékok gyorsulása annyira nem érdekel, inkább a rendszer és e fent említett két program használata.Ez esetben és ebbe a konfigba szerinted/szerintetek érezhető lenne a crucia m4 sata3on a 96os Kingston sata2 ellenében?
-
Gorneck
legenda
válasz
Hooper
üzenetére
Kb. Szerencsére napjainkra elkoptak a rossz (ne szó szerint érteni) vezérlőkkel megáldott SSDk...így az érdekes anomáliák is.
Én egy tesztlaborban dolgoztam és sok HW-t próbálhattam ki, ahogy még napjainkba is teszem, ahogy lehetőségem van.
Jobban megéreztem a a 100/80 SSDm esetén ha kivettem alóla 2 magot, mint, hogy 3-4szer gyorsabbra váltottam. Install, játék egyes programok esetén persze hogy érezni a különbséget, de míg tényleg hétköznapi felhasználásról beszélünk, addig nem sok semmi különbség van. -
VINIKOR
senior tag
Erről mi a véleményetek:
BUFFALO 128GB SATA2 SSD 2,5" MicroStation SHD-NSUH128G-EU: [link].
Ennek milyen a sebessége?Tudtok jobbat ekörüli árban?
-
szőröscica
addikt
Ez az SSD kegyetlenül jó dolog. Egyrészt Istentelen gyors lett tőle a gép, másrészt meg mivel már nem a winchesterről fut az oprendszer, meg a programok, ezért egy idő után leállítja a gép. Így viszont az asztali gépem, halkabb a laptopnál, miközben számítási teljesítményben jóval erősebb.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Hooper
üzenetére
"az egesz sebesseg mizéria csak parasztvakítás hogy minél többet költsünk?" - ez sajnos többé-kevésbé igaz.

Egy bizonyos határon túl a gép más elemei, az alkalmazások szervezése, stb jelenti a határt és nem az SSD. Ahol két SSD között látatlanban sebességkülönbséget lehet tapasztalni azonos felhasználásnál, ott ez a különbség nem jelentős, ill. nem olyan mértékben mint azt az adatlapjuk alapján elképzelné a felhasználó. -
rezme
tag
Üdvözlök mindenkit
Szerintetek 23k-ért jó vétel a 40gb-s intel 320as?
-
-
Predator2
addikt
ahogy látom a Crucial-t elég nehéz beszerezni
Aktív témák
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- Pánik a memóriapiacon
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2020 64GB független, fekete
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Már vettem igénybe annak idején táp miatt 2x is, és nagyon rendesen intézték. 
/.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az enyém még mindig nem jött meg, nézek lassan új forrást, mert így sosem lesz M4-em...