- Epson nyomtatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RAM topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Acer notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
Az udp streamelés pedig úgy működik:
smartdvb-ben a cél ip és port
másik gépen a vlc-ben pedig udp://@:portTippre ez a multicasthoz hasonlóan történik, de csak az adott címre.
Megeshet, hogy playlistből nem érti meg az ilyen streamelési módot.Régebben próbálgattam én is, de ez elég megbízhatatlannak tűnt, meg macerás volt android alatt beírni. Nekem külön fut egy tvheadend, így csatornaváltás is lehet a muxok közt a kliensen. Win-re meg például a mediaportal tud hasonlót. De azt csak egy próba erejéig használtam.
-
nfsu17
veterán
Odáig eljutottam, hogy smartdvb-ben udp-n streamelem a teljes transport stream-et.
kb 22Mbit/s.
Megadom a cél ip címet (a próbában ez a pc-m, tehát ugyan oda stream-elem vissza), majd a vlc-be beírva a linket:
udp://@ipcím:8888
És mint az álom, úgy jön vlc-ben a ts stream.De ha playlist.m3u-ba teszem ezt a linket bele (a cél ip-t kijavítva a media player címére), akkor media playeren meg sem nyikkan a fájl, adás sincs, csak egy próbavillanás, hogy megnyitja, de ki is lép.
De pl a fixtv ip címe egy ilyen m3u fájlban simán megy. -
nfsu17
veterán
-
Kernel
nagyúr
Szövegértelmezés:
A felsorolt példákat a cselekmény súlyára kell vonatkoztatni, ahhoz hasonlókra kell értelmezni. A példabeli eseteket vesd össze a jelen topikban elkövetett bűncselekmény súlyával!
Nevetséges!
Azért, mert valaki képtelen az értő olvasásra, nehogy már engem oktasson ki...
-
Kernel
nagyúr
Ezt te magyarázod bele, gyerekes butasági alapon. Nevetséges dolgon lovagolsz, inkább meg se szólaltál volna, vagy olvasd el a 8. pontot. Ezt csinálod:
8. „Trollkodás”: téma- és közösségromboló provokáció.
Hol élsz ember, különben is... Lehetne beszélni az adathordozók árába beépített szerzői jogdíjról is, de kit érdekel...
Menj, jelents fel a moderátornál, de engem ne taníts olvasni, mert elolvastam.
-
Kernel
nagyúr
Kérdezz meg egy moderátort, ha nincs jobb dolgod, mint fontoskodni:
10. „Warez”: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).
Ezeket elkövette a fórumozó igen vagy nem? Értelmes hozzászólással kellene inkább kitölteni egy topikot, nem felesleges trollkodással.
-
vkp
aktív tag
-
Kernel
nagyúr
Igen, konkrét források, linkek megadása, eljárások és módszerek leírása szabálytalan, tehát a hozzászólásod teljesen felesleges, öncélú "rendőrködés", hangulatkeltés.
Ilyenkor az jut eszembe, amikor HDD-témában segítettem valakinek egy Linux-loader legyalulásában, ott is beszólt valaki fontoskodó, hogy tilos a warez!
Ne legyünk már nevetségesek...
(Még akkor is, ha a loader lehetett egy Windows "okosító" maradványa, de a HDD gyári állapotba történő hozása nem warez, sőt legalizálás alapját is képezheti.)
-
m_kovacs
tag
A wint nem telepítem újra ez miatt.Nagyon belaktam már. Inkább lemondok az usb-s tunerről. esetleg veszek egy asztali boxot.
A hivatkozott link alapján sem találtam hasznos információt.(az első 40 ből 39 az xp ről szól)
Szerintem (s ezt nem először tapasztalom) a fellépő hibának semmi köze a hibaüzenethez.Az olvasottak alapján a hibaüzenetet több hiba is kiválthatja.Magyarul, meghatározhatatlan a pontos hiba.
Színesíti a dolgot:ma reggel 7 körül feladtam a kísérletezést(még mindig a 10-es hibakód).Úgy tíz óra körül (addig olvasgattam a neten más témában) csak úgy kíváncsiságból eszközkezelőben letilt, engedélyez.(amit már vagy százszor megtettem az elmúlt napokban), és működik!Most még megy, de az eddigiek alapján nem kell örülnöm, ez nem végleges.A gépen semmit nem állítottam, csak neteztem, és egyszer csak be tudta tölteni a driver-t. Lehet erre valami értelmes válasz? Nem szoktam fórumokon minősíteni a wint, pedig lenne rá ok
m_kovacs -
-
azbest
félisten
Hát sajnos az alcor duo és a többi Afatech AF9015 chipsetes tuner nem működik win 10 alatt. Sőt, a win update felteszi a legújabb ismert drivert, azonban tényleg lefagy vele.
Nekem csak egy ilyen tunerem van, de régen nagyon elterjedt chipset volt. Egy időben ez vot a szürke olcsó kínai usb vevőkben. Linux alatt viszont örökké működni fog -
Kernel
nagyúr
Az sem szenzor (nem IR-vevő), hanem adó, vagyis infra LED van benne. A többi szöveg ritka nagy kamunak tűnik.
Beépített szuperkapacitás, IC, nem kell tölteni, még szép. Nem is férne el benne szuperkapacitás, de nincs is erre szükség a működéshez. Házilag is lehet csinálni:
https://www.youtube.com/watch?v=9JT8OV_iyiE
https://www.youtube.com/watch?v=F1KL_8KiGh8Csak egy példát mondok: LG plazma TV szervizmenüje gyári szerviztávval érhető el. Ennek megkerülésére netről le lehet tölteni néhány mp3 fájlt. PC-re a hangszóró helyett IR LED-et kell kötni (soros ellenállással), lejátszom az mp3-at, infrán levillogja, amit kell, be tudok lépni a szervizmenübe.
Ez persze annak köszönhető, hogy az IR-vezérléshez szükséges impulzusok a hangfrekvenciás sávba esnek.
-
Márton
nagyúr
Nem, egy lg 3dtv tudja simán.
Azért gondoltam, nálam nem is lesz gond.
De ha szülőknél is szeretném néha használni, ott a PR-től függ már minden.Itt használ valaki ilyen Amiko boxot?
Illetve még ezt találtam 9 ezerért (!):
Alcor 3500
Van tapasztalat valakinek? Ez mondjuk nem fogad kártyát. -
Márton
nagyúr
Köszönöm szépen!
A DVB-C szabvány még nem teljesen tiszta számomra.
Nálunk Digi van, szülőknél PR Telecom. Menne mindkét helyen egy ilyen beltéri?
A Digit gyanítom, mert olvastam, hogy az nem kódolja külön az adókat, de pl. a UPC igen.
És a PR? Eddig a szülőknél egy hagyományos tv-be volt bedugva az antenna, tehát analóg módon, de gondolom a kábelen jönnek a digitális csatornák is. Kártyát kell kérnünk, vagy azt nem is adnak, csak saját beltérit? -
törölt tag
Nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy a lehetőség már nagyon régóta adott, meg is valósítható, nincs semmi akadálya. Mégis a sok istenített sw kínlódik, vagy legalábbis gyerekcipőben jár ilyen szempontból. És ezt a gyenge megvalósítást is képesek fantasztikus vívmányént említeni. Sok sw arra sem képes, hogy egy multiplexen belül válthass másik csatornára ha esetleg felvennél, vagy akár Timeshiftet indítanál. Pedig mind a két megoldás egy nagyon egyszerű dologra vezethető vissza: adott multiplexen ígyis-úgyis több csatornát fogsz egyszerre. Megoldani ezek egyszerre történő dekódolását már nagyon régóta nem kihívás sem sw, sem hw szinten.
Bár ha azt nézzük, hogy a transportstream formátum kezelése a mai napig problémás a legtöbb lejátszónak, miközben egy az MPEG2-nél is régebbi szabvány...
-
törölt tag
Az rengeteg. Nálam az M4 Sport HD átlag 3% terhelést jelent. Szóval igen, az a 9-13% sok. Elég csúnya ha ez DXVA-val ilyen sok.
bzoley: Nálam is voltak vele vételi problémák. A királyi multiplexeket a gyári sw pl szinte soha meg sem találta, ProgDVB és DVBViewer is kínlódott vele sokat. Időnként mindenféle ok nélkül leesett a jelszint 5-6% környékére bármelyik muxon. A lakásban gyakorlatilag minden kábel ki lett cserélve, de ez sem segített rajta.
Méretileg pedig hatalmas. Eleve nem is tudtam a gáp hátuljára dugni, mert letakarta volna az összes többi USB csatlakozót. Hosszabbítóm pedig nincs. Emiatt a monitor oldalán levő USB portban használtam, de a mellette levő ezáltal használhatatlan volt.
De hogy pontosan mit is jelent az, hogy nagy? Az Aver TD310 negyedakkora ha van. Sajnos összehasonlító képet nem készítettem róluk.
DVBViewer-t meg utálom. Nem igazán fogott el tőle az "ezdekurvajó" érzés. Sőt, mikor a Terratec a saját Homecinemaját lecserélte DVBViewer-re, akkor az egyértelműen visszalépés volt kb minden szempontból.
attilav2: A korai szériás A757-ek esetén volt ez probléma. Azóta frissítve lett a hw és Magyarországra már csak az újabb verzió jön. Verziószám nem változott, az egyik chip lett újabb verzió rajta. Panasonic NM88472 frissült NM88473-ra (plusz kissé eltér a PCB színe, de ez apróság). Az utóbbi verzióval az összes mux jelminősége 100%. Ami esetleg zavaró lehet az a SR és moduláció álíthatatlansága. Ezeket a paramétereket csak a stream-ből képes kiolvasni. Állítólag hw korlátozás, mert más tunerekkel az AVerTV-ben állítható ez a paraméter. Egyébként nem probléma, megtalál minden muxot még a régi verzió is.
-
superg
senior tag
Nem sok az?Nekem az Astrometa-val 2-3%-ot mutat a feladatkezelőben.HD csatorna , i3-4330 proci sima IGP-vel. Egyébként tényleg az analógnál volt ez a usb-s tunerek hátránya.
Nyilván ebay-es cuccnál a gari illetve egyeseknél a megbízhatóság a rizikó,De az enyém is rendesen működik.kopp-kopp.
(#16772) Gróf... Azért ez egy értelmes hsz volt.(#16773) daa-raa Mi az hogy roppant nagy a mérete?
-
attilav2
őstag
Az usb nek nagy az overheadje, jobban terheli a procit, ezért nagyobb az esélye hogy szaggasson kockásodjon a kép, különösen ha több minden fut mellette. Mohdjuk laptopnál más alternatíva nincs, esetleg minipcie, expresscard. De nem sok olyan laptop van ami ilyen bővítőhellyel rendelkezik, illetve az antenakábelt a minipcie kártyához bajosan tudod bevezetni, az expresscardhoz be lehet mert azt eleve úgy designolták hogy hozzáférhető legyen, de ritka mint a fehér holló, a foglalat is a kártyák is. Usb tunernél, különösen asztali gépnél, megvan a lehetősége hogy vagy a kütyü vagy az usb foglalat tönkremegy. Asztalinál a port magasabban van, a tuner a "levegőben lóg" ha erre még csatlakoztatom a fémcsatlakozós rg6-os jóminőségű(trishield) koaxot akkor lefelé húzza a tunert, egy idő után meg vagy a foglalat vagy a tuner kontaktos lesz. Laptopnál még elmegy mert az usb port pont az asztal síkjába esik, de ott is vigyázni kell véletlenül meg ne rántsuk a koaxot. Lehet persze usb hosszabbítót használni de ez ronthatja a jelátvitelt. Ezért is vettem anno a pci-os technisat cablestar hd2-t, ami még mindig jól szolgál, de az alaplapokról eltűnik a pci foglalat így váltanom kell. Az avermedia val annyi aggodalmam van hogy nem vagy nem teljesen bda kompatibilis így esetleg nem megy vele a dvbviewer, amit megvettem. Progdvb vel a leírás szerint, ez is van olyan jó mint a dvbviewer, a sima verzió ingyenes is, de felvenni csak a pro tud és azt megintcsak meg kéne vennem. A másik aggályom hogy mi van ha a digi közszolgálati transpondereket nem fogja rendesen, többeknek is volt ilyen problémája különféle tunerekkel, a tbs support reagált a problémára és javította. Kérdés hogy az aver mennyire lenne készséges. Tbs 6618 pont annyiba kerül mint ez az aver, de csak dvb-c t tud, de dvbviewer kompatibilis és van CI foglalata, de nem tudom ci+ cam+kártyával menne e.
-
törölt tag
Annak a tunernek meg is vannak a maga korlátai. El lehet vele bohóckodni. A gyári sw-t mondjuk el kell felejteni, mert egy hulladék.
Az AVer-rel semmi érdemi gond nincs, a saját sw-e is egészen rendben van. Hülyeségei annak is vannak mondjuk, de melyiknek nincs? Ráadásul a garancia miatt nem annyira zsákbamacska, mint az Astrometa. Utóbbiból időnként elég sok a hibás, vagy gyorsan elhaló példány. Ráadásul roppant nagy a mérete is.
Persze kinek mik a preferenciái.
-
csabi63
senior tag
Ártatlan vagyok, a Youtube variálta át a fájlokat. De töltöttem fel két 1 perces eredeti TS4-et, egyenesen a box-ból. Nincs vele igazából problémám. Egyébként sem konvertálok, mert minek. A VLC simán eszi a TS-t. Még a tablet is viszi, de azt inkább nem erőltetem. Sok helyet foglalnak a fájlok, meg nem azért van a tévé, hogy 8 hüvelyken folyassam ki a szemem. Amit eddig konvertáltam, azt is csak tesztelésből csináltam.
1.
2.@cigam Szívesen.
-
azbest
félisten
Frissen telepített Win10 tabletbe bedugtam az af9015 tuneremet, automatikusan feltette rá a 9.6.3.1-est, nem kellett külön telepíteni. Ezzel szépen kresselt is ahogyan kell csatornakeresés közben
Fetettem az újabbat, hát azzal is. Szóval tényleg kapufa, az is amit a win 10 tesz fel, meg az újabb is.
Még hubbal is próbáltam, hátha kevés tápot ad az otg-n a tablet. -
unravel
őstag
Meg kell szenvedni vele. Patchet lefuttattad?
Azt eddig nem írtam le h nekem az volt vele a baj h néha lemaradt pár éjfél utáni műsor.
Viszont szép részletes leírás van szinte mindenhez.Végül maradt nekem is a xmltv port .hu.
Szerk: animaret ma probaltam, volt musor ami hibasan jelent meg. Az ini fajl kijavitasat meg nem ertem.
-
azbest
félisten
Ja ott az mk808b plus 4 magos amlogic soc-os készülékre gondoltam. Úgy láttam a geekbuying fórumon, hogy nem hivatalos openelec port tán van rá. Az alá pedig elvileg tvhedend is tehető. De tisztán ubuntut nem láttam, bár nem olvastam végig. Multiboot-ot meg akarják csinálni, úgy ahogy az odroidon van.
-
Bozek
nagyúr
Megfejtettem a problémát, a Recording Service eltávolítása után már működnek a MindigTV-s csatornák. Újra felraktam és megint nem mentek. Letiltottam RS-ben a Winfast PxDVR3200H-t, mert arra nincs antenna dugva és így már jó. Pedig nem állítottam el benne semmit és a Windows újratelepítése óta már néztem MindigTV-t. Na de mindegy, a lényeg, hogy megoldódott.
-
Kernel
nagyúr
A TransEdit önmaga dekódolja a jelfolyamot egy lejátszóval, így ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy a VLC-n van adás, a DVBVieweren nincs. Nem sokkal több közük van egymáshoz ilyen szempontból.
DVBViewer / Beállítások / Hardver / Eszközök újraérzékelése szokott segíteni inkább, amikor elveszti az eszközöket. Ilyen előfordulhat az USB-konfiguráció valamilyen változása, "kavarodása" miatt például.
-
SUPREME7
őstag
[ Xepg | DVB Viewer - EPG letöltés, kezelés, importálás ]
Remélem sikerült érthetően leírni, ha valami nem világos, kommentbe jöhet.
-
azbest
félisten
Kábelen kevesebb a hibajavítás, mert zártabb az átviteli közeg. Levegőben és műholdon és a dvb-c2 szabványban eleve több hibajavítási szint van. Minél több a hibajavítás, annál kisebb a sávszél.
A vbr helyett statisztikai multiplexelés van, hogy a lehető legjobban ossza el az adott fix sávszélességet a muxban lévő csatornák közt. Ez akkor segít, ha sok adást kell bepaszírozni és arra számít, hogy nem minden csatornán van mozgalmas jelenet ugyanabban az időben. A mux sávszélessége viszont fix, nem változik, ha nem töltenék ki teljesen, akkor null csomagokkal kell kitölteni a helyet.
A neten ahogy olvasom a 6.9MSymbol * 8 bit (256 qam) = bruttó 55.2 Mbps,
a red solomon hibajavítás miatt 55.2 * (188/204) = 50.8 a nettó sebesség.
Nem tudom a tarrnál hogy jön ki 42 körülre, valami turpisság van, lehet mégsem a teljes nyers muxot menti. Mondjuk nem használják ki a sávszélt és a null csomagokat eldobja.Ha vissza számolom a tarr adatokból, ahol a symbolrate és a sávszél adott.... [link]... ez mondjuk legyen 7 és akkor qam 128 kell legyen valójában a moduláció.
Persze most csak a wikiből nézett képletet figyeltem [link] -
azbest
félisten
Hát.. a 128qam 8MHz sávszél mellett 44,88 Mbps a wiki szerint, a 256 quam 51,29 Mbps. Persze a symbolrate valsz befolyásolja még a végső számot, mivel nem írnak részleteket, így gondolom ez a max. Szóval lehet, hogy a tarr paramétereivel befér a hardver limitjébe a full mux is.
-
Nagyon köszönöm!
746000 kHz van beállítva, 8 MHz-es szélességgel -- mindez úgy, hogy az ablakból a Széchenyi-hegyi adó néz vissza rám.
A pontos hibaüzenet az alábbi:Digital broadcasting:
The selected digital tuner does not support the specified parameters.
Please check the preferences.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvb-t://frequency=746000000:bandwidth=8” MRL-t.A DVBviewer ellen a vírusirtóm tiltakozik.
Köszönettel. MaCS
-
Sajnos nem jött be, a VLC menüje is más már egy kicsit, de logikusan beállítva sem jutok el odáig, hogy adást lássak. Aszongya, hogy:
"Digital broadcasting:
The selected digital tuner does not support the specified parameters.
Please check the preferences.
A bemenet nem nyitható meg:
A VLC nem képes megnyitni a(z) „dvb-t://frequency=746000000:bandwidth=8” MRL-t."Esetleg más program, amivel próbálkozhatom?
Köszönettel: MaCS
-
korcsi
veterán
Nekem egy ilyet készített a scan:
Kossuth rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2251:201
Petőfi rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2252:202
Bartók rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2253:203
Dankó rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3701:217
M1:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:5000:103:1
M2:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:5100:33:3
Duna:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:2103:2203:9
Duna World:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:2104:2204:11
Voice of America:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3501:214
Oldies Rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3901:216
Mária Rádió:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3201:219
Hitradio Ö3:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:4201:220
hírTV:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:200:201:27
Tarr Teszt 2:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:1580:1585:159
Tarr Teszt 3:176000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:101:110:160
Duna World HD:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:1104:0:12
Rádió Antritt:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2501:207
Gong Rádió:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3801:208
M1 HD:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:1101:0:2
M2 HD:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:1102:0:4
OzoneFM:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2401:206
Duna HD:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:1103:0:10
Class FM:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2701:204
Fortuna Rádió:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2901:209
Juventus Rádió:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:780:205
Katolikus Rádió:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3101:218
Bayern 4 Classic:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2601:212
RTL RADIO:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3401:213
Hits Rádió:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:3601:210
FM4:184000000:INVERSION_AUTO:6875000:FEC_NONE:QAM_256:0:2801:211 -
klaczi
aktív tag
Amikor a Digi kalamajka volt nálunk feltünt, csak a nappaliban levő HT-PC működik többé kevésbé rendesen. Akkor raktam át a Delockot egy másik gépre amiben egy PCI Technotrend tuner ment.
A Technotrendet letiltottam és bedugtam a Delockot. Elindult a Win telepítő és feltelepített "valamit". Mikor DvbViewert (jogtiszta) elindítottam persze se kép se hang. Kijelöltem neki a Dvb-C "valamilyen" tunert és ha jól emlékszem a program újraindítása után minden további nélkül működött. Nem kellett hangolni vagy bármit is tenni vele.
Én is meglepődtem, mert megjelent az összes csatorna és némi kockásodás árán lehetett vele tévézni.
Aztán hála Digis szerelőknek helyreállt a rend és minden visszakerült a helyére.
Viszont a HT-PCben nem szereti, ha másik USB aljzatba dugjuk mint ahonnan először telepítve lett. Nem néztünk utána, bár szerintem megoldhtó lett volna, ha utánajárunk.
No..........ezért gondolom, hogy a Delock nem rossz választás és az is lehet, hogy az occo kínai tunernek sem fogsz örülni.
Tehát, a kérdésedre is válaszolva szerintem legalább is Win7 alatt bármelyik BDA drájverrel mennie kell. -
klaczi
aktív tag
Több mint egy éve használjuk a Delockot Win7 és DvbViewerrel, DVB-C Digi előfizetéssel.
Gond nélkül megy.
A hozzáadott lemezt be sem tettem a gépbe.
Mikor a házban kábeltévés zűrök voltak még a Digi eredeti box is elhasalt. A Delock meg vidáman ment ugyanarról a kábelről.
Nekem kimondottan jó véleményem van róla. -
zichie
senior tag
Ha csak dvb-c miatt kell tuner, akkor vehetsz olyat is, amiben nincs dvb-t csak dvb-c. Nekem pl. egy ilyen van, ezt próbáltam digikábellel, upc kábellel, winXP, win7, linux alatt, dvbviewer, altdvb, smartdvb, vlc, tsreader, tvheadend progikkal. Mindenhol kifogástalanul működik. Persze picivel drágább, de valamit valamiért.
-
korcsi
veterán
-
azbest
félisten
Valószínűleg realtek chipsetes RTL2832P (DVB-T) + RTL2840 (DVB-C) vagy Si2165 (DVB-C). Azt nem tudom, hogy milyen ezt melyik rádiós chippel párosítják. Aminek van szabványos bda drivere, annak mennie kell és szerintem ennek van. [link]
Linux alatt valószínűleg még nem támogatott (a rev2) [link]
szerk:
Realtek RTL2832P, USB-interface
Silicon Labs Si2165, DVB-C/T demodulator
Silicon Labs Si2148, RF tuner -
zichie
senior tag
-
-
törölt tag
Üdv. Meg lettem lepve egy Trust 18253 usb-s dvb-t tunerrel. Laptophoz van, tökéletes képet ad Windows 7 alatt vlc-vel, ubuntu 14.10 alatt pedig vlc-vel, és Kaffeine-l is.
Viszont csak ennyit lát:De ezeket kristálytisztán. Se RTL, se TV2.
Debrecen belvárosában vagyok, Debrecen-Komádira vagyok állítva, ahogy a mindig tv honlapja ajánlotta, de rápróbáltam az általa ajánlott többi adóra is.Mivel van hozzá átalakító, ezért a saját antennája helyett ráraktam egy Sencor SDA-500-at de azzal is ez a helyzet.
Vajon mit nem csináltam jól?
-
Kernel
nagyúr
Itt arról van szó, amikor nem a tunert, csak a lejátszót használja. Megállítja, ekkor a lemezre ment egy apró (általában rejtett) fájlt, amiben a pozíciót tárolja.
Legközelebb bármikor nézi ugyanazt a videót, onnan tudja folytatni. Illetve feldob egy kis ablakot, amiben lehet választani, hogy az elejétől akarom, vagy nem.
-
Mike88
senior tag
Ezt a stílust a haverjaidnak add le! Idegenek nem beszélnek így egymással! Ha szemtől szembe állnánk, függetlenül egymás közötti korkülönbségtől, erőviszonyoktól, farokmérettől, ilyen stílussal nyilván nem indítanál. Úgy gondolom ezt mindenkinek tartania kellene a neten is, itt sem másabb a helyzet, nem kell egymásba gyalogolni.
Fogalmad sincs, hogy hol s mire használnám föl, fogalmad sincs, hogy eddig mennyi pénzt költöttem erre (semmit!). Miből gondolod, hogy felelőtlen vásárló vagyok, miből jött ez le, miből mertél erre következtetni? Épp arra várok, hogy legyen végre egy kínai "szar", ami nem 13 ezer forint, mert nekem ennyit nem ér meg a dolog, 2. tunernak lenne egy DVB-S boxba (ami androidos). Itt nem arról van szó, hogy kitudom-e fizetni vagy sem, hanem arról, hogy nem adok érte ennyit 2. tunerként, ha ennyiért már kapok egy komplett boxot is, amibe nyilván több mindent kellett beleszórni, szóval ezért tartom irreálisnak a 10 ezer feletti összeget. Van egy RTL2832U+R820T chipes stickem, de ezt is windowshoz vettem, nem androidhoz, viszont azzal nem számoltam, hogy le kell ezt írnom ahhoz, hogy ne legyen velem bárki is arrogáns. -
jolti05
őstag
Opciók.
Régebbi verzióval is úgy sikerült elérni, hogy létrehoztam a Transponders mappába egy .ini-t és a következőket másoltam bele (itt találtam a fórumon) :
[SATTYPE]
1=4000
2=Digikabel Budapest
[DVB]
0=12
1=121500,5,6000
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=386000,5,6900
7=394000,5,6900
8=402000,5,6900
9=738000,5,6900
10=770000,5,6900
11=778000,5,6900
12=786000,5,6900
13=794000,5,6900
Az előbb ennek segítségével a DVBviewer 5.3-ban szkennelve 98 csatornát találtam, viszont ha bármelyikre kettőt kattintok a listában, leáll a program működése... -
ZollR
tag
Figyelj nem tudom másképpen megfogalmazni azt a tényt hogy értelemszerűen csak azok a lábak játszanak amik be vannak kötve. A beszélgetés arról zajlott, hogy esetlegesen egy érintkezési hiba okozhatja-e a szaggató képet a vevőn? Erre írtam azt, hogy nem, mivel ha nincs konktakt egy lábnál akkor a kártya sem megy, és nem "csak szaggat a kép". Ez szerintem egyenesesen előrevetíti azt is hogy ha egy láb nincs bekötve akkor nincs kihatással a kép minőségére, ... mert ugye amúgy sincs bekötve. Tehát egy esetleges kontakthiba csak a bekötött lábakat érintheti, így tehát idézek magamtól: "Ha egy láb kimarad mert nem érintkezik a PCIe interfésznél a kártya sem indul." Nyilván bekötött láb. Megtanultam, máskor hozzá fogom tenni!
A kijelentésem szerintem nyilvánvaló volt, mindenki számára az, de csak neked szúrt szemet. Persze tudom vannak akiknek szint úgy, de csak te ragadtál billentyűzetet, hogy megoszd velünk, hogy tévedésben élek.
Igen persze, "megcáfoltál", és ez biztosan jól is esett. Gondolom mindenkit kijavítasz aki a "pi"-t 3.14-nek hívja, hiszen az egy nem szakaszos végtelen tizedestört és igen is van értelme 8milliárd helyi-értékig felmondani, mert az úgy pontos. Másképpen pontatlan.
Mondj egy jobb szót erre mint az okoska, és akkor kicseréljük a kijelentésemet. Legyen a minden lében kanál? Vagy az akadékoskodó? Esetleg a tudálékos?
@zichie: köszi!
-
ZollR
tag
Jaj de szeretem az ilyen wikipedia linkelő okoskákat.
Nyilvánvalóan azokra a bekötésekre gondoltam amiket használ is a kártya. Amiket nem használ azokban amúgy is mind egy hogy van-e kontakt vagy sem. Ha azok közül nincs kontaktban akár egy is akkor nem darabos lesz a kép, meg szaggat hanem el sem indul a kártya. -
törölt tag
Ott akadok el, hogy nem tudom az ACamd miként használja az oscam-ot. Nem tudom kibogarászni, hogy mit kell konfigolnom. A DVBViewer-el tudtommal nem kell sokmindent csinálni, mivel van valami plugin az XBMC-hez, ami kezeli azt. Az is eredmény lenne a DVBViewer-el tudnám nézni.
Ha jól értem akkor valami ilyen kapcsolat lenne:
SmartCard Reader <-> Oscam <-> ACamd <-> DVBViever (MediaPortal, ArgusTV, stb.) <-> XBMC (ha azt akarom frontend-nek)
Az oscam-acamd kapcsolat kellene most. Azután az acamd-dvbviewer. Utóbbihoz úgy láttam az mdapi a megoldás, de csak találgatok. Bújom a fórumokat, de nem tiszta a dolog.
-
zichie
senior tag
Az emu is olyan mint a torrent. A torrentet lehet legálisan is használni, pl. ingyenes linux disztibúciókat letölteni, tovább megosztani. Az emu is ilyen. Pl. mi van akkor, ha az érintett csatornákra érvényes előfizetése is van, de a kártya és a modul nem működik pc-ben, mert ott nincs még ci+ rendszert támogató tv tuner, azonban az érintett csatornák mennek emuval? Továbbá vannak olyan esetek, amikor nem azért kódolt egy állandó vagy ideiglenes adás (jelfolyam), mert előfizetéses, csupán technikai okai vannak. Pl. elő sem lehet fizetni rá. Ez főként műholdas (dvb-s(2)) forrásra jellemző, ahol akár többszörös többletköltséggel jár a kódolatlan sugárzás, mint a kódolt. Erre példa a skandináv közszolgálati csatornák egy része. Ezen kívül léteznek olyan ca rendszerek, amelyek nem chipkártyások, pl. a BISS-1, ahol a jelfolyam megtekintésére jogosult egy kulcsot kap a jelfolyamot sugárzótól, akivel leszerződött. A BISS-1 viszont már elég ritka, mert felváltotta a BISS-E, ami már kártyás. A PowerVu sem kártyás rendszer, igaz itt tudomásom szerint nincs emu támogatás.
Feltételezem, hogy badhead dvb-c (kábeles) forrásra gondolt, ami valóban illegális, kivétel, ha az erintett csatornákra van érvényes előfizetése és a fent említett ci+ támogás hiánya miatt csak így tudja igénybe venni pc-n dvb-c tunerrel a szolgáltatást, amire előfizetett. -
zetecR
addikt
Ahhoz nagyon béna vagyok...
Azt a pár földi adót szerettem volna megtalálni vele (igazából az M1HD kielégíti összes ilyen irányú igényemet), de TV/Radio -> Scan channels-nél elakadtam; műholdak, grouppok, transponderek...
Nem talált semmit.Kernel: USB-s stickem nincs, de megpróbálom a DVBViewer-t, hátha az jobb.
-
Kernel
nagyúr
Azért az sem egy normális dolog, egy jó leválasztó az RF-jelben csak minimális csillapítást okozhat, ami normál jelviszonyok esetén nem jár észrevehető hátránnyal.
Más a helyzet, ha eleve gyenge a jel, vagy hibás a tuner, mert elszállt a bemeneti előerősítő fokozat.
Egyébként digitális tunernél is szükséges lehet a galvanikus leválasztó, mivel földhurok miatt keletkező probléma jellemzően nem azon múlik, hogy vétel analóg vagy digitális. Hanem például a számítógépet és a TV-t összekötő jelúton.
- Hiába van digitális tuner, attól még földhurok esetén a PC - TV közötti analóg hangkábelen kiegyenlítő váltóáram indul meg, ami a hangban búgást okoz.
- Ha a videojel analóg formában megy át, arra is zavar fog ülni. Tehát ezekben az esetekben kell a leválasztó.
- Ha a videojel és/vagy hang digitális formában megy (DVI, HDMI, optika), az viszont már érzéketlen a földhurok jelenségére. Különös tekintettel arra, hogy a DVI/HDMI szimmetrikus (földfüggetlen) jelátvitel elvén működik, vagyis árnyékolt érpárakon közlekedik.
Az alapsávi analóg jelátvitel viszont szimpla árnyékolt kábelen történik (földelt, aszimmetrikus, koaxiális), ahol az árnyékoló harisnyán létrejövő bármilyen feszültségesés közvetlenül beleszól a jelbe, hozzáadódik.
De itt az alapsávi jelről beszéltem, nem a digitálisan modulált antennajelről, ami szintén érzéketlen a földhurokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest