- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Epson nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
bena_butus #19085 üzenetére
Ápr 12-én rendelt csomagom tegnap került a postához. Sajnos normális. Az előtte rendelt csomagok még lassabban értek ide és sajnos a Posta sem kapkod (as always).
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #18995 üzenetére
Nekem hiába nem változott a frekvencia és a csatorna helye, újra fel kellett vennem őket. Gondolom a DVB-T2 átállás miatt mókoltak valamit a muxon.
-
golya87
őstag
válasz
MrCsiT #18892 üzenetére
Nekem egy ilyen kis vackot rakott fel a szerelő. Szabad rálátás, 1km-nél nem nagyobb távolság a toronytól, tökéletes működés.
Egyik kolléga linkelt ide anno sablonválasz linket, ott le volt írva az antenna téma. -
golya87
őstag
válasz
SwissAirplan #18739 üzenetére
Hello
Nekem UPC Directem van. HP N40L szerverben egy TBS quad DVB-S tuner. Debianon fut docker-ben egy OSCam smartcard olvasóval és egy Tvheadend szerver. Kodi vagy VLC klienssel bárhol tudom nézni Wifi-n, vagy VPN-en távolról is. (igaz ehhez a 4G kevés, hamar elfogy az adatkorlát)
Viszont a minőségbeli próblémán az én setup-om se segít.
-
golya87
őstag
válasz
Toninho13 #18489 üzenetére
Nekem az XMLTV benne van a konténerben. Hogy ez gyárilag(tvheadend) van benne, vagy a készítők (linuxserver) tették bele, azt nem tudom. (bár most ezt kézzel frissíteni kellett, mivel a gyári régi és hibás). Ezt a verziót én el tudom indítani a tvheadend-ben belülről, sőt a csatorna lista elkészítése után bentről tudom időzíteni (cron) is.
Az XMLTV gyárilag (tv_grab_huro) a port.hu-ról szedi az igét. A webgrab++ tud részletesebb leírásokat (máshonnan) is, de a tv-s felhozatalnak ez is bőven jó.
Nekem is ez a verziós Tvheadend van, OTA viszont totál ki van kapcsolva, régebben volt, hogy meggajdúlt tőle a tuner és volt hogy hibás (vagy román) volt a UPC-nek hála.
Ez talán segíthet a scripteden:iconv -f iso-8859-1 -t utf8 /home/hts/xmltvguide.xml > /home/hts/xmltvguide.tmp
-
-
golya87
őstag
válasz
Gerasz #18239 üzenetére
Egy Pi3 elég és hozzá egy USB-s DVB-C tuner (vagy több), rá mondjuk OSMC vagy LibreELEC. Erre a rendszerre még kell egy tvheadend szerver. Az egészet beállítod és kész. Korábban vagy itt, vagy a DVB fórumban volt ajánlott DVB-C tuner és azbest posztolt a tvheadend beállításról is.
-
golya87
őstag
válasz
wassermann #18146 üzenetére
Négy DVB-T tunert elbírt nekem. A tunerek közti távolságra kellett vigyázni az interferencia miatt.
-
golya87
őstag
Hello!
Ez szerintem mindenképp komolyabb állítgatást, szervezést igényel. Ha DVB-T adásról beszélünk, akkor a mux-okat kellene elosztani a két szerver között.
SAT-IP szerverként össze tudod kötni a két tvheadend-et (master-slave), a master szerveren pedig rendezed a csatorna listát. Van mód ott is két forrás kijelölésére egy-egy csatornának, viszont menet közben nem fog a csatorna alatt forrást váltani. Ezután elég csak a master szerverhez csatlakozni a kliensekkel.
Tvheadend oldalán elég jó leírások vannak, csak sokat kell keresgélni. -
golya87
őstag
Hello
Lakásfelújitásnál kértek tőlem segítséget, vezetékelésben. A Digi, ha UTP-vel ad netet a lakásban, akkor a tv-t koax kábelen hozza? Azt lehet osztóval több helyre kivezetni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
azbest #17746 üzenetére
Tegnap néztem pont a History HD-t és elgondolkodtam, hogy jó lenne több HD csatorna is. Aztán eltünődtem, hogy ha egyszer költözök, akkor ott milyen szolgáltató jöhet egyáltalán szóba a TV szerver mellé.
Igen, persze, megvan, hogy mely szolgáltató milyen sugárzást használ.
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Csak informálódó lenne a kérdésem, remélem nem szürke/fekete zóna!
Van most egy TV szerverem, amivel a meglévő előfizetésemet továbbítom az IP-s hálózatomra, a saját eszközeimre (RPi). Ez a megoldás jelenleg UPC Direct-tel és MindigTV-vel használható.
Van még olyan szolgáltató/csomag, ahol ugyanez megoldható? -
golya87
őstag
Lehet, hogy ez csak számomra volt új infó.
Ha a böngészőben ellátogatsz a http://tvheadend_server_ip:9981/playlist oldalra, akkor a Chrome letölt egy channels nevü fájlt, benne a csatornákkal a beállított sorrendben. -
golya87
őstag
Hello
Hétvégén beszéltük faterral, hogy ha a tv/sat koax kábelt ha feltekerem spirálisan, akkor romlik a jel.
Ez mennyire városi legenda? -
golya87
őstag
válasz
azimut #17556 üzenetére
Nem teljesen tiszta számomra, hogy csak kártyát, vagy kártyát és Conax modult (kártyaolvasót) kaptál?
Mert utóbbinál párosítás esete foroghat fenn. Ekkor csak olyan box jó, amibe modult is tudsz csatlakoztatni. Ez viszont már számomra ismeretlen terep.
Én MindigTV/UPCD kártya plusz Omnikey kártyaolvasóval nyomulok szerver kombóval. -
golya87
őstag
válasz
wwenigma #17449 üzenetére
Ettől féltem!
Kissé drága mulatságnak tartom, hogy két éven belül tönkremegy (ki másnál, ha nem nálam) egy jó minőségűnek titulált kártya és olcsóbban kijövök, ha veszek 80 USB -15%ért egy újat.Lakásbiztosítást lehet erre használni? Vagy ha az LNB hibátlan, akkor elhajtanak?
-
golya87
őstag
Hello
Van egy TBS 6982 DVB-S(2) kártyám, aminek az egyik frontend-je nem működik. TBS-szel levelezve hardver hiba, visszaküldhetem nekik és megjavítják. 30k-t ez nekem nem ér meg.
Tudnátok ajánlani szervizt, szerelőt, aki meg tudná ezt nekem javítani Magyarországon?
-
golya87
őstag
Hello
Ezt le tudná nekem fordítani "magyarra"?
"TBS6909 has 8 Tuners & Demodulators, but it only has 4 inputs, because it has a multiswitch inside, defining 4 inputs to receive 4 single polarity signals( Input0=VL; Input 1=VH; Input 2=HL; Input3=HH)"
Előre is köszönöm!
-
golya87
őstag
Igen, nagyvonalakban.
-
golya87
őstag
válasz
SBishop #16936 üzenetére
Ajánlani sajnos nem tudom, mert én teljesen más környezetben használom, így inkább csak látókörbővítés a célom.
Én TBS 6982-es kártyát használok Ubuntuval és a Thor-ról fogható UPC-s jeleget dolgozza fel.
A saját driveréről nem tudok nyilatkozni, mert egyszer nem használtam, de Crazycat folyamatosan frissíti a saját TBS driverét. Én is ezt használom, hibátlan. Van a TBS-nek CI fogadós kártyája is mind PCIe, mind usb-s kivitelben. Egyéb, kritériumaidnak megfelelő szoftverezésről nem tudok nyilatkozni, teljesen más elgondolással van megoldva nekem a tv. -
golya87
őstag
válasz
huliganboy #16827 üzenetére
Nincs előttem a hely, de szerintem csak bilincs kérdése az antenna felszerelése.
-
golya87
őstag
válasz
huliganboy #16825 üzenetére
Max egy kilométer, szabad rálátás. Túlérősített sajnos, erősítő nélkül pedig nem minden frekvenciát vett normálisan.
-
golya87
őstag
válasz
huliganboy #16823 üzenetére
Én csak szívtam egy hasonlóval egy évet, majd inkább beruháztam egy hagyományos antennába. Azóta is elégedett vagyok.
-
golya87
őstag
Hello
Linux alatt, hogy tudom kideríteni az usb tuner által használt firmware elérési útját?
-
golya87
őstag
Járt már így valaki?
Tvheadend-hez xmltv-vel szerzem be port.hu-ról az EPG adatokat. Ma vettem észre, hogy konkrétan egy napot késik az egész. A mai műsort hétfőiként jelzi, mára pedig a vasárnapit.
Hogy lehetne ezt helyre tenni? A szerver órája pontos. -
golya87
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16478 üzenetére
Sat vagy kábel?
-
golya87
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #16476 üzenetére
Valszeg én vagyok nehéz felfogású, de milyen átviteli szabvány segítségével jutsz műsorhoz? (DVB-T, DVB-C, DVB-S, egyéb)
-
golya87
őstag
válasz
golya87 #16466 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdésem.
Az volt a problémám, hogy az adott műsorhoz az xmltv csak a címet, epizódszámot, műsor típusát szedte le, de a műsor ismertetőjét nem.Belenéztem a tv_grab_huro fájlba és itt szerepel a leírásban, hogy a --slow argumentummal lekéri a műsor leírását is. Cserébe nagyon lassú, egy csatorna három napi lekérése kb harmad annyi időbe telik, mint a slow argumentum nélkül 80 csatornának.
-
golya87
őstag
Aki xmltv-t használ:
Nektek sikerült az adott műsor leírását is beimportálni a tvheadend-be? -
golya87
őstag
Hello
A port.hu-n kívül van még más (bővebb) magyar forrás, ahonnan tudok az xmltv-vel EPG-t varázsolni?
Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
MasterMark #16295 üzenetére
-
golya87
őstag
Folyamatosan bővülő és egyre teljesebb help/how-to/guide a Tvheadend 4.0-hoz.
http://docs.tvheadend.org/ -
golya87
őstag
válasz
azbest #16290 üzenetére
Tvheadend mellé kellene, így kb mindent megeszik a szerver.
A triax az négy tuneres, az inverto az 8.
A rendszer úgy lett elvileg megtervezve, hogy a kliens oldalon történjen a kódolás feloldása. Így tvheadend+oscam kombó mellé tökéletes egy ilyen tuner. (már csak a kábelezés miatt is) -
golya87
őstag
válasz
azbest #16288 üzenetére
Azért kérdezem, mert a jelenlegi dual tuneremet cserélni szeretném nagyobbra. (quad vagy octo)
Nézegettem a sat>ip cuccokat, de eléggé húzósak. A triax tss400-as tetszik és az Inverto iLNB. Az egyiknél a környezet tűrés a problémám, ugyanis egy kültéri szellőzőkémény fém sapkája alá menne, az Inverto-sat pedig komplexitásából adódóan kevésbé hibatűrőnek.
Így eljutottam oda, hogy hátha kábelösszevonással olcsóbban megúsznám a történetet. De ahogy néztem egy quad TBS tuner drágább, mint a tss400. -
golya87
őstag
Hello
Nem igazán vagyok otthon ebben a témakörben.
Van olyan eszköz, ami több koax kábel jelét (DVB-S) "közösíteni" tudja - mondjuk UTP-n keresztül - majd a célhelyen szétbontani?Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
azbest #16285 üzenetére
Ubuntu serverre tettem PC-n, csomagkezelőből.
A hts user futtatja, és a saját home-jában van a config mappa. Minden egyebet tudok változtatni, csak ezt nem.Network prefixnek (ha jól emlékszem a nevére) 0.0.0.0/0-t állítottam, így elvileg bárhonnan tudok csatlakozni hozzá.
-
golya87
őstag
Hello
Ti tudtok új felhasználót létrehozni tvheadend-ben? (3.9.2827)
Hiába kitöltöm az acces entries részt semmi.Az alap felhasználóval működik, amit telepítéskor hoztam létre. Egy jelszó nélküli kellene vlc-hez és webstream-hez.
-
-
golya87
őstag
válasz
envagyok #16204 üzenetére
Ezzel elvileg felrak minden firmware-t.
Az oscam pedig az oscam.user fájlban megadott jelszót és felhasználónevet kéri. Ha ez nem jó, akkor lehet indításkor nincs neki megmutatva, hogy hol vannak a konfig fájlok.
oscam -c /mappa/oscam_konfig
Esetleg a -b kapcsolóval egyből háttérben tudod futtatni az oscam-et. Ha ugyanezt beteszed az rc.local-ba (ebben egy linux-ot jobban ismerő erősítsen meg), akkor automatikusan elindul rendszerindításkor.
-
golya87
őstag
Hello
Valakinek sikerült már Tvheadend-be webrádiót beállítani IPTV inputnak?
MP3 stream-ről van szó, úgyhogy elvileg, "csak" tovább kellene dobnia, de nem akarja az igazat.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
Martin Eden #16180 üzenetére
lsusb parancs sem látja az összes tunert?
Nem lehet, hogy lehalt az usb hub? Nekem volt erre példa kétszer is. -
golya87
őstag
válasz
Martin Eden #16178 üzenetére
Azbest tuner oldalán van feltüntetve egy linux firmware-amit az openelec github oldaláról tudsz letölteni. Ha azt bemásolod a megfelelő helyre, az nem segít? (talán /lib/firmware)
-
golya87
őstag
válasz
sanya1111 #16166 üzenetére
Nem értem miért félted a hálózatot. Jobb esetben gigabites hálód van, ami legrosszabb esetben is feleződNE, ha az összes kliensed egyszerre használná mind a 100Mbps sávszélességét. Ha emlékeim nem csalnak, ehhez az összes DVB-T csatornát kellene egyszerre az összes kliensre küldened. Ezt szintén nem fogod, mert minek...
De lehet én értek valamit félre.
-
golya87
őstag
válasz
sanya1111 #16159 üzenetére
Ugye az adások a muxokon szerepelnek, amiket az aktuális számú kliensek vesznek. Itt annyi limitáló tényező van, hogy egy tuner egyszerre csak egy muxot tud venni. Így neked kell kimatekoznod, hogy egyszerre hány kliens hány féle muxot fog nézni. De ilyen árak mellett, szerintem belefér az 5 tuner.
Nekem is egy antennáról vette a jelet az öt tuner. Persze az osztó okoz jelerősség csökkenést.
Nem lehet, hogy az auto discovery miatt más muxokat is felvett a listába a tvheadend? Nekem ekkor jelentek meg többször a csatornák.
A Bozek-féle hozzászólást nem értem. Nekem linux alatt van egy tvheadend szerver, ami csatlakozik newcamd protokollal az oscam szerverhez és kész.
-
-
golya87
őstag
Hello
Valaki tudna adni oscam-hez egy jó indító script-et? Az azbest-féle sajnos egy ideje nem működik.
Köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
MasterDeeJay #15807 üzenetére
Ezt a QAM 64 vs 256 dolgot inkább úgy kell felfogni, mint a gigás vs 100 megás hálókártyát. A kábelen tud jönni giga, a gép is tudna vele mit kezdeni, de nincs amivel fogd a jelet.
-
golya87
őstag
válasz
MasterDeeJay #15804 üzenetére
És a megfelelő QAM kódolást is tudja?
-
golya87
őstag
válasz
k_petya #15779 üzenetére
Én mondjuk Ubuntu 14.04/12.04-en valósítottam meg az egészet. Oscam + Omnikey olvasó + Tvheadend. Működött MindigTV-vel, Azbest leírását felhasználva és működik UPC Direct-el.
Nem tiszta számomra, hogy használsz-e most kódkártyát, vagy sem. Amennyiben használsz, most ilyen módon működik a rendszered?
-
golya87
őstag
válasz
zichie #15758 üzenetére
Nem tudom mire jó a blindscan, így nem hiszem, hogy használtam volna. Tvheadend-ben favágó módszerrel egyesével vettem fel a 17 TP-t.
Ha van egy jó leírás, akkor ment volna, de a tbs féle leírás nálam nem működött. Crazycat scriptje pedig takarítást is tartalmaz, ígyaz simán felment.
Szabad tudni melyik TBS DVB-C tunert használod?Nekem kb 2-3mp a váltás, de boxnál én gyorsabbnak érzékeltem. De valszeg az xbmc+rpi frontend és a tvheadend+n40l backend koncepció miatt ennyi az annyi.
-
golya87
őstag
válasz
zichie #15756 üzenetére
Én egy TBS6982-t használok UPC Direct-hez. A gyári drivert nem tudtam 14.04-re felvarázsolni (user error), csak Crazycat driver-ét, viszont ezzel lassabb volt a csatornaváltás és voltak szakadásaim csatornaváltáskor. Utána kipróbáltam LJ Alves Tvheadend-hez módosított driverét és minden megjavult.Bár boxhoz viszonyítva lassúnak találom a csatornaváltást.
-
golya87
őstag
válasz
Spancer RE #15734 üzenetére
Konkrét eszközt nem fogunk tudni ajánlani, mert minden eszköz, máshogy működik az adott helyen.
Egy szimpatikus boltban, mondjuk MM, megveszel egy szimpatikus beltéri antennát, otthon kipróbálod és vagy megy, vagy nem. Három napod van visszavinni, ha nem működik.
Minél közelebb vagy az adóhoz annál nagyobb az esélye, hogy működik az antenna. A vasbeton falak és házak is rontják esélyeid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mobil flották
- Epson nyomtatók
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Yettel topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest