- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
használ valaki MyGica (Geniatech) T230 tunert DVB-C vételhez? Mert DVB-T-re nálam hibátlanul működik, viszont nincs kábel tv-m így nem tudom kipróbálni. Találtam leírást több helyen is, hogy működik. Eleinte elvlieg nem ment Windows alatt a DVB-C, de most már megy. Meg tudná ezt valaki erősíteni? Gondolom ezt elsősorban Digikábellel lehet megnézni.
Köszönet!
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akit érdekel esetleg, van egy hibátlan, minden tartozékával eladó DVBSky S950 PCIe DVB-S2 kártáym eladó. Kifogástalanul működik, Windows alatt (Media Portal, XBMC, DVBViewer, stb) és linux alatt is (pl. Openelec, VDR (én Archlinux alatt is használtam), XBMC/Kodi, stb).
Ami még nagyon fontos, a meghajtók elképesztően jók, nincs resume/standby bug Windows alatt sem, mint majdnem minden Tevii, Skystar, TBS kártyánál, és minden alapból működik (nem úgy, mint pl. a TBS, amivel csak szívás van, volt olyanom, brrr).
HTPC eladva, kártyát megtartottam, mondván, hogy jó lesz ez még és baromi nehéz beszerezni, de úgy néz ki, hogy nem fog kellene, így minek porosodjon a fiókban.
LINK
Privátot írjatok, ha kérdés van!
Tisztelet"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz golya87 #13501 üzenetére
Szia!
Látom, hogy linux alatt használod a tvheadend-et. Mit tudsz mondani a pvr működéséről? Mert amikor pár hete kipróbáltam, akár TVH vagy VDR alatt, egyszerűen siralmas volt, még a megállítás úgy ahogy működött, de a timeshifting előre-hátra tekergetés gyakorlatilag használhatatlan volt."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz zichie #13530 üzenetére
Ez egy nagyon korrekt szolgáltatónak tűnik. tetszik, hogy csomagokként lehet összeállítani, így nem kell egy rakat szemétre előfizetni, persze okosan van szétdobálva Elérhetők pl. a Digisport adók is, ráadásul HD minőségben, ez nagy szó! Mondjuk SportKlubot itt sem látok, lehet, hogy az analóg csatornák között van.
Persze így is elég borsos árat kell érte fizetni.
És valóban nincs HBO HD a kínálatban."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Watt25 #13511 üzenetére
Igen, tudom a korlátot, meg hogy sokkal jobban megéri SD adókat bevezetni, ilyesmi, de valahogy megint úgy érzem, hogy kis hazánkban szívóágon vagyunk ebben is, mivel DVB-C/S2-ön is alig van HD magyar kínálatban, bár már alakul ott a helyzet...
Reálisan nézve, a MindigTV nem is azokat célozza meg, akik HD-t szeretnének nézni..."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz spiritex #13509 üzenetére
Na jó, a pocsék azért túlzás volt, ha nem lenne HD adásom, akkor annyira nem is zavarna, de HD után nagyon érezhető a különbség. A fullHD különösebben nem érdekel, amikor töltök, kizárólag 720p-t töltök, mivel távolabbról semmi különbség nincs, vagy csak minimális, egyszerűen nem indokolja a méretbeli különbséget.
Ami a TV adásokat illeti, itt most nem kimondottan a DVB-T adásra, hanem pl a Digikábelre gondoltam, hogy a Sport2 mennyire viccesen rosszabb, mint a Sport1HD vagy a DiliSport1-2HD. Vagy pl. az NG(Wild)HD vs NG SD.
Természetfilmnél és focinál érzem nagyon a különbséget, és nem is a SportKlub híresen pocsék minőségére gondoltam, hanem jobb SD adásokra.Természetesen filmeknél is megvan, de ott valahogy nem annyira zavaró, sztem.
Nem tudok most sajna fotót küldeni, mert elutazok két hétre, de HD ready plazmán is pontosan ugyanúgy nézett ki az SD mint a fullHD-n, így pont olyan lesz, mint nálad És LCD-n még rosszabb a helyzet, mert azért egy Panasonic plazma képe még mindig lealázza az LCD-ket, sokkal természetesebbek a színek a plazmán, mint LCD-n.
-
gurabli
őstag
válasz Watt25 #13507 üzenetére
Gyorsan írtam és nem voltam elég pontos... Természetesen én is megtaláltam a frekvenciákat és onnan lestem le, de a sávszél kifogott rajtam, fogalmam se volt, hogy mit kell oda írnom. Aztán valahogy sikerült kiguglizni, hogy 8Mhz.
Azért voltam bizonytalan, mert most teszteltem a DVB-T USB eszközt és a kis botantennát használtam, aminek a legnagyobb erőssége a meglepően izmos mágnes a talpazatbanAztán váltottam laptopra, kiültem az erkélyre, botantenna erkélyre felcuppant, és a 8Mhz-el minden szinte 80-100%-an bejött azonnal, mind a három MUX. A szobában lévő HTPC is befogta az egyiket, de a közszolgálatit érdekes módon nem, pedig azt hittem az a "legerősebb"!
Ebből kiindulva, szerintem egy közepes komolyságú passzív szobaantenna is elég lehet, de egy logper az erkélyen már fix hozná a 100%-ot, mivel még a kis bot is hozta.
HD minőség kiváló, SD itt is pocsék, pedig laptopon néztem. 42-es plazmán még lehangolóbb minőséget ad. Miért nem lehet áttérni HD-re... 2013-at írunk, ébresztő Magyarország!
-
gurabli
őstag
Segítség!
Media Portalban próbálom megtalálni a DVB-T muxokat. Valahogy sikerült a 842-es frekvenciát, meg is találta az adókat, de a másik kettő nem megy.
Két adatot tudok megadni, Frequency kHz, és Bandwith.
Bandwith alá 8-at írtam, vagy 5-öt, nem emlékszem már, és bejött, de a többi nem akar.
Pécsnél mit kell a három mux-hoz pontosan beírni a két mezőbe?"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Piedon #13470 üzenetére
Ez jó hír! És be tudod linkelni, hogy pontosan melyik tunered van? Mert ezeknél a kínai cuccoknál elég ad-hoc váltogatják a hardwaret.Szerintem a 3.x-es generic OE-vel is működik alapból. Gondolom ott gyorsabban vált csatornát is, de nem biztos.
MP alatt esetleg a timeshift és a tvserver folyamatot és könyvtárat érdemes letiltani a kergetőben, akkor gyorsulhat valamit. Nálam DVB-C-n pl 1-2 másodperc lett így a váltás.Köszönöm a tesztet!
-
gurabli
őstag
válasz tomy_cz #13468 üzenetére
Az Openelec fórumon találtam. Az ITE9135 és 9137 a 3.4-es kerneltől elvileg támogatott, és ha jól tudom, akkor a 3.x-es Openelec már alapból támogatja, de ezt le kell ellenőrizni vagy rá kell kérdezni.
De itt 2-es Openelec-nél is megoldották: LINK2
Persze a puding próbája az evés...
-
gurabli
őstag
válasz Piedon #13466 üzenetére
Óriási köszönet előre is!
Elvileg a legújabb, 1.4.0-ás Media Portal már ismeri alapból, egyből felismeri és meg is talál minden adót, stb. Ha ezt meg tudod nekem néni, az nagyon nagy segítség lenne. Ha már kipróbálod, mondhatnál egy kb. időt is, hogy mennyi idő alatt kapcsol be a TV MePo-ban, és kb. mennyi idő alatt vált csatornát?OpenELEC Stable - Generic i386 Version:3.0.6 elvileg szintén alapból támogatja, de ha erre is tudsz mondani egy megerősítést, az lenne a tökéletes
Köszönet még egyszer és kíváncsian várom válaszod!
-
gurabli
őstag
válasz gurabli #13462 üzenetére
És gondolom ez az adapter alkalmas arra, hogy rendes antennát kapcsoljak rá (tudom, hogy van RF is, de elvileg F csatlakozóval jobb minőséget lehet elérni, nem lötyög, stb.)?
Most arra kellene megerősítés, hogy Openelec alapból támogatja, és Media Portal Win7 32bit alatt is működik-e vele vagy sem. Elvileg működnie kellene, mert BDA Windows driveres kártyát támogat, de az lenne a biztos, ha valaki ki is próbálta.
Nem nagyon ismerem a DVB-T kártyákat, de ha ez meg tudom venni 10 dollárért, akkor miért vennék 50-ért Leadtek-et, az mivel jobb?
-
gurabli
őstag
válasz Piedon #13447 üzenetére
Szia!
Ez azt jelenti, hogy az Openelec alapból támogatja az ITE9135 tunereket és minden hibátlanul működik velük?
Tehát ezt is nyugodtan megvehetem: LINK
Ez mennyire jó tuner, szépen működik MindigTV-vel?Esetleg abban tudnál-e segíteni, hogy a MediaPortal támogatja-e vagy sem?
-
gurabli
őstag
Van egy Terratec Cinergy C PCI HD DVB-C kártyám. Digikábellel használom, szépen is működik. A kérdésem, hogy lehet egy csatornát felvenni miközben egy másikat nézek vagy ehhez még egy tuner kellene?
-
gurabli
őstag
válasz lorenzen #6245 üzenetére
Köszönöm ismét válaszod!
Ha tudásban nincs különbség (főleg pl. képminőségben), akkor lehet mégis a PCI lesz.
Notebook-on nem igazán tervezek TV-t nézni, az asztali gépben is van tuner, a HD meg a HTPC-be lesz, amit most építek, nem hiszem, hogy bármivel bővíteni szeretném (VGA-val biztos nem, de USB3-al sem).
És a PCI-nak valóban előnye, hogy benne van a gépben, és van antenna ki és bemenet rajta. Igaz, nincs analóg része és ha jól tudom FM sem (nem mintha külön kellene). És az analógot sem hiszem, hogy használnám.
Igaz, a fémet barkácsolnom kell majd, mert nem low profile, de remélem nem lesz olyan bonyolult. És azért 8ezerrel olcsóbb lesz PCI.Köszönöm a segítséget!
-
gurabli
őstag
válasz lorenzen #6242 üzenetére
Köszönöm a választ! Így már érthetőbb ( )
Még annyiban kérném a seg0tséged, hogy miért jobb az USB változat? Csak mert állítólag tudásban ugyanaz, mint a PCI kártya, de árban a PCI 20e-ért még az USB-t 28-ért tudnám megszerezni.
Persze, ha jobb az USB, akkor nem "spórolok" a 8e-en, de feleslegesen sem szeretném kiadni.
-
gurabli
őstag
válasz lorenzen #6240 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem maradok a Cinergy PCI C HD megoldásnál, valahogy csak sikerül majd barkácsolnom egy low profile fémet a kártyához (remélem). Ebben tudnátok esetleg segíteni? Mert a kártya low profile, csak nem jár hozzá fém.
Ehhez a kártyához kapható egy CL modul, ami ha jól tévedek, akkor a kódolt adások vételére szolgál. Nem teljesen értem, hogy ez hogyan működik, pl. kódolt adásnál. Mert azt már értem, hogy nem elég csak a kártya, valami más is kell (CAM?) Persze az egész nem biztos, hogy sokat ér, ha az STB-hez köti a Digi a kártyát (ezt nem lehet megkerülni vagy kérni tőlük, hogy ne tegyék)?
Mennyire esélyes, hogy a DIGI kábelen áttérne a kódolt adásra? Mert ha nagyon és a közeljövőben, akkor lehet fölösleges erőltetnem a DVB-C kártyát?
Köszönöm
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Gondban vagyok, hogy melyik DVB-C megoldást válasszam. HTPC-t építek, már minden megvan, csak a tunert kell még kiválasztani.
MediaPortal fut majd rajta, ezért olyan megoldás kell, ami támogatja a MediaPortal-t is.
Eddig ezeket néztem:
Terratec H5 USB - működik a MP szerint rendesen, kb 28e
Terratec Cinergy USB HD - szintén jól működik, nem kapható itthon, kb 100EUR
Terratec Cinergy PCI - kb. 20e, de sajnos nem low-profile kártya, nem fér be a HTPC házbaAnysee 30 USB - 22e, állítólag működik, de nem sokat tudok róla. Ha esetleg tudnátok segíteni, azt nagyon megköszönném.
Szolgáltató: Digikábel
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
A HTPC-be keresek tuner kártyát, egész pontosan DVB-C kártyát, ami képes a Digikábel digitális adását is fogni/rögzíteni. Eddig a Terratec Cinergy C PCI HD CI a befutó, de nem találok túl sok mindent a kártyáról, talán ti tudtok segíteni. Jól működik, mi a vélemény róla?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Mint az új! Apple Iphone 13 Pro Max 128GB Gold!
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel!
- Csere-Beszámítás!Garancia: 2027.12 Acer Nitro V 15-51 / I5 13420 / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 512GB SSD!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest