- A Microsoft átépítette a ROG Ally-t
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
Az Amiko Impulse T2/C WiFi készülékem egyik napról a másikra nem bootol be. Megáll az ON feliratnál és HDMI-n sem ad ki jelet, tehát a bootlás mindjárt az elején megáll. Régebben egy hasonló tüneteket mutató Amiko Twin DVB-C boxot sikerült soros portról újraélesztenem. Szeretném ezt is életre kelteni. Tudja valaki a nyákon mi a soros port forrpontjainak a kiosztása? Gondolom a CN2 jelölésű forrpontok a soros port kivezetései.
-
farkas-j
őstag
válasz
Atomantiii #20355 üzenetére
Neked és gulyasa-nak is köszönöm a választ!
-
farkas-j
őstag
Érdekes okfejtéseket olvasok itt TV felvétel kapcsán. Különösen arról, hogy mi az olcsó. Lehet, hogy egy USB-s vevő olcsó, ám a mögötte lévő PC igen drága. Ráadásul PC-t járatni a felvétel ürügyén az akár 100W vagy még több fogyasztással nagy luxus, a kódolt adások problémáit meg a kezelési kényelmet ne is említsem.
Néhányan lehurrogják az Amiko-t a gyenge hardvere miatt. Ez csak viszonyítás kérdése. Ez egy olcsó box széria, és amire kitalálták arra megfelel. Írom ezt úgy, hogy a családban 9 különféle Amiko box van. TV nézésre, TV műsor felvételére, kártyamegosztásra szinte hibátlan. Nálam a lakásban 5db üzemel, semmi gondom velük. Arra használom őket amikre valók, azaz TV műsor nézésre, esetleg ezek felvételére. Stream-re, hálózati lejátszásra ott vannak az erre a feladatra kitalált nem is olcsó eszközök (nálam pl. Zidoo Z10Pro, Beelink GT-King Amlogic S922). Túlzás szerintem egy 10eFt-os (vagy olcsóbb) Amiko boxtól elvárni ugyanazt, amit az egy nagyságrenddel többe kerülő eszközök tudnak. Az Opel Astra-t sem a Bentley-vel hasonlítják össze. -
farkas-j
őstag
Nekem többek között van egy AMIKO HD 8142 TWIN C boxom is. Két DVB-C tuneres. Ezzel elindíthatok egy felvételt és közben nézhetek egy tetszőleges másik csatornát is. Ilyenkor pl. csatornaváltáskor elég lassú a reakció ideje, de működik. Ja, és ez a box végzi a kártyamegosztást is a másik négy Amiko box részére. Egyébként én a Jófogáson vásároltam Amiko boxokat, a legdrágább anno a HD 826+ -os volt ami akkor 12eFt-ba fájt. Akinek felvételre és műsornézésre is szüksége van, lehet megérné egy drága box helyett inkább két olcsóbb Jófogásos Amiko.
-
farkas-j
őstag
A kódolt adásokkal kapcsolatban mi is szívtunk egyet a Triax kisközösségi fejállomásnál. A hagyományos kártyaolvasók max 2 (van amelyik csak 1) készüléket tudnak kiszolgálni. Ez a fejállomás esetén azt jelentette, hogy egy kártyával és egy olvasóval max 2 adót lehetett egyszerre kikódolni. Emiatt kellett venni egy profi PowerCAM Pro dekóder modult. Ez már 12 kódolt adót tudott egyszerre nyitni.
Otthon egy 7eFt-os Amiko Impukse T2/C boxba van a kártya és aktiváltam rajta a kártyamegosztás funkcióját, így a belső IP hálózaton keresztül másik négy Amiko box-szal nézhetők egyszerre a kódolt adások. Egy box egyébként 8 másikat képes így kiszolgálni. Gondolom ugyanez megfelelő szoftverrel PC-n is megoldható. -
farkas-j
őstag
válasz
atirag #19872 üzenetére
A tökéletes vétel legfontosabb eleme az antenna, ez semmivel sem pótolható! Ez különösen távolsági vétel esetén alapvető feltétel. Arra kell törekedni, hogy a lehető legnagyobb jel/zaj viszonyt érjük el. Miután nagyobb távolságról van szó (kitudja milyen terepakadályokkal), így a lehető legjobb antenna nyereséget kell elérni. Ehhez minőségi nagy nyereségű antennára van szükség, lehetőleg nagy magasságban jó kilátással elhelyezve, minőségi kábellel bekötve. Hiába van az antenna után a világ legszuperebb erősítője, zajos jelből csak zajos jelet képes létrehozni. A linkelt antenna ránézésre nem egy nagy nyereségű antenna, szerintem maximum rövidtávú vételre használható. Ráadásul a legfontosabb paramétere a nyeresége nincs is megadva, mint ahogy a beépített erősítőjének az erősítése és a zajtényezője sem. Én nagy ívben kerülném ezt. Itt pl. tájékozódhatsz antenna ügyben. A jó antennák 10-12dB nyereségnél kezdődnek. Ez pl már egészen kiemelkedő nyereségű.
-
farkas-j
őstag
válasz
francz'70 #19838 üzenetére
Hogy őszinte legyek nem tudom, hogy elmegy e nálam is a hang, mert már nem nézünk róla TV műsort. Jelenleg kártyaszerverként megy a 8142 Twin, ill. nagyon ritkán felveszek vele. Mára már okafogyottá vált a duplatuneres igényünk. Melyik csatornán jelentkezik a hangkimaradás, vagy mindegyiken? Ha TARR-os probléma lenne, akkor minden készüléken jelentkeznie kell.
-
farkas-j
őstag
válasz
heny67 #19833 üzenetére
Én is az Amiko boxokat ajánlom. A családban az enyéimmel együtt már 9db van (különböző típusok) és beváltak. Hét darabot a jófogáson vettem. A dupla tuneres verzióval mint pl. a HD 8142 Twin C-vel vigyázz, mert elég lassú. A két tunerhez kicsit gyenge a hardver, mert ennél valóban a két különböző adatfolyam feldolgozása egyszerre történik. Egyet nézhetsz egyet meg rögzíthetsz. A többivel nincs ilyen gond. Az nem probléma ha műholdas + kábeles, vagy DVB-C + DVB-T-s.
-
farkas-j
őstag
válasz
Találtgyerek #19776 üzenetére
Ahogy írták neked a cégnél, nálatok DVB-T adás van kábelen továbbítva. Én a helyedben olyan boxot vennék, ami feltudja már dolgozni a DVB-T2 H265-ös kódolású adást is. Ennek oka, hogyha nálatok egy mini fejállomás van, és a szabadon vehető műsorok mellett (DVB-T) esetleg központilag dekódolnak és továbbítanak néhány fizetős adást, akkor szükséged lesz DVB-T2 H265-ös feldolgozásra képes boxra, hogy azokat is nézni tudjad. Én ezt tudom javasolni most, mert igen jó áron van, tudja a DVB-T2 H265-ös dekódolást és ha esetleg átváltanak nálatok DVB-C szabványra, akkor is tudni fogod majd használni.
-
farkas-j
őstag
válasz
garga01 #19741 üzenetére
"Kódolt TS-be egy egyedi vmit raknak a boxok, alapból a PC sem játsza le, de létezik egy batch "decyprt" program, ami le tudja venni róla a védelmet. Valahol már lehet megírtam a nevét, most nem ugrik be, ha érdekel megnézem."
Engem érdekelne, esetleg letöltési link is jól jönne. -
farkas-j
őstag
válasz
garga01 #19697 üzenetére
Én írtam a társasházi fejállomásos hozzászólást.
Az Amiko HD 8142 Twin DVB-C képes arra, hogy egy műsort rögzítsen, egy másikat meg nézni lehet vele akár két különböző MUX-on is. Nem túl combos, nem túl fürge, de működik.
Nekünk egy ilyen Amiko HD 8142 Twin DVB-C bokszunk (is) van, és kártyamegosztó szerverként is üzemel. Nyolc másik bokszot képes kiszolgálni, bár nálunk csak ötöt kell neki. -
farkas-j
őstag
válasz
gulyasa #19585 üzenetére
Értem, csak már igényekben továbbléptél annál, mint amit az eredeti kérdésedben feltettél. Arra kaptad tőlem a választ.
"A lényeg a DVB-C tuner (több nem is kell, egy is elég) külső HDD-re rögzítés/visszanézés/timeshift, 4k kimenet, viszonylag erős hardver, és ne legyen túl drága."
Ha médialejátszásra, DLNA-ra stb. is szükséged van, akkor valóban már más ligában kell keresgélned. -
farkas-j
őstag
válasz
gulyasa #19573 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy mi szükség van egy DVB-C boxnál 4k kimenetre?
A szolgáltatók max full HD-ben továbbítanak műsort, sok szolgáltatónál még azt is agyon tömörítve. (Nálunk egyébként a TARR szolgáltató kiemelten jó minőségben szolgáltat!) A kimenő full HD műsort a 4k TV is fel tudja skálázni. Az Amiko boxok közül nálam is pjen-hez hasonlóan több típusa az ajánlott készülékek közé tartozik.
-
farkas-j
őstag
válasz
Kenderice #19564 üzenetére
A TARR nem olyan kicsi. Az ország 5 (de lehet hogy 3) legnagyobb szolgáltatója között van. Nem túl olcsó, de van egy igazán pozitív tulajdonsága. A dél-dunántúli szolgáltatási területén a kis falvakba is elvitte a szolgáltatást. Ezt a multik nem teszik meg mert nem termelnek a kis települések extra profitot.
-
farkas-j
őstag
válasz
garga01 #19534 üzenetére
"A legjobb ha érdeklődsz egy irodában, vagy szerelőnél aki tudja a technikai dolgokat is, nem csak az ÁSZF-et, vagy ismerősnél érdeklődni, kipróbálni másik boxban a kártyát. Akár csak 2 szolga box között kicserélni a 2 kártyát. Ha felcserélve is megy, nincs párosítva a boxxal és sajátban is menni fog jó eséllyel."
Ha nem megy még akkor is van esély. Lehet, hogy csak a készülékhez van kötve a kártya, a kártya viszont nem kötött a készülékhez. (Nálunk ez van, a kártyával működik bármilyen független box vagy TV, viszont a szolgáltatói box nem fogad el másik kártyát.) Egy Vidanetes előfizetőhöz el kellene vinni egy független kölcsön boxot, és az ő kártyájával ott nála kipróbálni (feltéve hogy a független box beépített CI modulja kompatibilis a szolgáltatói kártya kódolásával). Ha teszt sikeres, a Vaterán vagy a Jófogáson ki lehet fogni nagyon olcsó pl. Amiko DVB-C képes boxokat. (Ahogy korábban írtam, a kártyamegosztási lehetőségük plusz egy nagy előny, csak legyen valamilyen hálózati elérési lehetősége LAN, vagy akár külső WiFi adapter.) -
farkas-j
őstag
válasz
norcsu81 #19529 üzenetére
Dupla tuneresnek én az AMIKO HD 8142 TWIN-C-t használom. Van benne 2,5-es SSD foglalat is. Sajnos a két tuner miatt egy kicsit lassú a kezelőfelülete. A Jófogáson vettem 8eFt-ért. Nálam egyébként a TARR rendszerhez Amiko boxaim is vannak: Impulse T2C-WiFi, Neo T2C, 8260, és 8265. Elégedett vagyok velük! Ami még nagyon jó, hogy tudják a kártyamegosztást, így 1 kártyával az összes box tudja venni a kódolt adásokat.
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
Flashget #19402 üzenetére
Olcsó (10-20eFt-os) kategóriában nem találsz már olyan új boxot, aminek a kódolt adás felvételét PC-n meg tudod nézni, ezért írtam, hogy olcsó boxok. Az Enigmásak között és a fejlettebb egyéb Linuxos eszközök között vannak csak olyanok, amik a kódolt adást kódolatlanul rögzítik. Lehet, hogy tévedek, de akkor majd kijavítasz vagy kijavítanak, esetleg egy konkrét típus megírásával.
-
farkas-j
őstag
válasz
KBalázs34 #19398 üzenetére
Az olcsóbb Amikokkal az a probléma, hogy a kódolt adások felvételét hiába viszed át PC-re, azokat ott nem lehet lejátszani csak is a boksszal. A kódolatlanokkal nincs gond. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. (Emlékezetből írom amiket próbáltam, Impulse T2/C, HD Twin, HD 8265+)
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
garga01 #19378 üzenetére
Természetesen csak akkor szabad bekapcsolni a koaxos távtáplálást ha van távtápos antennaerősítő. Egy jól megtervezett boxnál viszont a kimeneti rövid zár nem teheti tönkre a boxot, mivel soros áramkorlátot építenek a távtápláló körbe (legegyszerűbb egy soros ellenállás). Így rövid zár esetén sem károsodhat.
-
farkas-j
őstag
Annak idején ajánlottam a fórumban ezt a kis Kínai DVB-T2/C H265-ös vevőt (akkor még 3500Ft-ba került átszámítva). Sikerült hozzá új firmware-t szerezni, amivel már magyar nyelvű a menüje. (Volt akinek már úgy sikerült vennie.) Ha valaki vett és szeretné frissíteni, akkor ide feltettem a legújabb magyar nyelvet is tartalmazó firmware-t. Természetesen mindenki saját felelősségére frissítse. Nekem mindkét boxomon korrektül működik.
verziója: V10019_2021/02/01 -
farkas-j
őstag
válasz
gregory91 #19365 üzenetére
A MindigTV multiplexéről nem javasolt a frissítés, mert ha jól emlékszem a MindigTV fórumban írták, hogy ha onnan frissíti valaki a boxot, akkor az visszabutul. Pl eltűnik a DVB-C lehetőség, a csatornarendezés és még néhány dolog. Onnantól állítólag USB-ről már nem lehet visszaállítani a normális gyári módra, csak soros portról frissítve. Szóval biztos ami biztos jobban jár az USB-s frissítéssel.
-
farkas-j
őstag
Ebből nekem nem derül ki, hogy pontosan melyik típus. Rá van írva a készülék előlapjára. Ahhoz megkeresed a legfrissebb firmware-t valamelyik linken amiket beraktam. Letöltöd és kicsomagolod egy pendrájvra. Javaslom az EMU végűt feltenni. Csinálsz egy firmware frissítést a loaderrel együtt és kész. Utána újrahangolás (csatornakeresés) és használhatod. Esetleg annyit tehetsz frissítés előtt, hogy egy másik pendrájvra lemented a csatornalistát amit a frissítés után visszatölthetsz róla, ha nem akarsz újrahangolni.
Ha van Ralink RT5370 chipes WiFi adaptered, akkor fel is tudsz jelentkezni a hálózatodra így az Internetre. A Youtube az kétséges, hogy működni fog e. Ott folyamatos a változás így nem biztos, hogy a box eléri. Jelenleg nálam speciel éppen nem működik. Az időjárás működik. Ha vannak net-es rádió esetleg TV-s lejátszólistáid és kompatibilisek a box által elvárttal akkor nézheted ill. hallgathatod őket. Én egyszer hozzájutottam egy ilyen IPTV gyűjteményhez, de a ~80%-a nem működött, a maradékon meg számomra érdektelen műsorok voltak.
MindigTv-re vagy kábelTV-re használod? A saját kártyaolvasóját használod ha egyáltalán használsz kártyát? -
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #19359 üzenetére
Basszus, most nézem elszúrtam az egyik linket az Amiko Impulse T2/C - T2/C WiFi-hez.
Ez a jó link. -
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
farkas-j #19350 üzenetére
Megírom a megoldást. A netboard fórumon kaptam segítséget. Ezzel a programmal sikerült rátölteni az Amiko HD 8142 Twin C-re a firmware-t és életre kelt a box.
-
farkas-j
őstag
Az Amiko Twin C boxom egy újraindítást követően megállt a bootolásnál. Betöltődik az Amiko logó és onnantól nem lép tovább. Semmi különös nem történt, csak ki lett kapcsolva, ki lett véve belőle a comax kártya majd újra el lett indítva. A logó betöltése után már nem lép tovább. A tápegység rendben van mérésre is (terhelve is megvan a 12V DC és váltó feszültség sem mérhető rajta), de egy másik jó box tápjával is ki lett próbálva azzal sem lép tovább. Az alaplapon lévő kondikat is átmértem és rendben vannak. Járt már így valaki? Esetleg szoftveres gond lett, sérült a firmware? Ha igen ebben az állapotban hogyan rakható újra a firmware? Van RS232-es nullmodem kábelem, hozzávaló firmware és a lenti szoftverek. Ami hiányzik az a tudás a hogyanhoz. (A boxon van gyárilag soros port a készülék hátulján.)
Kérnék egy egy részletes úrmutatást, ha valaki tudja mit kell tenni. Előre is köszönöm!
-
farkas-j
őstag
-
farkas-j
őstag
válasz
Flashget #19322 üzenetére
Köszönöm a képeket! Nekem fél évvel korábbi verzióm van. Néztem hogy USB-n ki lehet e menteni a firmware-t. (Az Amiko NEO-n pl ki lehet.) Van USB backup, csak szerintem nem a firmware-t menti. Én megcsináltam mindkét mentést, amiből gondolom az user az a beállításokat, a preset meg a készülék csatorna beállításait menti. Most írtam az eladónak, hogy szeretnék hozzá új firmware-t mert abban már van magyar nyelv. (Szüleim jobban elboldogulnának vele, mert nekik is vettem.) Kíváncsi leszek mi lesz a válasz.
-
farkas-j
őstag
Ez a dekódolás egy érdekes téma. Van egy rendszerünk, ahol kisközösségi hálózat van. Egy Triax fejállomással vesszük a Mindig Tv-t, ahol az ingyenesek mellett két előfizetői kártyával a fejállomás kikódol 21 kódolt adót. Ezeket továbbítjuk kábelen újrakevert MUX-okkal immár kódolatlanul. Kisebb rendszerekbe van olcsóbb megoldás is, pl. a Johansson Universe 8600 DVB-T transzmodulátor és IP streamer. Ha ez ennyiből kihozható, akkor kell lennie valami olcsóbb házi megoldásnak is, csak még nem találkoztunk vele.
-
farkas-j
őstag
válasz
modflow #19225 üzenetére
Nincs magyar nyelv. Nekem a menü angolul is megfelel. A hangot és a feliratot azért állítottam Thai-ra, mert ilyen felirat és hang biztos nincs a DVB-T és a DVB-C rendszerünkben, így a magyart adja.
Egyébként a múlt héten rendeltem még egyet mert ennyi pénzért ajándék. Egy dolog nem tetszik, az az EPG-je. Ha végig akarom nézni a csatornák műsorkínálatát, mindig átlép a vevő is a kiválasztott csatornára. Nem lehet úgy megnézni másik csatorna teljes programját, hogy ne lépjen át. Ennyi pénzért (nem volt 3,5ezer Ft) azért együtt lehet vele élni. -
farkas-j
őstag
válasz
Alfi13 #19172 üzenetére
Gariztasd! Ha nem akarod, ki kellene deríteni, hogy a vevőben vagy a távszabályzóban van a probléma.
Egyébként vehetsz tanítható távszabályzót, amit kedvedre feltaníthatsz az eredetivel. Én már nem is számolom hányat és hányfélét rendeltem a családba. Időseknek különösen előnyös, mert az ő TV-ikhez, boxaikhoz csak azokat a gombokat tanítom meg, ami a használathoz feltétlenül szükséges. Nem keverednek bele. -
farkas-j
őstag
Ma megérkezett az Aliexpress-en vásárolt DVB-T/T2/C filléres boxom. (Én még 10,6$-ért vettem.) Leteszteltem, tökéletes a MindigTV-n és a kábelTV-n is! Valóban tudja a H265-öt is. Beledugtam a még az Amiko-hoz vásárolt Kínai USB WiFi stickemet és tökéletesen megy a Youtube is. Hiányossága a magyar nyelv támogatásának hiánya, de elvagyok az angol felülettel is. Akinek a kódolatlan adások vételére kell csak box (vagy már központilag ki vannak kódolva a csatornák) azoknak jó vétel lehet. A ~3400Ft-ot nagyon megérte!
-
farkas-j
őstag
Van valakinek tapasztalata az Amiko HD 8142 Twin C kábelvevővel? Nem túl sok infót találok róla. Most megtudnám venni 16900 Ft-ért ingyenes szállítással. Mennyire használható valójában 2 stream egyidejű feldolgozása mellett? A kódolt adások PC-n is visszanézhetők vagy csak az eszközön? Tud esetleg PIP üzemmódot?
-
farkas-j
őstag
válasz
Hieronymus #18731 üzenetére
Anno milyen törvény tiltotta, hogy az analóg TV adást VHS-re magamnak rögzítsem? Tudtommal semmilyen. Gondolom a digitális adásokra nem hoztak külön törvényt.
-
farkas-j
őstag
válasz
Hieronymus #18686 üzenetére
Ha arra gondoltál, hogy a szerver boxot ne engedjem ki a netre, mert sokan ráfognak csatlakozni, akkor meg kell nyugtassalak. Sajnálatos módon, ezek a boxok szerverként csak a belső hálózaton keresztül tudják a megosztani a kártyainfót. Én már mindent megpróbáltam ami a tudásom és az Interneten fellelhető információkból összeszedhető volt, de belső hálózaton kívülre nem tudtam továbbosztani. Ha esetleg van infód megoldásról akkor magánba köszönettel vennék egy linket.
-
farkas-j
őstag
válasz
Dißnäëß #18684 üzenetére
Ha WiFi nélkülit vettél abba utólag Ralink RT5370 chipes WiFi adaptert lehet bedugni, avval működik. A WiFi nélküli verziónak két hátránya van.
1. A fórumon azt olvastam, hogy állítólag nem olyan stabilak mint a WiFi-sek mert némileg más hardvert tartalmaznak. Ezt én se megerősíteni se cáfolni nem tudom, mert nekem csak WiFi-s verziójúak vannak. Lehet hogy ez csak urbán legenda
2. A másik hátrány, hogyha bedugsz egy USB-s WiFi adaptert a boxba, akkor már nem lesz több szabad USB port pl. háttértár csatlakoztatáshoz. -
farkas-j
őstag
válasz
Dißnäëß #18681 üzenetére
Hieronymus fórumtárs által linkelt oldalról nekünk a most előrendelhető Amiko Impulse T2/C Wifi boxból van 4db (2 éve vettük). Nagyon beváltak! Van egy remek extrájuk ami a hivatalos EMU firmware-rel érhető el. Elég csak egy boxba előfizetői kártyát tenni és az összessel lehet nézni a kódolt adásokat is. Az összes box be van léptetve a belső hálózatba WiFi-n. Egy be van állítva szervernek, ebben van a kártya, a többi box kliensnek van konfigurálva. A belső WiFi hálózaton keresztül kapják a kliensek a kikódoláshoz szükséges adatokat a szerver boxtól. Egyébként ezt a szolgáltatás több Amiko box típus is támogatja. Ennek a boxnak ráadásul van még egy számomra fontos "extrája" is. A HDMI és az alapsávi videokimenetén is egyszerre ki tudja adni a képet és az analóg kimeneten a hangot is. Sajnálatos módon az ennél nagyobb tudású és jóval drágább TechniSat K2 ISO ezt nem tudja.
-
farkas-j
őstag
Esetleg érdekelhet valakit a SAT.HU akciója:
"2019. Január 6. 23:59 -ig tudod beváltani az ajándékkuponod!
Szeretnénk egy aprósággal megajándékozni karácsony alkalmából, ami nem más mint egy 2000 Ft értékű és ingyenes házhozszállítást biztosító kupon. Ehhez nem kell mást tenned mint 2019.01.06. (vasárnap) 23:59 -ig legalább 20 000 Ft értékben vásárolni a webshopunkban és beváltani az alábbi kupont. (parabola antennákra nem vonatkozik)
KUNPONKÓD: BKeBUEK2019 " -
farkas-j
őstag
Kipróbáltam, a TechniSat K2 ISO kódolatlanul rögzíti a kódolt műsorokat. A felvett TS anyagot PC-n simán le lehet játszani. Csak a streamelés hiányzik, pedig Internetről távvezérelhető a készülék.
-
-
farkas-j
őstag
válasz
Samott #18453 üzenetére
A megoldás, hogy egy modulban, (amit mi eddig tunernek hívtunk) valójában több vevőegység (tuner) van. Ennek az a jelentősége, hogy csak egy antenna csatlakozóra van szükség, amit belül szét oszt a több hangolóegység (vevőegység, tuner) között. Magyarán több tunert integráltak egy vevőmodulban.
-
farkas-j
őstag
Bármilyen HDMI kimenetes eszközt vehetsz ami megfelel az igényeidnek, ha veszel egy HDMI-VGA/Audio átalakítót. Én egy Amiko Impulse T2/C WiFi eszközt használok Benq számgép monitorral. Olyan átalakító verziót vettem, amin van 3,5-ös jack hangkimenet is, így a Benq hangbemenetére rátudom a hangot is küldeni.
-
farkas-j
őstag
Nálam egyetlen mobil eszközömön sem indul el az HBO GO-ban az élő adás.
MIndegyik eszköznél ezt a hibaüzenetet kapom: "livestream not alloved". (Van Android 5.1, 6, és 7.1-es eszközöm is, mindegyiken a lefrissebb appal.) Már többször írtam a HBO-nak ez ügyben, de le se sz...k, minek is, hiszen fizetős szolgáltatás része.
Ahogy azt is jeleztem, hogy a felirat valamilyen más színben vagy kontúrral, esetleg háttérrel olvashatóbb lenne. Az appban kellene csak módosítani. Néztem olyan dokumentum filmet, aminek a feliratát a műsor felében a világos háttér miatt nem lehetett elolvasni. Az is durva volt, amikor megszünt egyik napról a másikra (figyelmeztetés nélkül!) az Androi 4.4 alatti támogatás. Nekem 4.1-es TV boxom volt.
-
farkas-j
őstag
Az Amiko 8265+ box-os megoldás felejtős. Két alapvető probléma van vele. A kódolt adásokat nem hajlandó streamelni (legalábbis nálam), pedig helyben nézhető a rákötött monitorral, hiszen van hozzá előfizetői kártya. A másik nagy hibája, hogy csak hálózaton belül lehet elérni, hálózaton kívülről nem. Ha esetleg a stream linkjét valahogy vissza lehetne fejteni (nekem nem sikerült) akkor el lehetne érni pl. egy VLC-vel. A gyenge harverrel még együtt lehetne élni némi türelemmel.
-
farkas-j
őstag
válasz
Watt25 #18171 üzenetére
Én is Tarr-os vagyok.
A Tarr-os K2 ISO mellett van még 3db Amiko Impulse WiFi T2/C boxom is. A 3db Amiko boxhoz 1db kártya van. Az egyik boxot kineveztem szervernek, a másik kettőt kliensnek, és a helyi hálózaton belül a szerver megosztja a kártyát a két kliensel. Így nézhetem mind a három Amikón az extra csomagot HBO-val
Egy Amiko egyébként másik 8-at képes kiszolgálni. Ehhez csak a gyári EMU frimware kell, ami az Amiko weboldaláról szabadon letölthető. Anno 4 ilyen Amiko boxot vettem, darabját 12-13eFt-ért. (Fontos, hogy ez a box nem összekeverendő a WiFi nélküli verzióval! Egyébként egy most máshol teljesít szolgálatot mert ott Mindig Tv-hez kellett, ugyanis annak a vételére is jó.) Ha minden igaz (nem néztem mindnek utána) de azok a hálózatos Amiko boxok tudják a kártyamegosztás szolgáltatást, amelyekhez elérhető EMU frimware a gyári weboldalon. Az Androidosokhoz meg állítólag van ilyen app.
Nekem egyébként sokkal jobban tetszik az Amiko kezelőfelülete mimt a K2-é, és még a távszabályzója is jobban kézre áll. De ez egyéni ízlés!Az tény, hogy felvételre még nem használtam, de ezekután ha lesz időm keresek egy szabad külső HDD-t és kipróbálom.
A lényeg, hogy érdemes ennek a vonalnak is utánajárni mert lehet, hogy sokkal olcsóbban jön ki 2 box mint egy hiper-szuper Technistar. -
farkas-j
őstag
válasz
fridaycs #18167 üzenetére
Itt szívesen segítenek konkrét ajánlattal. Azt azért érdemes meggondolni, hogy veszel egy nagyon drága kéttuneres boxot, vagy veszel két olcsóbbat amiből az egyiket "videomagnóként" használsz egy külső HDD-vel. Az utóbbi esetben érdemes olyan típust választani, ami megtudja osztani a belső hálózaton az előfizetői kártyát a másikkal. Az Amikonak a készülékei általában ilyenek. (Én használok így 3 Amiko boxot, igaz nem szoktam felvenni velük.)
-
farkas-j
őstag
válasz
pataslogeza #17998 üzenetére
Továbbra is a Johansson 8600-as univerzális modulátort tudom ajánlani. Olcsóbbat én speciel nem tudok.
-
farkas-j
őstag
válasz
pataslogeza #17985 üzenetére
Boxban nincs ilyen, de van rá megoldás, csak nem olcsó. Pl. a Johansson 8600 univerzális modulátor
Másik megoldás pl. olyan boxokat alkalmazni, amik a belső hálózaton megtudják osztani egymással a kártya infókat. Ez olcsóbb megoldás. Ilyen eszköz pl. az Amiko Impulése T2/C WiFi box. Nekem 2 db van itthon, és csak az egyikben van kártya. A másik a kártyástól hálózaton keresztül kapja a kikódoláshoz szükséges infókat. 8 eszközt lehet egy kártyával használni. -
farkas-j
őstag
Ha esetleg ilyenben gondolkodsz, akkor nagyon fontos, hogy a WiFi-s és a WiFi nélküli teljesen más hardver. A WiFi nélkülire elég sok a panasz. Ezzel a WiFi-sekkel viszont nagyon elégedett vagyok. Különösen úgy, hogy 1 kártyával 2 készüléket használhatok. Gondolkodom rajta, hogy szüleimtől is elhozom azt ami náluk van (anno 4db-ot vettem a családba amikor akciós volt) és így 3-at használhatok 1 kártyával. Ők meg megkapják a TARR-os TechniSat-ot.
-
farkas-j
őstag
válasz
fecosrac #17971 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a hirdetett boxok ezt hogyan csinálják. Nekem van 2db Amiko Impulse T2/C WiFi boxom. Mindkettő fel van jelentkezve a belső hálózatomra. Az egyikben van kártya a másikban nincs. Amelyikben van az hálózaton megosztja a szükséges adatokat a másikkal. Így a kártya nélküli boxon is mindent tudunk nézni. Egy box egyébként 7 másikat képes kiszolgálni. Az a lényeg, hogy azonos hálózatba legyenek bejelentkezve.
-
farkas-j
őstag
válasz
Mentolka #17940 üzenetére
Annyival kiegészíteném wasserman hozzászólását, hogy nem mindegy milyen a nagymamád öreg TV-je ha a második verziót választod. Van e TV-nek vidó és hang bemenete. Ha van, "akármilyen" DVB-T box megfelel, aminek van alapsávi videokimenete. Ha nincs videóbemenete, akkor vagy olyan box-ot kell venni ami kitudja tenni RF jelre (rádiófrekvenciára) a vett adást (sajnos már nem nagyon van ilyen típus), vagy kell hozzá még venni hozzá egy RF modulátor is.
-
farkas-j
őstag
válasz
nfsu17 #17873 üzenetére
Megmondom őszintén ilyen mélységig nem másztam bele a készülék szolgáltatásaiba és az EPG-jébe. Azt tudom, hogy a teljes EPG-t kábelszolgáltatóknál a szolgáltató által dedikált mux tartalmazza. A TARR-nál pl. akkor frissül villámgyorsan a teljes csatornakínálat EPG-je, ha a 250MHz-es muxban lévő csatornák valamelyikére lépek. Itt is az MTV-1HD-ra. Ez a Mindig TV-nél az MTV1-et tartalmazó mux-nál történik.
Az általad írd frissítési időket sosem néztem és állítottam, ezért nincs vele tapasztalatom. Amit a 3-as pontban írtál azt nem is tudtam és nem is próbáltam még. Az enyémen a szoftververzió: 2.57.0.5 -
farkas-j
őstag
válasz
#33802016 #17786 üzenetére
Köszönöm az infót! Két dolog érdekelne, hogy tudja e.
1. A leírása szerint streamelést is tud. Valóban tudja a TV adást az Internetre streamelni? Ezt PC-n és mobileszközökön (Androidon) is nézhető?
2. Tudja (legalább fogadni) a belső hálózati esetleg Interneten keresztüli kártyamegosztást? -
farkas-j
őstag
Nekem is van ilyen, sőt az elődje is. A problémám nekem az, hogy a gombok összefolynak, nem különülnek el. Este a háttérvilágítás ellenére nehezen kivehetők a szimbólumok. Még egy fontos hiányosság, hogy ez alapvetően előreprogramozott távszabályzó, csak kiegészítésként taníthatók a gombok. Ezek száma korlátozott.
-
farkas-j
őstag
válasz
superg #17769 üzenetére
Mindegyik távszabályzó minden gombja tanítható az eredeti távszabályzóval. Ez alól természetesen kivétel a készülék választó gomb, ill az némelyiknél meglévő programozó üzemmód gomb. A 2-esnél 3 készülék tanítható be. Minden gombja tanítható a 3 készülékválasztó gomb kivételével. Tehát még egyszer. Ezekhez nem kell PC, csak az eredeti távszabályzók.
-
farkas-j
őstag
Teljes frissítést csináltál loaderrel együtt? Próbáld meg ha úgy nem így tetted. Próbáld ki esetleg a 2.3.09-est, az nálam stabil volt. Esetleg ha tudod ellenőrizd le a tápegység feszültségét. Ha minden rendben van és továbbra is fagy, vidd vissza gariba. A családba nálunk 4db van, szerencsére egyikkel sincs gond (kopp-kopp-kopp). Ja és egy jó tanács. Jó ha be van dugva egy pendrive az Amiko-ba, mert akkor stabilabb a nettes rész pl. a Youtube. Gondolom van neki hová normálisan cash-elni. Nálam egy 512kB-os uSD kártya van bedugva egy 300Ft-os kártyaolvasóval.
-
farkas-j
őstag
válasz
Nethooligan #17757 üzenetére
Köszi az infót! Bármelyik firmware-t bármelyikre ráteheted, legalábbis nálam nem volt ebből gond. Most egy hétig nem leszek otthon, de majd kipróbálom az új 13-ast. A 12-nél gondom volt az EPG-vel ezért visszaraktam a régebbit.
-
farkas-j
őstag
válasz
Nethooligan #17730 üzenetére
Esetleg ha kell Youtube vagy WEB TV. De annak kell leginkább, akinek több ilyen vevője van és előfizetői kártyát akar spórolni
1000Ft plusz nem sok érte, bármikor jól jöhet
Először nekem se volt rá szükségem, de miután kiderült, hogy az EMU firmware-rel képes kártyamegosztásra, a második boxnál már feltétel volt a WiFi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged