Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Hieronymus #18499 üzenetére
Van olyan Set Top Box ami kódolatlaul vesz fel kódolt adást. Simán át lehet másolni egy PC-re a rögzített fájlt és gond nélkül lejátssza a számítógép (Windows Média Player, VLC player stb.), úgy hogy a CI+ CAM/Card ami kikódolja a kódolt TV adásokat a közelben sincs.
Sőt stream-elni is tudja a kódolt adást, mert DLNA szervere (Twonky Server-e) van.
(... és semmit nem kell úm. meghekkelni rajta. Gyárilag ilyen.)Persze ezért a "szolgáltatási szintért" ezért kicsit mélyebben kell a zsebbe/pénztárcába nyúlni.
-
válasz flexxx #18496 üzenetére
A kódolt adásokat, úgy rögzítik a szoftverek, ahogyan beérkezik a jel. Magyarul kódoltan.
A CI+ rendszerek esetében nincs is olyan pillanat, amikor kódolatlan formában hozzáférhető.A korábbi rendszerek esetélben voltak megoldások a beérkező adatfolyam megjeleníthetőséget gátló hibáinak kiküszöbölésére. De ez már nem aktuális illetve a kitárgyalása fórumszabályokat sért. Még akkor is, ha már nem áll a lehetőség a probléma áthidalására.
A CI+ rendszerben, a CI+ kártyát kezelő eszközhöz csatlakoztatott meghajtóra lehet rögzíteni az adást.
A rögzített tartalom kizárólag az adott eszközön nézhető, ha meg van még az előfizetői kártya.
A rögzített tartalom megtekintésének időkorlátot szabhat a csatorna. A sugárzási jog lejártakor leállíthatják a további megjelenítést.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
flexxx
tag
válasz farkas-j #18495 üzenetére
Kódolt adásokat is átstreamel, amikor épp működik? Az az igazság, hogy én egyáltalán nem nézek TV-t, viszont minden, ami érdekel, azt rögzítem, és archiválom (most DIGI-nél, de egy ideje már UPC van tervben), így arra gondoltam, hogy a box streamjét próbálnám PC-re belőni, és azt felvenni, csak addig nem szeretném megvenni, amíg nem tudom hogy hogy boldogul a dolgokkal.
-
farkas-j
őstag
válasz flexxx #18491 üzenetére
Mint ahogy előttem írták a kódolt adásokat kódolva rögzíti sajnos. A streamelést csak Androidos célszoftverrel próbáltam, de rendkívül nyögvenyelős. Ráadásul csak a belső hálózaton keresztül működik. A streamelés tudása nekem óriási csalódás volt.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
flexxx
tag
Sziasztok! Valaki használ esetleg Amiko 8260+ boxot CI+ modullal? Nem tudjátok, hogy kódolt adásokat kódolatlanul rögzít-e illetve, hogy a beépített adás streamelési lehetőségét tudom-e VLC-ben fogni?
-
őstag
válasz Toninho13 #18489 üzenetére
Nekem az XMLTV benne van a konténerben. Hogy ez gyárilag(tvheadend) van benne, vagy a készítők (linuxserver) tették bele, azt nem tudom. (bár most ezt kézzel frissíteni kellett, mivel a gyári régi és hibás). Ezt a verziót én el tudom indítani a tvheadend-ben belülről, sőt a csatorna lista elkészítése után bentről tudom időzíteni (cron) is.
Az XMLTV gyárilag (tv_grab_huro) a port.hu-ról szedi az igét. A webgrab++ tud részletesebb leírásokat (máshonnan) is, de a tv-s felhozatalnak ez is bőven jó.
Nekem is ez a verziós Tvheadend van, OTA viszont totál ki van kapcsolva, régebben volt, hogy meggajdúlt tőle a tuner és volt hogy hibás (vagy román) volt a UPC-nek hála.
Ez talán segíthet a scripteden:iconv -f iso-8859-1 -t utf8 /home/hts/xmltvguide.xml > /home/hts/xmltvguide.tmp
-
Toninho13
aktív tag
válasz golya87 #18488 üzenetére
A XMLTV-s történettel szórakozok. Ha letöltöm a http://epg.smtv.be/guide.xml fájlt, és socat-tel xmltv.sock-ra alakítom, akkor a karakterek szétesnek. Ezt a részt te hogyan tudom úgy megoldani, hogy az ékezetes karakterek megmaradjanak? Valamint honnan érdemes leszedni xml filet? Jelenleg nekem Debian alatt fut a Tvheadend 4.2.17-es verziója. External XMLTV-t használok ahol egy crontab-os scriptet használok, ami letölti a http://epg.koditvepg2.com/HU/guide.xml-ot és átalakítja xmltv.soc-ra (ennél az elsővel ellentében nem esnek szét a karakterek). A tvheadendben az epg grabber channelnél megjelennek a csatornák, a nevet és az ikont tudom is frissíteni, azonban az EPG-nél minden változatlan marad. Epgdb.v2 fájlom töröltem, azóta nincs is, viszont amit OTA módon töltött le előzetesen, azok az információk maradtak azóta is. Közben újraindítottam a tvheadendet, de semmi változás.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz Toninho13 #18484 üzenetére
nem lehet, hogy a szolgáltatónál van a gebasz, hogy ők generálják roszul? Nekem mindigtv-vel pl axn-en teljesen jó. Nem emlékszem, hogy bármit állítgatni kellett volna. A masina meg automatikusan átállítja az óráját.
Ha multiboot eszköz, amin win és linux is van, akkor lehet elkavarták az órát. Mert a win máshogy tárolja rtc-ben (local time), min linux (utc). -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
TVheadendnél az EPG egy órát csúszik. Hogy lehet ezt kiküszöbölni?
Üdv:Tony -
tb83
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Digi kábelünk van és egy LG TV-vel szoktunk felvenni rendszeresen egy műsort, de az a probléma vele, hogy közben nem lehet elkapcsolni. Valami nagyon egyszerű eszközt szeretnék, amit pl. HDMI-n lehet csatlakoztatni a TV-hez és egy külső hdd-re rögzít, így onnan vissza lehetne nézni.
Tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm!
-
krealon
veterán
válasz Toninho13 #18478 üzenetére
"Először ment egy pár percig a lejátszás is, azóta csak error van."
Nekem korabban attol szunt meg a hiba egy USB-s DVB-T tunernel, hogy egy aktiv (sajat tapegyseggel rendelkezo) USB HUB-on keresztul kotottem be.
A problema forrasa az volt, hogy az X22-es IBM notebook USB portja nem adott eleg aramot. -
Toninho13
aktív tag
válasz golya87 #18475 üzenetére
Szia!
Ilyeneket ír:
2018-10-28 16:33:38.250 subscription: 0200: "HTTP" subscribing to service "DTT Hungary/610MHz/Kossuth Radio", weight: 100, adapter: "Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", mux: "610MHz", provider: "Magyar RÆdið", profile="pass", hostname="192.168.1.94", client="VLC/3.0.4 LibVLC/3.0.4"2018-10-28 16:33:39.455 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2018-10-28 16:33:43.249 mpegts: 610MHz in DTT Hungary - scan no data, failed
2018-10-28 16:33:44.250 subscription: 0200: service instance is bad, reason: No input detected
2018-10-28 16:33:46.250 subscription: 0200: No input source available for subscription "HTTP" to service "DTT Hungary/610MHz/Kossuth Radio" in mux "610MHz in DTT Hungary"
2018-10-28 16:33:46.250 webui: Couldn't start streaming /stream/service/3426b5f08d4996ecb3d713dce7524d17?ticket=D6A44C85BB364CEB3E746D520281F4F0163FA1A5, No input detected
2018-10-28 16:33:46.250 subscription: 0200: "HTTP" unsubscribing, hostname="192.168.1.94", client="VLC/3.0.4 LibVLC/3.0.4"
2018-10-28 16:33:53.250 mpegts: 610MHz in DTT Hungary - tuning on Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0
2018-10-28 16:33:53.250 subscription: 0201: "scan" subscribing to mux "610MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-28 16:33:53.250 mpegts: 770MHz in DTT Hungary - tuning on Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0
2018-10-28 16:33:53.250 subscription: 0202: "scan" subscribing to mux "770MHz", weight: 2, adapter: "Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0", network: "DTT Hungary", service: "Raw PID Subscription"
2018-10-28 16:33:54.306 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #0 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
2018-10-28 16:33:54.455 linuxdvb: Silicon Labs Si2168 #1 : DVB-T #0 - poll TIMEOUT
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Linux alatt tapasztalt már valaki olyat, hogy a TVheadend percekig megy, aztán leáll? W_scan működik frankón, de a tvheadend nem. Van valami módszeretek, hogy a w_scan listát exportáljam, és utána berakjam a KODI-ba? -
shtirley
tag
Sziasztok!
Úgy adódott, hogy szükségem lenne néhanapján, hogy notebookon tudjam nézni a DVB-T adásokat, és hogy fel is tudjak venni belőle.
Van egy Geniatech MyGica T230 tunerem, javasolnátok Win 10-re valami egyszerűen konfigurálható, stabilan működő programot, ami tud felvenni?
Köszi a választ! -
stairmaster
tag
Sziasztok!
Milyen lte szűrös beltéri szoba antennát ajánlatok mindig tv ingyenesen fogható csatornáihoz? Adótorony 3-5 kilométeren belül van.
Előre is köszi!
-
Samott
addikt
válasz wassermann #18467 üzenetére
Van olyan funkcio ezzel a tunerrel, hogy FCC (Fast Channel Change) olyan opciokal hogy hany tunert hasznalhat erre, hogy elore hatra leptetve toltse be oket es hogy a historyban lepkedve tartsa oket keszenletben.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
válasz wassermann #18467 üzenetére
A 8 darab fullstream figyelése sem segít. Nálunk a -C műsorszórásban is sokszorosa van a 8 multiplexnek. Műholdon meg nagyságrenddel több mint a -C esetében, Erre "előtöltéssel" nem lehet felkészülni.
Én rendelkezem HD+ kártyával. A csatornaváltás hossza nagyjából azonos az FTA csatornákéval. Talán egy picit lassabb. Talán.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
wassermann
Topikgazda
válasz Watt25 #18466 üzenetére
Tudom és gondolkoztam is ezeken, szerintem valószínűleg az alkatrészek ára minimális már, így beépítenek pár ilyen 8 vevős cuccot az új TV-kbe, mint amiről Samott a #18455-ös hszben írt és ezek folyamatosan rajta vannak a különböző mux-okon, ezzel is gyorsítva a csatornaváltást.
-
Watt25
veterán
válasz wassermann #18463 üzenetére
MM-ben gondolom ingyenes MindigTV az, ami van.
Az én 8 éves LG tévém is tűrhető sebességgel vált, csupaszon, kódolatlan DVB csatornára. Azonban lassítja a váltást, amennyiben:
1. a csatorna, amire átváltunk kódolt
2. van vinyó csatlakoztatva a tévére, amit TimeShift-re használunk.
Bármely feltétel teljesülése hozzáad a váltásidőhöz egy kicsit... Ha mindkettő teljesül, akkor mindkét feltétel miatt hozzáadódik az a kis idő...Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
A tévé trükközik.
1. Amikor a csatorna váltása megtörténik, az aktuális csatorna még látható a pufferezésből megjelenítve.
A megjelenítéshez mindenképpen meg kell várni az első kulcsot a képi adatfolyamból. Nyilván a hangnak is van egy kulcskockája, ami előtt nincs mit megszólaltatni.
Az első digitális tévékártyám egy Technotrend budget DVB-S kártya volt. Annak a gyári programjában volt gyors csatornaváltási lehetőség, De ott is "lyuk" volt a két csatorna megjelenítése között.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
pjen
félisten
Nekem is van egy kb öt éves Philips ,hát ahhoz képest a két hónapja vett Samu tényleg baromi gyors,de amúgy nem. Én is egy Amikót használok a Philips-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz wassermann #18456 üzenetére
valószínűleg a TV-kben is így van megvalósítva, mert a csatornaváltás azonnal megtörténik, nincs hangolási idő
??? Milyen tévéd van neked? Megveszem![ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Samott
addikt
válasz BornToBePuli #18457 üzenetére
Koszonom! Elegedet vagy a cuccal? Megbizhato, stabil?
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
wassermann
Topikgazda
Egyébként valószínűleg a TV-kben is így van megvalósítva, mert a csatornaváltás azonnal megtörténik, nincs hangolási idő.
-
-
farkas-j
őstag
válasz Samott #18453 üzenetére
A megoldás, hogy egy modulban, (amit mi eddig tunernek hívtunk) valójában több vevőegység (tuner) van. Ennek az a jelentősége, hogy csak egy antenna csatlakozóra van szükség, amit belül szét oszt a több hangolóegység (vevőegység, tuner) között. Magyarán több tunert integráltak egy vevőmodulban.
-
Samott
addikt
válasz farkas-j #18452 üzenetére
"FBC stands for ‘Full Band Capture’ and means that the complete frequency band of a level is received." -innet
"The FBC tuner offers the function of 8 individual DVB-C single tuners without an additional loopthrough cable. The signal applied to the RF-IN is passed on internally to the 8 built demodulators. With the brand new DVB-C FBC tuner from VU + you can expand your VU + Ultimo 4K or Uno 4K to a DVB-C Octo tuner receiver." - innet
En se ertem, de elvileg egy tuner 4/8 demodulatorral, szoval egy kabelrol kapja, tehat csak egy szolgaltatot/forrast kezel, de 4-8 csatornat kepes venni. Es nem csak egy mux-on belul.
-
farkas-j
őstag
válasz Samott #18451 üzenetére
Véleményem szerint az egy tuneres készülékek csak egy MUX-on belül képesek külön programokat rögzíteni. Ugyanis ha csak egy tuner van, egyszerre csak egy kiválasztott frekvenciát képes venni, így csak azt az egy MUX-ot képes feldolgozni.
-
Samott
addikt
válasz farkas-j #18450 üzenetére
Jogos, koszi a tippet. De ha mar igy alakult lehet hogy vennek egy ujat es ezt majd javitva eladnam. Tovabbra is a VU+ kinalatat nezem, kepbekerult a Marusys VU+ UNO 4K is, ebbe mar lehet vinyot is rakni. Ha jol ertem, akkor van belole DVB-C valtozat de nem irnak dual tunert csak olyat hogy FBC tuner van benne, ami elvileg tobb demodulatort tartalmaz, igy kepes egyszerre tobb csatornat rogziteni. Jol ertem? Enigma van rajtuk, ki lehet ezekrol masolni a kodolatlan ts-t? Forras Digi kabel lenne.
-
farkas-j
őstag
válasz Samott #18449 üzenetére
Első körön meg kellene nézni (nézetni) a tápegységét, hátha az okozza a betegeskedést. Az elektrolit kondenzátorok "szeretnek" kiszáradni a kapcsolóüzemű tápegységekben. Egy hozzáértő gyorsan áttudja vizsgálni egy ESR mérővel.
[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
Haldoklik a belteri dobozom (optibox raptor), ugy nez ki lejart benne a szamlalo.
Olyan dobozra lenne szuksegem ami: ket DVB-C tuneres, tudok bele vinyot szerelni es FTP-n ki tudom masolni rola a Digi kabelrol rogzitett musorokat. Van meg ilyen a piacon? Marusys VU+ SOLO SE V2-t talaltam, de abba nem lehet vinyot rakni, madzagon kell radugni. Mas tipp esetleg? Koszi!
-
válasz Hieronymus #18447 üzenetére
Éppen ezért választhatna egy olyan programot is ami "egyszerüen csak működik"
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Valóban a legjobb!
De, a beállításához viszonylag mély ismereteket igényel. Már a telepítés során is félre futhat a folyamat, enter, OK, OK, OK,... során. A szoftver finomhangolása sem egyszerű.
Ha valaki túljut a kezdeti nehézségeken és elmélyül a digitális műsorszórás rejtelmeiben, tökéletes programot használ. Ha nem, könnyen belekeseredik a program használatába.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
rollerk
tag
válasz #65675776 #18442 üzenetére
A DVBViewer honlapján csak ezek vannak a demo "herélések" között:
45 minute time limitation
no recording possible
no weather information
no audio visualizations
no recording service support
no OSD games
no EPG export
no OSD Plugins
limited COM interface
no ability to change the OSD skin
no h.264 filler data removal
Demo Text is displayed the whole time -
-
Bozek
nagyúr
válasz rollerk #18439 üzenetére
A kép alapján talált 11 TV-csatornát és 3 rádiót. A bal oldalon láthatod ezeket, ha lenyitod a Video, illetve az Audio sort. A Digikábel transpoder lista biztos jó? Mert úgy tűnik, nem a tunerrel van a probléma az előbb említettek szerint.
A TransEdit meg ott van abban a mappában, ahová telepítetted a DVBViewer-t, csak el kell indítani. Feltéve, ha telepítéskor felraktad azt is. Ha nem telepítetted, akkor indítsd el a telepítőt és pipáld ki. Az adataid nem vesznek el, frissítéskor is újratelepítés van.
-
-
rollerk
tag
Szia!
Köszönöm hogy írtál!
Az M2 HD-n egy Tankcsapda koncert lesz, és csak egyszer adják le.
Valamiért nem találja a Terratec tunerem. Pedig a DVBViewer látja az eszközt.
Lehet hogy ettől még mindig driver gondja van?Fel tudnád venni a transport streamet érintetlenül?
Mit kérsz érte?
Köszönöm előre! -
rollerk
tag
Sziasztok!
Szerettem volna felvenni egy másfél órás adást az M2 HD-ről .ts-ben.
Sajnos DVBViewer-el nem működik valamiért Terratec DVB-C sticker.
Tudna valaki felvenni egy másfél órát október 14-én? Szívesen meghálálnám a dolgot(!). Köszönöm előre is.😊 -
törölt tag
https://bolt.sat.hu/triax-s-100-ci-hd-muholdvevo-2654
Triax S-100 CI+ - ehhez tudna nekem vki szoftver frissítést linkelni? Mert nem igazán jártam sikerrel.
Ha magyar nyelvet is tartalmaz, az jó, de nem feltétel. (alapból nincs magyar nyelv), viszont feltételezem javíthattak a funkciókon... -
törölt tag
válasz wassermann #18428 üzenetére
Vagy ha mégsem, akkor az áttömörítés nem igazán fog rajta javítani.
-
wassermann
Topikgazda
Én sem állítgatok semmit (PASS és nics átkódolás). A digitális adás a mi cuccainknál valószínűleg sokkal jobb cél-vasakkal tömörített stream...
-
válasz Watt25 #18426 üzenetére
"Tehát TS és Matroska közti váltás esetén nem is szabad, hogy szignifikáns méretkülönbséget tapasztalj."
Nem is érdemes ezzel foglani a processzoridő. A mai programok és hadverek már elfogadják a TS-t.
Ha valamelyik régi SD adóról érkezik az Mpeg2 és mpeg/AC3 Adazfolyam, akkor a tömörítés nagyot csökkent a mérete, Kárpótlásul az Mpeg hibáit kiegészíti a konverter, a h.264 vagy h.265 algoritmusok okozta hibákkal.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Watt25
veterán
Matroska, TS, AVI, ezek konténer fájltípusok.
Majdhogynem bármilyen kódolás lehet bennük. Az, hogy Matroskába mented a Stream-et még nem jelent feltétlenül újrakódolást. Tehát TS és Matroska közti váltás esetén nem is szabad, hogy szignifikáns méretkülönbséget tapasztalj. (Sőt szignifikánsan önmagában az átkódolás sem változtat fájlméretet, ha ugyanolyan bitrátába kódolod át. Hiszen a fájlméretet a bitráta határozza meg, semmi más! (Most szakadjunk el attól, hogy esetleg újrakódolás közben kikerül a fájlból mondjuk egy extra hangsáv.))Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Adamo_sx
aktív tag
Az átkódolást, tömörítést nem itt tudod beállítani, hanem a stream-eknél. Csinálhatsz saját streamet is. Én azonban úgy emlékszem, hogy az RPi buildben nem nagyon volt átkódolási lehetőség, de már pár éve x86-on fut ott elég sok lehetőség van.
De ha csak arra kell, hogy utána visszanézd és törlöd is le és van elég tárhelyed, akkor nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni. -
őstag
válasz Adamo_sx #18423 üzenetére
RPI2-n fut a tv szerver, tehát nagy on the fly kódolásra nincs lehetőség. Alapvetően egyszer megnézem és nagyrészt kitörlöm a felvételeket, keveset tartok meg hosszútávon.
A kezdetekben az alap értéken használta (talán pass) nem rég állítottam át matroskára és mintha nagyobbak lennének a fájlok, de most próba jelleggel visszaállítottam és ts ben is hasonló mérettel dolgozik.A felvételek minőségére, tömörítésére vonatkozó beállítási lehetőséget nem találtam, de most csinálok egy webtv-s és egy pass-os felvételt, hogy kiderüljön a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz Adamo_sx #18421 üzenetére
Ahhoz mondjuk azt se ártana tudni, hogy milyen eszközön akarja ezt megoldani. Mert a valós idejű transzkódoláshoz azért bizonyos esetekben kell erőforrás. Én inkább mentem a teljes adást TS-ben és utána kódolok, ha szükség van rá. De van, hogy csak vágom a videót, 1080i-be is jó nekem.
-
Adamo_sx
aktív tag
Attól függ, mit szeretnél. Ha a PASS-t választod, akkor átkódolás nélkül lementi a ts-t, ahogy jön. Ez lesz a legnagyobb méretű file. Hasznos lehet, ha valami külön progival akarod konvertálni (ezt is el tudja indítani a TVHeadend, amikor vége van a felvételnek). Ha valamilyen kódolást választasz, akkor beállítható, hogy mennyire tömörítsen, esetleg át is méretezze-e a video-t. (Ugyan nem rögzítéshez, de mobilhoz csináltam egy külön stream-et, ami leméretezi és valami igen alacsony bitsebességgel transzkódolja az adást, így kisebb sávszélesség és ezzel kisebb adatmennyiség is elég.)
-
őstag
Sziasztok,
melyik formátumot érdemes használni TVHeadend profilok közül TV-adások felvételénél és miért?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
osztraksajt
őstag
Már a Commodore64-nél sem okozott gondot pedig az még elég buta elektronikával volt szerelve.
Több androidos boxot is próbáltam így Rockchip/Amlogic chipszettel, azoknak se lett semmi baja tőle. De valóban a legkulturáltabb kivezetni az összes csatit ahogy illik és egy RCA-Jack kábellel utána megoldani a visszafordítást.
-
válasz osztraksajt #18415 üzenetére
Akkor mázlid van, mert a 4. a test melletti (ami a 3 pólusúnál még test) ponton van a videojel. Viszont testre kötni a videokimenetet nem szerencsés dolog, akár az eszköz meghibásodását is okozhatja.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
pjen
félisten
Üdv.Keresek nem túl drága megoldást.Amikó 8265 box optikai hang kimenetét szeretném egy 3,5mm jack bemenetű erősítővel hallgatni.Vagy van az Amikón 3,5 mm A/V kimenet,mivel lehet csak a hangot kivezetni.
#18412) superg:Sajna az enyém csak a külső tápos HDD t kezeli.
[ Szerkesztve ]
-
roberto7
csendes tag
-
-
törölt tag
Nem a TimeShift-tel van a bajom, hanem ahogy pl a ProgDVB-ben meg van valósítva. Vagy megy folyamatosan, vagy sehogy sem. Nincs érdemi kontroll felette, feleslegesen zabálja az erőforrásokat. Gondoltam lehet azért nem bírja tartani a stabil megjelenítést HD csatornákon, mert TimeShift-el. Kikapcsoltam, és még rosszabb lett a helyzet. Szóval arra használja a TS-et, hogy a dekóderek és az egész feldolgozási lánc hibáit pufereléssel fedje el. Winfast PVR/DTV/PVR2, AverTV, Terratec HomeCinema, Compro DTV4 alatt rendszeresen használtam a TS-et. Mert azokban úgy működött, ahogy kell.
MediaPortal is frontend, szóval azért esett ki.
-
roberto7
csendes tag
válasz Atomantiii #18404 üzenetére
-
roberto7
csendes tag
digitális előfizetés van az UPC -nél, de van lehetőség, ha nincs box, akkor lehet fogni valamennyi csatornát
analógban.
ezért gondoltam nekem dvb-c tuner kell, mert hát kábelen jön az adás. a lapomon meg nincs sima pci sin :S
az usb3 sem fontos, csak nincs más. az hogy van -e kodolatlan digitális -e az upc nél, nem tudom. én csak ezekről az analógokról tudok, hogy mellékesen jönnek, ha van előfizetésed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest