Új hozzászólás Aktív témák
-
lifilif
csendes újonc
Na, még egy utolsó kérdés, ami lehet, hogy hülyeség, de azért felteszem. Nem tudom, a szolgáltatómnak eláruljam-e, hogy saját boxhoz kell a CA modul + kártya. Telefonban eléggé kukacoskodtak, szóval úgy tűnik, nem akarja a szolgáltató, hogy valaki saját boxot használjon, érthető okokból. Ha viszont nem árulom el, hanem azt mondom, hogy új tévéhez kell, akkor nem tudom, hogy távolról nem fogják-e látni, hogy milyen eszközhöz használom, hiszen a saját boxukra például frissítéseket tudnak küldözgetni. Szerintetek?
Ja, és még egy dolog. A szolgáltatótól kapott boxra folyton frissítéseket küldözgettek egy időben, mert akadozott az adás, lefagyott a box, meg minden hülye baja volt. Nem fér a fejembe, hogy akkor egy saját box hogy fog tudni probléma nélkül működni, mikor az nem is az ő rendszerükhöz van tervezve. Van már valakinek tapasztalata saját boxszal?
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #16644 üzenetére
Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal.
Minden szempontból azért túlzás, csatornaváltás lassú, távirányítóját (ts35) nem tudtam rendesen ráprogramozni a dvbviewerre, ha van értelmes kiosztásod a cablestar távirányítóra rakd ki a file-t valahova. -
attilav2
őstag
válasz
Poplacsek #16639 üzenetére
Én váltok mindenképp ha lesz rá pénz, nem várok addig amíg nem lesz pci slot az alaplapokon. Ne akkor kelljen rohanni lecserélni, ha lesz rá lehetőségem meg is rendelem a 6618-ast, ne lóhalálában kelljen. Meg gondolom a pcie-s kevesebbet is fogaszt és a képről nézve a 6618-as tuner egysége jóval kisebb mint a cablestar-é, tehát kevésbé melegszik, korszerűbb technológia a tbs kártya.
Az egytuneres 6618-ast vetted?Az elhangolódások nem a technisat kártya hanem a dvbviewer korábbi verzióinak hibája lehetett, beleértve a kártyához adott butított TE-t is. A legális pro verzióval nem tapasztaltam.
-
szemarci
csendes tag
válasz
djnice #16641 üzenetére
Köszi djnice!
Kellhet nekem feltétlenül a CI+? Mintha olyat olvastam volna itt, hogy sok kártya csak a cég saját CI+ foglalatával van hitelesítve, anélkül nem megy. Vagy ez bullshit? Ha ilyen nem létezik, akkor lehet, hogy elég lehet a sima kártyabemenet. Ez lejjebbstrófolná az árat? Egyelőre a tévében van a kártya a vidanet által adott foglalatban. -
szemarci
csendes tag
Sziasztok!
Kábeltévés műsort (Sport1 HD) szeretnék felvenni (DVB-C), majd ezt számítógépen is lejátszani, hosszú távra menteni. Az adás győri vidanetes, kódolt. Elsősorban az érdekel, hogy a gyakorlatban működik-e ez, aztán pedig, hogy ezt milyen eszközökkel lehet megvalósítani. Olvastam itt a fórumon kódolásról (gondolom ennek dekódolását a CI+-is kártya végzi), valamint titkosításról is (ennek meglétét hogyan tudom elleőrizni?). Ezek miben korlátozzák a lehetőségeimet? Valamint láttam néhány hozzászólással ezelőtt felsorolva pár, igen borsos árú eszközt. Ezek megoldják a fent említett feladatot? Nem létezik ennél költséghatékonyabb megoldás?
Válaszotokat előre is köszi.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16638 üzenetére
Mondjuk én se váltottam volna csak azért, hogy PCIe-s legyen a TVTuner kártya. Szerintem várj nyugodtan, majd ha egyszer rákényszerülsz megléped. Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal. A csatorna elhangolódásokat, fekete képernyővel indulást én is tapasztaltam a CableStar-al, de a free DVBViewer Technisat Editionnal is.. Az alátámasztom én is, hogy a fizetős DVBViewerrel semmi gond, hibátlan. Ha valamiért megérte pénzt adni akkor ez az.
-
attilav2
őstag
válasz
Poplacsek #16637 üzenetére
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
84 euro, nem olcsó. De a jövőt tekintve biztos megéri. A cablestar2 képminőségével szerintem nincs probléma, legkinkább a kódekektől függ a képminőség, SD csatornákhoz a LAV filtert HD adásokhoz a Microsoft dtv-dvd decodert(dxva hardveresen vga gyorsított) használom, ez a kombináció nekem elég jó képminőséget ad, de a csatornaváltás lassú. Én is megvettem a dvbviewert, de azért mert a törött verzióban állandóan elhangolódtak a csatornák(változó pid és egyéb értékek) és nem frissítette őket, gyakran fekete kép fogadott és teljes újrahangolást kellett csinálni. Most hogy a legális verziót használom ilyen gond még nem volt. Folyamatosan letölthetem a frissítéseket. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy vegye meg, mert windowsra nincs más épkézláb dvb program.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16635 üzenetére
Én alaplap csere miatt kényszerültem a váltásra és nagyon nem bántam meg! Technisat CableStar HD2-ről váltottam TBS6290-re és nagyon rendben van a TBS kártya. Gyors a csatorna váltás és nagyon szép a képe, működik vele a Tarr-os CAM modul stb. Meg is vettem hozzá a DVBViewert, mert ez már megérdemli!
Nem kell a TBS-t kínából rendelni, én is németből rendeltem ebből a webshopból. 5 munkanap alatt kézhez kaptam. Paypal-al lehet fizetni.
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
TBS6680 - 2db DVB-C tuner, 2db CI slottal
TBS6290 - 2db DVB-C tuner és 2db DVB-T/T2 tuner, 2db CI slottalA TBS supportról meg annyit, hogy gond volt a driverrel, mert nem találta meg az adókat bizonyos frekiken. Megírtam nekik, hogy szerintem driver hiba erre 5 órán belül jött a válaszlevél a javított driverrel.
-
attilav2
őstag
Érdemes a jelenlegi pci-os dvb-c tuneremet pci-expressre cserélnem?
Azért gondolkodtam el rajta mert egyre kevesebb pci slot van az alaplapokon, a jövendő ddr4-es lapjain meg már lehet nem is lesz. Két lehetőséget néztem eddig, az egyik egy TBS gyártmány, Gróf..
ajánlotta, neki működik. De kínából lehet rendelni és rájön a vám és vámügyintézés macerája. A másik lehetőség egy német webshop ahonnan technotrend dvb-c pci-e eszközöket lehet rendelni. A technotrenddel van valakinek tapasztalata?
A mostani technisat cablestar II pci vel elégedett vagyok, csak gondolom a pci slot előbb utóbb kikopik. Milyen más pcie-s dvb-c tunereket tudtok még ? Lehetőleg magyar vagy eu-s forrásból. -
lifilif
csendes újonc
-
-
djnice
veterán
-
válasz
kungzi #16623 üzenetére
Általában házilag módosítgatott fw-el. Pl. a Samsung TV-khez is létezik okosított fw, ill. még a műholdvevőket is szeretik "tuningolni".
Arról nincs infóm, hogy melyik ci+-os DVB-C vevő faragásának áltak neki, ill. a Technisat készüléke (erről tudom biztosan, hogy CI+-os) mennyire keltette fel a "modderek" figyelmét.
-
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16625 üzenetére
mert ha éppen nem vagyok otthon, nem akarom járatni a gépet egy felvétel miatt.
Ezzel én is így vagyok, bár azért erre is van megoldás.
Az ATX-es tápok megalkotása óta a BIOS-ban (EFI-ben) be lehet állítani, hogy a gép x időpontban kapcsoljon be... A legtöbb DVB megjelenítőnek pedig be lehet állítani, hogy az időzített felvétel végeztével kapcsolja le a gépet... -
lifilif
csendes újonc
válasz
kungzi #16623 üzenetére
Na, ez az. Egyébként nem kevés pénzt kifezetek a szolgáltatómnak havonta, és a szolgáltatás azért hagy kívánnivalót maga után, ráadásul lehúzás is sok szempontból. Szóval, nehogy már ezek után még ne vehessek fel műsorokat magáncélra. Majd ha meg akarom osztogatni őket a neten, akkor basztassanak.
Kösz mindenkinek, akkor utánajárok, lehet-e kapni valami eszközt. Közben eszembe jutott, hogy tuner azért se lenne jó, mert ha éppen nem vagyok otthon, nem akarom járatni a gépet egy felvétel miatt.
-
Watt25
veterán
Tudtommal a kártya csak a pillanatnyilag sugárzott stream-eket tudja kikódolni, a múltban kódoltakat nem. (Hiszen a kulcs folyton változik.) Tehát biztos, hogy nem kódoltan tárolják le a tévék/boxok a felvételeket. (Vagyis a tévék kódolják, de saját kódolással, aminek nincsen köze a kártyához.)
Ez nagyon egyszerűen letesztelhető: ha kiveszed a tévédből/box-odból a kártyát, attól még meg tudod nézni a rögzített műsorokat. (Ezt én is próbáltam, ez biztos! Mai napig vannak MindigTV extráról rögzített műsoraim a tévé vinyóján, mégis meg tudom nézni őket, pedig már egy éve lemondtam a MindigTV előfizetést, a kártya meg a polcon hever.)
Harmadik indok: többnyelvű csatornák esetén mindig éppen azt a hangsávot kódolja csak ki a tévé, amelyiket a felvétel közben választottál. Ha felvétel közben hangsávot váltasz, akkor visszajátszás közben is hangsávot kell abban a pillanatban váltanod, egyébként előtte/utána nem fogod hallani a hangot. Ezért is nagyon jó a kábeles Digi (és az I-TV Zrt-s cégei), mert ott ugye kódolatlan a csatornák többsége, tehát felvétel visszajátszása közben is válthatsz szabadon hangsávot, hiszen kódolatlanul van letárolva az összes hangsáv. -
-
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16614 üzenetére
Ez azért baromság, mert ha CI+ -t használ, akkor tehet bármilyen CA modult bele a szerelő, ha a készülék csak CI -t tud, akkor nem fog menni. Szóval, ez egy elég egzakt dolog, ezt meg kéne tudni mondaniuk. Bár, én ebből ("kijön többféle modullal a szerelő") azt a következtetést vonom le, hogy nincsen párosítva a kártya és talán csak CI-t használ. De ez csak tipp.
-
lifilif
csendes újonc
válasz
Watt25 #16613 üzenetére
Köszi! Azt mondják, csak az ő CA moduljukkal használható a kártya, azt pedig nem tudták megmondani, hogy CI-hez vagy CI+-hoz jó-e. Nem is igazán tudták, miről beszélek, a szervizt meg nem voltak hajlandóak kapcsolni, pedig más problémánál már irányítottak oda, és ők azért hozzáértőbbek. Azt mondta az ügyintéző, hogy ha ilyen kártyát kérek, kijön a szerelő többféle modullal, és biztos, hogy lesz olyan, ami jó lesz majd az én készülékembe.
-
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16612 üzenetére
CAM = Conditional Access Modul, CA modul
Ha nem lehet a kártyával más CA modult használni, csak a szolgáltatóét, az miért gond?
Azért.Vannak olyan boxok, amelyekben nem CI(+) foglalat, van, hanem konkrét kártyaolvasó, azokkal nem működhet. Emellett számítógépes tunerrel kapcsolatban nem tudom, van-e valakinek ilyennel tapasztalata, de nem lehet egyszerű eset.
CI és CI+ között igazából csak szoftveres különbség van, mindenképpen ugyanolyan kialakítású csatlakozók. Viszont ha valami csak CI -t tud, az semmiképpen sem használható CI+ -os kártyával.
A tévében vagy más eszközben lévő aljzat típusa, amibe a CA modult rakom?
Igen. -
lifilif
csendes újonc
Köszi a válaszokat! Hát, én is segghülye vagyok a témához, az is lehet a gond.
Pár kérdésem lenne:
CA = CAM? Ha nem lehet a kártyával más CA modult használni, csak a szolgáltatóét, az miért gond? Ha a tévé tudja így kezelni, akkor más eszköz miért nem? A CI vagy CI+ az micsoda? A tévében vagy más eszközben lévő aljzat típusa, amibe a CA modult rakom? -
azbest
félisten
válasz
lifilif #16609 üzenetére
"Nekem az a logikus, ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé. "
ezt jól gondolod. Csak arra kell figyelni, hogy CI+ -os valószínűleg a modul, ami tévéknél már elterjedt, de boxoknál még lehet sok sima CI változat van közkézen.
(#16610) Watt25: öregszem, lassú vagyok
Egyébként tippre az ügyfélszolga valsz a modult is kártyának nevezi -
Watt25
veterán
válasz
lifilif #16609 üzenetére
de kicsit úgy tűnt, hogy mellébeszélnek
Mindenképpen ellentmondásos, amit mondtak.
függetlent pedig nem adnak <-> Ha új fajta tévém van, akkor ahhoz adnak másik kártyát
Ez vicc, szokás szerint az ügyintéző segg hülye hozzá, ez minden szolgálatónál így van.
Az igazság az lehet, hogy adnak kártyát, de lehet, ők adják a kártyához párosított CA modult is, ez nem egyértelmű a leírásodból. Ezt ki kell deríteni.
ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé
Pontosan!
Azt kell még tutira megtudni, hogy kell-e CI+ hozzá, vagy elég a CI.
CI+ esetén elég nehéz beszerezni boxot.
Rögzítős tévé, saját box vagy mégis inkább tuner?
Rögzítős tévékből nem tudod kimenteni a rögzített anyagot. (Ez nem csak szöveg!)
USB-s DVB-C tunernél probléma lehet, ha CI+ -t használ a szolgáltató. (Valaki írta, hogy Linux-on már működik. Windows-on kérdéses.) Illetve akkor is gond lehet, ha a kártyához adnak párosított CA modult is.Tehát, továbbra is van két kérdés, ezt tudd meg:
Kötelező-e szolgálató által adott CA modul használata? (Párosítás miatt.)
CI, vagy CI+ kell hozzá? -
lifilif
csendes újonc
"Csak egy helyre van bedugva a központi antenna?"
A lakásban van egy antennaaljzat, két nyílással, mindkettőbe bedugva egy-egy antennakábel, egyik megy az egyik, másik a másik tévéhez.
"Az sem mind1, hogy közvetlen a TV elé, vagy a bejövő pontra volt téve a leválasztó, és utánna lett szétosztva."
A tévén sosem búgott, csak a gépen. Se a bejövő antennajel aljzatába, se a tunerbe dugva nem oldotta meg a leválasztó.
"A TV hangszóróin lehetett hallani a búgást, vagy külön erősítőre van kötve?"
Ahogy már mondtam, tévén nem lehetett hallani a búgást, csak gépen. Ha vettél fel valamit gépre a tunerrel, azon is rajta volt. A következők voltak az eddigi tapasztalatok egyébként:
- antenna tévébe dugva - nem búg
- antenna videóba dugva, videóból kimenő antennajel tévébe dugva - nem búg
- antenna set top boxba dugva, set top box scarttal tévével összekötve - nem búg
- antenna gép tunerébe dugva - búg
- antenna tévébe dugva, tévéből hangkimenet géppel összekötve - búg
- antenna videóba dugva, videó scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva - búg
- antenna set top boxba dugva, set top box scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva - búg
- antenna nincs bedugva videóba, videó scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva, VHS-t játszok le - nem búg
- antenna nincs bedugva set top boxba, set top box scarttal gép tunerével összekötve, tévé nincs hozzájuk csatlakoztatva, felvett műsort játszok le - nem búgA tunerem egyébként egy új AverMedia AverTV Hybrid Volar HD, USB-s tuner.
De szerintem hagyjuk a dolgot, mert én kísérletezni már nem fogok vele, meg analógon nem is nagyon akarok felvenni, tehát tárgytalan.
---
Közben beszéltem a szolgáltatómmal, és azt mondja, hogy a kártyájukat csak az ő set top boxukba lehet belerakni, függetlent pedig nem adnak. Ha új fajta tévém van, akkor ahhoz adnak másik kártyát, nem azt, amit most használok a boxban, és egy CAM kártyaolvasó modult. Így bármilyen adót foghatok, amire előfizetek. Viszont azt állították, hogy ez saját set top boxszal nem fog működni, de kicsit úgy tűnt, hogy mellébeszélnek, mert többször kérdeztem vissza, és nem a kérdésre válaszoltak. Nekem az a logikus, ha van CAM alzata egy set top boxnak, akkor ugyanúgy kell, hogy tudja kezelni a kártyát, mint egy tévé. Vagy tévedek? Mit javasoltok ezután? Rögzítős tévé, saját box vagy mégis inkább tuner?
-
-
válasz
Watt25 #16600 üzenetére
Nem a vevő digitális/analóg felépítése okozza a búgást. Az viszont igaz, hogy a dvb-c felvevők a stream-et rögzítik, aminek a minőségét tényleg nem befolyásolja a földhurok, vagyis azt bárhol lejátszhatod búgás mentesen, a felvételbe nem fog belekerülni az mint analóg felvételek esetén.
lifilif
Azt írtad, hogy a leválasztó tényleg csökkentette. Akkor tovább kellett volna keresgélni, míg végleg megszűnik. Csak egy helyre van bedugva a központi antenna? Az sem mind1, hogy közvetlen a TV elé, vagy a bejövő pontra volt téve a leválasztó, és utánna lett szétosztva. A TV hangszóróin lehetett hallani a búgást, vagy külön erősítőre van kötve?
Hogyan vannak összedugva az eszközök, és milyen (minőségű) kábelekkel?
Hidd el meg lehet oldani, de lehet azért nem tudtak eddig segíteni, mert olyan részlet is elkerülte a figyelmüket amire nem gondoltak, vagy re nem írtad le pontosan a hiányzó láncszemhez szükséges infót (videó-magnó, számítógép, rádiós erősítő is van a láncba, amik nem 1 helyről kapják táplálást, és vagy máshova is be van dugva az antenna kábel,...) -
hzx0
aktív tag
válasz
Kernel #16603 üzenetére
Nekem is volt bugás földhurok miatt. Mikor a T-home az elsö digitálos boxokat (ami még nem volt hdmis) osztogata. Töbször volt kint T-homos szerelö. Mindenféle leválasztokat vetetek velem. Persze sohase lett jó. Aztán hivtam egy villanyszerelöt. Kiderült hogy valami föld nulla kötésel csinálták a házat. Csinált egy rendes védöföldelést (szonda a földbe villanyoránál). Még igy sem lett jó. Mivel az eredeti mester az mn kábelnél random kötöte a földelést meg a 0át a konektoroknál. Mikor az összes kötést megcsinálta ugy ahogy kell megszünt a bugás is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zotya0218 #16601 üzenetére
Ott volt egy kis nyelvbotlás, valójában úgy gondoltam, hogy "deinterlacing", de itt van egyébként:
Lehet még a jobbklikk menüben is, csak azt esetleg elfelejti a következő videónál (verziófüggő).
(#16599) lifilif
Egyebek mellett arra próbáltam kilyukadni, bízd inkább rám, hogy mikor, mit javasolok, ezt meg is indokoltam. Hogy neked nem jött össze valami, az egy független dolog.
-
Zotya0218
tag
Van valaki, aki tudja, hogy a 2015-09-04 14:06:35 - kor emlegetett Interlaced- et a magyar nyelvű vlc, hol kell aktiválni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Path of Exile (ARPG)
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest