- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Overlocker #1282 üzenetére
Az a beállítás valszeg 2,25V-on is stabil lenne.
Foxmulder89: Menne vele, de nagy tuningot ne várj egy Mixtől, főleg ha az IC-k sem ugyanazok...
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Overlocker #1292 üzenetére
mennyi idő cseréltetni kb? amúgy menne ez a kingmax egy 512-es 1000+ -os A-Datával ?
még van nálam kettő, négy volt de kettőnek (pont ami kifingott) nincs meg a papírja... -
Overlocker
veterán
válasz
Foxmulder89 #1291 üzenetére
Van ilyen sajnos..
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Overlocker #1290 üzenetére
affene egye meg nemrég halt meg 2 a-datám is aztán megvettem ezeket csütörtökön és máris szar az egyik
-
Overlocker
veterán
válasz
Foxmulder89 #1289 üzenetére
Hibás a másik modul! Cseréltesd!
-
Foxmulder89
senior tag
Próbáltam a 2 ramot külön-külön, az egyik viszi az 1066-ot a másik még win elött kékhalálozott, de 850 5-5-5-16 -on mennek (2,1v) úgynézki, viszont két és fél óra orthos után ilylet írt ki : FATAL ERROR: Final result was A4F2A86D, expected: D233852A
ez most mit jelent szar a memó ? -
barnam_
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #1286 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet a baj
Én állítom be 5-5-5-18-ra, a többit Auto-n hagyom.
Csak orthos hibázik, vagy esetleg játék alatt kék halál? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Overlocker #1282 üzenetére
nem rossz ramok, de a Crucial-om az 1200 5-5-5-15-öt 2.2v alatt tudja
max validra mennyit mentek? nézted a lapot dimm-enként?
-
Overlocker
veterán
Supertalent T(erminator)1000
1250Mhz 5-5-5-15 2,38v -
barnam_
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #1279 üzenetére
Próbáld meg azokat a beállításokat.
Én orthos-al szoktam tesztelni a gépet, nagyritkán futtatok memtest-et, de leginkább játékok alatt tesztelem - ha nem fagy le, már jó -
Foxmulder89
senior tag
válasz
barnam_ #1278 üzenetére
Igen option2-vel megy csak annyit, be is bootol win aztán jönnek a marhaságok...majdhogynem az összes progi hibát ír ki, orthos így köszön:
FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
Torture Test ran 0 minutes 8 seconds - 1 errors, 0 warnings
memtest86 csak úgy hányja a hibákat..
mod: apropó te mivel tesztelted? (procc stabil, lapnak sincs semmi gondja) -
barnam_
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #1276 üzenetére
Hát nem először írom le, de mind1 mert ismétlés a tudás anyja
Szóval nekem így megy 1066-on:
1066 mhz @ 5-5-5-18-Auto @ 2.1V, MCH: +0.1V
Egyébként ami Kingmax oldalán van, az csak az 512mb-s modulra vontkozik, én azért használok ilyen időzítéseket, mert az SPD-ben ez van 800 mhz-re.MOD: 2.3V-on ne nagyon használd, mert előbb-utóbb kijön belőle a füst.
Ja meg játszhatsz az option1-2 kapcsolókkal is, ezek sokat segíthetnek (nekem pl. 1066-hoz option2 kell). -
Foxmulder89
senior tag
válasz
Foxmulder89 #1276 üzenetére
2,3 volton 1125mhz 5-6-6-15 időzítéssel 26percig bírta orthos...
valószínű ekkora fesszel menne 1066 simán de hol van ez a referencia 2 volt-tól...nemakarom kinyírni vagy bírja ? -
Foxmulder89
senior tag
üdv tegnap óta én is 2x1 giga 1066-os kingmax memó tulaja vagyok csaképp boldog nem....
1066-1000-900 se megy 5-5-5-16 +0,2 mellett ahogy azt az oldalukon írják, lap megkapta a +0,1voltot, pedig nem hinném hogy hibásak, 800 megy.Tényleg kéne mennie neki 2volton 1066mhz-et ?? 5-5-5-16 mellett ?
valaki valamit mondjon mer ez így nem frankó
MOD:Aggregátor látom neked is hasonló lapod van ilyen memóval, vmi 5let ? -
dvdbackuper
őstag
nah, eldöntöttem, ilyen memót fogok venni:
DDR2 PC6400 800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Retail8 Layer PCB with LED)
vkinek van vmi tapasztalata? tuning, melegedés...
-
ImI87
őstag
Hello!
Be tudná linkelni valaki azt a tesztet, amikor a 4GB memória előnyét és hátrányát tesztelik? Tegnap fél órát kerestem, de seholsem találtam.
Előre is nagy köszi
ImI
-
a gyártó szerint;
Timings: 4-4-4-12-2T
Voltage: 2.0V~2.1Vaz én konfigomban a feszt auto beállítással nyomom, ami 1.9 volt, de így is tuti stabil a gép, ezért nálam felesleges a 2.0 volt!
ja; a 4-4-4-12 mellett én még a cpu-z által javasoltak alapján a bank cycle time (trc) értékét is levettem 24-ről 22-re!
-
mona01
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, most vásároltam 2x1gb A-DATA EE 800+-os ramokat,ALAPLAP p5k proci 6750 core2 mekkora feszt ill milyen időzítéseket kell beállítani!!!
Segítségeteket előre is köszi! -
Egzee
őstag
Köszi!
-
tuctuc
aktív tag
Tegnap vettem egy 1 gigás 1066-os Kingmaxot.
2.075V-ra tettem alapból, 5-5-5-18-on 1080Mhz sima és stabil, 1120Mhz-en lefagyott a win 1-2x, kicsit több fesszel lehet menne. Nem rossz ramok ezek, pláne árukhoz képest, fizu után meg is veszem a párját. Szerintem nem érdemes 800as tuningramot venni drágábban, azok se mennek többet ennyi fesszel.
Lap: Gigabyte M55S-S3 rev2, Nforce550. -
Brumi˘
addikt
Hello!
A minél kisebb az időzítés annál gyorsabb a memód, tehát 4-4-4-12 a gyorsabb. Everestel le tudod mérni milyen gyors és mennyin megy a cache & memory benchmarkkal. Memót tuningolnu biosból érdemes, de a geil ultrái nem egy atom tuning ramok...
Az OCZ XTC memó hűtője nem rossz, de egy szimpla 8cm-es venti is megteszi (persze ezt fusizni kell hogy fel tudd tenni). -
Egzee
őstag
Sziasztok! Van 2x1GB Geil Ultra 800Mhz-es DDR2 Ramom (CL4-4-4DDR2-800) ami az Everest szerint 5-5-5-18-as időzítésen fut. Szeretném megtudni, hogy az időzítés most akkor jobb ha alacsonyabb, vagy ha magasabb? Hogy tudnám tuningolni őket? Milyen programmal mérhetem le, h pontosan mennyin pörögnek? Vagy valami progi ami pöttyöket ad rá? PLZ HELP! mert teljesen inkompetens vagyok a témában, és szeretném kicsit húzni a gépem mert ha jobb is lehet, akkor miért is ne? És még egy kérdés! A húzás miatt szeretnék venni egy RAM hűtőt, és kinéztem az OCZ-jét aminek van 2 6cm-es ventije ami gondolom lefedi mind a 4 slotot. Van valami tapasztalat róla? A Thermaltake Cyclo-ját is néztem, de elég keserves a kialakítása, és csak 2 fokot hűtött egy teszt szerint a Ramokon, amiért meg nem veszek hűtőt... Ki milyen hűtési megoldást ajánl?
Ezekre a kérdésekre várom válaszaitok, tapasztalataitok! Előre is köszi!
-
Ősember
őstag
ez most hirdetötábla lett vagy mi?
-
barnam_
nagyúr
-
bogyó73
tag
azt hiszem nálam is eladó lett 4*512 800 geil vaule
-
Muréna
őstag
2x512 XtwinZ tuningram eladóóóóóóóóó alap 1140mhz
-
bogyó73
tag
1066-os kingmax az mennyire jó mert az ára az nem rossz. csak azt furcsálom hogy nincs rajta hűtőborda. nem melegszik vagy mi?
-
jugeen
addikt
szerény, de nem sértő WR
[link]
-
bogyó73
tag
és olyan melegek mint állat. de alapon is.
-
bogyó73
tag
helló mindenkinek.
arra lennék kíváncsi hogy a geil 800 ram-nak mennyit kéne mennnie? -
HolyFire
aktív tag
Helló!
Nahh ma megkaptam Ősember SuperTalent T800 memóriáitörül a fejem mert jól néz ki ésmár attól érezhetően gyorsabb lett a gépem hogy csak beraktam a helyükre és semmit sem állítgattam rajtuk.....
Szóval a kérdésem hogy mennyi fesz kell nekik hogy frankón menjenek??? Most az everest szerint 800Mhz-n 5-5-5-15 időzítések-el megy....pedíg 4-4-3-8 kéneVagy tévedem???
-
Zájec
veterán
válasz
hossszú #1229 üzenetére
ez jól hangzik, szóval szépen megy...
a 2.2v az a legkisebb adható ? vagyis kapható fesz neki..amin viszi az 1000-t..
csak azért kérdem mert lehet hogy egy másik , kisebb ram mellett is használnám..
és annak 2.1v-nál többet nem adnék inkább..
szerintem is az árát nagyon megéri.. 22.5k -
hossszú
őstag
Nálam az 1000+ EE A-DATA ramok gyári alapfeszen (2,2V) eddig 1236MHz-en mentek a legtöbbet.Egy hosszabb teszt erejéig 1200MHz-en hajtottam egy egész napon át felváltva játék, net, hiba nélkül mentek.Napi használatban 1100Mhz-re van beállítva minden gond nélkül működnek.Szerintem az egyik legjobb ár-érték ram a piacon.1066+-ost akartam venni de nem találtam sehol így vettem meg az 1000-es rampárt. Teljesitményben alig marad el nagyobb testvérétől árban viszont 10k-val olcsóbb.
-
Zájec
veterán
az A-data 1000 EE+ ... mik a tapasztalatok..meddig lehet öket hajtani?
a kisebb 800EE+ hoz képest mennyivel jobbak?
vagy ezek átcimkézett 800asok amik jól mennek..
az ára: 4.5k val drágább mint a 800as.. megéri -e.. -
szasanyi
félisten
válasz
t-shirt #1218 üzenetére
Jók az A-DATA RAM KIT-tek. A-DATA Vitesta Extereme 800+ CL4 ami kb. 1000Mhz-et megy CL5-ben, míg az 1066+ esetén ez viszont CL4-ben is tuti.
Nem tudom pontosan ezek mit mennek maximum, de valszeg 1100-1200 között.
A kérdés, hogy neked elég-e az 1000-es memória sebesség, avagy több kell...
A GA-P35-DS4 mobo nagyon jó, és nem is túlzottan drága. Ezzel biztosan jól mennek majd. Sok sikert! -
szasanyi
félisten
válasz
Ősember #1217 üzenetére
A Kingston RAMok tényleg jók, és pont azért mert a széleskörű kompatibilitásáról és a garanciális háttérről megfelelően gondoskodott a gyártó. Ez tény.
Az már kérdés, hogy ennek ellenére érdemes körülnézni mert nem különösebben tuningbarát a legtöbb, és ugyanolyan árban lehet jobbat venni. DE aki ehhez nem ért, a tuning nem szempont, annak jó választás (lehet) valszeg nem lesz gondja vele. -
Tails111
aktív tag
És az is mármint a csúcs. Csak az a baja olyan mint az Intel alaplap az Asus hoz képest
meg bízhatóbb etra stabilitás no tuning. Stabilak nagyon kevés a selejt ,hibás darab de a tuning nem barátja. Ezért nekünk nem a csúcs. -
t-shirt
veterán
Platform váltás elött állok, kis help kéne ...
2X1GB A-DATA 1066-os ram megéri a kb 30K-s árát egy 22-25K-s 800-al szemben? Ha a tuningot nézzük meg a reális esélyeket órajelben miket hozna a 800-as meg az 1066-os?
Giga p35 ds4 lesz valszeg az alaplap hozzá. -
subaruwrc
félisten
nagyon lelanyhult a topik emberek. itt egy kis rágcsálnivaló
,
[link] -
Sziasztok!
Egy 2GB-os Kingstone HyperX 800-as CL5-ös KIT mennyire használható? Főleg tuningban, és rengeteg Adobe és egyéb memória-kajáló szoftverek egyszerre futtatására - élvezhető sebességben. Vagy itt nem számít annyira az időzítés/MHz, csak a méret?
Majd valamikor ha kijön az AMD RD790, akkor egy olyan chipes lapba lenne téve; azért is választottam Kingstone-t mert úgy láttam ez kompatibilis legtöbb lappal.
Remélem nem írtam fatális hülyeségeket
De biztosan nem kis ugrás lesz a mostani 512MB sima DDR-hez képest, ami 266-on jár...
[Szerkesztve] -
hetvenes
csendes tag
Sziasztok!
Ősember ramjainak 2x1GB-nyi 800-as Buffalo Firestix-jeit szeretném gyorsabb gondolat átvitelre ösztökélni GB P35C rev1.1 alapon. Maximálisan csak a nagyobb mennyíségű, reményeim szerint hűvösebb légtömeg mozgatását tudom bevetni melegedésük ellen.
Láma kérdésem: a bios-os feszültségemelésben és szorzó állítgatásban lehetséges gyorsító eszközeink kimerülnek-e? Emeltem feszt, szorzót--> időzítéseim nagyon megnőttek. Visszafele haladva, nem látom a helyes utat a szorzó, freki, szinkronitás a procival, kapcsolatok gyűrűjében.
(emlékszem, volt egy fórumozó aki majdnem billentyűzet cserére jogosító mennyiségben írta meg kérdéseit kb. 1 hónapja hozzátok)
Keresnék Buffalo-s tapasztalattal bíró fórumozókat. -
Bagira01
veterán
Egy a-data 800+ EE rampárnak mik azok az értékek amit minimum menniük kéne? Micron D9GCT chip van rajtuk. Most 1000Mhz-n 5-5-5-15-ös időzítésekkel használom 2,1v-n
-
barnam_
nagyúr
válasz
dvdbackuper #1198 üzenetére
Én is az A-data-ra szavazok, de inkább az 1000+-t vedd, alig kerül többe, és jobb chipek vannak rajta (Micron D9GKX).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest