Új hozzászólás Aktív témák
-
rogan85
tag
Hali!
Hány voltot lehet max(ami még egészséges) adni a kingmax mars 1066-os ramoknak?
Jelenleg 333fsb mellett 1000Mhz-en próbálgattam 2.1v melett.
Orthos futott egy óráig hiba nélkül, de oblivion 9fpsel fut a szokásos 30-35 helyett a nagy fűben. Máshol nem lassul be csak ott. -
törölt tag
A-DATA Extreme Edition 1gb 100mhz ez jónak tünik?
-
törölt tag
Hali. Ez a ram szerintetek tuningra mennyire lenne jó és 2 menne dualban? 1GB DDR2 1066MHz Kingmax
-
subaruwrc
félisten
1200 4-4-4-10 2.55
[link] -
subaruwrc
félisten
vazz a cl4 max elmaradt
1189 4-4-4-10 2.55v [link] -
subaruwrc
félisten
Crucial Ballistix 1313 5-5-5-15 2.55
[link] -
p87
senior tag
Sziasztok!
Geil Ultra DDR2 2x1Gb memóriám van és alapból 800mhz-n 5-5-5-18 as időzítéssel megy, pedig elvileg 4-4-4-12-n kellene mennie nem?
Lehet adni kéne neki több feszültséget v. manuálisan kellene beállítani az időzítést?
A garancia ilyenkor megmaradna?
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
[link] kell valami Vmod a lapomra
-
subaruwrc
félisten
i played a little
crucial ballistix 1070 4-4-4-8 [link]itt a ram bírja még csak a proci nem 1:1ben de sebaj majd felszorozva
-
VinoRosso
veterán
nem azt mondtam hogy nem kell bíbelődni vele, hanem azt, hogy ne húzd meg őket.Annyit kell vele bíbelődni, hogy alacsonyabb szorzóra kell állítani, hogyha megrántod a procit fsbvel, akko ne másszon el vele, mert nem fogja bírni sokáig. Nem vágom milyen szorzókat lehet beállítani a lapodban, a lényeg, hogy 1066nál többet ne menjen. Ha megtod hogy mit megy a proci a lapodban, utána próbáld hozzáhangolni a ramokat.
-
Stili
csendes tag
válasz
VinoRosso #1058 üzenetére
Köszi! A CPU topikban már kaptam egy kis választ, de ott nem említette a srác hogy a ramokkal nem kell eleinte bíbelődni. Ami egyébként nem is sikerült, mert mindig lehalt tőle a gép. Újraindulás után fél másodperccel lekapcsolt, majd megint újraindult, és vinnyogott hogy csináljak valamit a setupban. :)
Nem nagyon vágom mi mit számít abban a számsorban. :P
Beállítottam hogy a ram 1066-on ketyegjen, azt annyi. :) -
VinoRosso
veterán
ki kell kapcsolni az energiagazdálkozási funkciókat, azt megnézed mit tud alapfeszen a proci, abból már kiderül pár dolog, és szerintem úgyis az lesz a szűk keresztmetszet, mert melegedni fog. A ramokat meg majd hozzáigazíthatod utána, de szerintem nem fognak túl jól menni, bár ki tudja. A lappal szerintem nem lesz gond. Elfüstölni meg nem tod, ha figyeled a hőmérsékleteket.
[Szerkesztve] -
VinoRosso
veterán
-
Stili
csendes tag
Helló mindenkinek!
Összeállítottam egy reményeim szerint jó tuningpotenciállal rendelkező gépet, ám eddig még egy gépemet se próbáltam húzni. Szóval szeretném a segítségeteket kérni, hogy hogy is kell tuningolni, mert nem szeretném elfüstölni ezt a jószágot.
Ez lenne a kicsike:
P5K-C
Q6600
8800GTS 320
2x1GB 1066 Kingmax
Chieftech 620W
Léghűtés van a gépben mindenre külön, ami szerintem tűrhető teljesítményt nyújt. Terheletlenül a proci 31-33fok, attól függően hogy mennyire van meleg.
Az alaplapon még nincs pencil-mod, de majd ma elhúzok és veszek egy puhahegyű cerkát.
Ha valami fontos infót kihagytam, csak szóljatok. -
Gyuri27
félisten
egy kis olvasni való [link]
-
VinoRosso
veterán
válasz
dragonfx #1045 üzenetére
ott van alul amit linkeltem a legjobb cl3as eredényem 32M-ben egy geil ultra 800+ossal. Most olyan 45k-körül van itt a ph-n , de a chipben vagy a cp-ben volt tesztelve, és nem tom meik bolt küldte be oda azt a ramot, de 36k ért dobálták elvileg ( júli-ban ) . 2G-ról van szó persze.
-
VinoRosso
veterán
nan a hétvégén addig próbálkoztam, amig sikerült lefuttatnom a 32M-et 3-3-3-9-21-gyel, de meglepően szar eredménnyel futott le. Korábban már írtam a memória gondjaimról, ezek továbbra is fennállnak. Winfossal kifagyok dt-ról, ha nem 1333as strappel bootolok, és a memset is szarakodik még mindig. BIOSból cl4es idők vannak belőve, és amikor winfosba lép átáll cl4-re, hiába mentek el memsettel más beállításokat, addig alkalmazza csak, mig újra nem idnul a gép utána elfelejtődik. Valami gond lehet az időzítések beállításval, mert ha memsetből átállítom az összes beállítást, akkor azzal lefut a 32M, alapból meg hibázik. Az jön le az egészből, hogy bele kell piszkálni az időzítésekbe, és akkor lesz stabil valamennyire, mintha alapból nem állna be rendesen. Korábban írtam, hogy az összes monitorozó progi irreális órejeleket látott. ha manuálisan winfosból belövöm, akkor jól látszanak, és a 32M is lefut. Viszont ótvar szar eredményekkel. Egy korábbi cl3as eredmények egy gyengébb procival és egy 3-3-3-8-24es 800+os geil ultrával( 8x430 1:1 ):[link] és a mostani (9x400 1:1 ):[link] ( 400as fsb-n közel ugyanakkora a lapka teljesítménye mint mint 440en, )
u.i: El lehet valahogy érni, hogy a memset ne állítsa át cl4re a BIOSos időzítéseimet? Leszetem többször is, de ha leszedem akkor is átáll magától. Win reinstall nélkül persze. -
VinoRosso
veterán
válasz
dragonfx #1042 üzenetére
nekem 800+os geil ultrám volt, tuninggal nem volt probléma, nagyon jól ment, csak az egyik modul 2 hónap után felvonta a szolgálatot. nagyon melegek, és szerintem sok neki az a 2,4V hűtés nélkül ( bár elvileg ez a gyártó által ajáűnlott fesze ).Nálam 850 et simán vitte 3-3-3-8-24-gyel, és 1200< vihető 5-5-5-15-35 -tel. Nem tudom, hogy csak én fogtam ki selejtet( SN-re 5öt v 6ot írt ki a cpu-z, szal eléggé az első péládnyok közül kaptam ), vagy mindegyik ilyen, de micronos, és azok nem szokták csak úgy beadni a kulcsot.
-
dragonfx
veterán
hi!
mi a véleményetek ddr2 fronton a geil ultrákról?
Sajna én annyir anem vágom mint az elöző generációkat.
Ezen jó chippek vannak?kompatibilis minden lappal?
Az érdekelne leginkább hogy a 667es cl3as kit vajon meddig bírhatja cl3ba, ha azt mondom odatolom neki a 2.4V-t ami ugye a gyári max.?...cl4 be gondolom a angy átlag szerintme olyna 900ig elmegy, de engem inkább a gyári késleltetésen max. érdekelne.
Van valakinek ezzel tapasztalata ittenség? -
Muton
addikt
ha 2 orthos (ram teszten) és egy everest cpu, ram stabilitás tesz fut szimultán és az everest hibát ír ki, de az orthosok nem, az jó vagy rossz?
mert eddig nekem ha instabil volt a cucc, akkor az orthos már rég leállt hibával, amikor az everest még ment, sőt még húzhattam rajta, h az is hibázzon -
laragirl83
őstag
mivel p5b lapod van amiben sajna ott figyel CL3 bug, vagyis semmiféle teljesítmény növelést nem érsz el ha megpróbláod cl3ban hajtani ramokat, így azt mondom neked, a legjobban akkor jársz ha a lehető legmagasabb órajelen hajtod amit még képes CL4-ben elvinni a ram, ez olyan 900MHz lesz, attól függ milyen chippel van szerelve
-
ent
őstag
Sziasztok
Van a gépben 2*1Gb Geil Ultra Kit (800). Alap időzítéseken tötyög (CAS 4-4-4-12). Szentetek, mi az ideális időzítés beállítása? Procit nem akarok túlhajtani csak procit belőni.
thx előre is. -
subaruwrc
félisten
[link]
vazzeg a mod idősorry a külön hsz ért.
-
subaruwrc
félisten
Crucial Ballistix 1066@1200@2.2 [link]
-
HolyFire
aktív tag
De mondjuk igazából a kulcskérdés hogy mit tehetek bele az alaplapomba ami működni is fog
Gigabyte GA-965P-DS3 rev3.3 van és hozzá egy core2duo e6320 .....
Ötletek hogy mi lenne ehhez a legjobb párosítás??? -
HolyFire
aktív tag
Hmmm. Köszönöm a tanácsokat. Valami jó cumó kéne és persze nem aranyárban..... Jelenleg Kingmax Mars dübörög de ezt nem merem 800 fölé pörgetni
mert ugye jobb és többet és egy pár friss Kingmax Mars mint egy pár szénné égett
Vagy szerintetek mennyit bír a kingmax? Dobtam rá passzív hűtést de annyira nem ástam bele magam a dolgokba hogy tudjam hol a vége....
-
[Vazz]
tag
válasz
HolyFire #1020 üzenetére
Az ultra az 1066-os tehát valószínű bírni fogja a 800-nál magasabb órajeleket.
De ha nincs rá 34k akkor lényegesen olcsóbban kijössz a 800-asokkal. Nekem OCZ platinum van és lazán harapja az 1000+ 5-5-5-15 időzítésekkel, orthos stabilan. De 4-4-4-12 időzítéssel 842-őn stabilan elketyeg.
A ramjaidnak csak a pénztárcád szabhat határt. Ha nincs terved hardcore tunningról, akkor felesleges a drága ram. Szerintem. -
HolyFire
aktív tag
helló!
Milyen memóriát ajánlatok core2duo e6320 tuninghoz??? -
Zsoca84
csendes tag
Hie!
2 fajta memória között vacillálok : - A-DATA 2x1GB DDR2 800 Mhz Extrem Edition
- Geil USA 2x1GB DDR2 800 Mhz Ultra
Szerintetek melyik a jobb vagy melyiket éri meg jobban megvenni ha egy árban vannak (tuning téren is)? -
Lalaboy
őstag
Kivancsi voltam, hogy ket kulonbozo RAM hogyan is teljesithet egyutt(?)
Erdekes eredmeny szuletett! C4 4:5-ben, 1225Mhz!! [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
VR6-Fan #1000 üzenetére
Gyári specifikáció 2,2V akkor tuti nem purcan ki. Az ST-emre is 2,2V-os üzemfeszültséget ír a gyártó és élettartam garis. Szóval küldjed bátran, főleg, hogy hűtve van.
Sajna nálam csak az egyik modul áll a huzatban, mert lapra merőlegesen fújó coolerem van (hogy hűtse a grill party-ra tervezett heatpipe-ot.
)
-
VR6-Fan
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest