- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
Samsung 667-es memók 4-4-4-8-on 1,9V-al.Ez jó?Orthos stabil volt.
-
Brumi˘
addikt
Áhh ez szánalom 4-4-4-12-n 612%-ál beveri az errort. Mi a rákot lehet még állítani hogy mennyen rendesen? Vettem volna a-datát...
-
Super Talent
PC2-6400 4.0-4-3-8 @ 2.2V
T800UX2GC4
ProMOS
Micron D9GCT (B6-37E)
Micron D9GMH (B6-3)
Micron D9GKX (B6-25E)
Micron D9DQT (BT-3)
Ezekkel a chippekel vannak ellátva.
+ még szemezek ezzel
Kingston 1200
PC2-9600 Xtreem
TXDD1024M1200HC5DC / TXDD2048M1200HC5DC
5.0-5-5-15 @ 2.35 ~ 2.45V
Micron D9GKX (B6-25E)
[Szerkesztve] -
Üdv. Help kéne.
Melyik a jobb választás?
Micron D9GKX (B6-25E)
Micron D9GCT (B6-37E)
Micron D9GMH (B6-3)
Micron D9DQT (BT-3) -
Brumi˘
addikt
válasz
laragirl83 #585 üzenetére
Most van 400%-nál hiba nélkül, asszem mára ennyi, még hagyom egy kicsit aztán megyek alszani, holnap délután folytatom. Köcce a segítségeket!
-
Muréna
őstag
válasz
laragirl83 #585 üzenetére
perflevel 12 felejtős, sokkal többet veszt vele mint amennyit nyer az időzitéseken..
-
Brumi˘
addikt
Első körbe azt amit tudnia kéne 1000@4-4-3-8@2,25V majd u ez 2,3V majd 4-4-4-8 2,3V és most 4-4-4-12 2,3V-n szopik még a teszt. A chipset 1,55V-t kap. Mi mást kell még állítani? Jah és a sub timingok auto, mert ha belövöm neki a 4-25-4-4-4-et amit subaru javasolt, meg se mozdulnak.
[Szerkesztve] -
Brumi˘
addikt
-
Brumi˘
addikt
És meddig kell futnia? Mert most 107%-nál tart 0 errorral.
-
Brumi˘
addikt
A memtest 3.3 mennyire jó memó tesztelő? Jobb mint az orthoss?
-
VinoRosso
veterán
nem tom hogy műkdöhet konkrétan, lehet hogy csak az elején tesztel 30MB-tal, aztán egyben is stresszeli az egészet. Gondolom nem nézted órákig a mamóriahasználatot. Bár azt sem tom konkrétan, hogy az orthos féle memstressz milyen, vagy a prime 95ös, de ha jól tom az OS-nek pl alapban le van stipistopizva egy tartomány, amihez nem nyúlhat hozzá. Ezért teszteltem memt-el is,de az nem talált egy árva hibát se. Csak a pi nyivákolt idáig.
-
VinoRosso
veterán
megzavarodik? Hogyan? Elvégre az idő az stimmel, amit számol jó, nem hibázik. Hogy lehet egy halott memória sokkal gyorsabb mint egy új? Majd este csinálok egy blend tesztet. Tegnap..illetve még ma is, csúnyán beba..rúgtam esik ez a fos eső és halál másnapos vok. ÓÓÓÓóóó bubánat...
-
Sárpac
nagyúr
Memset 3.3 elrontja a mentést 945gm alaplapnál!
Tök fals értéket tölt vissza, a rendszer meg is fagy! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Buldozer99 #326 üzenetére
Egy kérdés: Miért éppen Everest-tel teszteled a memót?
Én úgy vettem észre, hogy az Everest szinte semmi memót nem használ a Stress memory stabilitástesznél. Most pl. 30MB-al csökkent az 1303MB-nyi szabad memória, mikor elindítottam. -
Ebit
addikt
válasz
laragirl83 #543 üzenetére
Korrekt anyag, egyetlen észrevétel, a tuningnak azt az irányzatát mutatja be, ahol a teljesitménynövelést csak a túlfeszeléssel valósitják meg.
Mennyivel egyszerúbb a rendszer és az alkotó hardverelemek összehangolása, optimalizálása a feszek csökkentése,stabilizálása./igaz ez hosszabb időt vesz igénybe/ -
VinoRosso
veterán
ok de pi az nem bugos. Az a lényeg hogy elkúródtak a memóriim. Az egyik meghalt teljesen még egy hónapja kb, a másik meg félhalott, és a félhalott cl5ben jobb eredményeket produkál 1m alatt mint új korában cl3-ban. 32m meg le se fut vagy nagyon nehezen.
-
tlac
nagyúr
válasz
VinoRosso #550 üzenetére
Lehetséges olyan, hogy egy magasabb órajelen járó proci jobban le tudja terhelni az ugyanolyan órajelen járó memóriát, amitől az hibázik?
lehetséges, mert a ilyenkor a ram is gyorsul (legalábbis nekem p965-ön igen)
Vagy az északi híd hibázhat e ugyanígy?
szintén lehet, hogy a nagyobb tempót nem bírja
Nem kellene ennek a hibának előjönnie máshol, pl amikor orthosolok 3,7en?
small fft alatt valószínűleg nem, inkább blend alatt -
VinoRosso
veterán
Szevasztok!
Van egy problémám, jó lenne ha tudna valaki valami okosat...szal. Vettem egy xtc memkó hűtést, és gondoltam ezzel kipróbálom a maradék geil modulomat, mit megy(talán egy hónapja írtam hogy hogy jártam ezekkel a ramokkal). elindítottam 9x400 1:1 be cl5ben a pi 1met, 14 mp körül futott le[link]. Kicsit furcsáltam, mert cl4-ben a 800+os a-datáim olyan 8x415-420 körül mentek maxra 19 mp-t 1:1-be, meg a geilekre is emlékeztem, hogy mikor megvettem csináltam egy teljes pi tesztet, és 1m-re 1:1be 8x430-on mentek 16mp-t 3-3-3-8 -as időzítések mellett. meg is néztem a képeket, és jól emlékeztem. Ennyit számítana az órajel? Gyorsan viszavettem a szorzót 8asra. 8x400on futtattam az 1met cl5-ben szintén 1:1-ben. 16 mp jött ki, ugyanezekkel a ramokkal 3 hónapja cl3-ban ugyanennyi cache-sel magasabb órajeleken, szűkebb időzítésekkel pár tized mp-cel rosszabb eredményeim lettek. Hogy is van ez most? Lehet nem állítódnak át az időzítések vhogy? De akkor se kéne ugyanannyit mennie, mert 60 mhzcel többet ment a ram a cpu meg több mint 200-zal. Gyorsan megéztem mit megy 9x400on cl3-ban az 1m. 14 mp... [link]mondom ilyen nincs. 0,1 mp-t hozott volna csak a váltás cl5ből cl3ba? mikor cl4es a-datákról váltottam a cl3as geilekre, 3 mp-et nyertem. Azt tudtam hogy félig az a ram is halott, de foglamam sincs, hogyan produkálhat egyetalán ilyen eredményeket.Egyedül ami feltűnt hogy a cpu-z memory tabnál van egy trc időzítés, ami fogalmam sincs hogy mi lehet, a biosomban nincs ilyen, a memset se ír ilyet, de cl5ben ez 1re vált, cl3-ban meg 13, holott spd szerint ennek 12nek kellene lennie a legalcsonyabbnak cl3on, cl5ben meg 23-nak[link], de lehet hogy ez csak a cpu-z hülyesége. No gondoltam megnézem mit megy 32M-ben. Nem futott le, megakadt az első pár körben. Gondoltam kevés lesz neki a 2v( egyébként mikor megvettem 2,2v alatt még a winfosba se lépett be cl3-ban ) adtam neki 2,3-at. Semmi ugyanúgy megakad. Visszavettem cl5-re, ugyanúgy elakadt, visszavettem az órajelet, ugyanúgy ...ehh mindom miez??!! A proci nem lehet, mert 3,71et ment orthossal 1,5óra után állítottam le, hiba nélkül. Ugyanazon a feszen most 3,6ot tutira mennie kell. Talán mégis azzal lehet valami, azért a biztonság kedvéért vissza veszem a szorzót. Majdnem berosáltam, mikor túljutott a 10. körön a 32M, mondom ilyen nincs, a proci lenne a ludas?? most vettem, meg akkor az orthos is elhányta volna magát...hál istennek a 20. körnél megakadt a pi, de valamiért sokkal többet ment így. emeltem még feszt a ramon2 2,45ig, ez sem változtatott rajta, a 20. körben elakadt. Mondom mi a pék lehet az északi híd lenne a cink? De hisz az végig 400on ment, hozzá se nyúltam, 1,9v van adva neki, de 400on 1,85 mellett is stabil. Azért megemeltem 1,94ig, és láss csodát mind a 24 kör hibátlanul lefutott. Na mondom ilyen nincs, gyorsan visszavettem a ramokat 1:1be 8x400on cl5, ugyanúgy lefut. 17 mp, majdnem 18. ???? Kurva szar eredmény ahhoz képest, hogy 1M-ben a cl3as eredményemre is rávert( cl3-ban 14:54 et ment ) Hogy verheti meg az 1m cl3at az 1m cl5 és akkor 32M-ben miért gyengébb ennyivel? Na még gondltam 1et, hogy mengézem 9x400on is, hogy itt mennyit megy a 32m...na rosszul gondoltam, mert a gép úgy gondolta, hogy ő nem akarja megnézni, és az első pár kör után befosott a pi. pedig 8as szorzóval lement ugyanezekkel a beállításokkal. Csak a cpu órajelet emeltem, de azon meg a fesz amugy is 1,525v valós volt, mivel csak a szorzót beszogattam. Emeltem az mch feszt, mert ez 8as szorzónál bevált, de itt meg se hatotta. Elképzelésem sincs az egészről, hogy mi a pék folyhat a gépben, hogy miért viselkedi így. Lehetséges olyan, hogy egy magasabb órajelen járó proci jobban le tudja terhelni az ugyanolyan órajelen járó memóriát, amitől az hibázik? Vagy az északi híd hibázhat e ugyanígy? Nem kellene ennek a hibának előjönnie máshol, pl amikor orthosolok 3,7en? Ekkor pl 412es fsb mellett 1,87et kap az mch a memkók cl5ben 2,05V-on és semmi bajuk. Még futtattam egy memtest 3at is, kb 1xx kört default teszten, de semmi hibát nem talált, amikor a pi alig 1 perc után nyüszített. Annyi volt, hogy nem tudott bootolni a memtest után a winfos, rendszerlemezt kért, pedig csak a hdd-ről bootolhatott vna, mert lelőttem a többit Biosból, nem tom miért, valszeg én rontottam el vmit, kikapcsoltam a gépet, aztán elindult persze. Ha valaki tud valami értelmeset mondani, azt megköszönöm. Nekem dunsztom sincs. -
laragirl83
őstag
A vezetési erősség gyakorlatilag egyenlő az adott feszültségen keltett elektromos árammal. Ha úgy tetszik, 400MHz az 400 ciklus/másodperc.
Mondjuk kapsz 400 pofont egy törpétől. Idegesítő, de nem halsz bele.
Na most a törpe helyett képzeld oda Godzillat. Üssön meg ő egy pár száz alkalommal. Nem sok marad belőled, csak egy kis pép, mi?
(fáj a fejeeeeeeeem)
[Szerkesztve] -
keIdor
titán
Valaki ezt le tudná fordítani nekem? Most készülök a középfokú nyelvvizsgára, de alig értem!
Szar vagyok!
Itt valami ''Drive Strengh'' nevű opcióról beszélnek, ami ált. DFI lapoknál van és Tony szerint ez veszélyesebb, mint a magas feszültség!
Ő lenne az:
Drive strength is quite literally the amperage provided @ the specified voltage. You can look at it this way...@ 400mhz, that's 400cycles/second.
Let's say you get punched 400 times, by an smurf. Annoying, but it isn't gonna hurt you.
Now let's replace that smurf with GodZilla. Let him hit ya a couple hundred times. Nothing left of ya but mush, eh?
Ezt ha valaki lefordítaná, azt megköszönném! -
keIdor
titán
Nemtom itt azt írja a srác, hogy bizony meghalhatnak 2,4V alatt is, ha nincsenek hútve rendesen...
ill. csak válaszól másnak:
you got it. i'll be willing to go as far as to say that everyone who has had ram die below 2.4v either:
1. weren't cooling them.
2. the mobo ate the ram.
válasz
Leírtad a lényeget rövien és tömören a véleményem teljesen egyezik!
Ugyan ez igaz a processzorokra is magas freki magasabb fesz az előírtnál szintén rohamosan pusztítja a cput! Sokan írják, hogy 1.6Volt egy core 2 procinak nem árt hisz vízzel hűtöm.Hmm.. kivi lennék pl. 3-4hónap múlva alapfeszen tudja-e azt amit első indításakor!
Ezért szoktam mondani tuning esetében, hogy alapfesz alatt a maximumon túl! -
tlac
nagyúr
válasz
kösz, az jól fog jönni!
-
laragirl83
őstag
na fogtam magam és lefordítottam a teljes anyagot, aki esetleg küzd az angollal, 17.30-től logout blogban olvasható...
-
laragirl83
őstag
én már 2.4V-it problémásnak mondom tartósabb használat esetén, mondjuk ha csak tesztelni kell addig ok, de 24/7 semmi esetre sem.
xtremesys-en tel van fórum ilyen szitukkal, amit jorus is írt, magas feszt kap ram egy ideig után SPD értékekkel már nem megy alap feszen, egyre több kakó kell neki, hogy működjön, amin előtte ment jól x feszen ott már hibázik, és így tovább, kell alá a juice, aztán 1x csak kakukk...
ezt tessék átolvasni, érdemes!!!
csak, hogy 1 lényeges dolgot kiragadjak:
''From what i've concluded so far, for Micron D9 chips 2.4V is the maximum allowable voltage for 24/7 use, considering decent cooling is provided.''
[link]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Elvileg azokon is GMH-k vannak, mint az én moduljaimon, tehát nagyjából ugyanannyit bírhatnak. Nálam a 2.65V BIOS fesz terhelés alatt olyan 2.55 - 2.57V valós fesz lehet, ezzel még elvannak (többet meg nem lehet adni a lapommal), ellenben, ha huzamosabb ideig futnak ien feszen (mondjuk 15-20 perc már annak számít, ahogy tapasztaltam), utána hajlamosak megkergülni. Volt, hogy csak az egyikkel indult a gép, és csak 2.4V BIOS fesz fölött vitte a tesztek után az SPD beállításokat, ami először hajmeresztő volt, mert azt hittem, elpatkolt vmeik chip. Azután észheztértek mindig. Tapasztalataim szerint az én chipjeim durván 10 percig futnak parajelenségek nélkül ien magas feszen gond nélkül.
-
A melegedéstől különösebben nem kell félteni a modulokat, mert nem szoktak tőle károsodni. Ha elérik a 60 fok környékét a DDR2-es chipek, akkor hibáznak, a gép megfekszik. Újraindítod, és kész is. Meghalni a magas fesztől tudnak, tehát arra kell jobban figyelni. Nekem tesztek alatt tűz forrók a CS-ek vastag bordái, pedig 2db 80-as venti fújja a fejüket, igaz 2.65V BIOS fesszel 900MHz környékén 3-3-3-4-ben futnak ienkor. Szóval szerintem ne aggód a melegedés miatt, ha meg mégis, akkor pakolj rá ventit, vagy egyéb aktív hűtést, és nem lesz vele gond.
-
kosaga
tag
Sziasztok! Kingston KVR667D2N5/1G memóriához milyen tuning időzítést ajánlotok,amit még fagyás nélkül bírhat? A lap Asus M2n4-sli,proci Amd X2 3800+EE.Köszönöm
-
Brumi˘
addikt
válasz
laragirl83 #529 üzenetére
Lehet ezek is beérik annyival egy norm lapba, de az ab9-pro nem egy hiper tuning lap. Nemsokára meglesz a ramok tulajának is a p5k és akkor majd meglásjuk mit is tudnak.
-
hát igen, irány a 2400mhz
nekem 4 * 1 gb a-data vitesta extreme edition 800+ van ''bezsúfolva'' egymás mellé;
alapjáraton (5-5-5-18 / 1.9 volt) is eléggé langyosak, de ha hajtom őket egy picit, akkor sem nagyon melegednek jobban! vélhetően ilyen az üzemi hőmérsékletük... persze a gyártó által javasolt max 2.1 volt főlé már extrém hűtéssel sem mennék...
mondjuk nem is tuningolok, alapon is elég nekem, amit tudnak -
eXodus
őstag
cpu/6 úgy jött ki. Ezzel nincs is problémám mert könnyen orvosolni tudom
, csak a melegedés furcsa egy kicsit nekem.
-
h0o2a7j6
tag
Szintén Adata 800 EE hez
mennyire gyakori a 1000 es tempó ezeknél, álatalában el bírnak eddig menni?
(a Micronosokra gondoltam) -
eXodus
őstag
Milyen melegnek szabad lennie egy nem húzott ramnak?
(a-data ee 800+)
[Szerkesztve] -
szacsee
nagyúr
Régebben megfordult a fejemben, ez a gumizós ötlet, de aztán vhogy kiment a fejemből.
A munkahelyemen is van ilyen gumi, éjjeles leszek, asszem hozok is haza párat, holnap meg modding.
No meg vagyok annyira beteg (megfáztam xD), hogy a gyári proci coolert is lecserélem a zalmanomra, mert csak am2-es lefogató van hozzá, de majd gumival megoldom.
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
én azt hittem, amikor lábakat rövidrezáró drótocskákat dugdostam a procifoglalatba némi tuning reményében, űberelek mindenkit. de amióta olvasgatom a gumi felhasználási praktikáitokat... hát keményen tévedtem!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz
laragirl83 #501 üzenetére
Annak idején (mikor még kiscsikó voltam) apám rám akart tukmálni vagy két tábla (kb 50x30) tejgumit. Mi abból csináltuk a csúzlit, mikor csapágy golyót akartunk használni. Hivaltalosan a cserépgyárban használták. A cserepeket erre rakták.
Vazze most a kiárusításból milliomos lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged