- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
válasz
szasanyi #1699 üzenetére
azert eleg tetemes kulonbseg van cl5 es cl3 kozott... igaz, hogy ott van nekunk a cl4, de egy gyarto ne gondolkozzon mar ugy, hogy "ugy sem hasznal senki cl3-at".. jopar olyan kit van, ami gyarilag cl3-as.. raadasul jonehany olyan alkalmazas is van, ahol elegge szamit az idozites.. marmint mi kerult sokba? az a memoria, amit cl3-ba hajottam ddr800-on? az igazat megvallva a legtobb micron d9 tudja ezt 2.6 volton..
-
szasanyi
félisten
Ha jól láttam, nincs is eget rengető különbség. Abba meg bele sem merek gondolni, mennyibe fáj az a cucc, amivel elérte!
Asszem én nemigen érdeklődök ilyen cuccok felől egy darabig...
Mindíg arra számítunk (én legalább is azt gondolnám), hogy a legújabb, arany áron kapható hardverek sokkal jobbak, és bug mentesek. Ez szinte mindíg bebizonyosodik - 1-2 kivételtől eltekintve -, hogy nem így van. Már csak ezért is érdemes várni, hogy ezeket megtudja az ember. És ne a saját kárán... -
westlake
félisten
a "minosegi" x38
-
szab.tam
nagyúr
hi!
szerintetek a 1066-os kingmax 2.05 v-on (ennyit bírok adni max. a lapomon) cl5-ön vinni fogja a 970-980-at? és a 1066-ot milyen feszen vinné?
-
[sultan]
tag
kösz az útbaigazítást, abit kn8 után új ez nekem
-
subaruwrc
félisten
visszatértem
kemények az új crucialok
reggel alkottam
everest -
Narim
tag
Hello!
Egy kérdésem lenne a gépem enyhe tuningolásával kapcsolatban.
Eddig minden auto beállításokon volt a BIOS-ban, de most szeretném a proci FSB-jét 333-ról 400MHz-re húzni. A RAM-ot mellette 800MHz-en járatnám. A memória 4-4-4-12-es időzítéseket tud alapból, én is azon akarom járatni.
Az lenne az egyik kérdésem, hogy a Cas Latency, Ras to Cas Delay, Ras Precharge és Ras Activate to Precharge értékeit kell 4, 4, 4, 12-re tennem ehhez (ebben a sorrendben)? Mert most ezek (auto-n) 6-5-5-9-en állnak.
Találtam mellettük, TWR, TRFC, TWTR, TRRD, TRTP sorokat is, ezek mind auto-n vannak, ezeket nem kell piszkálnom, a 4-4-4-12-es beállításhoz? (azt sem tudom ezek mik...)Továbbá lenne egy olyan kérdésem, hogy a procinál elég átírni csak az FSB frekvenciát 333-ról 400-ra, mást nem kell állítani? (Azt mondták, hogy a feszültséget nem kell, mert bírja, arra lennék kíváncsi azon kívül kell-e még valamit állítani).
A BIOS-ban továbbá nem az FSB / RAM sebességarányt kell megadni, hanem csak simán azt, hogy 667, 800, 833 stb. MHz-en járjon-e a RAM.
A végső kérdésem tehát: elég az FSB-t 333-ról 400-ra átírni, a RAM-ot 800MHz-re állítani, a 4-4-4-12-t beírni az általam felsorolt 4 "dologhoz"(
) (amik most 6-5-5-9-en vannak), és esetleg a gyári memória feszt beállítani? Mást nem kell állítanom?
Köszönöm.
u.i.: ugyanezt kérdeztem a "Nagy RAM-os Topic"-ban is, de ide irányítottak.
Remélem valaki tud segíteni.
-
[sultan]
tag
hello
van egy GB p35 ds3 lapom hozzá geil ultra 800 2*1gb
a gond az, hogy +0,1V-tal sem megy 4-4-4-12 -n hogy ne indulna újra bizonyos idő utánbocs, ha már lerágott csont az eset, nem olvastam végig a topcot
-
subaruwrc
félisten
-
Gyuri27
félisten
Adate ee 800+ tuning. Kár, hogy mostanáben nem igen kapni itthon.
-
Larry303
addikt
fekete dobozos geil ultrákkal van vkinek tapasztalata???
cl3ban ill cl4 ben mi a vége kb? -
M3kk
őstag
Hello
-
fdisk
őstag
Hali!
Ezekből a ramokból mit lehetne kihozni?Mekkora feszen mekkora freki!
[link] -
Rusher
őstag
-
HolyFire
aktív tag
Értem. Csak azt nem értem hogy akkor a 2001 miért fut le?
vissza veszem a húzást picit és meglátom mi van. Báár mondjuk nem nagyon szeretnék lemondani a 3000 feletti sebességről...mármint hogy a psici 3000 felett menjen..... vagy lehet valahogy stabilizálni a helyzetet? Mondjuk nagyon nem ástam bele a dolgokba szóval mindíg jól jön a jó tanács...
-
Larry303
addikt
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT 22.896 Ft
erről mi a véleményetek???
esetleg ebben az árban mi jöhetne még szóba??? -
VinoRosso
veterán
válasz
littlelion21 #1639 üzenetére
nekem volt ilyen ramom, elég jól ment, 1000 körül megy cl5ben, nekem 1020at ment cl5ben, 800 fölött kicsivel cl3-ban, elég jó ram, de nem tuti hogy Te is D9GMH-t fogszki belőle! 1066osból már tuti.
-
válasz
littlelion21 #1639 üzenetére
attól függ, hogy milyen chip van a modulon!
ha a jobbik (micron) akkor üt - vág - rúg - harap
egy keveset olvass vissza ezen topikban. viszont ha a fórum keresőjébe csak annyit írsz, hogy 800+ máris rengeteg olvasmány tárul eléd! kb. értékeket adnak majd a tuningosabb felhasználók, de a végét a géped függvényében szerintem neked kell majd kitesztelned...
-
littlelion21
addikt
Hi!
A-Data 800+ Extreme Edition - mit lehet róla tudni, mennyit megy max?
Előre is köszi! -
Lawn
tag
Csá!!
Egy Corsair Xms 667-est meddig lehet felhuzni? -
-
RockHaRD
addikt
alaplap feszen nemtom mit értesz...
nb voltage az maxon van 1,7 az sb is max 1,2 a ramot pedig probáltam 2,4V-on is ... de azon sem volt hajlandó. mindig 5-5-5-15-ön probáltam, és a subtimingok pedig változó, de mint azt már írtam pár napja, M3kk crucialjaihoz hasonló subtimingokkal probáltam, és sehogysem sikerült. a Lényeg hogy a hirdetésben mutatom mi állt.
"pretested auf 1200 CL5-5-5-15 2T bei 2,2-2,3V.
Die Module arbeiten absolut stabil bei 1200 MHz"
ehez képest...
persze még mindig fenn áll a lehetőség, hogy én vagyok nagyon láma
készitek este képet bios-rol, meg stb-ről és belinkelem.
-
RockHaRD
addikt
Asszem keményen Besz0ptam...
mivel ezek a Crucialok PC2-6400-esek ergó 800-as CL4-es ramocskák, amik nekem a büdös életben nem fognak menni 1200-t... ugye jól gondolom?
-
Brumi˘
addikt
Igaz nem p5e-be hanem p5k-ba, de t800-as 800@3-3-3-3, 1000@4-4-3-8. Ha kell még szólj és tolok fel van vagy 40féle beállításom.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Foxmulder89 #1621 üzenetére
Ezt fehérholló meglátja megőrül. Ugyanis (én is tőle tudom) a drr2 cl értéke 3-nál nem lehet kevesebb!!!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Foxmulder89 #1621 üzenetére
azért a 800cl3 nem ennyire ritka.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
Foxmulder89 #1617 üzenetére
Köszi mindenkinek már kaptam választ!
bár ettől függetlenül ha valakinek van valami jó 5lete, tapasztalata, esetleg hogy vista alatt hogy lehetne megoldani természetesen elfogadom!thx -
varga911
senior tag
Átprogramozott SPD, kérdés hogy bug-e vagy nem. Mindenesetre a superpi idők semmi extrát nem mutatnak.
-
Foxmulder89
senior tag
Üdv, adott 2x512 1000+ A-data ram, 1-1 bit hibával.
Mennek de így használhatatlanok, nincs olyan progi vagy valami amivel lelehetne tiltani ezeket a biteket, vagy bizonyos memória részt?
A kérdést feltettem a nagy ramos totyikba is, lehet hogy kicsit off sorry érte csak érdeklődöm hátha meglehet még őket menteni!
köszi itt is! -
RockHaRD
addikt
a tegnapi crucialos időzitéseket megnézed, amit assem M3kk írt, azokat probálgattam én is. Ugyanugy, mondván ez is Crucial ram, és nem ment sehogysem. még szinte 1100-en sem stabil. Meg a ezen a topikon belül minden crucialos képet megnéztem, beszereztem a programokat, és ugyanazon beállításokon probálgattam, de sehogysem jó
-
HolyFire
aktív tag
Miért lehet az hogy elindítok 3dmark 2005 vagy 2006-ot....majd egy idő után újra indul a gép... de a 2001 meg lefut gond nélkül, jácom, megy a gép egész nam semmi gondom... Lehet szar a 3dmark-om???
Amúgy e6320 proci 3100-on meg supertalent r800 memóri 2,1 volt 900mhz-n 4-4-4-8-on MCH +0,1 volt Lehet valami el van kúrva a tuningba????
-
RockHaRD
addikt
Megszületett a végső eredmény... Rááldoztam az egész éjszakámat, hogy valami értelmeset kihozzak a dologbol, ebböl a topikbol minden Crucial-os eredményt megnéztem, beszereztem ugyanazokat a programokat, rambeállításoknál ugyanazokat alkalmaztam, sőt még gyengébbeket, de sehogy sem tudtam kihozni 1200 mhz-t a rambol úgy, hogy a ramtest lefusson akár csak 20%-ig hiba nélkül, sőt igazábol 1175mhz-en is a legjobb eredmény, hogy 22%-nál volt az első error, tovább már nem is probáltam. Igazábol nemtom, hogy mit reagáljak, de eléggé mérges vagyok, hogy miért teszi ki valaki úgy a hirdetést, hogy Prestested 1200-on "xy" beállításokkal, és full stabil...
(nem ph-s, ne tessék félre érteni. Ebay-ről van szó)
miközben annál jóval gyengébbekkel sem hajlandó stabilan menni. Én csak jót olvastam szinte a Crucialokrol, de hogy én miért sz0p0k be egy ilyen fos példányt azt nem tudom. Még a P5K Deluxe-nál is olvastam, hogy a 0404-es BETA Bios-nak nagy hátránya hogy a DDR2 tuning gyengébb, ezen felbuzdulva az október 9.-i bios-t felraktam, hogy az biztos jobb lesz, de ez sem segített. Lesz egy-két keresetlen szavam az eladóhoz...
Jó éjt mindenkinek... avagy jó reggelt...
-
skoos
őstag
T800 as ramjaimat szeretném egy P5E lapban kicsit meghajtani.... 3-3-3-8, vagy 4-4-3-8 as időzítésekkel...milyen subtimingokat állítsak?
-
RockHaRD
addikt
Egy haver tanácsára átraktam a modulokat a másik slotba, és a meghirdetett módon probáltam a modulokat, melyszerint 5-5-5-15 2,3V 1200-on Full Stabil. Még prime-ot nem futtattam, de az everestes cucc lement, a képet belinkelem, kérdezném, hogy ezek jó eredménynek számítanak-e:
-
RockHaRD
addikt
Most annyit csináltam, mivel a képeket értem, és ott a P5K beállításainál nem volt belepiszkálva mindenbe, csak a NB VOltage, a DRAM Voltage, meg Procié... igyhát a többit én is visszaraktam most autora, amugy meg többnyire maxon voltak. :/ és nem a jumperfree beállításoknál, hanem a Chipsetnél volt vmi amit kikapcsoltam, és most 2,4 V-on megy a gép, a vista teljesítmény gecója is lefutott, mingyá nézek Prime-mal memó tesztet, hogy most jó-e. Csak félek, hogy 2,4-en leég a ram.
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest