- 200 milliárd dollárt önt a memóriagyártásba a Micron
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, lenne egy kis problémám: Most vettem egy Crucial Ballistic kit-et (2x1 gb) ami elvileg Pretested 1200-on 5-5-5-15-tel 2,3V-tal. Beraktam a gépembe, és sehogysem akar menni ilyen beállítások mellett. A Procim az 400x9-en van, tehát vagy 1000-en megy a ram, vagy 1200. És full stabilnak mondták. Sztetek én rontok el valamit, vagy jól átvertek?
-
VinoRosso
veterán
válasz
barnam_ #1590 üzenetére
úgy úgy az fsbt korlátozza a ram. Nem megy 465 fölé az fsb. Attól tartok, hogy a geiltől futná többre is, csak még nem jöttek meg a gariból. Ezek cruicalok , 1066os handpicked ballitsix. 1:1ben 2,4V-tal sem tok bootlolni 465 felett. Amugy mentek 1300at is, természetesen szorzóval.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Gorneck #1557 üzenetére
aggregátor válaszolt a kérdésedre. Viszont a forditottat nem értem. Én úgy értettem, hogy egy rammal nem lehet egy bizonyos fsb fölött bootolni. Van 2 cpu-m(6850/q6600 mindekettőm G0 ) és 2 különbőző lapom( p5k-e/ ip35 pro). Egyiket sem tudtam 465 fölé vinni semelyik procival. Egyedül a ram volt ugyanaz. Ezért jutott ilyen az eszembe.
-
James680i
csendes tag
Hali!
Tudna valaki segíteni Geil Black Dragon PC6400 tunningba?
Mi a vége meg ilyesmi.
Előre is thanks!! -
subaruwrc
félisten
válasz
Pubszon #1583 üzenetére
miért lennénk idegesek? meg miért lenne igazad?
azonkívül hogy kicsit p@r@szt vagy senkit nem érdekel a bajod. persze majd szem előtt tartjuk és nem írunk a ph-ra helyesen
persze persze szard le. csak arra gondolj hogy ilyen hozzáállással te is le leszel vastagon. de mondom innentől nem érdekelsz.
azt és úgy írsz ahogy akarsz engem nem zavar de nem te fogod megszabni hogy én hova írok.....
ui: nem nyitunk ph-s bunkósági listát?
-
subaruwrc
félisten
na végre volt egy hangyaszarnyi időm tesztelni a vendég ramokat
link
link
érdekes jelenség volt a teszt alatt hogy az 1:1 arány ami elvileg kisebb megterhelés a chipsetnek, sokkal hamarabb fagyáshoz vezetett mint a felszorzás. példa hogy ugyanolyan feszeken cl4 495 1:1 ben csontra fagytam míg 5:6ban sokkal tovább ment. elég szép cl4es teljesítmény. nem rossz -
pschio
őstag
super talent t800ux2gc4 ramomnak mennyi feszt adhatok biztonsagosan?
-
Migyi
csendes tag
Sziasztok nem tudjátok véletlenül hol lehet válogatott memóriákat kapni vagy kitől
,mert lehet vennék 2x1gb 800MHz memóriát viszonylag jó időzítéssel 20 és 25k között...
írjon nekem privibe aki tud különböző konstrukciókat ajánlani.... -
Pubszon
veterán
Akinek báncsa a szemét hogy hogy irok az vegyen szemükeget öszt kéjsz.
Ti talán magyartanárok vagy irástudósok vagytok?
Én el tudom olvasni és fel is tudom fogni.
Aki nem az ne fórumozzon.
Ennyi!!! -
Pubszon
veterán
És mondjuk ha 800-as hejett vennék ijet?
-
Pubszon
veterán
A kingstonokat mennyire kehet huzni?
-
VinoRosso
veterán
Üdv!
Létezik olyan hogy egy ram fsb limites legyen?
-
shteer
titán
válasz
Ősember #1553 üzenetére
valóban: T800@938@4-4-3-8(4-30-5-5-4)@2,25V
design? az ST neked már nem is szép??
még anno kérdeztem, h eltávolítható-e a borda könnyedén, mert vízzel hűteném azokat is - rájöttem a megoldásra: mivel homemade blokk kerül rájuk, úgy tervezem meg, h a gyári bordát hűtse a blokk
-
Ősember
őstag
az árkategoriát elnézve egyértelmü
supertalent t800 4-4-3-8 22k/kit elöre letesztelve
vagy ha a design sokat számit:
ocz reaper 800 4-4-4-15 az árat meg még ki kell alkudnunkmod: és sajnos igaz, 1200 cl5 közel sem 25k-s kategoria.
-
pschio
őstag
namost mar annyi helyen utananeztem megfelelo ddr2 ramnak hogy keptelen vagyok valasztani. melyik ramtol mit varhatok? :
800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Retail, Heat Spreader: 8 Layer PCB with LED) Élettart. 12 600 Ft 15 120 Ft
800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Heat Spreader: Metallic-Orange Aluminum) Élettart. 12 300 Ft 14 760 Ft
2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 800+ (Cl4-4-4-12): 23.900,-/KIT
illetve ti mit javasoltok 25 ezerig? szeretnem ha vinne cl5ben az 1200-at.
-
-
ent
őstag
Ezt érdemes lecserélni 2X1024Mb 800MHZ Geil Ultra Kit 18000 (4 4 4 12) 4 hónapos memómat egy ilyenre: 2x1024Mb 1066Mhz Geil Black Dragon Kit (5 5 5 15) 38900,- van (@1200 orthos stabil memre?
-
Zájec
veterán
-
V10_TDI
csendes tag
Hali,
szert tettem 2 kit Corsair Dominator TWIN2X2048-8500C5DF -re. Ezt egy Abit IP35-ben hogyan álljak neki 1000 fölé vinni?
Üdv
-
Sárpac
nagyúr
Performance level a biosban mi a megfelelője?
-
-
-
-
-
losi73
senior tag
válasz
barnam_ #1532 üzenetére
amugy a 6400 melé lehet jobban járnék a 800-as geilel a 4-4-4-12 fut és 1az1-ben ha 4x800 azaza 3200 megy a procim,mivel azt tuningolom csak a ramot nem szoktam mert,azt még egyszersem tudtam stabilra belöni,igy már azal régota nem is foglalkozom,de a mostani geilem is alap feszen megy 1.8-on ezek után is a kingmaxot javasolod?
-
-
-
losi73
senior tag
hello Gigabyte dq6-os alaplaphoz és core 6400 procihoz milyen ramot érdemes venni 800-ast vagy 1066-ost az utobbit kingmax-bol venném a 800-ast Giel,elöre is kösszi a segitséget.
-
-
-
barnam_
nagyúr
válasz
Rhino666 #1515 üzenetére
Szvsz az hogy 5db-ból 1 hibás volt, nem reprezentatív az összes Kingmax ramra nézve.
A többivel egyetértek, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek nem tuningramok.
Hynix-el eddig csak vga ramból (1.4ns, gyári fesz 1.97v) van tapasztalatom, de az siralmas volt. Hiába adtam neki 2.1V.ot, akkor se ment 750Mhz-nél többet.
Nekem ez az első Kingmax ramom, én nem panaszkodok, mert árához és tudásához képest nem rossz tőle 1166 Mhz CL5-ben. -
-
válasz
barnam_ #1513 üzenetére
Hát, eddig 5db modulból egy hibás volt. Lehet, hogy csak peches vagyok, de ez akkor is 20%, na. Ezen felül nem bírják a tisztes feszültségeket - ami hűtés nélkül nem is csoda. Feszültség nélkül meg nem is lehet egyáltalán szorítani az időzétéseket (legfeljebb downclock árán). A JEDEC szabványok meg nagyon ki vannak náluk centizve, mert néhány MHz tuningnál már bizonytalanok, fesz kéne nekik (amit meg nem lehet adni, ugye). A Hardcore széria az külön történet, azon még borda is van (a "szokásos"), de az is ippeg-ippeg, mert azt se lehet tolni sehova. Legalábbis az időzítések lazítása nélkül biztos nem. Ha már low-budget noname, akkor inkább Hynix.
-
-
-
barnam_
nagyúr
-
Telefunen
őstag
mch feszhez nem nyúltam (tehát normal-on van), majd ha találok megfelelő megoldást a 4cm-es ventillátor rögzítésére a chipseten (esetleg szívesen vennék vmi. ötletet
)
persze olyat, ami nem tesz kárt az nb bordában (tehát csavar kizárva), elvégre a garit nem akarom elveszteni..
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Suzuki topik
- Béta iOS-t használók topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Microsoft OneDrive (korábban SkyDrive)
- GTA VI
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest