- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Szerintetek lesz még a jövőben jobb DD2-es IC mint ami most van pl. a Crucial Ballistix 1066-os RAM-jain, vagy már csak a DDR3-at fogják nyomatni és inkább csak felfelé mehet/beragadhat a DDR2 ára. (igen, azért kérdem hogy vegyek-e most olyat...)
Illetve szerintek mennyit menne egy P35-ös lapban 4x1Gb ezekből a modulokból? Behalna a gyári 1066 körül? -
SzlobiG
félisten
Kingmax 2gigás 800-as ramról van valakinek tapasztalata? Mert a 8K-s ára eléggé jó.
-
pár sorral lejjeb látod a ram freq-t,ha nincs auto-n hagyva akkor láthatod hogy éppen hány mhz-en megy a memó.szóval ahogy az arányt változtatod pl. 200-ról 266-ra
azzal változik a memó órajele is.--->(azt is tudod ugyanugy változtatni mint az arányt),
azt majd leteszteled melyik fekszik a ramoknak. -
Szatesz
őstag
Az miert van hogy a ballsitix tracerem alapbol 1066 os és 2.15V on nem birja a 1075mhz 5-5-5-12-t csak az 5-5-5-15 ot lehet nagyobb fesz kell neki mert a sok led leveszi rola a voltot?Mennyi a max volt amit még lehet neki adni egy teszt ereéig és mennyi az ami maximum V amit mindennapokra lehet adni neki?
-
Dió83
tag
Szevasztok. BUÉK MIndenkinek
A probléma a kövi. a konfig asus p5kc egy E6750-es procival fsb 400-on a ramok kingmax 1066-os de csak 800on megy. Probáltam az időzitést 5-5-5-15-ön meg 2,1V de nem akar összejönni,. 5let? Előre is THX.
-
SzlobiG
félisten
2Gigás modulokkal ki hogyan boldogul mennyire húzhatóak? Gondolkozok 2x2gigába, de még nem tudom milyet lenne érdemes Micron gyárt chipeket 2gigás modulokra?
-
Brumi˘
addikt
válasz
Remington #2375 üzenetére
Nem oldódott meg... Elcseréltem anno 1066os kingmaxokra... (azzal se volt jobb) De nézőpont kérdése hogy rosszul ment-e. A p5k-ba eggyik ramom se ment jól. Ha van egy kicsivel több pénzed vegyél crucial ramot, azok nagyon mennek. (az volt a fő baj az st-kkel hogy azt vártam tőlük, hogy annyit tudjanak mint egy cruci)
-
Remington
őstag
sziasztok
két ram között vacillálok: a-data 800+ ee és supertalent t800
olvastam a topikban h volt aki promos chipes t800-at fogott ki, a-dataról nem hallottam de azt is szerelik promosal.mit mondotok melyiket vegyem?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali Srácok!
HELP kéne, meg kéne nézni h. miket birnak tuningban a ramjaim!! Mit,és mivel csináljak??
-
Skizz
addikt
[link]
GeIL powa! -
szucs3
csendes tag
sziasztok!
kérdésem van, ami már lehet, hogy szerepelt, de a topik méretéből adódóan nem tudok mindent visszaolvasni. jah és gondolom nektek egyértelmű a válasz is.
asus a8n sli premium alaplapom van, ami a leírása alapján a 266/333/400 MHz-es memória lapkákat tudja kezelni. üzletekben pedig már nem lehet kapni 400MHz-es memóriát.
kérdésem, hogy vehetek gyorsabb (667, 1033 MHz-es) DDR II-es lapkákat is és legfeljebb kisebb frekvencián fognak működni a lapban, vagy nincs megoldás, használtan kell keresni?előre is köszi!
jah és kellemes ünnepeket! -
Psych0
őstag
Sziasztok!
Van 2x1 giga Geil ultrám (800/cl4), ami 4-4-4-12-ben 2.1 volton egy grammal se megy többet 800-nál. Gondoltam akkor 5-5-5-15-ben használjuk, mert a prociban még van bőven szufla. Alapfeszen 960mhz-ig bírja, de 980-on már 5-5-5-18-ban 2.3 Volttal is hibázik. A memtest mindig csak egy kis tartományt talál hibásnak. Tudok-e ezellen valamit tenni? Úgy érzem a prociban még bőven van kraft, amit szívesen kihasználnék. Milyen másik időzítést használhatnék, hogy ne hibázzon?
Ha semmi sem jön össze, akkor milyen fajta ramot ajánlotok, ami jól megy 1000 felett, de azért jobban megérje, mint magasabb szorzójú procit venni?
-
válasz
Gabesz_23 #2353 üzenetére
az egyenlőre nekem azt jelenti hogy szükséged lesz huzható ramokra.
elég jó árban vannak 800@1200 tuningramok
vagy pedig vmi olcsóbb 1066--t vegyél.(sokat birnak az E6550 procik)
a magas FSB miatt jobban jársz nagyobb ramokkal
ha most veszel gyenge 800 ramot később alig fogod tudni eladni
vagy pedig csak sz@ré.....
gondolkozz el ezen -
Gabesz_23
tag
hello, lenne egy kérdésem. A következő konfighoz szeretnék DDRII memót:
Giga p35c-ds3r deszka + intel coce 2 duo E6550 2.33
800as vagy 1066mhz-es memória kellene? Nem akarom tuningolni. Egyenlőre
-
törölt tag
egyszerűbb lett volna a nagy ram-os topikban turkálni, javaslom az első hozzászólást
-
pubi60
csendes tag
Mivel én kevésbé vagyok jártas hardverügyekben azt kérdezem ha nem vagyok tolakodó, hogy mi a Dual Channel Memory technológia lényege ? Vagy talán van valami nagy előnye ?
Megköszönöm a választ.
-
Lalaboy
őstag
Egy kis erdekesseg! DDR3 C4-ben!
-
válasz
HaRdCoRe #2338 üzenetére
Ballistix ügyben én azt a tanácsot kaptam,hogy nem "ajánlott" a 4*1Gb
a 4*1 modul nem fog olyan jól menni mint a 2*1
az ajánlott az azért idézőjeles,
mert természetesen jobb a 4*1 megy ugye több is
biztos huzhatók 4-esben is,csak nem 1300-ig
azért egyszer én is letesztelném mit bir a 4*1 -
Amoroso
aktív tag
Ha van 2x512 és 2x1 giga ami azonos idozitessel megy azonos orajelen,
akkor a 2 gigának jobb a memoriakezelése, pl everest memoriamasolas gyorsabb? -
HaRdCoRe
aktív tag
Gondolkozom, hogy a meglévő ramjaim mellé, beruházok még 2*1Gb Ballistixre.
Két kérdés is megfogalmazódott bennem ezügyben. Az első, 4*1Gb-al tuning terén mennyivel vagyok hátrébb? Bár ezzel kapcsolatban megtaláltam Keldor papa hsz.-át.
A másik, a Ballistix kontra Tracer választása. Ehez is találtam egy Achill3us hsz-t, de nemtom a fentebb feltett 2 kérdésre ezek általánosíthatóak-e?
Egyébként sima Ballistix mellé be lehet tenni a Tracert, vagy inkább nem ajánlott?Eh, kutakodtam még... [link] Ilyenkor szokták azt mondani aki keres az talál...
-
pubi60
csendes tag
Köszi a válasz! Még megkérdezném az alábbit:
Tulképpen azt szeretném tudni, hogy ha most ezt az 1 db ramot beleteszem a 4 slot valamelyikébe (1 és 2 slot sárga színű, 3 és 4 slot narancs színű) akkor fog-e működni? Én úgy értelmezem angol tudás nélkül az egészet, hogy csak párosával működik.
-
nem tudom jól értelmeztem-e...
egy darab 2GB-os modult vettél,viszont a deszka természetesen támogatja a dual channelt,és most szeretnéd,ha dual channelben mennének benne ramok.
egy darab modul nem tud dualt alkotni
viszont...
javaslat: ne cseréld le a 2gb modult 2*1gb-ra
ha engedi a keret akkor vegyél mellé inkább meg egy olyan modult.
a kingmaxnak most amugy is eléggé lent van az ára.
ha most nincs rá keret akkor majd később veszel amikor még lcsóbb lesz.
mindenképp jobban fogsz járni a 2*2gb rammal. -
pubi60
csendes tag
Légyszi segítsen valaki!
Asrock ALiveNF6G-VSTA alaplapot vettem és 2G Kingmax DDR II ramot.
Most bogarászom az alaplap könyvében, hogy a RAM Dual Channel Memory ( tehát valószínű csak két modulba rakva működik).
Ha így van akkor a 2G nem jó, csak ha 2 x 1 G-ás modult rakok bele? -
horvlas
csendes tag
Hello. Kingmax 800-as ramokkal milyen sebességeket és időzítéseket sikerült elérni? Valaki?
-
simi01
csendes tag
vki??
-
simi01
csendes tag
Sziasztok!!
Problémák a következő a rma jaimnem mennek duak c-be csak single módban!!
Konfig:gigabyte ga m56 s3
A 64 X2 4400
Geeforce 8600 gt
2X1gb PQI power ddr2 800 rm
bárhogy rakom őket a gép be sem bootol még a monitor sem kapcsol be!!m lehet a probléma?esetleg pont ezt a márkájú ramot nme szereti a lap?mert az ajénlott mem tipusok között nincs pqi?? -
válasz
Bagira01 #2322 üzenetére
hát azt hiszem ebben most pont tudok választ adni
ugyanis nincs egy hete hogy pont egy ilyen cserét csináltam.
sokkal jobbak, 1200mhz-en teljesen stabilak a ballistix ramok.
alacsonyabb órajeleken szorosabb időzitéseket produkál.
1000mhz környékén elég neki 1.9v is a gyári 2.2v hoz képest.
én mindenképp azt mondom,hogy sokkal jobbak.örülök,hogy arra cseréltem.
99%-ban mennek és stabilak is 1200mhz-en.
tudnak ilyet is , meg ilyet is
a superpi is lefutott ennyin,feljebb még nem néztem -
Bagira01
veterán
Ezek a ramok: Crucial Ballistix DDR2 PC2-6400, mennyire tuningosak egy a-adata ee 800+ kit-hez képest ami micron d9-s
-
Genji
őstag
válasz
s.s.j.goku #2319 üzenetére
Nem lehet h nem bírta a tuningot és mikor újraindult a gépezet automatikusan visszaállította az alap beállításokat?
Ha mégis elindult 4-4-4-12őn lehet az ok h a subtimingok olyan nagyok lettek (márha auto-n vannak) h elveszett az az előny amit hozott a cl4.
A prockót + mem sebességet nem "kell" de lehet feljebb tolni.
-
s.s.j.goku
tag
hello,
Gigabyta P35C DS3R,Quad 6600,Gainward 8800 gt,.....
Tegnap átállitottam a memorikéslelteést 5-5-5-18-rol 4-4-4-12-re.
Először fagyott,aztán a Vista nem jött be.Végül elindult.
Everest-el csináltam memoria sebsség méréseket,de nem volt gyorsabb mint 5-5-5-18-on.Ez hogy lehet?????????????
Proci:9*266=2400, memoria 800
itt kellene még valamit állitani ? -
Ronnie12
tag
válasz
#20584850 #2313 üzenetére
Sajnos a BIOS-ba sem tudok belépni. Mikor elkéne, hogy induljon a BIOS, akkor újraindul az egész gép. Megint felpörögnek a ventik, kéne, hogy induljon a BIOS és a bootolás, de nem, mert megint újraindul. És ezt még jó párszor eljátsza. Szerintem kevés feszt adtam neki mikor CL4-re állítottam a késleltetést. Ugyanis most olvastam, hogy CL4-hez 900Mhz-en +0.4 V-t kell. Nekem meg csak +0.3-on van. Nincs valami mód, hogy töröljem az adatokat a BIOS-ból, és egy teljesen új BIOS-sal kezdjek?
Előre is Kösz a választ,
Ronnie -
válasz
SimonYana #2314 üzenetére
én ma tettem szert egy párosra(adatlap)
érdekelnének a tapasztalatok,mondjuk a tiéd 1066-os.
milyen fesszel megy,időzitések stb...erősen dolgozom a legjobb eredményein.
ilyen már van
meg ilyen is -
sziasztok
Crucial szakértők vannak esetleg ? -
Ronnie12
tag
Ma délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
Kivettem az elemet az alaplapból, majd vissza raktam, de továbbra sem bootol. Nincs valami más ötletetek? Szerintem nem hardver gond van, hanem a BIOS-ban vannak gondok.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Jelenlegi konfigom: GigaByte P35-DS3L, C2D E4300@3GHz, 2x1GB A-DATA 800MHz DDR2
Szeretnék 4giga ramot tenni a gépbe, mivel igencsak leesett az áruk, és 4gigánál már nyugodt szívvel kikapcsolhatom a virtuális memóriát vista alatt is komolyabb játékoknál. Erre most 2 variáció létezik, de gyorsan kell döntenem. Az egyik, hogy 4db 800mhz-es A-DATA kerül bele, amire lesz 5év garim, a másik verzió szerint 4db 1066mhz-es KingMax, ekkor pedig 3év garim lesz rájuk.Kérdésem az, hogy ez az árkülönbözet megéri-e a teljesítménypluszt, amit az 1066MHz nyújt, esetleg tudom-e jobban húzni a procit?
1. verzió: 4db 800as: 10.800Ft
2. verzió: 4db 1066os: 22.000Ft + marad 1db a-data 1gb 800-asom, amit el lehet adni mondjuk legrosszabb esetben 4k-ért, akkor így kerülne 18.000Ft-baTehát a kérdés: 7200Ft-ot megér-e ez a sebességtöbblet, amit a magasabb órajel hoz, viszont -2év garival ? Mekkora teljesítménybeli különbséggel számoljak, jobban húható lesz-e a proci magasabb órajelű ramokkal?
-
Ronnie12
tag
Ma délután beakartam kapcsolni a gépem, de mielőtt bebootolt volna újraindult. A ventik hallom, látom, hogy felpörögnek. De a bootolásig nem jutok el. Sztem vmi BIOS gond lehet. Mielőtt elromlott a BIOSban memória időzítéseket állítgattam.
-
s.s.j.goku
tag
köszi
-
barnam_
nagyúr
válasz
s.s.j.goku #2306 üzenetére
CTRL+F1 nyomj a főmenüben, utána a M.I.T. menüben találod az időzítéseket.
-
s.s.j.goku
tag
hello !
Most raktam össze a gépemet.
Gigabyte P35 C DS3R,Quad 6600 2.4 ghz,2*1 Gb Geil Ultra 800 Mhz,Gainward 8800 GT,Chieftec 500 Watt,Samsung vinyó,Coolermaster 690 ház.
Minden király,gyors meg minden.De van egy kis gondom.
A proci 9*266=2400 Mhz, de a memoria 5-5-5-18 az időzitéssel megy és nem tom mért?
4-4-4-12-őn kéne neki menni,de nem tom sehogyse állitani.
Mit kell a Biosba átállitani hogy a késleltetzés megváltozzon?Nem volt még ilyen gondom,eddig AMD-s voltam de ott minden egyszerübb volt.
Segitsetek!!!!!Please!!!!!!!!!!!!! -
pc user
tag
köszike srácok!
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Biztos vagyok már abban, hogy sokszor előkerült, de tudnátok mondani egy programot, amivel lehet mérni a memória feszültségét?
Ha jól tudom időzitésekre ott van a cpu-z is, valami hasonlóra lenne szükségem ami a feszt is méri...
Everestben nem találom, habár megeshet, hogy én vagyok a béna...... -
barnam_
nagyúr
válasz
Szatesz #2299 üzenetére
F7b. A Gigabyte oldalán az F6 a legújabb. Innen tudod leszedni.
(#2300) dokar: Eddig max. 1200-n tudtam bootolni, 5-5-5-18-s időzítésekkel, 2.35V-n. Majd megpróbálom magasabb tRD-vel, mert a lapom max. 8-t állít be, azt pedig lehet nem bírja 1200-n
Amúgy 1110 Mhz-n használom, mert úgy elég 2.05V.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Torrent meghívó kunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 3
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honda topik
- Óra topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged