- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
hi mindenkinek!
szokásos kérdés, melyiket inkább a 2 közül.
célom 920 mhz a lehető legjobb időzítésekkel. (de egy esetleges későbbi fejlesztés miatt a magasabb órjelet sem akarom elvetni).
DDR2 PC8500 1066MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Metallic-Orange Aluminum) 47 890 Ft Élettart.
vagy
Kingston HyperX 2x1GB kit 1200MHz DDR2 memória KIT (KHX9600D2K2/2G), kinghx2gbkit1200 KHX9600D2K2/2G, Latency timing: 5-5-5-15 54.000,- Ft.
(én magamtól a kingstont venném...) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #290 üzenetére
7végén mind a két véglet megvolt, tudom miről beszélsz!
-
laragirl83
őstag
válasz
hülyegyerek #279 üzenetére
en sajnos vettem ocz xtc-t, azzal nincs is baj, hogy kellemesen es total kussban behuti ramot, de a kromozott fem raccsal a ventiken TUL SOK helyet foglal!!
nalam eppen befert freezer7pro es hdd koze, sot... hozza is ert mind2hoz.
igy az lett a vege, hogy otromba modon szetfeszitettem femracsot rajta (kuka lett) es a 2 OCZ ventit (na ezmondjuk megeret) pillanatragasztoval osszetoltam, majd jo kis befottes gumival felfogattam, ahogy kell. igy teljesen jol elfer, szebben is vilagit, meg jol huti is a modulokat!
de ezert par honapja kozel 8 ezer Ft-ot adtam... kar volt, igy utolag azt mondom, fele annyi penzbol veszel 2 db papst ventit es felapplikalod ugyanugy..... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #286 üzenetére
Szerencséd, hogy nincs fűtésszezon.
Kérdés, hogy vízhűtést használsz-e vagy sörhűtést ilyen meleg hónapokban.
-
Macka
veterán
Használ errefelé valaki MUSHKIN XP2-8500 Ramokat?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #284 üzenetére
Jó cucc, nem arról van szó. Csak van olcsóbb és hatásosabb megoldás is. Viszont hangosabb, az igaz mint a sima borda.
-
Qru
MODERÁTOR
-
pap
senior tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy a geil cl5-5-5-12 ddr2 800as ramok mennek 900on cl4 ben?
köszi a választ -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #279 üzenetére
Elég rá egy sima 8-as venti, nem kell erre költeni sztem. Befőttes gumival rögzíted és kész (ahogy Soak-tól tanultam
).
-
hülyegyerek
addikt
Mivel a mostani ramom szerintetek a meleg miatt adta meg magát,a következő párosra már most tervezem az aktív hűtést,csak nem tudom,melyik a jobb: OCZ XTC memory cooler (2db 6-os ventivel),vagy HR-07.
Van valakinek tapasztalata valamelyikkel?
[Szerkesztve] -
zsámoly
tag
Üdv.
1Gb Kingston 667Mhz memóriám az FSB emelésnek köszönhetően most 800Mhz-en jár. Régebben nem tudtam hogy hogy a procituning mem. tuningal jár. Az alapfeszt 0,05V-al megtoldottam.Ugy tudom a Kingston tuningosabb márka. Birja huzamosabb ideig ha 800Mhz-en hagyom, Vagy legyek előrelátó és vegyem vissza.Ha utóbbit tanácsos választanom, ugy megmondaná valaki hogy kell, és a proci órajele megmaradjon? -
zolee0307
őstag
A memóriák időzítését azt, hogy lehet változtatni?
Twinmos memókról van szó.
A biosban kell azt, vagy hol?
Boccs a hülye kérdésért, de nem vagyok vmi járatos még a tuning terén. -
subaruwrc
félisten
Sziasztok. ey kis segítség kéne. adott a két T800as Supertalent PC6400 as ramom.problémám az velük h 1000 fölött megállnak pedig 800at bírnak 3-3-3-4 en 2.35ön stabilan 1020 at pedig 4-4-4-8ban. efölött 5-6-6-18 se mennek mondjuk 1100at 2.4volttal se
kérdem én ha cl3 és cl4 így megy akkor cl5-ben mi a sz@rért nem tudok továbbmenni?
előre is köszi ha tudtok valami tanáccsal szolgálni. -
Lalaboy
őstag
Megjott a masodik (az elozo kimult) Maximizer, igy visszakerult a hazba a P5K Dlx, letesztelhettem, a korabban ''feszultsegkart'' szenvedett TG ramjaim teljesitmenyet. A vegeredmeny: ramcsere!
Csokkent a tuningpotencial, nott a feszultsegigeny, csokkent a stabilitas. Ennyit tudtam kicsikarni beloluk:[link]
Remelem nemsokara megjonnek a garibol a Mushkin ramok, ha azok jobban teljesitenek, akkor ok kerulnek a TG-k helyere!
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
Na, a Kingston HyperX PC2-9600 KHX9600D2K2/2G KIT ki lett cserélve...
egy ugyan olyan KIT-re.
Ezek állítólag tudják ami tudniuk kell. Bevallom, gyanakszok.Az a baj,
hogy a gépemben nincs vga, és amíg nem kapok egy normális 8800GTS-t
elfogadható áron, nem is lesz. És addig a próba sem megy. -
joshua7
veterán
Meggyőztetek.
-
szasanyi
félisten
Ha vissza olvasol láthatod, nekem is sz@r volt a Kingston HyperX PC2-9600
KHX9600D2K2/2G KIT. Ez nem olcsó és (elvileg) jó is. Csak éppen mégsem
tudja azt, amit kellene. 10k kedvezmény esetén is falba vertem volna a fejem
ha nem lett volna gar. Nem hiszem, hogy a 3k megtakarítástól sokkal előrébb
lennél. -
joshua7
veterán
Nem tuning, de szerintetek megér a gar 3k-t? Tudnék venni 2x1gb ramot 22-ért, 2 év garral, vagy ugyanazt 19-ért, gar nélkül.
Az utóbbi post-okat olvasva inkább rááldozok annyi pluszt.
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
Akitől vettem,éppen most próbál valami cserét elérnia szállítójánál (mivel nem volt garis....).Amúgy pont a borda hiánya miatt elég gyakran fogdostam a ramot használat közben,de sosem volt túl forró.
3 házhűtő van a gépben (12-es elől-hátul,9-es oldalt),és a lapom sem ment még 50 fok fölé.Amikor meg ezek a 40fokok voltak,levettem a ház oldalát.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
hülyegyerek #254 üzenetére
Próbáld gariztatni. 2,1 és 2,15V között nincs nagy különbség de sajnos ha nem hűtöd aktívan akkor a borda hiánya miatt hamarabb megfőhet főleg ilyen melegben. Ha hűtöd akkor meg pont az a jó ha nincs borda, mert akkor közvetlenül a chipet éri a hűs szellő ami hatásosabb.
-
Sárpac
nagyúr
válasz
hülyegyerek #254 üzenetére
Megmondom mi tett be neki a nagy meleg!
-
hülyegyerek
addikt
Üdvözlet.
Vettem decemberben 2x1Gb 800-as MicronD9DQW ramot.Megjött postán,bedobtam a gépbe,ki is írta,hogy 2Gb Dual Channel PC6400.Akkor nem foglalkoztam vele többet,mivel szépen ment 4-4-4-12-n,többet meg nem akartam kihozni belőle.
Kb. 2 hónapja kezdődtek a gondok,a gép kidobált játékból,állandó fagyás,kékhalál volt.
Először a lapra gyanakodtam,de később kiderült,hogy az egyik ddrmodul rossz,nem is indult el azzal az eggyel a gép.
Szerntetek ez normális,hogy 5 hónap használat után adja meg magát egy ram? (2,15V-on hajtottam,az alapfesze pedig 2,1V....)
Valamint ez szerintetek gyári hiba,vagy valami itthon tett be neki? -
szasanyi
félisten
Éppen azért kérdeztem, mert 40k-t nem szívesen sütnék el.
Meg ha
2.40V-tal nem ment, azt gondoltam nem a fesz az oka. Sz@r és kész.
Kivettem, letettem, visszaviszem. Nem bosszankodok rajta. De az a vicces,
hogy vannak 1000-es ramok, amik ezzel fesszel mennek 1.2gigán CL5-ben.
DE EZ, aminek a hivatalos adatok szerint tudnia kell, EZ NEM. Hm?
A következő mobok egyikében sem ment 1200-os: ASUS P5W DH Deluxe
(mondjuk tesztben írták vhol, hogy ezzel nem ment nekik sem), ASUS P5B
Deluxe és a Gigabyte GA-P35T-DQ6.
Többféle beállítással, E6300 és E6700 procival alapon és húzva.
nem hiszem, hogy a cibivel ketten együtt olyan hülyék vagyunk, csak mi nem
tudtuk elindítani. -
zolee0307
őstag
válasz
FehérHolló #229 üzenetére
És honnan tudom, hogy mennyi feszt kell emelni, illetve miből tudom, hogyha emelem a feszt és az órajelet ott még stabilan megy?
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van 2x1 gb Twinmos DDR2 800 mhz memória és ezeket mennyire lehet tuningolni, mekkora feszültséget bírnak még el, egy GA-N650SLI-DS! lapban vannak.
Egyébként a Twinmos memóriák milyenek? -
szasanyi
félisten
Ennek a Kingston HyperX PC2-9600 KHX9600D2K2/2G memóriának mennyi
fesz adható maximum? Illetve van-e értelme 2.40V-nál többet adni? Mert ugye
azzal nem megy... -
szasanyi
félisten
A Gigabyte P35 egyik lapjában (pontos típusa nem jut eszembe) is ki lett
próbálva, ott sem ment 1200-on. 2.40V-tal sem...
Ez azért felháborító, úgyhogy a Kingston behaphatja. Eddi sem volt sok jó
véleményem erről a gyártóról, mert sem a jó ár, sem tuningpotencoiál terén
nem brillirozott. Maradok a GeIL Value DDR2-1000 KIT mellett.
Ez sem egy nagy penge, de azt legalább stabilan tudja, amit ráírt a gyártó. -
Ohh. Most megnéztem és megy 1051Hz-et 5-4-4--14-ben még 2,1 volton is. Az 1095-öt viszont 5-5-5-15-ben, 2,4 volton se akarja kivinni. Lehet hogy a lap nem akarja, vagy egyszerűen itt a vége Hz-ben bármit állítok. (illetve a perflevel mindíg 6-on áll, de véletlen se érné meg +55Hz-ért 7-re tenni)
Viszont ha nem bírok 1050-nél többet kihozni a RAM-ból akkor picit lentebb kell vennek az FSB-t mint ami a CPU vége hogy 2.4-es RAM szorzón tolhassam.
Mindenesetre most azt mondom jobban megérte volna a Geil Value 1066-os modulja mint ez. (ha visszaolvastok látjátok hogy kérdezgettem szerintetek melyiket vegyem mert egy árba vannak, mindenki inkább erre az A-datára voksolt ; bár megbánni is túlzás, lehet hogy az meg a 6-os perflevelt nem vinné 5-4-4-14-en, ki tudja...)
[Szerkesztve] -
szasanyi
félisten
-
Azt meg nem mondom, mert a VGA-t is ki kell bányásznom hogy levehessem a memóriafogalalatra pöccintett ventilátort hogy a RAM-okhoz férjek.
De ha 800+ jelzés alatt kétféle chip-es modulok is futnak akkor szerintem nekem a szarabbik lehet, mert tuningRAM-hoz képest elég olcsó volt (24k bolban 3 hete). -
SzlobiG
félisten
válasz
szasanyi #199 üzenetére
Nálam 400FSB-n felszorozva nem megy az 1200 akármennyi feszt kap szal itt a lapnak van a vége, vagy 975X a gond, nem tudom.
Megnézem majd alap fsb-n meddig engedi felszorozni, de mint köztudott 975-be cl3 a lényeg. Viszont p5b dlx-ba mennie kéne simán. Adj neki még feszt próbáld 2.4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- Politika
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Bundle topik
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Dell Latitude 5310, 5410, 5420, 5430, 7210 2-in-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest